• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך אני יכולה להתקדם?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הבעיה זה הזמן, כסף אפשר להחזיר [...] ועל זה התסכול הנפשי
התסכול הנפשי מובן מאוד, ולא באתי לזלזל בו.

אם כי אגב, שימי את זה בפרופורציה כי אני בטוח שבכל זאת רכשת משהו מהשנה-שנתיים ש"בזבזת" בטכניון
(אולי כישורי למידה, אולי חברויות, אולי קצת ניסיון חיים, או כל דבר אחר).

הנקודה שלי הייתה לגבי העתיד.
נניח שהפסדת כמה שנים - זה לא אומר שכל העתיד אבוד לך.

נפלת?
תקומי שוב.

זה לא שיש ברירה אחרת,
כי להישאר על הרצפה ולרחם על עצמנו זה אולי הדבר הכי מובן בעולם,
אבל מתישהו זה נהיה פחות כיף מהאלטרנטיבה שהיא לקום ולנסות פעם נוספת.

אבל מתישהו זה נהיה פחות כיף מהאלטרנטיבה שהיא לקום ולנסות פעם נוספת.
אבל מה זה אומר לנסות שוב ? מאיזה בחינה? את הזמן אי אפשר להשיב
זה לא אותו דבר להיות סטודנט בשנה א' בגיל מאוחר מאשר בגיל 22-23
זה לא יהיה גם בחיים אותו דבר
וכן יש אנשים כמוני שחשוב להם להיות במסלול מסוים ולא אוהבים סיכונים, ולכן גם זה המצב שלי שאני לא אקח סיכון להיות הכי זקנה ומבוגרת ואני יודעת גם שאני אפחד להגיש למשרות קורות חיים בגלל הגיל שלי ובגלל החור בקורות חיים.

@alin99 תשמעי סיפור:

שנתיים אחרי שהתחלתי להשקיע בשוק ההון הייתי בהפסד של 20% מהתיק. יש לך מושג כמה משמעותי זה 20%- לטווח הארוך?
למעשה לא משנה כמה ארוויח מכאן והלאה, תמיד התיק יהיה 20%- לעומת הפוטנציאל ההתחלתי. ועוד לא דיברתי על איבוד תשואה פוטנציאלית בשנתיים האלה..
אני מקרה אבוד!!

כתוצאה מכך חשבתי להפסיק להשקיע בשוק ההון ולבזבז את הכסף על טיול ארוך בחו"ל, גם ככה אני לא ימקסם את הפוטנציאל אז למה לי בכלל כל הכאב ראש?

האם לדעתך אני פועל בצורה רציונלית? מה את מציעה לעשות?

האם לדעתך אני פועל בצורה רציונלית? מה את מציעה לעשות?
כסף בא כסף הולך, זמן אי אפשר להחזיר.. ואותך לא ישפטו על הגיל ויפסלו מלהצליח בחיים רק כי הפסדת כסף במניות, ובשוק ההון זה לא נדיר להפסיד תקופה ארוכה, תחשוב שלאנשים יש כסף בפנסיה שמושקע שיכול להתרסק גם במשך שנים ולעלות שנים אחרי, אתה יכול באותה מידה גם שההשקעה שלך כרגע שירדה ב20 אחוז תעלה ב200 אחוז.. אז זה יקזז את ההפסד של 20 אחוז

ואותך לא ישפטו על הגיל ויפסלו מלהצליח בחיים רק כי..
גם אותך לא. הכל בראש שלך
אתה יכול באותה מידה גם שההשקעה שלך כרגע שירדה ב20 אחוז תעלה ב200 אחוז.. אז זה יקזז את ההפסד של 20 אחוז
את יכולה באותה מידה גם שהמשכורת שלך בעתיד תהיה גבוהה משמעותית מהממוצע במשק.. אז זה יקזז את אותם שנתיים/שלוש ש'בזבזת'.

את משחקת במשחק מחשב בו את מתחרה בדמות וירטואלית, לצורך הענין נקרא לה 'אלין המושלמת'. זו שבגיל 25 כבר החזיקה בתואר במדמ"ח והתקבלה לעבודה בחברה מובילה. אין לך איך לנצח במשחק כזה.

קשה מאוד להוריד את הרף, בפרט למישהי מחוננת עם רף ציפיות גבוה מעצמה. זה מרגיש כמו וויתור אבל למעשה בדיוק להיפך.

