• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

למידת מיומנות מבוקשת ומתוגמלת להגדלת ההכנסה

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
11
בן 20, כרגע השלמתי 25% בתואר כלכלה וניהול באוניברסיטה הפתוחה.
תמיד עניין אותי התחום הפיננסי ותחומים כמו עסקים,מניות,נדלן ולכן החלטתי ללמוד את התואר הזה.
לאחרונה קראתי פוסט של הסולידית (15 עצות סולידיות לבני 20 +) שבו היא ממליצה לצעירים להתמקד בהגדלת ההכנסה והיא מוסיפה שיש לעשות את זה בין היתר על ידי רכישת מיומניות חדשות ומבוקשות.
בנוסף לכך קראתי הרבה תגובות של אנשים בפורומים אחרים שאומרים שלא בהכרח צריך ללכת ולעסוק במקצוע שאוהבים ומתעניינים בו מכיוון שבסופו של דבר אחרי כמה שנים גם הוא ישעמם אותך ולכן עדיף כבר ללמוד מקצועות שהשכר בהם גבוה.
אמירות אלו גרמו לי להסתכל על בחירת המקצוע העתידי שלי בצורה שונה ולהתמקד יותר בשאלה מה אני צריך ללמוד על מנת להכניס יותר.
ממה שהבנתי, התואר שלי,ובכללי תחומי ההתעניינות שלי לא מובילים למקצועות מבוקשים שמתוגמלים בשכר גבוה בארץ.
חשבתי על למידת תכנות בתור ידיעה שזה מיומנות מתוגמלת. (למרות שאין לי שום ידע בתחום ולא ממש התעניינתי בו אף פעם)

עכשיו השאלות שלי הן:

חבל לי שלא אשתמש בכל הידע הפיננסי שצברתי ולמדתי (הרוב דברים פרקטיים שלמדתי מחוץ ללימודי התואר) למטרת מקצוע לכן האם יש מקצועות שמשלבים ידע פיננסי ותכנות? אילו מקצועות? והאם השכר בהם גבוה?

איזה עוד מיומניות כדאי לי ללמוד במטרה לעלות את ההכנסה העתידית שלי? האם אוכל לשלב אותם עם הידע הפיננסי שכבר יש לי?

חשוב לציין שאני לא אשנה את מסלול התואר שלי במטרה ללמוד מקצוע עם הכנסה גבוהה יותר מכיוון שתוך כדי הלימודים בתואר הבנתי שהתכנים שלומדים בתואר הם כללים ותיאורטיים ואני לא יוצא עם הרבה ידע פרקטי.את התואר שהתחלתי כבר אסיים רק בגלל כבר השלמתי רבע ממנו אז חבל שלא אשלים אותו כבר עד הסוף.

גם חשוב לציין שחלק גדול מהרצון שלי להגדיל את ההכנסה העתידית שלי באה מהרצון להגיע לעצמאות כלכלית בשלב מוקדם בחיים.

מבלי להיכנס למקרה הספציפי שלך, אני נוטה להאמין שגם הסולידית קצת מפספסת את אחד המאפיינים של הדור שלך.

אם ננסה לתחום את העניין בזמן, אז עד לקורונה עדיין שלטה בכיפה התפיסה שאומרת שעדיף להתמקד בקריירה מבטיחה בתור שכיר. כיום זה מתחיל מאוד להתערער לדעתי. לא שיש לי ניסיון כעצמאי (למרות היותי עוסק פטור), אבל ניכר שאחד הטקטיקות שרצות חזק בעידן האינטרנט הוא לדעת הרבה על קצת, ולהציע את הידע והמומחיות הזאת בתור שירותים, עסקים, ספרים, קורסים אינטרנטיים, שעות ייעוץ וליווי, פרילנסר וכן הלאה.

