• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קופגל״ה להגדלת קצבת הפרישה- עד כמה זה באמת טוב?

ארליך

משתמש רגיל
דירוג
59
לפני קצת יותר מחצי שנה ישבתי עם אבא שלי בפגישה עם יועץ פנסיוני, וגילינו שהחיסכון הפנסיוני שלו יחסית נמוך (בן 57, צבירה של כ-670,000). מעבר ליציאה ממסלול תלוי גיל ובניית תמהיל יותר מנייתי (65% מניות כולל קרנות השתלמות שיש לו), הבנו שכדאי גם לתת סוג של ״בוסט״ לחיסכון הפנסיוני, כדי שבגיל הפרישה תהיה לו קצבה יותר מכבדת.

פתחנו קופת גמל להשקעה, עם הו״ק של 1,500 ש״ח והחלטה להפקיד שם כל סכום עודף בסוף החודש. זה היה נראה הפתרון האידיאלי כי יהיה אפשר לצרף את החיסכון שם לחיסכון הפנסיוני ללא תשלום מס רווח הון.

מריץ קדימה להיום, על הנייר המצב טוב משציפינו. אבא שלי התחיל לעבוד במד״א, ועושה שם משכורות יפות מאוד שבשילוב עם רמת החיים הדי צנועה שלו, משאירות לו המון כסף פנוי. נכון לכתיבת שורות אלה הצבירה בקופה היא מעל 60 אש״ח (צריך ״להרגיע״ כדי לא לעבור את תקרת ההטבה במס ;))
בזמן שעבר, חקרתי וקראתי קצת על עולם החיסכון הפנסיוני כדי להבין אותו יותר לעומק וגם כדי להמשיך לעזור להורים שלי בנושא, ונתקלתי בכמה דיס-המלצות על קופת הגמל להשקעה, *אפילו* כשמדובר בהצמדת הסכום שנחסך לחיסכון הפנסיוני, ושאם יש מספיק ידע וסבלנות, עדיף לבנות תיק בחשבון מסחר עצמאי.

מסכם כאן רגע את הטענות שאני זוכר:
1. בחשבון מסחר עצמאי יש דמי ניהול נמוכים, אבל משלמים מס רווח הון, אבללל... יש הנחה כללית לבני 60+ שלפי צפי ההכנסות שלו הוא ישלם רק 14% מס על הרווח. (אם אני משקיע בנכסים שמחשבים את המס לפי מדד המחירים לצרכן יוצא אפילו פחות לא?)
2. בחשבון עצמאי אתה שולט גם על תמהיל התיק וגם על אחוז המשיכה, וזה יתרון לדעתי אם אבא שלי ירצה (ואם יוכל) לשמור כסף לירושה.
3. אני לא נתון ל״מדיניות השקעה״ שקובעים בשבילי

מכל המסע התחקירי הזה חזרתי עם התובנה שקופת גמל להשקעה זה מוצר לעצלנים, ושחוץ מנוחות אין לו באמת יתרון שעוזר לאנשים לחסוך יותר בהשוואה לשאר האפשרויות.
שוקל להעביר את מה שאבא שלי צבר לתיק עצמאי (במילא רוב הסכום שם זה צבירה ולא רווח), כמובן אחרי שיחה איתו ובהסכמתו
האם אני מפספס פה משהו ו/או צריך לוודא או לבדוק דברים נוספים לפני שאני מעלה את האפשרות מול אבא?

תודה לעונים :)

