• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פתחתי חשבון בבית השקעות! אבל אז התחלתי לקרוא..

Wonko

משתמש רגיל
דירוג
919
אז לאחרונה פתחתי חשבון בבית ההשקעות מיטב דש. העמלות סטנדרטיות לדעתי לבית השקעות ישראלי:
0.08% לאג"ח ת"א.
0.09% למניות ת"א.
0.01$ למניות נ"י עם מינימום 8$.
210 פיפס המרה. (למרות שהסכימו לתת לי הנחה של 50% עבור המרה של סכום גבוה)
15 חודשי מתקזז.

ההון העצמי שלי הוא סביב ה100-200k והתכנון היה להשקיע כ80% מניות בנ"י (VTI VXUS) ו20% אג"ח ישראלי (צמוד ולא צמוד).
פתחתי את החשבון וקניתי קצת מניות (בכ-20k). טרם קניתי אג"חים.

אבל אז התעוררו אצלי שאלות.
העמלת 8$ מינימום מפריעה לי. הרי קניתי סך הכל 18 מניות של VTI ולקחו לי 8$ עמלה. בנוסף 210 פיפס המרה זה לא מעט. זה גרם לי קצת לקרוא בפורום וגיליתי את הרעיון של IB. אני מניח שהרב פה תומכים בIB על פני מיטב דש. עם זאת, האם יש יתרון בלהיות חבר במיטב דש?
1. האם בIB אוכל לקנות אג"ח ישראלי? במידה ולא אשקול להחליף את הנתח הזה בתיק במשהו אחר.
2. מה הפרוצדורה בשביל לעבור ממיטב דש לIB? כמה זה כאב ראש? יש להם אנשים בארץ שאפשר לדבר איתם?
3. תכלס, אם אני מתכנן במילא לקנות פעם ברבעון מניות, אז אני יכול בחודש הראשון לקנות VTI, בחודש השני VXUS ובחודש השלישי אגחים וכל חודש יתקזזו לי 15 שקלים. האם זה כזה נורא לדעתכם?

ב ib לא ניתן לקנות אגח ישראלי אבל ניתן לקנות אגח של מדינות לא פחות יציבות. אני לא מחזיק אגח, אבל נדמה לי שיש etfים שיעשו לך את העבודה.
ב ib דמי ניהול של 10$ חודשי לתיק של פחות מ 100k$, אלא אם אתה פותח דרך המתוך הישראלי במבצע של דעת.

רוב התיק שלך במזומן אז אין בעיה פשוט להעביר חזרה לחשבון הבנק ואז ל ib. את הנכסים שכבר קנית יהיה הכי פשוט למכור ולהעביר הכל במזומן. תצטרך לספוג שוב עמלה חד פעמית של 8$ אבל מאותו רגע תחסוך הרבה עמלות.

תכלס, אם אני מתכנן במילא לקנות פעם ברבעון מניות, אז אני יכול בחודש הראשון לקנות VTI, בחודש השני VXUS ובחודש השלישי אגחים וכל חודש יתקזזו לי
אתה מתכוון להוסיף כסף חדש לתיק (חוץ מההון הנוכחי) ?

ב ib לא ניתן לקנות אגח ישראלי אבל ניתן לקנות אגח של מדינות לא פחות יציבות. אני לא מחזיק אגח, אבל נדמה לי שיש etfים שיעשו לך את העבודה.
ב ib דמי ניהול של 10$ חודשי לתיק של פחות מ 100k$, אלא אם אתה פותח דרך המתוך הישראלי במבצע של דעת.

רוב התיק שלך במזומן אז אין בעיה פשוט להעביר חזרה לחשבון הבנק ואז ל ib. את הנכסים שכבר קנית יהיה הכי פשוט למכור ולהעביר הכל במזומן. תצטרך לספוג שוב עמלה חד פעמית של 8$ אבל מאותו רגע תחסוך הרבה עמלות.

בהחלט שוקל. תודה.
תוכל להרחיב על המתוך הישראלי ו"מבצע של דעת"?

לא.
תמצע את ה- 8$ על תקופת האחזקה שלך ואז תראה שזה לא נורא בכלל.
זה כמובן אם האסטרטגיה שלך היא קנה והחזק.

גם נכון! וזה עדיין כסף.

אתה מתכוון להוסיף כסף חדש לתיק (חוץ מההון הנוכחי) ?
כן.

