• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מידע על השקעות במניות דיבידנדים גדלים

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אשמח להבין למה לדעתך אין לו הרבה משמעות?
מעל מספר מסוים לפיזור נוסף יש מעט מאד תועלת (תועלת שולית פוחתת), מעל 30 התועלת היא קטנה, מעל 50 התועלת היא ממש אפסית כבר.
לפני כמה ימים מישהו צירף טבלה מדויקת באחד האשכולות, לא זוכר איזה.

מעל 30 התועלת היא קטנה, מעל 50 התועלת היא ממש אפסית כבר.
נראה לי שציינו את זה.
ה-30 צריכים להילקח ממדגם שווה משקל למדד המקורי על מנת שהפיזור שלו יהיה זהה.
ברגע שאתה מכניס שיקולים גמישים, זה לא יהיה מפוזר כמו המדד ורואים את זה בתיק של דעת.

נראה לי שציינו את זה.
ברגע שאתה מכניס שיקולים גמישים, זה לא יהיה מפוזר כמו המדד ורואים את זה בתיק של דעת.

בתור אחד שהעלה את הטענה אני מבקש לחדד.
בגלל מה שנאמר לגבי דגימה אקראית אם יש טענה שבחירה של מניות שקולה לבחירה אקראית ממדד הטוען צריך להמחיש ( הצגה של סדרה חוזרת של בחירות שיראו שאותם מניות לאורך זמן מציגות התנהגות של דגימה אקראית)
אני לא יודע על אפשרות לבצע זאת, ולכן זו טענה שאי אפשר לכמת את רמת הדיוק שלה.

נראה לי שציינו את זה.
גם לא אמרתי אחרת, גם לא התייחסתי כלל לתיק של דעת וגם הדגשתי שפיזור סקטוראלי עוד יותר חשוב.
הכוונה שלי היא למשל שיש אנשים שמשקיעים בVTI במקום בSPY כי זה יותר מפוזר, אין לזה הרבה משמעות וזה בטח שלא מוריד סיכון, יש אנשים שפסיכולוגית זה שאתה מחזיק 9000 מניות (סתם זורק) נראה להם בטוח יותר מאשר "רק" 500, האפקט פה הוא פסיכולוגי, הוא הוא מאפשר לאדם להגדיל את הקצאת אחוז המניות שלו אפשר להניח שתשואת התיק שלו תהיה גבוהה יותר, בדיוק כמו בDGI.

**עריכה**
פתחתי בלוג שמוקדש לנושא בשם "לקבל משכורת מדיבידנדים".
בבלוג אני מפרסם מאמרים וסקירות שבועיות כולל מעקב אחרי תיק מניות דיבידנד לדוגמא שאני מנהל כחלק מהנכסים שלי.

התבקשתי במהלך השבוע שחלף לספק מידע נוסף על השקעות במניות דיבידנד ע"י אחד המשתתפים בפורום.

אני רוצה לציין במיוחד כי אני לא ממליץ ולא מייעץ כלל (ובפרט לא על צורת השקעה כזו או אחרת).

הערה: רוב הקישורים החיצוניים הם באנגלית.
אם אתם לא מסתדרים עם אנגלית כל כך טוב אז יהיה לכם מאוד קשה לאתר מניות דיבידנד טובות ולחקור עליהן כי רובן המוחלט הוא בארה"ב/קנדה.

ראשי פרקים:

1. מה אני מחשיב כמניות דיבידנד.
2. חסרונות ויתרונות של השקעה במניות דיבידנד (מנקודת מבט של משקיע פסיבי).
3. לינקים לאתרים ובלוגים שונים שאני מוצא בהם מידע רלוונטי לדיבידנדים.
4. מה שכנע אותי להשקיע במניות דיבידנדים.
5. ריכוז לינקים (כולל כאלו שלא צוינו למעלה):

1. מה אני מחשיב כמניות דיבידנד
ברמה המופשטת מניות דיבידנד אלו מניות שמחלקות דיבידנדים.
כאשר אני מדבר על מניות דיבידנד אני מדבר על מניות שהציגו עבר מרשים של חלוקת דיבידנדים קבועה שגודלת כל שנה לפחות בעשור האחרון (ואפילו בחמישה עשורים האחרונים) ללא הפסקה.
לרוב מניות דיבידנד מגדילות את הדיבידנד בתחום הנע בין 6%-12% בשנה.
צריך לזכור כי דיבידנד גבוהה מידיי היום מסמל איתות אזהרה ולכן אני מגביל את עצמי למניות שמספקות תשואה שנתית של 2%-4% כדיבידנדים (לפעמים אני חורג לכיוון ה-5% אבל צריכה להיות לזה הצדקה).
דבר נוסף שחשוב הוא שמניות הדיבידנד יהיו חסינות ויציבות אז אני מחפש חברות גדולות בלבד (אם כי זה לא תמיד היה כך ויש לי כמה מניות של חברות קטנות).