מסכם כאן רגע את הטענות שאני זוכר:
1. בחשבון מסחר עצמאי יש דמי ניהול נמוכים, אבל משלמים מס רווח הון, אבללל... יש הנחה כללית לבני 60+ שלפי צפי ההכנסות שלו הוא ישלם רק 14% מס על הרווח. (אם אני משקיע בנכסים שמחשבים את המס לפי מדד המחירים לצרכן יוצא אפילו פחות לא?)
אם המשכורת ממד''א גבוהה לא בטוח שיהיה לו מס ''רק'' 14% (14% זה הרבה כסף)
2. בחשבון עצמאי אתה שולט גם על תמהיל התיק וגם על אחוז המשיכה,
גם בקופת גמל אפשר להחליט על סכום המשיכה,
ובכללי יש אנשים שיותר מתאים להם קופג''ל ולא מסחר עצמאי שמצריך משמעת עצמית מסוימת להישאר פאסיביים.
וכן לא למכור בזמני לחץ שבמסחר עצמאי זה הרבה יותר מהיר מקופג''ל.
וזה יתרון לדעתי אם אבא שלי ירצה (ואם יוכל) לשמור כסף לירושה.
גם בקופת גמל יש אומרים שיהיה פטור ממס ליורשים,
אבל זה לא ברור לי אשמח להחכים בזה.
מכל המסע התחקירי הזה חזרתי עם התובנה שקופת גמל להשקעה זה מוצר לעצלנים, ושחוץ מנוחות אין לו באמת יתרון שעוזר לאנשים לחסוך יותר בהשוואה לשאר האפשרויות.
שוקל להעביר את מה שאבא שלי צבר לתיק עצמאי (במילא רוב הסכום שם זה צבירה ולא רווח), כמובן אחרי שיחה איתו ובהסכמתו
בקופת גמל להשקעה הפטור ממס הוא גורף ולא תלוי במשכורת אחרת,
וזה הטבה ענקית כשמושכים את זה כקצבה חודשית,
וזה עוד לפני העברת התיק שיש פה אירוע מס.

נקודה למחשבה- אפשר אולי מעכשיו להתחיל להפקיד למסחר עצמאי ולהשאיר את הקיים בקופג''ל

נראה לי שבכל מקרה מה שעשיתם די הצליח.
להתחיל לחסוך בקופגל זה צעד פשוט יותר למתחילים וכשהתיק קטן אין כמעט הבדל בעמלות.
אני לא בקיא בהטבות מס. אני מכיר שאפשר נראה לי מגיל 60 להעביר את כל או חלק מקופגל לקצבה חודשית בלי מס. לכאורה זה עונה על הצורך של הגדלת קצבה חודשית.
אם אתם רוצים יותר גמישות עם הכסף אז כנראה עדיף תיק עצמאי. לא מכיר לעומק את המיסוי בו.
אפשר כמובן לשלב בין שתי האפשרויות.

למישהו צעיר מגיל 50 כנראה שעדיף תיק עצמאי אם הוא יודע להתנהל איתו נכון.

לרוב האנשים זה מוצר נחות, המקרה של אביך הוא אחד הבודדים שבו אולי יש ליתרון המיסוי סיכוי לא להאכל ע"י דמי הניהול הגבוהים כי נותרו יחסית מעט שנים עד לרגע בו הוא יוכל להתחיל למשוך את החסכון כקצבה.

אופציה נוספת שאולי כדאי לכם לבחון זה להפקיד לפי סעיף 190, בגיל הנוכחי הכסף לא נזיל (אלא אם כן משלמים קנס) אבל נותרו רק עוד כשנתיים-שלוש עד שההפקדה תהיה נזילה (גיל 60), יש סיכוי גבוה שבחיסכון הפנסיוני הנוכחי הוא משלם דמי ניהול יותר נמוכים, ואם לא אז כדאי לנסות להקטין את דמי הניהול האלה.

מה דמי הניהול בקופגלה? האם הוא במסלול מנייתי?
צריך ״להרגיע״ כדי לא לעבור את תקרת ההטבה במס
התקרה להפקדה היא קצת מעבר ל 80 אלף שח לשנה, בכל מקרה הקופה לא תקבל הפקדות מעבר לתקרה הזו.
לדעתי, אם מעולם לא היה לאבא תיק השקעות אישי והמטרה לפרוש בגיל 67 ולמשוך קצבה, עדיף שהכסף יכנס לתיק במסלול מנייתי מנוהל בקופגלה, לקראת הפרישה ניתן להעביר למסלול סולידי יותר, אם הדמי ניהול נמוכים אז זה יכול להיות משתלם שמישהו ינהל לך את הכסף וגם יתן לך הטבת מס.

