• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הפרישה קרבה?

חואקין רודריגו

משתמש רשום
הצטרף ב
29/9/17
הודעות
9
דירוג
25
אהלן לכולם,
אני רווק בסביבות גיל ה 40 . מגיל 21 עובד בתחום הפיננסי, אבל אני מרגיש שאני מגיע למיצוי מהיר מאוד של העניין הזה.לא רק של התחום אלא בכלל של הרעיון של לקום בקושי בבוקר, לבזבז את רוב היום בעבודה, ולהגיע הביתה חצי מת מעייפות. אני רואה מול עיני את הורי המזדקנים, ואני פשוט לא יכול לשאת את המחשבה שאגיע לגיל שלהם לאחר עוד 25 שנות עבודה, שחוק, יותר נכון גמור. המחשבה שבמהלך התקופה הזאת , ב 20-25 שנה שעוד כוחי במותני (וגם זה כמובן לא מובטח), אני אבזבז את רוב היום בעיסוק שלא תורם לי ברמה האישית מאום אלא רק מעיק - את המחשבה הזאת אני לא יכול לשאת. תקופות האושר היחידות שאני חווה הן בחופשות , וגם הן מסתיימות בערך באמצע החופשה כי אני שוב רואה באופק שאני צריך לחזור לעבודה. אני אוהב את החיים שלי רגועים, חופשיים, מהנים, ואני פשוט לא מבין איך אני מכניס מבחירה חופשית שלי, במשך רוב היום, עיסוק שרק מזיק ומחבל ברוגע, בחופש ובהנאה.

אז הנה התכנון הפיננסי שלי לפרישה בקרוב, בקרוב מאוד. הנחות הבסיס הן שאהיה ללא ילדים (מצטער אך לא יכול לשאת את המחשבה שאהיה עם ילד), בריא ב 20 שנה הקרובות, חלק מהשנים הקרובות בזוגיות וחלק לא, וחשוב מהכל- נהנה מהחיים . עוסק במה שאני אוהב, מטייל בעולם, עושה מה שאני רוצה ומתי שאני רוצה.

מה יש לי היום- שווי נכסי
דירת מגורים במרכז ללא משכנתא בשווי של כ 1.8 מיליון ש״ח

קרן השתלמות נזילה בהיקף של 500 א׳ ש״ח
קופת גמל להשקעה מהשנתיים האחרונות במסלול מניתי- 140 א׳ ש״ח
מזומן נוסף בחשבון כרגע מושקע בנכסים סולידיים בתשואה אפסית- 200 א׳ ש״ח
כלומר סה"כ נזיל 840 א׳ ש״ח.

החסכון הפנסיוני שלי כיום עומד על כ 800 א׳ ש״ח.

ההוצאות שלי

כיום אני מוציא בממוצע כ 11 אלף ש״ח בחודש. כיוון שאין הוצאות דיור הסכום הזה גבוה מאוד אבל הוא כולל הרבה ״שומנים״- הוצאות רכב, אין לי מכונת כביסה בבית ואני מוציא הרבה על מכבסה, ארוחות בחוץ כמעט כל יום, ביגוד לעבודה ועוד. להערכתי עם קיצוץ משמעותי בשומנים אני יכול לצמצם את ההוצאות ל כ 8,000 ש״ח בחודש, ועדיין לחיות טוב, ליהנות, ו״לא לחשוב על הכסף״. סכום זה כולל בלת״מיםם שקורים מדי פעם בחיים זו הנחת הבסיס ואשמח לדעתכם האם מדובר בהנחה בסבירה למישהו שחי במרכז.

שלב ראשון - אכילת הנזילים

בחצי השנה הראשונה מגיעים לי דמי אבטלה בסך של כ 50 אלף ש״ח שמצטרפים לצורך החישוב לנזילים. אני מניח שאצליח לייצר תשואה ממוצעת של כ 2% ריאלית על הכסף שכמובן במונחים אבסולוטיים תרד ככל שהחסכונות נאכלים. זה מתחיל ב תוספת להכנסה של 2,250 ש״ח והולך ויורד. תחת ההנחה הזאת , הכסף הנזיל מספיק ל 124 חודשים שהם 10 שנים. אם אני לא מייצר תשואה, הסכום מספיק ל 9 שנים.

שלב שני - אני בן 50, בלי גרוש על התחת אבל עם דירה.
הנחת הבסיס- מחירי הדיור עולים בדיוק כמו יוקר המחייה. כלומר הדירה שלי עדיין שוה 1.8 מיליון, ועדיין אני מוציא 8000 שקל לחודש ללא הוצאות דיור. אני מוכר את הדירה, אממה --צריך לגור איפה שהוא ולכן מצטרפים להם 4500 שקל להוצאה החודשית. כלומר ההוצאות החודשיות שלי הן 12,500 שקל לחודש. עושה תשואה של 2% , אוכל את הכסף וזה מספיק לעוד 12-14 שנה.

שלב שלישי- אני בן 64 בלי כלום אבל כלום!
חוץ מה... חסכון בפנסיה שאם היה לי מזל היא המשיכה לעבוד במשך 24 שנה ולייצר תשואה. לא נגעתי בה- לא בפיצויים שנצברו ולא בתגמולים. נניח שהפנסיה ייצרה תשואה של 2% במשך 24 שנה. כלומר 800 אלף כפול 1.02 בחזקת 24= 1.3 מיליון ש״ח. ועכשיו השאלה היא מה מקדם הקצבה שאקבל- כאן עדיין יש לי חור של ידע אבל אני מניח כרגע ש 210 הוא מספר ריאלי. כלומר הפנסיה הצפויה כ 6200 ש״ח ,בתוספת קצבת זקנה 2,200 ש״ח (בגיל 67) סך הכל ההכנסות 8,400 ש״ח. ההוצאות כזכור הן 12,500 --- יש גירעון של 4,000 שקל! ולא לקחתי בחשבון הוצאות מיוחדות בגיל הזהב. אבל מאידך לא לקחתי בחשבון ענייני ירושה כך שאני מאמין שגם בגיל הזהב אוכל לגשר על הפער באופן כזה או אחר אבל לא הרבה יותר מלהישאר מאוזן.

