• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פתאום התחלתי לחשוש

• פותח הנושא פותח הנושא סולידי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בשוק המניות העולמי מיצרים תנודות בשבע ספרות בטווחי זמן הזויים.
כוונתך שהחלק המושקע במניות היה תנודתי מדי בתקופה האחרונה שהוביל לשינוייםם ב- 7 ספרות ? עדיין קשה לי להבין איך זה ייתכן. נניח ולאדם מסוים יש 3 מיליון בקרן הפנסיה עדיין השינוי לא כזה גדול
לגבי החיסכון, האם אתם כמשפחה חוסכים ללא פנסיה וקהל מעל 20K בחודש? האם את יכולה להעריך ממוצע חיסכון חודשי ?

נניח ולאדם מסוים יש 3 מיליון בקרן הפנסיה עדיין השינוי לא כזה גדול
ואם לאותו אדם יש 2 מליון בקופ"ג ira, ועוד 4 מליון בתיק ממוסה, והכל מושקע ב iwda?
שים לב שהניר הזה הגיע לפני הקורונה לשיא של 65 ובמהלך הקורונה ירד לשפל של 43.

מעניין אותי מה הגישה שלך ושל הסולידי לגבי הילדים שלכם.

אני כרגע מאוד מתלבטת ביני לבין עצמי, כי נושא ה"לסדר את הילדים" יעלה לי בכמה שנות עבודה, ואני שואלת את עצמי האם זה שווה ומשתלם

הכוונה שלי בלתת היא לא להוריש - להוריש זה משהו שאני מקווה שיקרה כשהילדים שלי יהיו כבר בגיל העמידה וזה כסף שלא יהיה דרוש לי בכלל בזמן ההורשה... אני מתכוונת ממש לקחת נתח עיקרי (מעל חצי מיליון ש"ח, למשל) מהשווי שלי ולהעביר אותו לילדי בשלב יחסית מוקדם של החיים שלהם, כך שזה יכול לעשות שינוי משמעותי, בדיוק על ידי הגב הכלכלי שדיברת עליו.

כן, התוכנית שלנו היא לעזור לילדים גם בשלב רכישת הנכס הראשון. זה בכל מקרה לא יבוא על חשבון יציאה לפנסיה מוקדמת אם וכאשר נרצה.
מכיוון שאנחנו מעדיפים בינתיים להמשיך בעבודה (מתוך בחירה) למרות שאנחנו בעיקרון כבר יכולים לצאת לפנסיה מוקדמת, אני מניחה שהעזרה לילדים תוכל לגדול בהתאם ולפי צורך/בחירה שלנו.

אם נראה שהעזרה שלנו גורמת נזק במקום תועלת בוודאי שנשנה אסטרטגיה. אבל ההון הדרוש קיים.

כוונתך שהחלק המושקע במניות היה תנודתי מדי בתקופה האחרונה שהוביל לשינוייםם ב- 7 ספרות ?

מבחינתנו זה לא ״תנודתי מדי״ זה פשוט חלק בלתי נפרד מההחלטה להחזיק את ההקצאה המנייתית שנבחרה.
אם זה היה תנודתי מדי *עבורנו* היינו צריכים לשנות את אחוז ההקצאה הזה במקור.

עדיין קשה לי להבין איך זה ייתכן. נניח ולאדם מסוים יש 3 מיליון בקרן הפנסיה עדיין השינוי לא כזה גדול

אז מן הסתם אתה יכול להבין שיש הרבה יותר מ- 3 מליון...

לגבי החיסכון, האם אתם כמשפחה חוסכים ללא פנסיה וקהל מעל 20K בחודש?

כן.

פוסט שיתוף ...