אם המשכורת ממד''א גבוהה לא בטוח שיהיה לו מס ''רק'' 14% (14% זה הרבה כסף)
בדקתי והמיסוי של 14% על הרווח מתחיל היום מהכנסה חודשית ממוצעת של 7,000 ש״ח
לא כל כך ברור אם זה על הכנסה מעבודה בלבד או כולל גם שלא מעבודה, צריך עוד לחקור את זה.

גם בקופת גמל אפשר להחליט על סכום המשיכה
לא שמעתי על אפשרות כזאת בקופת גמל להשקעה, אולי זה קיים בקופת גמל לקצבה, אבל זה רק דרך מקום העבודה ואחוז קבוע מהשכר לא?
בקופת גמל להשקעה הפטור ממס הוא גורף ולא תלוי במשכורת אחרת,
וזה הטבה ענקית כשמושכים את זה כקצבה חודשית
מסכים, זאת בהחלט נקודה שצריך להתייחס אליה לטובה
אולי כדאי באמת להריץ כמה סימולציות לראות מה קורה אם א,ב,ג…

המקרה של אביך הוא אחד הבודדים שבו אולי יש ליתרון המיסוי סיכוי לא להאכל ע"י דמי הניהול הגבוהים
אני גם חושב ככה, וזאת הסיבה שבעצם ״הרשיתי״ לנו לחסוך בדרך הזאת מלכתחילה

העניין הוא שאז לא התייחסתי למה אפשר לעשות אחרי שיוצאים לפרישה, ונראה שבקופגלה הכסף מרותק לתקנות הממשלה שמצד אחד שמרניות (הערכת תשואה של 3-4 אחוז) ומצד שני בזבזניות (שיעור משיכה של בין 6-7%)

אופציה נוספת שאולי כדאי לכם לבחון זה להפקיד לפי סעיף 190
מודה שהתחלתי לקרוא על זה וקצת הלכתי לאיבוד, כנראה שצריך לתת פוש ולהבין את האפשרות הזאת רגע כמו שצריך כדי לראות אם היא באמת רלוונטית… תודה

מה דמי הניהול בקופגלה? האם הוא במסלול מנייתי?
כרגע באיזור ה-0.85 כולל הוצאות ניהול וכדומה…
מסלול עוקב S&P500

יש לאבא שלי כמה קרנות השתלמות בחברה אחרת עם דמי ניהול של 0.39, צריכים להתקשר אליהם ולנסות להעביר בתנאי שלפחות יתקרבו למספרים האלה גם בקופגלה

לדעתי, אם מעולם לא היה לאבא תיק השקעות אישי והמטרה לפרוש בגיל 67 ולמשוך קצבה, עדיף שהכסף יכנס לתיק במסלול מנייתי מנוהל בקופגלה, לקראת הפרישה ניתן להעביר למסלול סולידי יותר, אם הדמי ניהול נמוכים אז זה יכול להיות משתלם שמישהו ינהל לך את הכסף וגם יתן לך הטבת מס.
זה בהחלט יתרון כשמישהו מנהל בשבילך, במיוחד כשאין ניסיון

הבעיה שמציקה לי היא שבכללי בפנסיה אתה מרתק את הפנסיה שלך לקצבה עם צבירה ואחוז משיכה ״נוראיים״ למי שמעוניין לעבוד לפי כלל המשיכה הבטוח

האם אני מפספס פה משהו ו/או צריך לוודא או לבדוק דברים נוספים לפני שאני מעלה את האפשרות מול אבא?
זה סובייקטיבי מכמה בחינות:
1. האם אביך מתגורר בדירה בבעלות ללא משכנתא? האם הפנסיה וקיצבת הזיקנה יספיקו למחייה? האם יספיקו לסיעוד או שיש ביטוח בנוסף?
2. האם לאביך יש את האישיות המתאימה לתיק עצמאי או שיישבר בנפילה הראשונה? האם יש עוד אחים ויש סיכון יחסים בנפילת התיק?
3. מה המטרות של צבירת ההון? בהתחלה כתבת לגבי הגדלת הפנסיה ובהמשך מחשבה על ירושה.
4. אם אביך מקבל כעת משכורת יפה אז קרן הפנסיה שלו ממשיכה לצמוח, אולי בלי צורך בקופגל'ה עם דמי ניהול גבוהים (מדי לטעמי).
5. אולי כדאי בשלב הראשון להכניס סכום נאה לקרן כספית לכל מיני בלתי צפויים וגם כדי לא להיבהל מנפילות בתיק?

