• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך להתמודד עם דרישת השתתפות לא הוגנת במימון בית אבות לאבא שלנו?

• פותח הנושא פותח הנושא Rokubato
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בעמוד הראשון
פספסתי את זה.
אם כוונתו כולל המדינה, זה אומר שהיא לא משתתפת כל כך - אם בכלל.
במקרה כזה, זה עסק שלו ושל אחים שלו איך להתחלק ביניהם.
במקרה שע"פ מחשובן המדינה, המשפחה יכולה לממן לבד את האישפוז, היא מתערבתם להם איך לממן בפועל?
או שהיא רק קובעם שע"פ הנתונים שלה, הם יכולים להתחלק ע"פ הבסיס Z.

אולי תפרוש לשנה או שנתיים, תנצל את הזמן להיות עם אבא שלך לקראת סוף ימיו, תבצע אופטימיזציות מס ותצמצם הכנסה מעבודה.
כן קראתי, שאתה לחוץ על כסף, פשוט תנסה לממש עכשיו ESPP ו RSU אם לא נחשבים כהכנסת עבודה.

פספסתי את זה.
אם כוונתו כולל המדינה, זה אומר שהיא לא משתתפת כל כך - אם בכלל.
במקרה כזה, זה עסק שלו ושל אחים שלו איך להתחלק ביניהם.
במקרה שע"פ מחשובן המדינה, המשפחה יכולה לממן לבד את האישפוז, היא מתערבתם להם איך לממן בפועל?
או שהיא רק קובעם שע"פ הנתונים שלה, הם יכולים להתחלק ע"פ הבסיס Z.
אם המדינה היתה משאירה לילדים איך לחלק ביניהם את המימון היו פורצים סכסוכים מרים, קשה מאוד להגיע להסכמות הוגנות במצב כזה ולא סתם האופציה הזאת סגורה ולכל אח יש תחשיב איך הוא משלם. כפי שציינתי בהודעה קודמת, קרוב משפחתי היה בסיטואציה דומה והוא נאלץ לקבל את הדין. אין מצב שיתר האחים היו משתפים פעולה אחרת. אין פה fair play. כך שלמרבה הצער אין ברירה אלא להכתיב זאת כדרישה מלמעלה, גם אם נוצרים עיוותים לא פרופורציונליים כמו שהוצג כאן.

מה אומרת המדינה אם אחד הילדים מסרב להשתתף?
בדיוק כמו בחובות אחרים, למדינה יש מספיק אמצעי גבייה ממי שלא משלם - הליכי הוצאה לפועל כוללים עיקול חשבונות ונכסים, מניעת יציאה מהארץ ועוד. וכמובן שהחוב יצבור בינתיים ריבית פיגורים ועמלות גבייה.

במקומך הייתי מתעלם מהחלק הרגשי שמציב אותך בעמדה של מסכנות וניגש לסוגיה בצורה קרה. מצד אחד יש את השקט הנפשי שלך מצד שני כפי שכבר כתבו לך את משלם נניח 6000 שח בחודש יותר מהאח השני . כפי שכבר כתבו גם כן לצערך או שמחתך תוחלת חיים של סיעודי היא די קצרה. אז שורה תחתונה אתה תשלם נניח חצי מיליון שח יותר מאחיך. האם לאדם כמוך שבלי עין הרע ובתקווה שתצליח עוד הרבה יותר שווה להרגיש רע בגלל סכום שאתה מרוויח בכמה חודשים פחות או יותר?

הסיפור שלך הוא הסיפור של המדינה שלנו, סוג אחד של אזרחים(אתה) עובד ,לומד ,מתגייס מביא בממוצע 3 ילדים ,משלם את המיסים ומחזיק את המדינה(אבא)
והסוג האחר,
עובד בחצי משרה אם בכלל, לא לומד או לומד משהו שלא יממן את הוצאותיו, מביא בממוצע 6.5 ילדים, לא מתגייס וחי כמו שהוא חי בזכות התשלום של האזרחים מהסוג ההוא(אחים שלך).
כמובן זה לא באמת מה שהאחים שלך אבל זו צורת החשיבה של מדינתנו

אגב, יש מצב שנקבעה לך דרגת השתתפות עצמית גבוהה מדי גם בלי לקחת בחשבון את עליית המשכנתא והילד הנוסף?

בהנחה שאכן לא צריך להתחשב במענקים חריגים (כגון משכורת 13 וכו׳) ולכן לא צריך לקחת בחשבון RSU/ESPP, הרי שהמשכורת ברוטו שלך לחודש היא כ- 60K₪.

גם בהנחה שלא מורידים את המשכנתא (שצריך להוריד חצי) הרי שלפי אישה (עובדת) ושני ילדים צריך לחלק ב-4 את הסכום ואז מקבלים כ- 15K₪.
את זה צריך לחלק בנקודות זיכוי, שלהבנתי זה 242₪.

