• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

למה לא תוכנית חסכון צמודת מדד?

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
942
יש למזרחי תוכנית חסכון צמודת מדד בהוראת קבע (חסכון ענבים) היא נזילה פעם בשנה (בדומה לפקדון תות) ולפי מה שהבנתי מהבנקאי, אין מינימום הפקדות שחייבים להפקיד וניתן לעצור את ההוראת קבע ולמשוך בנק' היציאה - פעם בשנה.
ניתן גם לשנות את גובה הוראות הקבע מ100 ש"ח עד ל100K ש"ח (ניתן לרדת עד 10% מסכום ההפקדה הראשוני).
תמיד נקבל מדד כשנמשוך.

בעבר הזכרתי אותה כאן, ולא הייתה התייחסות.
פרט להודעה שלי לא מצאתי אף התייחסות אחרת אליה כאן, ואני תוהה האם יש סיבה?.
הרי למי שעדיין מפקיד כספים לתיק וצריך חלופה לאג"ח בחלק הסולידי בהנחה שנזילות של פעם בשנה סבירה עבורו , ואפילו מי שצריך תחליף לפקדון תות שלא קיים עכשיו (צמוד ונזיל פעם בשנה) למשל זה אחלה פתרון (אפשר להפקיד הפקדה חד פעמית גדולה בנוסף להוראת קבע, זה ימנע נזילות לשנה אבל זה עדיף מכלום כתחליף לתות)

הינה התנאים של התוכנית, אשמח להארות\הערות לגביה והאם לדעתכם יש כאן מלכוד או בעיתיות כלשהי.
האם זה כול להוות תחליף ראוי להפקדות לחלק הסולידי של התיק בהנחה שנזילות של פעם בשנה מספיק טובה לי?

1644766391703.png

Aslan

משתמש רגיל
דירוג
85
אני חושב שנזילות היא שם המשחק , אם השוק יקרוס עכשיו 20-30 אחוז בגלל גחמות של פוטין - אני רוצה שתהיה לי מספיק סחורה נזילה לדחוף כדי לקנות בזול , שנה זה יותר מידי בשבילי

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
942
אני חושב שנזילות היא שם המשחק , אם השוק יקרוס עכשיו 20-30 אחוז בגלל גחמות של פוטין - אני רוצה שתהיה לי מספיק סחורה נזילה לדחוף כדי לקנות בזול , שנה זה יותר מידי בשבילי
אני מסכים איתך בזה, בגלל זה ציינתי שהכל בהנחה ומתאימה לך רמת נזילות של אחת לשנה.
בהנחה שחוסר הניזלות הזו מתאימה, האם יש כאן איזה עניין בעייתי? מלכוד כלשהו?

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
942
בפיקדון תות קיבלת את הגבוה מבין ריבית קבועה מראש והמדד, נכון?
כן, אבל זה חסר משמעות מבחינתי. הכי חשוב לי להיות צמוד למדד.
אם נניח פקדון קרמבולה היה זמין, הייתי הולך עליו בלי לחשוב ובו מקבלים רק מדד במשיכה מוקדמת למשל.

dando

משתמש רגיל
דירוג
32
מעניין שאמרו לך שזה פתוח.. כי דיברתי עם בנקאי של מזרחי והבנתי שכל צמודי המדד סגורים, שאלתי ספציפית לגבי זה ונאמר לי שגם הוא סגור.

כימאי

משתמש בכיר
דירוג
2,609
הרי למי שעדיין מפקיד כספים לתיק וצריך חלופה לאג"ח בחלק הסולידי בהנחה שנזילות של פעם בשנה סבירה עבורו
תעשה מה שסביר עבורך. אתה לא זקוק לחיזוקים ולאישור של חברי הפורום הנכבדים, שלכל אחד מהם נסיבות, צרכים, יכולות ותכניות שונים משלך.
עושה רושם מההודעות שלך שאתה ממש מתעקש למצוא בעייתיות בתוכניות שלך ותולה את ניהול הנכסים שלך בתגובות של אנשים אנונימיים בפורום אינטנטי, וזה חבל.