זה סובייקטיבי מכמה בחינות:
1. האם אביך מתגורר בדירה בבעלות ללא משכנתא? האם הפנסיה וקיצבת הזיקנה יספיקו למחייה? האם יספיקו לסיעוד או שיש ביטוח בנוסף?
2. האם לאביך יש את האישיות המתאימה לתיק עצמאי או שיישבר בנפילה הראשונה? האם יש עוד אחים ויש סיכון יחסים בנפילת התיק?
3. מה המטרות של צבירת ההון? בהתחלה כתבת לגבי הגדלת הפנסיה ובהמשך מחשבה על ירושה.
4. אם אביך מקבל כעת משכורת יפה אז קרן הפנסיה שלו ממשיכה לצמוח, אולי בלי צורך בקופגל'ה עם דמי ניהול גבוהים (מדי לטעמי).
5. אולי כדאי בשלב הראשון להכניס סכום נאה לקרן כספית לכל מיני בלתי צפויים וגם כדי לא להיבהל מנפילות בתיק?
היי בת העמק, תודה על ההשקעה בתגובה
עונה כאן במסודר

1. מתגורר בדירה עם משכנתא שאמורה להסתיים בגיל הפרישה, למרות שממש לאחרונה הסתכלנו על הנתונים של המשכנתא ושוקלים לעשות שינויים
בנוגע לביטוחים, ראינו ביחד את הפרק בסדרה של אמסטרדמסקי שיצאה לא מזמן וקבענו להיפגש ולבדוק שכל הכיסויים החשובים קיימים. בנוגע לסיעודי אני כמעט בטוח שיש לאבא כי בזמנו עשינו לכל המשפחה הגרעינית אבל רק אחרי הפגישה הזאת אדע בוודאות.

2. מודה שאני לא יודע כי אבא מעולם לא התנסה בניהול תיק עצמאי, ושאני לוקח על עצמי פה חלק בניהול הרגשי של העניין (טוקסיק אני יודע). אנחנו ניקח בחשבון את הגיל שלו ונגדר בהתאם, ומהצד שלי אני דואג תמיד לדבר על כסף עם המשפחה כדי להיות מעודכן ולוודא שאין משהו שמפריע למישהו והוא משאיר את זה בפנים, כמו לדוגמא חשש שהכסף יעלם בגלל קריסה/טראמפ/מלחמה…

יש עוד שני אחים קטנים (בני 24 ו-19), הקשר שלנו טוב מאוד ואנחנו לא כלכך חושבים על הירושה של אבא או של אמא, יותר על הקשר המשפחתי שישאר מחוזק ובריא. מה שיעניין אותנו במקרה של נפילה בזמן הגרוע ביוצר הוא איך דואגים לאבא ופחות מה יישאר לכל אחד בירושה.

3. המטרה העיקרית היא הגדלת הקצבה בשביל לתת לאבא רמת חיים טובה יותר בפרישה, או לפחות את האפשרות, עניין הירושה הוא משני. פשוט אם באמת מסתכלים קדימה ואנחנו במצב האידיאלי שבו לאבא יש ״יותר מידי״ והוא חי כמו שהוא רוצה ועוד נשאר לו כסף, הייתי שמח כבר מעכשיו להכין את הכסף הזה לעתיד כי למה לא?

4. המשכורות שלו באמת יפות, אבל בעיניי לפחות א. הן כרגע משלימות פער די גדול שנוצר אצל אבא אחרי שנים של חוסר התייחסות לפנסיה וב. אבא אמנם מרוויח יפה אבל גם מדבר לאחרונה על שחיקה, ואולי מחשבה על מעבר למקום עבודה אחר ופחות פיזי, מה שעלול להשפיע על השכר. במצב הזה אני מאמין שהכי טוב לשים כבר את מה שיש בהשקעה כי העתיד לא הכי ברור.

