• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מידע על השקעות במניות דיבידנדים גדלים

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
דעת לא כותב בשישי/שבת כך שתצפה לתגובה רק במוצאי שבת או תחילת שבוע הבא

@daat99
אחרי תקופת נסיון עם השיטה, המון מחקר סביב 32 החברות שהשקעתי בהן וביתרונות והחסרונות של השיטה עצמה, הגעתי למסקה חד משמעית שאין בה שום דבר מיוחד שלא ניתן לקבל בהשקעה פשוטה במדדים. היתרונות שלה, הם לא יותר מתפיסתיים בעיני המתבונן, ונושאים סיכונים אמיתיים שלדעתי קל מדי למשקיע DGI להתעלם מהם.
אפשר לקרוא את הסיכום שלי כאן:
http://www.hofeshcalcali.com/no-more-dgi/
תשמע, עשית עבודת מחקר מרשימה מאוד, תודה!
הדיון הזה אכן מראה שלכול מטבע יש שני צדדים.
כל אחד וטיעוניו.
אני בעד ריביות ודיבידנדים, יש הכנסה רצופה אבל המס מאוד כואב. כמובן שההכנסה מדיבידנדים תלויה גם בגודל התיק כי אם התיק קטן אז בתאכלס זה כמה דורלים בודדים בחודש. כאשר התיק גדל עם השנים אז המשכורת גדלה משמעותית.
אל לנו לשכוח עוד פרמטר, אם אנחנו פודים את הדיבידנד לצורך מחייה אז הלך פייפן אפקט הריבית דריבית. להשקיע את הריבית/דיבידנד בחזרה בתיק זה נחמד וטוב אך מחזירים פחות בגלל מס שכבר נילקח + עמלות קנייה. זו נקודה למחשבה לצעירים ממני כי אני כבר חי מתיק ההשקעות שלי והארגויומנט הזה לא רלוונטי לגבי.
אני בחרתי במתכוון או שלא או בטעות בדרך ביניים והתיק שלי מורכב בערך 50-50 (50% מניות ואגחים נושאי ריבית ודיבידנדים ו 50% כל השאר).
עבורי זה עבד לא רע וזה למרות שלא ביצעתי השקעה נוספת בעשור האחרון (מכרתי/קניתי בערך כל רבעון או כשראיתי הזדמנות, חלק מהאגחים מחזירים פדיון קרן כל כמה חודשים). הריביות והדבידנדים מהווים כ 1.7% שנתי מערך התיק (לאחר מיסוי) וזה סכום לא מבוטל.
קראתי את הבלוג של @adamshalev מספר פעמים. זה מדהים איך ניתן להציג גראפים דומים ממקורות שונים ולהסיק מסקנות שונות.
אני בטוח, כפי שכתב @Danielovich , ש @daat99 כנראה מכין לנו מגילה ומצפה לנו כאן דיון מאוד פורה.

אני מתייג כאן גם את @daat99 . מעניין לראות מה דעתו בעניין.
רק בגלל שביקשת :)

קראתי את המחקר וממש כל הכבוד על העבודה.
הבעיה המרכזית שאני רואה במחקר שלך הוא שאתה חקרת את הכלים הלא נכונים.

מי שכן חפר בשרשור שפתחתי יודע שכבר מההתחלה אנשים ניסו להשוות תעודות שעוקבות אחרי מניות דיבידנד לתשואת השוק ומההתחלה אני נקטתי בגישה שזו השוואה לא נכונה בעליל.

כמו כן ההשוואה שבוצעה מתבססת על תשואה כוללת ולא על יציבות תזרים המזומנים.

הראיתי יותר מפעם אחת שקרנות שמחזיקות במניות דיבידנד אינן שומרות על תזרים מזומנים גדל ויציב גם כשהשוק פורח - קל וחומר במהלך משבר - כך שבנושא הזה אני מסכים עם @adamshalev ב-100%.

הקרנות הללו סובלות מהחסרונות של שני העולמות.
מצד אחד הן סובלות מחוסר פיזור של השקעה במניות דיבידנד ומצד שני הן סובלות מחוסר יציבות הדיבידנדים של הקרנות עצמן.

באופן אישי השוותי את המניות שהוכרזו האלופות על ידי דיוויד פיש בדצמבר 07 לעומת דצמבר 15
כ 59 נעלמו, לא עברתי על הכל אבל רובן לא נעלמו בגלל החלפת טיקר אלא בגלל שהורידו או הקפיאו דיבידנדים, זו כמות נכבדת, רוב השינויים קרו בין 2008-2010
ומדובר בחברות עם 20 שנה של הגדלת דיבידנדים.
אני מציע שתבדוק זאת לעומק.

