• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך אני יכולה להתקדם?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
השאלה מה ללמוד, אני לא יודעת אם כדאי מדעי המחשב כי כפי שנראה אין כלכך עבודה (צריך קשרים כדי להתקבל)
כל ההודעות שלך הן "לא יכולה, לא צעירה, לא מספיק, לא לא לא..."
אני אכתוב פעם אחת - מה שאני תמיד אומר לילדים שלי "תפסיק לומר לי מה לא ותתחיל לחשוב מה כן!"

נ.ב.
כן, גם ב - 2004 כשסיימתי לימודים לא היתה עבודה ורק חברים ופרוטקציה...
עד שמתחילים.

האם כדאי ללמוד הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת תל אביב?

שמתי לב שאת מאוד חושבת על ה"מה יגידו" כמו שאת תהיי מבוגרת לעומת עובדות אחרות... ועוד כמה ציטוטים שהדאיגו אותי...
אני חושבת שכאן החולשה (המדומת!) שלך, את צריכה להיות בטוחה בעצמך ומלאת ביטחון עצמי.
את צריכה להכתיב לראש לך שאת עושה הכי טוב. מה קשור הגיל או הנסיון, ההמשך איך שלא יהיה - יהיה הרבה יותר קל, זה כבר ינוע מעצמו!

כל ההודעות שלך הן "לא יכולה, לא צעירה, לא מספיק, לא לא לא..."
אני אכתוב פעם אחת - מה שאני תמיד אומר לילדים שלי "תפסיק לומר לי מה לא ותתחיל לחשוב מה כן!"

נ.ב.
כן, גם ב - 2004 כשסיימתי לימודים לא היתה עבודה ורק חברים ופרוטקציה...
עד שמתחילים.
אתה צודק לגמרי!
אבל תנסה להבין אותה.. היא בתוך איזה לחץ וקשה לה...
אחרי שתבין אותה תנסה להואיל ולא לבקר.

האם כדאי ללמוד הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת תל אביב?
חשבת לעשות אולי קורס באינפיניטי שלא דורש תואר, כמו הקורס דבאופס שלהם? יש לך פסיכו גבוה מאוד אז סיכוי טוב שיקבלו אותך לדעתי, למרות שגם יש מבחני קבלה אם אני לא טועה

חשבת לעשות אולי קורס באינפיניטי שלא דורש תואר, כמו הקורס דבאופס שלהם? יש לך פסיכו גבוה מאוד אז סיכוי טוב שיקבלו אותך לדעתי, למרות שגם יש מבחני קבלה אם אני לא טועה
איך זה יעזור לי? הרי אין עבודה בתחום הזה, גם בוגרי תואר מצטיינים לא מוצאים עבודה. בזבוז זמן
ביררתי לגבי אינפינטי היום אף אחד לא מבטיח השמה והרבה עשו קורסים ולא עובדים..

איך זה יעזור לי? הרי אין עבודה בתחום הזה, גם בוגרי תואר מצטיינים לא מוצאים עבודה. בזבוז זמן
ביררתי לגבי אינפינטי היום אף אחד לא מבטיח השמה והרבה עשו קורסים ולא עובדים..
אני חושב שבסוף הם עדיין מוצאים לך עבודה כי רק ככה הם מרוויחים עלייך, ובמקרה הגרוע יותר קיבלת הכשרה מאוד איכותית בחינם. לא עשיתי אף קורס שלהם, אבל אני חושב שגם אם המצב יהיה ממש רע אז הם גם יכולים להציע לך להשתבץ לתפקיד כמו SysAdmin ומשם אפשר לנסות להתקדם לDevOps עם הקורס שעברת.

ואני לא יודע מתי כל מחזור קורס אצלם מתחיל, אבל מכיוון שכל קורס הוא רק 5 חודשים, אולי תוכלי להירשם אליו ועדיין להספיק להתחיל תואר באוקטובר במידה והקורס לא יעזור לך או שתנשרי ממנו.

נערך לאחרונה ב:
אתה צודק לגמרי!
אבל תנסה להבין אותה.. היא בתוך איזה לחץ וקשה לה...
אחרי שתבין אותה תנסה להואיל ולא לבקר.
קודם כל, את כמובן צודקת שהיא בלחץ ושקשה לה.

לא רואה איך אפשר בכלל לפרש אחרת פוסטים שמדברים על זה שאין סיכוי בחיים,
וזה עוד בלי להזכיר את העובדה שהשואלת הייתה שקופה לגמרי, וכתבה בפירוש (בשרשורים אחרים) על אח פצוע מלחמה, על אמא עם הפרעות קשות ועם אובססיה לשואלת, על מצב נפשי קשה, דיכאון, התקפי חרדה, ועוד.

בקיצור, אני בטוח שאף אחד (אבל ממש אף אחד) לא שופט ולא מבקר אותה.
אז ברור לגמרי שההודעה של @c881 (וכל שאר ההודעות שניסו לשקף לה את המציאות) לא באו כדי לשפוט או לבקר, אלא דווקא כדי לעזור לה לצאת ממחשבות שאינן מקדמות אותה (פירוט נוסף למטה).

@alin99 -
התלבטתי אם לכתוב את זה (כי אני סתם הדיוט שכותב באינטרנט ולא איזה מומחה),
אבל אני חושב שכדאי.

קודם כל, אני מדגיש שכל מה שאני הולך לכתוב לא בא ממקום שיפוטי.
גם כי אני מאמין בלא לשפוט אחרים בלי שהייתי במקומם,
גם כי סיפרת כאן דברים לא פשוטים (כאמור לעיל),
ובנוסף - כי אני בעצמי עברתי לאורך החיים גם תקופות של חרדה וגם תקופות של דיכאון, ויודע שזה יכול לקרות לכל אחד, ושזה לא אומר עלייך שום דבר רע.

ואחרי שאמרתי את כל זה:

בספר "בוחרים להרגיש טוב" של ד"ר דיוויד ברנס,
מתואר איך נולד התחום של פסיכולוגיה קוגניטיבית, בין היתר אחרי מחקר שבו ד"ר אהרון בק שם לב שרוב האנשים עם דיכאון חוזרים על כמה דפוסי מחשבה שגויים, שאמנם הם נפוצים אצל כל אדם במידה כזו או אחרת, אבל היו חזקים מאוד אצל אנשים בדיכאון (ומאוחר יותר מצאו שגם אצל אנשים עם חרדה, ועוד הפרעות).
הוא קרא לדפוסים האלו "עיוותי חשיבה",
והראה שאם עוזרים לאדם לשנות את דפוסי המחשבה (דרך שיטות מוכחות שחלקן מתוארות בספר שהזכרתי),
גם הדיכאון והחרדה יכולים להשתפר משמעותית.

ולמה אני מספר לך את זה?
כי לדעתי (בתור הדיוט) הפוסטים שלך ממש צועקים את עיוותי החשיבה האלו.

למשל האמירה "אני לא עשיתי כלום בחיים" היא בפירוש עיוות מסוג "הכל או כלום" (לא סיימת 12 שנות לימוד? לא עזרת למישהו בחייך? וכו' וכו'),
כנ"ל המחשבה שאו שתהיי בטכניון, או שלא תעשי תואר בכלל.

האמירה "כרגע אין משרות לג'וניורים" היא בפירוש עיוות חשיבה מסוג "הכללה מוגזמת",
הטענה "אני אהיה בת 31 שזה זקנה לשוק העבודה (יחסית לאישה). זה גיל שכבר אין לי סיכוי להצליח" (בטח אחרי שקיבלת עשרות התייחסויות לזה) כוללת את 2 עיוותי החשיבה שהוזכרו למעלה, בתוספת עיוות של "מסקנות מוטעות" (מסוג "ניבוי העתיד"),
ויש עוד לא מעט משפטים (שלא אצטט פה כדי לא להלאות) שפשוט צועקים עיוותי חשיבה.

ושוב, אני לא כותב לך את זה כדי לשפוט או לבקר,
אלא כדי שלפחות תדעי כשאת כותבת (או חושבת) דברים כאלו -
שזו לא את שמדברת, אלא החרדה / הדיכאון מדברים.

דבר שני, אני לא פסיכולוג, אבל כותב הספר שהזכרתי כן,
ואחת השיטות שהוא מביא לטיפול בעיוותי חשיבה כאלו היא לכתוב טבלה פשוטה שבה בטור הראשון כותבים את המחשבה האוטומטית (למשל "לא עשיתי כלום בחיים"), בטור השני כותבים את עיוותי החשיבה שמביאים אליה (למשל "הכל או כלום"), ובטור השלישי את המחשבות ההגיוניות/ענייניות שמבטלים את העיוות (למשל לתאר דברים טובים שכן עשית והשגת בחיים האלו).

