• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם השקעה בתל בונד היא סולידית?

• פותח הנושא פותח הנושא Avi W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Avi W

משתמש רשום
דירוג
1
יש לי קרן עוקבת אג״ח ממשלתי 5-10 שנים, התשואה לא מטורפת אבל זה בסדר כי זה החלק הסולידי שלי בתיק… אבל מצד שני בא לי קצת יותר תשואה בלי לסכן יותר מדי, אז השאלה שלי היא כזו: האם השקעה במדד תל בונד כלשהו הוא פחות מסוכן מהשקעה בת״א 125?

כן. וגם התשואות נמוכות יותר.
כן אני מבין, אני מחפש משהו בין אג״ח ממשלתי לת״א 125...
אני קצת פחות מתמצא בתל בונד וגם הצלחתי למצוא יותר מדי מידע רלוונטי, מה נחשב ליותר סולידי 20,40 או 60?

אני קצת פחות מתמצא בתל בונד וגם הצלחתי למצוא יותר מדי מידע רלוונטי, מה נחשב ליותר סולידי 20,40 או 60?
בגדול 20 זה חברות יותר גדולות ושאר ה40 יותר קטנות קצת אבל ה60 יותר מפוזר אז הייתי אומר שה60 יותר סולידי.
לפני שאתה רץ ומשקיע תבדוק את התשואה של זה, רמז: הוא שלילי.

בגדול 20 זה חברות יותר גדולות ושאר ה40 יותר קטנות קצת אבל ה60 יותר מפוזר אז הייתי אומר שה60 יותר סולידי.
היי אורי, אני מכיר אותך מהפייסבוק :)
אני אבדוק, תודה!

אני רואה שהתשואה חיובית לאורך שנה וחמש שנים מדד תל בונד 20 – שער, נתוני מסחר בזמן אמת וחדשות – Google Finance

השקעה לפי תל בונד עשויה להיות סולידית אבל לא ברור בכלל שהיא עדיפה על תמהיל של מניות ונכס חסר סיכון/אג"ח ממשלתי (רציונל של Efficient Frontier וגם Sharpe Ratio).

עוד משהו, התל בונד יודע ליפול ביחד עם שוק המניות. אז לא יודע מה אתה משיג בזה.

עוד משהו, התל בונד יודע ליפול ביחד עם שוק המניות. אז לא יודע מה אתה משיג בזה.
כן, קונצרני, אין בזה שום יתרון כי במשבר גם מניות של חברות וגם האגחים שלהן יכולים ליפול, כי כולם רצים לאבא ואמא (המדינה).
זה סולידי יותר במובן שהתשואה נמוכה, פחות במובן שאין קריסות

התשואה נמוכה וגם הירידות נמוכות בהתאם.
התשואה נמוכה מאוד (אורי אומר שלילית), הירידות בזמני משבר יכולות להיות בינוניות - כל עוד המדובר בחברות.

כן, קונצרני, אין בזה שום יתרון כי במשבר גם מניות של חברות וגם האגחים שלהן יכולים ליפול, כי כולם רצים לאבא ואמא (המדינה).
זה סולידי יותר במובן שהתשואה נמוכה, פחות במובן שאין קריסות

הסיבה שאג״ח של חברה יקרוס פחות מהמניה שלה היא שבעלי החוב מקבלים את הכסף הרבה לפני בעלי המניות. לכן בעלי האג״ח מוגנים יותר מבעלי המניות (ולכן התשואה נמוכה יותר).
אפילו אם ניקח מקרה קיצוני של פשיטת רגל. נניח שחברת דני חלב פשטה את הרגל. נניח שהם גייסו 10 מיליון דרך אג״ח ואת שאר הכסף גייסו דרך הנפקת מניות. כחלק מהתהליך, חברת דני חלב מוכרת את הקרקע החקלאית שבבעלותה, את הפרות ומשאיות ההובלה תמורת סכום של 8 מיליון.
בתרחיש הזה בעלי האג״ח יקבלו 80% מהכסף שלהם בחזרה. בעלי המניות יאבדו את כל מה שהשקיעו.
כמובן שלא חייבים ללכת לתרחיש קיצון של פשיטת רגל כדי לראות שחוב בטוח יותר ממניות. המניות נגזרות מהיכולת של החברה לעלות בערכה ו/או לשלם דיבידנדים, אג״ח הוא בסופו של דבר תשלום חובה של החברה כמו שכר דירה ומיסים ולכן יהיו הרבה מאוד מצבים שחברה לא מגיעה לרווחיות מספקת, לא משלמת דיבידנדים או עולה בערכה אבל עדיין מחזירה את הלוואות האג״ח שלה (או בעלת יכולת לעשות זאת בעתיד בסבירות גבוהה)

הסיבה שאג״ח של חברה יקרוס פחות מהמניה שלה היא שבעלי החוב מקבלים את הכסף הרבה לפני בעלי המניות. לכן בעלי האג״ח מוגנים יותר מבעלי המניות (ולכן התשואה נמוכה יותר).
אפילו אם ניקח מקרה קיצוני של פשיטת רגל. נניח שחברת דני חלב פשטה את הרגל. נניח שהם גייסו 10 מיליון דרך אג״ח ואת שאר הכסף גייסו דרך הנפקת מניות. כחלק מהתהליך, חברת דני חלב מוכרת את הקרקע החקלאית שבבעלותה, את הפרות ומשאיות ההובלה תמורת סכום של 8 מיליון.
בתרחיש הזה בעלי האג״ח יקבלו 80% מהכסף שלהם בחזרה. בעלי המניות יאבדו את כל מה שהשקיעו.
כמובן שלא חייבים ללכת לתרחיש קיצון של פשיטת רגל כדי לראות שחוב בטוח יותר ממניות. המניות נגזרות מהיכולת של החברה לעלות בערכה ו/או לשלם דיבידנדים, אג״ח הוא בסופו של דבר תשלום חובה של החברה כמו שכר דירה ומיסים ולכן יהיו הרבה מאוד מצבים שחברה לא מגיעה לרווחיות מספקת, לא משלמת דיבידנדים או עולה בערכה אבל עדיין מחזירה את הלוואות האג״ח שלה (או בעלת יכולת לעשות זאת בעתיד בסבירות גבוהה)
ומה יקבל מי שהושקע באותו אגח דרך קרן מחקה?

1. נפילה כצורך מביקוש-נהירה (בערך הנקוב), 2. קריסה טוטאלית כתוצאה מפשיטה רגל ואי תשלום ו3. קריסה חלקית שלא תאפשר לחברה לשלם כרגע חובות,
הם כולם סיכונים שהאג"ח נתון בהם.
אם תרצה למכור כי אתה עצמך לחוץ בכסף בגלל הקריסה, תגלה שלא קופצים על המציאה, לפחות לזמן קצר.
אם החברה התפיידה, כנראה שהקרן או חלקה תחזור אליך אחרי איזשהו הליך משפטי מפולפל, ויתכן שלא. לא יודע אם תקבל את כל הריביות.
אם היא במצב חמור, מובן שתקבל את הכסף שלך לפני שבעל מניות יראה דיבידנד, אבל אם אין לה בכלל יכולת, הקופון יתעקב, כנ"ל החזרי קרן שהגיעו בזמן המשבר.

כך שבעוד שבאגח מדינה קצר אתה תראה שינוים מזעריים בזמן מפולת (עם תשואה שלילית באופן כללי),
אג"ח קונצרני לא מנותק מהמצב המסחרי של השוק ויכול ליפול יחד איתו, גם אם באופן מרוכך יותר (כשהתשואה גם ככה נמוכה עד שלילית).

כן אוסיף, שנראה שהפיזור מונע רבות מהבעיות האלה, כי לא סביר שכולם יפלו ובטח שלא יקרסו.
יחד עם זאת, לא יודע אם פיזור יעזור במקרה בו הפיזור כולו מתבצע בשוק אחד קטן שנתון במלחמה עם אלפי טילים ביום. ויש עוד כמה תרחישים. אני לא יודע למשל, של מי המצב טוב יותר כרגע, של הממשלה הלבנונית או של השוק הפרטי הלבנוני. אבל לא אחליף סיכון בסקטור אחד (מניות) בסיכון באותו סקטור (קונצרני).