אני בן 55 ומתכנן לפרוש בעוד כשנה וחצי - מאי 21. העליות בשוק השנה הגדילו לי את ההון באופן משמעותי, ועכשיו אני מתחיל לחשוש אם לבסס את חישובי הפרישה שלי על רצף התשואות האחרון. החשש שלי הוא מקריסה בתקופה הקרובה. ההון שלי מושקע באופן הבא:
- ביטוח מנהלים - 1.56M - מקדם 190 לגיל 60. יש דרך לדעת איך הכסף מושקע? אני מניח חצי אגח חצי מניות.
- קופ"ג IRA עם 1.28M - היו ב-iwda עד לפני כחודש. העברתי ל-ibta - אגח אמריקאי 1-3.
- קה"ש IRA עם 0.36M - מושקע ב-eimi
- RSU עם כ-1.25M נטו - החברה נמכרה ולכן לא כדאי לי למכור כי אם אחכה לסגירה, אקבל עוד כ-0.2M נטו. מצד שני תנודתיות נמוכה כי מחיר המכירה נקבע כבר.
- חשבון ממוסה עם 1.64M נטו - הכל ב-iwda

כרגע אני עם 66% מניות. לפני כחודש הייתי עם 87%. השינוי ב-IRA היה יחסית זול, רק תשלום עמלות ללא אירוע מס. עכשיו אני שוקל האם למכור גם את התיק הממוסה, אלא שזה יגרור תשלום מס של קרוב ל-80K ש"ח, מעבר לשאלה האם כדאי לי לרדת ל-40% מניות.
על פניו נראה שכן לפי כללי האצבע של הגיל שלי ומודל U לקראת פרישה. אבל זו לא היתה התוכנית המקורית. מתחבט לי ...
כבר לא חושש
מבשר כי הודעתי לאחרונה על פרישה ובקרוב אסיים לעבוד.

עברו מספר שנים מאז שפתחתי את השרשור, ובינתיים החיים שלי השתנו משמעותית. בין השאר מצבי הכלכלי השתפר אפילו ביחס למצב המבוסס בו הייתי לפני 3 שנים בתחילת השרשור:
- ביטוח מנהלים עם 1.97M.
- קופ"ג IRA עם 2.08M, כאשר 1.21M במזומן ויעבור בקרוב לאגח שקלי קצר, והשאר ב-IWDA.
- קה"ש IRA עם 0.37M ב-EIMI.
- RSU עם 1.26M במניות מעסיק.
- תיק ממוסה עם 5.01M מושקעים ב-IWDA.
- בית בבעלות שלא הוזכר בפתיחת השרשור אבל היה כבר אז. שווי מוערך היום 7M.

כ-1M מהתיק מיועדים לעזרה לילדים. שאר הכסף ישמש אותי לצריכה שוטפת, כשההערכה שלי היא שימוש בכ-20K לחודש, כשההון יכול לספק כ-30K.

אני בן 58 והתכנון למשוך קודם RSU, לגשר עד גיל 60. ללא הכנסה אחרת, המיסוי יופחת ושווים הנקי יהיה כ-1.5M, מה שיכסה את צרכי לשנתיים ועזרה לילדים.
מגיל 60 לרתק כ-3M מהחסכון הפנסיוני לקצבה של כ-15K, ולהשלים, תחילה מקה"ש, ולאחר מכן מהתיק הממוסה.
היתרה בחסכון הפנסיוני תשאר כירושה. כמו כן, ייתכן מאוד שלא אגיע למשיכה מהתיק הממוסה עם ההטבות בגיל 67, בגיל 70, ועם צפי לירידה בהוצאות בגילאים אלה.

נראה שאני די מסודר. אז המון תודה לפורום הזה שאני קורא בו כבר כ-8 שנים ועזר לי רבות עם השקעות ועם ייצוב כלכלי.

לילה טוב

נראה שאני די מסודר. אז המון תודה לפורום הזה שאני קורא בו כבר כ-8 שנים ועזר לי רבות עם השקעות ועם ייצוב כלכלי.
תודה על העדכון!
כיף לראות יישום של הפרקטיקות מהפורום בדוגמא ממשית.

המון בהצלחה!

כבר לא חושש

עברו מספר שנים מאז שפתחתי את השרשור, ובינתיים החיים שלי השתנו משמעותית. בין השאר מצבי הכלכלי השתפר אפילו ביחס למצב המבוסס בו הייתי לפני 3 שנים בתחילת השרשור:
- ביטוח מנהלים עם 1.97M.
- קופ"ג IRA עם 2.08M, כאשר 1.21M במזומן ויעבור בקרוב לאגח שקלי קצר, והשאר ב-IWDA.