לסיכום- אני מת לפרוש עכשיו. מת. לא רוצה להשאיר כלום לדור הבא. אבל עדיין, אני מרגיש שהתכנית שלי עומדת על כרעי תרנגולת. הרבה הנחות על תשואה, רמת האינפלציה, רמת הוצאות, ירושות עתידיות , ובלי הרבה מקום לתרחישי קיצון כמו מחלות, מפולות בשווקים , דרמה כלכלית וכד׳. אולי לדחות את הפרישה בשנה שנתיים? אם אני עובד בעבודה הנוכחית, אני חוסך מדי שנה משהו כמו כ 170-180 אלף ש״ח . כלומר ככל שאני מחזיק עוד בעבודה, כך היתכנות הפרישה נהיית יותר ויותר ריאלית אבל מצד שני זמן הפרישה מתקצר וכל יום בעבודה שוחק אותי ומכניס בי עוד קצת דכאון.

אם יש למישהו סבלנות לבחון את התכנית, את ההנחות, לומר לי איפה טעיתי, איך אני יכול לשפר, לחזק, להאיר את עיני. משהו שפספסתי? משהו בהנחות שגוי מהיסוד? אני לא בכיוון? אשמח לכמה שיותר דעות/תגובות.
 
אם אתה מוכר את הדירה מיד, משקיע הכל סולידית, ומושך לפי כלל ה-4% שנתי, יהיו לך קצת יותר מ-8600 בחודש שאמורים להחזיק לפחות 30 שנה במקרה הגרוע ביותר, אבל עם סבירות של כ-96% שיחזיקו הרבה יותר (למעשה יותר סביר שהקרן תגדל). אם לא מספיק לך, אולי כדאי לחכות עוד קצת, או לעבור לארץ יותר זולה, או לחשוב על דרך להשיג הכנסה קטנה (עם פחות סבל, אני מקווה) כדי להשלים לצרכים.
 
נראה לי ש 11K בחודש לרווק ללא ילדים שהינו בעל דירה זה סכום גבוה מאוד. האמת גם 8K ללא הוצאות על שכ'ד נראה די גבוה לרווק.
לדעתי כדאי לך להכין רשימה מדוייקת ולראות במדוייק לאיפה 'נשפך' הכסף. כך תוכל לראות כמה תוכל לקצץ מבלי לסבול יותר מידי בפרישה מוקדמת.
 
אם יש למישהו סבלנות לבחון את התכנית, את ההנחות, לומר לי איפה טעיתי, איך אני יכול לשפר, לחזק, להאיר את עיני. משהו שפספסתי? משהו בהנחות שגוי מהיסוד? אני לא בכיוון? אשמח לכמה שיותר דעות/תגובות.

אני מניח שאתה מתכון להישאר רווק ללא ילדים עד סוף חייך

התכנון שלך מתבסס על אפס יכולת עמידות בפני "צרות" בין אם מחלות ובין אם תשואות נמוכות מהמתוכנן
אני כיום (שנות ה 40+) מטפל בהורי בני ה 80, הם לא מתכננים למות בזמן הקרוב, אבל
1. היכולת שלהם לנהל השקעות נמוכה,
2. היכולת שלהם להתנהל מול גורמים מוסדיים (ממשלה/עריה/חברות עסקיות) נמוכה
3. הם בעלי דירה, וזה מקל על חייהם כי הם לא היו מצליחים לבצע מעבר דירה כל שנה (וגם אני לא מסוגל להתעסק עם זה)
4. הם אינם דמנטים או ירודים שיכלית, הם פשוט מבוגרים.

מה שאני מדגים לך, זה שכנראה לתכנן על דירה להשכרה מגיל 60+ ומעלה כשאתה בודד ללא תמיכה זה "קצת" קשה ו"קצת" אופטימי

הערות נקודתיות
- אתה צריך להגדיר תיק הוליסטי שיחזיק אותך לפרישה לנצח, ולדאוג שאפיקי ההשקעות שלך יתאימו לתכנית העל
- רצוי להקצות השקעות עתירות תשואה וסיכון לטווח ארוך במכשירים עם הטבות מס (קרן השתלמות ,ותכניות פנסיה)
- אתה צריך להגדיר את ההוצאה הנורמלית , הנמוכה שלך (במקרה של משבר תשואות) ורצוי להוסיף אחוז הגדלה כנגד שגיאת תכנון (עקב אופטימיות יתר ורצון לקבל את ההחלטה שאפשר לפרוש כמה שיותר מהר, דבר שיכול ליצור הונאה עצמית)
- אני מוסיף בד"כ בין 10% ל 15% כבטחון על התכנון ה"נורמלי שלי"
- ביטוח לאומי אינו כסף בטוח, יש שם גרעון, אני מניח שהמדינה לא תבטל אותו אבל זו אפשרות ורצוי לקחת את הכסף ש"מגיע לך משם" עם פקטור "קנס" נגיד 50%, מספיק שהמדינה תחליט שהוא מפסיקה להצמיד את הקצבאות למדד וזה מטפל בבעיית הגרעון ומעמיס אותה עליך, או לחילופין מגדירה מבחן הכנסה והון פרוגרסיבי שיגרום לכך שלא תהיה זכאי.
- תנסה לבדוק מול קרוביך והוריך (המבוגרים) מה רמת ההוצאות שלהם ? מה יקרה אם תצטרך דיור מוגן/סיעודי ? הרבה בפורום מעדיפים בגיל 30 לומר שעדיף להם להתאבד מלהיות סיעודי , יכל להיות שזה נכון, אבל לפעמים בגיל 60+ אנשים משנים דעתם , יש חילונים שמגלים את האל סמוך למוות (ביטוח חיים אחרי המוות) ויש כאלה שנאחזים בחיים, ויש כאלה שגם אם דעתם נחושה למות יצטרכו מסייע כדי לבצע (שמוכן להסתכן בתביעה פלילית) זה הרבה מאוד "אימים".
אז למרות החוסר סקסיות ופוטנציאל בזבוז הכסף: ביטוח בריאות/סיעוד זה חשוב, ורשת בטחון הונית לדיור מוגן זה חשוב והכי חשוב קשרים טובים עם חברים/בני משפחה כדי לא להיות "זרוק כמו *לב" בגיל 60+
- אני לא מבין איך מי שעוסק בתחום הפיננסי משקיע "סולידית", ואני לא מבין איך אתה משקיע בקופת גמל להשקעה, אני יודע שהפטור ממס בעוד 25 שנים נראה אטרקטיבי אבל דמי הניהול רעים, ובתור מי שאינו מוטרד מנושאי הורשה השקעה בבית השקעות ישראלי או זר עדיפה פי מונים מבחינת עלויות ובהתחשב שאתה מתכנן למשוך כ 11 אש"ח לחודש

