תודה
מה שמאוד קוסם פה זה להנות מתשואות יפות עם מינימום חשיפה לתנודות.
אם עד עכשיו הייתי על הגדר בין השניים, ההשוואה הזו בין השניים דוחפת אותי להסתכל ולחקור את השיטה הזו לעומק.
להסתכל ולחקור לעומק זה תמיד טוב וצריך שיהיה בסיס לכל פעולה.
לגבי המחקר הספציפי הזה, הוא נערך רק על 11 שנה לעומת מחקרים אחרים שנעשו על 200 שנה אחורה.
תשתף אותנו בפורום בתוצאות המחקר שלך.
שיהיה משהו קונקרטי.
לגבי 200 שנה, אני לא בטוח שזה יתפוס השוק כל כך השתנה מאז שזה לא באמת ראלי להשוואת.
20 שנה, אני די בטוח שה DGI יהיה עדיף בהרבה כי סנופי עמד במקום מ-2000 עד 2012
30 ו-40 שנה זה כבר מסקרן לבדוק.
ההיגיון שלי אומר שאם DGI מספק אותם תשואות בזמן שהשוק עולה, אז כשסנופי עומד במקום (2000-2012) הוא הוא מביס אותו בגלל שהוא הרבה פחות מושפע מתנודתיות השוק. אבל הפואנה של האסטרטגיה הזו בשבילי שתמיד אפשר לצאת מהשוק, גם כשהוא יורד.
אהיה חכם יותר כשיהיה לי מספרים.
בתור משקיע מתחיל חשבתי ללכת על סנופי כמו הרוב אבל האסטרטגיה הזו מאוד מעניינת. ראיתי שלא הרבה משווים ביניהם בגלל שהם אסטרטגיות שונות בתכלית. אחרי חיפושים רבים מצאתי פה השוואה יפה של השניים מ2007 עד 2018, תוצאות מעניינות של dgi vs s&p500
תקופה קצרה מדי בשביל להסיק מסקנה כלשהי לדעתי.
הכותב ביצע בדיקה חובבנית ביותר שסובלת מהטיית השורדים (דבר שמשפר את תוצאות ה-DGI) ומתעלמת מהתפצלויות (דבר שפוגע בצורה משמעותית בתוצאות ה-DGI).
בגלל החובבנות של הכותב גם אם הבדיקה הייתה מתבצעת על תקופה ארוכה אנחנו עדיין לא היינו יכולים להסיק כלום ממנה.
תקופה קצרה מדי בשביל להסיק מסקנה כלשהי לדעתי.
הכותב ביצע בדיקה חובבנית ביותר שסובלת מהטיית השורדים (דבר שמשפר את תוצאות ה-DGI) ומתעלמת מהתפצלויות (דבר שפוגע בצורה משמעותית בתוצאות ה-DGI).
בגלל החובבנות של הכותב גם אם הבדיקה הייתה מתבצעת על תקופה ארוכה אנחנו עדיין לא היינו יכולים להסיק כלום ממנה.
רק בשליפה מהמותן אני יודע שהתוצאות של MO גבוהות בצורה מהותית (מאות אם לא אלפי אחוזים) יותר מהתוצאות שהוצגו במאמר כשמתחשבים בהתפצלויות.
כמו כן תודות לבלוג של @daat99 אני יודע ש-CB שהוא התחקה אחריה ו-CB שהייתה באצולת הדיבידנדים זו לא אותה החברה כך שאי אפשר ליחס את התוצאות של CB של היום להשקעה בחברה אחרת בשם CB לפני עשור+.
כמו שאמרתי - הכותב חובבן ברמות.
נ.ב.
אלו שתי טעויות נפוצות מאוד בקרב כל האנשים שמשווים תיקים עם מניות בודדות והן מעקרות את התוצאות של כל הבדיקות שנתקלתי בהן עד היום.
@AntiLopa אם מה שכתבתי מקודם לא מספיק לך אז דוגמה נוספת שקיבלתי מחבר טוב שלימד אותי המון היא חברה שהייתה קיימת בשם "Florida Public Utilities".
תנסה לבדוק מה היה קורה אם היית משקיע בה 1000 דולר בשני לינואר 2008 (רמז היא נרכשה ע"י חברה אחרת באוקטובר 2008)
02/01/2008: מחיר מניה של 12.13
* 6 חלוקות דיבידנדים בסך של 0.1125 דולר למניה
28/10/2008: המרת מניית FPU ל-0.405 מניות CPK
* קבלת כל הדיבידנדים של CPK מיום הרכישה
* התחשבות בפיצול מניית CPK ביחס 3:2 ב-2014