אם בשלב כלשהו צריך לשנות את אופי העיסוק, נראה שזה עשוי להיות יותר קל וזורם בתור עצמאי עם בסיס וניסיון חזקים בנישה מסוימת שכבר הוכיחה את עצמה ולאחר שצברנו מוניטין, מאשר להיות כלכלן שהחליט שכדאי לו לעשות הסבה לתכנות. ההתרחבות של עצמאי היא לרוחב בעוד ההתרחבות של שכיר היא לאורך ודורשת יותר זמן וכסף הרבה פעמים (לעשות שוב תואר, להתחיל עבודה שוב מלמטה וכן הלאה).

אין בכוונתי לעודד בהכרח את מסלול בעצמאים, בסה"כ הנחתי כאן פרספקטיבה שבשנים האחרונות נוהגים לדבר עליה הרבה. לא בטוח שהיא תתגלה כנכונה.
בכל מקרה, המון בהצלחה בעולם המבוגרים ;)

נערך לאחרונה ב:
על קצה המזלג אני חושב שללכת רק אחרי הכסף זו בחירה שלא תצליח להחזיק בה מעמד לטווח הארוך. צעד יותר נבון הוא לחפש מקום שיש בו שכר גבוה, עניין כללי לתחום ושיש לך בו כישורים רלוונטים. אתן לך כמה טיפים:

א. נסה להסיק מהדברים שעשית עד כה בחיים איזה כישורים יש לך ולמה אתה נמשך פחות. עם זאת קח את זה בערבון מוגבל. התפיסות שיש לך בנוגע לעצמך הולכות להשתנות עם השנים.

ב. קרא את הספר SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU שעוסק במציאת עבודת החלומות.

ג. חשוב לזכור שהחיים כוללים הרבה ניסוי ותהייה. נסע להיכשל מהר (כלומר לקפוץ למים להתנסות וללמוד מזה) כדי שתוכל לקבל תובנות בנוגע למי שאתה. הייתי נמנע מהאשלייה שיש מסלול קריירה מסודר. ברוב המקרים זה לא עובד ככה.

אולי תמצא עניין בפוסט שכתבתי שבו אני מסביר למה מרדף עיוור אחרי החלומות שלנו הוא רעיון רע

על קצה המזלג אני חושב שללכת רק אחרי הכסף זו בחירה שלא תצליח להחזיק בה מעמד לטווח הארוך. צעד יותר נבון הוא לחפש מקום שיש בו שכר גבוה, עניין כללי לתחום ושיש לך בו כישורים רלוונטים. אתן לך כמה טיפים:

א. נסה להסיק מהדברים שעשית עד כה בחיים איזה כישורים יש לך ולמה אתה נמשך פחות. עם זאת קח את זה בערבון מוגבל. התפיסות שיש לך בנוגע לעצמך הולכות להשתנות עם השנים.

ב. קרא את הספר SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU שעוסק במציאת עבודת החלומות.

ג. חשוב לזכור שהחיים כוללים הרבה ניסוי ותהייה. נסע להיכשל מהר (כלומר לקפוץ למים להתנסות וללמוד מזה) כדי שתוכל לקבל תובנות בנוגע למי שאתה. הייתי נמנע מהאשלייה שיש מסלול קריירה מסודר. ברוב המקרים זה לא עובד ככה.

אולי תמצא עניין בפוסט שכתבתי שבו אני מסביר למה מרדף עיוור אחרי החלומות שלנו הוא רעיון רע
קראתי את הספר: so good they cant ignore you.
ממה שאני זוכר עיקר הספר מדבר על זה שיש כמה מאפיינים נדירים בעבודה שמספקים אנשים:אוטונומיה,תחושת יכולת,קשר עם אנשים.
על מנת להשיג את הדברים האילו צריך להפוך למומחה בתחום/מיומנות מסויימים שנותנים בתמורה ערך גבוה למעסיק שלך.
הבעיה שקשה לי להחליט באיזה תחום להתמקד ולהתמקצע אבל אולי כמו שכתבת זה באמת עניין של ניסוי ותהייה.

