• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך להתמודד עם דרישת השתתפות לא הוגנת במימון בית אבות לאבא שלנו?

• פותח הנושא פותח הנושא Rokubato
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נניח, לגייס חוב (ואת הריבית משלמים עם עוד חוב כך עד אינסוף). ארהב מגייסת 20% מהתקציב עם חוב. זה יכול להיות נניח הדפסת כסף של הבנק המרכזי. אפשר לייצר כסף ללא הגבלה באופן טכני. האם תושפע מהאינפלציה זה בעיקר בחירה שלך כאזרח אם להחזיק את המטבע.
לחוב שגויס יש שימושים אלטרנטיביים כמו הורדת מיסים או מתן שירותים. אין קסמים - כל מה שהמדינה מחלקת זה על חשבון משלמי המיסים.
בנוסף, המאיון העליון משלם 25% מהמיסים הישירים. לאזרח הפשוט אין באמת נטל מס שקשור בצורה ישירה להטבות לכאורה.
לא בטוח שהמספר שלך נכון, אבל גם אם כן, שני העשירונים העליונים משלמים הרבה למעלה מ 50 אחוז המס, אז זה די מופרך לומר שעשרות אלפי השקלים במס שהייטקיסט משלם בחודש, כלל לא קשורים להטבות ולשירותים שהמדינה מספקת.
מחיר למשתכן למשל לא עלה למדינה, אלא היא טוענת שהפסידה הכנסות, וזה לטעמי בכלל לא ברור. זו תוכנית לא הוגנת כמו שכתבו פה, אבל ךא מרעים את מצבך באופן אקטיבי. זה שאלה של תפיסת איכות החיים, האם היא יחסית או אבסולוטית.

השאלה היא האם בזה שהמדינה נותנת הטבות הוא ישלם הרבה יותר מיסים. מה שאני טוען שבנק ההטבות הוא גם כך לא ממש גבוה במונחי התקציב והמיסים שהאזרח הפשוט (לא מאיון עליון) לא ממש קשורים באופן ישיר להטבות שהאזרחים מקבלים היום.

מליארדר בישראל הוא זה שמממן וסובל בעיקר מההטבות כי נותנים אותם על חשבונו, אבל לרב הוא מרוויח בעקיפין מהעלייה בתוצר.
לא הבנתי כלום מהכתוב פה. לאן לדעתך הולכים 20 אלף מס משכר של פחות מ 50 אלף?

לחוב שגויס יש שימושים אלטרנטיביים כמו הורדת מיסים או מתן שירותים. אין קסמים - כל מה שהמדינה מחלקת זה על חשבון משלמי המיסים.
עובדתית זה מה שארהב עושה. ההוצאות הקבועות מהתקציב עלו לאיזה 80% והתקציבים הנוספים גם גודלים. אפשר לראות גם במלחמה פה בישראל שהוציאו 200 מליארד+, אבל אין לזה באמת מקור תקציבי אלא מימנו באמצעות חוב. הרעיון שאתה שוחק את החוב באמצעות אינפלציה (כמו בקריסת מניות הבנקים ב1983 שמלווים בלירות לא שווים כלום היום או זימבובואה שמוסיפה אפסים לשטרות ומחקה את חובותיה עם אינפלציה של 25000% ב2007. לא מזמן גם שיכון ובינוי נדמה לי נפלה במשהו דומה עם הניירה הניגרית שהתרסקה 70% מאמצע 2024 אחרי שהמדינה שיחררה את מעצורי מטח שלה) או באמצעות חדלות פירעון (נניח ברזיל או גאנה. גאנה מוכרת אגחים בריבית 50%, לפעמים משלמת לפעמים מוחקת). חוב זה כלי מאוד מרכזי למימון מדינות והרעיון זה שהציבור רק משלם את הריבית והחוב גדל, אבל בגלל שהתוצר גדל יותר והאינפלציה שוחקת אותו אז החוב בעצם פחות משמעותי. אם תחשוב על זה, בקורונה הריבית היתה כמעט 0 וממשלות גייסו חוב בעלות של 2%, החוק נשחק עם האינפלציה והאגחים נפלו כי הריבית עלתה וזו היתה עסקה טובה למדינות. האזרחים של המדינה בסוף משקיעים בפנסיות וזה די אגחי בגילאים מבוגרים אז כנראה שתמיד יהיו קונים.
לא בטוח שהמספר שלך נכון, אבל גם אם כן, שני העשירונים העליונים משלמים הרבה למעלה מ 50 אחוז המס, אז זה די מופרך לומר שעשרות אלפי השקלים במס שהייטקיסט משלם בחודש, כלל לא קשורים להטבות ולשירותים שהמדינה מספקת.
המספר שלי לקוח מלמשל:
שזה היה 22% ב2014 מהמיסים הישירים. זה עלה ל25% ואפילו יותר ב2017 (שהיה מבצע חלוקת דיבידנדים במס מופחת והם משכו המון רווחים).