זה בעצם "בדיקת מציאות" (reality check) שכל חבר/ה יכול/ה לשקף לך, ושאנשים כאן בפורום מנסים לשקף לך.
עיוותי החשיבה אינם אמת,
אבל בתוך הראש שלנו, או בתוך תיבת תהודה (למשל קבוצות הפייסבוק שהזכרת) - הם נראים אמיתיים לגמרי, וכך הם מעצימים את הדיכאון והחרדה.

בגלל שאת אישה אינטליגנטית ועם יכולת קריאה (כתבת שיש לך פסיכומטרי 750...),
אז במקביל לטיפול עם איש מקצוע (ממש כדאי, ואין בזה שום בושה),
אני ממליץ לך בחום לקרוא את הספר שהזכרתי ("בוחרים להרגיש טוב" של דיוויד ברנס) -
לי אישית הוא עזר לזהות את עיוותי החשיבה כשהם עולים בראש, וגם הביא כמה דרכים טובות להילחם בהם.

ונקודה אחרונה (וגם היא סוג של ריאליטי צ'ק) -
כדאי לדעת שהרבה מאוד אנשים (אם לא כולם...) עוברים תקופות קשות.
זה ממש לא אומר שהמצב הזה בהכרח יימשך עד סוף החיים.

את נשמעת לי חכמה ומוצלחת (לפי סגנון הכתיבה, המודעות העצמית, היכולת לחסוך לאורך שנים, הפסיכומטרי הגבוה, ועוד ועוד),
ואני בטוח שעם השקעה חכמה ועם התמדה תוכלי למצוא עבודה טובה, בן זוג טוב, וחיים טובים.

נערך לאחרונה ב:
אז במקביל לטיפול עם איש מקצוע (ממש כדאי, ואין בזה שום בושה),
אני אגיב לזה
אני בטיפול עם איש מקצוע שלא ממש עוזר לי
חוץ מלקחת כסף כמובן שזה עוזר לו
האם אתה מכיר טיפול שבו אפשר לחזור אחורה 5 שנים ללמוד תואר בגיל נורמאלי ? אני מוכנה לשלם מאתיים אלף בשביל זה וגם את הכליה שלי אם צריך. רק להיות שוב בגיל נורמאלי ללימודי תואר ולבחור בחירה אחרת
כל האנשים סביבי בגיל הזה כבר עם תואר ראשון ועבודה
אני לא יכולה ללכת ללמוד תואר כי לא יקבלו אותי בגיל מאוחר, ואז אני נתקעת עם עבודות שכר נמוך (ולא אני לא אלך לעשות לק גל או לעבוד בחינוך זה לא מתאים לי ויש לי פריצת דיסק ככה שעבודה פיזית כמו לק גל שצריך להתכופף אני לא יכולה)
כל החלומות שלי כאילו נהרסו בגלל בחירה אחת שגויה
לא פשעתי ולא עשיתי משהו נורא ועדיין החים שלי נהרסו, לא אחזור להיות צעירה בת 23 שנה ראשונה בתואר ראשון... כבר עדיף היה לא לעשות תואר ובזמן הזה ששרפתי לעבוד לחסוך כמה מאות אלפים, ולחוות חוויות, סתם בזבזתי בריאות נפשית וכסף וזמן וזרקו אותי כאילו אני רצחתי מישהו
תחשוב איך אני מרגישה שחברים שלי שהתחילו איתי את התואר כבר מסיימים ונהנים להם בטכניון ואותי זרקו..

ילדים אני לא אוכל להביא כי צריך כסף לזה מה שאין לי וגם משכר של 45 בשעה אי אפשר לחיות עם ילדים ובטחון תעסוקתי לא יהיה לי כי אין לי מקצוע
אז כן כל החיים נהרסו, אני אעבוד בעבודה שאני שונאת תמורת שכר נמוך, לא אביא ילדים, וגם אם כן הם יחיו בעוני כמו שאני חייתי. אז עדיף שלא, וגם חלמתי לעזור להורים שלי כלכלית וזה גם לא יקרה וגם בית אני לא אקנה כנראה.