הערה: המניות הישראליות שמחלקות דיבידנדים לא מתקרבות אפילו בטעות לרמת היציבות של מניות הדיבידנד שאני מדבר עליהן.

2. חסרונות ויתרונות של השקעה במניות דיבידנד (מנקודת מבט של משקיע פסיבי).
ישנם כמה חסרונות בהשקעה במניות דיבידנד ודורין ציינה את כולם ותיארה זו בקצרה: נהיגה עם המבט למראה האחורית.
דורין ביצעה עבודה מקיפה ביותר בנושא החסרונות ולא מצאתי חסרונות נוספים לציין ולכן אגש ישר לפרט את היתרונות שמשכו אותי להשקעה במניות דיבידנדים על אף החסרונות שתוארו לעיל:
1. כאשר אני בוחר מנית דיבידנד אני יודע שהיא צלחה את משבר 2008 (ולפעמים גם את משבר 2000 ואפילו את שנות השמונים) ועדיין ידעה לבוא למשקיעים ולהגיד להם: "העולם מתהפך אבל אנחנו עדיין ריווחיים ובטוחים ביכולת שלנו להמשיך להיות ריווחיים בעתיד ולכן גם השנה אתם מקבלים העלאה במשכורת" (העלאת דיבידנד).
2. כאשר אני אגיע למצב שבו אני יכול לחיות מהדיבידנדים אז אפקטיבית אני לא מוכר מניות מהתיק כלל בשביל לחיות.
3. דבר שחשוב לי הוא שמירה על "ביצת הזהב" (תיק ההשקעות) גם לאחר הפרישה.
בתיק השקעות פסיבי רגיל אני נאלץ כל שנה למכור אחוז מסוים מהתיק - כלומר להישאר עם פחות מניות.
בזכות #2 ובזכות הגדלת הדיבידנדים הצפויה מעל קצב האינפלציה לאורך זמן, כמות המניות בתיק שלי אמורה לגדול גם לאחר פרישה ללא הזרמת כספים ממכורות אחרים כגון משכורת/קצבה (אני מתכנן לקנות מניות בדיבידנדים שאני לא צריך בשביל לחיות).
4. אני מעוניין לספק לדור ההמשך ביצת זהב גדולה ויפה.
בזכות #3 אני צופה כי תיק דיבידנדים יעלה את ערכו ככל שאורך חיי מתארך ודור ההמשך צפוי לקבל תיק גדול יותר מהתיק שאיתו אני פרשתי.
5. בתיק של כ-50 חברות דיבידנד שמגדילות את הדיבידנד בממוצע של 8% שנתי אז גם אם 3-4 חברות יפסיקו את חלוקת הדיבידנד אני עדיין אקבל יותר דיבידנדים בסוף השנה מאשר בשנה הקודמת.
6. הדיבידנדים מוכרזים מראש (בד"כ בין חודש לחודשיים) ולכן ניתן לדעת מראש אם צפוי חודש קשה כלכלית בשל הפסקת דיבידנדים של חברה מסויימת.
7. מכיוון שהחברות הנ"ל מגדילות את הדיבידנדים כל שנה למשך תקופה ארוכה וכולן מציינות בדוחות הרבעוניים כמה חשוב להם להחזיר ערך למשקיעים בצורת דיבידנד אז הן נמנעות מלהוריד את הדיבידנדים ככל הניתן ולעיתים מעדיפות להפסיק תוכניות של רכישת מניות ולהמשיך עם הדיבידנדים כרגיל (זהו כמובן יכול להוות חיסרון אם החברה לוקחת חובות בשביל להמשיך את הדיבידנדים).
הקפדה זו מספקת תחושת יציבות ויד על הדופק לגבי גודל ההכנסות הצפוי השנה.