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
942
מעניין שאמרו לך שזה פתוח.. כי דיברתי עם בנקאי של מזרחי והבנתי שכל צמודי המדד סגורים, שאלתי ספציפית לגבי זה ונאמר לי שגם הוא סגור.
יכול להיות שסגרו את זה ממש לאחרונה כנראה...מקווה שלא, אברר

שאתה ממש מתעקש למצוא בעייתיות בתוכניות שלך
לגביי נושאים שאני לא מבין בהם מספיק, אני תמיד מנסה לוודא שאין משהו קריטי שפספסתי...לדוגמא התוכנית הזו מלאה בתנאים שחלקם גם לא בהכרח כתובים בהצעה שצרפתי (אולי יש התחייבות כלשהי בתנאים מסויימים להוראת קבע?)..אז תמיד עדיף להתייעץ בחוכמת ההמונים שאולי התנסו עם משהו דומה

וינסנט

משתמש רגיל
דירוג
223
עושה רושם מההודעות שלך שאתה ממש מתעקש למצוא בעייתיות בתוכניות שלך ותולה את ניהול הנכסים שלך בתגובות של אנשים אנונימיים בפורום אינטנטי, וזה חבל.
חייב לומר שאצלי לא נוצר רושם כזה בכלל.
האם אנחנו לא נמצאים בפורום הזה כדי לשתף (בין היתר) תוכניות ולקבל חוות דעת, הערות והארות של אנשים שצברו ידע וניסיון לגבי הנושא?
ואם אפשר לעזור לאחרים על הדרך - מה רע בכך?

SolidusMaximus

משתמש רגיל
דירוג
686
לדעתי התגובה שלי עוזרת. אתה מוזמן לקרוא אותה שוב.
לבקש פידבק מאחרים בסגנון "זאת התוכנית המושלמת שלי, עכשיו תקטלו אותה",
זאת אחת הדרכים היותר טובות להבין מה פספסת ואיזה שיפורים תוכל לעשות בה.

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
942
דיברתי עם מזרחי. אכן כל הפיקדונות צמודי המדד נסגרו.
נשאר חסכון צמוד שסגור ל3 שנים ואח"כ זמין למשיכה כל חצי שנה, אי אפשר לשנות את מועד וגובה ההוראת קבע, אבל אפשר לבטל אותה.

באין אלטרנטיבה, אני חושב שאלך על זה, הדבר היחיד שאני תוהה לגביו זה האם זה נותן לבנק סוג של עמדת "כח" נגדי ויוכל להכניס אותי לסוג של מלכוד במקרה וארצה לעזוב לבנק אחר?.
כי אז בעצם לא אוכל לסגור את החשבון, בגלל שהחסכון לא נזיל ואז הבנק יכול גם לגבות דמי ניהול חשבון כי לא אשאיר אצלו כלום חוץ מהחסכון, האם זה תרחיש אפשרי או שאני מפספס משהו?

וינסנט

משתמש רגיל
דירוג
223
כי אז בעצם לא אוכל לסגור את החשבון, בגלל שהחסכון לא נזיל ואז הבנק יכול גם לגבות דמי ניהול חשבון כי לא אשאיר אצלו כלום חוץ מהחסכון, האם זה תרחיש אפשרי או שאני מפספס משהו?
1. אני מניח שאתה יכול לבקש לפתוח את הפיקדון בחשבון נפרד מחשבון העו"ש/השקעות שלך אצלם
2. הנציג אמר שאין דמי ניהול בחשבון בו מופקד הפיקדון

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
942
1. אני מניח שאתה יכול לבקש לפתוח את הפיקדון בחשבון נפרד מחשבון העו"ש/השקעות שלך אצלם
2. הנציג אמר שאין דמי ניהול בחשבון בו מופקד הפיקדון
אם ככה, אז אני מניח שזה בעצם זה אומר שאין דמי ניהול בהגדרה במצב בו יש רק את החסכון הזה, גם אם היה לי בחשבון גם עו"ש לפני ותיק השקעות והעברתי אותם למקום אחר?

וינסנט

משתמש רגיל
דירוג
223
אין דמי ניהול בהגדרה במצב בו יש רק את החסכון הזה
נכון, אבל אני לא יודע לומר לך אם זה המצב (רק) בגלל שאין לי חשבון אצלם כרגע או שאלה התנאים גם לבעלי חשבון קיים.

גם אם היה לי בחשבון גם עו"ש לפני ותיק השקעות והעברתי אותם למקום אחר?
אין מנוס מלברר את זה מולם.

1337justme

משתמש בכיר
דירוג
942
אם אתה מתכוון לגביי מצב בו יש רק את החסכון בבנק, אז הבנקאי אמר לי שאין עמלות במצב כזה.

