• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תאוריה פמיניסטית סולידית

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ראיתי רק בכותרות של כתבות רכילות
לא קוראת רכילות..
אבל אם המילה שלי שווה משהו בעיינך, באמת שמשתמשים בה באופן חופשי כל הזמן, לפחות מהזמן שאני נכנסתי להריון ראשון ומצאתי את עצמי בשיחות הריון ולידה.

חוץ מכאן, את השימוש הזה ראיתי רק בכותרות של כתבות רכילות, ומעולם לא שמעתי איש או אישה שמשתמשים בה, לא בתל אביב ולא באף עיר אחרת.
את המילה שאתה המלצת עליה אני מכיר רק מהתנ"ך, שזה סבבה, אבל אם הקריטריון הוא שגירות...

האמת שגם הריונית אני לא שומע הרבה, פשוט "בהריון", שתכל'ס זה נראה הכי לא נכון לשונית

נערך לאחרונה ב:
דווקא זכויות נוספות לגבר בכל הקשור לחופשת לידה, הנקה, וכדומה, הן אלה אשר עשויות להביא לפתרון.
כי אז, ה"יעילות הגברית" בעבודה, מתאזנת עם זו של האישה.
לא, זה רק יוצר אנגיטוניזם כלפי אותו גבר משאר הקולגות, כי ל"יעילות הנשית" אחרי לידה הם לרוב התרגלו

מישהו מתנדב להסביר לי אייך חופשת לידה זה הטבה לנשים? ואני חשבתי שיש גם גברים שרוצים ילד.
ועדיין הטרמינולוגיה נשארת כזו שהאחריות על הסדר והנקיון היא של האישה, והגבר, הוא רק "עוזר" נשמה טהורה שכמוהו.
נולי, מצד אחד כשאני מבין שזוהי ההרגשה שלך זה נשמע רע מאוד. ומצד שני מעניין אותי להבין מדוע את מרגישה כך. כי ממה שאני מכיר, נשים דווקא מפרשות את זה שהבית כולו, העיצוב, הטיפוח וכו' זה הממלכה שלהן. והן מאוד גאות בזה.
בדיוק בשבת האחרונה קפצנו לאחות של אשתי. והערתי משהו על הבגד של הבת (שלי) אז גיסתי אומרת "מה גברים מבינים בבגדים" והיא לא התכוונה להעיר על חוש טעם, אלא על כך שזה התחום הבלעדי שלהן ואני לא צריך להתערב. ובגאווה היא אמרה את זה.

אלא על כך שזה התחום הבלעדי שלהן ואני לא צריך להתערב. ובגאווה היא אמרה את זה.

נו, ולא מעצבן אותך שבועטים אותך החוצה מתחום עניין שלם, כי לפי המגדר שלך אסור לך "להבין" בזה?
ואם אתה אוהב להלביש את הבת שלך? ואם אתה נהנה משופינג? ואם מרגיע אותך לשזור צמות?
למה מי אמר שאסור לך, או שלא תהיה טוב בזה?
מה שאתה מתאר זה בדיוק הצד השני של אותו המטבע. זה מזעזע בעייני בדיוק באותה המידה.

כי ממה שאני מכיר, נשים דווקא מפרשות את זה שהבית כולו, העיצוב, הטיפוח וכו' זה הממלכה שלהן. והן מאוד גאות בזה.
אבל מה אם האישה הספציפית המסויימת לא מעניין אותה עיצוב וטיפוח? לא מעניין אותה לעשות פנלים או שיהיה זר פרחים בבית. למה לשפוט אותה כאישה כושלת כי זה פשוט לא משהו שמתחשק לה לעשות?
כאילו, ברור לי שרוב הנשים קשורות לאסתטיקה הבייתי, אבל זה לגמרי עניין של הרגלים מגיל אפס. זאת הסללה ולא יותר. זה לא "הטבע" הנשי, אלו נסיבות היסטוריות ותרבותיות שלגמרי אפשר להשתחרר מההכתבות שלהן.

תבינו, אני פמיניסטית לא כי אני נלחמת בגברים, אני פמיניסטית כי אני נלחמת בפרטים מסויימים בחברה, נשים וגברים, שרוצים לקבוע לי, כאישה, ולכל אחד אחר כגבר, מה הוא אמור או לא אמור לעשות על בסיס המגדר והמין שלו.
מרתיחים אותי הסברים שמייחסים תכונות, כישרונות או תחומי עניין מסויימים לגברים ונשים כטבעיים.

לא, זה רק יוצר אנגיטוניזם כלפי אותו גבר משאר הקולגות, כי ל"יעילות הנשית" אחרי לידה הם לרוב התרגלו
לא חושבת שזה יוצר אנטגוניזם, להיפך המגמה היא היום לתת לגברים משמורת משותפת, המזונות כבר לא אוטומטיים וכן סכום האיזון של כספיי פנסיה עתידיים, בדיוק כפי שציטטת למעלה, כל זה מראה על שינוי תפיסתי של הגבר כהורה וכמפרנס ראשי. במקום שהנשים יהיו להם זכויות יתר, כך לכולם יהיו את הזכויות בפוטנציה ויוחלט מי מבניי הזוג יקבל אותם. כך לדוגמה, אי הכדאיות היחסית בלהעסיק הריונית, תפחת באופן מובנה, במילים אחרות, הגברים המעוניינים להיות מעורבים יותר בגידול הילדים יוכלו לבחור בכך, אי הוודאות לגביי ניצול זכויות ההורה, יצרו בשוק העבודה שיוויון מובנה.

נלחמת בפרטים מסויימים בחברה, נשים וגברים, שרוצים לקבוע לי, כאישה
זה סבבה ללחום שאשה תוכל לעשות מה שהיא רוצה.
מרתיחים אותי הסברים שמייחסים תכונות, כישרונות או תחומי עניין מסויימים לגברים ונשים כטבעיים.
אבל אין הוכחה בעולם שאין דבר כזה תכונות גבריות או נשיות. עולם המחקר שולל את זה באופן ברור.
למען האמת, קשה לדעת מה נובע מהסללה ומה נובע מנטייה טבעית\גנטית\מגדרית וואטאבר. כמו כל מחקר במדעי החברה, אתה יכול למדוד תופעה, אבל קשה מאוד להצביע על הסיבות שגרמו לה.
ואז פשוט מפרשים לפי נטיית הלב \ נטייה פוליטית \ איומי סביבת ה PC האקדמית

עולם המחקר שולל את זה באופן ברור.
מה?
אני פשוט לא מבינה מה שאתה אומר, וברור שאתה לא מבין מה שאני אומרת.

גם אם המחקר הוכיח (הוא לא) שיש נטייה סטטיסטית, שלפיה 90% מהנשים טובות ונהנות משזירת צמות (והן לא), זה לא אומר שכולן מחויבות לשזור צמות, ושכל הגברים צריכים להיות מודרים מהתחום.

מצחיק אותי שבפורום שעוסק בלא להיות חלק מהעדר, מסבירים איך דווקא בתחומי המגדר זה מאוד חשוב להיות חלק מהעדר.

גם אם המחקר הוכיח (הוא לא) שיש נטייה סטטיסטית, שלפיה 90% מהנשים טובות ונהנות משזירת צמות (והן לא), זה לא אומר שכולן מחויבות לשזור צמות, ושכל הגברים צריכים להיות מודרים מהתחום.
קראי שוב בבקשה את מה שכתבתי ותראי שאנחנו מסכימים על זה...

על מה?
ניק, אני לא יכולה לחשוב על דבר אחד בעולם הזה שאנחנו מסכימים עליו...
כאילו, חוץ מלגבי בנג'מין.

מצחיק אותי שבפורום שעוסק בלא להיות חלק מהעדר, מסבירים איך דווקא בתחומי המגדר זה מאוד חשוב להיות חלק מהעדר.
לא יודע עד כמה זה מצחיק, כי אין קשר למה שמחבר אנשים כאן בפורום למה שאת טוענת
אני מכבד את הרצון שלך לשנות תפיסות אצל אנשים בחברה אבל מה שהמחוקק עושה כדי להציג את "תרומתו" הוא פגיעה בעסקים הקטנים והבינוניים ע"י הוספת נטל כלכלי שלא התבקש, לא עולה להם כלום (למחוקקים) , המחוקק מגלגל את העלות של ה"רווח הפוליטי" ומבחינתו המטרה הושגה אבל בפועל זה לא משיג את המטרה שאת מחפשת אלא מחמיר את ה"בעיה"

זה
זה לא אומר שכולן מחויבות לשזור צמות
רקומר שיש הבדלי תכונות, לא אומר שצריך להכריח מישהו לעשות משהו.
ראית? יש דבר אחד שאנחנו מסכימים עליו.

