• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

המרת מטח

• פותח הנושא פותח הנושא Sheperdspie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז זה העניין - הם לוקחים עמלה יחידה וידועה שכוללת הכל.
אם תחסיר את העמלה - כל השאר מומר בדיוק לפי השער היציג שנקבע באותו היום.

תראה אצלם באתר, תחת "שיעורי המרה רשמיים".
אז העמלה היא בלי מרווח - נשמע מעניין!
תודה רבה

@daat99 התודות ל- @סימפטי שהעלה את קיומם למודעות עבורי.
אגב, משיחה טלפונית עם קלירשיפט, הלקוחות הטיפוסיים שלהם הם אנשים שמבצעים עסקאות נדלן בחו"ל או ייבוא/ייצוא. זה לעניין זה שאם אנשים יבחנו את האפשרות להשתמש בשירות להמרה והעברת מטח לברוקר בחו"ל (כמו IB) - עם הבעייתיות שיש בהעברה מחשבון שהוא לא על שמך - לא יודע אם לקלירשיפט יש נסיון התעסקות בזה (אישית לא בדקתי כי לא רלוונטי עבורי).

אני אוסיף את זה, כתשובה שקיבלתי לגבי עמלות שנגבות בתהליך העברת הכספים הלאה, מחשבון הבנק ב-Clearshift אל חשבון היעד:
בכל העברה דולרית בארץ -יש פער של $2.5 שהבנק גובה עמלת סוויפט
בהעברה לחו"ל ההפרש מגיע עד ל כ27$

אני אוסיף את זה, כתשובה שקיבלתי לגבי עמלות שנגבות בתהליך העברת הכספים הלאה, מחשבון הבנק ב-Clearshift אל חשבון היעד:
אלה פרטים מאוד חשובים - תודה רבה לך!

דרך בתי השקעות אפשר לעיתים לקבל תנאים דומים
  • דרך IBI (למשל) אפשר לקבל שער יציג עם עמלה של 0.5% בלי שום מינימום כאשר העברת המט"ח בחזרה לחשבון הבנק (הישראלי) תעלה 25$ ואחזקת החשבון עצמו עולה לפחות 15 שקל בחודש.
  • דרך Clearshift מקבלים יציג עם עמלה של 0.5% עם מינימום של 100NIS שזה קצת פחות מ-25$ ויש עוד 2.75$ עבור העברת המט"ח לחשבון הבנק הישראלי.
אם זה פתרון שנועד להזיז הון ממדינה למדינה כאשר בעזרת Clearshift ההון המתקבל במדינת היעד נקוב במטבע של אותה המדינה ובכך נמנעת ההמרה במדינת היעד על ידי הבנק המקומי אז במה זה שונה מביצוע דרך בית השקעות ישראלי. אם אני מעוניין לרכוש נדל"ן בארצות הברית הנקוב ב-$ אני יכול להעביר שקלים ל-IBI, לבצע המרה ואז לתת הוראה להעביר את המט"ח לחשבון בנק אמריקאי שרשום על שמי, שיקבל את המט"ח ללא שום המרה ובעזרת המט"ח אפשר יהיה לבצע את הרכישה(כמובן שהתהליך אפשרי ל-2 הכיוונים).

אז המציאה הגדולה מסתתרת בתהליך שהוא יותר שגר ושכח (standing order), בחוסר בדמי מנוי חודשיים ואולי(?) בעמלות העברת המט"ח אל מדינת היעד או שאני מפספס משהו?

דרך IBI (למשל) אפשר לקבל שער יציג עם עמלה של 0.5% בלי שום מינימום
בזמנו היה לדעתי מינימום של 15K, ואחרת 0.7%. אבל בכל מקרה, אני כבר לא ב-IBI ולכן בחנתי חלופות אחרות.

מישהו ניסה להעביר לIB דרכם(קלירשיפט)?
דיברתי כרגע עם הנציגה והיא אמרה שהעמלה היחידה היא עמלת המרה של 0.5%.