אתה צריך תכנון דו שלבי לפרישה
- כסף עד גיל 67
-כסף מגיל 67

לפי תשואה נטו של 3.5% הכסף שאתה צריך לפרישה (ללא מגורים, לפי 11 אש"ח לחודש) הוא כ 2.4 מליון ש"ח עד גיל 67
(דא"ג, מה שאתה מוציא לחודש זה די קרוב למה שאנחנו מוציאים לחודש + 2 ילדים + כלב, אני חושב שאתה קצת מגסים בהוצאות, 7000-8000 כבר יהיה סביר יותר)
לגבי פרישה מגיל 67 - בוא נניח שאתה מושך 8000 ש"ח לחודש (פטור ממס) + 800 ש""ח מביטוח לאומי (אחרי מס) וזה מספיק לך (מעל 8000 ש"ח תשלם מס על ההכנסה מקצבה)
ונניח שהמקדם הוא 220 (קצת יותר פסימי) אז ההון לפנסיה בגיל 67 צריך להיות כ 1.8 מליון ש"ח, מהוון להיום לפי ריבית של 4% (ההנחה שלך של 2% מאוד-מאוד-מאוד פסימית) אז אתה צריך 624 אלף ש"ח נכון להיום
כלומר עם דירת מגורים אתה זקוק היום כדי לפרוש כ 3 מליון ש"ח, ואם אתה רוצה רשת בטחון כנגד בלתמי"ם אופטימיות והפתעות אז תוסיף בין 300-500 אש"ח להון, הבשורות הטובות שלך הן שיש לך כבר 3.4 מליון ש"ח , הבשורה הרעה היא שחלק גדול ממנו זה נדל"ן שאתה מתכוון לאכול ואז דווקא בגיל 60+ לא היה לך הון לקניית דירה.


המלצות (לא יעוץ)

1. תוריד הוצאות ל 8000 ש":ח לחודש
2. תשקול למכור את הדירה שלך ולקנות במקומה דירה להשקעה (זולה) כולל אפשרות מינוף כך שאתה ממן חלק מהנכס בשכירות (יש כאן לפחות מומחה נדל"ן אחד שמבין בזה @רוני) במצב כזה אתה יכול להשקיע נגיד 500 אש"ח בנדל"ן להוסיף עוד 300 אש"ח ואת המליון הנותר להשקיע בשוק ההון לפי האלוקציה.
אותם מליון ש"ח יכולים לתת לך עוד 3000 ש"ח לחודש עבור שכירות , אני יודע שבתל אביב דירת 2 חדרים תעלה לך 7000 ש"ח, אבל לא חייבים לגור בתל אביב, לחילופין אפשר רק להשכיר את הדירה שלך ולשכור דירה זולה יותר ויש לך תוספת של שכ"ד שוטף.
3. לקראת הגיל המבוגר, יתכן ששווה למכור את הנכס לשכירות ולקנות דירה קטנה 3 חדרים עם מעלית כדי להימנע ממעברי דירה, למה 3 חדרים ? בשביל המטפל הסיעודי ...., אני יודע שעדיף למות ידה-ידה-ידה, ועדיף אקדח מתחת לכרית ולגמור עם ה, ידה-ידה-ידה, ובכל זאת, דירת 3 חדרים+מעלית.
4. דירה להשכרה או מגורים מצריכה תמיד איזה הון נוסף לשם טיפול בתקלות שידרוגים (זה לא ב 10% בלת"ם) אז לא לחשוב ש המליון שהתפנו מסדרות את העניין במלאו

סיכום
אם אתה מאמץ את המעבר לדירה להשכרה +שכירות יש לך עוד מליון ש"ח הוני - כלומר יש לך כ 2.6 מליון שח הוני + 800 אשח בפנסיה
אם אתה ירדת ל 8000 ש"ח אז אתה צריך עד לפרישה 1.8 מליון ש"ח + 600 אשח לפנסיה כלומר יש לך עודף עד הפרישה של 800 אש"ח, ובפרישה עודף של 200 אש"ח, וזה נכון לזמן הנוכחי !) זה בהחלט רשת בטחון שתעזור לך לתקן טעויות בתכנון או הפתעות לא נצפות.

אם אתה מסוגל להוריד הוצאות, יכול להעריך שההוצאות שלך בעתיד לא ישתנו, מסוגל לבצע את השינוי הנדלניסטי הנ"ל יש לך יכולת לא רעה לפרוש מוקדם.
תמשיך לבדוק את עצמך ואת הנחות היסוד, תבנה תיק הוליסטי שמתאים לקיבולת הסיכון שלך (יכול להיות ש 3.5% נטו זה גבוה מידי עבורך או נמוך מדי לקיבולת הסיכון שלך) וזה די קובע את רמת התשואה הממוצעת שאתה יכול השיג.

ואולי הבעיה בעבודה היא במעסיק ולא בסוג העבודה ? או שאולי אתה בשל לשינוי קריירה ולא לפרישה מעבודה מוחלטת ?

ג"נ עוד לא פרשתי , לא יועץ פנסיוני או פרישה או השקעות, לא לוקח אחריות על כלום( חוץ מלהוריד את הזבל , לטייל עם הכלבה פעמיים ביום , וכל דבר שאשתי מחליטה עלי שזה באחריותי)
 
נערך לאחרונה ב:
אתה מנסה להחזיק את המקל בשני קצותיו. גם לפרוש בגיל 40 עם פחות מ- 1M וגם להוציא 8000 ש"ח בחודש?
לא פלא שאתה מגיע לגיל 64 חסר כל.

