• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי?

tomer111

משתמש סולידי
דירוג
18
- האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק? (למשל במקרה של משבר כלכלי)
- מחסכונות?
- מעובר ושב?
- מתיק מניות?

אם זה נכון, אני חושב על זה מי שמחזיק בדירה או 2 מוגן ומי שמחזיק בחשבון בנק או תיק השקעות לכאורה לא אם זה המצב..

מה חושבים?

זה עדיין לא קרה בארץ.
בכיוון שהמדינה הולכת אליו זה יכול לקרות בעתיד.

שים לב שנדל"ן לא בהכרח נותן הגנה. לדוגמה, מס דירה שלישית שכמעט עבר היה נוגס ברכוש שלך גם אם אתה מתבסס על נדל"ן.

בכל מקרה אין הבדל גדול בין "לקחת כסף מחשבון הבנק" לבין "העלאת מיסים קיצונית" שלזה הציבור כבר התרגל.

זה עדיין לא קרה בארץ.
בכיוון שהמדינה הולכת אליו זה יכול לקרות בעתיד.

שים לב שנדל"ן לא בהכרח נותן הגנה. לדוגמה, מס דירה שלישית שכמעט עבר היה נוגס ברכוש שלך גם אם אתה מתבסס על נדל"ן.

בכל מקרה אין הבדל גדול בין "לקחת כסף מחשבון הבנק" לבין "העלאת מיסים קיצונית" שלזה הציבור כבר התרגל.
המדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, ואם אתה צריך רעיונות תסתכל מה עשו מדינות אחרות בזמנים קשים, פחות או יותר מה שבה להן, בין הנפוצים הגבלה על הוצאות כספים מהארץ, הגבלה כל רכישת מטח (זה היה בישראל עד לא מזמן), הגבלה על משיכה מהבנק, ובאמת כמו שראינו מיסוי רטרואקטיבי על נדלן גם ללא מכירה.
אמצעי הגנה טוב מראש זה להוציא כספים מהארץ לפני שדברים כאלו קורים, למשל להחזיק כספים בחשבון השקעות זר כמו IB או נדלן בחו״ל.
כמובן ששום דבר לא מונע מהמדינה למסות אותך איך שהיא רוצה על נכסים בכל העולם.
במקרה הגרוע שבגרועים, האופציות שלך הם לעזוב את הארץ ולהסתפק בנכסים שיש לך בחו״ל (בהנחה שהמצב הוא כבר כזה שיש מגבלות על להוציא נכסים מהארץ).

- מחסכונות?
- מעובר ושב?
- מתיק מניות?

אם זה נכון, אני חושב על זה מי שמחזיק בדירה או 2 מוגן ומי שמחזיק בחשבון בנק או תיק השקעות לכאורה לא אם זה המצב..

מה חושבים?
המדינה לא יכולה לקחת לך דירה שניה אבל כן יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק?
למה הראשון לא והשני כן?

המדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, ואם אתה צריך רעיונות תסתכל מה עשו מדינות אחרות בזמנים קשים, פחות או יותר מה שבה להן, בין הנפוצים הגבלה על הוצאות כספים מהארץ, הגבלה כל רכישת מטח (זה היה בישראל עד לא מזמן), הגבלה על משיכה מהבנק, ובאמת כמו שראינו מיסוי רטרואקטיבי על נדלן גם ללא מכירה.
אמצעי הגנה טוב מראש זה להוציא כספים מהארץ לפני שדברים כאלו קורים, למשל להחזיק כספים בחשבון השקעות זר כמו IB או נדלן בחו״ל.
כמובן ששום דבר לא מונע מהמדינה למסות אותך איך שהיא רוצה על נכסים בכל העולם.
במקרה הגרוע שבגרועים, האופציות שלך הם לעזוב את הארץ ולהסתפק בנכסים שיש לך בחו״ל (בהנחה שהמצב הוא כבר כזה שיש מגבלות על להוציא נכסים מהארץ).

ממש מקלט לכסף
אותי משומה זה דווקא מפחיד להחזיק כסף בבנק בחו"ל

1. כן יכולה תמיד
2. עד היום זה לא קרה, והכיוון של העלכלה הישראלית זה יותר לכיוון ליברלי ופחות מיסוי ובקרה על הון פרטי.
3. כמו שנאמר - במצבים קיצוניים, היםר אינפלציה התמוטטות מוסדות פיננסים מלחמת הישרדות או מלחמת עולם , הכל יכל לקרות. אני לא מנהל תיק במחשבה של הישרדות במלחמת גוג ומגוג, אבל יש מרכיבים (פיזור עולמי, זהב, סחורות, מזומן אגחים זרים) שיכולים להוסיף אלמנט של גידור, התיק של הסולידית הכי קרוב לכך
25% זהב פיזי בחול בכספת ...
25% אגח ארוך אמריקאי באחזקה ישירה
25% sp500 נדמה לי
25% מזומן או אגח קצר
לא תיק הגיוני לדעתי אבל אפשרי.

