• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סולידית מאותגרת

ליאת - איפה שיש רצון...

משתמש סולידי
דירוג
47
הי
אני ליאת, תמיד הייתי די סולידית, מהבחינה הזאת שאף פעם לא סבלתי שופינג וכשבטעות פוצצתי על משהו מלא כסף התלוותה לזה בסוף תחושת ריקנות נוראית.
בגדול, אם אני יכולה לא לקנות משהו אני לא אקנה אותו, זה לא מצער אותי לא לקנות דברים, בעיני קניות זה מתיש וכמעט תמיד מושא לחרטה.
אחוזי החיסכון שלי עומדים על עשרים אחוז בערך, שזה לא רע לדעתי ביחס לגיל המאתגר של הבנות. יש לי מאה ומשהו אלף שקל בצד (כן, זה הכול...אבל באמת, זה לא רע בשבילי) שאני מתה להשקיע איפה שהוא וכל פעם רגע לפני משקשקת ומשאירה אותם בקרנות השתלמות.
תמיד הייתי גם סולידית מאותגרת ומתלבטת, אמא לשתי בנות, דירה שברשותי (יש הסבר מסובך מאוד למה השתלם לי ממש, אבל ממש לקנות אותה) בעלת רכב (שרוב הזמן יושב בחנייה אבל אני גם מתפנקת עליו לעתים) מממנת גן די יקר, ובית ספר די יקר גם הוא, ומכורה ללימודים אקדמיים (תחביב יקר לאללה).
כמו כן אני בריה מוזרה שמתקלחת עם מים חמים ומחממת את הבית. מזגן בקיץ תמיד היה נראה לי מיותר אבל כל ענייני החום הם מאסט בשבילי. לפעמים אני מתפנקת עם מסעדה טובה, כשהיא באמת טובה אני לא מתחרטת על זה.
אין לי שאיפה לא לעבוד, במשך כמה שנים סביב חופשות הלידה לא עבדתי בכלל, המאזן הכלכלי שלי נשאר דומה, בזכות צמצום ובזכות המשכורת של בן הזוג, אבל די סבלתי מהשעמום. הייתי גם עצמאית כמה שנים וזה לא עשה לי טוב, אני מהטיפוסים האלה שמסגרות (איכותיות) עושות להם טוב.
הסולידיות עדיין בדמי אבל גם התסכול. אני מרגישה שאני לא שם עדיין, במאה אחוז שלי. עדיין לא מרגישה שאני במקום שבו השרירים עובדים כמו שצריך, עדיין לא נמצאת באחוזי החיסכון ההולמים, עדיין לא ממצה את היכולות, לא מרגישה שהכסף שלי עובד, ולא מרוצה מהידע שצברתי בנושא, יש עוד לא מעט לאן לשאוף.
והכי הכי קשה לי העניין החברתי, סגפנות בריאה אף פעם לא הייתה בעיה עבורי, אבל ההתמודדות עם האנשים שבחוץ, ובחייאת על תקלו ראש בזה, היא היא האתגר הגדול.
מסכימים איתי?

קודם כל, ברוכה הבאה. כאן תוכלי לנסות לממש את הפוטנציאל ולהיות יותר יותר "שם".
קראי, כתבי, תשאלי, תאתגרי.