אחת החברות שאתה מתייחס אליהן (ושאני מחזיק) היא חברת אינטל.
המניה הוצאה מהרשימה בגלל שהיא לא הגדילה את הדיבידנד במשך 8 רבעונים ברציפות.
ברבעון התשיעי (לפני שנה) היא הגדילה את הדיבידנד ב-6.67% ובשבוע שעבר (תוך כדי שכל הבורסה מתרסקת והעיתונות מפרסמת כתבות על המשבר הבא) החברה הגדילה שוב את הדיבידנד ב-8.33%.

החברה לא תחזור לרשימה למשך ה-4 שנים הבאות לפחות וגם אז היא תיכלל עם רצף של 5 שנים בלבד...

זו רק דוגמה אחת מני רבות.

@daat99
אחרי תקופת נסיון עם השיטה, המון מחקר סביב 32 החברות שהשקעתי בהן וביתרונות והחסרונות של השיטה עצמה, הגעתי למסקה חד משמעית שאין בה שום דבר מיוחד שלא ניתן לקבל בהשקעה פשוטה במדדים. היתרונות שלה, הם לא יותר מתפיסתיים בעיני המתבונן, ונושאים סיכונים אמיתיים שלדעתי קל מדי למשקיע DGI להתעלם מהם.
אפשר לקרוא את הסיכום שלי כאן:
http://www.hofeshcalcali.com/no-more-dgi/
תודה רבה לך על העבודה הקשה ועל הרצון והנכונות לשתף את הסיכום שלך ברבים.
מה שאתה עושה לא מובן מאליו והרבה אנשים היו מעדיפים להבליע את זה ולא לפרסם ברבים דברים שהם תופסים כטעות.

מכיוון שביקשו ממני להגיב לנושא בשרשור שלך אז הגבתי שם.
ניתן לקרוא את התגובה שלי בקישור הבא:
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/המסע-שלי-דרך-בלוג-חופש-כלכלי.1324/page-3#post-48247

אין לי העדפה היכן לבצע דיון המשך (אם מישהו רואה לנכון לדון עוד בנושא) - אני ממשיך לעקוב אחרי דברים ש @adamshalev מפרסם ויכול להגיב גם שם.

מי שכן חפר בשרשור שפתחתי יודע שכבר מההתחלה אנשים ניסו להשוות תעודות שעוקבות אחרי מניות דיבידנד לתשואת השוק ומההתחלה אני נקטתי בגישה שזו השוואה לא נכונה בעליל.
ארבעת הקרנות שהצגתי הדגישו במפורש שמטרתן היא להשקיע בחברות שמחלקות דיבידנדים יציבים וגדלים. ברמה העקרונית, לדעתי קרנות אלו ברות השוואה לשיטת ה-DGI. ברור שלא לסט החוקים המדוייק של משקיע ספציפי, אבל לשיטה ככלל כן.

כמו כן ההשוואה שבוצעה מתבססת על תשואה כוללת ולא על יציבות תזרים המזומנים.
אני לא משווה את הדיבידנדים המתקבלים משיטת DGI לאלו המתקבלים בשיטה אחרת, אלא ליכולת לקבל תזרים מזומנים יציב. בהדגמה שהראתי וברמה התיאורטית - אין שום הבדל בין לקבל דיבידנדים יציבים לבין למכור מניות בסכום יציב. זה אותו הדבר מבחינת ההשפעה על התיק והיכולת שלו לקיים את המשיכה הזאת לאורך זמן.

אני מציע שתבדוק זאת לעומק.

אחת החברות שאתה מתייחס אליהן (ושאני מחזיק) היא חברת אינטל.
המניה הוצאה מהרשימה בגלל שהיא לא הגדילה את הדיבידנד במשך 8 רבעונים ברציפות.
ברבעון התשיעי (לפני שנה) היא הגדילה את הדיבידנד ב-6.67% ובשבוע שעבר (תוך כדי שכל הבורסה מתרסקת והעיתונות מפרסמת כתבות על המשבר הבא) החברה הגדילה שוב את הדיבידנד ב-8.33%.

החברה לא תחזור לרשימה למשך ה-4 שנים הבאות לפחות וגם אז היא תיכלל עם רצף של 5 שנים בלבד...

זו רק דוגמה אחת מני רבות.
רשימת החברות שנעלמו מ דצמבר 2014 ברשימת האלופים של פיש לא הופיע הטיקר של אינטל (INTC)
אני עברתי על כל הרשימה דרך longrundata ואין שינוי במימצאים
אתה וכל מי שמעוניין בכך יותר ממוזמן לבדוק בעצמו, אני מצרף לינק לפירסום התוצאות, את המשך הדיון אני מפסיק בתרד הנוכחי כי זה פחות קשור לכיוון של
מידע על השקעות במניות דיבידנדים גדלים
בנוסף רצ"ב הלינק לרשימה העדכנית של פיש דצמבר 2015
http://www.dripinvesting.org/Tools/U.S.DividendChampions.xls

וכמו כן לרשימה של דצמבר 2007
http://www.tessellation.com/david_fish/071231.xls

בנוסף טבלת השינויים מאז השנה הקודמת נכון להיום

Change from Number of Companies at December 31:
Prior Year: 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
Champions -5 -31 1 4 3 0 1 1
אז גם אם פיספסתי משהוא הרי שעדיין נעלמו לפחות 36 חברות בשנים הקשות של 2008 2009
ולפי הבדיקה שלי מדובר יותר באזור ה 50 מאז 2007 ועד היום

ארבעת הקרנות שהצגתי הדגישו במפורש שמטרתן היא להשקיע בחברות שמחלקות דיבידנדים יציבים וגדלים. ברמה העקרונית, לדעתי קרנות אלו ברות השוואה לשיטת ה-DGI. ברור שלא לסט החוקים המדוייק של משקיע ספציפי, אבל לשיטה ככלל כן.
אין לי בעיה עם המטרה שלהן - הבעיה היא המימוש.
עצם העובדה שמדובר בקרן אז היא מחויבת לאזן ולמכור החזקות (בעיקר במהלך משברים שבהם המשקיעים מושכים כספים ומאלצים את הקרן לממש הפסדים בעל כורחה).
פעולות האיזון הללו עצמן הן הסיבה המרכזית שבגללה תזרים הדיבידנדים אינו יציב ולכן אינו בר השוואה לבחירת מניות ספציפיות.

נקודה נוספת שהיא נכונה עבור הרוב המוחלט של הקרנות (אך לא בהכרח עבור 100% מהקרנות) היא שהן מחפשות את המניות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר.
הנקודה הזו חושפת אותן לסיכון גדול במיוחד לדיבידנד שהן מקבלות כך שגם אם הקרן לא תמכור מניות והמשקיעים לא ימשכו כספים הן עדיין לא צפויות להמשיך לחלק את אותו הדיבידנד רק בשל הסיכון המוגדל הזה.

הראיתי בעבר שברשימה של דוד פיש לפני תחילת משבר 2008 היו 138 חברות עם החלוקה הבאה:
* 115 חברות עם תשואת דיבידנד מתחת ל-5% - מתוכן 2 חברות פגעו (או הקפיאו) את הדיבידנד במהלך שנת 2008 - כלומר סיכון של 1.73% לדיבידנד.
* 23 חברות עם תשואת דיבידנד מעל 5% - מתוכן 8 חברות פגעו (או הקפיאו) את הדיבידנד במהלך שנת 2008 - כלומר סיכון של 34.78% לדיבידנד.
כל חברה כזו שפוגעת בדיבידנד לרוב נפגעת גם מבחינת המחיר בצורה מאוד משמעותית כך שהסיכון הזה הוא חרב פיפיות שמצד אחד חותכת את רווחי ההון ומצד שני את התזרים.

כל השוואה (יסודית ככל שתהיה) שמתעלמת מהבדלים מהותיים אלו אף פעם לא תספק תשובות חד-משמעיות.

בהדגמה שהראתי וברמה התיאורטית - אין שום הבדל בין לקבל דיבידנדים יציבים לבין למכור מניות בסכום יציב.
הנקודה שאני לא מסכים אתה בגישה הזו היא שלדעתי אתה לא יכול למכור מניות בסכום יציב במהלך משברים.
עקב כך אתה צריך לצמצם את החשיפה שלך למניות ולהחזיק חלקים אחרים עם קורלציה שאינה מתואמת עם המניות (וככל הנראה עם תשואה יותר נמוכה בהתאם).
בשביל להשיג תשובה חד משמעית כאן אנחנו כבר צריכים לבצע השוואה של תיק 100% מניות דיבידנד מול תיק מעורב ולבדוק מצד אחד תשואה כוללת לאורך זמן ומצד שני יציבות התזרים שמתקבל.

רשימת החברות שנעלמו מ דצמבר 2014 ברשימת האלופים של פיש לא הופיע הטיקר של אינטל (INTC)
אינטל מופיעה בקובץ מאוגוסט 2014 והוצאה מהרשימה בקובץ של ספטמבר 2014.
אני הגבתי לציטוט שלך שבו התייחסת לכל החברות משנת 2007 ולא מדצמבר 2014.
אינטל הכריזה על הגדלת הדיבידנד חודשיים לאחר מכן בתחילת נובמבר 2014.