1. כן יכולה תמיד
2. עד היום זה לא קרה, והכיוון של העלכלה הישראלית זה יותר לכיוון ליברלי ופחות מיסוי ובקרה על הון פרטי.
3. כמו שנאמר - במצבים קיצוניים, היםר אינפלציה התמוטטות מוסדות פיננסים מלחמת הישרדות או מלחמת עולם , הכל יכל לקרות. אני לא מנהל תיק במחשבה של הישרדות במלחמת גוג ומגוג, אבל יש מרכיבים (פיזור עולמי, זהב, סחורות, מזומן אגחים זרים) שיכולים להוסיף אלמנט של גידור, התיק של הסולידית הכי קרוב לכך
25% זהב פיזי בחול בכספת ...
25% אגח ארוך אמריקאי באחזקה ישירה
25% sp500 נדמה לי
25% מזומן או אגח קצר
לא תיק הגיוני לדעתי אבל אפשרי.

המה בכלל גורם לערך הזהב לגדול?
https://www.longtermtrends.net/stocks-vs-gold-comparison/

הוא לא כזה התחזק בזמן מלחמות העולם..

אותי משומה זה דווקא מפחיד להחזיק כסף בבנק בחו"ל
אתה לא חושב נכון על הבעיה.
תחשוב שאתה חייזר/מחשב/יישות-אחרת-חסרת-אזרחות או שאתה אזרח של כל מדינות העולם או כל דבר אחר ללא הטיה למדינה אחת. ואתה רוצה לשים מזומן בבנק. באיזה מדינה תשים את הכסף? בישראל? בדיחה, ברור שלא. אולי ארה״ב, או בכמה מדינות מפותחות מובילות, או אולי בכל המדינות שבהן זה מתאפשר בהתאם ליחס סיכון/כדאיות כלשהו.
לרוב האנשים יש הטיית ביתיות, או פחד מהלא נודע, אבל רציונאלית יש מעט סיבות להעדיף את ישראל על פני שאר מדינות העולם. ואני אפילו לא מדבר על מטבע (אתה יכול להחזיק שקלים ב-IB ודולרים בארץ, זה שקוף).
יש כן סיבות טובות - אם מחזיקים שקלים אז בארץ הכי נח. מבחינת מיסוי ודיווח בארץ הכי נח. מבחינה ביורוקרטית, בארץ הכי נח. אבל כאשר מדברים על שיקולי סיכון, בארץ זה *לא* הכי בטוח.

המה בכלל גורם לערך הזהב לגדול?
https://www.longtermtrends.net/stocks-vs-gold-comparison/

הוא לא כזה התחזק בזמן מלחמות העולם..
אני לא מחזיק תיק של הארי בראון, תדבר עם הסולידית.
לגבי הגרף, אני לא בטוח שהוא מנורמל לפי אינפלציה, אבל אם כן.
תעשה זום אין ל1929-1945 ותראה שבשנים האלו הזהב קפץ אבסולוטית ושמר על ערכו לעומת הרכבת ההרים הפרועה של שוק המניות, זו כנראה המוטיבציה, זהב שמר על ערכו ולכן באופן יחסי העה עוגן עם תשואה יחסית מדהימה

- מחסכונות?
- מעובר ושב?
- מתיק מניות?

מה חושבים?

הכי קל זה אינפלציה
אחר כך מיסים
משם לפנסיות
ורק אז פקדונות
נדלן זה באמת אחרי הכל

אולי ארה״ב
לשוויץ יש היסטוריה מאוד מרשימה בתחום...
אבל האמריקאים שוברים גם אותם..
בחשבון השקעות זר כמו IB או נדלן בחו״ל.
איפה שיש מס ירושה, ו"המדינה הזרה" יכולה לפגוע בקניין שלך באותה המידה. או אפילו יותר בקלות כי אתה אזרח זר..

האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק?
כן. כעיניין שבשגרה. קוראים לזה אינפלציה

בדיוק ההפך ממה שכתבת.
אוקי אשמח להדגמה לתגובה.
בא נדגום כל עשור
48,58,68,78,88,98,2008,2018
מה קורה מבחינת הלאמה, תכנון משק, אחוז העבודה המאורגנת, הגבלות על ק/מ מטח, פתיחות שוק ההון להשקעה בידי אזרחים לעומת קרנות פנסיה/גמל

אני אשמח לקבל הסבר פרטני לגבי ה"בדיוק להיפך'

המדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, מתוקף כך שהיא מגבה את המעשים שלה עם רובים.
גם לאו דווקא כתגובה לאסון או משבר כלכלי/מדיני.

לצורך העניין מה יקרה אם בצורה דמוקרטית לגמרי, אפילו במשאל עם, יוחלט על "חלוקה הוגנת של המשאבים" ?
אתה חושב שיתנו לך (או לעשירים) לברוח עם הכסף שלך לחו"ל? אף אחד לא יגן עלייך. יש ממשלות שטובחות באזרחים שלהן והאו"ם בקושי מוציא גינוי.

ראה ערך צ'ילה בשנות ה-70. אמנם אי אפשר להגיד שלא היו לה בעיות אך היא היתה מדינה מפותחת ודמוקרטית.
בתהליך חוקי וסדור, הממשלה הפופוליסטית סוציאליסטית החליטה להטיב עם התושבים.
היו מגיעים פקיד ושלושה חיילים, דופקים על דלת בית, מציגים צו ומודיעים לבעל הבית שמהיום הוא כבר לא בעל הבית.

אולי תוכל לחמוק אם "תריח" שמשהו כזה הולך להתממש מספיק מוקדם.
ההיסטוריה מוכיחה שהאונושות לא יודעת לחזות אירועים כאלה אז לא הייתי סומך על זה.

לשוויץ יש היסטוריה מאוד מרשימה בתחום...
אבל האמריקאים שוברים גם אותם..

איפה שיש מס ירושה, ו"המדינה הזרה" יכולה לפגוע בקניין שלך באותה המידה. או אפילו יותר בקלות כי אתה אזרח זר..

כן. כעיניין שבשגרה. קוראים לזה אינפלציה
מס ירושה זה עניין אחר. אני בעיקר חושב על מה קורה כשאני חי, אבל זה שיקול גם.
לגבי אינפלציה - לדעתי רוב המקרים של היפר אינפלציה או אינפלציה גבוהה היו כורח הנסיבות והממשלה לא ״הרוויחה״ מזה או יזמה את זה. אינפלציה זה סיכון אבל הוא לא כלי של המדינה לקחת ממך כסף ״פתאום״. הלאמה או מס הם כן כלים מיידיים.

מס ירושה זה עניין אחר. אני בעיקר חושב על מה קורה כשאני חי, אבל זה שיקול גם.
לגבי אינפלציה - לדעתי רוב המקרים של היפר אינפלציה או אינפלציה גבוהה היו כורח הנסיבות והממשלה לא ״הרוויחה״ מזה או יזמה את זה. אינפלציה זה סיכון אבל הוא לא כלי של המדינה לקחת ממך כסף ״פתאום״. הלאמה או מס הם כן כלים מיידיים.
אני לא מסכים עם הקביעה שלך לגבי אינפלציה.
אינפלציה זה רווח מדהים עבור המדינה, לא סתם בכל הכלכלות בעולם יש כרגע יעד להגיע ל- 2% אינפלציה.
מי החליט על זה? ממשלות.
כל הממשלות בעולם(כמעט) היום הן גרעוניות, נחש איך רובן מתכוונות להחזיר את הגרעון? נכון אינפלציה.
אינפלציה זה פשוט גניבה יום-יומית של כוח קנייה ע"י מי שמייצר את הכסף.
ככל שאתה יותר קרוב לייצור הכסף ההשפעה של האינפלציה פוחתת עבורך.
ככל שאתה יותר רחוק (איש פשוט , משכורת) ההשפעה גדלה.

לא רק הטלת מס. המדינה גם יכולה לאסור עליך לפנות שוכרים ולהגביל העלאת דמי שכירות, כמו שקרה בעבר עם חוק הגנת הדייר.
עם קום המדינה הייתה מצוקת דיור מאוד גדולה, אז חוקק חוק הגנת הדייר, שהגביל מאוד יכולת של בעלי דירות לפנות דיירים בסיום החוזה (בפועל כמעט ולא ניתן היה) והגביל העלאת דמי שכירות. גם ילדים שאותם דיירים היו זכאים להמשיך לגור בכנס (דיירים ממשיכים). במידה רבה הנכס שלך היה "מופקע" ע"י המדינה לטובת השוכרים.

התרחיש שלמדינת ישראל יגמר הכסף ברמה שהיא תפנה להלאמה הוא לא בלתי אפשרי אבל, לפחות באופק הנוכחי, מאוד לא סביר.
מנגד, המדינה מצויה ב"משבר דיור" ארוך שנים, כך שהסבירות לצעדים שפוגעים בזכות הקניין בתחום זה היא הרבה יותר גבוהה.

אם זה נכון, אני חושב על זה מי שמחזיק בדירה או 2 מוגן
לא הבנתי למה אתה חושב שהמדינה יכולה לקחת לך כסף מהבנק אבל לא יכולה לקחת לך את הדירה.
נדלן זה באמת אחרי הכל
מס דירה שלישית של כחלון אומר לך משהו?
אומנם לא עבר, אבל המטרה שלו הייתה נדל"ן. וזה היה הרבה לפני שנגעו לאנשים בפקדונות או בפנסיות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
tomer111 האם המדינה יכולה להחרים מניות? פוסטים מאיכות נמוכה 59
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
B קרקע שנרכשה לפני קום המדינה נדל"ן 5
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ מי המדינה הכי מתאימה לתווך בסכסוך בין רוסיה לאוקראינה? אוף טופיק 100
כ הכרזת המדינה על מתחמי פינוי בינוי מועדפים - יש יתרון? נדל"ן 1
א למה המדינה לא משקיעה פסיבית בשוק העולמי שוק ההון 7
D התייעצות - מסלול צוערים לשירות המדינה התפתחות אישית 6
R כלכלה vs מדע המדינה ויחסים בין לאומיים התפתחות אישית 8
R איך המדינה גונבת את הנכסים שלכם בעזרת אינפלציה נדל"ן 0
ר מה קורה אם המדינה מחליטה להלאים את אל על? שוק ההון 0
י מימון השכלה גבוהה על ידי המדינה בארה"ב אוף טופיק 0
flower קרקעות בבעלות המדינה נדל"ן 1
א השקעות במדינות מתפתחות בערבות המדינה שוק ההון 10
L שינוי קריירה - יש סבסוד של המדינה? התפתחות אישית 0
liranviper קרן השקעות הייטק בעידוד המדינה שוק ההון 4
Fitch השתתפות המדינה בתשלום לגנים החל מגיל 3 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
עמוס מה רווח המדינה ממס רווחי הון אוף טופיק 12
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
פ שיא החוצפה — אסור לאפשר לאזרחים "טפשים" לנהל בעצמם את כספם. המדינה חייבת לאסור זאת. צרכנות פיננסית 13
גרהם עוד כתבה על "למה המדינה לא משלמת לי כסף" צרכנות פיננסית 4
I אז אם שאלתם את עצמכם מה אוכל נשיא המדינה שמעון פרס אוף טופיק 10
wa11a תקציב המדינה אוף טופיק 10
ETL ליברלנד: המדינה החדשה באירופה לא תתערב כלל בחיי האזרחים אוף טופיק 1
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
ש קרן 1159235 יכולה לפשוט רגל? שוק ההון 5
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
P אישתי נכשלה, במה יכולה לעבוד? התפתחות אישית 55
שם משתמש בעייתי האם כמות ניירות הערך בקרן נאמנות יכולה להיגמר? שוק ההון 2
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
T החזר מס - האם הרשות יכולה לטעות? מיסים 9
א האם ישראל יכולה להרוויח מהשער הגבוה של השקל ? שוק ההון 7
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
A Peper Invest יכולה להתאים לחייל חובה? רוצה להתחיל להשקיע עצמאית שוק ההון 12
ח "אין מו"מ על מחיר, אלו דירות שאני יכולה "להעיף" מהר" נדל"ן 29
O האם יש הגבלה לכמות ולעיתוי בו חברה יכולה לקנות את המניות של עצמה ? שוק ההון 1
sogi האם משפחה שמחזיקה 3 מכוניות חדשות יכולה להיחשב מעמד ביניים? אוף טופיק 24
S האם החזקת כמות גדולה של אג"ח קונצרני יכולה ליצור חשיפת יתר לשוק הישראלי? שוק ההון 12
Chase מישהו כאן יודע האם קצבת פנסיה יכולה להיגמר? צרכנות פיננסית 15
ל האם קרן יכולה להסגר? שוק ההון 16
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
R לקחת מתווך או לנסות למכור לבד? נדל"ן 26
B משכנתא- לשבור את החזיר או לקחת עם העו״ש? נדל"ן 3

נושאים דומים

Back
למעלה