מה נשאר לנו? 40 שעות לבדיקות. באמת, ממש מצדיק אפליה של נשים בשוק התעסוקה.
"שכחת" את כל החוקים סביב איסור פיטורים לפני/אחרי/תוך כדי הריון. עקרונית מישהי יכולה להכנס לכמה הריונות אחד אחרי השני, והמעסיק לא יכול לפטר אותה בכל הזמן הזה.
ואני מסבירה לך שפמינסטיות הן בכלל לא קבוצת לחץ
לא נכון. חברות הכנסת הפמיניסטיות מצליחות לגרום
לנזק רב.
מעסיקים וגם העובדים כולם משלמים המון מיסים על כל מיני דברים.
זה לא קשור לפמיניזם!
נכון יש עוד קבוצות לחץ מזיקות שגורמות לנו לשלם מיסים על כל מיני דברים מיותרים. אחת מקבוצות הלחץ האלו, הן הפמיניסטיות. נכון, הן פחות משפיעות מאחרים ויש דברים יותר גרועים. אבל עוולה אחת לא מצדיקה עוולה אחרת. הדיון כאן הוא על פמיניזם, אז ראוי היה לשאוף לבטל כמה שיותר מההתייחסות למגדר בחוק. גיל פרישה אחיד (או אפילו יותר גדול של נשים כך שהפנסיה שלהן תהיה זהה לשל גברים סטטיסטית), ביטול הדבר הזה שנקרא עקרת בית בחוק, ביטול דמי לידה, ביטול הגבלות על המעסיק כלפי נשים בהריון, ביטול חזקת הגיל הרך, קביעת מזונות אך ורק על פי ההכנסות של בני הזוג ואחוז המשמורת של כל אחד, ללא קשר למגדרם, וכו'. מהצד השני, ביטול בית הדין הרבני בחסות המדינה, ביטול התייחסות לנישואין של המדינה ככה שגבר לא יכול להחזיק אשה עגונה וכו', ועוד כמה פריבילגיות חוקיות שיש לגברים.
אני חושב שהביקורת של רוב המגיבים כאן הם לא נגד ניסיונות לשינוי נורמות חברתיות ולשאוף לשיוויון בהתייסות לשני המינים בדברים שאין סיבה עקרונית שיהיו שונים (כמו מי הורג ג'וק או למי הבנקאי מצלצל). רוב הביקורת היא כלפי אלא שקוראות לעצמן פמיניסטיות ומעגנות הבדלים מגדריים בחוק, וכן גם זה חלק ניכר מהפנימיזם בימנו. אני מכיר המון נשים הקוראות לעצמן פמיניסטיות, שעיקר מרצן הן משקיעות בדברים הקשורים לחקיקה. עוד חופשת לידה, אפלייה מתקנת, חקיקה הקשורה להפרשי שכר, וכו'. אז אני לא אומר לך או למישהי אחרת איך להיות פמיניסטית, אבל ברגע שהן מתעסקות בכפייה חוקית שמשפיעה גם עלי וגם על כולם, אז זה לגמרי העניין שלי להביע על זה ביקורת.
ביום בו עיקר הפמיניסטיות יקראו לשיוויון בפני החוק וישאפו להלחם בנורמות חברתיות בלבד, לא היינו מנהלים בכלל את הדיון הזה לדעתי.
הוא היה מנצל את העובדים עד תום, בשכר מועט ובלי חופשות
האם את יודעת שבמדינות הבאות אין שכר מינימום:
שוויץ, דנמרק, שבדיה, פינלנד, אוסטריה, נורווגיה, איטליה ועוד מדינות מערביות רבות וטובות, אין שכר מינימום? ועדיין הן יותר עשירות מאיתנו, המעסיקים לא יכולים לנצל את העובדים. אגב גם בארץ סדר גודל של 75 אחוז מהאוכלוסיה מרוויחים מעל שכר המינימום, איך תסבירי את הפלא הזה? למה רק רבע מהמעסיקים משלמים שכר מינימום ולא יותר? כי הם לא יכולים, השכר נקבע במשא ומתן חופשי. המעסיק גם צריך את העובד, זה יחסי גומלין.
והן גם לא מסרבות לעליית גיל הפרישה אלא דורשות רשת בטחון לאותן נשים שעבדו שנים רבות בעבודות פשוטות ובמשכורת נמוכה ובלי הפרשות לפנסיה
אם זה היה נכון, אז לא הייתה להן בעיה להעלאה הדרגית של זמן הפרישה ורק החל מגיל מסויים, אבל זה לא מה שקורה. הן לא מסכימות לכלום ותוקעות כל שינוי בסטטוס קוו שיגרום לביטוח לאומי לפשוט
רגל עוד 25 שנה.