נקודה נוספת שחשוב לציין הוא שרכשתי את המניות במחיר ממוצע של פחות מ-15.5 דולר למניה.
ממועד הרכישה ועד היום קיבלתי יותר מ-3.5 דולר למניה (אחרי מסים) שמהווים החזר מעשי של ההשקעה בגובה 22.58%.
מחיר המניה נכון ליום שישי האחרון עומד על 29.92 דולר שמהווה תשואה תאורטית של 93.03%.

כלומר - מניה שהוצאה מהרשימה סיפקה לי תשואה של יותר מ-100%.

העובדה שמניות מוצאות מהרשימה לא הופכת את ההשקעה בהן להפסד הון!

@adamshalev קראתי את הפוסט המפורט שלך ותודה רבה על שיתוף המידע והעבודה המקיפה.
אני חושב שכתשובה לפחות עפ"י התזה של דעת צריך להטיל ספק באסטרטגיית בחירת המניות של אותן קרנות. אולי הרבה מהן היו חברות שהוא עצמו היה נזהר מהן.
מסכים איתך בנוגע לקטע של הגדילה, ככל הנראה למישהו שעדיין נמצא בשלבי חיסכון זה לא הדבר הכי חכם לעשות.

דרך אגב, עכשיו כשאני מקליד מילים אלו חשבתי על עוד משהו שיכול לצדד בדעת ואתה לא נתת עליו את הדעת (שלך) בפוסט שלך: האפקט הייחודי שהוא מדבר עליו ברגע שהתיק שלך עובר מסה קריטית מסויימת של מניות. כלומר שכאשר למשל יש לך 40 מניות מגדילות דיווידנדים, אז בתקופת משבר גם אם 2-3 לא יצליחו ויפגעו בו הצמיחה הכוללת של כל התיק עדיין תהיה חיובית.
אני חושב שזה בעצם הדבר העיקרי שמכווין אותו באסטרטגיה שלו - שלמרות שמבחינת שווי הון התיק קטן במשבר, כמות הדיווידנדים שמתקבלים בשורה התחתונה תמיד גדלה כך שניתן לבלוע בקלות את הכמות הקטנה של פוגעי הדיווידנדים. - וזה גם מה שמביא כביכול את תיק הדיווידנדים לצמיחה טוטלית יותר גבוהה מתיק מוטה צמיחה (כשאתה קונה מניות במחירי מבצע עם אותם דיווידנדים שיש לך כאילו שהשוק מעולם לא ירד?)

הייתי שמח בכל אופן לראות דוגמה לתיק כזה בזמן משבר ואחרי משבר, חבל שאין מקור טוב יותר מאשר בלוגים נבחרים של משקיעי DGI שבטובם נותנים לנו שיקוף - כמו תיק דיבידעת למשל.

@daat99
אתה חוזר ומציין שהוצאה של מניה מהרשימה לא הופכת את ההשקעה להפסד כאילו טענתי את זה.
כשכתבתי מספר פעמים שאני לא טוען את זה
ובכך אתה מתעלם שהשיטה לאורך זמן תזלוג להשקעה כללית מניות , אם אחרי 8 שנים רק 2/3 מהאחזקות תואמות את השיטה הרי שאחרי 20 שנה אין שיטה אלא אוסף אקלקטי של מניות שהיו פעם "שיטה"
כאשר הסתכלתי במניות שהוסרו לא ראיתי שרותן מניות היו טובות ממדד sp500 tr
בתחושה שלי אפילו טובות פחות
אבל נניח שהן כמו sp500 tr אז השאלה למה להחזיק מספר מצומצם של מניות שבטוח הארוך יקרסו לממוצע ?
מה הטעם בכל העבודה הידנית , המיסוי אם התוצאות אינן טובות מההיצמדות למדד , והסיכון גבוה יותר בגלל הפיזור המצומצם ולשיטה אין אישוש מחקרי אמפירי?
תמיד אפשר להפעיל מסננים יותר מתוחכמים סטייל השקעת ערך בשביל הסטוק פיקינג אבל זה עוד פחות מדעי ויותר תלוי ביכולות ראיית הנולד של המשקיע

נערך לאחרונה ב:
עצם העובדה שמדובר בקרן אז היא מחויבת לאזן ולמכור החזקות
זה לא בהכרח נכון. לא חייבת לאזן. זה תלוי בהגדרה שלה, בדיוק כמו VOYA. מעבר לכך, למה להניח שאיזון זה דבר רע?
נסתכל על 30 מניות DGI: בתיק לא מאוזן התשואה ב-16 השנים האחרונות היא 9.69%. בתיק מאוזן שנתית היא 9.92%. ובתיק מאוזן חודשית היא 10.55%.
ובקרן שמחזיקה נכסים נזילים כמו מניות אין השפעה על התשואה שלי כמשקיע אם אני מחזיק בקרן בזמן שאחרים מוכרים אותה. הקרן מוכרת את החלק היחסי שלהם והחלק שלי לא נפגע.