זה בהחלט אפשרי לחיות על 4000 ש"ח בחודש, בלי רכב ובלי טיולים בחו"ל. נכון, אלה לא החיים הטובים והנעימים שדמיינת, אבל צריך להקריב משהו בשביל הפרישה המוקדמת.

כמה סיכונים שלדעתי פספסת:
1. התארכות החיים לאזור גיל 90 - משאיר אותך עם 20 שנות עוני
2. משבר בקרנות הפנסיה בעקבות עליה בתוחלת החיים
3. גם קצבת זקנה יכולה להתבטל די בקלות (תשאל את ניצולי השואה והנכים)
4. עלייה בהוצאות בגיל מבוגר (סיעודי, מעבר לדיור מוגן, השתלות...)
5. בלת"מים יכולים להיות גם בסכום של מאות אלפי שקלים. אם לשכנים בבניין מתחשק לעשות תוספת בנייה, אלה בערך הסכומים המדוברים.
 
תודה לכולם.
ברור לי שהתכנית שלי על כרעי תרנגולת ובגיל פרישה אני ממש על הקשקש. כמה נקודות שהעליתם:

א. מכירת הדירה מיידית והשקעת הכספים - הבעיה היא שאנחנו נמצאים בעולם של תשואות הנמוכות ביותר מאז ומעולם. בהנחה שהכסף הוא לפרישה ואני כמעט לא מוכן לקחת סיכוני אשראי או שוק ההון, התשואה הריאלית שאני יכול להשיג היום היא באיזור האחוז. זו עיקר הבעיה. גם ההנחה של תשואה ריאלית שנתית של 2% על קרן הפנסיה היא ממש לא פסימית ומי שחושב כך כדאי שיתעורר. באופציה זאת - תוספת הוצאות שכר הדירה שלי עולות ביותר מעודף התשואה שאקבל על ההשקעות. חברים כלל ה 4% לא תופס יותר. זה כבר כלל ה 2-2.5 אחוז במקרה הטוב

ב. כנראה שאין מנוס מהגדלת הסיכון על הכספים הנזילים הקיימים שלי כדי לייצר תשואה. מסכים עם מי שכתב שהוא לא מבין איך מי שמתעסק בתחום הפיננסי משקיע בנכסים סולידיים- הסנדלר הולך יחף, וכיוון שאני מבין את הסיכונים בהשקעה במניות (מי אמר טבע) קשה לי ללכת על המהלך הזה. אבל הוא בלתי נמנע. לגבי קופג להשקעה דמי הניהול שלי שם נמוכים במיוחד.

ג. רמת ההוצאות היא המפתח. 4000 שקל בחודש נשמע לי מעט מוגזם, כפי שציינתי אני לא מעוניין לחיות חיי דחק. אבל אני מתכוון לעשות ניתוח יותר רציני של ההוצאות שלי, אולי ניתן להפחית אותן ביותר ממה שחשבתי. אם אני מצליח להגיע לרמת הוצאות של 6000 עד 6,500 שקל ללא דיור זה יכול להיות שובר שוויון בהיתכנות הפרישה.

ד. יכול להיות בהחלט שרעיון הפרישה והבטלה המוחלטת , שכרגע קוסמים לי, יימאסו עלי אחרי תקופה מסויימת. כרגע לא נראה לי אבל אולי. ואז אני בהחלט מעריך שאוכל למצוא עבודה שמשלמת באזור ה 8-9 נטו שזה באיזור ההוצאות החודשיות שלי. יכול להיות כמו שמישהו אמר שהבעיה היא במעסיק הנוכחי (שקשה מאוד לעבוד אצלו) שגרמה לי לזעוק חמס על כל רעיון של עבודה נוספת.

כרגע ה אקשן אייטם העיקרי שלי הוא רמת ההוצאות. אעשה ניתוח מפורט של כל ההוצאות שלי בשנתיים האחרונות מכרטיסי האשראי ובמקביל אתחיל לרשום באופן קפדני את הוצאות המזומן.

תודה!
 
אם יש למישהו סבלנות לבחון את התכנית, את ההנחות, לומר לי איפה טעיתי, איך אני יכול לשפר, לחזק, להאיר את עיני. משהו שפספסתי? משהו בהנחות שגוי מהיסוד? אני לא בכיוון? אשמח לכמה שיותר דעות/תגובות.
קודם כל, כתבת באופן מרהיב! זה הפוסט הכי צלול בעניין הזה שקראתי כאן בפורום. מסתכל למציאות ישר בלבן של העיניים :)
אני רוצה לגעת בנושא המחייה החודשית שהצגת. אתה חי ברמת חיים של עשיר ולכן תצטרך להחליט אם אתה יותר רוצה פרישה או יותר רוצה תפנוקים.
אם בחרת בפרישה, ואתה גם רווק ובלי ילדים, יש לך את כל טווח האפשרויות היכן לחיות (לא צריך להגיע למקום העבודה), מה שיאפשר לך להשכיר את הדירה ולשכור קטנה וזולה יותר במקום אחר. אגב, @אנון נימוס , דירת 2 חדרים בת"א לא עולה 7000 ש"ח אלא אם בוחרים בהכי חדשה ומפונפנת. בכל מקרה, קשה לחיות בת"א בלי להשתכר ובלי מיליונים- בטח כשרוצים להתפנק כל הזמן.
הוצאות רכב, אין לי מכונת כביסה בבית ואני מוציא הרבה על מכבסה, ארוחות בחוץ כמעט כל יום, ביגוד לעבודה ועוד.
בישול ביתי, מכונת כביסה וביטול בגדים לעבודה- יחסכו לך הרבה כסף. גם רכב לא חייב להיות ייצוגי כבר. השאלה הגדולה היא על איזה קצה של מוט תהיה מוכן לוותר...
 