כ-1M מהתיק מיועדים לעזרה לילדים. שאר הכסף ישמש אותי לצריכה שוטפת, כשההערכה שלי היא שימוש בכ-20K לחודש, כשההון יכול לספק כ-30K.

אני בן 58 והתכנון למשוך קודם RSU, לגשר עד גיל 60. ללא הכנסה אחרת, המיסוי יופחת ושווים הנקי יהיה כ-1.5M, מה שיכסה את צרכי לשנתיים ועזרה לילדים.
מגיל 60 לרתק כ-3M מהחסכון הפנסיוני לקצבה של כ-15K, ולהשלים, תחילה מקה"ש, ולאחר מכן מהתיק הממוסה.
היתרה בחסכון הפנסיוני תשאר כירושה. כמו כן, ייתכן מאוד שלא אגיע למשיכה מהתיק הממוסה עם ההטבות בגיל 67, בגיל 70, ועם צפי לירידה בהוצאות בגילאים אלה.

לילה טוב
הירידות האחרונות היו מדירות שינה מעיני

הירידות האחרונות היו מדירות שינה מעיני
לא יודע כמה זמן אתה כבר משקיע, אבל אחרי 7 שנים בשוק התרגלתי לתנודתיות ואני אדיש לה. מניות המעסיק שלי איבדו 60% מערכן הדולרי, כשבמקרה שלי זה 2M ש"ח נטו, ואני ישן טוב.
גם התיק הממוסה איבד למעלה מ-1M ש"ח נטו.

העיקר שבשורה התחתונה אני יכול לפרוש בבטחה.

כבר לא חושש

- ביטוח מנהלים עם 1.97M.

לילה טוב
היי,
1. ההערכה של 20k חושבה בצורה יחסית מוגזמת? או מצד שני המינימום שאתה צריך כל חודש?
אתה רואה חודשים שתוציא הרבה פחות? או חודשים שתוציא הרבה יותר? (לא כחלק ממשהו לא מצופה, אלא כחלק מהוצאה שאתה רוצה כמו חופשה, שלא היית חייב לקנות).
- אם התכוננת ל20k אתה רוב הזמן אתה מוציא 10k לאט לאט המרווח ביטחון שלך יגדל עוד עם השנים.

2. למה ההוצאות המתוכננות מגיל 70 ירדו? לפי איך שאני רואה את זה, יש יותר בלת"מים, יש צורך לפעמים בגיוס של יותר עזרה חיצונית או דיור עם תנאים משופרים.

למה ההוצאות המתוכננות מגיל 70 ירדו? לפי איך שאני רואה את זה, יש יותר בלת"מים, יש צורך לפעמים בגיוס של יותר עזרה חיצונית או דיור עם תנאים משופרים.
אני לא מדברת בשמו של הפות"ש, אלא ממה שראיתי בעצמי (ואולי תוכל לראות על עצמך) - אנשים מוציאים דרך קבע יותר כסף על חשקים מאשר על צרכים מסך התקציב החודשי שלהם. בגילאים מבוגרים יותר, כשכבר אין משכנתא אבל הבריאות עוד טובה, זה אפילו יותר בולט. אבל כאשר מגיעים לזמנים של מחלות ונדרשים לעזרה חיצונית אז יורד החלק של החשקים (חופשות,מסעדות, גאדג'טים) ולכן זה בדרך כלל מאפשר להישאר באותו תקציב פחות או יותר.
במקרה של הפות"ש, מעבר לתיק ההשקעות והפנסיה, יש לו רשת בטחון גדולה נוספת בדמות בית המגורים שבמקרה גרוע במיוחד יוכל לשנמך/למשכן/משכון הפוך.

אנשים מוציאים דרך קבע יותר כסף על חשקים מאשר על צרכים מסך התקציב החודשי שלהם. בגילאים מבוגרים יותר, כשכבר אין משכנתא אבל הבריאות עוד טובה, זה אפילו יותר בולט
בדיוק ונדמה לי שבניגוד לעבר, הרבה יותר מקובל להוציא על בילויים כל עוד הבריאות מאפשרת ויש לא מעט התארגנויות לגיל השלישי שמיועדות בדיוק לזה.

