• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תוכנית חיסכון לכל ילד

  • פותח הנושא פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני בדקתי הרכבי נכסים של קופות גמל של אינטרגמל(S&P 500 ות"א 25) ואינפינטי (מסלול מחקי מדדים בארץ ובחו"ל) וכולם משתמשים בתעודות סל ישראליות על מנת לעקוב אחר מדדים. אני מניח ששיטת העקיבה בקופות הגמל של חיסכון לכל ילד תהיה זהה (לא מצאתי באתרים שלהם את ההרכב עבור המסלולים של חיסכון לכל ילד)
זה ממש לא טוב, יהיו פה הוצאות על דמי ניהול לתעודות הסל....
 
נכון. דמי הניהול משולמים ע"י המדינה אבל זה מה שנכלל במה שנקרא "הוצאות ניהול השקעה" וזה יורד מהתשואה.
למשל לעקוב אחר מדד ת"א 25 אפשר לקנות ישירות את כל המניות (שזה רק עמלת קניה) ולעומת זאת אפשר לקנות תעודת סל שגובה דמי ניהול....
ההבדל הוא בתשואה שתקבל.
 
אני גם מנסה להבין מי נגד מי, מסתבר שההגדרה לסיכון גבוהה אצל פסגות זה ~97% מניות בעוד שאצל אלטשולר זה ~35% מניות (למרות שהתשואה לחמד שנים זהה).

בדקתי את אלטשולר - הם מחזיקים בארץ כ 35% מניות(ישירות) אבל החשיפה למניות בפועל היא כ 96% (ע"י חוזים עתידים) אז זה כן מתאים למסלול בסיכון גבוה....
הם כמעט ולא מחזיקים תעודות סל (פחות מחצי אחוז מסך הנכסים). נראה שכל הנכסים נקנים ישירות או באמצעות חוזים. נראה שמבחינת הוצאות ניהול השקעה הם יהיו זולים(לפי דוח 2015 0.09%)
החיסרון שזה מסלול אקטיבי.
 
החיסרון שזה מסלול אקטיבי.
בואו נדבר רגע דוגרי, עד כמה זה חיסרון? עד כמה התשואה של קופות מנוהלות, מבחינה היסטורית סטטיסטית, היא נמוכה יותר משל פאסיביות?
 
בואו נדבר רגע דוגרי, עד כמה זה חיסרון? עד כמה התשואה של קופות מנוהלות, מבחינה היסטורית סטטיסטית, היא נמוכה יותר משל פאסיביות?
מאוד ,בשנה נתונה 20% מהמנהלים יכו את הסנופי. ולכי תנחשי מי זה יהיה השנה.
ב-30 שנה זה יצא 1%, כלומר רעש.
 
מאוד ,בשנה נתונה 20% מהמנהלים יכו את הסנופי. ולכי תנחשי מי זה יהיה השנה.
ב-30 שנה זה יצא 1%, כלומר רעש.
לא צריך תשואת יתר כל שנה -- צריך שתשואת היתר של השנים הטובות תקזז את תשואת החסר של השנים הרעות, ותשאיר עודף (לאחר עמלות, דמי ניהול, מיסים וכו').

* אני לא טוען שזה קל או ניתן להשגה.
 
נערך לאחרונה ב:
לא צריך תשואת יתר כל שנה -- צריך שתשואת היתר של השנים הטובות תקזז את תשואת החסר של השנים הרעות, ותשאיר עודף (לאחר עמלות, דמי ניהול, מיסים וכו').
במקרה של חסכון לכל ילד שבו דמי הניהול הם 0(משולמים ע"י המדינה) וספציפית באלטשולר שבו הוצאות ניהול השקעה שואפות לאפס יש סיכוי לא רע שזה יקרה..... (חלק מהבעיה באקטיביות הוא שכל שנה מתחילים במינוס דמי ניהול לעומת המדד....)
 
בעבר 2 גופים מנהלים טענו שיש להם הסכמים פרטיים מול מנפיקות תעודות הסל שמחזירות לקרן את דמי הניהול של התעודות (ככל הנראה בגלל ההגבלה על סכום הוצאות ניהול השקעות שמותר לגבות)
בשרשור שציינת לגבי אינטרגמל הדעות שם חלוקות ויש שם טענה שהדיבדינד בתעודת הסל לא משולם במלואו ולכן העלות היא בפועל 1.3%....
 