@Adir זאת העמלה היחידה שקלירשיפט עצמם גובים, אבל יש עוד מיני עמלות בדרך. חוץ מזה, כבר דובר על הבעייתיות של להעביר לברוקר זר מחשבון בנק שאינו על שמך.

@Adir זאת העמלה היחידה שקלירשיפט עצמם גובים, אבל יש עוד מיני עמלות בדרך. חוץ מזה, כבר דובר על הבעייתיות של להעביר לברוקר זר מחשבון בנק שאינו על שמך.
אני אישית העברתי ע"י קוברסי בלי הפתעות מיוחדות ובלי בעיות אז הנושא הזה לפחות פתיר.
לא ניסיתי אותם ספציפית ולפי המתואר יש עמלה נוספת של 27 דולר על העברה לחו"ל שזה יותר מדי בשבילי.

יש עמלה נוספת של 27 דולר על העברה לחו"ל
לפחות לפי הניסוח - זה ״עד 27 דולר״, והכוונה היא לדעתי שזה לא כ״כ בשליטתם אלא תלוי בבנקים הכתבים שמעורבים בתהליך ההעברה, שיכול להיות שונה פר כל מקרה.

לפחות לפי הניסוח - זה ״עד 27 דולר״, והכוונה היא לדעתי שזה לא כ״כ בשליטתם אלא תלוי בבנקים הכתבים שמעורבים בתהליך ההעברה, שיכול להיות שונה פר כל מקרה.
תודה על התיקון!

נניח ויש לי חבר שמחזיק דולרים בעו"ש שלו ורוצה להמיר לשקלים (כמו ש @Jane Doe עושה עם הסבתא :))
סגרנו על שער, מישהו יודע על בעיה חוקית שנעשה 2 העברות בנקאיות הוא יעביר לי דולרים ואני אעביר לו ש"ח
ועל הדרך עוד שאלה, האם הבנקים בארץ הקודש גובים עמלה מיוחדת בהעברה בנקאית מט"ח בין חשבונות ישראלים?

עמלה מיוחדת בהעברה בנקאית מט"ח בין חשבונות ישראלים
אתה בהחלט יכול לשלם עמלות לבנק המעביר ו/או עמלות בנק כתב למיניהם, במיוחד על העברות בין חשבונות שאינם רשומים על אותם בעלים.

(דיברנו פה בעבר על כך שבנק כתב מעורב איפשהו בתהליך בכל עסקה שנקובה בדולרים, לא משנה איפה בעולם היא מתרחשת)

ועל הדרך עוד שאלה, האם הבנקים בארץ הקודש גובים עמלה מיוחדת בהעברה בנקאית מט"ח בין חשבונות ישראלים?
העברה בין חשבונות על שמך, עמלה עד 10 דולר (בפיקוח בנק ישראל).
העברה בין חשבונות שונים, עמלה נמוכה יותר מהעברה לחול בדרך כלל, אבל עדיין גבוה בסכומים קטנים.
שים לב בבנקים גדולים על העברה נכנסת יש גם עמלה. בלי קשר לעמלה אותה ישלם הצד השולח.
בנק כתב בחול תמיד יהיה, דולר בארה'ב, יורו בגוש היורו, פאונד באנגליה וכדומה. עמלה של בנק כתב לא תמיד תהיה.

נניח ויש לי חבר שמחזיק דולרים בעו"ש שלו ורוצה להמיר לשקלים (כמו ש @Jane Doe עושה עם הסבתא :))
סגרנו על שער, מישהו יודע על בעיה חוקית שנעשה 2 העברות בנקאיות הוא יעביר לי דולרים ואני אעביר לו ש"ח
שום בעייה וכן.

IB תומכים גם בהמרת מט"ח (כולל ש"ח), על פניו במחירים טובים, מישהו בדק זאת?

אני אישית העברתי ע"י קוברסי בלי הפתעות מיוחדות ובלי בעיות אז הנושא הזה לפחות פתיר.
לא ניסיתי אותם ספציפית ולפי המתואר יש עמלה נוספת של 27 דולר על העברה לחו"ל שזה יותר מדי בשבילי.