שהן מחפשות את המניות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר.
זה לא מה שהקרנות שציינתי מחפשות. הן בהגדרה מחפשות חברות שיכולות להגדיל דיבידנדים לאורך זמן. איך הן עושות זאת זה טקטי, היעד הוא זהה לזה של DGI ואף אחת מהן לא הצליחה לשמור על דיבידנדים יציבים\גדלים.

הנקודה שאני לא מסכים אתה בגישה הזו היא שלדעתי אתה לא יכול למכור מניות בסכום יציב במהלך משברים.
הדגמתי באופן עקרוני שזה לא נכון בפוסט שלי.
ואדגים שוב באופן יותר מדוייק כאן.
סימולציה א: הנה 30 מניות שחילקו עד כה דיבידנדים יציבים וגדלים (לפני שהפה של מישהו נפער ומזיל ריר, זה מה שקורה כשבוחנים ביצועיים היסטוריים של מניות שנבחרו היום ע"ב היותן מצליחות (שימרו את הדיבידנדים שלהם שמנים וגדלים). זה נקרא survivorship-bias, וממליץ לקרוא את Fooled By Randomness כדי להבין עד כמה זה נפוץ).
סימולציה ב: הנה אותן 30 מניות בהשוואה לשילוב של שתי קרנות, אחת ביוטק ואחת סנופי (שילבתי אותן במטרה להגיע לתשואה כוללת זהה כמו ה-30 מניות DGI). ניתן לראות שתשואת ה-TR כמעט זהה. שהתנהגות הירידות והעליות די זהות. ושחלוקת הדיבידנדים בתיק DGI יציב ועולה ואילו בתיק השוק הדיבידנדים נחתכים בחדות במשבת 2000 ובמשבר 2008 כצפוי.
סימולציה ג: אותו תיק כמו ב', רק שעכשיו מושכים סכום קבוע של 4% מהשווי המקורי כל שנה. שני התיקים מספקים אותה הכנסה פסיבית ומסיימים עם אותה תשואה סופית. Q.E.D.
כמה הערות:
- הסימולציה מתחילת 1999 ועד אמצע 2013 כדי שהתשואה הסופית תהיה זהה. אין לזה חשיבות להדגמה.
- ההכנסה הפסיבית של תיק השוק בפועל יותר גבוהה כי הוא משלם פחות מס על המשיכות שלו.
- אין בסימולציה הזאת אפשרות לעשות משיכה הולכת וגדלה, אבל העקרון זהה.

חשוב - כל המניות בסימולציות הנ"ל הן לצורך הדגמת העקרון בלבד. אין לראות בהן המלצה כלשהי.

אני חושב שזה בעצם הדבר העיקרי שמכווין אותו באסטרטגיה שלו - שלמרות שמבחינת שווי הון התיק קטן במשבר, כמות הדיווידנדים שמתקבלים בשורה התחתונה תמיד גדלה כך שניתן לבלוע בקלות את הכמות הקטנה של פוגעי הדיווידנדים. - וזה גם מה שמביא כביכול את תיק הדיווידנדים לצמיחה טוטלית יותר גבוהה מתיק מוטה צמיחה (כשאתה קונה מניות במחירי מבצע עם אותם דיווידנדים שיש לך כאילו שהשוק מעולם לא ירד?)
ניסחת את זה הרבה יותר טוב ממני, תודה רבה לך :)

הייתי שמח בכל אופן לראות דוגמה לתיק כזה בזמן משבר ואחרי משבר, חבל שאין מקור טוב יותר מאשר בלוגים נבחרים של משקיעי DGI שבטובם נותנים לנו שיקוף - כמו תיק דיבידעת למשל.
זו הסיבה המרכזית שבשבילה הקמתי את הבלוג שלי.
אני רוצה שבעוד עשור מהיום אנשים יוכלו להסתכל מה קרה לתיק דיבידעת במהלך משבר ואיך הוא התאושש ממנו בשנים העוקבות.