אין לי פתרון כי זה לא שיש לי חוב בבנק ושאני יכולה לכסות אותו, כסף הולך וכסף בא, הלוואי והיה לי דאגות של מינוס והייתי ילדה בת 22 אבל הזמן שעבר איך אני אחזור אחורה בחיים כדי לעשות בחירה חדשה של תואר שיותר מתאימה לי ולרצונות שלי ? אין לי דרך.. אני כבר זקנה ומבוגרת להצליח בחיים.

ואיזה עבודה טובה יש ? מציעים לי משרות של פקידות ועבודות בחנות בגדים ודברים כאלה, איזה עבודה טובה? זה מה שעשיתי בגיל 20\, תחשוב ש6 שנים לא התקדמתי בחיים והכי חשוב זה שלא אגשים את החלומות שלי, אחיה חיים שלמים בלי להגשים חלומות אז איזה חיים טובים יש פה ?? אני אפילו לא מדברת על כסף אלא לעבוד בעבודה שאת רוצה אשכרה ולא רק כי זה מה שיש.

הפסיכומטרי שלי לא עוזר אם בסוף אעבוד בחנות או באיזה מוקד מכירות... יש אנשים בלי פסיכומטרי שהיום מתכנתים ולמדו גם מקצועות אחרים כמו כלכלה ומשפטים ועובדים בעבודות רווחיות ומתקדמים.. אז הפסיכומטרי לא שווה כלום
אין לי דרך להשקיע כי לא יקחו אותי לעבוד רק לפי פסיכומטרי ולא מעניין מישהו שהתחלתי תואר במדמח ולא סיימתי

נערך לאחרונה ב:
אני בטיפול עם איש מקצוע שלא ממש עוזר לי
מעולה שאת לא מזניחה את עצמך!

ברור לי שאת יודעת את זה, ובכל זאת אגיד -
אם את רואה שעובר זמן וזה לא עוזר, אפשר לנסות אנשי מקצוע אחרים.

בגיל נורמאלי
בגיל נורמאלי
בגיל מאוחר
לא אחזור להיות צעירה בת 23
הלוואי והיה לי דאגות של מינוס והייתי ילדה בת 22
אני כבר זקנה ומבוגרת להצליח בחיים.

אחרי עשרות תגובות שהגיבו לך כאן בפורום,
(וגם בקבוצת פייסבוק עם 13K חברים שפרסמת בה 2 פוסטים לפני יומיים) -
אני כבר בטוח שלא אצליח לשנות את דעתך.
למרות אגב שאני מראיין בהייטק ואני יודע יפה מאוד מה הנחיות החברה לגבי גיל,
וכמה אני ומראיינים אחרים (שכולם בוגרים ממך בכמה וכמה שנים טובות) בכלל מבחינים בין בוגרת תואר בגיל 27 (האידאלי מבחינתך) לבין בוגרת תואר בגיל ה"מופלג" של 31 (רמז: זה בכלל לא מעניין אותנו).

אבל לפחות את מוכנה לשקול את זה שאולי (רק אולי) המחשבות האלו אינן אובייקטיביות, אלא מגיעות מהמצב שבו את נמצאת?

אולי את מרכיבה משקפיים שחורים, ורואה את כל המציאות שחורה,
אבל אם תנסי בכל זאת לפעול - דברים כן יסתדרו?

לא פשעתי ולא עשיתי משהו נורא ועדיין החים שלי נהרסו
ילדים אני לא אוכל להביא כי צריך כסף לזה מה שאין לי וגם משכר של 45 בשעה אי אפשר לחיות עם ילדים
אז כן כל החיים נהרסו, אני אעבוד בעבודה שאני שונאת תמורת שכר נמוך, לא אביא ילדים, וגם אם כן הם יחיו בעוני כמו שאני חייתי. אז עדיף שלא, וגם חלמתי לעזור להורים שלי כלכלית וזה גם לא יקרה וגם בית אני לא אקנה כנראה.
אין לי דרך.. אני כבר זקנה ומבוגרת להצליח בחיים.
והכי חשוב זה שלא אגשים את החלומות שלי, אחיה חיים שלמים בלי להגשים חלומות אז איזה חיים טובים יש פה ?? אני אפילו לא מדברת על כסף אלא לעבוד בעבודה שאת רוצה אשכרה ולא רק כי זה מה שיש .
כל מה שציטטתי כאן מגיע מעיוות מחשבה שנקרא "ניבוי העתיד".

בפורום הזה מדברים לא מעט על זה שאי אפשר לנבא את העתיד של שוק ההון,
ונראה לי שגם לך אין כדור בדולח אמין שינבא את העתיד שלך.
כולנו הולכים אל הלא נודע...

אז גם אם את לא מסוגלת כרגע לדמיין עתיד מזהיר,
האם את יכולה לפחות לפחות להטיל ספק בקביעות שהדיכאון והחרדה מכתיבים לך?

למשל, לומר לעצמך שאת לא יכולה לדעת בוודאות מה יהיה בעתיד?

(וגם בקבוצת פייסבוק עם 13K חברים שפרסמת בה 2 פוסטים לפני יומיים) -
אם ראית את הפוסט אז ראית גם את התגובות של נשים
אמרו לי שיש גילנות ואפליה לנשים בגילאי הריון ושיעדיפו צעירות יותר, גם אם לא אומרים את זה בגלוי, כלומר מישהי בת 25 אחרי תואר מול מישהי בת 32 יקחו אותה קודם כי לא תכנס להריון כנראה, מול מישהי שבת 30 שלא יסתכנו שתלך לחופשת לידה.

אני מנסה לפעול אבל אין לי כלכך פתרון, הפתרון היחיד זה קורס הנהלת חשבונות כי זה כמה חודשים ואסיים ללמוד בגיל נורמאלי (שיש מצב שיכחד בגלל הAI וגם בפריפריה ממה שדיברתי עם נשים בתחום זה לא עובר את ה9 אלף אחרי כמה שנות ניסיון, בעבודה הקודמת שלי הרווחתי את זה בלי תואר וקורס.. רק ששם כדי להתקדם צריך תואר (בכלכלה או תחום פיננסי) או הנדסאי בניין (אבל הבנתי שזה מתאים לגברים בעיקר)
כל תואר תמיד אהיה מבוגרת ובעמדת נחיתות מול מישהי שהתחילה בגיל 22
וגם הקורות חיים שלי יש לי בור של 3 שנים מה אכתוב שם ? לא יקבלו אותי.. וגם אם כן מה המנהל שלי יהיה כנראה בגילי בזמן שאני ג'וניורית (גם בראית חשבון בהתמחות וגם אם אלך לכיוון של הנדסת מכונות שעל זה גם חשבתי) ואיך ארגיש עם זה שאני קרובה לגיל פנסיה יותר מכולם וגם אם ירצו לקצ. בחברה ולפטר יפטרו את הזקנים קודם שזו אני
אגב ניסיתי גם לחשוב על לימודי משפטים והבנתי ששם עוד יותר גרוע מבחינת יחס לנשים בגיל מאוחר ועוד אין לי קשרים אז בכלל..

נערך לאחרונה ב:
למרות אגב שאני מראיין בהייטק ואני יודע יפה מאוד מה הנחיות החברה לגבי גיל,
יש הבדל בין הנחיות לבין העדפה בפועל
אתה יודע מה זה מכרז תפור? אז זה דומה
ברור שלא יגידו אנחנו לא מקבלים אותך כי את בת 31 וזה מאוחר מדי למשרת ג'וניור וזה מצחיק שמנסים להשוות לגבר כי בפועל גבר כנראה יקבלו כי יש לו יותר שנים לפנסיה מלכתחילה וגם סומכים יותר על גברים (רוב האנשים היום פרמיטביים )
יגידו אין התאמה וזהו... בשביל זה ללמוד 4 שנים הנדסה ? או כלכלה ? ברור שמעסיק שיראה בן אדם בן 25 מול מישהי מבוגרת בת 32 יעדיף את האדם בן 25 כי זה אדם יותר נמרץ שיש לו יותר זמן לעבוד כי הוא לא נשוי כנראה בגיל הזה

אם ראית את הפוסט אז ראית גם את התגובות של נשים
אמרו לי שיש גילנות ואפליה לנשים בגילאי הריון ושיעדיפו צעירות יותר, גם אם לא אומרים את זה בגלוי, כלומר מישהי בת 25 אחרי תואר מול מישהי בת 32 יקחו אותה קודם כי לא תכנס להריון כנראה, מול מישהי שבת 30 שלא יסתכנו שתלך לחופשת לידה.
כן, ראיתי את התגובות.
כולל התגובה המובילה בפוסט השני של מהנדסת שכתבה לך:
"בכל מקרה ממליצה תואר ותעבדי כסטודנטית תוך כדי ויהיה טוב. את צעירה הכל בסדר".