3. לינקים לאתרים ובלוגים שונים שאני מוצא בהם מידע רלוונטי לדיבידנדים.
בלוגים שיכולים לעזור:
Dividend Mantra: ג'ייסון הוא הבלוגר שחשף אותי לנושא השקעות במניות דיבידנד.
יש לו אישיות מדהימה וסיפור מדהים לא פחות של אדם שהגיע מבית הרוס (אבא שעזב ואמא מכורה לסמים שנטשה אותו ואת אחותו).
בשנת 2009 הוא "התעורר" בגיל 28 וגילה שהוא שווה פחות מתינוק (הוא בחובות) וחייב את כל זמנו למעביד בעבודה שהוא שונא (ולא משלמת הרבה).
שנה שעברה הוא התפטר מהעבודה שהוא שנא (ולא שילמה הרבה) והתחיל לחיות מתיק ההשקעות שלו ומהכנסה נוספת ככתב עצמאי (אם אני זוכר נכון).
היום הוא יושב על תיק השקעות דיבידנד של כמעט 200 אלף דולר עם צפי לקבל 7000 דולר בדיבידנדים במהלך השנה.

Dividend Growth Investor:
זהו בלוגר יותר ותיק שהתחיל לעשקיע במניות דיבידנד בינואר 2008 אחרי 9 שנים שבהן הוא מצא 100 דרכים להפסיד כסף בבורסה ורק אחת שמרויחה.

כלים לחיפוש מניות דיבידנד:
David Fish's: CCC List באתר זה ניתן למצוא קובץ אקסל (מעודכן אחת לחודש) שמציג מידע על חברות שמחלקות יותר דיבידנדים בכל שנה קלנדרית מהשנה הקודמת במשך לפחות 5, 10, ו-25 שנה.
זה המקום הראשון שאני הולך אליו בשביל לחפש מניות דיבידנד.

אחרי שהגעתי לרשימה מצומצמת אני ממשיך את החקירה באתרים הבאים:
Dividata - באתר זה ניתן בקלות לראות גרף של הדיבידנדים שחברה חילקה בעבר לאחר התאמה לפיצולים.
פה אני מחפש לראות שאין חריגות יוצאות דופן בדיבידנדים.

Seeking Alpha
- באתר זה (מצריך רישום חינמי) אני קורא מאמרים שמפרסמים על מניות שעברו את הסינון עד כה.
אני מחפש מידע שיכול לשנות את מהות החברה מקצה לקצה ולא סתם רעש בסגנון "הם סגרו עסקה עם..." או "תובעים אותם כי במרק שלהם נמצאה אצבע".

4. מה שכנע אותי להשקיע במניות דיבידנדים.
היו מספר מאמרים שקראתי באתרים שונים אבל מה שמאוד שכנע אותי זה סיפור ש-Chuck Carnevale מציג מעברו כיועץ השקעות:
Chuck Carnevale: Yield On Cost: A Vitally Important Consideration For Retired Investors
הסיפור הוא על זוג שתכננו לצאת לפנסיה בשנת 2009, איך הוא שכנע אותם לא "לנטוש את סירת הדיבידנדים" לאחר הנפילה ב-2008 ומה קרה לחסכונות שלהם לפני, במהלך ואחרי הנפילה בבורסה.

כתבה נוספת שהוא פירסם על מדוע הוא לא מפחד מקריסה בבורסה היתה מאוד מפקחת מבחינתי:
Chuck Carnevale: I Have No Fear Of A Market Crash Or A Significant Correction, Here's Why: Part 1
בכתבה זו תמצאו המון גרפים של המון חברות שבהם הוא מציג איך משקיע שממוקד דיבידנדים לא "מאבד את הצפון".

כמו כן קריאת הבלוגים של ג'ייסון ושל DGI מאוד פתחו את עיני והתבוננות איך תיק הדיבידנדים של ג'ייסון צמח ברמה חודשית (הוא מפרסם דו"חות חודשיים של הכנסות/הוצאות ודו"ח דיבידנדים בבלוג) היתה חוויה מרתקת ביותר.