אתה חוזר ומציין שהוצאה של מניה מהרשימה לא הופכת את ההשקעה להפסד כאילו טענתי את זה.
כשכתבתי מספר פעמים שאני לא טוען את זה
אתה צודק, אני מתנצל על אי ההבנה שלי.

ובכך אתה מתעלם שהשיטה לאורך זמן תזלוג להשקעה כללית מניות , אם אחרי 8 שנים רק 2/3 מהאחזקות תואמות את השיטה הרי שאחרי 20 שנה אין שיטה אלא אוסף אקלקטי של מניות שהיו פעם "שיטה"
אני לא מתעלם מדעתך אני פשוט לא מסכים עמך.
כמו שאינטל הוצאה מהרשימה ב-2014 והמשיכה להגדיל את הדיבידנדים שוב אחרי הפסקה קצרה (אם היא הייתה מגדילה את הדיבידנד חודשיים קודם לכן אז היא לא הייתה מוצאת מהרשימה מלכתחילה) כך הדבר עם הרבה מאוד חברות.
"משקיע דיבידנדים גדלים" (שהקים את הבלוג שלו לפני תחילת משבר 2008 והמשיך להשקיע במניות דיבידנד גם במהלך המשבר) פרסם הרבה מאמרים בנושא שמראים חברות שבעבר הקפיאו את הדיבידנדים (ולעתים אפילו הקטינו אותם) שחזרו להגדיל אותם שוב ונכנסו לרשימה מחדש.

כאשר הסתכלתי במניות שהוסרו לא ראיתי שרותן מניות היו טובות ממדד sp500 tr
כאן אנחנו חוזרים שוב להשוואה של תשואה כוללת.
אני מתייחס אך ורק לדיבידנדים ולא לתשואה כוללת כי אין לי דרך לדעת מה היא תהיה.
ואם אתה מתעקש להשוות את התשואה הכוללת אז יהיה הרבה יותר מועיל להשוות תשואה כוללת של תיק שמורכב מ-100% מניות דיבידנד מול תיק שמורכב משילוב של מניות ואג"ח ולא מתיק של 100% מדד מניות רחב שלא ניתן להחזיק בפועל במהלך משברים.

תמיד אפשר להפעיל מסננים יותר מתוחכמים סטייל השקעת ערך בשביל הסטוק פיקינג אבל זה עוד פחות מדעי ויותר תלוי ביכולות ראיית הנולד של המשקיע
אתה תמיד יכול לשלב השקעת ערך עם מניות דיבידנד :)

זה לא בהכרח נכון. לא חייבת לאזן
אמרתי לאזן ולמכור (לא ספציפית לאזן) - אולי היא לא מאזנת אבל היא תמיד תהיה חייבת למכור בנסיבות כאלו ואחרות.
אם חצי מהמשקיעים של הקרן מוכרים את החזקותיהם אז הקרן חייבת למכור מניות בשביל להנזיל את הסכום שהיא צריכה לשלם למשקיעים כי אין לה מספיק מזומנים בצד.

הקרן מוכרת את החלק היחסי שלהם
ובדיוק בגלל זה הדיבידנדים של הקרן נפגעים ואתה לא מקבל תזרים מזומנים יציב וגדל במהלך משברים.

אתה צריך להחליט אם אתה משווה שתי שיטות השקעה לפי יציבות תזרים המזומנים ואז אסור לך לבחור בכלים שפוגעים ביציבות הזו או לחלופין לפי תשואה כוללת ואז אין לנו מקום לוויכוח כי תשואה כוללת אינה המטרה של משקיעי הדיבידנדים.

הנה אותן 30 מניות בהשוואה לשילוב של שתי קרנות, אחת ביוטק ואחת סנופי
למה אתה מקצה 40% מהתיק לביוטק ולא 100% למדד הכי רחב שאפשר?

להלן הסימולציה השלישית שלך רק עם 100% SP500 במקום לבחור את מדד הביוטק בפינצטה:
https://www.portfoliovisualizer.com/backtest-portfolio#analysisResults

התוצאות כפי שאתה רואה שונות מהותית מהתוצאות של הקצאת 40% למדד הביוטק.

הלינק לא יצא טוב.
מסתבר שאני לא יודע לייצר לינקים מהאתר הזה.
אני השתמשתי בלינק שלך ושיניתי את ההחזקה מ-60/40 ל- 100% SPY בתיק שמחקה מדד.

**נקודה נוספת**
בסימולציות שלך אתה בוחר את האפשרות לבצע איזונים.
תיק מניות דיבידנד מתבסס על העובדה שאין איזונים (לא מוכרים מניות!).

