• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם יש הגבלה לכמות ולעיתוי בו חברה יכולה לקנות את המניות של עצמה ?

ori123

משתמש רגיל
הצטרף ב
15/5/19
הודעות
118
דירוג
29
אני מניח שיש כללים נגד זה..

ניקח לדוגמא את חברת טבע - נודע לציבור הרחב לא מזמן שהרבה חברות מגישות נגדה תביעה על התאמת מחירים.
אבל בטוח שלבכירים של החברה זה נודע הרבה קודם.
אז אם הייתי המנכ"ל של טבע הייתי מתכונן לרגע הזה בו הם יגישו את התביעה באופן פומבי והמנייה תרד, כדי לקנות הרבה מהמנייה של חברת טבע בזיל הזול... לא ?
האם מותר להם לעשות דבר כזה ? איך זה עובד ?

תודה
 
האם מותר להם לעשות דבר כזה ? איך זה עובד ?
כן, יש טווח זמנים מוגבל בהם החברה יכולה לרכוש מניות של עצמה, בלי קשר מידע כמו תביעה שכזו חייב עפ"י חוק בדיווח מיידי לשוק.
בנוסף המנכ"ל כלל לא מחליט על כמה ומתי החברה רוכשת מניות של עצמה, זה הדירקטוריון מחליט.
 
Back
למעלה