@daat99 איך אתה מעביר כספים ל-IB?

@daat99 איך אתה מעביר כספים ל-IB?
לרוב דרך הבנק שלי.
פעם אחת העברתי דרך קוברסי בשביל לראות אם זה מוזיל לי את העלויות ויצאתי מאוד מרוצה מהשירות אבל בלי הוזלה משמעותית (יש לי הנחה משמעותית בבנק אחרי וויכוחים רבים).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בבנק הפועלים יש פטור מעמלה של 6$ בהמרת מט"ח בחשבון סטודנט.
המרווח הוא כ 0.7%-0.8%

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
N המרת מטח בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
פיש עמלת המרת מטח באינטראקטיב ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 3
Z המרת מטח באקסלנס שוק ההון 5
Y דוח שנתי - ברוקר זר המרת מטח בברוקר מציגה רווח לא ברור בפירוט פעולות מיסים 2
ט מסחר דרך בנק one zero (ללא עמלת המרת מטח ו-10 פעולות חינם בחודש) שוק ההון 6
D המרת מטח פסגות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A שאלה בנושא המרת מטח שוק ההון 4
unrealx איך ניתן להשוות בין המרת מטח בבנק לעומת בית ההשקעות? שוק ההון 1
A המרת מטח, הטבת שער ומכרזי מכירת מטח - איך זה עובד? צרכנות פיננסית 12
מוריה המרת מטח שוק ההון 8
Jane Doe למי יש הסבר למה עמלת המרת מטח כל כך יקרה? צרכנות פיננסית 6
עודד עמלות המרת מטח - הרוצח השקט, ואיך מתמודדים איתו צרכנות פיננסית 89
A המרת קרן חירום (קרן כספית) לדולרים שוק ההון 40
M שחיטה במרווח המרת מט"ח בIRA במיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
B הבדל בין המרת מט״ח ישירות להמרת מט״ח בקניית מניות ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A המרת מט״ח לסכומים קטנים שוק ההון 36
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
R עמלת המרת מט"ח גבוהה שוק ההון 3
D המרת מט״ח בבנק בלי שישדדו אותי יזמות והגדלת הכנסות 5
M המרת מט"ח בקניית ETF אמריקאי מחשבון IRA? שוק ההון 0
א המרת מט״ח צרכנות פיננסית 4
A הגבלת המרת מט"ח בinteractivebrokers? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
F המרת מט״ח בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
4 המרת ניירות שקליים לדולריים שוק ההון 5
N המרת מט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 3
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
צ המרת נייר דואלי מיסים 25
ע המרת ניירות ערך לא אפשרית? שוק ההון 8
ש המרת שקלים ליורו והעברת היורו לבנק בחו״ל צרכנות פיננסית 6
א המרת דולרים בצורה הכי פשוטה וזולה שוק ההון 8
Shadows המרת מט"ח בסכום גבוה צרכנות פיננסית 1
B מגבלת המרת שקלים לדולרים בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א המרת ILS ל-BGN והעברתם לחו"ל צרכנות פיננסית 0
Y המרת מט"ח- כניסה למינוס שוק ההון 2
אוגורן המרת מט"ח - השוואה מעשית צרכנות פיננסית 54
K המרת מט"ח בבית השקעות שוק ההון 3
א המרת מט"ח שוק ההון 13
freakazoid המרת תיק מנוהל שירשנו לתיק לא מנוהל פאסיבי לטווח הארוך שוק ההון 8
S המרת הפסדי ניירות ערך זרים לשקלים, מברוקר זר שלא מנכה מס במקור מיסים 21
N המרת מט"ח בסכום גדול צרכנות פיננסית 3
C המרת פאונד לטיול ללונדון צרכנות פיננסית 19
F המרת סכום גבוה יחסית באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T המרת שקל דולר בIB - הודעה שוק ההון 0
ש המרת שקלים לליש"ט ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6