לצערי אלו דמי ההמרה שיש בארץ, אין הרבה לאן לרדת מ210 פיפס.
גם אני במיטב דש וכרגע משלם $5 על קנייה ומכירה כי בחרתי להשתמש במערכת מסחר של IB. אני קונה VTI ו-VXUS כל חודש לסירוגין, ככה שלמעשה קנייה ומכירה עולה לי רק 3.5 שקל (כי זה מתקזז עם דמי הניהול).

ברגע שהחשבון יהיה מספיק גדול כדי לקבל פטור מדמי ניהול בIB ורואה חשבון יהיה לי יותר זול מדמי המרת מט"ח של מיטב אני אעבור.

עלויות הן עלויות, ומתחת לסכום של $100K נראה שהן נמוכות יותר אצל מיטב.

אני גם במיטב, ונדהמתי לקרוא שהם מקזזים לכם את העמלות, אצלי זה 5ִ$ למנייה ואין קיזוז. אתקשר אליהם ביום ראשון.

ברגע שהחשבון יהיה מספיק גדול כדי לקבל פטור מדמי ניהול בIB ורואה חשבון יהיה לי יותר זול מדמי המרת מט"ח של מיטב אני אעבור.
.
שים לב שלא תוכל להעביר את ני"הע שלך ממיטב דש ל IB. תצטרך לעבור דרך צד שלישי שיהיה מוכן להעביר ל IB, או למכור ולספוג מס רווחי הון, אם יהיה, אז תשקול אם כדאי לך לגדול במיטב.

שמת לב לכך שחשבון בIB יחייב אותך בהגשת דו"חות מס פעמיים בשנה באופן עצמאי?

שים לב שלא תוכל להעביר את ני"הע שלך ממיטב דש ל IB. תצטרך לעבור דרך צד שלישי שיהיה מוכן להעביר ל IB, או למכור ולספוג מס רווחי הון, אם יהיה, אז תשקול אם כדאי לך לגדול במיטב.
למה לא? יתכן שזה יפתר בעתיד?

לא מימשת - לא שילמת - לא דיווחת
בהתייחס למס הנ"ל בלבד...
למיטב ידיעתי גם באי מימוש מחויבים לדווח על אחזקת חשבון זר. מה גם שאתה מתעלם מדיווידנדים - הם מנוכים במקור בIB למי שאינו אזרח אמריקאי?

למיטב ידיעתי גם באי מימוש מחויבים לדווח על אחזקת חשבון זר.
אין חובה חוקית לדווח על אחזקת חשבון זר. יש חובה לדווח על הכנסות בכל מקום בעולם.
מה גם שאתה מתעלם מדיווידנדים - הם מנוכים במקור בIB למי שאינו אזרח אמריקאי?
להיפך - למי שאזרח אמריקאי IB לא ינכו במקור מס דיבידנדים על ניירות אמריקאים (על ניירות זרים הם כן ינכו).
למי שלא אזרח אמריקאי IB ינכו במקור מס דיבידנדים גם על ניירות אמריקאים.
חשוב לשים לב שהמס שמנוכה במקור תלוי בחוקי המדינה שבה נמצאת החברה שאתה מחזיק.
יכול להיות מצב שארה"ב תנכה פחות מ25% מס מדיבידנד מסויים, בעוד שלפי חוקי מדינת ישראל תיהיה חייב מלא כרגיל. במצב כזה תצטרך להשלים בעצמך את ההפרש (ולהגיש דו"ח).

אין חובה חוקית לדווח על אחזקת חשבון זר.
זה לא נכון.
מי שמחזיק מעל 1.8 מיליון שח בחול (בערך) חייב לדווח על כך למס הכנסה. יש לכך checkbox בדוח מס הכנסה המורחב.

נ.ב. לא יועץ מס וסתם מקשקש שטויות.

זה לא נכון.
מי שמחזיק מעל 1.8 מיליון שח בחול (בערך) חייב לדווח על כך למס הכנסה. יש לכך checkbox בדוח מס הכנסה המורחב.

נ.ב. לא יועץ מס וסתם מקשקש שטויות.