את יכולה באותה מידה גם שהמשכורת שלך בעתיד תהיה גבוהה משמעותית מהממוצע במשק.. אז זה יקזז את אותם שנתיים/שלוש ש'בזבזת'.
השאלה איך ? לג'וניור בן 31 לא ישלמו כמו לבן 31 שסיים תואר בגיל 25 ויש לו כבר כמה שנים ניסיון
אני אף פעם לא אצליח לעקוף בשכר אותו כי הוא תמיד יתקדם יותר ממני כי התחיל מוקדם יותר
ולגבי הממוצע במשק, רוב התארים מרוויחים בהם מעל הממוצע במשק, ראיתי פוסט ב"סשא" שזו קבוצה עם מאות אלפי נשים בארץ ורובן מרוויחות אחרי תואר 18+ שזה יותר מהשכר הממוצע

הצעד הראשון, לפני שאת מנסה להבין בכלל באיזה כיוון כדאי ללכת, זה להפסיק "לשים לעצמך רגליים" עוד לפני שהתחלת ללכת. ממצב כזה אי אפשר לזוז לשום מקום.
אפשר להרגיש כמו כישלון מכל מצב, גם כשאת בטופ העולמי.

קחי לדוגמה את הסיפור של דייב מאסטיין. הוא היה הגיטריסט המוביל בלהקה שלו, אבל נזרק ממנה בגלל חילוקי דעות ובעיות התנהגות. ממש הורידו אוטו מהאוטובוס ואמרו לו 'ביי' בדרך להקלטה של האלבום הראשון שלהם. הוא כל כך כעס עליהם שהוא החליט להקים להקה עוד יותר מוצלחת משל עצמו, שתשאיר אבק ללהקה הקודמת. והוא אכן הצליח - הוא הקים במו ידיו את Megadeth שמכרה מיליוני עותקי אלבומים. רק שלצערו הלהקה שממנה הוא נזרק הפכה להיות לאחת הלהקות הכי מצליחות מסחרית בכל הזמנים - מטאליקה. אני לא יודע מה איתו היום במובן של איך הוא מרגיש עם זה, אבל נראה לפי ראיונות מסויימים איתו שהיו לו תקופות שבהן למרות ההצלחה המסחררת שהוא זכה לה - הוא עדיין הרגיש כישלון. כי הוא לא התעלה מסחרית על מטאליקה. אבל למי איכפת מהם? הוא יצר משהו יפהפה בפני עצמו (ולדעתי מגהדת' להקה הרבה יותר מעניינת עם יותר עומק מוזיקלי, אבל זה נושא סובייקטיבי ונתון לוויכוח).
אז יש פה מקרה של שיפוט עצמי לפי קריטריונים שלא ממש עוזרים.

אני אמנם סיימתי תואר יחסית מוקדם, אבל באיזשהו שלב בקריירה החלטתי לחשב מסלול מחדש. זה היה תהליך מאוד ארוך, שנמשך הרבה מעבר למה שציפיתי. בין השאר כי "מכרתי את עצמי בחסר" במובנים מסויימים. כשהסתיים התהליך הבנתי שאני מתחיל מנקודת פתיחה פחות אופטימלית - שיש הרבה צעירים ממני שהתקדמו הרבה יותר, ואני כבר לא 'מהנדס' צעיר ומבטיח כמו שהייתי יכול להיות. וזה כאב, והרגיש כמו איזשהו כישלון באמת. אבל באיזשהו שלב למדתי לשחרר ולהמשיך הלאה.

מאוד מפתה לכעוס על עצמנו ולהגיד "הזמן לא יחזור" ו"מה חשבתי לעצמי אז שלא עשיתי X, Y או Z". אבל אלה מחשבות שלא מקדמות לשום מקום. אם את באמת רוצה להתקדם, הצעד הראשון הוא קצת יותר אמפתיה כלפי עצמך מהעבר - החלטות שעשית פעם ודברים שקרו כמו שהם קרו - קרו. מסיבה מסויימת. ואין להשיב אותם. כל מה שאפשר לעשות זה ללמוד מהם בזמן שממשיכים האלה. נכון זה לפעמים שיעור יקר, אבל לא בלתי מועיל.

וכן, יהיו חסרונות פה ושם. תמיד אפשר למצוא מישהו שעשה דברים קודם, שמשתכר יותר, ומצליח יותר. יש בוגרי יחידות טכנולוגיות, יש אנשים שסיימו דוקטורט לפני גיל 30 וגם עשו צבא, ויש יזמים ממש צעירים שעשו אקזיט מטורף. אם הייתי רק משווה את עצמי רק לחריגים בטופ לא הייתי מצליח לתפקד. אולי לא תגיעי לטופ של טופ של השכר, אבל אפשר בהחלט לקבל שכר מכובד ואף גבוה. ובינינו, אני לא חושב שג'וניורית בת 31 זה חריג או מבוגר במיוחד. אני נאלצתי להיות "ג'וניור בתחומי" בגיל 34. ועוד דבר - כשאת כבר מצליחה להשתחרר מהשיפוט העצמי הזה - ואת מתחילה לבחור לעצמך תחום ומסלול - תחשבי פחות על 'מה נחשב ויוקרתי' ו'איך רואים אותי' ויותר ב'מה עושה לי טוב ומעניין להגיע לעבודה'. ויש המון דרכים שונות ומשונות להגיע למקום שבו גם מתפרנסים בכבוד וגם סך הכל מרגישים סבבה תוך כדי.