מכירת הדירה מיידית והשקעת הכספים - הבעיה היא שאנחנו נמצאים בעולם של תשואות הנמוכות ביותר מאז ומעולם. בהנחה שהכסף הוא לפרישה ואני כמעט לא מוכן לקחת סיכוני אשראי או שוק ההון, התשואה הריאלית שאני יכול להשיג היום היא באיזור האחוז. זו עיקר הבעיה. גם ההנחה של תשואה ריאלית שנתית של 2% על קרן הפנסיה היא ממש לא פסימית ומי שחושב כך כדאי שיתעורר. באופציה זאת - תוספת הוצאות שכר הדירה שלי עולות ביותר מעודף התשואה שאקבל על ההשקעות. חברים כלל ה 4% לא תופס יותר. זה כבר כלל ה 2-2.5 אחוז במקרה הטוב

קשה לחזות מה יקרה בעתיד אבל כל עוד בכלכלה העולמית תתקיים צפי ארוך טווח של 10% נומינלית בשוק במדדי מניות כמו sp500 אינו דמיוני
תכנס לפורטפוליו ויזואלייזר ותנסה תיקים
יכול להיות שעבורך 50% מניות 5 % אגח ארוך ו 45 אחוז אגח + מזומן יעשו את תיק שיתן לך את ה 4% ( 7 אחוז מניות + 1 היתר) /2
לגבי קרנות פנסיה , בפרישה קרנות הפנסיה עתידות לקבל 60% אגח מיועד בריבית של 4.8% ראלי, זה אומר שקרנות הפנסיה יצטרכו להשיג 2.8 אחוז בהשקעות החופשיות שלהם
לדעתי באלוקציה של 35% מניות אפילו הקרן העצלה תצליח, ועד אז תעביר את הפנסיה שלך למסלול מנייתי, 27 שנים זה הרבה זמן להשקעות בטווח הרחוק.

אם אתה משלב השקעה בנדלן יחד עם תיק הוני לפי רמת הסיכון שלך אז מצבך יהיה יותר מתקין
אם אתה מתכנן על תשואה של 2% (נטו) עד הפרישה עם הוצאה של 6000 שח אתה צריך 1.5 מליון שח, יש לך 800 אשח, מה שזה אומר שאתה. צריך לעבוד עוד 3 שנים או למכור את הדירה.

אני חושב שהוספת רכיב נדלן להשכרה ישפר את חוסר הקורלציה בין אפיקים, יאפשר לך פינוי הון מנדלן למגורים להשקעה ובכך יאפשר לך להעלות את הסיכון והתשואה בלי לפגוע בהצלחת הפרישה
(קנית דירה של 800 אשח, מימנת 500 אשח, לווית 300 אשח שמכוסים על ידי השכירות, יש לך תוספת של 1.3 מליון שח שמתוכם תוכל להקצות 300 אשח לאפיקי סיכון נמוך כדי לכסות סיכוני השכרה, דירה וכד, ובייתר אפשר לקחת סיכון ל 27 שנים ... )
 
נערך לאחרונה ב:
הנה מה שאני הייתי עושה במקומך:
אם העבודה היא סיוט הייתי מחליט שבדיוק עוד שנה מהיום אני עוזב אותה.
החל מהיום אני שוחט את ההוצאות שלי ובוחן את עצמי מה המינימום החודשי שאני יכול לחיות ממנו. כנראה שבשנה הזו אוכל לחסוך כ 200,000 שח, מה שמכפיל את המזומן שלי ל 400,000 שח. אם יש לי רכב הייתי מוכר אותו מיידית. אם ניתן הייתי פודה פיצויים פטורים ממס. המטרה היא להגיע בסיום העבודה ל 500,000 עד 600,000 שח קופת מזומן שתשמש אותי כקרן חירום.
החל ממחר אני מתחיל לתכנן את השנה שאחרי סיום העבודה שתהייה שנת החופש שלי בחו"ל. הייתי בוחר 4 יעדים שמתאימים לי ומתכנן לחיות בכל מדינת יעד כ 3 חודשים. זה יכול להיות למשל מדינות כמו צ'כיה, יוון, רומניה, בולגריה, פולין, תאילנד, הודו, וכ'ו. העיקרון המרכזי הוא שהתכנון צריך לקחת בחשבון מכסימום הוצאות חודשי 4,000 ש"ח, שיגיעו במלואם משכר הדירה שלי שאותה אשכיר לשנה. המטרה היא לא לגעת בחסכונות בכלל אלא לחיות אך ורק מהכנסות של הדירה בבעלותי.
לקראת סוף השנה הייתי שוקל אם להמשיך את החופש שלי לשנה נוספת בדיוק לפי אותם כללים כלומר בלי לגעת בחסכונות בכלל או לחפש לי עיסוק שמעניין אותי, לימודים או עבודה, שוב, תוך שמירת כלל הזהב שאומר שאני לא נוגע בחסכונות שלי. הלוגיקה היא שיש לי עוד 50 שנים לחיות ולכן הדירה היא מקור תזרים המזומן ממנו אני חי ושאר החיסכון מיועד לחירום.
 
MMM - כיוון לא רע. יש גם את החצי שנה בה אני מקבל דמי אבטלה ובה אני לא יכול ליסוע לחו״ל לתקופות ארוכות אבל בהחלט יכול לקחת אתנחתא רצינית.
אני ניגש למשימה של ניתוח ההוצאות שלי ולראות מה אפשר לקצץ. כמו שכבר כתבו - כביסה, אוכל בחוץ, בגדים, תקשורת (באמת שאין מה לראות ביס או בהוט היום) , יש לי עוזרת פעם בשבוע שאפשר בקלות להוריד לפעם בשבועיים - נראים כמו סכומים גדולים שאפשר לקצץ. אולי אפילו כמו ש MMM כתב אפשר להתחיל עם זה מיידית.
אעדכן אתכם, תודה על הכיוונים וההצעות
 
