• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שר המיסים מכה שוב

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מסכים שהתוכנית לא טובה, אבל אם מעמד הביניים הנמוך וצפונה מפסידים, אז מי מרוויח ממנה? הרי מי שלא משלם מס לא נהנה מנקודות זיכוי.
רוב אלה שירוויחו זה מעמד נמוך עם הרבה ילדים. המעמד הבינוני ירוויחו קצת היום, וישלמו הכל עם ריבית מחר.

חיזוק כלכלת ישראל במאקרו יעזור לכולם. בוא נתחיל מזה. ככל שהמשק שלנו יהיה יותר תחרותי, ויצמח יותר, כך רמת החיים של כולנו תעלה.
לגבי המעמד הנמוך, לדעתי? שרותים ציבוריים, הכשרה, והסבה מקצועית, סיוע ישיר, הורדת מכסים ורגולציה ושיפור התחרותיות במשק, לדוגמה.

דווקא המס הכנסה שלילי זה סבבה, והצהרונים זה מילא. הסרת המכסים הסלקטיבית, ויצירת עיוותי המס זה מטומטם.

ושוב, כולנו נשלם על זה עם ריבית. בשנת 2017, אנחנו נשלם 38 מיליארד שקל ריבית על חובות כאלה בדיוק. בנוסף ל 99.6 מיליארד תשלומי קרן...

רוב אלה שירוויחו זה מעמד נמוך עם הרבה ילדים.
זה לא נכון.
מעמד נמוך לא משלמים מס הכנסה בכלל.

גם במצב הקודם נקודות הזיכוי מאפשרות לגבר עם 2-3 ילדים קטנים והכנסה של כ ~10K לא לשלם מס הכנסה כלל.

זה לא נכון.
מעמד נמוך לא משלמים מס הכנסה בכלל.

גם במצב הקודם נקודות הזיכוי מאפשרות לגבר עם 2-3 ילדים קטנים והכנסה של כ ~10K לא לשלם מס הכנסה כלל.
אבל יש בתוכנית עוד דברים חוץ מהזיכוי במס.

מי שישלם על התוכנית הזאת זה מעמד הביניים (אפילו הנמוך) וצפונה. כולל מי שיש לו ילדים בקטגוריות המדוברות, ישלים את ההפרש כשהילדים יתבגרו. זה, אגב, כולל אותך @מתכנת , תחשב בהסתכלות ארוכת טווח, אתה תיפגע מהתוכנית.
אני לא מתנגד כי בא נהיה כנים, קשה להתנגד למישהו שמציע לך לקבל השנה 12K (ליתר דיוק להפחית 12K מהמס המנוכה מכספך).
אתה אומר שזה יעלה לי בעתיד, אולי,
ואולי עדיף ציפור אחת ביד משתים על העץ.. וכפי ש @גרהם אמר סביר שהשלל הזה יחולק איכשהו בכל מקרה אז למה שלא אשמח אם נבחרתי?!
בכל מקרה אני לא בעד ולא נגד אלא פסיבי, ובא נראה קודם שהתוכנית מסיימת את השלב הגמר
רוב אלה שירוויחו זה מעמד נמוך
לא נכון, הם בקושי מגרדים את סף המס.
גבר עם 10K ברוטו וילד אחד בטווח ההטבה תקזז בדיוק את המס או 13K עם 2 ילדים.
עכשיו תבדוק כמה משתכר גבר במעמד הנמוך (לא הכנסה למשפחה אלא מפרנס אחד מתוך 2 נניח)
ולגביהם אתה בעד..

דמגוגיה זולה.

מציע קצת להקשיב לכלכלנים שמתבטאים מהבוקר בנושא.

מדובר בכלכלת בחירות נטו, פגיעה במעמד הביניים, והעלאת יוקר המחייה. מי שישלם על התוכנית הזאת זה מעמד הביניים (אפילו הנמוך) וצפונה. כולל מי שיש לו ילדים בקטגוריות המדוברות, ישלים את ההפרש כשהילדים יתבגרו. זה, אגב, כולל אותך @מתכנת , תחשב בהסתכלות ארוכת טווח, אתה תיפגע מהתוכנית. זה גם בנוי בתור פארטצ' בירוקרטי של תלאי על תלאי חסר מדיניות, מה שמאפיין את "המדיניות" של כחלון.