אני לא אומר שהמיסים לא קשורים בכלל, אבל ה10% מתוך התקציב שהולכים לצרכים פוליטיים אומר הבדל של 10% במיסים, ומשום שאין כבר המון מה לקחת מההייטקיסט הממוצע, המדינה יותר מחפשת את המאיון העליון. כמו שכתבת, ההייטקיסט משלם מעל 50% מס, בעוד הרבבון העליון מגיע לאיזה 9% עם תכנוני מס (כמו חברות ארנק שהיה פעם). רק לאחרונה, המדינה עשתה מיסים על רווחים בלתי מחולקים (שזה גם בעיקר על חברות ארנק) שהניב כ-10 מליארד ש"ח:
וגם מס יסף וכדומה.

כלומר, הטבות שהמדינה מחלקת או מלחמות שהמדינה מבזבזת עליהם 200 מליארד+ לא משפיעות בקשר ישיר על מס ההכנסה שהשכיר ההייטקיסט הממוצע משלם.

לא הבנתי כלום מהכתוב פה. לאן לדעתך הולכים 20 אלף מס משכר של פחות מ 50 אלף?
יש לך מפתח התקציב. בגדול זה הולך לחינוך/בריאות/ביטחון שכמובן אפשר לטעון שהכל הטבות, אבל הרב זה די פעילות רגילה של המערכת הלא יעילה של הממשלה. הדרך שבה נשלם פחות מיסים היא דרך הפרטה של כל המוסדות הללו. בדרך כלל אחוז מסוים מהתקציב נשאר לחלוקות פוליטיות וכספים קואליציונים וההטבות אולי מגיעות ל20 מליארד מהתקציב, וקשה לפענח מה זה הטבה בדיוק (למשל, אל-הוריים לא נהנים מחינוך ילדיהם כי אין להם ילדים, אז מחלקים הטבות על חשבונם. מצד שני הם יהנו מהתוצר הגבוה פר נפש בגלל החינוך ולכן זה טריקי לחשב מה פה ההטבה).

בכל מקרה, אני לא רוצה לגנוב את השרשור. לטעמי, המדינה תמיד תגבה את המקסימום מס (עקומת לאופר וכדומה) שהיא יכולה וזה לא משנה לאן ילך הכסף.

אני האח הקטן שהתריע בפני האחים, והסביר להם ש-10% הון עצמי לדירה זו מתנה בפני עצמה שלא תחזור, ושב-2016 אפשר היה עוד אפשרי לרכוש נכס עם הוצאה חודשית שווה לשכירות, אבל הם התעלמו. בפועל זכינו באזור חיפה, שבו היו יותר דירות מנרשמים, לכן זו הייתה זכייה מובטחת, אז אין פה שום אלמנט של מזל או חסד, הייתה זכאות, זיהיתי את הדרישות (זוג נשוי או ידועים בציבור - מה שעשינו) ופשוט דאגנו לעמוד בהם.

הכול קשור להתנהלות כלכלית ובחירה בחיים. נרשמתי גם להרצליה ולתל אביב ולא זכיתי, אם הייתי זוכה שם, אולי הדברים שהוזכרו היו נכונים, אבל במקרה שלנו הסיפור היה שונה בלי שום אלמנט של מזל, רק היגיון ועבודה קשה.
זה גם הרבה מזל, לא כולם עומדים בתנאים (זוג נשוי או ידועים בציבור) ולמצוא בת זוג לנישואים פיקטיביים זה סיכון בפני עצמו לאיבוד חלק גדול מהכסף במקרה של גירושין (שבוודאות יקרו פה).
מצאת מישהי שאתה אוהב בזמן הנכון וזה גם פתח לך את הדלת להגרלה - יכולתם להכיר כמה שנים אחרי.

