• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בתי ספר פרטיים לילדכם

• פותח הנושא פותח הנושא Roi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש עניין של בתי ספר איזוריים ועל-איזוריים למשל, יש כיתות מחוננים והשד יודע מה,
אני בעוונותיי שלחתי את ילדיי לבית ספר חצי פרטי. כלומר, בי"ס של קיבוצים. תלמידים שאינם מהקיבוצים עוברים בדיקת התאמה ומשלמים המון כסף, בעיקר בחט"ב ותיכון. מניסיוני (לא להרוג אותי): רוב המורים גרועים כמו בכל הארץ, יש המון מגמות מיוחדות שזה די בולשיט, אבל הסיבה היחידה לטובתם זה שפשוט אין את הפושטקים הטרוריסטים שמפחידים חננות כמונו. שווה לשלוח את הילדים למקום בטוח.
אני מאלה שחושבים שהלימודים בבית ספר גובלים בקישקוש ואם רק היו ילדיי מסכימים- הייתי משאירה אותם בחינוך ביתי.

תקרא את 'המיליונר מהדלת ממול', רוב המיליונרים האמריקאים למדו בחינוך ציבורי.
כדי לדעת אם זה הרבה או מעט צריך להשוות את זה לשיעור האמריקאים שלמדו בחינוך ציבורי.

כדי לדעת אם זה הרבה או מעט צריך להשוות את זה לשיעור האמריקאים שלמדו בחינוך ציבורי.
ובנוסף, אני לא בטוח שהגדלת הסיכוי להפוך למיליונר היא קריטריון טוב לבחינת איכות החינוך.

@Roi
מאד מעניין מה שאתה מספר על ספרד.
שתי נקודות של הבדלים משמעותיים לעומת ישראל שמיד קופצות לעין:
1. הלוואי עלינו השקעה כזו בלימוד אנגלית.
2. לפחות מהניסיון שלי בסביבה הקרובה, בשכונות בהן המעמד הסוציואקונומי גבוה יותר אנשים נמצאים פחות עם הילדים. אני לא מדבר על מקומות בהם יש מפרנס אחד שמביא שכר של מאיון עליון, אלא על ההבדל בין צפון תל אביב שם במשפחה סטנדרטית שני בני הזוג עובדים קשה לבין הפריפריה של גוש דן שם בדרך כלל אחד מבני הזוג (בדרך כלל האישה) מגיע בצהריים או עד ארבע הביתה ולא משלים שעות אחר כך.
לגבי הנקודה הזו, לרוב פה מדובר במהגרים דרום אמריקאים, שעובדים מאוד קשה בדרך כלל בשתי עבודות בשכר לא כל כך גבוה, אין פה כמעט עבודות של חצי משרה, זה די נדיר ולרוב זה לפקידים משרות המדינה, מורים ... ביה"ס פה נגמר בשעה 16:00 ויש מגוון חוגים בתשלום עד שעה 18:00. בגן של הבת שלי יש אנשים שאפילו באים לקחת את הילד ב19:00 ! (עצוב מאוד, אבל זו המציאות שלהם) אנחנו אישית משצדלים לקחת את הילדים ב17:00 כל יום.

האמת שלדעתי פחות חשוב פרטי או ציבורי אלא יותר הסגנון של בית הספר.
למערכת החינוך היום יש נטייה לקחת את הסקרנות הטבעית והרצון המולד של ילדים ללמוד ולמחוץ אותה כמו ג'וק. הייתי רוצה לתת לילדיי בית ספר שילמד אותם בדרכים שיעוררו את הדימיון, שילמד אותם לחשוב וללמוד מההיסטוריה במקום לשנן תאריכים, שייתן להם מקום לבטא את עצמם והיצירתיות שלהם ולא ינסה להכניס אותם לתוך שבלונה והכי חשוב, שישאיר בהם את האהבה הטבעית ללמוד (אם אפשר גם לא לתקוע לימודי דת בכל פינה זה גם יהיה מבורך מבחינתי). הייתי רוצה שיטות חינוך אחרות ממה שיש היום ואם יש את זה בבית ספר פרטי כלשהו אז לדעתי זה עדיף.
דבר נוסף שלדעתי זה גם תלוי בילד, האם זה ילד מחונן שיוכל למקסם את הפוטנציאל שלו בבית ספר למחוננים? או אולי ילד שיש לו ידי זהב שייהנה ויפרח הרבה יותר בבית ספר מקצועי? ואולי ילד שכל הזמן שר, רוקד מצייר וירוויח יותר מבית ספר לאומניות?
כלומר הייתי רוצה בית ספר שישלהב את הרצון של הילד ללמוד ושילמד אותו את הדברים שהוא אוהב וטוב בהם באופן טבעי. ציבורי או פרטי זה כבר פחות משנה לדעתי.
אבל היי קל לי להיות אופטימית עד שאני אביא ילדים אולי כל זה ישתנה ואני רק ארצה בית ספר שיהיה במרחק הליכה כדי שאני לא אצטרך להסיע אותם לכל מקום =)