כאילו, חוץ מלגבי בנג'מין.
לא יודע על מה אנחנו מסכימים לגביו. אחד החביבים עלי כאן. אולי על זה?
חוצמזה, לא יפה לרכל על מישהו מאחורי הגב @Benjamin Willard , ניתן לו לפחות את הזכות להצטרף לחגיגה

אני טוען מה קורה בפועל בלי הערכות
כל שינוי דורש הערכות מחדש, גם לקולגות גם למעסיק. יתרגלו.
גברים זו עובדה, לא מוכנים יותר לאי השיוויון בנטל הכלכלי (ניכר בגירושין בעיקר) כך גם בנושא ההורות המשנית. למה שחופשת לידה/ הנקה תהיה חזקתן של נשים בלבד? הפריבילגיה והחובה הולכים יד ביד.

כל שינוי דורש הערכות מחדש, גם לקולגות גם למעסיק. יתרגלו.
גברים זו עובדה, לא מוכנים יותר לאי השיוויון בנטל הכלכלי (ניכר בגירושין בעיקר) כך גם בנושא ההורות המשנית. למה שחופשת לידה/ הנקה תהיה חזקתן של נשים בלבד? הפריבילגיה והחובה הולכים יד ביד.
בשם המעסיק: מחוקקים יקרים, תעשו מה שאתם רוצים, אל תיכנסו לי לכיס
בשם האזרח הרווק: אזרחים יקרים, תעשו מה שאתם רוצים, אכבד אותכם בכל צורה ולא אניח שנשים עושות צמות וגברים סוללים כבישים, אל תכנסו לי לכיס, יש לי מספיק ידיים בתוכם
רוצים לשנות, להוביל שינוי, תדאגו שיהיה כיסוי לזה, להכריח מישהו לשלם על משהו שהוא לא רוצה ולשנות את המחשבה שלו כשהוא לא מעוניין זאת כפייה, אני לא מעוניין בזה, תודה.

כבר הודית שהסיבה שקשה לך עם הריוניות היא כי קשה לך לסרב לדרישות שלהן שחורגות מהחוק.
חופשת לידה - יש לשני המינים, שעת הורות - יש לשני המינים,
מה נשאר לנו? 40 שעות לבדיקות. באמת, ממש מצדיק אפליה של נשים בשוק התעסוקה.

להכריח מישהו לשלם על משהו שהוא לא רוצה ולשנות את המחשבה שלו כשהוא לא מעוניין זאת כפייה, אני לא מעוניין בזה, תודה.
כלפי מי הביקורת?
אני באמת לא מבינה על מה אתה מדבר.
על מה המחוקק מכריח אותך לשלם ספציפית ורק לנשים בהקשר של הריונות?

או קי, אמרת. נו?
אני באמת לא מבינה מה הנקודה שלך.. בנאדם, אתה לא ברור.
אתה מנסה לומר שאתה תומך בעמדתי שמותר לאדם להגשים את עצמו בכל דרך במנותק ממה שהמגדר שלו עלול להכתיב בעייני החברה?
מצויין.
חבל שלא כולם במגזר שלך חושבים ככה.

חופשת לידה - יש לשני המינים, שעת הורות - יש לשני המינים,
את מדלגת על מה שאני אומר, לא מעוניין לממן חופשת לידה, לא כמעסיק ולא כאזרח
לא מעניין אותי מי דורש את הכסף ולאיזה מגדר הוא הולך, לא מעוניין לשלם אותו, נקודה.
כלפי מי הביקורת?
קבוצות לחץ על פוליטיקאים

את נשמעת מתגוננת ואני לא תוקף אותך, אז תמתני את ההערות שלך בהתאם
את רוצה לחדור בכוח לראש של כל האנשים? זה לא עזר לאף אחד בעבר
רוצה לשנות את כולם? לא תצליחי
הצלחת לשנות מעטים? תוסיפי עוד "וי" על המטרות שלך בחיים אבל אל תקבעי כישלון מחשבתי של אוכלוסיה שלמה כי לא שינית את דעתם בהתאם לדעתך
ומה שבטוח, אל תצפי שמי שלא מסכים איתך ישמח לממן את ה"שינוי", זה בטוח לא ישיג את המטרה

לא מעוניין לממן חופשת לידה, לא כמעסיק ולא כאזרח
לא מעניין אותי מי דורש את הכסף ולאיזה מגדר הוא הולך, לא מעוניין לשלם אותו, נקודה.
אז לא בא לך לשלם מיסים בכלל, לגיטימי, גם אני לא אוהבת מיסים.