אכן היו אזכורים של אפליה כלפי נשים בגילאי הריון,
אבל גם אישה בת 27 וגם אישה בת 31 נמצאות באותה סירה מהבחינה הזו (וגם את זה מגיבים שם ציינו בפירוש).

יש הבדל בין הנחיות לבין העדפה בפועל
אתה יודע מה זה מכרז תפור? אז זה דומה
ברור שלא יגידו אנחנו לא מקבלים אותך כי את בת 31 וזה מאוחר מדי למשרת ג'וניור
יגידו אין התאמה וזהו... בשביל זה ללמוד 4 שנים הנדסה ? או כלכלה ? ברור שמעסיק שיראה בן אדם בן 25 מול מישהי מבוגרת בת 32 יעדיף את האדם בן 25 כי זה אדם יותר נמרץ שיש לו יותר זמן לעבוד כי הוא לא נשוי כנראה בגיל הזה
לא הבנתי, את מסבירה לי (בתור מראיין ומוביל טכני שמחפש מדי פעם אנשים לצוות שלו) ולמראיינים אחרים שהגיבו לך שם - מה אנחנו מחפשים?!
אני אומר לך חד וחלק שאין מבחינתי שום הבדל בין בוגרת צעירה בגיל 27 לבוגרת צעירה בגיל 31.

אני יודע שכל אחד שבוי בראש שלו ובתפיסה שלו,
ומבחינתך בתור בת 26 וחצי - גיל 31 נראה מאוד מבוגר.
אבל תנסי להכניס את עצמך לראש של מראיין שהוא כנראה עם ניסיון של כמה וכמה שנים טובות, ולכן הגיל שלו גבוה משמעותית משלך -
מבחינת אדם כזה, ההבדלים בגילאים הצעירים האלו פשוט חסרי משמעות...

אני מנסה לפעול אבל אין לי כלכך פתרון
ייעוץ תעסוקתי, ואז ללכת על כיוון טוב כלשהו בכל הכוח.
גם אם הדיכאון והחרדה משכנעים אותך שזה לא יצליח - תתחילי לצעוד ותראי איך הדברים מסתדרים.

נערך לאחרונה ב:
אבל תנסי להכניס את עצמך לראש של מראיין שהוא כנראה עם ניסיון של כמה וכמה שנים טובות, ולכן הגיל שלו גבוה משמעותית משלך -
המראיינות גם יכולות להיות HR בנות 23 שסיימו תואר במשאבי אנוש
זה יכול להיות גם מישהו שיצא מהצבא ונכנס ישר לתעשייה לכן הוא מנהל בן 25.. ויעדיף מישהי בת גילו לצוות שלו
לא כל המנהלים ומראינים הם בני 40 +
וגם לדעתי עדיף מישהי בת 23 או בן 25, כי אנשים מבוגרים הם יותר פרימטייבים לרוב (וזה הגיוני כי הם נולדו בתקופה שהאישה לא הלכה לתחומים של הנדסה או לימודים בכלל) ויותר יסתכלו על גבר כאדם לקבל מאשר על אישה. יש גברים שחושבים שאישה צריכה מקסימום להיות המזכירה שלהם או לנקות את המשרד... תתפלא..

המראיינות גם יכולות להיות HR בנות 23 שסיימו תואר במשאבי אנוש
זה יכול להיות גם מישהו שיצא מהצבא ונכנס ישר לתעשייה לכן הוא מנהל בן 25.. ויעדיף מישהי בת גילו לצוות שלו
נדיר מאוד.
אבל בסדר - נגיד שיש סיכון קטן שמישהו ירים עלייך את האף כשתהיי בגיל המבוגר והזקן מאוד של 31.
ונגיד גם שיש סיכון גבוה יותר שמישהו יחליט להפלות אותך בגלל שאת אישה, בגיל הריון, או כל סיבה אחרת שנתת פה.

במקרה כזה, פשוט תלכי לעוד ראיון...

