• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הפרישה הטכנית

• פותח הנושא פותח הנושא ססס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ססס

משתמש רשום
דירוג
3
שלום פורום. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה הם קונספט מעולה, ויש פה דיונים מעולים על כך, אבל דיון שאני לא מצליח למצוא (גם לא בעמוד של זיק) הוא על ההשלכות המידיות והטכניות של פרישה. יש דברים יותר ברורים כמו ביטוחי בריאות ותן ביס שיעברו להיות הוצאה. יש דברים שלפחות לי פחות היו ברורים כמו דוח שנתי והדברים שאתם תוסיפו ושלא חשבתי עליהם.
1. ביטוח בריאות - אם המעסיק משלם על זה צריך לחשב את זה להוצאות הצפויות.
2. תן ביס / סיבוס - כנ"ל
3. אם מתכננים לפדות את כספי הפיצויים - כמה מזה לא ממוסה וכמה ממוסה.
4. המעבר יגרור כנראה את הצורך להגיש דוח שנתי (אם מוכרים מניות בשביל לממן עפ"י טריניטי) - כנראה שצריך רואה חשבון או ללמוד לעשות לבד.
5. כמו כן, אם מתכננים לעבוד עצמאית צריך לחשוב על עובד מורשה/זעיר או לפתוח חברה.

על מה עוד צריך לחשוב?

המעבר יגרור כנראה את הצורך להגיש דוח שנתי (אם מוכרים מניות בשביל לממן עפ"י טריניטי) - כנראה שצריך רואה חשבון או ללמוד לעשות לבד
יש אופציית ביניים - תוכנה מאושרת כמו אלפי.

משלם ביטוח רפואי משלים שב"ן גם בלי קשר למעסיק... יש מעסיקים שמשלמים את המשלים שב"ן לעובדים שלהם? O_0
או שהתכוונת לביטוח שיניים שזה של פעם של ההסתדרות וכו'?

2. תן ביס / סיבוס - כנ"ל
מה הקשר?... לא הבנתי.
תכין אוכל בבית. או אל תכין אוכל בבית.
תזמין מוולט או שאל תזמין מוולט.
כמו שתכתוב שבעבודה היית עושה קקי בתשלום, והשתמשת בנייר טואלט של העבודה, ועכשיו בבית כל קקי הוא לא בתשלום ונייר הטואלט על חשבונך (וגם הפיניש מגבונים הוא על חשבונך!).

שאלה מעולה וכבדה... מתכנן להיעזר ביועץ פנסיוני בשביל זה.
גדול עליי ללמוד את זה לבד וחלילה לטעות בזה לבד.
וגם אי אפשר להתחיל ולנסות ללמוד כל תחום בפני עצמו רק כי המידע נמצא שם מחכה שתאגור אותו במוח.

4. המעבר יגרור כנראה את הצורך להגיש דוח שנתי (אם מוכרים מניות בשביל לממן עפ"י טריניטי) - כנראה שצריך רואה חשבון או ללמוד לעשות לבד.
בברוקר ישראלי לא צריך, כן?...
או שגם צריך? O_0

על מה עוד צריך לחשוב?
כתבו על זה פה אלף פעמים.
מה עם טיולים לחו"ל? טיולים בארץ? פנאי?
ככל שמתבגרים ובמיוחד בפרישה המוקדמת נשארים הרבה יותר בבית מן הסתם = הוצאות אוכל, חימום, קירור, בידור וכו'.
הרבה פה טוענים שבפרישה המוקדמת ההוצאות השוטפות דווקא עולות ולא יורדות (שזה מוזר לי כי לא צריך לקנות בגדים לעבודה ולא צריך תחבורה לעבודה וגם לא צריך ציפרלקס מהול בפרוזאק עם נגיה של קריסטל מת' לעבודה וכו' וכו').
גם על זה כתבו.

דמי ביטוח לאומי ובריאות, אם אתה לא שכיר ולא עצמאי אז הסכום המזערי היום 250₪ בחודש.

החלק הפטור מוגבל על פי הפקודה ל־150% מהמשכורת האחרונה או 13,750₪, לפי הגבוה, עבור כל שנת עבודה אצל המעסיק או ברצף פיצויים.