אבל ניכר שאחד הטקטיקות שרצות חזק בעידן האינטרנט הוא לדעת הרבה על קצת, ולהציע את הידע והמומחיות הזאת בתור שירותים, עסקים, ספרים, קורסים אינטרנטיים, שעות ייעוץ וליווי, פרילנסר וכן הלאה.
חשבתי גם על הכיוון הזה אבל אני עדיין בשלב שאני לא יודע עם קריירה בתור עצמאי מתאימה לאישיות שלי אז קשה לי להחליט

בנוסף לכך קראתי הרבה תגובות של אנשים בפורומים אחרים שאומרים שלא בהכרח צריך ללכת ולעסוק במקצוע שאוהבים ומתעניינים בו מכיוון שבסופו של דבר אחרי כמה שנים גם הוא ישעמם אותך ולכן עדיף כבר ללמוד מקצועות שהשכר בהם גבוה.
יש כאן עירבוב של מונחים. בוא נפרק את זה רגע :)
תחום העניין שלך הוא כלכלה ופיננסים? מצוין. זה תחום רחב מאד ויש בו שלל מקצועות ותפקידים. כל מילה מודגשת כאן היא בעלת פירוש שונה.
דעתי האישית היא שכדאי לעבוד בתחום שמעניין אותך, ואם אתה מגלה שתפקיד מסוים מתחיל לשעמם אותך - מצא תפקיד חדש.
אם התחום כולו כבר משעמם אותך, תתחיל להתעמק בתחום החדש שמעניין אותך באותו זמן.
אם משום מה החלטת שרק גובה השכר מעניין אותך, אתה עלול לחוות שעמום ודיכי ממהות התחום בכלל או התפקיד בפרט.
גם חשוב לציין שחלק גדול מהרצון שלי להגדיל את ההכנסה העתידית שלי באה מהרצון להגיע לעצמאות כלכלית בשלב מוקדם בחיים.
עצמאות כלכלית איננה קשורה באופן חד ערכי לגובה המשכורת אלא לפער בין הכנסות והוצאות ולשימוש המושכל בחסכון הנצבר.

קראתי את הספר: so good they cant ignore you.
ממה שאני זוכר עיקר הספר מדבר על זה שיש כמה מאפיינים נדירים בעבודה שמספקים אנשים:אוטונומיה,תחושת יכולת,קשר עם אנשים.
על מנת להשיג את הדברים האילו צריך להפוך למומחה בתחום/מיומנות מסויימים שנותנים בתמורה ערך גבוה למעסיק שלך.
הבעיה שקשה לי להחליט באיזה תחום להתמקד ולהתמקצע אבל אולי כמו שכתבת זה באמת עניין של ניסוי ותהייה.
זה חלק ממה שהוא אומר. בנוסף הוא מדבר על החשיבות של קבלת משוב מהשטח כדי לראות למה יש ערך. לעשות סדרה של פרוייקטים קטנים ולהעזר בכל אחד מהם כדי לדייק את הכיוון שלך.

אתן דוגמה מהמקרה שלי. למדתי ביולוגיה אבל גיליתי שאני לא נהנה מעבודת המעבדה. במקביל לתואר עבדתי בהעברת שיעורים מקוונים ודי נהנתי מזה אז עברתי להוראה. נהניתי ללמד אבל לא אהבתי את העיסוק במשמעת אז היום אני מעביר חוגים פיננסים. הרעיון הוא לדייק כל פעם את מי ומה שאתה. אחד הפוסטים הנהדרים בנושא מדבר על החשיבות של התנסות בתחום לפני שקופצים ללמוד אותו באופן מלא.

