• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השקעה סולידית לטווח קצר

• פותח הנושא פותח הנושא nolim
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nolim

משתמש רגיל
דירוג
101
שלום,
אני מרגיש שבתקופה הקרובה אנחנו צריכים להגדיל את ה"קרן חירום" שלנו מכמה סיבות.
1. אולי, בהמשך נרצה לשפר דיור לדירה גדולה יותר ונזקק לכנראה עוד איזה מליון תוספת.
2. אי ודאות בשוק התעסוקה.
3. יש לנו חסכונות לטווח ארוך, אמנם זה לא מספיק. אבל אני מרגיש שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו קצת לחכות עם להגדיל שם.

היעד יהיה להגדיל את הקרן חירום לכחצי מליון. אם נרצה לקנות דירה, או שאגדיל משכנתא ואגייס מהבנק או שאפדה קצת חסכונות ארוכי טווח.

רקע, אנחנו עובדים יפה בהייטק ומשתכרים יפה. יש לנו דירה בבעלתינו בשווי גדול מ4 מליון במרכז. משכנתא של כ800 אלף.
אנחנו מתחת לגיל 40 עם ילדים.
אין אקזיטים, פשוט משכורות, דירה שהשווי שלה עלה מאד, וחסכונות.

אני כרגע סוג של "חוסך" באפיק סולידי כ300 אלף בצורה הבאה ומנסה לחשוב מה לעשות עם תוספת של כ100-150 אלף שקל שאנחנו עתידים לקבל. כרגע אני מחזיק:
50 מזומן בעוש.
50 פקדון בריבית 5.5% סגור לשנה (קיבלתי תנאים מיוחדים). סולידי, אבל לא נזיל, לפחות לשנה לא נזיל.
100 - קרן כספית
100 - ממשלתית צמודה 1028 מחמ כ4 שנים. ריבית נקובה 1.1%.

חשבתי שבערך 50% ממה שנקבל לשים בכספית, אבל את השאר אני רוצה במשהו שיגן עליי מאינפלציה.
אני מבין שזה שם אותי בשוק האגח , כמו הממשלתית צמודה 1028.
מצד שני אני רואה נניח שבנק ירושלים נותן ריבית 2% + מדד ל5 שנים עם נקודות יציאה אחרי שנתיים. גרם לי לחשוב אם יש השקעות צמודי מדד אחרות שאני מפספס. פקדון, אני פחות אוהב כי זה לא נזיל.
מבין שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם רוצים תשואה, צריך לשלם במשהו - סיכון/נזילות.
אני יודע לתחם שאני רוצה סיכון נמוך - אגח ממשלתי, או קונצרני דירוג גבוה מאד/גוף ציבורי כמו חברת חשמל. מח"מ של קטן מ3-4.

אולי treasury bonds? הבנתי שמסובך.

קרוב משפחה שלי קיבל לפני פחות מחודש פיקדון בבנק לאומי צמוד-מדד פלוס 2% - נעול לשנה.

את השאר אפשר לשים בקרמבולה, כמו שחתול הציע, שנותן את המדד ונזיל בכל יום (לאחר שעברו 30 יום מההצטרפות).

הקרמבולה נותן מדד + 0.
אגח ממשלתי ל4 שנים נותן מדד +1.1 והוא גם נזיל. מצד שני יכול לרדת, אבל בסוף ישלם מדד + 1.1. יש לי גמישות של שנה לפה, שנה לשם לפחות בחלק מהכסף.

מרגיש לי שהקרמבולה פחות טוב מבחינתי.
לא מצאתי מה הריבית הקבועה באתר של מזרחי טפחות. גם לא אוהב את הבנק הזה, היה לי שם משכנתא לפני שמיחזרתי והיה שם שירותיות גרועה ביותר (לפחות לי).

אנסה לפנות לבנק ולראות אם יתנו לי צמוד מדד + 2 גם. תודה

מה לגבי PBTP? זה צמוד למדד של הדולר. אם יש אינפלציה חזקה כאן, זה צמוד לדולר ואני גם אמור להיות בסדר. מצד שני מגוון קצת חשיפה גם לדולר והאינפלציה שם.
מצד שני, יש חלוקות רווחים ואירועי מס, אבל אני לא בא למקסם תשואה ולהפסיד אם אני גמיש קצת בזמן כנראה שלא אפסיד. כמו תמיד, כשאתה יודע את העתיד בדיעבד יכולת להרוויח יותר באפיק אחר. בעיקר בא לחפש עוד בטחון ואפיק שונה ממה שיש לי.
לא ביטקוין. זה לא סולידי ואני לא כל כך בטוח מה זה ומעדיף לא להשקיע במה שאני לא מרגיש שאני מבין לפחות קצת.

אגח ממשלתי ל4 שנים נותן מדד +1.1 והוא גם נזיל. מצד שני יכול לרדת, אבל בסוף ישלם מדד + 1.1. יש לי גמישות של שנה לפה, שנה לשם לפחות בחלק מהכסף.
אני אתן לך עצה כללית. כשאתה משקיע לטווח קצר אז הבדל של 1% בחלק מההשקעה לא משנה כלום בסכמה הגדולה של הדברים.

במקרה שלך אמרת שאתה מתלבט לגבי 100K נוספים אז יש פה הבדל של 1000 ש"ח לשנה, שזה נחמד אבל לא באמת ישפיע על החיים שלך.

אבל אם למשל השקל ייחתך ב- 50% בעקבות מלחמה עם איראן או ממשלה חסרת אחריות, אתה תרגיש את זה יותר, נכון? אז צריך להגדיר את סדרי העדיפויות.

אני אתן לך עצה כללית. כשאתה משקיע לטווח קצר אז הבדל של 1% בחלק מההשקעה לא משנה כלום בסכמה הגדולה של הדברים.

במקרה שלך אמרת שאתה מתלבט לגבי 100K נוספים אז יש פה הבדל של 1000 ש"ח לשנה, שזה נחמד אבל לא באמת ישפיע על החיים שלך.

אבל אם למשל השקל ייחתך ב- 50% בעקבות מלחמה עם איראן או ממשלה חסרת אחריות, אתה תרגיש את זה יותר, נכון? אז צריך להגדיר את סדרי העדיפויות.
מסכים אבל שתי החלופות צמודות למדד. אחד צמוד מדד +0 והשני צמוד מדד +1.1.
אז נכון שזה לא מאד משמעותי, אבל 0 זה פחות מ1.1.

החסרון של ממשלתית אגח שבחרתי הוא שיש 4 שנים לפדיון. עד אז, הערך יכול לרדת בעיקר בעקבות העלאת ריבית. צריך להיות קצת יותר מתוחכם כדי לדעת מתי לצאת כשצריך את הכסף לעומת קרמבולה שתצא מתי שתרצה. מצד שני כנראה לא ירד הרבה כי המחמ 4 שנים ויש אינפלציה והריבית כבר גבוה יחסית.
קצת סיכון שאני יכול להפסיד כנראה קצת אם אצטרך את הכסף מהר, אבל כנראה לרוב ארוויח קצת יותר.
לקרמבולה יש יתרון בנזילות אמיתית. אחשוב על זה.

מסכים אבל שתי החלופות צמודות למדד. אחד צמוד מדד +0 והשני צמוד מדד +1.1.
אני אחזור שוב, אם החלטת שמה שאתה רוצה זה הצמדה למדד, אפשר לנסות לגרד אחוזים (אחרי שהבנת את הסיכונים).
השאלה היא אם זו ההחלטה הנכונה.

סתם כדוגמה, דמיין שהמדד שמפורסם לא משקף את האינפלציה האמיתית.

אני אחזור שוב, אם החלטת שמה שאתה רוצה זה הצמדה למדד, אפשר לנסות לגרד אחוזים (אחרי שהבנת את הסיכונים).
השאלה היא אם זו ההחלטה הנכונה.

סתם כדוגמה, דמיין שהמדד שמפורסם לא משקף את האינפלציה האמיתית.
כן בחלק מההשקעה אני רוצה הצמדה למדד. לא מכיר מכשיר חסכון אחר שנותן את מה שהצגת שלא צמוד למדד (אשמח לשמוע). אולי הצמדה למדד הדולרי? בסוף לדעתי המדד משקף פלוס מינוס. המטבע יחתך בחצי המדד יזנק משמעותית מעלה. כל השקעה היא סיכון.

אז אם אני משווה בין החלופות באותה קטגוריה, מעדיף לגרד עוד כמה אחוזים. למה לא?

מה גם שבאגח הצמוד, הוא מתומחר כרגע בערך 4% פחות מהערך שלו עכשיו שזה גם יתווסף לתשואה אם אחזיק בו עד לפידיון.

מעדכן.
קרן מחקה של TIPS לטווח קצר של 0-5 זה מורכב יותר ולא באמת עוקב אינפלציה.
מכיוון שלא הכרתי את המוצר, הלכתי לבדוק וראיתי שהביצועים לא תואמים מדד וראיתי פוסטים שעשו לי שכל ואמרתי נשתף כי רשמתי שזה נראה לי אפיק מעניין.

הנקודה היא שנניח STIP או PBTP לא מחזיקות סתם אגח ממשלתי צמוד עד לפריון אלא עושות מחזור ובכל רגע נתון מחזיקות אגחים בטווח 0-5 שיש מגבלות על כמה ב0-1, 2-3, 4-5. זה יוצר מצב שבו ציפיות השוק מהאינפלציה משחקות תפקיד חשוב ומשפיעות על האגחים והתשואה שתקבל.
זה לא אגח בודד שקנית ומשום מה הציפיות מדד/ריבית מורידות את הערך אז אתה יכול לחכות לפדיון. כאן בכל רגע נתון יש סירקולציה של אגחים חדשים ואתה לא מגיע לפידיון.