אחרי כל זה יצרתי קשר עם David Fish שמפרסם את רשימת מניות הדיבידנד וביקשתי ממנו את הקובץ הכי ישן שלו.
לשמחתי היה לו עותק מדצמבר 2007.
הרצתי בספטמבר האחרון בדיקה וירטואלית קצרה שבה השקעתי 1000$ בכל מניה לפי שער ממוצע של יום המסחר העוקב ליום עדכון הגליון שלו.
יצאתי מנקודת הנחה לא ריאלית שבה יש לי הפסד של 100% בכל המניות שנרכשו, התמזגו, נמכרו, התפצלו, שינו שם או שסתם לא היה לי מידע רציף עליהם לאורך כל התקופה.
מהמניות שנשארו עד לאותו התאריך קיבלתי תשואה של מעל 70% (מצטבר, ללא מיסים/אינפלציה, עם השקעה דיבידנדים במניות שחילקו אותן - DRIP למי שיודע מה זה) על כל ההשקעה המקורית.
לצורך ההשוואה מדד ה-SP500 עלה בסביבות 30-40% באותה התקופה (גם כן מצטבר, ללא מיסים/אינפלציה, עם השקעה של דיבידנדים בחזרה במדד).
*הערה - הנתונים לעיל הם מהזיכרון כי איבתי את קובץ האקסל שבו ביצעתי את ההשוואה (אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם).

לסיכום אני השתכנעתי שאני רוצה לישון טוב בלילה וכי הדרך הטובה ביותר בשבילי היא מניות דיבידנד.
אני אישית לא מצליח לישון טוב בלילה עם אחזקה במדד בידיעה שאני צריך למקור אותו ובכך להקטין את מספר היחידות שיש לי לאחר הפרישה.

5. ריכוז לינקים (כולל כאלו שלא צוינו למעלה):
כלים שימושיים:
David Fish's: CCC List
Dividata - free online historical dividend data
Seeking Alpha: website full of article for active and passive investors of all kinds
Dividend Growth Investor - started to blog about dividends in January 2008 after 9 years of losing money
Dividend Mantra: A frugal living, dividend investing and an amazing person
מאמרים:
הסולידית: למה אני לא משקיעה במניות דיבידנד
Chuck Carnevale: Yield On Cost: A Vitally Important Consideration For Retired Investors
Chuck Carnevale: I Have No Fear Of A Market Crash Or A Significant Correction, Here's Why: Part 1
Dividend Mantra: Building A Snowball
Dividend Growth Investor: FAQ about dividend investing

אני מקווה שאתם זוכרים שאני לא ממליץ ולא מייעץ, נכון?

אני לא יודע אם הוא עוד פה, לא הצלחתי לקרא את כל השרשורפלצת הזה.

אבל יש לי שאלות בנושא (שאני מקווה שלא נשאלו קודם) ל @datt99 או לכל מי שיש תשובה לשאלותי.
אני על סף ההשקעה בשוק ההון- ואני מתכוון בתור התחלה להשקיע רק בקרן ההשתלמות שלי, עד התקרה הפטורה ממס, ולהוסיף כל שנה.

האם זה הופך עבורי את ההשקעה בדיוידנדים לרווחית הרבה הרבה יותר (לעומת השקעה במדדים), שכן אני לא משלם מס על הוצאת הדיוידנדים כלל?

שאלה נוספת, הפעם לצד ההשקעות הפאסיביות- daat99 טען שכשחברה מפסיקה לחלק דיוידנדים לרוב למחרת היא יורדת בערך שלה כ30% וצריך להפטר ממנה.
האם זה אומר שבשביל להחזיק תיק דיוידנדים אני חייב לעקוב תמיד אחרי התיק על מנת לראות אם אחד החברות הפסיקה לשלם? ואז לצאת ממנה כמובן.
והאם בכל פעם מחדש אני צריך לבחור חברה אחרת להשקיע בה ולעשות עליה מחקר?
יכול להיות שזה מאד משתלם (במיוחד עבורי, שלא אשלם מס על הוצאת הדיוידנדים), אבל הכנסה פאסיבית זה לא נשמע לי. זה נשמע כמו עבודה. אולי משתלמת כלכלית, אבל מסוכנת וגוזלת זמן והתעסקות. יותר כמו עסק הלוואות אינטרנטי שאפשר לפתח בתוך הבורסה. ועסק הוא גם נכס וגם עבודה ביחד.

