מסכים לחלוטין שהסיטואציה לא הוגנת.
נשמע שגם ההוצאות שלך יגדלו וגם ההכנסות יקטנו, כי כנראה שתמכרו דירה או שתיים לטובת הבית הפרטי, ככה שההכנסה משכירות ולכן סך ההכנסות ירד גם כן.
בנוסף, במקומך היית מוצא בעל מקצוע שכבר הצליח להוריד תשלומים כאלה בעבר. יש גם מודלים שמבוססים על הצלחה. יכול להיות שעם יצירתיות על הגבול האפור תצליח לכסח חלק משמעותי מהתשלום.
באותה הנשימה: אם אני זוכר נכון, זכית במחיר למשתכן בעיר בצפון. אם אני זוכר נכון, קיבלת במתנה מהמדינה בסביבות מליון שקל, כבר בעת הזכייה. אחים שלך, אני מנחש, לא קיבלו (מהמדינה לפחות). מסתובבים סביבך אנשים שלא זכו במחיר למשתכן. מה הם שואלים? זה הוגן לאפשר למי שיש לו הכנסות גבוהות כמו שלכם להשתתף בהגרלות? למי שיש לו הון משמעותי? לתת לו להתחרות עם אחרים שחוסכים שקל אחרי שקל?
רוצה לומר, החיים לא הוגנים, ושועל רחוב כמוך לוקח מאיפה שהוא יכול. הכל בסדר. לפעמים אתה בצד שמרוויח, לפעמים בצד המפסיד. כעת אבא שלך צריך טיפול שהוא לא יכול לממן בעצמו, והמדינה קובעת מה גובה התשלום שלך. תעשה הכל כדי להקטין את התשלום, ובסוף תשלם אותו בשמחה, תוך כדי שאתה מוקיר תודה לכל מה שהשגת בחיים, ותתפלל לאריכות ימים.