כלומר אצלך, ההכנסה הממוצעת לנפש לפי נקודות זיכוי, היא לפי רמת הכנסה מ״ז (עד 64 נקודות זיכוי) שזה אומר השתתפות עצמית של 18.5 נקודות זיכוי.

אם נכפיל בסכום נקודות הזיכוי (242₪) ואת הסכום הזה נכפיל ב-125% נקבל כ- 5600₪.
לא 8000₪… o_o

וזה כאמור בלי לקחת בחשבון הוצאות דיור וילד נוסף…
אני טועה?ֿ:roll:

נערך לאחרונה ב:
בדיוק כמו בחובות אחרים, למדינה יש מספיק אמצעי גבייה ממי שלא משלם - הליכי הוצאה לפועל כוללים עיקול חשבונות ונכסים, מניעת יציאה מהארץ ועוד. וכמובן שהחוב יצבור בינתיים ריבית פיגורים ועמלות גבייה.
ומה עם יש נסיבות כמו אחד הילדים לא בקשר עם ההורה? הילד סבל התעללות מצד ההורה? האם בכל מצב חייב הילד לתמוך בהורה? לילד יש אחריות חוקית לזה?

אם נכפיל בסכום נקודות הזיכוי (242₪) ואת הסכום הזה נכפיל ב-125% נקבל כ- 5600₪.
לא 8000₪…

יש פה מחשבון וברוטו של 52k כשכיר ו8,333 כעצמאי (100k חלקי 12) לפי 2 ילדים ואישה עובדת וללא קיזוז משכנתא כלל (כתב שהמשכנתאות תגדל אבל לא כתב כמה הנוכחית) יוצא כ-5,096 שח (זה תואם למה שחישבת כי החל מ2019 מפחיתים 500 שח מהחישוב של ילדי המטופל)
אולי יש לו הכנסות נוספות מאד משמעותיות מריבית והשכרת דירות שמובאות בחשבון

נערך לאחרונה ב:
ומה עם יש נסיבות כמו אחד הילדים לא בקשר עם ההורה? הילד סבל התעללות מצד ההורה? האם בכל מצב חייב הילד לתמוך בהורה? לילד יש אחריות חוקית לזה?
מי שניתק קשר יכול לקבל פטור מהתשלום.

יש פה מחשבון וברוטו של 52k כשכיר ו8,333 כעצמאי (100k חלקי 12) לפי 2 ילדים ואישה עובדת וללא קיזוז משכנתא כלל (כתב שהמשכנתאות תגדל אבל לא כתב כמה הנוכחית) יוצא כ-5,096 שח (זה תואם למה שחישבת כי החל מ2019 מפחיתים 500 שח מהחישוב של ילדי המטופל)
אולי יש לו הכנסות נוספות מאד משמעותיות מריבית והשכרת דירות שמובאות בחשבון
הסכום המדויק 7680₪.
יש לי 2 דירות שאני משכיר אבל אני גם שוכר באותו הפרש.

מי שניתק קשר יכול לקבל פטור מהתשלום.
מחויב לפי חוק גם אם אינו בקשר.

במקומך הייתי מתעלם מהחלק הרגשי שמציב אותך בעמדה של מסכנות וניגש לסוגיה בצורה קרה. מצד אחד יש את השקט הנפשי שלך מצד שני כפי שכבר כתבו לך את משלם נניח 6000 שח בחודש יותר מהאח השני . כפי שכבר כתבו גם כן לצערך או שמחתך תוחלת חיים של סיעודי היא די קצרה. אז שורה תחתונה אתה תשלם נניח חצי מיליון שח יותר מאחיך. האם לאדם כמוך שבלי עין הרע ובתקווה שתצליח עוד הרבה יותר שווה להרגיש רע בגלל סכום שאתה מרוויח בכמה חודשים פחות או יותר?
זה לא הפן הרגשי כמו שזה הפן הכלכלי שמאלץ ויתור על בית פרטי, חינוך, ומסגרות לילדים בסביבה יציבה בה חלמתי לגדל אותם, בשביל זה השקעתי והקרבתי, בשביל החלום הזה.

עוד נקודה לקחת בחשבון שגם אם החלוקה הייתה שווה לחלוטין (2,500 ש"ח לכל אחד), אז 2.5K זה הסכום המינימלי שהיית משלם וצריך לספוג אותו בתקציב שלך בין כה וכה.
אז הנזק ל"חוסר השוויוניות" בהשוואה למצב הנוכחי הוא 8K-2.5K = 5.5K.