אמנם ההשקעה במדדים איננה מפרישה לנו כסף זמין שתוכל להשתמש בו בעת משברים, ואני מודע לחשיבות הרבה של האפקט הפסיכולוגי הגדול הזה. הוא לא רק פסיכולוגי- כסף אמיתי מגיע לחוף מבטחים, רק שזה מוציא כמו שנאמר את אפקט הריבית דריבית. לאנשים כמוני שרוצים לעצום עיניים ולתת לשוק לעשות את מה שהוא יודע, אולי עדיף לתת לשוק לצבור את הריבית דריבית ולתת לתיק שלי להנות מהאפקט.

אני בעצמי איש מאד נדלנ"י באופיי, יש לי דירה בהשקעה ברשותי, אני אוהב לדעת כמה כסף הרווחתי, אוהב לקבל כסף זמין כל חודש, וגם משקיע דרך קרן ההשתלמות בסכום נמוך ולכן לא אשלם מס על הדיוידנדים, אבל איכשהו ההשקעה במניות דיוידנדים נשמעת לי לא קפה ולא תה. זה הסיכון של השקעה בחברות/מניות, ולעומת נדלן אתה לא משקיע בנכס שיהיה שלך למרות כל מה שלא יקרה בשוק. אתה מקבל דיוידנדים ללא חוזה (שקול ללהשכיר לשוכרים את הנכס שלך בלי חוזה, לא משהו שהייתי עושה).

זאת אומרת, אתה סובל מהסיכון של המניות בשביל משהו ש"מרגיש כמו נדל"ן אבל הוא לא דומה להשקעות בנדל"ן כלל- אלא כמו לקנות נכס שאתה לא רואה במציאות אלא רק בודק עליו, עקב העובדה שמשלמים עליו שכירות הרבה זמן ואתה צופה שימשיכו לעשות זאת בעתיד. האם הייתי קונה נכס כזה במציאות? לא. האם לקנות חלקים קטנים מ50 נכסים כאלה מוריד את רמת הסיכון- כן, אבל זה גם לא נשמע מספיק בטוח, וגם מצריך ממני להיות עם יד על הדופק והופך את העסק ללא פאסיבי, זאת פשוט לא השקעה פאסיבית, ואני לא יודע כמה הפיזור הלא רחב על 50 חברות מבטח אותי באמת.

נערך לאחרונה ב:
האם זה אומר שבשביל להחזיק תיק דיוידנדים אני חייב לעקוב תמיד אחרי התיק על מנת לראות אם אחד החברות הפסיקה לשלם? ואז לצאת ממנה כמובן.
והאם בכל פעם מחדש אני צריך לבחור חברה אחרת להשקיע בה ולעשות עליה מחקר?
כן, כן.
לחילופין להסתמך על בלוגרים של dgi

אמנם ההשקעה במדדים איננה מפרישה לנו כסף זמין שתוכל להשתמש בו בעת משברים
למה לא?
רוב הקרנות האמריקאיות מחלקות דיבידנדים. יש אפילו כאלו המתרכזות במניות המחלקות דיבידנד גבוה.

לאנשים כמוני שרוצים לעצום עיניים ולתת לשוק לעשות את מה שהוא יודע, אולי עדיף לתת לשוק לצבור את הריבית דריבית ולתת לתיק שלי להנות מהאפקט.
לא אולי - בטוח.

לא ממליץ ולא מייעץ.

אני לא משלם מס על הוצאת הדיוידנדים כלל
שים לב שדיבידנד מחברה לא ישראלית ככל הנראה ימוסה במקור ע"י מדינה זרה. לא עוזר שאתה בקרן השתלמות.
יכול להיות שזה מאד משתלם ..., אבל הכנסה פאסיבית זה לא נשמע לי. זה נשמע כמו עבודה.
אם אני לא טועה, הסכום שלך די נמוך? תקרת ההפקדה השנתית?
נניח שתצליח לקבל אפילו 20% תשואה - על 18K זה סה"כ 3600 בשנה. כמה שעות תצטרך להשקיע בשביל זה?

השאלה אם אין קרנות שיש בהן רק חברות שלא מחלקות דיבידנים?
אולי תמצא ETF כלשהו שקונה רק חברות שלא מחלקות דיבידנדים וגם שאין בו רווחי הון שגם הם אמורים להיות מחולקים בתור דיבידנד אבל בספק.

@סול @daat99 פתח בלוג בשם "לקבל משכורת מדיבידנדים" שבו הוא מציג תיק השקעות עם הפקדות חודשיות של 2000 שח (טיפה יותר מההפקדה המקסימלית לקרן השתלמות).
על רוב השאלות שלך הוא ענה שם.