המסלולים יהיו זהים בכל החברות, מדיניות ההשקעה והרכב הנכסים (ושיטת ההשקעה) תהייה שונה. בררת המחדל למי שלא בחר (אני מניח מרבית תושבי המדינה) תהייה סיכון נמוך לדעתי יש כאן פקשוש של האוצר שדוקא בחיסכון לילדים ובסכומים כל כך נמוכים היה צריך להפנות את החיסכון לרמת סיכון גבוהה יותר מקסימום עם מנגנון שמקטין סיכון לקראת גיל 18 לטובת אלה שירצו למשוך. (התייחסות נוספת אצלי בבלוג http://www.pensuni.com/?p=3375 )
 
@נדב - שאלות לגבי העתיד (בלי כדור בדולח, כמובן :)):
אם אני מבינה נכון, לאחר שהילד מגיע לגיל 18, ניתן יהיה להמשיך להפקיד לקופת הגמל, אלא שדמי הניהול ישתנו בהתאם למה שיהיה מקובל באותה עת בקופת הגמל הרלוונטית/ בהתאם למו"מ שינהל הילד/הוריו עם קופת הגמל. נכון?
במהלך תקופת החסכון, אפשרויות הניוד במסלול של קופ"ג הן בין קופות הגמל שנבחרו (ולא אחרות), בינן לבין עצמן ובתוך המסלולים הקבועים במכרז. זה אומר שאי אפשר יהיה במהלך תקופת החסכון לנייד את הכספים למסלול שלא מוצע ע"י החברות (למשל - פאסיבי עוקב מדד S&P500 או דומה לזה). בחלוף תקופת החסכון, בהנחה של אי משיכה והמשך הפקדות - זה יהפוך להיות אפשרי, נכון?
האם האוצר/בט"ל חייבו את קופות הגמל לד"נ אחידים בשיעור 0.23%?
תודה מראש :-)
 
צריך שתשואת היתר של השנים הטובות תקזז את תשואת החסר של השנים הרעות
1. למה להתעסק עם זה? אתה עדיין צריך לנחש מי יהיו המנהלים ב-1% שיכו את המדד 30 שנה רצוף.
2. בהנחה ויש למנהל כמה שנים רעות, אתה תרצה להמשיך איתו?
 
מה עמדתכם הנוכחית בנוגע לשאלה אם להפקיד 50 ש"ח נוספים מקצבת הילדים?
אני מוסיף בגלל שהמדינה מממנת את עליות הניהול (עד גיל 21) ושלא יהיה מס רווחי הון.
גם אם אין מסלול מניות מושלם שמחזיק 100% מהנכסים במדד רוחבי בלי קשקושי נטרול מטבע וחוזים עתידיים, זה נשמע לי כמו דיל סבבה, מה גם שפחות 50 קצבה לילד זה לא הבדל שאני בכלל ארגיש את השפעתו הכלכלית עלי.
אני חושב שילד שיופקדו לו 100 בחודש מגיל 0 עד 21 + שני מענקי 500 בגיל 18,21, ויחזיק את העניין עד גיל פנסיה במסלול מנייתי טהור, יצטבר לו שם סכום די נאה מכמעט כלום השקעה, ומשער גם שבמהלך השנים יהיו תקנות שיאפשרו להוסיף לשם עוד כספים שיהיו פטורים ממס רווחי הון, תחת תנאים מסוימים.
 
@שפרה דמי הניהול יעמדו על 0.23% עד לגיל 21 (בכל הקופות) . לגבי דמי הניהול לאחר מכן, ראיתי (במקום אחד) שיהיה ניתן לעלות אותם בכפוף להודעה מראש ובמקום אחר ראיתי שלא יהיה ניתן לעלות אותם מעבר למה שנקבע במכרז, אני אבדוק את הדברים האלה.
לאורך כל תקופת החיסכון יהיה ניתן להעביר את קופת הגמל להשקעה מסוג תכנית חיסכון לכל ילד בין קופות ומסלולים מאותו סוג. רק לאחר מכן יהיה ניתן להעביר את הכספים למסלולים אחרים.
 
@נדב - תודה רבה! ואשמח להתעדכן לגבי אפשרות העלאת ד"נ לאחר תום תקופת החסכון. אם לא ניתן להעלות אותם גם לאחר תום תקופת החסכון, זה הופך את העניין לאטרקטיבי עוד יותר.
 
