Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
הכי שנואה עליי היא הכביסה, במיוחד לקפל ולגהץ. שנים שלחתי כביסה למכבסות, עד שעברתי לדירה עם מכונה. עכשיו אני מכבסת רק כשאין יותר שום דבר ללבוש. במקום השני זה ללא ספק בישול. אני אוכלת רק בחוץ.
לנקות זה דווקא סבבה. אני מעדיפה לקרצף את הבית על כל מטלה אחרת, אבל אין לי עם מי להתחלק
ועוד שאלת המשך לסקר- אתם בכלל לא נעזרים באנשים מבחוץ? עזבו רגע את עניין עוזרת הבית (כנראה טריוויאלי בהרבה בתים), אבל אין
סבתא שבאה לקפל את הכביסה פעם ב...? או שמביאה/נותנת לכם קופסאות אוכל לשבוע הקרוב? עזרות אחרות (גם בתשלום)?
עוזרת זה בכלל לא טריוויאלי - קשה מאד למצוא עוזרת טובה ואמינה. אנחנו התייאשנו, ולא בגלל חסכון כספי אלא כי זה פשוט מעצבן מדי לנהל מישהי שמבריזה חצי מהזמן וגם כשהיא באה לא ממש מנקה.
עזרה מבחוץ שכן יש אצלנו: בייביסיטר מסבתות - המון, בעיקר כדי לאפשר לנו לעבוד ימים ארוכים חלק מהשבוע (ולפחות אחת הסבתות היתה עושה גם הרבה יותר בייביסיטר אם היינו נותנים לה). קופסאות אוכל מסבתות - פעם הסתמכנו עליהן באופן די מוחלט, כשהיינו הורים מאד צעירים. היום אנחנו מקבלים מדי פעם אבל זה לגמרי לא משמעותי, אנחנו לא מסתמכים על זה ולעתים קרובות גם לא צריכים את זה, ונאלצים לזרוק בסוף אחרי שדחפו לנו קופסאות אוכל שאנחנו לא צריכים (שוב, הסבתא רוצה לתת יותר משאנחנו רוצים לקחת). חוץ מזה - אפשר אם רוצים לספור ארוחות שבת אצל ההורים, פעם ההורים שלי ופעם ההורים שלו, וגם אוכלים בחוץ מדי פעם (אבל זה בעיקר מקל על חוסר הגיוון באוכל הביתי ולא על כמות הבישולים כי זה לכל היותר פעם בשבועיים). זהו. אלא אם כן סופרים את העזרה בתשלום של המדיח, מכונת הכביסה, והשואב הרובוטי.
זה משהו שבכלל לא היה לנו כי גרנו רחוק מאד מהם. המזל הגדול הוא שאפשר היה לבקש מאמהות בישוב לקחת אותם לבית שלהן מהגן והנאחס הגדול
היה שהיו תקופות שעבדתי מפוצל (וחזרתי בערב למשרד עד לעשר בלילה) כדי להתאים את שעות הטיפול בילדים עם בעלי.
בכלל, כשעשיתי את "הסקר" הזה בין חבריי ומכריי הרבים, גיליתי שאנחנו היינו ממש יוצאי דופן בהתנהלות הזאת- בלי עזרה, בחינם או בתשלום.
ואני אומרת את זה לא בגאווה גדולה- אני משלמת מחיר לא פשוט היום על התקופה ההיא ועל הסטרס הלא נגמר לאורך שנים.
אם יש לי המלצה אחת מהניסיון שלי- תחלקו בנטל האחריות, תבקשו עזרה, תשלמו על עזרה ותתנו לעצמכם זמן לניקוי ראש. אל תחכו שהילדים יגדלו
בשביל לנוח ולפנות זמן לעצמכם, כי עד אז יכולים להתפתח בעיות פיזיות ונפשיות כתוצאה מהשחיקה.
תהיה הוצאה ובצידה השני הכנסה שמאזנת את מספרים
במידה וזאת עיסקה שהתמורה של אחד גבוהה מהשניה, בוודאות יהיה מס
עכשיו רק נשאר להוכיח לפקיד שומה ששתי התמורות שוות
אני רק אעיר שבניסוח השאלה טמונה הנחת יסוד 'מטלות הבית הן שנואות'
עכשיו השאלה היא מי השנואה ביותר
מציעה לאוורר את החשיבה בענין...
ו... ברשימה אין שטיפת כלים. למה? יש מדיח?
לענין עזרה קבועה מבחוץ: אנחנו נעזרים בקיפול כביסה באופן קבוע, ולפעמים גם בלשעשע את הילדים
מה שעובד הכי טוב אצלנו זה להזמין / לבקר שכנים
מי אמר ברטר ולא קיבל?
טוב, ראיתי כל מיני התייחסויות לבישולים ועכשיו שאלה בקשר לזה:
אתם באמת מבשלים ארוחות מחומרי גלם (ע"ע משנת הסולידית ודף המתכונים המהירים שפתחתי פעם)? כל הזמן?
עד כמה אתם משתמשים בגלגלי העזר של מזון מעובד וקפוא לחימום מהיר? בארוחות מבוססות דגני בוקר (גם מזון מעובד)?
בשנה האחרונה שאלתי המון חברים (בגילי בערך, במיוחד חברות) על הרגלי הבישול שלהם ואחד הדברים שהפתיעו אותי היה שהרבה נשים די משקרות
לגבי העניין (לעצמן? לאחרים?) ומספרות שאין להן שום בעיה לבשל והן אוהבות את זה. למה משקרות? כי אחרי ששכחו שסיפרו לי את זה, פתאום הן מספרות איפה הן קונות אוכל מבושל לשבת וזה עוד בלי לספור את היציאות למסעדות...