למיטב הבנתי, בקרן השתלמות אתה עדיין תשלם מס דיבידנדים על רוב הדיבידנדים של החברות הזרות (בעיקר האמריקאיות) עם מיעוט חברות שבהן תשלם מס מופחת או לא תשלם מס בכלל.
אין לי מושג איך מבדילים בין החברות הללו (אני משקיע מחקה מדד בעצמי).

למה לא?
רוב הקרנות האמריקאיות מחלקות דיבידנדים. יש אפילו כאלו המתרכזות במניות המחלקות דיבידנד גבוה.
דיבידנד גבוה זה לרוב ההיפך מדיבידנד גדל.
לא מכיר קרן שמחלקת דיבידנד גדל - אשמח להפניה (אולי אני אחליף את הקרן מחקה מדד שלי בה).

אולי תמצא ETF כלשהו שקונה רק חברות שלא מחלקות דיבידנדים וגם שאין בו רווחי הון שגם הם אמורים להיות מחולקים בתור דיבידנד אבל בספק.
אתה צודק, חיפשתי ולא מצאתי.

לא מכיר קרן שמחלקת דיבידנד גדל - אשמח להפניה (אולי אני אחליף את הקרן מחקה מדד שלי בה).
חפש בגוגל ETF dividend growth.

חפש בגוגל ETF dividend growth.
קרן שיש לה בשם "dividend growth" לא באמת מחלקת דיבידנד גדל.
אני חיפשתי בגוגל ולא מצאתי ולכן אני מזמין אותך לחפש בגוגל אחת כזו שהדיבידנד שלה באמת גדל כמו הדיבידנד שדעת מתעד בתיק שלו.
אם תמצא אחת כזו אני אודה לך מאוד כי אני באמת רוצה לרכוש אחת.

א
אני על סף ההשקעה בשוק ההון- ואני מתכוון בתור התחלה להשקיע רק בקרן ההשתלמות שלי, עד התקרה הפטורה ממס, ולהוסיף כל שנה.

האם זה הופך עבורי את ההשקעה בדיוידנדים לרווחית הרבה הרבה יותר (לעומת השקעה במדדים), שכן אני לא משלם מס על הוצאת הדיוידנדים כלל?

השקעת דיבידנדים בחשבון פטור היא "בזבוז" - אלא אם כן מדובר על דיבידנדים של חברות במדינות שלא ממסות במקור כמו אנגליה. דוגמאות לחברות שמחלקות דיבידנדים משמעותיים ולא משלמים עליהם מס במקור: ADM.L, RDS.B (לא ממליץ בהכרח על החברות הספציפיות, רק דוגמא)

אני חיפשתי בגוגל ולא מצאתי ולכן אני מזמין אותך לחפש בגוגל אחת כזו שהדיבידנד שלה באמת גדל
נו באמת...
VIG 2010-2018
2.038 1.919 1.826 1.819 1.585 1.410 1.388 1.172 1.048
עריכה: הסכומים הם שנתיים. אי אפשר להשוות כל חלוקה רבעונית להבאה, כי היא מורכבת מהרבה חברות שבעצמן לא בהכרח מחלקות רבעונית.

נערך לאחרונה ב:
ברור לי. זו היתה הצעה למצוא כאלו שראויות בדיקה.

אני חיפשתי בגוגל ולא מצאתי ולכן אני מזמין אותך לחפש בגוגל אחת כזו שהדיבידנד שלה באמת גדל כמו הדיבידנד שדעת מתעד בתיק שלו.
אם תמצא אחת כזו אני אודה לך מאוד כי אני באמת רוצה לרכוש אחת.
אין לי כל כך סיבה לחפש כזו מכיוון שאין לי שום עניין בדיבידנד גדל...
מלבד זאת, אני לא חושב שלא ניתן ליצר כזו קרן באמצעות מעקב אחרי חברות שמגדילות דיבידנדים מכיוון שברגע שתוסיף חברה הידבידנד קטן (ביחס לסכום הכולל של התיק) וגם ברגע שחברה מפסיקה להתמיד בחלוקת הדיבידנד או פושטת רגל אז הדיבידנד קטן.
אגב, מאותן סיבות אני לא מאמין שאדם פרטי יכול לעשות דבר כזה (ליצר תיק שתמיד מגדיל את הדיבידנד).