אמירות אלו גרמו לי להסתכל על בחירת המקצוע העתידי שלי בצורה שונה ולהתמקד יותר בשאלה מה אני צריך ללמוד על מנת להכניס יותר.
ממה שהבנתי, התואר שלי,ובכללי תחומי ההתעניינות שלי לא מובילים למקצועות מבוקשים שמתוגמלים בשכר גבוה בארץ.
חשבתי על למידת תכנות בתור ידיעה שזה מיומנות מתוגמלת. (למרות שאין לי שום ידע בתחום ולא ממש התעניינתי בו אף פעם)
איזה עוד מיומניות כדאי לי ללמוד במטרה לעלות את ההכנסה העתידית שלי? האם אוכל לשלב אותם עם הידע הפיננסי שכבר יש לי?
אני חושב שצריך להסתכל על צבירה של ידע כמו על השקעה במניות.
אתה רואה שתכנות זה מקצוע מאוד רווחי אז אתה מחליט להשקיע בו, אבל בפועל אתה קונה נכס בזמן שהוא בשיא שלו ובסוף תאלץ למכור אותו בהפסד.
השאלה "מה אני צריך ללמוד" היא בעיניי לא פחות קשה מהשאלה "באיזו מניה עליי להשקיע". כך או כך אתה מנסה לחזות לאן מועדות פני השוק ואתה מהמר על זה את ההון העתידי שלך. אני מאמין בתיאורית השוק היעיל, ובפרט אני מאמין שהערך הכלכלי של מיומנות כזו או אחרת כבר מגולם בעלות ההכשרה הנדרשת כדי להתמחות בה והסיכון הגלום בה (הסיכון שלא תצליח לעשות ממנה הכנסה מספקת).

וגם הפיתרון לבעיה הזו הוא אותו פיתרון כמו בהשקעה בבורסה: פיזור, פיזור, פיזור, כמה שיותר פיזור!
תלמד כלכלה, תלמד תכנות, תלמד להשקיע בנדל"ן, תלמד לבשל, תלמד פילוסופיה יוונית, תלמד לבנות אתרי אינטרנט, תלמד לנגן בטובה - אתה לא יודע מתי משהו מאלה ישמש אותך, אז אל תחשוב על זה. פשוט תלמד דברים חדשים כל הזמן, ותן לקסם של הריבית דריבית לעשות את שלו.

מעניין אבל נדמה לי ששוק העבודה דווקא מתגמל מיקוד ולא פיזור.
תדע קצת - לתכנת, קצת לנגן, לא תגיע רחוק (כלכלית)
אם תהיה המתכנת הכי טוב תרויח הון
אם תהיה הנגן הכי טוב תרויח הון
וכו'

מעניין אבל נדמה לי ששוק העבודה דווקא מתגמל מיקוד ולא פיזור.
תדע קצת - לתכנת, קצת לנגן, לא תגיע רחוק (כלכלית)
אם תהיה המתכנת הכי טוב תרויח הון
אם תהיה הנגן הכי טוב תרויח הון
וכו'
השוק מתגמל מיקוד בתחום שנדרש עבורו. כנ"ל לגבי בהשקעה במניות, אם תשקיע במניה ספציפית אז תרוויח הון בתנאי שהשקעת במניה הנכונה.
באופן דומה, שוק העבודה יתגמל אותך על התמקדות בתחום ספציפי - בתנאי שתתמקד בתחום הנכון, שרק בדיעבד תדע מהו.
זה לא שכל עוד אתה מתמקד בכל תחום אקראי לבחירתך אז אוטומטית השוק יעשה ממך מיליונר. זה לא עובד ככה.
ממש כמו במניות: אם תצליח לפגוע במיומנות הנכונה ותתמקד רק בה אז תוכל להקים על בסיסה עסק שיכניס מיליונים, אבל רוב הסיכוים שלא תפגע נכון ותפסיד את המכנסיים. לכן מפזרים את ההשקעה.

דעתי האישית היא שכדאי לעבוד בתחום שמעניין אותך, ואם אתה מגלה שתפקיד מסוים מתחיל לשעמם אותך - מצא תפקיד חדש.
אם התחום כולו כבר משעמם אותך, תתחיל להתעמק בתחום החדש שמעניין אותך באותו זמן.
אם אני אעשה את החילופים האלו אבל אני אשלם מחיר בגלל שכל הנסיון והידע שצברתי בתפקיד/תחום הקודם ילכו לפח במקום שאוכל למנף אותם לטובת שכר גבוה יותר שמעסיקים יהיו מוכנים לשלם לי בגלל הנסיון שצברתי.