זה גם הרבה מזל, לא כולם עומדים בתנאים (זוג נשוי או ידועים בציבור) ולמצוא בת זוג לנישואים פיקטיביים זה סיכון בפני עצמו לאיבוד חלק גדול מהכסף במקרה של גירושין (שבוודאות יקרו פה).
מצאת מישהי שאתה אוהב בזמן הנכון וזה גם פתח לך את הדלת להגרלה - יכולתם להכיר כמה שנים אחרי.
מה פתאום מזל, הכל תכנון נכון, התנהלות כלכלית ועבודה קשה של פות"ש.
זה ידוע שכל מי שמרוויח מיליון בשנה אין בזה שום מזל מעורב, כי כל מי שמשקיע, יש קשר חד-חד ערכי בין השקעתו לבין הצלחתו. ולהיפך - לגבי האחים העצלנים הנצלניים.

אבל במקרה שלנו הסיפור היה שונה בלי שום אלמנט של מזל, רק היגיון ועבודה קשה.
יכול להיות שפות"ש לא מבין את משמעות המילה מזל שמוזכרת באשכול שוב ושוב?
יתכן שהוא חושב שמדובר על מזל במובן של "צ'אנסה", יענו חישגד, יעני "פוקס", יענתו "מזל=התפלק לו"?
מזל זה Luck. מצרך נדרש לכל דבר בחיים, מהיכולת לא להיוולד באפריקה, עד היכולת לא לחלות במחלות תורשתיות.

החיים לא הוגנים. לפעמים אתה משלם על בחירות לא נכונות של קרובים לך, בזמן שהתרעת בפניהם ואתה התאמצת בכדי לקחת את הבחירה הנכונה.
למזלי, הבנתי בזמן שהחיים הם לא משחק של 0 ו 1, ולא שווה לעשות את הבחירות הנכונות ולהיות עשיר אבל בודד.
המשחק הזה (החיים) הוא משחק קבוצתי.
תבחר את הקבוצה שלך ותיקח בה חלק.

לשמחתי גם הבנתי בזמן שהמשפחה שלי היא הקבוצה הקרובה ביותר.
אין גבול לכמות ההקרבה האישית שאעשה בשבילם, מהסיבה הפשוטה שאין חיים בלעדיהם.
במשך החיים לא תמיד האחים נשארים קרובים מכל מיני סיבות. הרבה פעמים כל אחד תופס את הכיוון והנישה שלו, יש מתחים בתוך המשפחה, מצב כלכלי שונה גם יוצר הרגשה מוזרה ועוד. ומוות או מצב סיעודי מחדד את הפערים האלה ומציף אותם על פני השטח.

פות"ש לא רק מתאר מקרה של חלוקה לא שיוויונית, אלא שיש ברשות חלק מהאחים יכולת כלכלית לא מבוטלת והם לא בהכרח מוכי גורל. כלומר יש גם אטימות כלפי התוצאה הסופית.
האם יש ציפייה לשמור על היחסים הפנים משפחתיים טובים בכל מחיר ולהתעלם בהתנהגות מזלזלת מצד האחים, ולפחות לא ליזום ניסיון לגשר על הפערים? (לדוגמה "מאוד הייתי רוצה להשתתף יותר בעלות הטיפול הסיעודי באבא, אך אין לי את היכולת הכלכלית לעשות את זה. איך אוכל לעזור בדרכים אחרות או להתחשבן על כך בעתיד?").

