ארבעת הקרנות שהצגתי הדגישו במפורש שמטרתן היא להשקיע בחברות שמחלקות דיבידנדים יציבים וגדלים. ברמה העקרונית, לדעתי קרנות אלו ברות השוואה לשיטת ה-DGI. ברור שלא לסט החוקים המדוייק של משקיע ספציפי, אבל לשיטה ככלל כן.
אין לי בעיה עם המטרה שלהן - הבעיה היא המימוש.
עצם העובדה שמדובר בקרן אז היא מחויבת לאזן ולמכור החזקות (בעיקר במהלך משברים שבהם המשקיעים מושכים כספים ומאלצים את הקרן לממש הפסדים בעל כורחה).
פעולות האיזון הללו עצמן הן הסיבה המרכזית שבגללה תזרים הדיבידנדים אינו יציב ולכן אינו בר השוואה לבחירת מניות ספציפיות.
נקודה נוספת שהיא נכונה עבור הרוב המוחלט של הקרנות (אך לא בהכרח עבור 100% מהקרנות) היא שהן מחפשות את המניות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר.
הנקודה הזו חושפת אותן לסיכון גדול במיוחד לדיבידנד שהן מקבלות כך שגם אם הקרן לא תמכור מניות והמשקיעים לא ימשכו כספים הן עדיין לא צפויות להמשיך לחלק את אותו הדיבידנד רק בשל הסיכון המוגדל הזה.
הראיתי בעבר שברשימה של דוד פיש לפני תחילת משבר 2008 היו 138 חברות עם החלוקה הבאה:
* 115 חברות עם תשואת דיבידנד מתחת ל-5% - מתוכן 2 חברות פגעו (או הקפיאו) את הדיבידנד במהלך שנת 2008 - כלומר סיכון של 1.73% לדיבידנד.
* 23 חברות עם תשואת דיבידנד מעל 5% - מתוכן 8 חברות פגעו (או הקפיאו) את הדיבידנד במהלך שנת 2008 - כלומר סיכון של 34.78% לדיבידנד.
כל חברה כזו שפוגעת בדיבידנד לרוב נפגעת גם מבחינת המחיר בצורה מאוד משמעותית כך שהסיכון הזה הוא חרב פיפיות שמצד אחד חותכת את רווחי ההון ומצד שני את התזרים.
כל השוואה (יסודית ככל שתהיה) שמתעלמת מהבדלים מהותיים אלו אף פעם לא תספק תשובות חד-משמעיות.
בהדגמה שהראתי וברמה התיאורטית - אין שום הבדל בין לקבל דיבידנדים יציבים לבין למכור מניות בסכום יציב.
הנקודה שאני לא מסכים אתה בגישה הזו היא שלדעתי אתה לא יכול למכור מניות בסכום יציב במהלך משברים.
עקב כך אתה צריך לצמצם את החשיפה שלך למניות ולהחזיק חלקים אחרים עם קורלציה שאינה מתואמת עם המניות (וככל הנראה עם תשואה יותר נמוכה בהתאם).
בשביל להשיג תשובה חד משמעית כאן אנחנו כבר צריכים לבצע השוואה של תיק 100% מניות דיבידנד מול תיק מעורב ולבדוק מצד אחד תשואה כוללת לאורך זמן ומצד שני יציבות התזרים שמתקבל.
רשימת החברות שנעלמו מ דצמבר 2014 ברשימת האלופים של פיש לא הופיע הטיקר של אינטל (INTC)
אינטל מופיעה בקובץ מאוגוסט 2014 והוצאה מהרשימה בקובץ של ספטמבר 2014.
אני הגבתי לציטוט שלך שבו התייחסת לכל החברות משנת 2007 ולא מדצמבר 2014.
אינטל
הכריזה על הגדלת הדיבידנד חודשיים לאחר מכן בתחילת נובמבר 2014.
נקודה נוספת שחשוב לציין הוא שרכשתי את המניות במחיר ממוצע של פחות מ-15.5 דולר למניה.
ממועד הרכישה ועד היום קיבלתי יותר מ-3.5 דולר למניה (אחרי מסים) שמהווים החזר מעשי של ההשקעה בגובה 22.58%.
מחיר המניה נכון ליום שישי האחרון עומד על 29.92 דולר שמהווה תשואה תאורטית של 93.03%.
כלומר -
מניה שהוצאה מהרשימה סיפקה לי תשואה של יותר מ-100%.
העובדה שמניות מוצאות מהרשימה לא הופכת את ההשקעה בהן להפסד הון!