הסולידיות עדיין בדמי אבל גם התסכול. אני מרגישה שאני לא שם עדיין, במאה אחוז שלי. עדיין לא מרגישה שאני במקום שבו השרירים עובדים כמו שצריך, עדיין לא נמצאת באחוזי החיסכון ההולמים, עדיין לא ממצה את היכולות, לא מרגישה שהכסף שלי עובד, ולא מרוצה מהידע שצברתי בנושא, יש עוד לא מעט לאן לשאוף.
והכי הכי קשה לי העניין החברתי, סגפנות בריאה אף פעם לא הייתה בעיה עבורי, אבל ההתמודדות עם האנשים שבחוץ, ובחייאת על תקלו ראש בזה, היא היא האתגר הגדול.
מסכימים איתי?
הי ליאת, מסכימה אתך לגמרי... נראה לי דבר ראשון שבאמת אל תלקי את עצמך :) . מעטים מצליחים לחסוך בצורה אגרסיבית (אין הרבה כמו הסולידית), ואם בכלל המטרה שלך היא לא לצאת לעצמאות כלכלית, ויש לך ולבן זוג עבודה יציבה עם משכורת מספקת, אז אין כורח להרגיש כל כך רע על כל גרוש שאת מוציאה או "מבזבזת". בתור התחלה הייתי עושה תרשים מזומנים חודשי של הוצאות והכנסות - כלי שעוזר מאוד לדעת לאיפה הכספים נעלמים ובמה אפשר לקצץ, לתכנן תקציב וכו'. לגבי חסכונות ומה לעשות עם הכסף מציעה לך באמת לקרוא את הבלוג של הסולידית - יש פה המון חומר לגבי התנהלות פיננסית נכונה, שלבי השקעה (פנסיה-השתלמות-קרן חירום-השקעות וכו'). אף אחד מאתנו לא מושלם וכולנו היינו רוצים לעשות יותר ולחסוך יותר, אבל אנחנו בני אדם עם החולשות שלנו והחשקים שלנו והשומן שלנו שקשה לותר עליו כי הוא כל כך מהנה... אז לאט, לאט, ובלי לחץ... בהצלחה!

מרגישה כמעט כאילו אני יכולתי לרשום את הפוסט.

מחשבות שלי בנושא
עדיין לא נמצאת באחוזי החיסכון ההולמים,
מהם אחוזי החיסכון ההולמים.. הרי אם את לא מעוניינת הפרישה מוקדמת, זה פחות קריטי. מה מטרת החיסכון?
והכי הכי קשה לי העניין החברתי
מאיזו בחינה?

הי ליאת, מסכימה אתך לגמרי... נראה לי דבר ראשון שבאמת אל תלקי את עצמך :) . מעטים מצליחים לחסוך בצורה אגרסיבית (אין הרבה כמו הסולידית), ואם בכלל המטרה שלך היא לא לצאת לעצמאות כלכלית, ויש לך ולבן זוג עבודה יציבה עם משכורת מספקת, אז אין כורח להרגיש כל כך רע על כל גרוש שאת מוציאה או "מבזבזת". בתור התחלה הייתי עושה תרשים מזומנים חודשי של הוצאות והכנסות - כלי שעוזר מאוד לדעת לאיפה הכספים נעלמים ובמה אפשר לקצץ, לתכנן תקציב וכו'. לגבי חסכונות ומה לעשות עם הכסף מציעה לך באמת לקרוא את הבלוג של הסולידית - יש פה המון חומר לגבי התנהלות פיננסית נכונה, שלבי השקעה (פנסיה-השתלמות-קרן חירום-השקעות וכו'). אף אחד מאתנו לא מושלם וכולנו היינו רוצים לעשות יותר ולחסוך יותר, אבל אנחנו בני אדם עם החולשות שלנו והחשקים שלנו והשומן שלנו שקשה לותר עליו כי הוא כל כך מהנה... אז לאט, לאט, ובלי לחץ... בהצלחה!
תודה איילת, נראה לי שהקושי הכי גדול שלי זה לא בהשוואה לסולידית, אלא בהשוואה שלי מול עצמי. מכירה את זה שאת יודעת שאת אמורה להיות כבר בהמשך הדרך ואת עדיין תקועה? נראה לי שזו הנקודה שלי היום

מרגישה כמעט כאילו אני יכולתי לרשום את הפוסט.

מחשבות שלי בנושא

מהם אחוזי החיסכון ההולמים.. הרי אם את לא מעוניינת הפרישה מוקדמת, זה פחות קריטי. מה מטרת החיסכון?

מאיזו בחינה?
1. האמת שמי שלא רוצה לעבוד במשפחתי הוא דווקא בן זוגי. הייתי רוצה לאפשר לו פרישה מוקדמת.
2. חברים וחברות שמתקשים לקבל את העובדה שאני לא צרכניסטית ויושבים לי על הנקודה. בדברים ההכי קטנים. החל מבואו נעשה חופשת אוהלים בפסח, וזה מסתיים בהצעות לצימר, וכלה בכל החבר'ה בעבודה הולכים לקנות אוכל ואת נשארת במשרד עם קופסת האוכל (לא כזה נורא האמת, כי אפשר לשקוע בפורום של הסולידית ( : )
הייתי יותר ברורה?