אלא שיש ברשות חלק מהאחים יכולת כלכלית לא מבוטלת והם לא בהכרח מוכי גורל.
אני לא הבנתי מפותח השרשור שלאחים יש יכולת כלכלית לא מבוטלת, אלא שהם לא ניצלו את הפוטנציאל שלהם ו"נמנעו מלהתפתח מקצועית", "בחרו באורח חיים פזרני ולא מחושב" (שלא ברור מה זה אומר בפועל) ולכן לא התקדמו כלכלית כמוהו.
אין לנו מושג במה הם עובדים, כמה הם מרוויחים, כמה מוציאים ומה קרה וקורה בחיים האישיים שלהם שאולי מצדיק או לא מצדיק את הסיטואציה.

התמונה פה מאוד חלקית ולא ברורה.

במשך החיים לא תמיד האחים נשארים קרובים מכל מיני סיבות. הרבה פעמים כל אחד תופס את הכיוון והנישה שלו, יש מתחים בתוך המשפחה, מצב כלכלי שונה גם יוצר הרגשה מוזרה ועוד. ומוות או מצב סיעודי מחדד את הפערים האלה ומציף אותם על פני השטח.

פות"ש לא רק מתאר מקרה של חלוקה לא שיוויונית, אלא שיש ברשות חלק מהאחים יכולת כלכלית לא מבוטלת והם לא בהכרח מוכי גורל. כלומר יש גם אטימות כלפי התוצאה הסופית.
האם יש ציפייה לשמור על היחסים הפנים משפחתיים טובים בכל מחיר ולהתעלם בהתנהגות מזלזלת מצד האחים, ולפחות לא ליזום ניסיון לגשר על הפערים? (לדוגמה "מאוד הייתי רוצה להשתתף יותר בעלות הטיפול הסיעודי באבא, אך אין לי את היכולת הכלכלית לעשות את זה. איך אוכל לעזור בדרכים אחרות או להתחשבן על כך בעתיד?").

גם אני, כמו @vigaror לא הבנתי שיש להם יכולת, אלא שהם בחרו בחירות לא נכונות ולא התפתחו.
בסופו של יום, החוק היבש הוא התחשיב שפות"ש קיבל.
לבוא בטענות כלפי האחים שלך על מה שהחוק קבע - זהו התנהגות יוצאת דופן (בזווית שלי) , אשר מבקשת התנהגות לפנים משורת הדין של אחיו.

ובערך כל הטענה שלי אומרת שהמשחק הוא קבוצתי. זה נכון שעם הזמן האחים תופסים כיוונים שונים בחיים (לא רק כלכלית. דיעות פוליטיות,דתיות וכו'). אני חושב שצריך לשים בצד את כל הדברים האלה ולהבין שאתה משחק ביחד עם האחים, ולשדר להם שאתה איתם באש ובמים.לא צריך להיות החבר הכי טוב שלהם בשביל זה. למען האמת, לא צריך בכלל לדבר איתם על בסיס קבוע. זה אמון.

חלילה לא מתעלם, כבר בדקתי את זה,
מה בדיוק בדקת?
ומתי בדיוק? כאשר קיבלת את התוצאה של ההשתתפות העצמית, או אחרי שהתחילו להגיב לך כאן בשרשור?
כי לפי מה שכתבת בשרשור אתה *לכאורה* כותב דברים לא נכונים:
לפי כושר ההשתכרות של כל אחד (כולל בני/בנות הזוג).
1. העובדה שהאשה עובדת אכן מגדיל את ההשתתפות העצמית כי מקדם החלוקה קטן. אבל אין משמעות לעובדה שאשתך עובדת בהייטק ומרוויחה טוב כי לא אמורים להכניס את ההכנסות שלה לחישוב.

יש לי רואה חשבון שמנהל את כל הנושאים הכלכליים, כך שהברוטו לא מעניין כי ביטוח לאומי מסתכל על ההכנסה הפנויה נטו, לאחר כל הניכויים, שעומדת על כ־20,000 ש"ח בחודש.
2. לא ביטוח לאומי עושה את החישוב אלא משרד הבריאות (וצרפו לך את החוזר הרלוונטי).
3. לפי החוזר הברוטו מאוד מעניין. כי זה מה שמכניסים לחישוב.

נוסיף לזה בונוסים וrsu/espp זה בערך 900k ברוטו בשנה
4. אתה מכניס לחישוב בונוסים ומניות שכנראה לא אמורים להיכנס לחישוב. בדקת את זה?? האם העברת תלושי שכר שבהם במקרה הייתה מכירה של RSU/ESPP?