אתם באמת מבשלים ארוחות מחומרי גלם (ע"ע משנת הסולידית ודף המתכונים המהירים שפתחתי פעם)? כל הזמן?
עד כמה אתם משתמשים בגלגלי העזר של מזון מעובד וקפוא לחימום מהיר? בארוחות מבוססות דגני בוקר (גם מזון מעובד)?
בגדול התשובה היא כן, מבשלים מחומרי גלם. עם זאת השאלה מהי חומרי גלם או מה זה מעובד היא קצת סובייקטיבית, למשל אנחנו לא מכינים קטשופ ומיונז בבית וגם לא פסטה טריה. משתמשים גם בגבינה צהובה. כל אלו הם מוצרים מעובדים, אבל מהסוג שברוב המקומות תראי אותם כמרכיב במתכון ונחשבים כחומר גלם. מניחה שגם ירקות קפואים של סנפרוסט את לא מחשיבה כמוצרים מעובדים.
מזון מעובד וקפוא לחימום מהיר - אין פה בכלל למעט "חירום": למשל יש שקית עם שניצל תירס במקפיא שנועדה למקרים שחייבים לאכול משהו ולא יכולים להכין: למשל ההורים חולים ולא מסוגלים לבשל והילדים רעבים, או מגיע חבר של הילד שלא מוכן לאכול שום דבר ממה שבישלנו. שקית כזאת מחזיקה אצלנו חצי שנה או יותר.
זו יכולה להיות האמת, וזה לא סותר שהן קונות אוכל מבושל. כי יש מגבלות של זמן ושל לוגיסטיקה. אישי למשל אוהב לבשל, אבל לפעמים קשה למצוא את הזמן ואת האנרגיות. אם זה לא היה מאד מאד יקר לא היה אכפת לי לקנות אוכל מבושל לשבת, אני לא חושבת שהוא פחות בריא או מוצלח מהאוכל שאנחנו מבשלים בעצמנו. זה בניגוד לארוחות הקפואות למיניהן שבדרך כלל הן כן נחותות.
ולגבי דגני בוקר - נגמלנו מהם לפני כמה שנים, הקושי היה שבן זוגי אכל אותם לארוחת בוקר ועד שהוא לא השתכנע לוותר עליהם אי אפשר היה לומר לילדים לא לאכול אותם.
אתרום את השנקל שלי לדיון. בתור סוג של מתכנת עם שתי ידיים שמאליות ואחד שלא אוהב את תהליך הבישול עצמו - זה בהחלט מאתגר (כמו נגיד כל המתכונים שאומרים "לבשל עד שמוכן" או "להוסיף לפי הטעם" ואין לי מושג מה זה אומר...).
משהו שלאחרונה מאוד שיפר את המצב עבורי הוא שימוש בסיר לחץ חשמלי (electric pressure cooker).
* הבישול בלחץ מהיר פי 2-3 משיטות רגילות.
* לא היה שיקול מרכזי עבורי, אבל בתיאוריה זה גם שיטת בישול בריאה יותר יחסית.
* בגלל שזה אלקטרוני - דורש ממני מעט מאוד התעסקות תוך כדי הבישול. לא צריך לפקח עליו - זורקים לסיר והולכים עד שהוא מצפצף שמוכן וממשיך לשמור על החום גם אחרי זה. אני יכול לצאת מהבית באמצע (לקפוץ לסניף הדואר נגיד) או לעשות דברים אחרים.
* דיוק / קונסיסטנטיות בתוצאות - בהינתן אותם רכיבים, התוצאה תצא אותו הדבר, כי השליטה על החום/זמן היא אלקטרונית ואחידה. בהינתן מתכונים עם כמויות מדויקות (יש כאלה), אני יכול לקבל תוצאות טובות על אף היעדר כישורי בישול.
* קל מאוד לנקות - בגדול רק לשטוף את הסיר ואולי כמה כלי חיתוך/קערות שנעזרתי בהם.
* הכל סגור בתוך הסיר - אין את האדים והריחות / השפרצות שמן שמלוות בבישול על מחבת.
למתקשים בבישול, אני ממליץ לבדוק את ערוץ הבישול Tasty ביוטיוב (בבעלות באזפיד).
הסרטונים מראים את תהליך הבישול בקצב מאוד מהיר ובעריכה מהודקת ומאפשרים לצופה להבין איך אמור להיראות כל שלב בתהליך.
למרות העדר כישרון טבעי בתחום, אני גורף באופן עקבי מחמאות מתבשילים של Tasty. שווה לנסות לדעתי.
זה נכון, אבל מדובר על נשים שתגובה ל"קיטורים" שלי שנמאס וכמה אפשר, הן טענו שאין להן שום בעיה לבשל כל יום ומיד גם פצחו במתכונים...
אצלנו בשנתיים האחרונות קרו שלושה דברים שהקלו עלי. הראשון- קנינו מקפיא ואנחנו מבשלים רק אחת לשבוע את המנות הבשריות. השני- בעלי הצטרף לבישולים, והשלישי- הפסקתי להרגיש אשמה כשאני בוחרת ללכת למסעדה מדי פעם.
אצלנו בשנתיים האחרונות קרו שלושה דברים שהקלו עלי. הראשון- קנינו מקפיא ואנחנו מבשלים רק אחת לשבוע את המנות הבשריות. השני- בעלי הצטרף לבישולים, והשלישי- הפסקתי להרגיש אשמה כשאני בוחרת ללכת למסעדה מדי פעם.