נערך לאחרונה ב:
אצל אלטשולר זה ~35% מניות (למרות שהתשואה לחמד שנים זהה).
קונצרניות בתקופת ריבית עולה.

לא יהיה מס רווחי הון
העניין לכל הפחות, שנוי במחלוקת.
נכתב ע"י נדב:
לעניין פטור ממס רווחי הון, אני לא הבנתי דבר כזה מהחוזר או הדוח שחיבר האוצר.


משער גם שבמהלך השנים יהיו תקנות שיאפשרו להוסיף לשם עוד כספים שיהיו פטורים ממס רווחי הון, תחת תנאים מסוימים.
לנחש את עתיד הרגולציה ...

גם אם אין מסלול מניות מושלם שמחזיק 100% מהנכסים במדד רוחבי בלי קשקושי נטרול מטבע וחוזים עתידיים, זה נשמע לי כמו דיל סבבה, מה גם שפחות 50 קצבה לילד זה לא הבדל שאני בכלל ארגיש את השפעתו הכלכלית עלי.
אם כך, עדיף לך (בגבולות הוודאות הרגעית) לצבוע ₪50 בחודש לילד, ולהגדיל את ההשקעה המנייתית בהתאם.
 
העניין לכל הפחות, שנוי במחלוקת.
כתוב באתר: "אם בחרתם לנהל את החיסכון בקופת גמל להשקעה, וכספי החיסכון נשארו בקופת הגמל עד הגיע הילד לגיל פרישה, הילד יוכל לבחור לקבל את כספי החיסכון לאחר הפרישה כקצבה, ללא תשלום מס רווח הון"
https://hly.gov.il/faq.html

אם כך, עדיף לך (בגבולות הוודאות הרגעית) לצבוע ₪50 בחודש לילד, ולהגדיל את ההשקעה המנייתית בהתאם.
למה? אם אני משקיע את ה - 50 בעצמי עבור הילד, הוא לא יהיה מפטור ממס על רווחי ההון במסלול קצבתי מגיל פנסיה או בכל מסלול אחר.
 
כתוב באתר: "אם בחרתם לנהל את החיסכון בקופת גמל להשקעה, וכספי החיסכון נשארו בקופת הגמל עד הגיע הילד לגיל פרישה, הילד יוכל לבחור לקבל את כספי החיסכון לאחר הפרישה כקצבה, ללא תשלום מס רווח הון"
1+
זו טענה הרבה יותר מצומצמת מאשר הטענה הכללית על פטור ממס רווחי הון. המח"ם של המשיכה הפטורה יהיה קרוב לתוחלת החיים של הילד.

אם אני משקיע את ה - 50 בעצמי עבור הילד, הוא לא יהיה מפטור ממס על רווחי ההון במסלול קצבתי מגיל פנסיה או בכל מסלול אחר.
נשווה תפוחים לתפוחים.
"חסכון לכל ילד" (AKA "ילד") vs "קופ"ג להשקעה על שמך" (AKA "שמך"):
  1. דמי ניהול: 0% לילד (עד לגיל 21 בו התנאים זהים); 0.3%–0.5% לשמך. נצחון לילד.
  2. נזילות ללא מס: הפרש של דור לטובת שמך לעומת הילד. נצחון לשמך.
  3. שקיפות ובהירות מסלולים כיום: קיים מסלול של IBI עוקב סנופי בשמך, לא קיים עבור הילד. לא ידוע במה הקופות תשקענה בשני המסלולים ה"מסוכנים" יותר. נצחון לשמך.
  4. יכולת שליטה של ההורה למשיכה במקרה חירום: ניתן בשמך, לא ניתן בילד. נצחון לשמך.
  5. בונוס: בשמך אתה תקבל קרדיט על מתנה ותמיכה לילדך. בילד – "זה כבר שלו".
  6. נזילות מתנה: בשמך המתנה רחוקה יותר. נצחון לילד.
סיכום: ניתן לקבל תנאים טובים יותר בהשקעה בקופ"ג להשקעה דרך קופ"ג להשקעה על שמך עבור הילד, מאשר בחסכון אותו הסכון בקופ"ג חסכון לכל ילד.
כעת נותר לבדוק האם התנאים של קופ"ג להשקעה טובים יותר מאשר חשבון חייב, ועל כך דיון נרחב בשרשורים אחרים.
 
נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א תיק השקעות או תוכנית חיסכון בחברות הביטוח שוק ההון 1
L תוכנית חיסכון בדולרים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
G תוכנית חיסכון מזרחי טפחות לקשיש שוק ההון 4
4 תוכנית חיסכון ב-Pepper שוק ההון 100
ב תוכנית חיסכון פרטי לילד שוק ההון 0
D תוכנית חיסכון: השקעה פעם ברבעון לעומת השקעה כשאפשר שוק ההון 4
א תוכנית/אפליקציה לחישוב ומילוי טפסים מהשקעה במניות באמצעות אינטראקטיב ברוקרס מיסים 2
A תוכנית השאלת מניות של interactive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ה תוכנית סולידית לפרישה בגיל 40 יומני מסע אישיים 30
H תוכנית קונסטרוקציה ואישור קונסטרוקטור נדל"ן 16
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
M כמה שאלות על תוכנית העלת מסים של האוצר למימון מלחמה מיסים 4
מ תוכנית מילוט אוף טופיק 26
F תשואה ממוצעת 7%, ריבית 8%, האם תוכנית ההשקעות תשתנה? שוק ההון 3
Zach Moshe תוכנית Insured Bank Deposit Sweep של IB - יש חסרונות? שוק ההון 1
yancuk תוכנית עבודה עבור רכישת נכס נדל"ן 10
milx תוכנית חסכון לנכדים שתחולק לאחר פטירת הסבתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
Shnizelia האם תוכנית מחיר למשתכן הגיע לכדי מיצוי? נדל"ן 61
ע גיל 60 ומיסוי מניות RSU לפי תוכנית 102 מיסים 5
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
1337justme למה לא תוכנית חסכון צמודת מדד? שוק ההון 22
Z תוכנית espp ב-E-trade איך מקבלים את הכסף ואילו עמלות נדרשות? שוק ההון 1
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
S לאיזה חברת אשראי יש את תוכנית הפינוקים הטובה ביותר ? צרכנות פיננסית 26
Bear תוכנית חדשה, מזרח רחוק, מושגים שוק ההון 7
yancuk תוכנית מניות שוק ההון 5
ד השלכות תוכנית המטרו על היצע הדירות והתחדשות עירונית נדל"ן 2
U נאותות תוכנית השקעה במרג'ין על vnq ב IB תוך כדי שוק קורס שוק ההון 10
E תוכנית המתאר החדשה של ת"א נדל"ן 1
D תהיות של סולידי מתחיל ושאלות תיאורטיות בנוגע לגיבוש תוכנית. שוק ההון 0
M תוכנית להשקעה לטווח ארוך - יעד של 15000 הכנסה פסיבית בחודש שוק ההון 5
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
H תוכנית השקעה s&p 500 שוק ההון 7
anonyshmeger ערוץ 2 תוכנית חסכון - ביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 1
H תוכנית ליום גשום צרכנות פיננסית 2
navv תוכנית השקעה ומטרה - אשמח לחוות דעת ורעיונות שוק ההון 18
A תוכנית המאה - הזדמנות או סיכון מיותר? נדל"ן 34
ג תוכנית השקעה ומס רכישה נדל"ן 35
ש מהי תוכנית אג"ח למי שרוצה שישים אחוז אג"ח שוק ההון 0
S תוכנית ה qe של הפד שוק ההון 6
F ספרות מומלצת לבניית תוכנית לעצמאות כלכלית התפתחות אישית 3
Odnight תוכנית ההשקעה שלי - אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 6
F תוכנית שותפים של Amazon התפתחות אישית 3
כ תוכנית מומלצת לסלולרי עבור נסיעה קצרה לחו"ל אוף טופיק 4
קורא הדוק תוכנית פנסיונית - אשמח לשמוע דעות שוק ההון 33
U תוכנית הסבה - הייטק פלוס התפתחות אישית 1
A תוכנית לא דיברת לא שילמת - סלולארי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 48
ד תוכנית השקעה בהראל ( מגוון ) כחלופה לבנק צרכנות פיננסית 15
Y תוכנית חסכון בpepper שוק ההון 7
mudale222 תוכנית חסכון לשנה - ריבית 3%! שוק ההון 43

נושאים דומים

Back
למעלה