אתה רואה שתכנות זה מקצוע מאוד רווחי אז אתה מחליט להשקיע בו, אבל בפועל אתה קונה נכס בזמן שהוא בשיא שלו ובסוף תאלץ למכור אותו בהפסד.
השאלה "מה אני צריך ללמוד" היא בעיניי לא פחות קשה מהשאלה "באיזו מניה עליי להשקיע". כך או כך אתה מנסה לחזות לאן מועדות פני השוק ואתה מהמר על זה את ההון העתידי שלך. אני מאמין בתיאורית השוק היעיל, ובפרט אני מאמין שהערך הכלכלי של מיומנות כזו או אחרת כבר מגולם בעלות ההכשרה הנדרשת כדי להתמחות בה והסיכון הגלום בה (הסיכון שלא תצליח לעשות ממנה הכנסה מספקת).

וגם הפיתרון לבעיה הזו הוא אותו פיתרון כמו בהשקעה בבורסה: פיזור, פיזור, פיזור, כמה שיותר פיזור!
תלמד כלכלה, תלמד תכנות, תלמד להשקיע בנדל"ן, תלמד לבשל, תלמד פילוסופיה יוונית, תלמד לבנות אתרי אינטרנט, תלמד לנגן בטובה - אתה לא יודע מתי משהו מאלה ישמש אותך, אז אל תחשוב על זה. פשוט תלמד דברים חדשים כל הזמן, ותן לקסם של הריבית דריבית לעשות את שלו.
אני תוהה האם אי אפשר לתזמן ברמה סבירה את שוק העבודה

יותר משתלם ללמוד תכנות מלהיות נהג אוטובוס. אני שם את הכסף שלי על זה שזה ישאר כך בעשור הקרוב

חשוב לשמור על גמישות ולפתח עוד כישורים לאורך הדרך אבל מכאן עד לטענה שמדובר בשוק יעיל יש מרחק.

השוק מתגמל מיקוד בתחום שנדרש עבורו. כנ"ל לגבי בהשקעה במניות, אם תשקיע במניה ספציפית אז תרוויח הון בתנאי שהשקעת במניה הנכונה.
באופן דומה, שוק העבודה יתגמל אותך על התמקדות בתחום ספציפי - בתנאי שתתמקד בתחום הנכון, שרק בדיעבד תדע מהו.
זה לא שכל עוד אתה מתמקד בכל תחום אקראי לבחירתך אז אוטומטית השוק יעשה ממך מיליונר. זה לא עובד ככה.
ממש כמו במניות: אם תצליח לפגוע במיומנות הנכונה ותתמקד רק בה אז תוכל להקים על בסיסה עסק שיכניס מיליונים, אבל רוב הסיכוים שלא תפגע נכון ותפסיד את המכנסיים. לכן מפזרים את ההשקעה.
יש תחומים שבהם הסיכויים להצליח שואפים ל-100%. רפואה, מעדי המחשב.
רוב הסיכויים שלא אפגע נכון ואפסיד את המכנסיים?
נכון שבמוזיקה זה לא ככה (תלוי גם איזה תחום במוזיקה)
זה שונה מאד ממניות

נערך לאחרונה ב:
יש תחומים שבהם הסיכויים להצליח שואפים ל-100%. רפואה, מעדי המחשב.
יש לך נתונים על כמה אנשים ניסו ללמוד/למדו רפואה ובסוף לא הפכו לרופאים?
נשמע לי גבוה.

אני מכיר הרבה אנשים שניסו ללמוד מדעי המחשב ולא הצליחו.

אני תוהה האם אי אפשר לתזמן ברמה סבירה את שוק העבודה

יותר משתלם ללמוד תכנות מלהיות נהג אוטובוס. אני שם את הכסף שלי על זה שזה ישאר כך בעשור הקרוב

חשוב לשמור על גמישות ולפתח עוד כישורים לאורך הדרך אבל מכאן עד לטענה שמדובר בשוק יעיל יש מרחק.
אני יכול להעיד על עצמי כמתכנת, ועל כל מי שעובד במקום עבודה שלי, ועל עוד כמה חברים מהתחום - שהשכר של מתכנת ירד (ריאלית) בשנה החולפת.
אין לי סטטיסטיקות לומר כמה התופעה הזאת רווחת, אבל עובדתית קיימים מתכנתים בשוק ששכרם השנה התכווץ.
האם המגמה הזאת תמשיך, האם תשנה כיוון, ואם כן אז מתי זה יקרה? מי יודע?