אבל בסדר - נגיד שיש סיכון קטן שמישהו ירים עלייך את האף כשתהיי בגיל המבוגר והזקן מאוד של 31.
אני חושבת שזה עניין של אופי
יש אנשים שקשה להם עם סיכונים, ויש אנשים שמוכנים לקחת סיכונים (למשל אנשים שמתפטרים מעבודה טובה כדי להקים עסק שאולי יכשל)
זה סיכון לעשות תואר 4 שנים , שאו שאני אעוף גם ממנו, או שאסיים ולא יקבלו אותי ואז סתם שרפתי עוד 4 שנים..
אני לא אדם שאוהב סיכונים ובפרט לא כאלה שיכולים להרוס לי את החיים עוד יותר

אני חושבת שזה עניין של אופי
יש אנשים שקשה להם עם סיכונים, ויש אנשים שמוכנים לקחת סיכונים (למשל אנשים שמתפטרים מעבודה טובה כדי להקים עסק שאולי יכשל)
זה סיכון לעשות תואר 4 שנים , שאו שאני אעוף גם ממנו, או שאסיים ולא יקבלו אותי ואז סתם שרפתי עוד 4 שנים..
אני לא אדם שאוהב סיכונים ובפרט לא כאלה שיכולים להרוס לי את החיים עוד יותר
לגיטימי מאוד להיות שונא סיכון, וגם אני כזה.
עכשיו צריך לשאול מהו סיכון.

למשל אם קראת מספיק זמן בפורום ובבלוג את בטח מכירה את זה שהשקעה במזומן נחשבת חסרת סיכון לטווח קצר,
אבל לטווח ארוך - החזקת מזומן תיצור הפסד עצום ודאי (בגלל האינפלציה).
לעומת זאת, החזקת מדדי מניות היא השקעה מסוכנת לטווח קצר (בגלל הטבע התנודתי של שוק ההון),
אבל רווחית וחסרת סיכון בטווח הארוך.

בצורה דומה, לנסות לרכוש השכלה ספציפית (במידה שאת מוכשרת לזה, מעוניינת בזה, ויש ביקוש לתחום) -
זו פעולה מסוכנת לטווח קצר כי באמת משקיעים כמה שנים טובות, ויש סיכון מסוים שההשקעה תיכשל.
לעומת זאת, לעבוד בעבודה בלי שום סף ושום הכשרה (נניח עבודות ניקיון כמו ההורים שלך) זה הרבה פחות מסוכן לטווח קצר.

מצד שני, לוותר מראש על מיצוי הפוטנציאל שלך ועל תנאים הרבה יותר טובים בעבודה -
זה לא "סיכון" אלא הפסד ודאי לטווח הארוך.
אז מה עדיף?

לגיטימי מאוד להיות שונא סיכון, וגם אני כזה.
עכשיו צריך לשאול מהו סיכון.

למשל אם קראת מספיק זמן בפורום ובבלוג את בטח מכירה את זה שהשקעה במזומן נחשבת חסרת סיכון לטווח קצר,
אבל לטווח ארוך - החזקת מזומן תיצור הפסד עצום ודאי (בגלל האינפלציה).
לעומת זאת, החזקת מדדי מניות היא השקעה מסוכנת לטווח קצר (בגלל הטבע התנודתי של שוק ההון),
אבל רווחית וחסרת סיכון בטווח הארוך.

בצורה דומה, לנסות לרכוש השכלה ספציפית (במידה שאת מוכשרת לזה, מעוניינת בזה, ויש ביקוש לתחום) -
זו פעולה מסוכנת לטווח קצר כי באמת משקיעים כמה שנים טובות, ויש סיכון מסוים שההשקעה תיכשל.
לעומת זאת, לעבוד בעבודה בלי שום סף ושום הכשרה (נניח עבודות ניקיון כמו ההורים שלך) זה הרבה פחות מסוכן לטווח קצר.

