רוב האנשים כנראה לא גרים ביישובים מבוססים ןלכן זה לא ממש נתון שרלוונטי לעניין. הממוצע השנתי לפי הפרסום הזה:
http://www.tostudy.co.il/maamar.aspx?id=9309
נכון ל2013 עומד על כ50%.
כן, ושמעתי על פרופסור לסטטיסטיקה שטבע בנחל שעומקו הממוצע 50 ס"מ.
במילים אחרות, ההכנסה של החרדים והערבים לסטטיסטיקה הופכת אותה לא רלבנטית לחלוטין למגזר היהודי-חילוני או דתי-לאומי.
רוב המורים גרועים כמו בכל הארץ, יש המון מגמות מיוחדות שזה די בולשיט, אבל הסיבה היחידה לטובתם זה שפשוט אין את הפושטקים הטרוריסטים שמפחידים חננות כמונו. שווה לשלוח את הילדים למקום בטוח.
מסכים עם רוב הדברים שכתבת. עם זאת, לגבי הפושטקים , גם בתיכונים כבר יש הפרדה למגמות שמפרידה את החנונים מהפושטקים (משתמשים במילה הזו עדיין?

)
אני מכיר תיכונים באזור השרון, לא רואה שום יתרון בבית ספר פרטי. מי שרוצה יכול ללמוד באוניברסיטה במקביל, או בכיתת מחוננים\מדעים\אומניות\ספורט, עם תלמידים דומים לו\לה. שמעתי שזה דומה באזור ת"א וראשל"צ.
שם הם לוקחים אנשים ברמה סבירה+ ומסדרים אותם לכל החיים כבר בגיל 19. (הם כולם הולכים ליחידות טכנולוגיות בצבא ומקבלים מלא ניסיון ובגיל שכל בן אדם ממוצע
לא יודע על איזה בית ספר פרטי אתה מדבר. אני מכיר כמה חברה מ 8200 עתודאים ותלפיונים, אף אחד מהם לא למד בבית ספר פרטי (אא"כ מדובר על המגזר הדתי, שם זה שונה לחלוטין). ראיתי כתבות בעיתון על 5 טייסים מאותו המחזור בבית ספר אוסטרובסקי ברעננה, או משהו דומה בבתי ספר בשוהם או במודיעין, מעודי לא ראיתי כתבה דומה על בית ספר פרטי.
בתור מורה שלימדה בשניים שונים - לא שווה את הכסף.
באופן כללי, מסכים.עם זאת יש לי הסתייגויות קלות
. לגבי בית ספר תיכון, יש הסתייגות אחת, והיא ילדים טובים עם בעיות לימודיות קשות, אולי במקום להשתלב בכיתות מב"ר או אתג"ר בבית ספר ציבורי, יהיה עדיף בית ספר פרטי?
לגבי יסודי, שם אין הפרדה בין חננות ל"פושטקים", יתכן שיהיו תלמידים שעדיף להם ללמוד בבית ספר אחר (בגלל השתלבות החברתית), אם אין בית ספר ציבורי אחר בסביבה בו ישתלבו, אז אולי אפשר פרטי?