נכון, כדאי להגיש דוח, יתכן שגם יהיה כדאי להפריש עצמאית לפנסיה/גמל.
בברוקר ישראלי לא צריך, כן?...
או שגם צריך? O_0
אם הוא רוצה לקבל זיכוי מהמס כנגד נקודות זיכוי...

גם בחרטה מרצף קצבה, לא?
אם אני זוכר נכון, בחרטה מרצף קצבה זה לפי השכר (או 150%) בחודש האחרון אצל המעסיק הופקדו הפיצויים, ולפי זמן העבודה שם.
התכוונתי שרצף פיצויים השנים מצטברות ובודקים את השכר האחרון אצל המעסיק האחרון.

אם הוא רוצה לקבל זיכוי מהמס כנגד נקודות זיכוי...
מדכא.
גם בפרישה המוקדמת כשאתה מפסיק לעבוד ורק רוצה למשוך במשורה כסף מתיק ההשקעות שעבדת קשה בשבילו - גם אז יש בירוקרטיה ואתה צריך להגיש דו"ח שנתי על המשיכות הנ"ל למס הכנסה?...
כמה הייתי תמים שבברוקר ישראלי כל עניין המיסים מכוסה ולכן עדיף למי שלא רוצה לשמוע מזה להיות אצלם.
אינעל אמו.

מדכא.
גם בפרישה המוקדמת כשאתה מפסיק לעבוד ורק רוצה למשוך במשורה כסף מתיק ההשקעות שעבדת קשה בשבילו - גם אז יש בירוקרטיה ואתה צריך להגיש דו"ח שנתי על המשיכות הנ"ל למס הכנסה?...
כמה הייתי תמים שבברוקר ישראלי כל עניין המיסים מכוסה ולכן עדיף למי שלא רוצה לשמוע מזה להיות אצלם.
אינעל אמו.
באופן אישי אני חושב שכמעט לכל אחד משתלם להגיש דוח שנתי, בטח ובטח לאחר גיל 60 או כשיש לו רק הכנסות שלא ממשכורת.
בכל מקרה, אם הוא רק בברוקר ישראלי, אז מדובר על בקשה פשוטה להחזר מס (טופס 135) ולא דוח מלא (טופס 1301).

האימיילים מפה הגיעו לספאם אז פספסתי את הדיון - לא ביקשתי עזרה על הסעיפים האלו, אלא שאלתי איזה עוד דברים ישתנו טכנית. בכל מקרה זה ברור שחלק מהדברים, בעיקר נייר הטואלט שהמעסיק משלם עליי כרגע, מגולמים בכסף שאני אצטרך לשלם כשכבר לא אעבוד, אבל הנקודה היא לחשב את זה בצורה נכונה (או לשמור גישה לשירותים של המשרד).

האימיילים מפה הגיעו לספאם אז פספסתי את הדיון - לא ביקשתי עזרה על הסעיפים האלו, אלא שאלתי איזה עוד דברים ישתנו טכנית. בכל מקרה זה ברור שחלק מהדברים, בעיקר נייר הטואלט שהמעסיק משלם עליי כרגע, מגולמים בכסף שאני אצטרך לשלם כשכבר לא אעבוד, אבל הנקודה היא לחשב את זה בצורה נכונה (או לשמור גישה לשירותים של המשרד).
נשבע לך שאתה חמוד.
אין לי משהו קונקרטי להצביע עליו.
אבל כבר התעצבנתי בזכותך שכשאפרוש חלקית כנראה שאצטרך להגיש משהו למס הכנסה...