5. תודה לאל שיש את הסולידית ואנשים נוספים ברשת שמסבירים על החשיבות של קרן חירום. לאבא יש 3 חודשי מחייה (אפילו טיפה יותר) בקרן כספית :)

2. מודה שאני לא יודע כי אבא מעולם לא התנסה בניהול תיק עצמאי, ושאני לוקח על עצמי פה חלק בניהול הרגשי של העניין (טוקסיק אני יודע). אנחנו ניקח בחשבון את הגיל שלו ונגדר בהתאם, ומהצד שלי אני דואג תמיד לדבר על כסף עם המשפחה כדי להיות מעודכן ולוודא שאין משהו שמפריע למישהו והוא משאיר את זה בפנים, כמו לדוגמא חשש שהכסף יעלם בגלל קריסה/טראמפ/מלחמה…
בשרשור אחר נתתי נקודת מבט נוספת לסוגיה. תנסו לחשוב גם על זה.

1. מתגורר בדירה עם משכנתא שאמורה להסתיים בגיל הפרישה,
אז בפנסיה הוא יסתדר עם הסכום של הקיצבאות ביומיום? או אולי יצטרך רק סכום מזערי להשלמה? מה ההערכה שלך?
אם כן, ואם זה בסדר מצד כולם שאתה תנהל את התיק העצמאי בצבירה, ואולי גם בהקצבה בבפרישה, אז יכול להיות שזה פתרון טוב יותר מקופגל'ה שצריכה לעבור לקרן פנסיה בשלב הקיצבה ולא מבטיחה כלום ליורשים.
אנחנו למשל בחרנו בגילאי ה-50 בדרך הזאת לעצמנו, בתקווה שכל או רוב התיק יהיה להורשה אבל גם יתאפשר לנו למשוך מדי פעם אם חס וחלילה נצטרך (אנחנו לא מתכוונים למשוך כסף חודשי משם לפי נוסחת ה-300/400). היום אנחנו בגילאי ה-60 והתיק ממשיך לצמוח היטב גם מתשואה וגם מהמשך חיסכון וזה יצר לנו המון שקט נפשי. גם לנו יש פנסיות נמוכות, גם אנחנו צנועים וכנראה שביומיום זה יספק אותנו אחרי היציאה לפנסיה - ההבדל הוא שיש לנו עסק ואנחנו ממש מקווים לא לצאת לפנסיה עוד הרבה שנים. והבדל נוסף הוא שהבחירות האלו נעשו על ידינו ואנחנו מבינים מה אנחנו עושים.

אם המטרה היא קצבה פטורה (מוכרת) גמל להשקעה מוצר מתאים ומצוין. בקצבה ניתן גם לעשות הבטחה לבת הזוג. המון יתרונות בדרך גם בשינוי אלוקציה ללא אירוע מס.
בפרט אם אבא שלך ללא ניסיון/רצון להשקיע בחשבון אישי ולא בטוח יתמיד בזה. גמלש זה טייס אוטומטי.

אם המטרה היא שליטה גדולה על מה יש בהשקעה, אופטימיזציה קלה של עלויות (במה שידוע היום, אף אחד לא יודע אם אלו העלויות שימשיכו לאורך שנים) ובסוף משיכה לשיעורין מהתיק ולא כקצבה.
חשבון אישי ייתכן ויתאים יותר

בשרשור אחר נתתי נקודת מבט נוספת לסוגיה. תנסו לחשוב גם על זה.
תודה רבה על ההארה! מסכים איתך ב-100%
זה למה אני לא מתכוון לגעת בפנסיה עצמה אלא רק בחלק שיתווסף אליה, אם נמצא לנכון כמובן

מה האפשרויות שלדעתך יכולות לעזור לנו אם נגיע למצב כזה? שבו אבא לא יהיה כשיר קוגנטיבית לנהל את התיק בפרישה… האם יש אפשרות לתת לאדם חיצוני לבצע פעולות בתיק? או כל רעיון אחר

האם יש אפשרות לתת לאדם חיצוני לבצע פעולות בתיק?
אביך יכול להכין יפוי כח מתמשך שבו הוא יקבע מי יהיו הממונים לענייני הרכוש ולענייני הגוף, זו הדרך המומלצת. אם חלילה הוא מאבד כשירות משפטית ללא יפוי כח מתמשך אז פונים לבית המשפט שימנה אפוטרופוס (בד"כ זה קרוב מדרגה ראשונה).