היי,
1. ההערכה של 20k חושבה בצורה יחסית מוגזמת? או מצד שני המינימום שאתה צריך כל חודש?
אתה רואה חודשים שתוציא הרבה פחות? או חודשים שתוציא הרבה יותר? (לא כחלק ממשהו לא מצופה, אלא כחלק מהוצאה שאתה רוצה כמו חופשה, שלא היית חייב לקנות).
- אם התכוננת ל20k אתה רוב הזמן אתה מוציא 10k לאט לאט המרווח ביטחון שלך יגדל עוד עם השנים.

2. למה ההוצאות המתוכננות מגיל 70 ירדו? לפי איך שאני רואה את זה, יש יותר בלת"מים, יש צורך לפעמים בגיוס של יותר עזרה חיצונית או דיור עם תנאים משופרים.
יש לי בתקציב 6K לאחזקת רכבים, אחד שלי ואחד לילדים, כולל החלפה פעם ב-5 שנים. אני חושב שבגיל מבוגר הילדים כבר יהיו עצמאים ולא אחזיק להם מכונית, ובשלב מאוחר יותר גם אני אפסיק לנהוג.

בנוסף, 7K לבילוי, שזה כולל הרבה טיולים פעילים, בעיקר צלילה וטרקים. אני גם סקיפר והסעיף כולל הוצאה על שייט. אני מעריך שאפסיק לצלול בשלב מסוים, ואולי גם אקטין מינון של טרקים ושייט.

כבר לא חושש

- ביטוח מנהלים עם 1.97M.

לילה טוב
איזה כיף לשמוע!
ובהחלט נראה שאתה מסודר+++

אין ספק ששלוש השנים שחלפו היו מופרעות לגמרי.
כמו עם ההודעה הראשונה שלך גם עכשיו אני מאוד מתחברת למקום שהגעת אליו. ושוב מוצאת את עצמי חושבת שאני צריכה לעשות העתק הדבק להודעה…

לגבי התכנון שלך.
האם חלק מה- RSU כבר הומר (בעבר) לתיק הממוסה ולמדד רחב? אם כן מה הייתה האסטרטגיה שבחרת למכירה? והאם היית עושה דברים אחרת בדיעבד?
איך אתה הולך למכור את ה- RSU בשנתיים הלו? האם תמכור חצי בשנה הראשונה ובשנה השנייה את החצי השני? (על מנת להקטין את המס) או שתמכור את הכל לקראת הפרישה על מנת למנוע תנודתיות?

אגב, ראיתי שהתקציב החודשי שתכננת לעצמך לא השתנה. זה יפה מאוד ולא מובן מאליו במיוחד לאור האינפלציה.

מניות המעסיק שלי איבדו 60% מערכן הדולרי, כשבמקרה שלי זה 2M ש"ח נטו
האם הסכום שירד הפחית את העזרה לילדים שתכננת? או שבכל מקרה תכננת לעזור ב- 1M שקל בלי התייחסות לסכום שנצבר שם?
שואלת כי אצלנו החלק הזה שנצבר (בסכומים די הזויים) הוא ״אקסטרה״ מבחינתינו ולכן ה-״תיאבון״ לעזור לילדים (לדוגמא ברכישת דירה) עולה.

האם הסכום שירד הפחית את העזרה לילדים שתכננת? או שבכל מקרה תכננת לעזור ב- 1M שקל בלי התייחסות לסכום שנצבר שם?
שואלת כי אצלנו החלק הזה שנצבר (בסכומים די הזויים) הוא ״אקסטרה״ מבחינתינו ולכן ה-״תיאבון״ לעזור לילדים (לדוגמא ברכישת דירה) עולה.
אצלנו זה כך: לפני מעל 10 שנים דיברתי עם אשתי, והגדרנו מטרה לעזור לילדים בסכום הראשוני שצריך כדי לקחת משכנתא ולהמשיך משם. בפירוש הגדרנו שאין מטרה לממן דירה שלמה, וספק גדול אם מימון כזה לא מזיק לטווח ארוך. נניח שאז חשבנו ש 300k לילד זה מספיק, והיום נראה שצריך כפול מזה לאותה הגדרת מטרה. טוב. אין סיבה שזה ישתנה, לא חשוב כמה כסף יש לנו.