מסתבר שאני לא יודע לייצר לינקים מהאתר הזה.
תלחץ על Analyze Portfolios.
אח"כ תמצא את הכותרת Portfolio Analysis Results, ותראה שלידה יש כפתור Link. תלחץ עליו וה-URL של הדפדפן משתנה. תעתיק אותו.

תודה רבה @ogi על ההסבר!

להלן הקישור לתיק השלישי רק עם 100% SPY במקום ביוטק.

אם נשווה את תיק הדיבידנדים ש @adamshalev בחר (אני אישית הייתי מעדיף לבחור מניות מהקובץ של ינואר 2008 בשביל לנטרל חלק מהטיית השורדים) מול תיק חלופי שהוא יותר מציאותי שמשלב 50/50 מניות/אג"ח (שניהם גלובלי - הפיזור הכי רחב) אז נקבל:
תיק הדיבידנדים סיפק CAGR של 8.08% והתיק המשולב סיפק תשואה של 1.28% בלבד.

אם ננטרל את האיזון נקבל תוצאות פחות טובות בשני המקרים:
תיק הדיבידנדים סיפק CAGR של 7.73% והתיק המשולב סיפק תשואה של 0.51% בלבד.

**הערה**
חשוב לציין שאני עדיין מתנגד להשוואות הללו כי הן משוות תשואה כוללת ומתעלמות לחלוטין מבדיקת יציבות תזרים המזומנים גם במהלך משברים.
המטרה שלי כמשקיע דיבידנדים היא לקבל תזרים מזומנים יציב וגדל ולא את התשואה הגבוהה ביותר.
מכיוון שאין שום דרך להשוות זאת תוך שימוש בכלים כגון תעודות וקרנות אז כל השוואות שמתבססות על תעודות וקרנות אינן רלוונטיות לצורך השקעה במניות דיבידנד.

זה כמובן לא סותר את העובדה שהשוואות כאלו מעניינות ומסקרנות אותי בלי שום קשר להשקעה שלי :)

תודה רבה @ogi על ההסבר!

**הערה**
חשוב לציין שאני עדיין מתנגד להשוואות הללו כי הן משוות תשואה כוללת ומתעלמות לחלוטין מבדיקת יציבות תזרים המזומנים גם במהלך משברים.
המטרה שלי כמשקיע דיבידנדים היא לקבל תזרים מזומנים יציב וגדל ולא את התשואה הגבוהה ביותר.
מכיוון שאין שום דרך להשוות זאת תוך שימוש בכלים כגון תעודות וקרנות אז כל השוואות שמתבססות על תעודות וקרנות אינן רלוונטיות לצורך השקעה במניות דיבידנד.

ודאי שיש. למשל, למשוך פחות חצי אחוז בשנה. חשבנו שכבר הסכמנו, שגידור אפשר לתמחר.
כמובן, התזרים של התיק שלך הוא מובטח רק אם שקיבלנו את ההצהרה ״חברות אמריקאיות שנוהגות לחלק דיבידנדים גדולים ימשיכו כך גם בעתיד״ כחוק טבע.

ודאי שיש. למשל, למשוך פחות חצי אחוז בשנה. חשבנו שכבר הסכמנו, שגידור אפשר לתמחר.
התשואה על התיק המשולב היא 0.51% בלבד (או 1.21% תלוי אם אתה מאזן או לא).
הפער במשיכה הוא הרבה יותר מחצי אחוז אפילו אם אתה רוצה לאכול את הקרן בכוונה.

לא דיברתי על שום תיק ספציפי, ״משולב״ או אחר. דיברתי על הטענה שלך שאי אפשר להשוות תשואה בין תיק שמבטיח (נגיד) תזרים קבוע לבין ״סתם״ תיק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם חצי מהמשקיעים של הקרן מוכרים את החזקותיהם אז הקרן חייבת למכור מניות בשביל להנזיל את הסכום שהיא צריכה לשלם למשקיעים כי אין לה מספיק מזומנים בצד.
איך זה קשור? היא לא צריכה מזומנים בצד. נניח שיש 100 משקיעים בקרן שמחזיקה 100 יחידות של מניה X. הקרן ירדה 50% כי מניה X ירדה 50%. משקיע אחד נבהל ויוצא. הקרן מכרה יחידה אחת של X ונתנה לו את הכסף שלו. 99 משקיעים נותרו עם 99 יחידות של X ולא הושפעו כלל מהעובדה שמשקיע אחד יצא מהקרן.

ובדיוק בגלל זה הדיבידנדים של הקרן נפגעים ואתה לא מקבל תזרים מזומנים יציב וגדל במהלך משברים.
ראה הסבר הנ"ל. אין קשר בין אנשים שמוכרים את אחזקותיהם בקרן לתשואה ולדבידנדים שאני מקבל מהקרן.