• תוספת משכנתא התחלתית של כ־5,000–6,000 ש"ח בחודש בעקבות מעבר לבית חדש.
  • תשלום מעון לילד נוסף, כ־5,000 ש"ח בחודש (גם מתייקר מדי שנה).
כלומר, כבר מראש צפויה הוצאה נוספת של כ־11,000 ש"ח בחודש, עוד לפני דרישת התשלום על בית האבות הסיעודי (8,000 ש"ח נוספים).
במצב כזה, נוצר פער בלתי אפשרי, אני נאלץ לוותר על תוכניות משפחתיות ולהוריד את רמת החיים,
5. אתה חוזר שוב ושוב על כך שתאלץ לשנות תוכניות בגלל התשלום של 8000₪ כאשר הגדלת משכנתא + ילד נוסף אמורים לשנות משמעותית את סכום ההשתתפות העצמית ולא מתייחס לזה בשום צורה.

אז אני שואלת שוב…
מה בדיוק בדקת? ועם מי?
נמסר לי שיש אפשרות לערער, גם נמסר לי שנדיר שזוכים בערעור.
זה שאפשר לערער זה טוב ויפה אבל זה לא קשור.
לקחת איש מקצוע שיבדוק את זה?
אתה יודע לפי איזה תחשיב עשו לך את ההשתתפות העצמית? לפי איזה הכנסות?

עצתי - קח יוזמה!
לך לאיש מקצוע שיוכל לעשות את חישוב ההשתתפות העצמית שלך גם כיום וגם למול השינויים העתידיים (ילד נוסף/הגדלת משכנתא/ירידת הכנסה של דמי שכירות מהדירה שתמכור) ואולי גם יוכל להמליץ לך על פעולות שישפרו עוד את המצב. לדוגמא הגדלת התשלום החודשי של המשכנתא מעבר למה שחשבתם. שינוי באופן התשלום של המשכורת (אם מתאפשר) כך שרכיב ה- RSU גדול יותר (בהנחה ולאחר בדיקה שזה באמת לא נכנס לחישוב).

אגב, לגבי הדירה הנוספת (זו שבפינוי בינוי).
אם אני זוכרת נכון היא הייתה על שם אמך. האם העברת אותה על שמך? היא עדיין גרה בדירה? (פשוט כתבת שאתה מקבל משם שכירות אז זה לא מובן)
אם היא על שם אמא - האם הם פרודים/גרושים? האם היא אמורה להשתתף בהוצאות?

נערך לאחרונה ב:
עצתי - קח יוזמה!
לך לאיש מקצוע
תודה, ואני מעריך מאוד את התשובות שלך ושל עוד בודדים כאן בפורום שהיו ענייניים ובאמת ניסו לעזור.
לצערי, נמנעתי מלהגיב משום שהתייאשתי מכמות הביקורת שקיבלתי כאן על כיבוד הורים, על ההכנסות שלי, ועל עוד נושאים שלא באמת משקפים את המציאות שלי.
מעטים טרחו לראות את התמונה הרחבה, להבין מאיפה אני בא, מה עברתי ומה הדרך שאני עובר.

פניתי כבר לעורך דין מומחה בתחום כדי לבדוק את הדברים באופן מקצועי.
ציפיתי לדיון ענייני, אך נראה שעדיף שאפסיק להתייעץ כאן על נושאים מורכבים מהסוג הזה.

אשמח אם ניתן לנעול את השרשור.

אני דווקא מאוד מאוד אשמח לשמוע מה הוא אמר בנוגע להצעות שהועלו כאן.
ומאוד אשמח אם תעדכן אם הצלחת בכל זאת לערער (ולהקטין את ההשתתפות העצמית) ואם, לאחר שהשינויים הצפויים יגיעו, תעדכן אם הפחיתו לך עוד את ההשתתפות העצמית (ושיהיה הרבה מזל טוב לקראת התוספת המשפחתית).