אנחנו יכולים להתווכח על זה כאן עד מחר ואנחנו נישמע כמו שני חבר'ה שמתווכחים האם להשקיע במניה של אפל או במניה של טסלה.
אני אוהב את הדיונים האלה, זה כיף לנחש מגמות בשוק, אבל רק בתיאוריה כשאני לא באמת מושקע בניחושים שלי.
עם כמה שזה כיף להתווכח על מה יעלה בגורלם של המתכנתים בשוק העובדה, אל תשים על זה כסף. אל תהמר על העתיד שלך. תשמור על זה ברמת ויכוח עם אנשים מעצבנים ברשת ותו-לא.

לדעתי, זו עצה מוצלחת מאוד.
ישר להיכל התהילה של הפורום

יש לך נתונים על כמה אנשים ניסו ללמוד/למדו רפואה ובסוף לא הפכו לרופאים?
נשמע לי גבוה.

אני מכיר הרבה אנשים שניסו ללמוד מדעי המחשב ולא הצליחו.
בהנחה שסיימת את המסלול......

אם לא סיימת מסלול רפואה אז סביר מאד שלא תרויח כסף מלהיות רופא. על זה אני מסכים.
אלא אם כן

אני יכול להעיד על עצמי כמתכנת, ועל כל מי שעובד במקום עבודה שלי, ועל עוד כמה חברים מהתחום - שהשכר של מתכנת ירד (ריאלית) בשנה החולפת.
אין לי סטטיסטיקות לומר כמה התופעה הזאת רווחת, אבל עובדתית קיימים מתכנתים בשוק ששכרם השנה התכווץ.
האם המגמה הזאת תמשיך, האם תשנה כיוון, ואם כן אז מתי זה יקרה? מי יודע?

אנחנו יכולים להתווכח על זה כאן עד מחר ואנחנו נישמע כמו שני חבר'ה שמתווכחים האם להשקיע במניה של אפל או במניה של טסלה.
אני אוהב את הדיונים האלה, זה כיף לנחש מגמות בשוק, אבל רק בתיאוריה כשאני לא באמת מושקע בניחושים שלי.
עם כמה שזה כיף להתווכח על מה יעלה בגורלם של המתכנתים בשוק העובדה, אל תשים על זה כסף. אל תהמר על העתיד שלך. תשמור על זה ברמת ויכוח עם אנשים מעצבנים ברשת ותו-לא.
נשמע לי שכל הדיון הזה, של פיזור או מיקוד בשוק העבודה, נכתב בגלל שנכון לעכשיו אתה מתוסכל מכך שכל הביצים שלך בסל אחד.
אולי לפני שנתיים היית מדבר אחרת. אולי בעוד שנתיים גם.
אולי אם היית "מפזר" לא היית בכלל מגיע למקום היפה שהגעת? כי האנרגיה והפוקוס הם משאבים מוגבלים
אל מול הדוגמה שלך אני מכיר אנשים שפיזרו והתפזרו.
כל מקרה לגופו.
מסכים עם השורה האחרונה שלך. ברשותך פרשתי מהדיון

בהנחה שסיימת את המסלול......
אין אנשים שנשברים מהלחץ? אין כאלו שמספיק טובים כדי לסיים את הלימודים אבל ממש גרועים במקצוע? אין כאלו שטובים בבחינות וצולחים פרוייקטים אבל העבודה במקצוע במשך שעות רבות בלתי אפשרית מבחינתם?
אני לא חושב ששמעתי על מקצוע בו מאה אחוז מהעוסקים בו מצליחים (אבל אולי יש פער בהגדרות של אנשים שונים ל"הצלחה").

נושאים דומים

Back
למעלה