בקיצור, לא חושב שזה מוצר מעניין עבורי ובכללי מחקה אגח כאלו צמודי מדד.

מה שכן, ראיתי רעיון אחר לכספית דולרית.
נראה לי יחסית סולידי ונותן לי עוד רגל לטווח הקצר, כך שבסופו של יום יהיה לי:
כספית שקלית, כספית דולרית וממשלתית צמודה שקלית.

זה יוצר מצב שבו ציפיות השוק מהאינפלציה משחקות תפקיד חשוב ומשפיעות על האגחים והתשואה שתקבל.
זה נכון תמיד באג"ח, כולל למשל ב"ממשלתית צמודה" שציינת.
לפי כוחות השוק, אג"ח צמוד ייתן תשואה כמו אג"ח שקלי אלא אם כן יש הפתעת אינפלציה לאיזשהו כיוון.

הנקודה היא שנניח STIP או PBTP לא מחזיקות סתם אגח ממשלתי צמוד עד לפריון אלא עושות מחזור ובכל רגע נתון מחזיקות אגחים בטווח 0-5 שיש מגבלות על כמה ב0-1, 2-3, 4-5. זה יוצר מצב שבו ציפיות השוק מהאינפלציה משחקות תפקיד חשוב ומשפיעות על האגחים והתשואה שתקבל.
זה לא אגח בודד שקנית ומשום מה הציפיות מדד/ריבית מורידות את הערך אז אתה יכול לחכות לפדיון. כאן בכל רגע נתון יש סירקולציה של אגחים חדשים ואתה לא מגיע לפידיון.
נכון; יש קרנות fixed maturity שקונות אג"ח בהתחלה, ומחזיקות אותו עד לפדיון, וזה מה שאתה מקבל בחזרה +- עלויות ניהול
(כמובן שהאג"ח עצמו לא תמיד נפדה בסוף השנה, אז הקרן קונה אג"ח קצר עד סוף השנה\הפדיון של הקרן עצמה, זה כבר די זניח)

למשל, ibonds של ishares. לא ממליץ כלום, תבדוק אם זה מתאים לך.
לא התעמקתי למה צמודת מדד של ישראל לא טובה לך (שנת פדיון?) אבל תכיר שזו גם אופציה לגיוון.

נכון; יש קרנות fixed maturity שקונות אג"ח בהתחלה, ומחזיקות אותו עד לפדיון, וזה מה שאתה מקבל בחזרה +- עלויות ניהול
(כמובן שהאג"ח עצמו לא תמיד נפדה בסוף השנה, אז הקרן קונה אג"ח קצר עד סוף השנה\הפדיון של הקרן עצמה, זה כבר די זניח)
לא הכרתי את המכשיר. מעניין, תודה.

לא התעמקתי למה צמודת מדד של ישראל לא טובה לך (שנת פדיון?) אבל תכיר שזו גם אופציה לגיוון.
טובה לי, יש לי צמודה ממשלתית, אבל חיפשתי עוד אפיק לגוון גם בהשקעות לטווח קצר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מחפש השקעה סופר סולידית לטווח מאוד קצר שוק ההון 4
G השקעה סולידית לטווח קצר/בינוני, עם אפשרויות יציאה שוק ההון 2
ה השקעה סולידית ונזילה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ד IBKR - השקעה סולידית שוק ההון 1
א השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 2
D מיקסום השקעה סולידית ל-3 שנים שוק ההון 14
Avi W האם השקעה בתל בונד היא סולידית? שוק ההון 19
S השקעה במנית דיבידנד סולידית (פייזר כמשל) שוק ההון 10
S השקעה סולידית לאזרח אמריקאי שוק ההון 35
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
R השקעה סולידית לשנה וחצי שוק ההון 0
א השקעה סולידית בשוק ההון: אסטרטגיה פשוטה למתחילים אוף טופיק 21
T השקעה סולידית במוצר להשכרה שוק ההון 1
R השקעה סולידית במניות ע"י "ביטוח" אופציות PUT שוק ההון 33
מ השקעה סולידית שוק ההון 9
Q השקעה סולידית לחמתי הפנסיונרית שוק ההון 21
רומן השקעה סולידית במדדים ועליית תשואות אגח - טוב או רע (ליהודים לשאר העמים)? שוק ההון 15
Izik האם השקעה במדדים זאת השקעה סולידית? שוק ההון 7
Leo השקעה סולידית בין-גלקטית אוף טופיק 3
הנועזת מהי השקעה "סולידית" ומהי השקעה "מסוכנת"? שוק ההון 27
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4
Y השקעה בקרנות סל אמריקאיות שוק ההון 0
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
I החזקת ביטקוין לעומת השקעה בETF קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ד כיסוי משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 3
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
ס דיווח למס הכנסה על השקעה ב-IBKR מיסים 4
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
מ השקעה ראשונית בחשבון לא מנוהל שוק ההון 3