מה שיפה בכסף, זה שבמקומות מסויימים הוא קונה יותר, ובאחרים פחות, ועבור אנשים מסויימים הוא נותן יותר, ועבור אחרים פחות (הסולידת כתבה על זה בהקשר של מחיה).
עם אותו סכום כסף, אתה יכול להוציא הרבה פחות אם תתרחק מהמרכז. ככל שרחוק יותר יותר טוב. השאלה היא לא אם עדיף לך להשאיר את הדירה או למכור אותה ולהשקיע בשוק ההון, השאלה היא האם אתה צריך לחיות בדירה בשווי 1.8 מיליון שח? עבור מי שהדבר הכי חשוב לו כרגע זה להגיע לחופש ועצמאות כלכלית, ולא מספר המטרים הרבועים בדירה, התשובה היא חד משמעית לא. אתה צריך את הדירה הקטנה ביותר שתענה על צרכי הקיום הבסיסיים שלך, יהיו אשר יהיה, ורחוקה ככל הניתן מהמרכז ככל שאתה מוכן. יש דירות שעולות 600 אשח - הנה גילחת 1.2 מיליון ישר לתזרים החודשי שלך.
כמו כן - העולם הוא כדור עגול ברדיוס 6,371 ק"מ עם 510 מיליון קמ"ר שאתה יכול לקרוא להם בית (טוב, חלקם לפחות). כרווק שום דבר לא מונע ממך להתעורר מחר בבוקר במרחק של 10,000 ק"מ מאיפה שאתה נמצא עכשיו. אלא אם כן החלום שלך ל-40 השנים הבאות מוגבל ל-10 קמ"ר של פלורנטין.

קיצר - יש לך סכום יפה של כסף. אתה יכול לחיות ממנו, אבל לא כמו שאתה חי עכשיו.
מה גם, ששום דבר לא מונע ממך להרוויח כסף בהמשך הדרך בדרכים יצירתיות חדשות.
 
אם ניתן הייתי פודה פיצויים פטורים ממס
כדאי לעיין בתקנה 190 לפני פעולה כזו ועדיף יעוץ פנסיוני/מיסוי/פרישה זה לדעתי חובה כדי לא לגלות חור תכנוני בדיעבד בגיל 67 (חשבתי שיש לי פטור ממס עד 8000 שח למה זה רק 5000 ?
או
מה ? אם מושכים פיצויים אז הפנסיה קטנה ? חשבתי שפיצויים זה בנפרד מהקצבה)

לפי תקנה 190 משיכת פיצויים עד 30 שנה קלנדרית לפני הקצבה מפחיתה את הפטור ממס בפנסיה, כלומר המועד האחרון לבן 67 לפדות פיצויים ללא מס היא עד גיל 37, השואל אחר קצת את הרכבת.
 
טוב, אז לקחתי אתכם ואת עצמי ברצינות ובשעות האחרונות ביצעתי ניתוח רציני ומעמיק של ההוצאות שלי לשנה האחרונה, כלומר לתקופה שהחלה ב 1.10.2016 והסתיימה לפני כשעה ב 30/9/2017.

הוצאתי את נתוני האשראי לאקסל (ויזה כאל- למה הייצוא שלכם לאקסל הוא עם ערכים לא מספריים, כלומר עם הסימן ש"ח שהאקסל לא רואה כמספר? הייתי צריך לעבור תא תא ולהקליד מספר. לאומי קארד דווקא בסדר), וכן את דפי הבנק (3 חודשים אחרונים אפשר לייצא לאקסל. שנה אחורה? יוק. וכמובן שלהוציא באינטרנט תדפיס של שנה אחורה עולה 10 שקלים. למה?) וחילקתי אותם לקטגוריות ותתי קטגוריות. כמו כן, כיוון שלא תיעדתי את ההוצאות שלי בשנה האחרונה , אז ההוצאות שחישבתי במזומן הן רק הערכה- אך לדעתי די קרובה למציאות

בכל קטגוריה אציין מה התכנית שלי לצמצום, כאשר יש שתי תכניות עיקריות:
"תכנית אוקטובר"- תכנית שמתחילה ממש היום, והיא צמצום של הוצאות שבעיני מנופחות בלי הצדקה, אך עדיין לא "אנטי צרכניזם" בהתגלמותו. הוצאות שאני יכול לצמצם בקלות יחסית ובלי מאמץ מיוחד, תוך כדי התחשבות בכך שאני עדיין נשאר בעבודה , נשאר עם הרכב וכו'. במהלך החודש אני מתכוון לתעד באופן דקדקני כל הוצאה והוצאה.
"תכנית פרישה"- חישוב תיאורטי של חיתוך גדול בהוצאות, אנטי צרכניזם, אני לא עובד אז אין לי הוצאות שקשורות לעבודה (שכפי שתראו הן די גדולות), וחותך איפה שאפשר לחתוך.

אז - נצלול לנתונים. המצב גרוע ממה שחשבתי - במהלך השנה האחרונה הוצאתי 141,765 ש"ח שהם בממוצע 11,788 ש"ח לחודש.
צריכה אישית
הקטגוריה הגדולה ביותר שלי היא קטגוריה שכיניתי "צריכה אישית" - כלומר מזון , קניות, מזון בעבודה וכו'. לפני שאני מציג את המספר ומפיל אתכם אני חייב להגיד כמה מילים על התזונה שלי- מדובר בתזונת פליאו עתירת בשר. כך שאין ספק שמדובר בתזונה יקרה , אבל - היא עולה לי בממוצע 3,500 ש"ח לחודש. מדובר להערכתי בהגזמה פראית, אני לא מכין בבית כלום ואוכל במקומות הכי יקרים, מה שמדהים זה שמתוך הסכום הזה אני צורך בעבודה למעלה מ 650 ש"ח בחודש וזאת למרות שהעבודה מסבסדת לי חלק מהאוכל. כלומר ההוצאה האמיתית גבוהה אף יותר. אין לי ספק שבמאמץ קטן מאוד, לדוגמא- במקום לשלם 35 שקל על סלט אני אכין אותו בבית - אני יכול לצמצם כבר החודש את ההוצאה הזו.
תכנית אוקטובר לצריכה אישית- לצמצם את ההוצאה ל 2,500 ש"ח לחודש.
תכנית פרישה לצריכה אישית- אין שום סיבה שההוצאה הזאת תעמוד על יותר מ 1,200 ש"ח לחודש וגם זה הרבה בהתחשב בעובדה שאני מכין כמעט הכל בבית.