מה האפשרויות שלדעתך יכולות לעזור לנו אם נגיע למצב כזה? שבו אבא לא יהיה כשיר קוגנטיבית לנהל את התיק בפרישה… האם יש אפשרות לתת לאדם חיצוני לבצע פעולות בתיק? או כל רעיון אחר
לעת פרישה יש יתרון פסיכולוגי וכלכלי משמעותי לקצבה יציבה שנכנסת על אוטומט, על פני ניהול משיכות חודשיות מתיק ממוסה.

לעניין ייפוי כוח מתמשך, הוא כלי חשוב בתיאוריה, אבל במציאות מול המערכת הבנקאית הוא מתרסק על קיר בטון. היכולת של מיופה כוח לפעול בבית השקעות, לממש ניירות ערך, ולהזרים כספים מחשבון המסחר לחשבון הבנק, היכולת הזאת מוטלת בספק כבד, או לכל הפחות כרוכה במלחמת התשה בירוקרטית בלתי נגמרת. הבנקים מקשים מאוד על פעולות כאלה, דורשים ניסוחים פרטניים מראש, מערימים קשיים על העברות כספים.

קצבה פנסיונית שנכנסת על אוטומט לחשבון הבנק מדי חודש עוקפת את כל המוקשים האלה. אף פקיד בנק לא חוסם משכורת/קצבה שוטפת שמגיעה מקרן פנסיה. תיק עצמאי אולי חוסך שברירי אחוזים בדמי ניהול, אבל ברגע האמת הוא עלול להתברר כמלכודת נזילות וסיוט ניהולי.

חשוב לי להדגיש שאני לא יועץ פנסיוני או מתכנן פרישה. סה"כ מדבר מניסיון משפחתי.

היכולת של מיופה כוח לפעול בבית השקעות, לממש ניירות ערך, ולהזרים כספים מחשבון המסחר לחשבון הבנק, היכולת הזאת מוטלת בספק כבד, או לכל הפחות כרוכה במלחמת התשה בירוקרטית בלתי נגמרת.
בגדול מסכים לגבי התועלת שאתה מציג ביחס לקצבה. לגבי פעולות בניירות ערך זה משהו שכברירת מחדל חסום אבל אפשר לבקש שבית המשפט יורה על מתן אפשרות כזו. זה מצב כמעט זהה למצב של אפוטרופסות אלא שעם ייפוי כח מתמשך אפשר להכין הוראות מספיק ברורות כדי להעביר החלטה כזו באופן יותר חלק. מקורות תזרימיים נוספים לקצבה שנוחים יותר לממונה/אפוטרופוס מאשר תיק פאסיבי הם שכ"ד למגורים ומניות דיבידנד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז בפנסיה הוא יסתדר עם הסכום של הקיצבאות ביומיום? או אולי יצטרך רק סכום מזערי להשלמה? מה ההערכה שלך?
אם כן, ואם זה בסדר מצד כולם שאתה תנהל את התיק העצמאי בצבירה, ואולי גם בהקצבה בבפרישה, אז יכול להיות שזה פתרון טוב יותר מקופגל'ה שצריכה לעבור לקרן פנסיה בשלב הקיצבה ולא מבטיחה כלום ליורשים.
אנחנו למשל בחרנו בגילאי ה-50 בדרך הזאת לעצמנו, בתקווה שכל או רוב התיק יהיה להורשה אבל גם יתאפשר לנו למשוך מדי פעם אם חס וחלילה נצטרך (אנחנו לא מתכוונים למשוך כסף חודשי משם לפי נוסחת ה-300/400). היום אנחנו בגילאי ה-60 והתיק ממשיך לצמוח היטב גם מתשואה וגם מהמשך חיסכון וזה יצר לנו המון שקט נפשי. גם לנו יש פנסיות נמוכות, גם אנחנו צנועים וכנראה שביומיום זה יספק אותנו אחרי היציאה לפנסיה - ההבדל הוא שיש לנו עסק ואנחנו ממש מקווים לא לצאת לפנסיה עוד הרבה שנים. והבדל נוסף הוא שהבחירות האלו נעשו על ידינו ואנחנו מבינים מה אנחנו עושים.
אמור להסתדר, ברמה היומיומית לפחות (שוב התמונה תהיה הרבה יותר בהירה אחרי שנדע את עניין הביטוחים)