והכי חשוב כל זה במקום לנקוט צעדים שיובילו לצמיחה, ישפרו את התחרותיות של המשק הישראלי, ויעלו את רמת החיים של אזרחי המדינה.

ואני לא מתנגד לכך שהמדינה תמצא דרכים לעזור למשפחות מהמעמד הבינוני נמוך ומטה, אבל יש דרכים הגיוניות לעשות את זה, ויש דברים יותר חכמים שאפשר לעשות עם הכסף.

מדובר בקצרות רואי, שתעלה לכולנו כסף.

אני לא מכיר מספיק את התכנית על מנת לחוות עליה דיעה.
רק אמרתי שאם כבר משתמשים בכסף של עודפי גבייה לצורך משהו, אני שמח שהמשהו הזה הוא למען מעמד הביניים.

רוב אלה שירוויחו זה מעמד נמוך עם הרבה ילדים. המעמד הבינוני ירוויחו קצת היום, וישלמו הכל עם ריבית מחר.
אבל לגבי הדברים האחרים גם אתה הסכמת שיש בהם היגיון.
צהרונים ומס הכנסה שלילי מייצגים אידיאולוגיה שיש לסייע לחלשים לצאת לעבודה.
מכסים על פלאפונים ונעליים לא מגיעים רק למעמד הנמוך, ונקודות זיכוי מגיעות רק למעמד הבינוני ומעלה כי המעמד הנמוך לא משלם מס הכנסה.

עודפי גבייה
מושג מאוד מטעה. כי כאמור, אנחנו במינוס של 716 מיליארד שקל. ונשלם עליו 38 מיליארד שקל ריבית השנה.

למען מעמד הביניים
כאמור, לא באמת עוזר למעמד הביניים.

נקודות זיכוי מגיעות רק למעמד הבינוני ומעלה כי המעמד הנמוך לא משלם מס הכנסה.
@מתכנת
שוב, זה לא לשלם מס עכשיו, בשביל לשלם אותו עם ריבית אח"כ.

ולגביהם אתה בעד..
אבל לגבי הדברים האחרים גם אתה הסכמת שיש בהם היגיון.
אני עוד לא יושב באגף התקציבים, ועדיין לא סיימתי את המאסטר בכלכלה, ואני רק בשנה השנייה של הדוקטורט בהגדת עתידות. וגם אני מדבר פה מתפיסת עולם, כלכלית ובכלל.

אני הייתי רוצה שמדינת ישראל תשקיע את הכסף הזה במשהו ש"יגדיל את העוגה". אבל הדברים שאני רוצה הם קשים, דורשים מלחמה בקבוצות לחץ, והדיבידנדים עליהם יבואו בטווח הארוך.

הייתי מעדיף שלא יסבסדו צהרונים...

אני הייתי רוצה שמדינת ישראל תשקיע את הכסף הזה במשהו ש"יגדיל את העוגה". אבל הדברים שאני רוצה הם קשים, דורשים מלחמה בקבוצות לחץ, והדיבידנדים עליהם יבואו בטווח הארוך.
לפי תפיסת האוצר, סבסוד צהרונים ומס הכנסה שלילי מגדילים את העוגה כי נותנים תמריץ לעבוד.
שוב, זה לא לשלם מס עכשיו, בשביל לשלם אותו עם ריבית אח"כ.
צריך להכיר את הנתונים כדי לדעת בדיוק מי משלם אחר כך.
בעקרון, כל שקל זיכוי ממס מורכב מהכנסות רבות ומגוונות של המדינה, ולא נכון לומר באופן גורף שרק יחיד שמשלם מס הכנסה מממן את נקודות הזיכוי המעודכנות.

המושג הזה משגע אותי
כאילו, יש עודף, תחזיר לי
הכוונה לעודף לעומת התחזית, שאותה כמובן ניתן לקבוע לפי צרכים פוליטים.
כשיש עודף, צריך החלטה פוליטית אם לנצל אותו לשיפור השירות הציבורי או להפחתת מיסים. כשמחליטים על האפשרות השניה, צריך להחליט למי להחזיר וכאן שוב נכנסת פוליטיקה.