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

בהצלחה! לדעתי יש לך סיכויים טובים. בערעור אפשר להעלות גם שינויים עתידיים שצפויים לקרות בסבירות גבוהה. אשמח מאד אם תעדכן איזה ייעוץ קבלת והאם הערעור נשא פרי. מקווה מאד שכן.
תודה, ואני מעריך מאוד את התשובות שלך ושל עוד בודדים כאן בפורום שהיו ענייניים ובאמת ניסו לעזור.
ציפיתי לדיון ענייני, אך נראה שעדיף שאפסיק להתייעץ כאן על נושאים מורכבים מהסוג הזה.

אני מבין את הרגשות שלך. לי למשל ההורים לא נתנו שקל לדירה ולאחי נתנו מליון שקל, כאשר הסיבה נעוצה גם בבחירות שלו, שגרמו לו להיזקק לכך ולי לא

יחד עם זאת, אתה שיתפת לא רק שאלות טכניות, איך להתמודד עם החישוב ולהקטין אותו, אלא גם את התסכול האישי שאתה חש ושיפוט מוסרי ולכן זה סביר שאנשים מתייחסים גם לנקודות הללו.

נערך לאחרונה ב:
יחד עם זאת, אתה שיתפת לא רק שאלות טכניות, איך להתמודד עם החישוב ולהקטין אותו, אלא גם את התסכול האישי שאתה חש ושיפוט מוסרי ולכן זה סביר שאנשים מתייחסים גם לנקודות הללו.
1+

הוא לא רק 'שיתף את התסכול'.
הוא ביקש עצה - איך להתמודד עם זה.
איך אפשר להתמודד עם התחושה של חוסר צדק מול המשפחה שלא עושה מאמץ לשווין בנטל ולא מקבלת את דבריי בלי לנתק קשרים?
אה, סליחה.
הוא קיוה שנבין שהוא לא באמת מחפש עצות, רק מאשר לנו בשולי הדיון לדון בזה, בתנאי שזה לא יזלוג מידי.

אה, סליחה.
הוא קיוה שנבין שהוא לא באמת מחפש עצות, רק מאשר לנו בשולי הדיון לדון בזה, בתנאי שזה לא יזלוג מידי.
גם העצה לקחת דברים בפרופורציה אחרת, ולשבת עם האחים ולנסות להגיע להסדר, זו עצה פר אקסלנס - ולא רק להתמודדות עם התסכול, אלא איך לפתור את זה.
אי אפשר לצפות שהעצות שיתנו לך תמיד יתאימו למה שאתה מצפה לשמוע

מי שמשקיע מאמצים גדולים לאורך זמן רב בבניית קריירה כדי לקדם את כושר ההשתכרות שלו ופתאום מגלה שהוא נאלץ לשלם ים של כסף רק בגלל כושר ההשתכרות הגבוה שלו מבין היטב את הבעייה של השיטה הסוציאליסטית שנותנת פרס לבטלנים ונותנת קנס לחרוצים.
בקיבוצים של פעם זו הייתה בעייה ענקית שתרמה רבות לנפילת הקיבוצים כי גן עדן לבטלנים במימון החרוצים לא באמת יכול להתקיים לאורך זמן.

הבעייה של השיטה הסוציאליסטית שנותנת פרס לבטלנים ונותנת קנס לחרוצים.
אפשר להגיד מנגד שהשיטה הקפיטליסטית נותנת פרס גדול יותר לתחמנים והדורסנים.
אפשר גם להגיד שיכולת פרנסה גבוהה לא קשורה בהכרח רק (או בכלל) בחריצות אלא בעוד תכונות ובגורם המקריות/גורל/מזל.
והקיבוצים נפלו כתוצאה מטעויות ושטויות של מנהלים, לא של העובדים הפשוטים ולא של העצלנים. זה תקף גם אצל קפיטליסטים.