החלק הפטור מוגבל על פי הפקודה ל־150% מהמשכורת האחרונה או 13,750₪, לפי הגבוה, עבור כל שנת עבודה אצל המעסיק או ברצף פיצויים.
לא יותר מ-13,750 ₪ כפול מספר שנות העבודה.
אם אני זוכר נכון, בחרטה מרצף קצבה זה לפי השכר (או 150%) בחודש האחרון אצל המעסיק הופקדו הפיצויים, ולפי זמן העבודה שם.
התכוונתי שרצף פיצויים השנים מצטברות ובודקים את השכר האחרון אצל המעסיק האחרון.
לפי מה שבדקתי, בחרטה מרצף קצבה בודקים כמה אחוזים השתמשת במיצוי הפטור בעבר (לפי התקרה של אז), אבל אחוזים שנותרו לך במשיכה זה לפי התקרה של אז כפול שנות עבודה במקום הישן.
דהיינו פולני עבד 7 שנים יש לו פיצוים של 150,000 הוא קיבל מהמעסיק 50,000
אחרי מספר שנים הוא עושה חרטה מרצף קצבה 150000 ועוד 50000 ש"ח (של רווח) סה"כ 250,000
תקרת הפטור בפרישה היה 96,250 ש"ח (13750*7), סה"כ הוא מושך באחוזים 52% (בערך)
בשנה שהוא עושה חרטה מרצף קצבה התקרה זה 16000 ש"ח אז תקרת הפטור אז 112000 (16000*7)
נשאר לו 48% אז הוא יכול למשוך 53760 (112000*48%).

שלום פורום. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה הם קונספט מעולה, ויש פה דיונים מעולים על כך, אבל דיון שאני לא מצליח למצוא (גם לא בעמוד של זיק) הוא על ההשלכות המידיות והטכניות של פרישה. יש דברים יותר ברורים כמו ביטוחי בריאות ותן ביס שיעברו להיות הוצאה. יש דברים שלפחות לי פחות היו ברורים כמו דוח שנתי והדברים שאתם תוסיפו ושלא חשבתי עליהם.
2. תן ביס / סיבוס - כנ"ל
5. כמו כן, אם מתכננים לעבוד עצמאית צריך לחשוב על עובד מורשה/זעיר או לפתוח חברה.

על מה עוד צריך לחשוב?
אם שואלים את סקוט אדמס (דילברט), אז תצטרך גם להתחיל לשלם על עטים, נירות מדפסת, ושאר ציוד משרדי.

סיבוס\תן ביס, ביטוחי בריאות, סלולר ובאופן כללי כל הטבת מעסיק שמישהו היה רוכש עבור עצמו בכל מקרה - כדאי להכניס כהוצאה במעקב ההוצאות, ומן הצד השני לרשום אותו כהכנסה נוספת מהמעסיק בצד ההכנסות.
ככה לא צריך לעשות שום דבר מיוחד בפרישה מבחינת תכנון הוצאות נוספות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
קפיטליסט מרושע התוכנית שלי להתנהלות לאחר הפרישה המוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 113
Aslan החלטה בין אירית צוברת לאמריקאית מחלקת - היום שאחרי הפרישה שוק ההון 8
P השקעה סמוכה למועד הפרישה שוק ההון 2
C פרילנס אחרי הפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
B פנסיה מוקדמת - שינויים בגיל הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש קצבת הפנסיה לאחר הפרישה מושפעת מהשקעות הקרן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
deussex חישוב סכום הפרישה עם מס רווח הון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
G ללא דיבידנדים - איך דואגים שתמיד יהיה אפשר למכור מניות בזמן הפרישה ולשמור על איזון? שוק ההון 4
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
D מקדם המרה ודמי הניהול אחרי גיל הפרישה צרכנות פיננסית 1
M מה תעדיפו אחרי הפרישה? בחירה בנהנתנות או התכלבות והשארת ירושה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
M דמי ניהול בקרן ברירת מחדל לאחר הפרישה צרכנות פיננסית 3
Liron2035 האם האינפלציה מרסקת לי את חלום הפרישה המוקדמת? שוק ההון 13
ב דמי ניהול בקרן הפנסיה לאחר הפרישה צרכנות פיננסית 1
ב היום שאחרי הפרישה- הפוסט החשוף והכנה של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
Body Solid בשנת 2037 גיל הפרישה עשוי להגיע ל-72 לגברים ו-70 לנשים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 63
א פנסיה אחרי גיל הפרישה צרכנות פיננסית 1
ח האם הפרישה קרבה? יומני מסע אישיים 77
K קופת גמל להשקעה אחר גיל הפרישה שוק ההון 0
S תכנון הפרישה- האם המשיכה מהתיק היא 3% או 4% כולל דידבידנדים או בנוסף ? שוק ההון 7
tomer111 מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה? אוף טופיק 3
de dud אחרי הפרישה - נדל"ן להשכרה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 92
yanosh34 נגיסה מהקרן בזמן הפרישה שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה