• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך להתמודד עם דרישת השתתפות לא הוגנת במימון בית אבות לאבא שלנו?

• פותח הנושא פותח הנושא Rokubato
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה שונה לקבל מהמדינה מאשר שהמדינה לוקחת. הסיבה המרכזית היא שאי קבלת הטבה לא מחמירה את מצבי כאזרח. לעומת זאת, לקיחת נכסים ממני מרעה את מצבי ומדרדרת את איכות החיים שלי.
איך בדיוק המדינה יכולה לתת הטבות לאחרים בלי לקחת ממך נכסים (מיסים)?
לגבי מי בעצם מממן את ההטבה, הרי שהמודלים הפיננסיים שבהם מדינה מתנהלת הם מבוססי חוב. החוב של מדינות רק עולה בנתיים וארצות מסוימות מכניסות בבסיס התקציב שנניח 20% ממנו ימומן מחוב. בנוסף, רב המיסים מגיעים מחברות גדולות ומאיון עליון.
המיסים שפותה"ש משלם, משמעותית גבוהים יותר מה-8K להם נדרש עבור המוסד הסיעודי לאביו.

זה לא הפן הרגשי כמו שזה הפן הכלכלי שמאלץ ויתור על בית פרטי, חינוך, ומסגרות לילדים בסביבה יציבה בה חלמתי לגדל אותם, בשביל זה השקעתי והקרבתי, בשביל החלום הזה.
אתה חוזר על הטענה הזאת. ואני חושב שהיא לא מדוייקת.

כן מזדהה עם המצב שלך וזה בהחלט חוסר הגינות בתוך המשפחה שלכם.
פחות הסכום הספציפי ויותר ההתנערות של כל המערכת והאחים ממך ומאלץ אותך לקבל את זה ללא יכולת של שיח וערעור.

כמו שאמרו כבר לפני, הסכום הכולל שתצטרך לכל הדבר הזה הוא כמה מאות אלפי שקלים בודדים (לפי הסטטיסטיקה סביב ה200-300 אלף שקל).

מציע לך לא להסתכל על זה כהוצאה חודשית
אלה כסכום חד פעמי שתהוון.

לך תגדיל את המשכנתא שלך ב300 אלף שקל. זה גם יעזור לחישוב ואולי תשלם פחות.
ובעיקר לך זה לא יפריע בהתנהלות השוטפת בחיים.
תמשיך בדיוק באותם תוכניות / חיסכון / מטרות שלכם.

בעוד 10-15 שנה ה300 אלף האלה כולל הריבית שלהם אולי יהיו שווים לעוד כמה חודשי חיסכון בודדים שלכם ובאמת זה יהיה זניח
בטח אל מול השברון לב האישי שלכם
הדם הרע שתכניס לתוך הבית
והמרירות שתייצר במשפחה הגרעינית שלך על זה.

ללא קשר קח רואה חשבון תותח שמבין בזה ותנסה להקטין את הסכום. תשקיע כמה אלפי שקלים בזה. גם אם זה לא יצליח, זה ישפר לך את ההרגשה בידיעה שניסית הכל.

אם בנוסף למשכורת הגבוהה ולרווחים מהעסק, יש לך גם 2 דירות בבעלות שאתה משכיר -איך הגעת להבנה שתצטרך לוותר על החלומות האלה?
אולי זה ידרוש ממך למכור עכשיו אחת מהדירות (ואולי לקנות שוב בעתיד אם זה ממש חשוב לך), אבל יש לך מספיק הון כדי לממש את החלום. אני טועה?
בסכום שווה למחיר הדירה ששוכר.
נשמע יותר כמו איזה שני דירונות בפרפריה.
זה יפה מאוד, אבל אם החלום שלו זה בית פרטי בארסוף - זה לא יספיק.

אחת הנכסים היא דירה חתומה במסגרת תמ״א, המיועדת להשקעה והורשה לילדים. מאחר שלא ברור מתי הפרויקט ייצא לפועל, אין זה רלוונטי ולא כלכלי למכור דירה שתשרת אותם בעוד 20 שנה, דבר שממעט מאוד סיכוי שזוג צעיר יוכל לרכוש נכס כזה בקצב הנוכחי.