ן (ביחס לסכום הכולל של התיק)
זה תלוי בתשואה הנוכחית לעומת התשואה מהתיק.
מעבר לזה, מדובר בדיבידנד גדל דולרית, לא בהשוואה לגודל התיק. (התשואה היא לפי מצב רוח השוק באותה תקופה)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה תלוי בתשואה הנוכחית לעומת התשואה מהתיק.
ודאי. אבל אני מניח שלאורך זמן חברות חדשות שנכנסות לתיק מחלקות פחות דיבידנד מאלו שנמצאות בתיק כבר שנים ומגדילות דיבידנד.

מעבר לזה, מדובר בדיבידנד גדל דולרית, לא בהשוואה לגודל התיק. (התשואה היא לפי מצב רוח השוק באותה תקופה)
נכון.
אז במקרה הזה אני מניח שכאשר חברה אחת פושטת רגל/מפסיקה להגדיל דיבידנד תהיה חריגה זמנית בתיק בהגדלת הדיבידנד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אורי ג. מידע על השקעות במניות ערך שוק ההון 95
SolidAce בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
sogi שיקולי אבטחת מידע בבחירת בית השקעות / ברוקר שוק ההון 122
א מידע על השקעה במדדים שוק ההון 5
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י מקור מידע מפורט על תעודות סל שוק ההון 1
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
ב מקורות מידע מומלצים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
I Infinity Labs - מסלול AI - מידע על מבחני הקבלה התפתחות אישית 0
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
E מידע על נכסים כגון דירות קרקעות וכו לאדם שנפטר נדל"ן 0
E מידע אודות סך העברות מט"ח לחו"ל צרכנות פיננסית 1
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
מ גלגול מגן מס משנים עברו, עם מידע חסר מיסים 1
U מקורות מידע מיסים 12
A מכירת ESPP ללא מידע על סכום מכירות מיסים 5
Finfree חסכון לכל ילד - איניפיניטי הלכה - הרהור כפירה(ע"ב מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Lag המלצות על ספרים/מקורות מידע בנושא כלכלה בארגונים אוף טופיק 1
AsherV פרטיות ואבטחת מידע אוף טופיק 3
A מידע רישום בטאבו נדל"ן 9
C האם מידע על רווח והפסד לא נכלל בטופס 1042-S? מיסים 3
ז אבטחת מידע - התייעצות התפתחות אישית 8
341Omer מידע חסר בדוחות הכספיים של Bank Of America ?! שוק ההון 5
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ב מקורות מידע על מינוף שוק ההון 1
ח מידע על אחוזי השווקים שוק ההון 1
J אבטחת מידע ומיסוי ריאלי צמוד מדד לצרכן שוק ההון 3
G שליפת מידע עבור קרן השתלמות תשואה שנתית - דרך api או קובץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א איפה אפשר למצוא מידע לגבי התשואה הפנימית והמח"מ של קרנות כספיות ? שוק ההון 2
N מידע רציף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N מנהל עסקים כלכלה עם התמחות במערכות מידע התפתחות אישית 18
Y מידע פיננסי שוק ההון שוק ההון 8
A יש למישהו מידע על מדדים שונים שוק ההון 3
ט יש מידע על דמי הניהול הממוצעים (פנסיה, ביטוח מנהלים) שמשלמים הישראלים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
הסולידית הערה כללית על פרסום מידע אישי ופיננסי באינטרנט יומני מסע אישיים 0
א מידע על החזר מס שהתקבל מיסים 9
ת מבחינת אבטחת מידע עדיפה סיסמה או שלא תהיה סיסמה? אוף טופיק 4
P מידע על ishares floating rate bond etf שוק ההון 4
GoldenFace מקורות מידע על נדלן נדל"ן 3
מ הסבה מקצועית למדעי הנתונים / מערכות מידע התפתחות אישית 5
F מיצוי מידע מהלינקדין אוף טופיק 1
Echelon מידע רגיש במכתבים עם טפסי מס מארה"ב שנשלחים בדואר אוף טופיק 2
DiverGirl מקורות מידע על תעשיות/ענפים שוק ההון 6
L שאלה על מידע פנים שוק ההון 24
N מערכות מידע עכשיו במכללה או באוקטובר הבא באוניברסיטה? התפתחות אישית 8
ה קניית נדלן בחול מקורות מידע נדל"ן 3