אפשר להגיד מנגד שהשיטה הקפיטליסטית נותנת פרס גדול יותר לתחמנים והדורסנים.
בדיוק ההיפך...
אפשר גם להגיד שיכולת פרנסה גבוהה לא קשורה בהכרח רק (או בכלל) בחריצות אלא בעוד תכונות ובגורם המקריות/גורל/מזל.
אף אחד לא אמר שהיא תלויה רק בחריצות...
והקיבוצים נפלו כתוצאה מטעויות ושטויות של מנהלים, לא של העובדים הפשוטים ולא של העצלנים. זה תקף גם אצל קפיטליסטים.
תמיד יש תירוץ למה הקומוניזם נכשל בכל מקום שניסו אותו...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ובערך כל הטענה שלי אומרת שהמשחק הוא קבוצתי. זה נכון שעם הזמן האחים תופסים כיוונים שונים בחיים (לא רק כלכלית. דיעות פוליטיות,דתיות וכו'). אני חושב שצריך לשים בצד את כל הדברים האלה ולהבין שאתה משחק ביחד עם האחים, ולשדר להם שאתה איתם באש ובמים.לא צריך להיות החבר הכי טוב שלהם בשביל זה. למען האמת, לא צריך בכלל לדבר איתם על בסיס קבוע. זה אמון.
החיים לוקחים את האנשים לכל מיני כיוונים. כלכלית, נפשית, חברתית, משפחתית, בריאותית.
נכנסים הרבה אנשים חדשים למשפחה (בני זוג, הורים שלהם, ילדים, חברים) ולפעמים המרקם המשפחתי נשמר ולפעמים לא.
כמובן שצריך לעשות את כל המאמצים שאפשר כדי לנסות לשמור על איזשהו קשר, שותפות גורל. אבל לא תמיד זה אפשרי או נוח לכל הצדדים. ובמקרים כאלה הגישה שלי היא שלא לעשות דברים בכוח ובכפייה, ובמיוחד לא רק במעמד צד אחד, שהוא נותן/מתחזק קשר והצד השני הוא פאסיבי ועושה טובה. בסוף אתה חי את החיים שלך בלבד ואין לך צ'אנס שני ואת זה אתה צריך לאפטם ולשפר. אם קשר עם משפחה הוא רעיל עבורך אולי זה זמן טוב לקחת צעד אחורה.

דוגמאות מהחיים:
אח חוזר בתשובה
אח יורד מהארץ, האחים האחרים נשארים בארץ
אח גר ליד הורים מזדקנים ומטפל בהם צמוד
אח עושה אקזיט

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
Gazorpazorp איך להתמודד עם עיריית תל אביב (וועדת תכנון ובניה)? נדל"ן 14
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15
ד הטעיה בקניית אוזניות - איך להתמודד צרכנות פיננסית 24
E איך להתמודד עם זה שוק ההון 39
Y האם מס הירושה שיש בארה"ב של 35% הוא לא מסוכן ואיך להתמודד איתו? שוק ההון 1
N איך ניתן להתמודד מול "טבלת הוצאות המחיה" הדרקונית של הלמ"ס? צרכנות פיננסית 65
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
Skazi דרישת הון עצמי גבוהה בפרוייקטים חדשים נדל"ן 8
M דרישת אישור מעסיק לשינוי מסלול רכיב פיצויים צרכנות פיננסית 1
S דרישת תשלום מפייפאל - איזה מטבע ? צרכנות פיננסית 10
H דרישת פיצוי מקרן הפנסיה שוק ההון 8
wa11a דרישת תשלום עבור ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 4
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
השכמה מאוחרת השתתפות בהנפקות כאזרח/תושב ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
R חומת בטון לצורך בנית ממד השתתפות בין שכנים נדל"ן 23
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
M השתתפות בשכר דירה ממשרד השיכון - נחשב להכנסה חייבת (עבור דו"ח מס שנתי)? מיסים 0
F השתתפות במכרז לקניית דירה מכונס נכסים נדל"ן 2
R השתתפות בהגרלת " דירה בהנחה " לבעל מגרש מינהל נדל"ן 2
A יחידת השתתפות ב- ALO קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ה מיסוי יחידת השתתפות מיסים 0
לארוצה יחידות השתתפות בחיפושי גז ונפט בתיק פטור שוק ההון 5
the_newbie ביטול השתתפות עצמית ברכב שכור בישראל צרכנות פיננסית 1
G השכרת רכב בחו״ל - ביטוח ביטול השתתפות עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
Fitch השתתפות המדינה בתשלום לגנים החל מגיל 3 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12

נושאים דומים

Back
למעלה