הייתי רוצה לאפשר לו פרישה מוקדמת.
ועשיתם חישובים קונקרטיים? מה אחוז החיסכון שאתם צריכים להגיע אליו, ומה מרחיק אתכם ממנו?

מבואו נעשה חופשת אוהלים בפסח
בנוגע לזה, למדתי שאם אני רוצה שמשהו יקרה, אני צריכה לגרום לו לקרות. אני זו שמארגנת את המפגשים בחברה שלנו, משתדלת שיהיו סולידיים, אבל צריך למצוא את הגבול ולא לגרום למצוקה לסביבה.
אנשים שלא קיבלו את הנטיות הצנועות שלי (כמוך, מתעבת שופינג) פשוט צומצמו. לא מסתובבת עם אנשים שגורמים לי להרגיש רע.
הקטע של האוכל בהחלט יכול לבאס.. מבינה אותך.
אצלי זו לא בעייה, כי כולנו אוכלים מקופסאות, אבל אצל בן הזוג שלי זה בהחלט בא לידי ביטוי.

1. האמת שמי שלא רוצה לעבוד במשפחתי הוא דווקא בן זוגי. הייתי רוצה לאפשר לו פרישה מוקדמת.
2. חברים וחברות שמתקשים לקבל את העובדה שאני לא צרכניסטית ויושבים לי על הנקודה. בדברים ההכי קטנים. החל מבואו נעשה חופשת אוהלים בפסח, וזה מסתיים בהצעות לצימר, וכלה בכל החבר'ה בעבודה הולכים לקנות אוכל ואת נשארת במשרד עם קופסת האוכל (לא כזה נורא האמת, כי אפשר לשקוע בפורום של הסולידית ( : )
הייתי יותר ברורה?
הבאת דוגמאות מעניינות.
מבחינת החברים הם מציעים לך בילוי די זול כי רוצים לבלות יחד. זו בחירה שלך לבלות איתם פחות (חסכנות זו הסיבה היחידה?).
אלו דוגמאות הרבה יותר קלות מהערות על רמת ההוצאות שלך בדברים שלא קשורים לקשרים חברתיים.

ועשיתם חישובים קונקרטיים? מה אחוז החיסכון שאתם צריכים להגיע אליו, ומה מרחיק אתכם ממנו?

אנחנו צריכים לחסוך בין 40 ל-50 אחוז מהשכר שלנו, מה שמרחיק אותנו מזה זה בעיקר החינוך של הילדות. עוד שנה וחצי אחרי שיסתיים הגן הפרטי יהיה יותר קל, אבל מבעס לחכות.

שאני מתה להשקיע איפה שהוא וכל פעם רגע לפני משקשקת ומשאירה אותם בקרנות השתלמות

מנסה להבין את הנקודה הזו.
קרן השתלמות פטורה ממס רווחי הון ואת יכולה לבחור מסלולים סולידיים ומסוכנים, למה למשוך בשביל להשקיע ולשלם מס רווחי הון? לא הגיוני לי.

הייתי יותר ברורה?

גם אני מביאה אוכל לעבודה. מה שקרה זה שמצאתי עוד אנשים שמביאים אוכל מהבית ואז יוצא לי לשבת עם אנשים שבדרך לא יוצא לי לדבר איתם, לפעמים אנשים מהצוות קונים אוכל בחוץ ויושבים איתי ולעיתים נדירות יוצא שאני לבד, אי אפשר לקרוא הסולידית בעבודה שלי (חוסמים את זה, כנראה בשכל) אז אני שמה לי סטנדאפ וצוחקת כל הדרך אל הבנק =)
האמת שלרוב יוצא לי פעם בשבוע לאכול בחוץ, גם בשביל קצת לשבת עם אנשים שתמיד יוצאים וגם כדי להתאוורר קצת. ככה אני יכולה להנות מכל העולמות.