מושג מאוד מטעה. כי כאמור, אנחנו במינוס של 716 מיליארד שקל. ונשלם עליו 38 מיליארד שקל ריבית השנה.
+1
אבל, כחלון מתחילת כהונתו מנסה לאפטם רק דבר אחד: את הסיכויים שלו להבחר בבחירות הבאות. אם זאת האסטרטגיה שלך, לדעתי, עדיף לך לעזור לקבוצות מצומצמות באוכלוסיה. וזה בדיוק מה שהוא עושה.
למשל, נניח יש 1% עם עיניים כחולות. ניתן 2 נקודות זכוי לבעלי עיניים כחולות. כל בעלי העיניים הכחולות יצביעו בעדך בבחירות הבאות. שאר האוכלוסיה 99% רוב רובה חושבת שזה כסף קטן ולא משנה, וחלקה סתם לא מתעניינת. בסוף, הרווחת. קיבלת עוד 1% (קצת פחות כנראה).
לפי ההיגיון הזה הוא צריך לחפש חתך של כמה שיותר מצביעים ולהם לתפור את ההטבות.
כשיש עודף, צריך החלטה פוליטית אם לנצל אותו לשיפור השירות הציבורי או להפחתת מיסים.
או - ברוח הפורום - האפשרות ההגיונית ביותר: לצמצם את החוב הלאומי.
אני מסכים עם @קפה שחור ו @Benjamin Willard

סבסוד צהרונים.

צריך לא לשכוח שבעל המאה הוא בעל הדעה.
והמדינה תהיה בעלת הדעה בחינוך ילדיך.

אני נזכר שבדקנו פעם מעון תמ"ת לילדה, איך תוך כדי שיחה עם הגננת, שסיפרה על כל הפשרות שהגן נוקט בהן באופן כללי, הילדה הצליחה למצוא איזה חפץ קטן להכניס לפה.

אז כמובן שהחלטנו על גן אחר.
אז בעצם אני משלם על מוצר שאני לא מנצל. כי הוא פשוט מעפן, כי הרי המדינה לא מסוגלת לייצר שום דבר אחר.

נערך לאחרונה ב:
לפי תפיסת האוצר, סבסוד צהרונים ומס הכנסה שלילי מגדילים את העוגה כי נותנים תמריץ לעבוד.
זאת הדרך הכי יעילה להגדיל את העוגה בהשקעה של 30-50 מיליארד שקל? סיוע לעסקים קטנים? ליזמות? הכשרה והסבה מקצועית? הורדת מס חברות? הורדת המע"מ? הורדת מכסים? סבסוד הלוואות ליזמות? זה ככה off the top of my head ...

מצידי שיתנו הכל למדען הראשי. יהיה עדיף. הוא אפילו יכול להוציא מזה תשואה.

צריך להכיר את הנתונים כדי לדעת בדיוק מי משלם אחר כך.
בבקשה 2015
בפעם הבאה שהמטוטלת הכלכלית תזוז לכיוון המיתון, על מי אתה חושב שיעלו מסים? זריקת הכספים הזאת של כחלון, תדחה את תנועת המטוטלת לכיוון המיתון? האם היא תקל עלינו להתגבר עליו?

---
טבלא נוחה

מצידי שיתנו הכל למדען הראשי. יהיה עדיף. הוא אפילו יכול להוציא מזה תשואה.
מעניין מי תהיה הקבוצה שמרוויחה מהפתרון הזה :)
ניתן לשאול את אותה שאלה כל שאר הפתרונות שהצעת כמובן, ולכן מדובר בהחלטה פוליטית ולא רק כלכלית.
סבסוד צהרונים ומס הכנסה שלילי עליהם הוחלט עכשיו הם בסכומים אחרים לגמרי מהסכומים שכתבת וממש לא מובן מאליו שההצעות שלך טובות יותר בהיבט של הגדלת העוגה.