נערך לאחרונה ב:
אבל היי קל לי להיות אופטימית עד שאני אביא ילדים אולי כל זה ישתנה ואני רק ארצה בית ספר שיהיה במרחק הליכה כדי שאני לא אצטרך להסיע אותם לכל מקום =)
+1

תשמע, הגזמת בגדול. בישובים מבוססים אחוז הזכאות לבגרות הוא מעל 90%.

רוב האנשים כנראה לא גרים ביישובים מבוססים ןלכן זה לא ממש נתון שרלוונטי לעניין. הממוצע השנתי לפי הפרסום הזה:
http://www.tostudy.co.il/maamar.aspx?id=9309
נכון ל2013 עומד על כ50%.

עדיין הטענה שלי שדווקא עבור המצטיינים של ישראל, יש מספיק מסגרות נגישות (מבחינת קבלה וגם מבחינת מימון) לסיים תואר ראשון לפני צבא. ממש לא צריך להיות עשיר וללמוד בביה"ס פרטי.

יש קצת בעיה עם המצב שאתה מתאר שמרצים באים ומלמדים בביה"ס, כי אז ייתכן והם לא נבחנים באותו מבחן של האוניברסיטה (שלא כמו במקרים שציינתי של האוניברסיטה הפתוחה והטכניון ששם הכל אחיד) ואז מה הטעם ?

האם גם בביה"ס הפרטי הזה הממוצע בחדוא 1 הוא 50 (כמו בטכניון) ? איכשהו נראה לי שמערכת לא תיתן לזה לקרות...

הם נבחנים את המבחנים שלהם במכללה ביחד עם הסטודנטים של המכללה. מן הסתם זה לא ברמה של הטכניון כמו שכנראה בכל מקום אקדמי אחר בארץ שמלמד מדעי המחשב הרמה יותר קלה משל הטכניון. הסיכוי של ילד נורמלי ולא גאון מטורף לסיים תואר ראשון במדעי המחשב לפני הצבא ללא תמיכה של מסגרת מסודרת שואף ל0. שם הם לוקחים אנשים ברמה סבירה+ ומסדרים אותם לכל החיים כבר בגיל 19. (הם כולם הולכים ליחידות טכנולוגיות בצבא ומקבלים מלא ניסיון ובגיל שכל בן אדם ממוצע רק מתחיל לחשוב באיזה תחנת דלק לעבוד בשביל שיהיה לו מועדפת לטיול לחו"ל שאחריו הוא יחזור ויעבוד וישלים בגרויות ופסיכומטרי וכו' וכו'.... הם כבר חתומים בעבודות של 15-20K+).

• אהבתי
Reactions: Roi
@שרון ,
אילו שיטות לימוד שונות היו בבית הספר?
האם יש לך נסיון עם בתי ספר דמוקרטיים?

רוב האנשים כנראה לא גרים ביישובים מבוססים ןלכן זה לא ממש נתון שרלוונטי לעניין. הממוצע השנתי לפי הפרסום הזה:
http://www.tostudy.co.il/maamar.aspx?id=9309
נכון ל2013 עומד על כ50%.

כן, ושמעתי על פרופסור לסטטיסטיקה שטבע בנחל שעומקו הממוצע 50 ס"מ.
במילים אחרות, ההכנסה של החרדים והערבים לסטטיסטיקה הופכת אותה לא רלבנטית לחלוטין למגזר היהודי-חילוני או דתי-לאומי.

רוב המורים גרועים כמו בכל הארץ, יש המון מגמות מיוחדות שזה די בולשיט, אבל הסיבה היחידה לטובתם זה שפשוט אין את הפושטקים הטרוריסטים שמפחידים חננות כמונו. שווה לשלוח את הילדים למקום בטוח.

מסכים עם רוב הדברים שכתבת. עם זאת, לגבי הפושטקים , גם בתיכונים כבר יש הפרדה למגמות שמפרידה את החנונים מהפושטקים (משתמשים במילה הזו עדיין? :) )
אני מכיר תיכונים באזור השרון, לא רואה שום יתרון בבית ספר פרטי. מי שרוצה יכול ללמוד באוניברסיטה במקביל, או בכיתת מחוננים\מדעים\אומניות\ספורט, עם תלמידים דומים לו\לה. שמעתי שזה דומה באזור ת"א וראשל"צ.