לגבי חברים וחברים אני פשוט מארגנת הרבה פעמים את הדברים כך שהם יוצאים סולידיים או מארחת אצלנו ואז הכי קל לכולם. יש לי כמה קבוצות חברים, חלקם בזבזניים וחלקם יותר תפרנים אז מבזבזים פחות. אני מוצאת איך לחסוך עם כולם. בין אם זה לצאת לשתות בהאפי האוור או לקנות גרופונים וכך לחסוך או להשתמש בכל מיני הטבות שיש. פשוט צריך לנסות להיות יותר יצירתיים.

מנסה להבין את הנקודה הזו.
קרן השתלמות פטורה ממס רווחי הון ואת יכולה לבחור מסלולים סולידיים ומסוכנים, למה למשוך בשביל להשקיע ולשלם מס רווחי הון? לא הגיוני לי.
כי סגרתי את העוסק פטור שלי והקרן השתלמות כבר לא פעילה. אני לא יכולה להוסיף לה כסף. ייתכן ואני צריכה פשוט לצבור חיסכון נוסף

יש לך קרן דרך המעסיק?

עוד יש גרופונים שווים?
בהתחלה כשהם יצאו היו מציאות שוות, אחכ התחילו הנפילות, ואחכ הפסקתי לעקוב.

יש. בהרבה מקומות זה עדיין 50% הנחה שזה לא רע.
אני לא עוקבת, זה לא בריא. נכנסת לאתר הזה שמאגד את כל אתרי הקופונים למיניהם, עושה סינון לפי העיר ומסעדות ומקבלת את כל מה שרלוונטי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא, וזה מצער ביותר
זה רק מצער אם לא עושים כלום בנידון
שימי לב שאת יכולה להשאיר תיק עצמאי פתוח עם סכומים (הכנסות) זעומים (ות) ולהפקיד מה שבא לך
את גם יכולה לבעוט בדלתות אם קיימות כאלה
ותמיד אפשר לבקש יפה, אם יש ממי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 11
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
ש השקעה סולידית ובטוחה! (רמז; לא לכל הדתות..) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
א איך להשקיע סולידית דרך IB שוק ההון 1
E השקעה סולידית חשבון דולרי שוק ההון 5
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
ה תוכנית סולידית לפרישה בגיל 40 יומני מסע אישיים 30
Y חישוב תשואה סולידית על הלוואה שוק ההון 4
ה השקעה סולידית ונזילה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
P השקעה סולידית בחשבון ברוקר שוק ההון 1
N השקעה סולידית לטווח קצר שוק ההון 11
עידו ג חופשה בחו"ל - חופשה סולידית צרכנות פיננסית 30
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
פ אסטרטגיה סולידית לדירה ראשונה נדל"ן 4
ד IBKR - השקעה סולידית שוק ההון 1
א השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 2
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
M השקעת 100K ביורו סולידית שוק ההון 8
א דרך סולידית ויעילה להכנסה שוטפת מאגח שוק ההון 28
ש הצמדה סולידית ליורו שוק ההון 18
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
D מיקסום השקעה סולידית ל-3 שנים שוק ההון 14
K עיר סולידית- לרווקים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
yossik סולידית וחגיגית: ראיון טוויטר עם אושיית הרשת דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
Avi W האם השקעה בתל בונד היא סולידית? שוק ההון 19
Tsachi01 האם קופאית בסופר יכולה להיות סולידית? אוף טופיק 53
S השקעה במנית דיבידנד סולידית (פייזר כמשל) שוק ההון 10
Y כניסה ראשונה להשקעה עצמאית סולידית שוק ההון 8
נ גיטרה קלאסית אשמח להמלצה סולידית התפתחות אישית 10
Adrian חתונה סולידית בזמן הקורונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 29
S השקעה סולידית לאזרח אמריקאי שוק ההון 35
ל התיעצות: אסטרטגיית השקעה לא סולידית שוק ההון 2
R השקעה סולידית לשנה וחצי שוק ההון 0
ט קבועי זמן להשקעה סולידית שוק ההון 4
Bjron Rangarson קרן השקעות סולידית/פסיבית שוק ההון 51
א השקעה סולידית בשוק ההון: אסטרטגיה פשוטה למתחילים אוף טופיק 21