בכל אופן גם אני במקומך הייתי כועס מאוד. גם אם זה משהו שאתה היית יכול לספוג, זה יכול ליצור מרירות ארוכת טווח שקשה להבליג עליה. היה שרשור דומה על ירושה לא שוויונית בין אח שהתנהל נכון כלכלית לבין אחות חסרת אחריות, שמאוד הזכיר לי את התחושות שלך כאן.

הסכום המדויק 7680₪.
אני בספק אם אתה מקבל שכירות בגובה 30,000₪ בחודש בשביל להגיע לסכום הזה… (וזה כאמור *בלי* להוריד את הוצאות השכירות שלך והמשכנתא)
בקיצור, תבדוק למה הגעת להשתתפות העצמית הזו.

ועוד אפשרות - שלח את אביך לחיות עם האחים שלך. שהם יהיו המטפלים הסיעודיים. שלם להם 4,000 שח השתתפות ...

זה לא הפן הרגשי כמו שזה הפן הכלכלי שמאלץ ויתור על בית פרטי, חינוך, ומסגרות לילדים בסביבה יציבה בה חלמתי לגדל אותם, בשביל זה השקעתי והקרבתי, בשביל החלום הזה.
אם בנוסף למשכורת הגבוהה ולרווחים מהעסק, יש לך גם 2 דירות בבעלות שאתה משכיר -איך הגעת להבנה שתצטרך לוותר על החלומות האלה?
אולי זה ידרוש ממך למכור עכשיו אחת מהדירות (ואולי לקנות שוב בעתיד אם זה ממש חשוב לך), אבל יש לך מספיק הון כדי לממש את החלום. אני טועה?

2 דירות בבעלות שאתה מש
בסכום שווה למחיר הדירה ששוכר.
נשמע יותר כמו איזה שני דירונות בפרפריה.
זה יפה מאוד, אבל אם החלום שלו זה בית פרטי בארסוף - זה לא יספיק.

מסכים לחלוטין שהסיטואציה לא הוגנת.

נשמע שגם ההוצאות שלך יגדלו וגם ההכנסות יקטנו, כי כנראה שתמכרו דירה או שתיים לטובת הבית הפרטי, ככה שההכנסה משכירות ולכן סך ההכנסות ירד גם כן.

בנוסף, במקומך היית מוצא בעל מקצוע שכבר הצליח להוריד תשלומים כאלה בעבר. יש גם מודלים שמבוססים על הצלחה. יכול להיות שעם יצירתיות על הגבול האפור תצליח לכסח חלק משמעותי מהתשלום.

באותה הנשימה: אם אני זוכר נכון, זכית במחיר למשתכן בעיר בצפון. אם אני זוכר נכון, קיבלת במתנה מהמדינה בסביבות מליון שקל, כבר בעת הזכייה. אחים שלך, אני מנחש, לא קיבלו (מהמדינה לפחות). מסתובבים סביבך אנשים שלא זכו במחיר למשתכן. מה הם שואלים? זה הוגן לאפשר למי שיש לו הכנסות גבוהות כמו שלכם להשתתף בהגרלות? למי שיש לו הון משמעותי? לתת לו להתחרות עם אחרים שחוסכים שקל אחרי שקל?

רוצה לומר, החיים לא הוגנים, ושועל רחוב כמוך לוקח מאיפה שהוא יכול. הכל בסדר. לפעמים אתה בצד שמרוויח, לפעמים בצד המפסיד. כעת אבא שלך צריך טיפול שהוא לא יכול לממן בעצמו, והמדינה קובעת מה גובה התשלום שלך. תעשה הכל כדי להקטין את התשלום, ובסוף תשלם אותו בשמחה, תוך כדי שאתה מוקיר תודה לכל מה שהשגת בחיים, ותתפלל לאריכות ימים.

מסכים לחלוטין שהסיטואציה לא הוגנת.

נשמע שגם ההוצאות שלך יגדלו וגם ההכנסות יקטנו, כי כנראה שתמכרו דירה או שתיים לטובת הבית הפרטי, ככה שההכנסה משכירות ולכן סך ההכנסות ירד גם כן.

בנוסף, במקומך היית מוצא בעל מקצוע שכבר הצליח להוריד תשלומים כאלה בעבר. יש גם מודלים שמבוססים על הצלחה. יכול להיות שעם יצירתיות על הגבול האפור תצליח לכסח חלק משמעותי מהתשלום.

באותה הנשימה: אם אני זוכר נכון, זכית במחיר למשתכן בעיר בצפון. אם אני זוכר נכון, קיבלת במתנה מהמדינה בסביבות מליון שקל, כבר בעת הזכייה. אחים שלך, אני מנחש, לא קיבלו (מהמדינה לפחות). מסתובבים סביבך אנשים שלא זכו במחיר למשתכן. מה הם שואלים? זה הוגן לאפשר למי שיש לו הכנסות גבוהות כמו שלכם להשתתף בהגרלות? למי שיש לו הון משמעותי? לתת לו להתחרות עם אחרים שחוסכים שקל אחרי שקל?