נסיעות לחו"ל
השנה הוצאתי 18,175 ש"ח על שתי נסיעות לחו"ל שהם 1,514 ש"ח לחודש. אני חושב שהסכום הזה הוא סביר למדי.
תכנית אוקטובר לנסיעות לחו"ל- אמנם לא צפויה נסיעה לחו"ל באוקטובר, אבל בראייה השנתית ראוי לכלול את החלק היחסי של ההוצאה שלא תשתנה
תכנית פרישה לנסיעות לחו"ל- אפשר להוריד לנסיעה אחת, כלומר ההוצאה יורדת בחישוב חודשי ממוצע ל 700-800 ש"ח.

הוצאות רכב ותחבורה

מדהים לגלות שלמרות שאני גר קרוב לעבודה ולא נוסע יותר מדי, עדיין הוצאות הרכב עומדות על 16,624 ש"ח שהם 1,385 ש"ח לחודש- הוצאות במזומן שלא כוללות את הפחת של הרכב. אגרת רישוי, חניה . ברוב חוצפתי אני אפילו נוסע לא פעם במוניות במיוחד כשאני נוסע בערב תל אביבה ואין לי עצבים למצוא חניה. הוצאות הדלק שלי אינן בשמיים (423 ש"ח בממוצע לחודש). כמובן חלק מהוצאות הרכב הן הגעה וחזרה מהעבודה.
תכנית אוקטובר להוצאות רכב- לא ליסוע יותר במוניות . מוריד את ההוצאה לכ 1,250 ש"ח לחודש.
תכנית פרישה להוצאות רכב ותחבורה-
כמובן, להיפטר מהרכב וליסוע בתחבורה ציבורית. מורידים ל 300-400 ש"ח לחודש.

הימורים (חוקיים)

בהוצאה הזו אני ממש מתבייש ולא האמנתי שהיא עד כדי כך גבוהה. כיוון שהפרישה היא חלום, אני קונה לוטו וטוטו אבל כשהסכומים נהיים גבוהים אני מתפרע יותר מדי. כיוון שאני משלם על כך כמעט באופן בלעדי בכרטיס אשראי- הרי שהמציאות כתובה בשחור על גבי לבן ואין להתכחש לה. בשנה האחרונה הוצאתי על הזבל הזה 12,878 ש"ח שהם 1,073 ש"ח בממוצע לחודש!!! . אני חותך את ההוצאה הזאת בענק החל מהיום. ממלא פעם בשבוע, ב 30 שקל. אם המזל יגיע- הוא יגיע גם כאן.

תכנית אוקטובר וכן תכנית פרישה להימורים- 120 שקל לחודש.

בריאות
ביטוחי בריאות, סיעודיים , פיזיותרפיה שעברתי השנה, תרופות קבועות - כאן יש מקום קטן לקיצוץ . ההוצאה החודשית הממוצעת היא 873 ש"ח לחודש ולהערכתי היא תישאר כזאת גם בתכנית אוקטובר וגם בתכנית הפרישה.

אחזקת הבית

בממוצע הוצאתי בשנה שחלפה 767 ש"ח בחודש על אחזקת הבית- סכום זה מורכב מ 600 ש"ח לעוזרת והיתרה הוצאות החזקה שונות.
תכנית אוקטובר לאחזקת הבית- כרגע ללא שינוי. אפשר בהמשך להוריד את העוזרת לפעם בשבועיים ואז הסכום יורד ל 300 ש"ח.
תכנית פרישה לאחזקת הבית- שלום ספונג'ה, נעים להכיר. אני מנקה בעצמי. הסכום יורד ל 150 ש"ח.

תקשורת
הוצאה חודשית של 484 ש"ח לחודש. לYES אני משלם 235 ש"ח, לבזק עבור קו נייח ותשתית אינטרנט 140 שקל וכספק 60 ש"ח, הוצאות הקשורות לנייד 50 ש"ח. לדעתי יש מה לעשות עם בזק והאינטרנט ואפשר להוריד את זה ל 150 במקום 200.
תכנית אוקטובר לתקשורת- 430 ש"ח.
תכנית פרישה לתקשורת כמובן שאני נפרד מ YES , קונה ממיר עידן פלוס , מעיף את הקו הנייח. מצד שני יהיו לי הוצאות קו בטלפון הנייד של כ 50 ש"ח (כיום מקבל מהעבודה). הוצאות צפויות כ 150 ש"ח.

עוד הוצאות (מתחיל להיות ארוך אז אהיה תמציתי יותר)
מיסים עירוניים כולל מים- 446 ש"ח בממוצע לחודש, אין כל כך מה לעשות עם זה לא באוקטובר ולא בתכנית הפרישה (בהנחה שנשאר בדירה)

קטגוריה "בשביל הכיף" (לא כולל אוכל)- מופעים, סרטים, הצגות,טיולים וכד' - 382 ש"ח לחודש , סכום סביר בעיני- בתכנית אוקטובר נשאר ללא שינוי, בתכנית הפרישה יכול לרדת ל 200 ש"ח.

כביסה- כפי שציינתי אין לי מכונת כביסה ואני לוקח את הבגדים למכבסה. עולה לי 357 ש"ח בממוצע לחודש. בתכנית אוקטובר זה לא ישתנה, בתכנית הפרישה כמובן אני קונה מכונת כביסה ומקבל עליה בחשבון המים והחשמל נגיד של עוד 50 ש"ח בחודש.

חשמל- 284 ש"ח בממוצע לחודש - בחורף החשבונות שלי נמוכים מאוד ובקיץ גבוהים. הסכום נראה לי סביר לחלוטין וכמובן שבתכנית הפרישה אפשר להוריד אותו עוד, נגיד ל 200 ש"ח.

הוצאות שונות- בעיקר רכישת מחשב חדש, הוצאות במזומן שלא הצלחתי להסביר אותן, ועוד מיני שונות שאנו נתקלים בהם ביום יום. סה"כ 634 ש"ח שככל הנראה יישארו בכל מצב.

ביטוח דירה עולה לי 67 שקל בממוצע לחודש, והבנק לוקח כמובן עמלות שונות ומשונות בממוצע של 21 ש"ח לחודש. זה נשאר גם באוקטובר וגם בפרישה.אולי בפרישה הוצאות הבנק מעט יעלו כי אין משכורת שנכנסת.