האם חלק מה- RSU כבר הומר (בעבר) לתיק הממוסה ולמדד רחב? אם כן מה הייתה האסטרטגיה שבחרת למכירה?
כן. כל מה שהבשיל ועברו שנתיים מההענקה נמכר ובמקומו נקנה IWDA. בשלב מסוים כשהיה לי מספיק לפרישה גם ללא ה-RSU שנותרו, הפסקתי למכור.

והאם היית עושה דברים אחרת בדיעבד?
הייתי מוכר לפני שנה בשיא כל מה שהופשר
אבל זה לא חוכמה לפעול בשוק ההון בדיעבד.

המטרה שלי היא לאו דוקא רכישת דירה. גם לימודים או פתיחת עסק הן מטרות לגיטימיות.
הסכום לא השתנה.
ייתכן ובעתיד ארגיש שיש לי ייתרות מיותרות, והילדים צריכים סכום גבוה יותר למטרה חיובית, אז אתן יותר.
כמו כן אני גרוש ולילדים יש גם אמא.

אצלנו זה כך: לפני מעל 10 שנים דיברתי עם אשתי, והגדרנו מטרה לעזור לילדים בסכום הראשוני שצריך כדי לקחת משכנתא ולהמשיך משם. בפירוש הגדרנו שאין מטרה לממן דירה שלמה, וספק גדול אם מימון כזה לא מזיק לטווח ארוך. נניח שאז חשבנו ש 300k לילד זה מספיק, והיום נראה שצריך כפול מזה לאותה הגדרת מטרה. טוב. אין סיבה שזה ישתנה, לא חשוב כמה כסף יש לנו.
יש לי שאלה… האם אתה או אשתך קיבלתם עזרה מההורים? אם כן עד כמה?
כי יש לי תחושה שלפעמים זה קשור. סוג של הרגשה שאם לנו לא קנו דירה והסתדרנו, גם הילדים יכולים וזה רק יזיק להם אם הם יקבלו את הכל על מגש של כסף.
אבל אולי אני טועה ואתם כן קיבלתם מההורים עזרה מלאה…

בעלי אמנם לא קיבל גרוש מההורים (למעשה הוא זה שעזר המון להורים). אבל לעומת זאת לי הייתה עזרה משמעותית. יצא שאנחנו התחלנו את חיינו המשותפים מאוד מאוד (מאוד!) מסודרים.
לדעתי זה לא הזיק לנו לטווח הארוך, להיפך. לדעתי היינו רגועים יותר, יציבים יותר והיה לנו יותר זמן להיות עם הילדים (וארועי החיים הובילו לכך שהיינו צריכים להיות המון זמן עם הילדים, בעיקר בתחילת הדרך). במקביל שנינו למדנו, עבדנו וחסכנו והגדלנו עד מאוד את ההון הראשוני שניתן לנו.

נכון, יש מצב שאם היינו יותר ״רעבים״ היה לנו עכשיו רכוש גדול בהרבה. ואז? מה זה היה משנה אם ממילא לא רוצים לעזור הלאה לילדים? מה היינו עושים עם הכסף? ואם זה היה עובר בסופו של יום בירושה, אז היינו מזיקים לנכדים? מתישהו הכסף הזה נוחת בידים של היורשים. מאיזה שלב הוא לא מזיק?

בקיצור, השאלה שלי היא האם מימון דירה (חלקי או מלא) שבארץ שלנו זו כמעט האנומליה העיקרית מבחינת יוקר המחייה, הוא בהכרח מזיק לילדים? האם העובדה שבדור שלנו היה קל יותר לרכוש דירה לא משנה את המשוואה?