בכל מקרה, אכן הלכתי על זה בסוף:
חסכון צמוד שסגור ל3 שנים ואח"כ זמין למשיכה כל חצי שנה, אי אפשר לשנות את מועד וגובה ההוראת קבע, אבל אפשר לבטל אותה.
ובאמת בכל חודש אני רואה שהחסכון מתעדכן לפי מדד המחירים לצרכן

לארוצה

משתמש בכיר
דירוג
1,257
למה לא לקחת את הפיקדון בבנק ירושלים עם תחנת יציאה אחרי שנתיים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ארגמן למה אין תוכנית פנסיה לפרישה מוקדמת במקדם 400? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
Gari למה מוצמדות קרנות הסל האיריות של בלקרוק ואינבסקו? שוק ההון 10
D למה קרן הנאמנות שלי ירדה כשהמדד עלה פוסטים מאיכות נמוכה 6
ק מה קורה עם הנפט - למה הכל בצניחה? שוק ההון 5
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 15
ה למה הרווחים של חברה משפיעים על מחיר המניה? שוק ההון 117
C למה חברות מחלקות דיבדנד? שוק ההון 15
F קרן כספית שקלית - למה נוהגים לומר שכסף רב יושקע בה לזמן קצר (חודשים בודדים)? שוק ההון 15
Fitch כשהקצבה נמוכה, למה לא למשוך פיצויים ולהשלימה על ידי הבטחת הכנסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
N למה אחרי קניית יחידות קרן בקרן כספית, ממשיך לרדת לי כסף מהעו"ש? שוק ההון 4
שמנת חמוצה אינפלציה - למה מודדים באחוז? פוסטים מאיכות נמוכה 7
צ מעוניין לרכוש דירה במושע - למה לשים לב? נדל"ן 8
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
E למה השער של הנאסד״ק שונה ממקום למקום? שוק ההון 5
ט למה בעצם אין תעודות ממונפות על SP500 פי 4, פי 5 וכו' ? פוסטים מאיכות נמוכה 12
Y למה קופת גמל להשקעה פחות טוב מהשקעה עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
Flex אז למה לא בעצם? בן 27 יומני מסע אישיים 34
P למה מודדים עליות וירידות של מניות באחוזים ? שוק ההון 5
C למה לא לקנות ETF? שוק ההון 0
I למה השקל מתחזק כל כך? שוק ההון 109
א האם התפרסם נתון רלוונטי לאינפלציה היום ? למה אג"ח מדינה שיקלי ירד מהותית ? שוק ההון 2
naftali10 למה אג"חים ממשלתיים שקליים מתנהגים ככה? שוק ההון 8
א אג"חים קונצרנים בארה"ב, למה, ואיך שוק ההון 9
N למה הפרשנות המרכזית להעלאת ריבית היא אינפלציה? צרכנות פיננסית 13
O מישהו יכול להסביר למה ETFs עוקבי TIPS יורדים בחודשים האחרונים? שוק ההון 2
A למה עליית הריבית בזמן אינפלציה גורמת לירידת המניות? שוק ההון 24
L למה לא? הפרשה גדולה מוקדמת לפנסיה אוף טופיק 12
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
ש למה לחכות עם דירה להשקעה? נדל"ן 18
deussex למה בעצם לא לשים את קופת הפנסיה לעקוב אחרי מסלול מנייתי, אלא דווקא סנופי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A למה עלית הריבית גורמת לנפילות בשוק ההון? שוק ההון 6
L למה לא להשקיע באג״ח קצר טווח? שוק ההון 6
מ למה דוקא עכשיו יש זינוק במחירי השכירות? נדל"ן 20
I למה לא לשלב בתיק גם אג"ח ממשלתי בריבית משתנה? שוק ההון 1
F מניות Small Cap - למה לי WSML? ולא ZPRV? שוק ההון 7
I למה הבורסה רועשת וגועשת בגלל העלאות הריבית הצפויות? שוק ההון 24
arvin תהיות ושבירת ראש למה לא להשקיע רק ב-S&P 500 שוק ההון 77
א למה דמי ניהול באחוזים? שוק ההון 3
S למה קרנות נאמנות שמחזיקות 100% אג"ח ממשלתי מאבדות ערך? שוק ההון 23
צ למה אין גרסת מובייל לסולידית אוף טופיק 2
T הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 44
מ למה הקרן המחקה שלי מחזיקה מק"מ?! דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
י למה מניות הביוטק נופלות בשנה האחרונה? שוק ההון 11
י למה לא להשקיע בקרן ריט, המחלקת 12% דיבידנד? מה כבר יכול להשתבש? שאלת מתחיל שוק ההון 17
F למה העלאת ריבית בארה"ב גורר נפילות בבורסה? שוק ההון 4
Z ביטקויין או כל מטבע קריפטו למה ? השקעות אלטרנטיביות 8
E אמאזון - למה אני משקיע שוק ההון 355
niceguy23 למה ירדתי מהשקעה בדירה בבת ים נדל"ן 117

נושאים דומים

למעלה