זה לא "סיכון" אלא הפסד ודאי לטווח הארוך.
אז מה עדיף?
השוואה מעולה!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל זה מה שעשיתי או לפחות ניסיתי לעשות
פסיכומטרי + שיפור בגרות מתמטיקה, לקח לי שנה פלוס
וללכת לאקדמיה עוד שנתיים,אז די ניסיתי ולקחתי סיכון של להפסיד כסף זמן ועבודה כדי לקבל תנאים טובים יותר .. לא הלך, מה ההגיון לשרוף עוד שנים וכסף? ועוד עכשיו שהסיכוי שיקבלו אותי לעבודה בתחום כלשהו בין אם זה חשבונאות או הנדסת תעשיה עם התחרות שיש הוא אפסי

ההבדל בין לסכן משהו שקשור לכסף, לבין המצב הזה ששרפתי זמן יקר (ולשרוף את השנים הכי יפות שלך בהן אתה אמור לבנות קריירה והשכלה זה לא כמו לשרוף בגיל 50 כמה שנים מהחיים שלך כדי ללמוד תואר בפסיכולוגיה סתם כי זה מעניין כמו שהרבה עושים בגיל מבוגר הולכים ללמוד משפטים או היסטוריה סתם מתוך ענין)
הבעיה זה הזמן, כסף אפשר להחזיר (הכסף שבזבזתי על התואר לא מטריד אותי אפילו לא בקצת, ותאמין לי שבזבז\תי המון כסף יותר מ200 אלף אני משערת, כמו השנים הצעירות שבזבזתי ועל זה התסכול הנפשי, הייתי מעדיפה להעביר את הכסף הזה לנסיך מניגריה ששלח לי הודעה בפייסבוק מאשר לשרוף את הזמן ששרפתי שאפילו לא נהנתי בו, מילא הייתי מטיילת או משהו כזה לפחות נהנת מהחיים בזמן שמתבזבז, צוברת חוויות. שלפחות לא יהיה לי עתיד אבל בהווה הייתי נהנת אולי אפילו מוצאת זוגיות ויוצאת לדייטים בזמן הזה והולכת לחוגים או משהו
גם לבזבז עוד כסף לא מרתיע אותי, הבעיה זה הזמן שאני מבזבזת על משהו שכנראה לא אצליח בו ואגיע לאותה נקודה רק זקנה יותר ופחות שנים לגיל הפנסיה לעבוד
כסף זה אפשר להרוויח בחזרה אפשר להחזיר, אבל מתי אהיה שוב בת 24? כנראה אף פעם, יש משהו בחוויה סטודנטיאלית צעירה שקשה להסביר, זה משהו שנלקח ממני בכח שכן אני נלחמתי להשאר, קשה לי שכל אלו שהתחילו איתי שנה הבאה מסיימים ואני לא אהיה בטקס סיום אחרי שכלכך השקעתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
P אמא יכולה לפרוש? גיל 57 פנסיה נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
N איך אני יכולה לבדוק על כמה סכום מגיע לי פטור ממסס בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
ש קרן 1159235 יכולה לפשוט רגל? שוק ההון 5
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
P אישתי נכשלה, במה יכולה לעבוד? התפתחות אישית 55
שם משתמש בעייתי האם כמות ניירות הערך בקרן נאמנות יכולה להיגמר? שוק ההון 2
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
tomer111 האם המדינה יכולה להחרים מניות? פוסטים מאיכות נמוכה 59
D החזר מס - האם הרשות יכולה לטעות? מיסים 9
א האם ישראל יכולה להרוויח מהשער הגבוה של השקל ? שוק ההון 7
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
A Peper Invest יכולה להתאים לחייל חובה? רוצה להתחיל להשקיע עצמאית שוק ההון 12
ח "אין מו"מ על מחיר, אלו דירות שאני יכולה "להעיף" מהר" נדל"ן 29
O האם יש הגבלה לכמות ולעיתוי בו חברה יכולה לקנות את המניות של עצמה ? שוק ההון 1
tomer111 האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי? שוק ההון 235
sogi האם משפחה שמחזיקה 3 מכוניות חדשות יכולה להיחשב מעמד ביניים? אוף טופיק 24
S האם החזקת כמות גדולה של אג"ח קונצרני יכולה ליצור חשיפת יתר לשוק הישראלי? שוק ההון 12
Chase מישהו כאן יודע האם קצבת פנסיה יכולה להיגמר? צרכנות פיננסית 15
ל האם קרן יכולה להסגר? שוק ההון 16
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A מבולבל כיצד להתקדם... שוק ההון 47
Y איך ממשיכים להתקדם? רכישת דירה, המשך חסכון ועוד ? יומני מסע אישיים 4
M איזה בנקים מאפשרים העברת זה"ב באינטרנט? הבנק שלי רוצה פקס ובא לי להתקדם למאה ה 21 צרכנות פיננסית 157

נושאים דומים

Back
למעלה