לא הבנתי, אם אתה סתם מקשקש שטויות אז למה לקשקש מההתחלה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Liron2035 אם פתחתי חשבון בIB השנה(2018) אני צריך לדווח למס הכנסה בסוף 2019? צרכנות פיננסית 20
פסיוני פתחתי חשבון באיטראקטיב ואינני יודע איך קונים צרכנות פיננסית 6
D מעוניין לסחור בחו"ל ב- interactivebrokers אבל פתחתי שבוע שעבר חשבון ב ibi צרכנות פיננסית 42
Y פתחתי חשבון הפוך בבנק אגוד, איך להמשיך להתנהל בצורה אופטימלית צרכנות פיננסית 1
T פתחתי תיק השקעות אך מתקשה בבחירת קרנות הסל שוק ההון 10
בייניש פתחתי תיק השקעות סוף סוף אבל כעת אני לא בטוח לגבי בחירת הניירות שוק ההון 0
Waler פתחתי בלוג על כלכלה אוף טופיק 59
I חוקים ומיסוי - חייב רואה חשבון? מיסים 1
ג פתיחת חשבון בחו"ל לחירום שוק ההון 8
G פתיחת חשבון בנק בארה"ב ללא נוכחות שם צרכנות פיננסית 5
T חשבון margin ב IB שוק ההון 7
L חשבון בשווייץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
D דיווח מס על מימוש כלל חשבון ב-IB בהפסד מיסים 1
N פתיחת חשבון מסחר באינטראקטיב בתור תושב אירופה שוק ההון 0
S מעמד חשבון בנק ישראלי למי שהינו תושב מס בישראל ובמדינה אחרת במקביל מיסים 11
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
ז פתיחת חשבון ב IB - אין אפשרות לבחור ישראל במדינה פוסטים מאיכות נמוכה 7
T הקמת משרד רואי חשבון התפתחות אישית 31
U חשבון מסחר להשקעה לקטינים צרכנות פיננסית 1
klayhamn לבעלי חשבון BOFA בארה"ב צרכנות פיננסית 37
Y אזרח אמריקאי לפתוח חשבון השקעות בארץ או בארה״ב, בעד נגד. שוק ההון 4
DORON455 חשבון מסחר IB - דיווח מס לשכיר מיסים 0
H חשבון IB ומס ירושה מיסים 21
M חשבון מסחר אפוטרופוס לקטין אמריקאי שוק ההון 20
י רילוקיישן לארה"ב - פתיחת חשבון השקעות שוק ההון 1
ה פתיחת חשבון באינטרקטיב למרות שאקסלנס פתחו בשמי צרכנות פיננסית 0
כ חשבון נאמנות. השלכות? השקעות אלטרנטיביות 4
ShayIL פתיחת חשבון. EUR בWise צרכנות פיננסית 7
ד איך שולחים דוח מס עבור חשבון ב IB מיסים 0
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
מ פתיחת חשבון השקעות בבנק אמריקאי שוק ההון 2
מ חשבון בנק בחול לא charles schwab ו ib פוסטים מאיכות נמוכה 14
M חשבון השקעות שוק ההון 14
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
R פתיחת חשבון בIB לאזרח אמריקאי פוסטים מאיכות נמוכה 27
R יתרונות פתיחת חשבון בIB ישירות כמישהו עם אזרחות אמריקאית מיסים 1
H אחזקת חשבון השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
I חשבון השקעות משותף לבני זוג צעירים - ברוקר נפרד? איך לפזר? שוק ההון 0
M חשבון בנק באירופה עם IB? שוק ההון 6
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
נ מה הריבית על חשבון עובר ושב שאפשר לקבל? צרכנות פיננסית 52
M הוצאת טופס 867 לאחר סגירת חשבון מיסים 5
א האם הגיוני להחזיק חשבון בib וגם חשבון בברוקר מקומי? שוק ההון 25
F 1322: חשבון IB, יש הפסד רווח הון, אבל על דיבידנדים שולם מס במקור - למלא 2 טפסים? מיסים 7
I העברת כספים ממנייה אחת לאחרת בתוך חשבון ה Etrade שלי שוק ההון 1
S עושה חשבון נפש בנושא התעסוקה ואולי גם קצת פריקה התפתחות אישית 49
M חשבון משותף וחיסכון לשנה צרכנות פיננסית 7
T חשבון חשמל נמוך מאוד ביחידת דיור שמשכירים אוף טופיק 6
O חשבון השקעות כתחליף לעו"ש שוק ההון 1
G פתיחת חשבון ב-IB כזוג או כיחיד מיסים 5

נושאים דומים

Back
למעלה