1. נפילה כצורך מביקוש-נהירה (בערך הנקוב), 2. קריסה טוטאלית כתוצאה מפשיטה רגל ואי תשלום ו3. קריסה חלקית שלא תאפשר לחברה לשלם כרגע חובות,
הם כולם סיכונים שהאג"ח נתון בהם.
אם תרצה למכור כי אתה עצמך לחוץ בכסף בגלל הקריסה, תגלה שלא קופצים על המציאה, לפחות לזמן קצר.
אם החברה התפיידה, כנראה שהקרן או חלקה תחזור אליך אחרי איזשהו הליך משפטי מפולפל, ויתכן שלא. לא יודע אם תקבל את כל הריביות.
אם היא במצב חמור, מובן שתקבל את הכסף שלך לפני שבעל מניות יראה דיבידנד, אבל אם אין לה בכלל יכולת, הקופון יתעקב, כנ"ל החזרי קרן שהגיעו בזמן המשבר.

כך שבעוד שבאגח מדינה קצר אתה תראה שינוים מזעריים בזמן מפולת (עם תשואה שלילית באופן כללי),
אג"ח קונצרני לא מנותק מהמצב המסחרי של השוק ויכול ליפול יחד איתו, גם אם באופן מרוכך יותר (כשהתשואה גם ככה נמוכה עד שלילית).

כן אוסיף, שנראה שהפיזור מונע רבות מהבעיות האלה, כי לא סביר שכולם יפלו ובטח שלא יקרסו.
יחד עם זאת, לא יודע אם פיזור יעזור במקרה בו הפיזור כולו מתבצע בשוק אחד קטן שנתון במלחמה עם אלפי טילים ביום. ויש עוד כמה תרחישים. אני לא יודע למשל, של מי המצב טוב יותר כרגע, של הממשלה הלבנונית או של השוק הפרטי הלבנוני. אבל לא אחליף סיכון בסקטור אחד (מניות) בסיכון באותו סקטור (קונצרני).
לא הבנתי איך זה סותר משהו ממה שכתבתי.
אתה משווה בין תפוחים לתפוזים. לא דיברתי על השוואה בין אג״ח קונצרני לאג״ח ממשלתי, גם לא על השוואה בין אג״ח של תל בונד לאג״ח אמריקאי או עולמי. דיברתי על השוואה בין מניה של חברה לבין האג״ח של אותה חברה. חד משמעית האג״ח יהיה תנודתי פחות כי הסיכונים קטנים יותר.

לא הבנתי איך זה סותר משהו ממה שכתבתי.
אתה משווה בין תפוחים לתפוזים. לא דיברתי על השוואה בין אג״ח קונצרני לאג״ח ממשלתי, גם לא על השוואה בין אג״ח של תל בונד לאג״ח אמריקאי או עולמי. דיברתי על השוואה בין מניה של חברה לבין האג״ח של אותה חברה. חד משמעית האג״ח יהיה תנודתי פחות כי הסיכונים קטנים יותר.
פות"ש דיבר על מעבר מממשלתי לקונצרני (בחלקו)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2
א השקעה בדירה בתל אביב נדל"ן 44
ה השקעה פסיבית במניות בתל אביב פוסטים מאיכות נמוכה 20
N השקעה בתל אביב נדל"ן 51
א בחירת מכשיר השקעה בתל אביב 25 שוק ההון 8
M התייעצות על השקעה בפורטו שבפורטוגל נדל"ן 0
ר אפשרויות השקעה שוק ההון 13
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 3
G פקדון מובנה S&P500 עבור השקעה לטווח קצר צרכנות פיננסית 24
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
ד השקעה בקרקעות - תוחלת מול סיכון נדל"ן 3
א השקעה בש"ח ב IBKR שוק ההון 3
R הלוואה בשביל השקעה בדיבדנדים שוק ההון 2
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
Y אסטרטגיית השקעה לתיק מסחר קיים שוק ההון 0
J ברוקר ישראלי שמציע תתי חשבון + שברי מניות + השקעה אוטומטית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
נ השקעה לטווח קצר לא קרן כספית שוק ההון 4
A נדלן השקעה - שתי דירות או דירה אחת נדל"ן 3
ס דלי מים צוננים על השקעה באנגליה נדל"ן 58
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4
Y השקעה בקרנות סל אמריקאיות שוק ההון 0
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
I החזקת ביטקוין לעומת השקעה בETF קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ד כיסוי משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 3
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
ס דיווח למס הכנסה על השקעה ב-IBKR מיסים 4
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
מ השקעה ראשונית בחשבון לא מנוהל שוק ההון 3