הנכס השני הוא דירת המגורים הקודמת שלנו, דירת גן בת 5 חדרים באזור ביקוש, עם סביבה וחינוך שאינם מתאימים לנו.

כרגע אני שוכר בית פרטי בקיבוץ, שם ההיצע נמוך עד לא קיים. שכירות במקום כזה אינה מספקת יציבות לילדים, שכן כל יום עלול להביא שינוי ולהוציא אותנו מהמסגרות והקהילה שהקמנו.

בשלב זה עומדים לפני רכישת בית פרטי. גם עם מכירת דירת הגן שלנו, המשכנתא שתידרש תותיר לנו כ-11 אלף שקלים נטו בחודש בלבד, לא כולל הוצאות לילד נוסף, והדבר עלול להקשות מבחינת היכולת לעמוד בהוצאות עתידיות, כמו סיעוד.

באותה הנשימה: אם אני זוכר נכון, זכית במחיר למשתכן בעיר בצפון. אם אני זוכר נכון, קיבלת במתנה מהמדינה בסביבות מליון שקל, כבר בעת הזכייה. אחים שלך, אני מנחש, לא קיבלו (מהמדינה לפחות). מסתובבים סביבך אנשים שלא זכו במחיר למשתכן. מה הם שואלים? זה הוגן לאפשר למי שיש לו הכנסות גבוהות כמו שלכם להשתתף בהגרלות? למי שיש לו הון משמעותי? לתת לו להתחרות עם אחרים שחוסכים שקל אחרי שקל?
נרשמנו למחיר למשתכן ב-2016, כשאני ואשתי היינו זוג סטודנטים ללא כל הון עצמי, חיים מהיד לפה.
ב-2017 זכינו, מצאתי עבודת סטודנט וגייסנו הון עצמי של 130,000 ש״ח (10% משווי הדירה) ולקחנו משכנתא של 1.2 מיליון ש״ח.

אשתי הייתה ללא הכנסה במשך כמה שנים, ורק אני עבדתי (הבדל של ארבע שנים בגיל) עד שהיא סיימה את התואר.

אני האח הקטן שהתריע בפני האחים, והסביר להם ש-10% הון עצמי לדירה זו מתנה בפני עצמה שלא תחזור, ושב-2016 אפשר היה עוד אפשרי לרכוש נכס עם הוצאה חודשית שווה לשכירות, אבל הם התעלמו. בפועל זכינו באזור חיפה, שבו היו יותר דירות מנרשמים, לכן זו הייתה זכייה מובטחת, אז אין פה שום אלמנט של מזל או חסד, הייתה זכאות, זיהיתי את הדרישות (זוג נשוי או ידועים בציבור - מה שעשינו) ופשוט דאגנו לעמוד בהם.

הכול קשור להתנהלות כלכלית ובחירה בחיים. נרשמתי גם להרצליה ולתל אביב ולא זכיתי, אם הייתי זוכה שם, אולי הדברים שהוזכרו היו נכונים, אבל במקרה שלנו הסיפור היה שונה בלי שום אלמנט של מזל, רק היגיון ועבודה קשה.

נרשמנו למחיר למשתכן ב-2016, כשאני ואשתי היינו זוג סטודנטים ללא כל הון עצמי, חיים מהיד לפה.
ב-2017 זכינו, מצאתי עבודת סטודנט וגייסנו הון עצמי של 130,000 ש״ח (10% משווי הדירה) ולקחנו משכנתא של 1.2 מיליון ש״ח.
בפועל זכינו באזור חיפה, שבו היו יותר דירות מנרשמים, לכן זו הייתה זכייה מובטחת, אז אין פה שום אלמנט של מזל או חסד, הייתה זכאות, זיהיתי את הדרישות (זוג נשוי או ידועים בציבור - מה שעשינו) ופשוט דאגנו לעמוד בהם.
הסיפור שאתה מספר לעצמך הוא חשוב, רק אל תדרוס את המציאות.

ההגרלות הראשונות שהיו בחיפה, בשנת 2017, הן:
* הגרלה 155 (244 דירות, 10684 נרשמים)
* הגרלה 201 (48 דירות, 1452 נרשמים)
* הגרלה 202 (213 דירות, 1341 נרשמים)

לומר שאין פה אלמנט של מזל או חסד - סליחה, זה עיוות אדיר של המציאות. בין אם זה אלמוגי או קריית אליעזר (ואין צורך לחשוף פרטים כמובן), קיבלת כאן הטבה אדירה.

מה שאני מנסה לומר: אתה טוב במשחק. עקפת אחרים בגלל החלטות שקיבלתם ובגלל שאתה מוכשר בלזהות הזדמנויות. אתה לא מקבל עכשיו "עונש" על כך, אלא משלם את חלקך ה"הוגן", שגם אותו אני בטוח שתצליח להקטין.

בשלב זה עומדים לפני רכישת בית פרטי. גם עם מכירת דירת הגן שלנו, המשכנתא שתידרש תותיר לנו כ-11 אלף שקלים נטו בחודש בלבד, לא כולל הוצאות לילד נוסף, והדבר עלול להקשות מבחינת היכולת לעמוד בהוצאות עתידיות, כמו סיעוד.
לא ברור למה אתה מתעלם מההפניה לבדוק את גובה ההשתתפות העצמית שלכם (שכבר עכשיו נראה שהיא גבוהה מדי ביחס להכנסות שכתבת כאן) ולהשפעה של הגדלת המשכנתא והילד הנוסף שאמורים להקטין עוד את ההשתתפות העצמית שלך.

לפי החישוב שעשיתי כאן אתה אמור לשלם הרבה הרבה פחות…
בהנחה שאכן לא צריך להתחשב במענקים חריגים (כגון משכורת 13 וכו׳) ולכן לא צריך לקחת בחשבון RSU/ESPP, הרי שהמשכורת ברוטו שלך לחודש היא כ- 60K₪.

גם בהנחה שלא מורידים את המשכנתא (שצריך להוריד חצי) הרי שלפי אישה (עובדת) ושני ילדים צריך לחלק ב-4 את הסכום ואז מקבלים כ- 15K₪.
את זה צריך לחלק בנקודות זיכוי, שלהבנתי זה 242₪.

כלומר אצלך, ההכנסה הממוצעת לנפש לפי נקודות זיכוי, היא לפי רמת הכנסה מ״ז (עד 64 נקודות זיכוי) שזה אומר השתתפות עצמית של 18.5 נקודות זיכוי.

אם נכפיל בסכום נקודות הזיכוי (242₪) ואת הסכום הזה נכפיל ב-125% נקבל כ- 5600₪.
נכון, אתה אמור להכניס את דמי השכירות של שני הנכסים אבל בהוצאות אתה יכול לקזז את המשכנתא על הנכס המניב (ולפי סעיף 3.3.4 נראה שאתה יכול לקזז את כל המשכנתא על הנכס הזה) ובנוסף חצי מהשכירות שאתם משלמים.
כך שכבר עכשיו נראה שהסכום שאתם צריכים לשלם הוא כ- 5000₪ (בלי הגדלת המשכנתא ובלי ילד נוסף)

בנוסף, לאחר הולדת הילד שבדרך תוכלו לבקש עדכון והסכום יחולק ב- 5 במקום ב- 4, מה שאמור להקטין משמעותית את ההשתתפות העצמית שלך.

לומר שאין פה אלמנט של מזל או חסד - סליחה, זה עיוות אדיר של המציאות. בין אם זה אלמוגי או קריית אליעזר (ואין צורך לחשוף פרטים כמובן), קיבלת כאן הטבה אדירה.
רק להיות הוגנים…
הוא כתב ״אזור חיפה״ ואם אני זוכרת נכון הוא זכה בטירת הכרמל.
בזמנו זכור לי שאכן דיברו על כך שכל מי שנרשם זכה. אבל מודה שלא בדקתי.

בלי קשר, עצם הזכאות לכזו הנחה, הייתה מתנה גדולה מהמדינה.
סתם לדוגמא, מישהו אחר ללא בן/בת זוג, לא היה יכול מראש להיכנס לכזו הגרלה.

נערך לאחרונה ב:
הכול קשור להתנהלות כלכלית ובחירה בחיים
נכון אבל גם לדברים שלא בוחרים. כל אחד הוא חלק ממשפחה ומדינה ועולם. גם לכל אדם יש גוף ואין לו שליטה מוחלטת על הבריאות שלו.

רוב הזמן המאמץ שלך נשא פרי ודברים התקדמו לפי התוכניות שלך (שלמעשה היו תלויות גם בהרבה דבריםשאין לך שליטה עליהם). אבל מה לעשות לפעמים יש הפתעות בחיים. כפי שהצלחת לעשות את הדבר הנכון כשדברים עבדו כמו שציפית, עכשיו אתה צריך לעשות את הדבר הנכון גם כשיש הפתעה קשה.
ההצלחה הכלכלית שלך תלויה לא רק בך. ההצלחה המוסרית שלך תלויה רק בך.

אחת הנכסים היא דירה חתומה במסגרת תמ״א, המיועדת להשקעה והורשה לילדים. מאחר שלא ברור מתי הפרויקט ייצא לפועל, אין זה רלוונטי ולא כלכלי למכור דירה שתשרת אותם בעוד 20 שנה, דבר שממעט מאוד סיכוי שזוג צעיר יוכל לרכוש נכס כזה בקצב הנוכחי.
סתם התעניינות, וסליחה על הבוטות.
מה הקטע שהילדים שלך חשובים לך יותר מאבא שלך?

בכלל, ממילה פה ומילה שם, אני קצת מפספס פה איזה משהו.
כיום השכירות שאתה מקבל מכסה את השכירות שאתה משלם.
אתה רוצה לקנות בית כמו שאתה גר (+/-, בית פרטי בקיבוץ)
תמכור את הדירת גן, יש לך כבר בסיס חזק, השכירות מהדירה השניה לא מכסה את רוב המשכנתא?!
כלומר אם דמי השכירות כיום מכסים את דמי השכירות שלך, הרי שהפער לקניה לא אמרו להיות כזה אגדי.
איפה אני טועה?

איך בדיוק המדינה יכולה לתת הטבות לאחרים בלי לקחת ממך נכסים (מיסים)?
נניח, לגייס חוב (ואת הריבית משלמים עם עוד חוב כך עד אינסוף). ארהב מגייסת 20% מהתקציב עם חוב. זה יכול להיות נניח הדפסת כסף של הבנק המרכזי. אפשר לייצר כסף ללא הגבלה באופן טכני. האם תושפע מהאינפלציה זה בעיקר בחירה שלך כאזרח אם להחזיק את המטבע.

בנוסף, המאיון העליון משלם 25% מהמיסים הישירים. לאזרח הפשוט אין באמת נטל מס שקשור בצורה ישירה להטבות לכאורה.

מחיר למשתכן למשל לא עלה למדינה, אלא היא טוענת שהפסידה הכנסות, וזה לטעמי בכלל לא ברור. זו תוכנית לא הוגנת כמו שכתבו פה, אבל ךא מרעים את מצבך באופן אקטיבי. זה שאלה של תפיסת איכות החיים, האם היא יחסית או אבסולוטית.
המיסים שפותה"ש משלם, משמעותית גבוהים יותר מה-8K להם נדרש עבור המוסד הסיעודי לאביו.
השאלה היא האם בזה שהמדינה נותנת הטבות הוא ישלם הרבה יותר מיסים. מה שאני טוען שבנק ההטבות הוא גם כך לא ממש גבוה במונחי התקציב והמיסים שהאזרח הפשוט (לא מאיון עליון) לא ממש קשורים באופן ישיר להטבות שהאזרחים מקבלים היום.

מליארדר בישראל הוא זה שמממן וסובל בעיקר מההטבות כי נותנים אותם על חשבונו, אבל לרב הוא מרוויח בעקיפין מהעלייה בתוצר.

מליארדר בישראל הוא זה שמממן וסובל בעיקר מההטבות כי נותנים אותם על חשבונו, אבל לרב הוא מרוויח בעקיפין מהעלייה בתוצר.
אם נכנסים עמוק לפילוסופיה של החברה או הכלכלה אז ניתן להגיד שההון שנצבר אצל העשירים נבע מעבודה של אנשים אחרים שנוהלה מימונית בצורה טובה על ידי העשירים.
המאיון העליון צריך את שאר האוכלוסייה ושאר האוכלוסייה צריכה אותו. הדמוקרטיות המודרניות קמו גם בגלל הצורך והיכולת של החזקים להשתמש באנשים הרגילים בצבא ובתעשייה. בחברות שבהן החזקים לא צריכים את האדם הרגיל כנראה שלא תהיה דמוקרטיה.

מה שאני מנסה לומר: אתה טוב במשחק. עקפת אחרים בגלל החלטות שקיבלתם ובגלל שאתה מוכשר בלזהות הזדמנויות. אתה לא מקבל עכשיו "עונש" על כך, אלא משלם את חלקך ה"הוגן", שגם אותו אני בטוח שתצליח להקטין.
לא אמרתי חיפה.
לא ברור למה אתה מתעלם מההפניה לבדוק את גובה ההשתתפות העצמית שלכם (שכבר עכשיו נראה שהיא גבוהה מדי ביחס להכנסות שכתבת כאן) ולהשפעה של הגדלת המשכנתא והילד הנוסף שאמורים להקטין עוד את ההשתתפות העצמית שלך.

לפי החישוב שעשיתי כאן אתה אמור לשלם הרבה הרבה פחות…

נכון, אתה אמור להכניס את דמי השכירות של שני הנכסים אבל בהוצאות אתה יכול לקזז את המשכנתא על הנכס המניב (ולפי סעיף 3.3.4 נראה שאתה יכול לקזז את כל המשכנתא על הנכס הזה) ובנוסף חצי מהשכירות שאתם משלמים.
כך שכבר עכשיו נראה שהסכום שאתם צריכים לשלם הוא כ- 5000₪ (בלי הגדלת המשכנתא ובלי ילד נוסף)

בנוסף, לאחר הולדת הילד שבדרך תוכלו לבקש עדכון והסכום יחולק ב- 5 במקום ב- 4, מה שאמור להקטין משמעותית את ההשתתפות העצמית שלך.
חלילה לא מתעלם, כבר בדקתי את זה, נמסר לי שיש אפשרות לערער, גם נמסר לי שנדיר שזוכים בערעור.
צפי ההוצאות הוא רק באמצע שנה הבאה בעוד ההסתכלות היא לחודש הקרוב.
סתם התעניינות, וסליחה על הבוטות.
מה הקטע שהילדים שלך חשובים לך יותר מאבא שלך?
בוא נגיד שלא גידלו אותי בצורה אופטימלית.
מבחינתי והרגשתי, הילדים שלי חשובים לי יותר מהוריי, אשתי ואנוכי גם יחד ואעשה הכל בשבילם.

בכלל, ממילה פה ומילה שם, אני קצת מפספס פה איזה משהו.
כיום השכירות שאתה מקבל מכסה את השכירות שאתה משלם.
אתה רוצה לקנות בית כמו שאתה גר (+/-, בית פרטי בקיבוץ)
תמכור את הדירת גן, יש לך כבר בסיס חזק, השכירות מהדירה השניה לא מכסה את רוב המשכנתא?!
כלומר אם דמי השכירות כיום מכסים את דמי השכירות שלך, הרי שהפער לקניה לא אמרו להיות כזה אגדי.
איפה אני טועה?
יש הפרש שכירות יחסית זניח של 500 ש״ח אותו אני מוסיף.
השכירות אותה אני משלם נמוכה בעשרות אחוזים ממה שקורה בקיבוץ.
הדירה שלי עולה כמעט חצי מהבית אותו אני מעוניין לרכוש.

זה נחמד שאנשים מבקרים אותי מבלי להכיר אותי או את המשפחה שלי או את האופן בו גדלתי, אבל כל מה שניסיתי לקבל ובקושי הייתה לזה התייחסות היא דרך לגיטימית וחוקית גם אם נועזת, לצמצם למינימום את סכום ההשתתפות.

מבלי לקרוא את כל החמישה דפים, ועם ההנחה שאני אומר משהו שהרבה אמרו לפני:

גם אני הייתי כמוך פעם.
למזלי התעשתי מהר.
החיים לא הוגנים. לפעמים אתה משלם על בחירות לא נכונות של קרובים לך, בזמן שהתרעת בפניהם ואתה התאמצת בכדי לקחת את הבחירה הנכונה.
למזלי, הבנתי בזמן שהחיים הם לא משחק של 0 ו 1, ולא שווה לעשות את הבחירות הנכונות ולהיות עשיר אבל בודד.
המשחק הזה (החיים) הוא משחק קבוצתי.
תבחר את הקבוצה שלך ותיקח בה חלק.

לשמחתי גם הבנתי בזמן שהמשפחה שלי היא הקבוצה הקרובה ביותר.
אין גבול לכמות ההקרבה האישית שאעשה בשבילם, מהסיבה הפשוטה שאין חיים בלעדיהם.

זה נחמד שאנשים מבקרים אותי מבלי להכיר אותי או את המשפחה שלי או את האופן בו גדלתי, אבל כל מה שניסיתי לקבל ובקושי הייתה לזה התייחסות היא דרך לגיטימית וחוקית גם אם נועזת, לצמצם למינימום את סכום ההשתתפות.
לא מדויק בכלל.
ראשית כל, לגבי בקשת בפרטים לגבי יכולת ערעור.
נתנו לך פה שוב ושוב, בד"כ אתה מיעטת מלהגיב לכך, זה היה כמעט הרגשה של לשחק בשער ריק. אפי' לא הגבת בלייק - אם כי אני מניח שאין לך הרשאה.
שנית, אתה ביקשת עוד משהו:
איך אפשר להתמודד עם התחושה של חוסר צדק מול המשפחה שלא עושה מאמץ לשווין בנטל ולא מקבלת את דבריי בלי לנתק קשרים?
אז הנה, מנסים להבין את הסיטאוציה יחד איתך, לתת לה פרופורציות - כל אחד מנקודת מבטו (כן, לכל אחד יש מבט משלו)
אבל אתה לא מאיר לזה פנים.
אם אני אגיד לך שאתה בר מזל, וזה שאחים שלך חדלי אישים ואתה לא, זה לא בהכרח בחירה שלך, זה גם יכול להיות תכונות אופי שנולדתם.
(אם אני ממש רוצה להתפלסף, יכולת שאת היכולת שלך קיבלת בריאקציה למראה חדלות האישים שלהם, כך שזה בזכותם)
הצליח לך במשחק החיים, תשמח.

לא מדויק בכלל.
ראשית כל, לגבי בקשת בפרטים לגבי יכולת ערעור.
נתנו לך פה שוב ושוב, בד"כ אתה מיעטת מלהגיב לכך, זה היה כמעט הרגשה של לשחק בשער ריק. אפי' לא הגבת בלייק - אם כי אני מניח שאין לך הרשאה.
אני לא נוהג לעשות לייק בכללי, אם זה משהו נהוג אשתדל לפעול בהתאם.
כמו כן, מיעטתי להגיב כדי לא ליצור עוד תגובות לדברים לא רלוונטים ולגרור עוד שאלות מיותרות.

שנית, אתה ביקשת עוד משהו:
הבקשה הראשונה והשנייה אלו היו הדברים העיקריים להם ציפיתי לקבל תגובות ענייניות עם עדיפות לניסיון קודם, מה שבקושי קרה.
התגובה השלישית, היא תוצאה שציפיתי שתקרה אבל היא לא העיקר ולא ציפיתי שתגרור את מירב התגובות כאן, בכל זאת, זהו פורום כלכלי, לא רגשי.

אני לא נוהג לעשות לייק בכללי, אם זה משהו נהוג אשתדל לפעול בהתאם.
סוד:
אדם בא עם רצון לעזור לך, מביא לך קישור למחשבון, מעלה לך רעיון לגבי הילד הנוסף - המינימום זה הבעת תודה.
כמו כן, מיעטתי להגיב כדי לא ליצור עוד תגובות לדברים לא רלוונטים ולגרור עוד שאלות מיותרות.
אבל בתכלס' כשכן הגבת, בחלק גדול זה היה תגובות לגבי הסיטואציה.
אז זה בחירה שלך.
התגובה השלישית, היא תוצאה שציפיתי שתקרה אבל היא לא העיקר
וציפית שנבין שאתה בעצם מעדיף שלא ידברו על הנושא, אבל היות שזה לא אפשרי, אתה מצרף את זה כבקשה שלישית.
חברי הפורום אכן מוכשרים, אבל לא עד כדי כך.

היי, קרוב משפחה בדרגה ראשונה המחזיק ב 100% נכות זה מצב המקים זכאות למשוך כספים בקופות גמל וכדו׳ שצבועים לקצבה, בפטור ממס. כדאי להכיר, אולי שימוש נכון יכול לעזור לנזילות שלך בתקופה הקרובה.

היי, קרוב משפחה בדרגה ראשונה המחזיק ב 100% נכות זה מצב המקים זכאות למשוך כספים בקופות גמל וכדו׳ שצבועים לקצבה, בפטור ממס. כדאי להכיר, אולי שימוש נכון יכול לעזור לנזילות שלך בתקופה הקרובה.
מכיר, אני מתקשה לעשות צעד חריג שכזה, מעדיף לנסות לצמצם השתתפות בכל דרך ולא לפגוע לעצמי בזיקנה.

מכיר, אני מתקשה לעשות צעד חריג שכזה, מעדיף לנסות לצמצם השתתפות בכל דרך ולא לפגוע לעצמי בזיקנה.
על אותו משקל
האם בדקת בהר הכסף האם לאביך יש קופג פנסיה וכו
אולי יש שם כספים שיעזרו

וגם לבדוק האם היה לו ביטוח סיעודי אולי של קופח....

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 14
Gazorpazorp איך להתמודד עם עיריית תל אביב (וועדת תכנון ובניה)? נדל"ן 14
Y איך להתמודד עם סיכון של סנקציות פוטנציאליות על ישראל שוק ההון 15
ד הטעיה בקניית אוזניות - איך להתמודד צרכנות פיננסית 24
E איך להתמודד עם זה שוק ההון 39
Y האם מס הירושה שיש בארה"ב של 35% הוא לא מסוכן ואיך להתמודד איתו? שוק ההון 1
N איך ניתן להתמודד מול "טבלת הוצאות המחיה" הדרקונית של הלמ"ס? צרכנות פיננסית 65
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
Skazi דרישת הון עצמי גבוהה בפרוייקטים חדשים נדל"ן 8
M דרישת אישור מעסיק לשינוי מסלול רכיב פיצויים צרכנות פיננסית 1
S דרישת תשלום מפייפאל - איזה מטבע ? צרכנות פיננסית 10
H דרישת פיצוי מקרן הפנסיה שוק ההון 8
wa11a דרישת תשלום עבור ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 4
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
השכמה מאוחרת השתתפות בהנפקות כאזרח/תושב ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
R חומת בטון לצורך בנית ממד השתתפות בין שכנים נדל"ן 23
A חישוב עלות השתתפות בהקמת מעלית נדל"ן 23
M השתתפות בשכר דירה ממשרד השיכון - נחשב להכנסה חייבת (עבור דו"ח מס שנתי)? מיסים 0
F השתתפות במכרז לקניית דירה מכונס נכסים נדל"ן 2
R השתתפות בהגרלת " דירה בהנחה " לבעל מגרש מינהל נדל"ן 2
A יחידת השתתפות ב- ALO קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ה מיסוי יחידת השתתפות מיסים 0
לארוצה יחידות השתתפות בחיפושי גז ונפט בתיק פטור שוק ההון 5
the_newbie ביטול השתתפות עצמית ברכב שכור בישראל צרכנות פיננסית 1
G השכרת רכב בחו״ל - ביטוח ביטול השתתפות עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
Fitch השתתפות המדינה בתשלום לגנים החל מגיל 3 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12

נושאים דומים

Back
למעלה