מאמין שהוא יצטרך סכום קטן להשלמה, משהו שישים אותו מעל ל-10 בחודש. כרגע הקצבה הצפויה מהפנסיה היא באיזור 6-7 אלף, ביחד עם קצבת 8-9. יש כרגע דירה שאמורה להגיע אליו מירושה, לא יודע מתי יקבל אותה ואם ירצה לשכור אותה לנצח אז היא נמצאת אצלי בחישוב בסימן שאלה, מקסימום זה יתן לנו עוד כסף להכניס לתיק ההשקעות/ חיסכון לטווח בינוני-קצר

בשביל משיכה של 1,500 בחודש צריך באיזור ה500-600 אלף חיסכון, לשם אנחנו מכוונים בקופגלה/תיק עצמאי

הנושא הלוגיסטי-מוסרי שהעלית הוא בהחלט נקודה חשובה, ואני צריך לבדוק גם עם עצמי אם אני מודע למה אני נכנס כי זה כבר לא רק אני מול אבא, אלא ממש לוקח אחריות על הון שקשור לכל המשפחה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
א אג"ח ממשלתי במסלול סנופי - מיטב ד"ש קופגל"ה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
S חישוב רווח: קופגל"ה מול ניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס מה עדיף קופגל"ה או קרן סל ישראלית שוק ההון 21
ס למידת מיומנות מבוקשת ומתוגמלת להגדלת ההכנסה התפתחות אישית 48
איש ירח חיסכון לכל ילד- מנוף להגדלת הצריכה של מעמד הביניים? אוף טופיק 15
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
Saver שינוי מקום מגורים כאמצעי להגדלת חסכון - באיזה מחיר? יומני מסע אישיים 15
R קצבת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ קצבת שאירים מקרן פנסיה מיסים 5
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 101
מ מבחן הכנסות לקבלת "קצבת אזרח ותיק" מהמוסד לבטוח לאומי מיסים 0
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
R קצבת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N מכירת נכס יחיד והשלמת הכנסה בקבלת קצבת זקנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שאלה בשביל סבא וסבתא - קצבת קרן סעיף 2 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R העלאת הריבית לחישוב קצבת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Michel הגבלת סכום קצבת פנסיה כדי להשפיע על גודל הכנסה לצורך חישוב תשלומי ביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ל קיזוז של סושיאל סיקיורטי מול קצבת אזרח ותיק בישראל אוף טופיק 1
תפוזינה האם כדאי להפריש לפנסיה בשביל קצבת שארים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ש קצבת הפנסיה לאחר הפרישה מושפעת מהשקעות הקרן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
ע תחזית קצבת פנסיה ואינפלציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מס ורווחי הון למקבל קצבת נכות מיסים 4
א קצבת נכות בעת הגעה לגיל פרישה צרכנות פיננסית 6
M להתחיל למשוך קצבת פנסיה תוך כדי עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
M תוספת דחיית קצבת זקנה - שנה חלקית? צרכנות פיננסית 0
א קצבת זקנה צרכנות פיננסית 7
מ זכאות קצבת שאירים פנסיה צרכנות פיננסית 2
U חישוב קצבת פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
P קופ"ג להשקעה: היוון מלא אחרי פרישה רק אם יש קצבת מינימום? צרכנות פיננסית 22