שיהיה ברור אני בהחלט יכולה לראות את הנזק האפשרי - לדוגמא, אני חושבת שילד שרואה את ההורה קורע את התחת וחוסך מעצמו רק בשביל שהילד שלו, שישב רגל על רגל ויבלה כל היום, יקבל דירה במתנה ועוד ירגיש שזה ״מגיע לו״ - בהחלט תגרום לנזק.
אבל במקרה שלנו זה לא המצב.
אם להורים יש כסף מעל ומעבר למחייתם (כולל פרישה מוקדמת אם ירצו, בילויים וחופשים) והכסף הזה הוא אקסטרה. אם הם רואים את הילדים משקיעים בלימודים/בעבודה, יודעים להעריך את הכסף שההורים נותנים להם ולא מקבלים את העזרה כמובן מאליו, במקרה כזה אני חושבת שעזרה במימון דירה (כתלות ביכולת/רצון של ההורים) בהחלט יכולה להיות חיובית.

תענוג לשמוע שהצלחת להגיע למטרה! שיהיה בהצלחה.
מה אתה מתכנן לעשות? אני מניח שאדם שהגיע בגיל 58 להון שאתה הגעת הוא לא אדם שישב ויראה טלוויזיה כל היום.
אוקי, כמה חודשים , שנה שנתיים, רק לטייל ולעשות פאן, ומה אז? לא שואל מתוך ביקורת חלילה, אלא כשאלה שאני שואל את עצמי מדי פעם, ליום שאני אגיע לאותה הנקודה

יש לי שאלה… האם אתה או אשתך קיבלתם עזרה מההורים? אם כן עד כמה?
כי יש לי תחושה שלפעמים זה קשור. סוג של הרגשה שאם לנו לא קנו דירה והסתדרנו, גם הילדים יכולים וזה רק יזיק להם אם הם יקבלו את הכל על מגש של כסף.
אבל אולי אני טועה ואתם כן קיבלתם מההורים עזרה מלאה…

בעלי אמנם לא קיבל גרוש מההורים (למעשה הוא זה שעזר המון להורים). אבל לעומת זאת לי הייתה עזרה משמעותית. יצא שאנחנו התחלנו את חיינו המשותפים מאוד מאוד (מאוד!) מסודרים.
לדעתי זה לא הזיק לנו לטווח הארוך, להיפך. לדעתי היינו רגועים יותר, יציבים יותר והיה לנו יותר זמן להיות עם הילדים (וארועי החיים הובילו לכך שהיינו צריכים להיות המון זמן עם הילדים, בעיקר בתחילת הדרך). במקביל שנינו למדנו, עבדנו וחסכנו והגדלנו עד מאוד את ההון הראשוני שניתן לנו.

נכון, יש מצב שאם היינו יותר ״רעבים״ היה לנו עכשיו רכוש גדול בהרבה. ואז? מה זה היה משנה אם ממילא לא רוצים לעזור הלאה לילדים? מה היינו עושים עם הכסף? ואם זה היה עובר בסופו של יום בירושה, אז היינו מזיקים לנכדים? מתישהו הכסף הזה נוחת בידים של היורשים. מאיזה שלב הוא לא מזיק?

בקיצור, השאלה שלי היא האם מימון דירה (חלקי או מלא) שבארץ שלנו זו כמעט האנומליה העיקרית מבחינת יוקר המחייה, הוא בהכרח מזיק לילדים? האם העובדה שבדור שלנו היה קל יותר לרכוש דירה לא משנה את המשוואה?

