זו טענה הרבה יותר מצומצמת מאשר הטענה הכללית על פטור ממס רווחי הון.
נכון. לא ציינתי קודם אבל כוונתי היתה לפטור ממס רווחי הון בהינתן אחזקה עד לגיל פרישה.
המח"ם של המשיכה הפטורה יהיה קרוב לתוחלת החיים של הילד.
מבחינתי הירושה היא לא רק לצאצאי, אלא גם לצאצאי צאצאי. מקווה שהילד יגיע לגיל פנסיה והרבה מעבר לכך, אינני יודע אם במקרה של פטירה באמצע הדרך יושת מס רווחי הון או לא. מניח שלא, אבל זו רק הנחה ללא תימוכין כרגע.
דמי ניהול: 0.23% לילד; 0.3%–0.5% לשמך. נצחון קל לילד.
האמת ששוב, ממה שקראתי והבנתי עד גיל 18 (21?), המדינה נושאת בעלויות הניהול. כך שלילד - 0. אולי פספסתי משהו, אשמח למקור.
נזילות ללא מס: הפרש של דור לטובת שמך לעומת הילד. נצחון לשמך.
מבחינת נזילות אין לי בעיה שה - 50 שאני מוסיף לא יהיו נזילים עד גיל 18. מבחינת מס - לאחר מכן - על שמי בטוח ישולם מס, על שמו של הילד אולי כן ואולי לא.
שקיפות ובהירות מסלולים כיום: קיים מסלול של IBI עוקב סנופי בשמך, לא קיים עבור הילד. לא ידוע במה הקופות תשקענה בשני המסלולים ה"מסוכנים" יותר. נצחון לשמך.
זה הטיעון החזק ביותר לדעתי ואני מסכים איתו לחלוטין. בתמורה ליתרונות, אני מוכן לבלוע את הצפרדע הזו, וחושב גם שלא מן הנמנע שבעתיד יהיו מסלולים טובים לא פחות עבור הילד. (לא מסתמך על זה, גם אם ישארו כפי היום משתלם, להערכתי).
יכולת שליטה של ההורה למשיכה במקרה חירום: ניתן בשמך, לא ניתן בילד. נצחון לשמך.
שוב, לא קריטי לי ש - 50 ש"ח שאני משקיע יהיו נעולים עד לגיל 18. (יש גם יתרונות בחסכון כפוי, לא רק חסרונות, אבל מבחינתי אין עם זה בעיה). במקרה כגון מצב רפואי חירום והזדקקות למימון תרופות/ניתוחים - ניתן יהיה למשוך את הכספים על שם הילד גם לפני גיל 18, כך ע"פ ההסבר באתר ביטוח לאומי.
בכל מקרה במובר בסכומים יחסית זניחים לפני גיל 18 ואני מעריך ומקווה שיהיו לי באפרים נוספים.
בונוס: בשמך אתה תקבל קרדיט על מתנה ותמיכה לילדך. בילד – "זה כבר שלו".