ב'מה עושה לי טוב ומעניין להגיע לעבודה'. ויש המון דרכים שונות ומשונות להגיע למקום שבו גם מתפרנסים בכבוד וגם סך הכל מרגישים סבבה תוך כדי.
השאלה אם יש טעם להשקיע עוד אם יש סיכוי שלא אצליח, כי או שיעיפו אותי שוב, או שלא ואז פשוט לא אמצא עבודה שתקח אותי בשכר מכובר (ואני מדברת על שכר ממוצע במשק ) מפחיד אותי למלצר בגיל 30..
אני לא יודעת מה ללמוד
חשבתי גם על הנדסת מכונות שזה תחום שהרבה מבוגרים עובדים בו ולכן הגיל לא יהיה פקטור, ובנוסף גם משתכרים בכבוד אפשר להגיע גם לשכר של 20+
אני לא יודעת מה לעשות (רק לא רוצה לחזור לעבודות זמניות שלא מקדמות אותי בכלום...) כי ההרשמה התחילה

נערך לאחרונה ב:
השאלה אם יש טעם להשקיע עוד אם יש סיכוי שלא אצליח
תמיד יש סיכוי לא להצליח. זאת עובדת חיים.
הדבר היחיד שאפשר לעשות זה למקסם את האחוז להצליח. מי שלמד, יש לו יותר סיכוי להצליח לקבל עבודה סבירה, ממי שלא למד.

את שואלת בעצם, האם יש טעם להשקיע כשאני לא יודעת את התשובה? כל השקעה מבוססת על חוסר ודאות.
אם השקעה הייתה ודאית, היא הייתה מניבה רווח זעום. אם כל מי שמסיים תואר X, היה מקבל עבודה Y בשכר W, כולם היו לומדים את התחום הזה.

ולפני "אבל לא כולם יכולים ללמוד הכל", אז זה לא נכון. בדיוק בגלל זה קמו מכללות ומסלולים שונים ומשונים, שנותנים לך כביכול את אותה הכשרה, בפחות מאמץ.
ומה מתגלה, הפלא ופלא? שאחוזי ההצלחה בין אותם מסלולים נמוכים יותר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
וואלה אני מוקסם מהעם שלנו באמת
כמה אנרגיות הוציאו כאן בשרשור ובשרשורים מקבילים כדי לנסות ולשכנע שוב ושוב גברת אלמונית להרים תראש מעל המים
עזבו אתכם פילוג ושיסוי, עם ישראל חי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
P אמא יכולה לפרוש? גיל 57 פנסיה נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
N איך אני יכולה לבדוק על כמה סכום מגיע לי פטור ממסס בקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 3
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 83
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
ש קרן 1159235 יכולה לפשוט רגל? שוק ההון 5
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
P אישתי נכשלה, במה יכולה לעבוד? התפתחות אישית 55
שם משתמש בעייתי האם כמות ניירות הערך בקרן נאמנות יכולה להיגמר? שוק ההון 2
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
tomer111 האם המדינה יכולה להחרים מניות? פוסטים מאיכות נמוכה 59
D החזר מס - האם הרשות יכולה לטעות? מיסים 9
א האם ישראל יכולה להרוויח מהשער הגבוה של השקל ? שוק ההון 7
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
A Peper Invest יכולה להתאים לחייל חובה? רוצה להתחיל להשקיע עצמאית שוק ההון 12
ח "אין מו"מ על מחיר, אלו דירות שאני יכולה "להעיף" מהר" נדל"ן 29
O האם יש הגבלה לכמות ולעיתוי בו חברה יכולה לקנות את המניות של עצמה ? שוק ההון 1
tomer111 האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי? שוק ההון 235
sogi האם משפחה שמחזיקה 3 מכוניות חדשות יכולה להיחשב מעמד ביניים? אוף טופיק 24
S האם החזקת כמות גדולה של אג"ח קונצרני יכולה ליצור חשיפת יתר לשוק הישראלי? שוק ההון 12
Chase מישהו כאן יודע האם קצבת פנסיה יכולה להיגמר? צרכנות פיננסית 15
ל האם קרן יכולה להסגר? שוק ההון 16
נת"י קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A מבולבל כיצד להתקדם... שוק ההון 47
Y איך ממשיכים להתקדם? רכישת דירה, המשך חסכון ועוד ? יומני מסע אישיים 4
M איזה בנקים מאפשרים העברת זה"ב באינטרנט? הבנק שלי רוצה פקס ובא לי להתקדם למאה ה 21 צרכנות פיננסית 157

נושאים דומים

Back
למעלה