אז הנה התכנית
כבר באוקטובר- אני מתכוון להוריד את ההוצאות לאיזור ה-9500 ש"ח, ותכנית הפרישה מדברת על רמת הוצאות של איזור ה 5,100-5,200 ש"ח.
אז... אחלו לי בהצלחה, מהיום אני רושם הכל, כל גרוש שאני מוציא, וכמובן שאדווח לכם במהלך החודש ובסיומו אציג את תכנית נובמבר (שאולי תהיה כבר תכנית הפרישה...)




 
הדירה שבבעלותך חוסכת לך את עלויות הדיור וזה יתרון חשוב, אך מצד שני מדובר במשאב כלכלי לא מנוצל, אולי כדאי לך לקחת מימון כנגד הנכס כדי לרכוש נכס נוסף להשכרה, לדוגמא, מימון של 600,000 ש"ח כנגד הנכס הקיים, לטווח זמן בינוני, ניתן לסלק את המימון מההכנסות משכירות בנוסף לחסכון משכר העבודה, השקעה זו תייצר עבורך הכנסה חודשית פסיבית נוספת של 4,000 ש"ח בחודש (בארה"ב, לאחר סילוק המימון תתחיל לשלם מס על הכנסה משכירות, אך הוצאה זו תקוזז באמצעות עליית מחירי השכירויות).
מהלך זה יצריך ממך לדחות את תוכנית הפרישה מהעבודה, אך יקנה לך יותר יציבות כלכלית בעת הפרישה.
 
הוצאה חודשית של 484 ש"ח לחודש. לYES אני משלם 235 ש"ח, לבזק עבור קו נייח ותשתית אינטרנט 140 שקל וכספק 60 ש"ח, הוצאות הקשורות לנייד 50 ש"ח. לדעתי יש מה לעשות עם בזק והאינטרנט ואפשר להוריד את זה ל 150 במקום 200.
תכנית אוקטובר לתקשורת- 430 ש"ח.
אני משלם להוט 309 - טלויזיה, קוו טלפון, תשתית.
ספק - הוטנט : 25 שקל. (100 מ"ב)
נייד : 24 שקל עבור 8 מ"ב או 59 שקל עבור 100 מ"ב.
סה"כ 393 או 358 בחודש, תלוי בחבילת גלישה.
והבנק לוקח כמובן עמלות שונות ומשונות בממוצע של 21 ש"ח לחודש
על מה? יש לך מסגרת אשראי? פעולות שורה? בנק מציע "חבילות" של עמלות - אפשר להגיע דיי בקלות ל 10 שקלים בחודש.
 
למה הייצוא שלכם לאקסל הוא עם ערכים לא מספריים, כלומר עם הסימן ש"ח שהאקסל לא רואה כמספר? הייתי צריך לעבור תא תא ולהקליד מספר.
אפשר להשתמש בחיפוש והחלפה (ctrl f), בנוסחאות, או בtext to col.
 
כל הכבוד.
בקשר לטיולים בחו"ל, אפשר לקנות כל חטדש מטח בגובה ההוצאה החודשית על הפריט הזה וכך כשטסים אתה יודע בדיוק כמה כסף אתה יכטל להוציא, גם ממצע שער ופסיכולוגית מרגיש כל חודש שאתה חוסך לקראת בילוי.
 
אתה שוב מתכנן הפוך. אם כשאתה צעיר אתה לא מנקה את הבית בכוחות עצמך, איך אתה מצפה מעצמך בגיל 60 לעשות זאת לבד? תוכנית הפרישה שלך אמורה להיות התבוננות אמיתית וכנה פנימה תוך הבנה מה אתה רוצה ומסוגל לעשות כעת ובגיל הפרישה, ולא כמה צעדי חיסכון שטחיים בשביל כמה אנשים באיזה פורום רנדומלי באינטרנט.
 

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קופגל״ה להגדלת קצבת הפרישה- עד כמה זה באמת טוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 46
ב האם אני מפספס משהו בתוכנית הפרישה המוקדמת שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
א איך משתנה קיצבת פנסיה לאורך שנות הפרישה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
E הקטנת הרכיב המנייתי בקרן הפנסיה לקראת הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ססס הפרישה הטכנית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
קפיטליסט מרושע התוכנית שלי להתנהלות לאחר הפרישה המוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 113
Aslan החלטה בין אירית צוברת לאמריקאית מחלקת - היום שאחרי הפרישה שוק ההון 8
P השקעה סמוכה למועד הפרישה שוק ההון 2
C פרילנס אחרי הפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
B פנסיה מוקדמת - שינויים בגיל הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש קצבת הפנסיה לאחר הפרישה מושפעת מהשקעות הקרן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
deussex חישוב סכום הפרישה עם מס רווח הון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
G ללא דיבידנדים - איך דואגים שתמיד יהיה אפשר למכור מניות בזמן הפרישה ולשמור על איזון? שוק ההון 4
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
D מקדם המרה ודמי הניהול אחרי גיל הפרישה צרכנות פיננסית 1
M מה תעדיפו אחרי הפרישה? בחירה בנהנתנות או התכלבות והשארת ירושה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
M דמי ניהול בקרן ברירת מחדל לאחר הפרישה צרכנות פיננסית 3
Liron2035 האם האינפלציה מרסקת לי את חלום הפרישה המוקדמת? שוק ההון 13
ב דמי ניהול בקרן הפנסיה לאחר הפרישה צרכנות פיננסית 1
ב היום שאחרי הפרישה- הפוסט החשוף והכנה של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
Body Solid בשנת 2037 גיל הפרישה עשוי להגיע ל-72 לגברים ו-70 לנשים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 63
א פנסיה אחרי גיל הפרישה צרכנות פיננסית 1
K קופת גמל להשקעה אחר גיל הפרישה שוק ההון 0
S תכנון הפרישה- האם המשיכה מהתיק היא 3% או 4% כולל דידבידנדים או בנוסף ? שוק ההון 7
tomer111 מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה? אוף טופיק 3
de dud אחרי הפרישה - נדל"ן להשכרה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 92
yanosh34 נגיסה מהקרן בזמן הפרישה שוק ההון 6
D יתרונות vs חסרונות : קרבה לרכבת הקלה נדל"ן 31
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9

נושאים דומים

Back
למעלה