רוצה לומר, החיים לא הוגנים, ושועל רחוב כמוך לוקח מאיפה שהוא יכול. הכל בסדר. לפעמים אתה בצד שמרוויח, לפעמים בצד המפסיד. כעת אבא שלך צריך טיפול שהוא לא יכול לממן בעצמו, והמדינה קובעת מה גובה התשלום שלך. תעשה הכל כדי להקטין את התשלום, ובסוף תשלם אותו בשמחה, תוך כדי שאתה מוקיר תודה לכל מה שהשגת בחיים, ותתפלל לאריכות ימים.
זה שונה לקבל מהמדינה מאשר שהמדינה לוקחת. הסיבה המרכזית היא שאי קבלת הטבה לא מחמירה את מצבי כאזרח. לעומת זאת, לקיחת נכסים ממני מרעה את מצבי ומדרדרת את איכות החיים שלי.

לגבי מי בעצם מממן את ההטבה, הרי שהמודלים הפיננסיים שבהם מדינה מתנהלת הם מבוססי חוב. החוב של מדינות רק עולה בנתיים וארצות מסוימות מכניסות בבסיס התקציב שנניח 20% ממנו ימומן מחוב. בנוסף, רב המיסים מגיעים מחברות גדולות ומאיון עליון. לכן, אין איזה יחס ישר בין המיסים שלי כאזרח להטבות שהמדינה מחלקת וזה יותר מורכב לפענח את זה. למשל, ברומניה של צאושסקו החליטו להחזיר חובות והמיסים עלו משמעותית אבל לא היו הטבות אלא רק גזירות והחוב בסוף שולם כולו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה שונה לקבל מהמדינה מאשר שהמדינה לוקחת.
אני לא אומר ש"זה אותו דבר"
הסיבה המרכזית היא שאי קבלת הטבה לא מחמירה את מצבי כאזרח. לעומת זאת, לקיחת נכסים ממני מרעה את מצבי ומדרדרת את איכות החיים שלי.
לדעתי אתה טועה כאן. תחשוב על זוג עם הכנסות נמוכות שלא מצליח לקנות דירה, ומתמודד בהגרלות מאז 2019. אתה טוען שמצבו לא הורע מאז? הרי מחירי הדיור עלו ב 50%, השכירות קפצה, ועכשיו הם רחוקים מתמיד מהדירה. אי קבלת ההטבה החמירה את איכות החיים שלהם.

עושר הוא יחסי, ואם חלק מהאוכלוסיה מקבל כסף מהמדינה הרי שמצבי הורע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
Gazorpazorp איך להתמודד עם עיריית תל אביב (וועדת תכנון ובניה)? נדל"ן 14
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15
ד הטעיה בקניית אוזניות - איך להתמודד צרכנות פיננסית 24
E איך להתמודד עם זה שוק ההון 39
Y האם מס הירושה שיש בארה"ב של 35% הוא לא מסוכן ואיך להתמודד איתו? שוק ההון 1
N איך ניתן להתמודד מול "טבלת הוצאות המחיה" הדרקונית של הלמ"ס? צרכנות פיננסית 65
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
Skazi דרישת הון עצמי גבוהה בפרוייקטים חדשים נדל"ן 8
M דרישת אישור מעסיק לשינוי מסלול רכיב פיצויים צרכנות פיננסית 1
S דרישת תשלום מפייפאל - איזה מטבע ? צרכנות פיננסית 10
H דרישת פיצוי מקרן הפנסיה שוק ההון 8
wa11a דרישת תשלום עבור ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 4
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
השכמה מאוחרת השתתפות בהנפקות כאזרח/תושב ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
R חומת בטון לצורך בנית ממד השתתפות בין שכנים נדל"ן 23
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
M השתתפות בשכר דירה ממשרד השיכון - נחשב להכנסה חייבת (עבור דו"ח מס שנתי)? מיסים 0
F השתתפות במכרז לקניית דירה מכונס נכסים נדל"ן 2
R השתתפות בהגרלת " דירה בהנחה " לבעל מגרש מינהל נדל"ן 2
A יחידת השתתפות ב- ALO קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ה מיסוי יחידת השתתפות מיסים 0
לארוצה יחידות השתתפות בחיפושי גז ונפט בתיק פטור שוק ההון 5
the_newbie ביטול השתתפות עצמית ברכב שכור בישראל צרכנות פיננסית 1
G השכרת רכב בחו״ל - ביטוח ביטול השתתפות עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
Fitch השתתפות המדינה בתשלום לגנים החל מגיל 3 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12

נושאים דומים

Back
למעלה