שם הם לוקחים אנשים ברמה סבירה+ ומסדרים אותם לכל החיים כבר בגיל 19. (הם כולם הולכים ליחידות טכנולוגיות בצבא ומקבלים מלא ניסיון ובגיל שכל בן אדם ממוצע

לא יודע על איזה בית ספר פרטי אתה מדבר. אני מכיר כמה חברה מ 8200 עתודאים ותלפיונים, אף אחד מהם לא למד בבית ספר פרטי (אא"כ מדובר על המגזר הדתי, שם זה שונה לחלוטין). ראיתי כתבות בעיתון על 5 טייסים מאותו המחזור בבית ספר אוסטרובסקי ברעננה, או משהו דומה בבתי ספר בשוהם או במודיעין, מעודי לא ראיתי כתבה דומה על בית ספר פרטי.

בתור מורה שלימדה בשניים שונים - לא שווה את הכסף.

באופן כללי, מסכים.עם זאת יש לי הסתייגויות קלות
. לגבי בית ספר תיכון, יש הסתייגות אחת, והיא ילדים טובים עם בעיות לימודיות קשות, אולי במקום להשתלב בכיתות מב"ר או אתג"ר בבית ספר ציבורי, יהיה עדיף בית ספר פרטי?
לגבי יסודי, שם אין הפרדה בין חננות ל"פושטקים", יתכן שיהיו תלמידים שעדיף להם ללמוד בבית ספר אחר (בגלל השתלבות החברתית), אם אין בית ספר ציבורי אחר בסביבה בו ישתלבו, אז אולי אפשר פרטי?

נערך לאחרונה ב:
לגבי בית ספר תיכון, יש הסתייגות אחת, והיא ילדים טובים עם בעיות לימודיות קשות, אולי במקום להשתלב בכיתות מב"ר או אתג"ר בבית ספר ציבורי, יהיה עדיף בית ספר פרטי?
אין קשר. לרוב, בבתי ספר פרטיים, נשלחים אותם ילדים שלא מסוגלים להתמודד עם המערכת הרגילה, אם בגלל בעיות של משמעת (אגב, בעיות אלו ממשיכות לרוב גם בבתי הספר הפרטיים) או בגלל לקויות למידה (בבתי הספר הפרטיים שאני מכירה אין מסגרת ייעודית עבור תלמידים אלו. יש שעות פרטניות עם מורים רגילים, כמו שיש בתי ספר ממלכתיים).
כאן נשאלת כאן השאלה- האם הרצון הוא לשלוח את הילדים לביה"ס פרטי (נניח, אנתרופוסופי או דמוקרטי) משום שזו המשנה החינוכית שאתם דוגלים בה או בגלל שהילדים לקויי למידה? אם בגלל האחרון,ישנם בתי ספר מיוחדים לצורך העניין הזה.

ילדים טובים
קצת חורה לי הקביעה הזו. אין ילדים רעים. יש ילדים שרע להם.

הפרדה בין חננות ל"פושטקים"
תאמין לי יש חננות שהם פושטקים רציניים פשוט בגלל שהם יודעים שלא "קול" להיות חכם או חננה.

נערך לאחרונה ב:
האם יש לך נסיון עם בתי ספר דמוקרטיים?
לימדתי שנתיים בביה"ס דמוקרטי-שם אין שיטה. כל מורה מלמד בשיטה שלו. הדמוקרטי מתבטא בעיקר בפרלמנט בימי שישי ובכך שתלמיד מרכיב לעצמו את המערכת (וזה גם לא ממש, כי יש מעט מאד הורים שירשו לילדיהם לוותר על אנגלית וחשבון).

קצת חורה לי הקביעה הזו. אין ילדים רעים. יש ילדים שרע להם

התכוונתי לילדים שמתנהגים יפה בבית הספר (כלומר-ללא בעיות התנהגותיות), אך עם קשיי למידה.

תאמין לי יש חננות שהם פושטקים רציניים פשוט בגלל שהם יודעים שלא "קול" להיות חכם או חננה.

מסכים, אבל בתיכון הם צריכים לפתור את משבר הזהות הזה, כי בתיכון הולכים למגמת מדעים או ל 5 יחידות מתמטיקה. ואז, או שיוצא המרצע מן השק, והם נשארים עם הלמדנים, או שהם הולכים עם הפושטקים, ונדפקים מזה וצריכים להשלים הלמודים אחרי הצבא,.ואני בכלל לא בטוח שבתיכונים טובים התדמית של הפושטקים כל כך "קולית". בכל מקרה, בתיכון הם נפרדים למגמות.

נערך לאחרונה ב:
לימדתי שנתיים בביה"ס דמוקרטי-שם אין שיטה. כל מורה מלמד בשיטה שלו. הדמוקרטי מתבטא בעיקר בפרלמנט בימי שישי ובכך שתלמיד מרכיב לעצמו את המערכת (וזה גם לא ממש, כי יש מעט מאד הורים שירשו לילדיהם לוותר על אנגלית וחשבון).
בספרד לא מצאתי ביס דמוקרטי ! הם עדיין מתאוששים מהדיקטטורה של פרנקו ;)
אנטרופוסופי אפשר לשכוח מזה :>

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פטל ואוכמניות בתי ספר לתושבים חוזרים אוף טופיק 8
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
N מאיזה סכום בתי ההשקעות מתייחסים אלייך יותר ברצינות שוק ההון 15
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
algo.il מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
נ האם יש הבדל משמעותי בין בתי ההשקעות לגבי הפנסיה? צרכנות פיננסית 2
Y מעבר בין בתי השקעות וטופס 867 שוק ההון 6
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
B חוות דעת על בתי השקעות אוף טופיק 7
לאץ' להבין את התפלגות הנכסים של בתי ההשקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
J על מי האחריות - בתי השקעות שוק ההון 8
J האם הכסף מבוטח, על מי האחריות-בתי השקעות שוק ההון 2
ה בתי השקעות בארץ לעומת חול שוק ההון 12
ו בירור הליך מעבר בין בתי השקעות ישראליים צרכנות פיננסית 4
S פיזור בין קרנות של בתי השקעה שונים שוק ההון 1
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
ש מעבר בין בתי השקעות בשל דמי ניהול שוק ההון 5
ל קרנות של בלאקרוק מול בתי השקעות בישראל, מה ההיגיון? שוק ההון 26
A בתי השקעות שמוכנים לתת הלוואה כיום כנגד קה"ש נזילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס יש בתי השקעות שמאפשרים לקחת הלוואה בתנאים טובים? שוק ההון 13
I בתי השקעות/ חברות ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
קוף שמבין ההבדל בין בתי השקעות שוק ההון 6
M פיזור בין בתי השקעות VS דמי ניהול שוק ההון 2
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
YizhakF ביזור רחב או מדיניות השקעה מובטחת - משקיעי מניות פאסיבי (בתי השקעות) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
S נכסי חוץ ששווים מעל 1.8 מיליון - האם פיצול בין בתי השקעות משנה? פוסטים מאיכות נמוכה 5
צ פיזור בתי השקעות שוק ההון 2
T פיצול הפקדות פנסיה וגמל בין בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T העברת קרן השתלמות בין בתי השקעות -שאלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י בתי השקעות או תיק עצמאי שוק ההון 12
R ביזור בין בתי השקעות שוק ההון 1
Y פיזור בין בתי השקעות ואיריות בברוקר אמריקאי והמרת מטח שוק ההון 28
4 מסחר מניות בבורסות אירופה - בתי השקעות/בנקים צרכנות פיננסית 4
א האם בתי ההשקעות יכולים לתזמן את תאריכי מעבר המסלולים? שוק ההון 22
S התלבטות בין שני בתי השקעות. שוק ההון 1
U למה אלטשולר שחם לא מופיע בטבלת השוואת בתי השקעות שוק ההון 2
the_newbie האם בתי השקעות עובדים כרגיל? אוף טופיק 13
noa877 האם בעקבות הירידות בשווקים והמשיכה של מבוטחים - בתי ההשקעות מוכרים בהפסד? שוק ההון 32
B בתי ההשקעות מצמצמים את האפשרות לקבלת הלוואה ע"ח קופת הגמל וקרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
W IB מול בתי השקעות בארץ - בטווח הרחוק שוק ההון 32
מ אשמח לקבל דעה לגבי פיזור בתי השקעות על אותו מדד שוק ההון 16
ת לקראת התחלה - השוואת בתי מסחר להשקעה שוק ההון 1
M בנקים vs בתי השקעות - מי יותר בטוח שוק ההון 1
Y חישוב עמלות צפויות לצורך השוואת בתי מסחר שוק ההון 15
א מיון הטבות לסרטים/בתי קולנוע לפי סוגי כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5

נושאים דומים

Back
למעלה