• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השכרת רכב בחו״ל - ביטוח ביטול השתתפות עצמית

goldy

משתמש רגיל
דירוג
84
כל מי שהשכיר רכב בחו״ל יודע - אתרים כמו rentalcars מציעים דילים ממש טובים, אבל כשבאים לקנות רואים שיש השתתפות עצמית של כמה מאות לפעמים אלפי דולרים במקרה של נזק לרכב. כלומר, החברה שמה Hold על כרטיס האשראי שלך בסכום ההשתפות העצמית ואם עשית איזשהו נזק, אפילו שריטה, הם יכולים לקחת לך את הסכום הזה.

כדי לבטל את ההשתתפות העצמית הזאת הם מציעים חבילה יקרה יותר, לפעמים כפול 2 ממחיר ההשכרה ועושים לך מצפון לקחת את זה.

דרך ידועה לעקוף את זה היא לקנות ביטוח השתתפות עצמית דרך חברה חיצונית. במקרה של נזק, עדיין חברת ההשכרה תיקח לכם את הכסף אבל תוכלו לבקש אותו מחברת הביטוח החיצונית אח״כ. היתרון הוא שהביטוח דרך חברה חיצונית הוא זול בהרבה.

האם מישהו קנה ביטוח כזה פעם וממליץ על חברה כלשהי ? מעבר לכך האם מישהו הזדקק אי פעם לתבוע את הביטוח הזה על ביטול ההשתתפות העצמית ?

אני שואל כדי להבין כמה החברות האלה אמינות וכמה קל לתבוע מהם את ההחזר. לפי בדיקה אחת שביצעתי באחת מהן, אלה המסמכים שהם מבקשים:
  • Certificate of Insurance for your excess reimbursement policy.​
  • A copy of your Rental Agreement confirming the hire details and excess liability.​
  • A copy of the local police report, if required by law in the country where the loss occurs.​
  • Your copy of the Hire Company accident damage report and a photographic picture of the damage caused.​
  • Invoices / Receipts / other documents confirming the amount you have paid in respect of the damage to the Hired Vehicle for which you are seeking reimbursement.​
  • A final repair invoice from the repairing garage which details the breakdown of parts and labour.​
  • Copy of your credit/debit card statement showing payment of the damages which you are seeking reimbursement.​
  • Copy of the driving licence of the person named on the Hire Agreement as Lead Driver and also the person who was in control of the vehicle at the time of incident.​
  • Your bank details: a. UK Bank – Sort Code and Account Number b. Bank based outside the UK – IBAN and BIC.​
לא סיפור גדול, סה״כ נשמע הגיוני אבל בכל זאת קצת עבודה. מצד שני ההבדל בעלות יצא לי בערך 150 יורו לתקופת ההשכרה שבחרתי.

* נכתב בלשון זכר אבל פונה גם לנקבות!

נערך לאחרונה ב:
בנסיעות קצרות הפער לפעמים בין כיסוי חיצוני לבין כיסוי של חברת ההשכרה הוא קטן.
ב-2 נסיעות שלי בשנה שעברה, הפער היה 100 ומשהו ש"ח ולכן העדפתי ראש שקט.
בנסיעה האחרונה, שהייתה ארוכה יותר, הפער היה כמעט 1500 ש"ח ולכן שכרתי רכב דרך RENTALCARS וביטחתי בחברת הביטוח שלהם RENTALCOVER.

עריכה:
ההבדל אגב בין השניים הוא גם, כשאתה מחזיר רכב עם ביטוח חיצוני (ללא קניית כיסוי בחברת ההשכרה) הם עוברים על הרכב ובודקים כל פיפס. ברמה של אם יש שריטה, שפשוף או מכה קלה בטמבון שלא היו קודם.
כשאתה קונה כיסוי מלא דרך חברת ההשכרה, הם בכלל לא בודקים את הרכב. רק מוודאים שהחזרת FULL TANK ולא שכחת בפנים את אחד הילדים.

נערך לאחרונה ב:
הבעיה שלי היתה שקניתי את ביטול ההשתתפות החיצוני, ואז כשהגעתי לחברה (klasswagon ברומניה) איימו עליי שהביטוח החיצוני לא מספיק טוב ושכדאי לי לעשות את ביטול ההשתתפות שלהם (מה שהכפיל את המחיר). היה מאד קשה לסרב ללחצים של נציגת שירות במדינה זרה שאמרה לי שעל כל שריטה אדרש לשלם אלפי שקלים ורק בדיעבד אולי אקבל החזר. אחר כך גם שמעתי ביקורות גרועות מאד על החברה הזו.
הלקח: אם מסתפקים בביטול ההשתתפות החיצוני, צריך להכיר את החסרונות שלו, כדי לא להגיע למצב של התלבטות אם לשלם גם וגם...

זו עוד סיבה טובה להשיג כרטיס אשראי אמריקאי. ביטוח רכב שכור חינם כסטנדרט בכל הכרטיסים.

הבעיה שלי היתה שקניתי את ביטול ההשתתפות החיצוני, ואז כשהגעתי לחברה (klasswagon ברומניה) איימו עליי שהביטוח החיצוני לא מספיק טוב ושכדאי לי לעשות את ביטול ההשתתפות שלהם (מה שהכפיל את המחיר). היה מאד קשה לסרב ללחצים של נציגת שירות במדינה זרה שאמרה לי שעל כל שריטה אדרש לשלם אלפי שקלים ורק בדיעבד אולי אקבל החזר. אחר כך גם שמעתי ביקורות גרועות מאד על החברה הזו.
הלקח: אם מסתפקים בביטול ההשתתפות החיצוני, צריך להכיר את החסרונות שלו, כדי לא להגיע למצב של התלבטות אם לשלם גם וגם...

לפעמים ההשכרה לא כוללת CDW בכלל ואז זה אומר שאין כיסוי בכלל. יש חברות חיצוניות שגם מבטחות את זה. בכל אופן, בהרבה מדינות זה בכלל לא חוקי להשכיר רכב בלי כיסוי ביטוחי.

לא יודע אם זה המצב ברומניה, אבל חשוב מאד לקרוא אם ההשכרה כוללת Collision damage waiver
אולי צריך להציע ביטוח נגד סחטנות של חברות השכרה :-)

באיזו חברה קנית את הביטוח ?

זו עוד סיבה טובה להשיג כרטיס אשראי אמריקאי. ביטוח רכב שכור חינם כסטנדרט בכל הכרטיסים.
בארץ חברות האשראי / ביטוח לא מציעות את זה ? אפילו לא בתשלום ?

בארץ חברות האשראי / ביטוח לא מציעות את זה ?
מציעות. עשיתי בנסיעה אחרונה דרך הראל. יצא משהו כמו 60$ לשבוע. שים לב שיכולה להיות תקרה להחזר, שקטנה ממה שתשלם בפועל בחברת ההשכרה.

קניתי את ביטוח ההשתתפות העצמית של שירביט, היחידה שמציעה את זה בנפרד מביטוח נסיעות. לא יצא לי להפעיל אותו, וחברת ההשכרה (keddy by eurocar) לא עשתה בעיות.

לפי בדיקה אחת שביצעתי באחת מהן, אלה המסמכים שהם מבקשים:
  • Certificate of Insurance for your excess reimbursement policy.​
  • A copy of your Rental Agreement confirming the hire details and excess liability.​
  • A copy of the local police report, if required by law in the country where the loss occurs.​
  • Your copy of the Hire Company accident damage report and a photographic picture of the damage caused.​
  • Invoices / Receipts / other documents confirming the amount you have paid in respect of the damage to the Hired Vehicle for which you are seeking reimbursement.​
  • A final repair invoice from the repairing garage which details the breakdown of parts and labour.​
  • Copy of your credit/debit card statement showing​
נשמע כאילו זאת חברה שרשומה בחו"ל. נניח והחליטה לא לשלם לך - איפה תתבע אותה? בד"כ ההסכם מגביל את זה למדינה בה היא רשומה.

אהלן, משתף כמה נקודות מניסיוני.

1. כל חברת השכרה פשוטה תנסה לדחוף את ביטוח ביטול השתתפות עצמית שלה ואף לאיים עליך. בחברות הגדולות העניין פחות נפוץ. במידה ועשית ביטוח ביטול השתתפות עצמית בחברה צד ג' פשוט לא להיכנע ללחצים ולא לעשות למעשה ביטוח כפול.

2. בשנה שעברה שכרנו רכב לעשרה ימים ברומניה, ערב לפני ההחזרה קלטנו שמישהו פגע ברכב ועיקם חלק נכבד בצד הקדמי. היה לנו ביטוח ביטול השתתפות של rentalcars. שילמתי לחברת ההשכרה את הסכום שביקשו(כ-600 יורו) ולאחר מכן הגשתי תביעה לרנטלקארס עם כל המסמכים הנדרשים. השירות היה מצוין וענייני ולאחר חודש קיבלתי מהם את מלוא הסכום בחזרה לחשבון הבנק.

3. בפספורט קארד ניתן להוסיף גם כן ביטוח ביטול השתתפות עצמית לרכב שכור במחיר סביר(נדמה לי שכשמונה דולר ליום). מאוד כדאי לבדוק קודם כל כמה עולה ביטוח ביטול השתתפות עצמית דרך חברת ההשכרה ואם ההבדל לא גדול מידי לעשות אצלם - מבטיח שלא תצטרך להתעסק ולתבוע בכל מצב. על אף שאני חוזר ומציין שהשירות דרך רנטל קארס היה נהדר - לא יודע אם הדבר מעיד על כלל העסקאות דרכם.