למה אתה מקצה 40% מהתיק לביוטק ולא 100% למדד הכי רחב שאפשר?
הסברתי למה. אסביר שוב:
בחרתי תיק של 30 מניות DGI. לתיק יש תשואה נתונה כלשהי שהיא לא רלוונטית למטרת ההדגמה, ויש לה רצף חלוקת דיבידנדים שגדלים משנה לשנה, מה שכן רלוונטי למטרת ההדגמה. אני רוצה להשוות איך תיק ה-DGI פועל אל מול תיק בעל תשואה זהה (פחות או יותר) אבל ללא רצף דיבידנדים יציב, אלא אחד שמתנהג פחות או יותר כמו השוק - קרי טוב בשוק שורי, קורס בשוק דובי. זאת הסיבה למה באופן מלאכותי "הגברתי" את התשואה של תיק השוק עם קרן ביוטק.
בהדגמה, רואים בבירור שאין שוב הבדל בתשואה הסופית בין שני התיקים כאשר מושכים מהם סכום קבוע כל שנה. כלומר, עצם העובדה שהדיבידנדים בתיק ה-DGI היו גדלים משנה לשנה לא תורם במאומה ליכולת למשוך סכום קבוע מהתיק, אלא רק התשואה הכוללת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אורי ג. מידע על השקעות במניות ערך שוק ההון 95
SolidAce בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
sogi שיקולי אבטחת מידע בבחירת בית השקעות / ברוקר שוק ההון 122
א מידע על השקעה במדדים שוק ההון 5
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י מקור מידע מפורט על תעודות סל שוק ההון 1
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
ב מקורות מידע מומלצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
I Infinity Labs - מסלול AI - מידע על מבחני הקבלה התפתחות אישית 0
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
E מידע על נכסים כגון דירות קרקעות וכו לאדם שנפטר נדל"ן 0
E מידע אודות סך העברות מט"ח לחו"ל צרכנות פיננסית 1
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
מ גלגול מגן מס משנים עברו, עם מידע חסר מיסים 1
U מקורות מידע מיסים 12
A מכירת ESPP ללא מידע על סכום מכירות מיסים 5
Finfree חסכון לכל ילד - איניפיניטי הלכה - הרהור כפירה(ע"ב מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Lag המלצות על ספרים/מקורות מידע בנושא כלכלה בארגונים אוף טופיק 1
AsherV פרטיות ואבטחת מידע אוף טופיק 3
A מידע רישום בטאבו נדל"ן 9
C האם מידע על רווח והפסד לא נכלל בטופס 1042-S? מיסים 3
ז אבטחת מידע - התייעצות התפתחות אישית 8
341Omer מידע חסר בדוחות הכספיים של Bank Of America ?! שוק ההון 5
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
ח מידע על אחוזי השווקים שוק ההון 1
J אבטחת מידע ומיסוי ריאלי צמוד מדד לצרכן שוק ההון 3
G שליפת מידע עבור קרן השתלמות תשואה שנתית - דרך api או קובץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א איפה אפשר למצוא מידע לגבי התשואה הפנימית והמח"מ של קרנות כספיות ? שוק ההון 2
N מידע רציף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N מנהל עסקים כלכלה עם התמחות במערכות מידע התפתחות אישית 18
Y מידע פיננסי שוק ההון שוק ההון 8
A יש למישהו מידע על מדדים שונים שוק ההון 3
ט יש מידע על דמי הניהול הממוצעים (פנסיה, ביטוח מנהלים) שמשלמים הישראלים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
הסולידית הערה כללית על פרסום מידע אישי ופיננסי באינטרנט יומני מסע אישיים 0
א מידע על החזר מס שהתקבל מיסים 9
ת מבחינת אבטחת מידע עדיפה סיסמה או שלא תהיה סיסמה? אוף טופיק 4
P מידע על ishares floating rate bond etf שוק ההון 4
GoldenFace מקורות מידע על נדלן נדל"ן 3
מ הסבה מקצועית למדעי הנתונים / מערכות מידע התפתחות אישית 5
F מיצוי מידע מהלינקדין אוף טופיק 1
Echelon מידע רגיש במכתבים עם טפסי מס מארה"ב שנשלחים בדואר אוף טופיק 2
DiverGirl מקורות מידע על תעשיות/ענפים שוק ההון 6
L שאלה על מידע פנים שוק ההון 24
N מערכות מידע עכשיו במכללה או באוקטובר הבא באוניברסיטה? התפתחות אישית 8
ה קניית נדלן בחול מקורות מידע נדל"ן 3