פשוט הדיון פה הוא על פמיניזים, ואני מסבירה לך שפמינסטיות הן בכלל לא קבוצת לחץ, אף אחד לא באמת סופר אותן, וכל הדיון הזה שהתחיל מהקריקטורה שטוענת שפמיניסטיות דורשות כסף ישירות ממעסיקים על כניסה להריון הוא טיעון איש קש.
מעסיקים וגם העובדים כולם משלמים המון מיסים על כל מיני דברים.
זה לא קשור לפמיניזם!

את נשמעת מתגוננת
לא מתגוננת בכלל, מנסה להבין את הביקורת שלך לגבי פמיניסטיות.
קבל את הביקורת בצורה ספורטיבית כשאני אומרת שאתה לא ברור.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מתגוננת בכלל, מנסה להבין את הביקורת שלך לגבי פמיניסטיות.
עדיין לא הצלחתי להבין איפה אני מעביר ביקורת על פמיניסטיות
מה שאני טוען, המחוקק יצר חוק ותקנות (לדוגמא, חוק עבודת נשים, חופשת לידה) שלא עוזרות לאג'נדה שלך כי הוא מעמיס את עלות השינוי על כלל הציבור בכוח
אם את רוצה לשנות את האוכלוסיה והמחשבה שלהם תפעלי לשינוי החוקים ש"מקטינים" אתכן ואת העלויות שנלוות לזה עקב אפליה מגדרית מתקנת
בנוסף למה שאני אומר, ברגע שיהיה "שדה קרב" שווה וההיבט הכלכלי יצא מהתמונה, המחשבות שאת מנסה לשנות יסטו בכל מקרה לכוונים אחרים ומציקים יותר
וגם יהיה לך יותר קל להסביר לאנשים מה את מנסה להשיג בלוחמנות שלך, אולי אפילו יצטרפו יותר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 11
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
ש השקעה סולידית ובטוחה! (רמז; לא לכל הדתות..) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
א איך להשקיע סולידית דרך IB שוק ההון 1
E השקעה סולידית חשבון דולרי שוק ההון 5
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
ה תוכנית סולידית לפרישה בגיל 40 יומני מסע אישיים 30
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ה השקעה סולידית ונזילה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
עידו ג חופשה בחו"ל - חופשה סולידית צרכנות פיננסית 30
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
פ אסטרטגיה סולידית לדירה ראשונה נדל"ן 4
ד IBKR - השקעה סולידית שוק ההון 1
א השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 2
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
M השקעת 100K ביורו סולידית שוק ההון 8
א דרך סולידית ויעילה להכנסה שוטפת מאגח שוק ההון 28
ש הצמדה סולידית ליורו שוק ההון 18
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
D מיקסום השקעה סולידית ל-3 שנים שוק ההון 14
K עיר סולידית- לרווקים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
yossik סולידית וחגיגית: ראיון טוויטר עם אושיית הרשת דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
Avi W האם השקעה בתל בונד היא סולידית? שוק ההון 19
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
S השקעה במנית דיבידנד סולידית (פייזר כמשל) שוק ההון 10
Y כניסה ראשונה להשקעה עצמאית סולידית שוק ההון 8
נ גיטרה קלאסית אשמח להמלצה סולידית התפתחות אישית 10
Adrian חתונה סולידית בזמן הקורונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
S השקעה סולידית לאזרח אמריקאי שוק ההון 35
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
R השקעה סולידית לשנה וחצי שוק ההון 0
ט קבועי זמן להשקעה סולידית שוק ההון 4
Bjron Rangarson קרן השקעות סולידית/פסיבית שוק ההון 51
א השקעה סולידית בשוק ההון: אסטרטגיה פשוטה למתחילים אוף טופיק 21