שהשירות דרך רנטל קארס היה נהדר
כדאי לדעת שהשירות שלהם ניתן גם ע"י נציגים דוברי עברית.
הייתה לי שאלה לגבי השירות שלהם וביקשתי שיחזרו אליי עם הבהרה.
למרות שכתבתי את הדוא"ל באנגלית, הם זיהו שאני מישראל וחזר אליי נציג שדיבר איתי בעברית וענה בסבלנות על כל השאלות.

למה להסתבך... תעשו ביטוח השתתפות עצמית בAIG ביחד עם הביטוח נסיעות.. עולה משהו כמו 30$ לשבוע השכרה

תעשו ביטוח השתתפות עצמית בAIG ביחד עם הביטוח נסיעות
הייתי בודק את הנושא טוב. לא חושב שהם מכסים כיסוי מלא.
יש כמה רמות של ביטוח רכב ואם אני לא טועה הם נותנים כיסוי המקביל לכיסוי הביטוחי המינימלי שמציעים בחברות ההשכרה.
כשהתייעצתי בנושא בזמנו, שמעתי על מקרים שאנשים קיבלו פיצוי חלקי בלבד והם המליצו לא לחסוך ולרכוש כיסוי מלא גם אם הוא יקר יותר - הפער במקרה של נזק (קטן ככל שיהיה) ימחק ברגע שתצטרך לשלם מאות דולרים/יורו על שטות.

מכסים עד 2500$ השתתפות עצמית. במקרה גם לפני שנה הפעלתי את הביטוח וקיבלתי את כל ה2500$ תוך שבועיים

טוטאלוס.. וה2500$ היה הפקדון (הסכום שסגרו לי באשראי כשקיבלתי את הרכב)
מקווה מאוד שיצאת ללא פגע.
לא היית צריך להוסיף כסף מעבר לפיקדון על החלפת רכב, גרירה וכו'? ישר קיבלת רכב חלופי מחברת ההשכרה?

מה עם העיקרון שכל ביטוח שבו אנחנו יכולים לבטח את עצמנו הוא מיותר?
האם סטטיסטית לא עדיף לוותר על הביטוח ולהרוויח בטווח הארוך?
אני משתמש בשנה האחרונה בארץ לא מעט בשירותי השכרת רכב (מכרתי את הרכב, גם בהשפעת הסולידית) ותמיד מסרב לביטול ההשתתפות העצמית.

מה עם העיקרון שכל ביטוח שבו אנחנו יכולים לבטח את עצמנו הוא מיותר?
עבורי זה צורך נפשי. עוגמת הנפש שתיגרם לי מהוצאה כזו בחופשה שאמורה להיות הזמן שלי לשכוח מכמה שיותר דאגות מצדיקה את זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Couch Potato השכרת רכב בסקוטלנד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
T השכרת רכב פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
D השכרת רכב בצורה הכי יעילה צרכנות פיננסית 15
unrealx התלבטות לגבי רכישת/השכרת רכב בארץ צרכנות פיננסית 6
N ייעוץ לגבי השכרת רכב. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
D השכרת רכב לטווח ארוך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ג השכרת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
A השכרת דירה עם היתכנות לבניית ממ"ד בזמן החוזה נדל"ן 1
D סוגיה במס על השכרת 2 דירות נדל"ן 1
I מזגן מרכזי בעת השכרת דירה צרכנות פיננסית 8
I מיסוי השכרת שתי דירות נדל"ן 1
M פטור ממס על השכרת דירה של ידועים בציבור נדל"ן 25
י לא ינוכה יותר פחת בעת השכרת דירות במסלול הפטור מיסים 4
שם משתמש בעייתי השכרת דירה זה יותר משתלם מלקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
מ מס בגין השכרת דירה-בקשה לטופס מיסים 3
tomchoook סכום לא מסתדר בתשלום 10% על השכרת דירה מיסים 27
B השכרת דירה למתמודד נפש נדל"ן 10
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
E מיסוי בגין השכרת דירה - מסלול מס מלא מיסים 4
B דיווח בדוח שנתי על השכרת דירה מיסים 2
ד השכרת דירה לסטודנטים נדל"ן 11
ח השכרת דירה למנהל הדיור הממשלתי (משרד האוצר) נדל"ן 9
O פטור ממיסוי על השכרת דירה - שאלה נדל"ן 9
ס השכרת דירה עם קירות גבס נדל"ן 2
B אופטימיזציית מס לחוזה השכרת דירה נדל"ן 38
U מיסוי על השכרת נכס בארה"ב מיסים 5