איך אפשר להסכים עם שניהם?
האחד רוצה להפחית מיסים והשני להחזיר חוב של המדינה או להגדיל שירותים ציבוריים "מגדילי עוגה" באותם כספים.
מסכים (רציונלית) עם בנימין בעדיפות ראשונה ועם קפה שחור בעדיפות שניה.
במקרה הנוכחי, כחלון אמנם נענה (בין היתר) להצעת קפה שחור להפחתת המיסים אך לרוע מזלו ההפחתה סלקטיבית רק להורים לילדים קטנים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האחד רוצה להפחית מיסים והשני להחזיר חוב של המדינה או להגדיל שירותים ציבוריים "מגדילי עוגה" באותם כספים.
הוא רוצה את שלושתם. תוכנית משולבת לשיפור כלכלת ישראל :lol:

מעניין מי תהיה הקבוצה שמרוויחה מהפתרון הזה :)
אם כבר כולם פה לוקחים כספים לעצמם.... אני מבטיח (!) שהדברים שאני רוצה עליהם כסף יניבו מסים, ויצרו מקומות עבודה.

סתכל (מידע OECD) :

• Israelis earn USD 29 625 per year on average, less than the OECD average of USD 40 974.
  • the average household net financial wealth per capita is estimated at USD 50 051, lower than the OECD average of USD 84 547.
  • Household net adjusted disposable income ~22 115.69USD, the OECD average of USD 29 016.
  • 68%of the working-age population aged 15 to 64 has a paid job. (שזה לא רחוק מהחציון, אבל זה ממש נמוך. במדינות המוצלחות הנתון הזה הוא בכיוון ה75 ויותר!)
  • Israelis can expect to go through 15.9 years of education between the ages of 5 and 39, less than the OECD average of 17.5 years and one of the lowest levels in the OECD (לא בטוח שזה דווקא לרעתינו)
  • The average student in Israel scored 474 in reading literacy, maths and sciences, lower than the OECD average of 497.
אלה הדברים שצריך להילחם בשבילם לדעתי, ולשים כסף על לשפר אותם. לא הצהרונים. ואגב, גם לא אירן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ד רשות המיסים תבדוק 100% מהדוחות השנתיים ע"י ב"מ מיסים 13
Y אתר רשות המיסים מחו"ל מיסים 9
י איפוס סיסמה ברשות המיסים מיסים 8
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
A שומה סופית של רשות המיסים נדל"ן 10
א משהו לא ברור בסימולטור של רשות המיסים מיסים 21
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 8
A חייב לציין לטובה את המהירות בקבלת שומה שנתית מרשות המיסים לאחר הגשת הדו"ח מיסים 11
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ע מחיר למטר נמוך מהממוצע ברשות המיסים - מה אני מפספס? נדל"ן 10
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
עידו ג error 404 - אתר רשות המיסים אוף טופיק 14
SolidBixby אישור ניכוי במקור מרשות המיסים בעבור מסחר ב IB? מיסים 6
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
ה מחירי דירות- רשות המיסים נדל"ן 1
י פורסמו העסקאות האחרונות ברשות המיסים נדל"ן 4
G אשתי עוסקת פטורה - אם רשות המיסים תגדיר אותי כסוחר בבורסה האם זה עלול להשפיע עליה? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
K רווח קטן מניירות ערך בבנק מצריך התעסקות עם רשות המיסים? מיסים 3
E מה הסיבה להבדלים בין הנתונים בין "אתר הנדל"ן הממשלתי" למידע ברשות המיסים? נדל"ן 1
hommie האתר של רשות המיסים אוף טופיק 5
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
מ איך עובד עניין המיסים מיסים 14
ח הבנת טופס של רשות המיסים - 867 צרכנות פיננסית 1
A רשות המיסים ו- IRA לא פטורה שוק ההון 17
ע שאלה על הפחתה בכמות המיסים במשכורת צרכנות פיננסית 35
amidar מסלול ירוק של רשות המיסים להעברת כספים להשקעות בחו"ל. שוק ההון 8
Jane Doe IBI הולכים לדווח באופן יזום לרשויות המיסים האמריקאיות על יתרות והכנסות של אזרחי ארה"ב צרכנות פיננסית 31
א מכה כפולה מחשיפה לדולר שוק ההון 4
O ייעול עמלות בהעברות לIB - העברה אחת לחודש לעומת צבירת הסכום והעברה ב"מכה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה