תוכנית חיסג'ון
משתמש רשום
- דירוג
- 18
לאחר הרבה זמן של הימרחות והתלבטויות ניגשתי סוף סוף להשוות בין בתי מסחר להשקעה.
בגדול אני מתכנן להתחיל עם סכום של 50K שיגדל בהמשך, בקרנות ישראליות שמחקות מדדים רחבים בחול (כנראה MSCI).
דיברתי עם מיטב דש, אקסלנס, פסגות וIBI. תכננתי גם עם אינטרקטיב ישראל אבל היה לי בעיה אפילו להגיע לאתר שלהם ומבחינתי זה היה איתות לא טוב.
מפוסטים אחרים פה הסקתי שחשוב בעיקר לברר עמלות ק/מ, דמי טיפול חודשיים, עמלות על העברת התיק, ועמלות המרת מטח (פחות רלוונטי מבחינתי, מתמקד כרגע בקרנות ישראליות).
המסקנות:
מיטב דש:
ק/מ: 0.09%, שכחתי לבדוק מה המינימום
15 ש"ח חודשי דמי טיפול
עמלת העברת תיק 0.1%
אקסלנס:
ק/מ: 0.07% לקרן מחקה, מינימום 3 ש"ח
19 ש"ח חודשי דמי טיפול (שנה ראשונה חינם)
100 ש"ח עמלת העברת תיק (טענו גם שזה מחיר שהבורסה גובה ולא יכול להיות שבפסגות זה בחינם)
פסגות:
ק/מ: 0.07%, מינימום 2 ש"ח
10 ש"ח חודשי דמי טיפול
לא גובים עמלות על העברה
IBI
ק/מ: 0.08 לקרנות נאמנות, מינימום 2.35 ש"ח
15 ש"ח חודשי דמי טיפול
עמלת העברה 20 ש"ח לנייר, מקס' 150 ש"ח
כולם הוסיפו גם הרבה מלל על אפליקציה ומערכות מחשב שכלולים בתשלום ועל כמה הם יפים וטובים ומביאים נחת לסבתם.
אציין גם שמבחינת נוחות התמצאות באתר, מענה ושירות ראשוני פסגות ומיטב בלטו לטובה, ואקסלנס וIBI קצת פרווה. לא יודע אם זה משקף את איך שזה ייראה בעתיד.
הנטייה שלי היא לפסגות, ואם לא אז מבחינת מחירים נראה לי שלאקסלנס.
פספסתי משהו?
כל התהליך חדש לי, מתנצל מראש אם אני שואל את המובן מאליו.
בגדול אני מתכנן להתחיל עם סכום של 50K שיגדל בהמשך, בקרנות ישראליות שמחקות מדדים רחבים בחול (כנראה MSCI).
דיברתי עם מיטב דש, אקסלנס, פסגות וIBI. תכננתי גם עם אינטרקטיב ישראל אבל היה לי בעיה אפילו להגיע לאתר שלהם ומבחינתי זה היה איתות לא טוב.
מפוסטים אחרים פה הסקתי שחשוב בעיקר לברר עמלות ק/מ, דמי טיפול חודשיים, עמלות על העברת התיק, ועמלות המרת מטח (פחות רלוונטי מבחינתי, מתמקד כרגע בקרנות ישראליות).
המסקנות:
מיטב דש:
ק/מ: 0.09%, שכחתי לבדוק מה המינימום
15 ש"ח חודשי דמי טיפול
עמלת העברת תיק 0.1%
אקסלנס:
ק/מ: 0.07% לקרן מחקה, מינימום 3 ש"ח
19 ש"ח חודשי דמי טיפול (שנה ראשונה חינם)
100 ש"ח עמלת העברת תיק (טענו גם שזה מחיר שהבורסה גובה ולא יכול להיות שבפסגות זה בחינם)
פסגות:
ק/מ: 0.07%, מינימום 2 ש"ח
10 ש"ח חודשי דמי טיפול
לא גובים עמלות על העברה
IBI
ק/מ: 0.08 לקרנות נאמנות, מינימום 2.35 ש"ח
15 ש"ח חודשי דמי טיפול
עמלת העברה 20 ש"ח לנייר, מקס' 150 ש"ח
כולם הוסיפו גם הרבה מלל על אפליקציה ומערכות מחשב שכלולים בתשלום ועל כמה הם יפים וטובים ומביאים נחת לסבתם.
אציין גם שמבחינת נוחות התמצאות באתר, מענה ושירות ראשוני פסגות ומיטב בלטו לטובה, ואקסלנס וIBI קצת פרווה. לא יודע אם זה משקף את איך שזה ייראה בעתיד.
הנטייה שלי היא לפסגות, ואם לא אז מבחינת מחירים נראה לי שלאקסלנס.
פספסתי משהו?
כל התהליך חדש לי, מתנצל מראש אם אני שואל את המובן מאליו.
נערך לאחרונה ב: