"יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית?"
כן.
1. מטאטא חשמלי של
Dyson OmniGlide Plus שאני רק מצטער שלא רכשתי קודם!. מכשיר מ-ד-ה-י-ם!.
עלה לי 990 ש"ח בדיל מעולה במחסני חשמל ושווה כל שקל.
מרחף על הרצפה כמו נמייה שואב הכל והרבה הרבה יותר טוב מכל מטאטא ויעה, שואב אבק מהרצפה שמעולם לא ידעתי שקיים...
לא מטאטא רצפה יותר בחיים, ולא עושה את המקרנה עם המטאטא קדימה-אחורה קדימה-אחורה ואז את הסמבה של היעה והפס שהוא משאיר על הרצפה.
תענוג של דבר,
שווה כל שקל. סוללה נשלפת ומתחלפת. איכותי ויעיל פצצות. הוא גם שואב כל מיני דברים אבל אני פחות בעניין של שאיבה.
2. שוטף (שלא שואב!) רצפות חשמלי
Karcher FC7 שאני רק מצטער שלא רכשתי קודם! מכשיר מ-ד-ה-י-ם!.
עלה לי 1,700 ש"ח בדיל מעולה ב- KSP אילת ושווה כל שקל.
מרחף על הרצפה כמו חמוס טטרן שוטף מדהים והרבה הרבה יותר טוב מכל מגב וסמרטוט והרבה הרבה יותר טוב ממני, עושה את פעולת שטיפת הרצפה לתענוג של דבר שלא צריך לחשוב עליו בכלל ואפילו עושה גיימיפיקציה של העניין.
הוא גם הרבה יותר נקי מכל מגב וסמרטוט כי הוא מזרים על הרצפה כל הזמן תמיד מים נקיים (עם חומר), וזה במקום שאטבול את הסמרטוט בדלי עם המים המלוכלכים ואמרח אותם על הרצפה החל מהסחיטה השנייה ומעלה.
לא שוטף רצפה יותר בחיים, ולא עושה את הקוקו ג'מבו עם המגב קדימה-אחורה קדימה-אחורה ואת הוולהלה של המגב עם הסמרטוט וההתכופפות והסחיטה.
תענוג של דבר,
שווה כל שקל. סוללה לצערי הרב לא נשלפת ולא מתחלפת. לא שואב וזה חשוב מאוד כי זו פחות משאבה שיכולה להתקלקל. איכותי ויעיל פצצות.
לפני זה גם אני מאוד חיבבתי מגבוני רצפה, אבל מאז השוטף רצפות החשמלי, אין פה שאלה בכלל.
3. אקונומיקה והרבה ממנה ובנדיבות (בדר"כ ג'ל אקונומיקה, והרבה ממנו).
את מיכל חומר הניקוי לשירותים (נניח סנובון וכו') אני שומר ולא זורק, ואחרי שהחומר המקורי נגמר אני ממלא אותו מהג'ריקן של ה- 4 ליטר ג'ל אקונומיקה שרכשתי, וככה חוסך לקנות בכל פעם נוזל שירותים חדש. גם זה חיסכון.
נוזל שירותים חדש עולה 10 ש"ח נניח (או 2 ב- 20 ש"ח או 3 ב- 20 ש"ח במבצעים), וג'ריקן 4 ליטר ג'ל אקונומיקה עולה 15~ ש"ח נניח (כתלות במותג או בלא מותג), אז זה כן חיסכון יפה.
4. קניתי בעלי-אקספרס במבצע מצויין מכשיר
די מטומטם אבל יעיל מאוד לאבק - Nitecore CW20, והוא עושה אחלה עבודה. פשוט מעיף את כל האבק הצידה.
מכל המדפים והמסילות וכל מה שאתה יכול לחשוב עליו... חוסך מלא זמן ומלא ניגובים.
ואז המטאטא החשמלי משלים את העבודה.