שיהיה ברור אני בהחלט יכולה לראות את הנזק האפשרי - לדוגמא, אני חושבת שילד שרואה את ההורה קורע את התחת וחוסך מעצמו רק בשביל שהילד שלו, שישב רגל על רגל ויבלה כל היום, יקבל דירה במתנה ועוד ירגיש שזה ״מגיע לו״ - בהחלט תגרום לנזק.
אבל במקרה שלנו זה לא המצב.
אם להורים יש כסף מעל ומעבר למחייתם (כולל פרישה מוקדמת אם ירצו, בילויים וחופשים) והכסף הזה הוא אקסטרה. אם הם רואים את הילדים משקיעים בלימודים/בעבודה, יודעים להעריך את הכסף שההורים נותנים להם ולא מקבלים את העזרה כמובן מאליו, במקרה כזה אני חושבת שעזרה במימון דירה (כתלות ביכולת/רצון של ההורים) בהחלט יכולה להיות חיובית.
לא קיבלנו עזרה בכלל. גם לא היינו צריכים יותר מדי, וגם לא היה לתת. עזרו במה שאפשר, עם הילדים והכל, לא בכסף.
בכל דור היה קשה לקנות דירה. אולי לי פחות, אבל אחותי ש 10 שנים גדולה יותר היתה צריכה לחתום ערבות ל 5 אנשים שאם לא ישלמו אז היא תשלם במקומם. תחשבי על ההזיה. וזה באינפלציה מפלצתית ובמדינה חצי קומוניסטית שהיתה אז. הבנקים ניצלו את זה יופי, היו נותנים לחוב לתפוח ואז גובים אותו מאחד הערבים, כי זה היה 100% כל אחד בנפרד. אז אני לא חושב שלדור שלה היה יותר קל מלדור של הילדים שלי.
אני מצפה מהילדים ללמוד קשה ולעבוד קשה. ולכן אם יש את ההון הראשוני, לא צריכה להיות בעיה בשוטף. כמובן שזה לא תופס על דירות ב 5 מליון ש״ח, אז שלא יקנו כאלה.
כמובן שהכל תלוי בילד. אני מתחרפן מבזבוז הזמן אצל הגדול, מה שלא קיים אצל שני הקטנים. אצלו עודף מימון מההורים עלול להזיק. זה לא שהוא יושב רגל על רגל, אבל איזה הרגשה של מינימום, של לכוון לאיזור הנמוך של המטרה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
צ איך לנהל תקציב ביתי כשהמשכורת נכנסת פתאום מאוחר צרכנות פיננסית 23
מוריה יותר אנשים משקיעים פתאום בנדלן? נדל"ן 310
י כולם פתאום מדברים על להיכנס לבורסה שוק ההון 35
T למה פתאום ההמלצות לעבור למסלול צמוד מדד? שוק ההון 4
T התחלתי לתת ל ChatGPT לעשות את העבודה שלי אוף טופיק 170
O בניית תמהיל משכנתא התחלתי נדל"ן 35
M דעתכם לגבי הרכב תיק התחלתי שוק ההון 5
O השוואה בין אלטרנטיבות - קניית דירה אחת או שתי דירות (הון התחלתי זהה) נדל"ן 2
deussex שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה שוק ההון 5
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
T התחלתי עבודה חדשה - איך לא לאבד וותק בקרן השתלמות? שוק ההון 8
י פתיחת קרן השתלמות IRA עם סכום התחלתי נמוך שוק ההון 1
Liron2035 כבר התחלתי לכתוב ת'רד על תקרת ביטוח 250K ב-IB שוק ההון 4
S פיזור עם סכום התחלתי נמוך. שוק ההון 8
Wonko פתחתי חשבון בבית השקעות! אבל אז התחלתי לקרוא.. שוק ההון 46
O בן 22 התחלתי ללמוד. יומני מסע אישיים 1
ר התחלתי תיק השקעות (בן 21) שוק ההון 27
ט התנהלות מול השתלמות ira(עצמאי) עם סכום התחלתי. שוק ההון 2
כ מחיר התחלתי לשקעה בקופת גמל IRA שוק ההון 2
B בן 23, ללא הון התחלתי, עם הפקדה חודשית מחפש הכוונה שוק ההון 21
omerdn1 מעוניין להתחיל לסחור בשוק ההון (הון התחלתי נמוך) שוק ההון 5
nicepo1 מיצוע התחלתי וDollar Cost Averaging שוק ההון 36
D שותף ? ממה לחשוש ואיך להתנהל השקעות אלטרנטיביות 2
P צנרת מים מברזל יש ממה לחשוש? נדל"ן 6
א הזמנתי כ"א חדש, ובשליחות מבקשים צילום של הת.ז עם תאריך הנפקה - יש מה לחשוש? צרכנות פיננסית 29

נושאים דומים

Back
למעלה