• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית?

• פותח הנושא פותח הנושא דנילה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דנילה

משתמש רגיל
דירוג
87
לי למשל המטליות הלחות לניקוי רצפה שינו את החיים.
היום כשניקיתי חשבתי שהשנה 2025 יש מלא מכשירים טכנולוגיות ואופציות חדשות בא לי לשמוע מה יש לאנשים שמעריכים value for money להגיד.
(אין עוזרת....)

ברוכה הבאה לפורום!
לי למשל המטליות הלחות לניקוי רצפה שינו את החיים.
מה? סמרטוט ספונג'ה, מים ונוזל ניקוי לא טוב?
חסכוני בערך פי 5 מהמטליות הלחות וזמן חיים שלהם קצר לעומת סמרטוט ספונג'ה או מיקרופייבר שיחזיקו כמה חודשים...

שלב א' עובר על כל הבית ומפנה רצפה כמה שיותר דברים עניין של 10 דקות
שלב ב' עובר עם מטאטא באופן גס על כל הבית לניקוי לכלוך (לא רודף אחרי כל גרגר) ככה באופן גס 10 דקות סוגר בית של 50 מטר בערך

שלב ג' ניקוי יותר יסודי זה אומר לוקח דלי ונוזל רצפה ושופך קצת מים בכל מקום בבית (הכל מתנקז למקלחת אז שופך יוצר מים במקומות הרחוקים יותר
ואז פשוט גורף הכל (פה אני יותר קפדן כולל פינות מתחת לרהיטים שעומדים על הרצפה וכו...)
סביב ה 20-25 דקות

ושלב אחרון עובר עם סמרטוט יבש ונקי על כל הבית הרטוב קלות וזה תופס לכלוכים שנשארו ופספסתי ומייבש את הבית סביב ה 5 דקות

פה זה פחות או יותר מסתיים זה הרוטינה הכללית (פעמיים בשבוע ככה) יש ימים שלטאטא מספיק

ולפעמים (אפילו פעם בחודשיים צריך להזיז ארונות כדי לנקות אבק מצטבר

אבל בשגרה זאת הרוטינה שמצאתי הכי מהירה יחסית לתוצאה מול העלות

ניסיתי כבר מגבונים וסמרטוטים חד פעמיים לא מצאתי בהם חיסכון משמעותי בזמן כי צריך להחליף אותם מהר כי מהר יחסית נדבר אליהם לכלוך רב

"יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית?"

כן.
1. מטאטא חשמלי של Dyson OmniGlide Plus שאני רק מצטער שלא רכשתי קודם!. מכשיר מ-ד-ה-י-ם!.
עלה לי 990 ש"ח בדיל מעולה במחסני חשמל ושווה כל שקל.
מרחף על הרצפה כמו נמייה שואב הכל והרבה הרבה יותר טוב מכל מטאטא ויעה, שואב אבק מהרצפה שמעולם לא ידעתי שקיים...
לא מטאטא רצפה יותר בחיים, ולא עושה את המקרנה עם המטאטא קדימה-אחורה קדימה-אחורה ואז את הסמבה של היעה והפס שהוא משאיר על הרצפה.
תענוג של דבר, שווה כל שקל. סוללה נשלפת ומתחלפת. איכותי ויעיל פצצות. הוא גם שואב כל מיני דברים אבל אני פחות בעניין של שאיבה.

2. שוטף (שלא שואב!) רצפות חשמלי Karcher FC7 שאני רק מצטער שלא רכשתי קודם! מכשיר מ-ד-ה-י-ם!.
עלה לי 1,700 ש"ח בדיל מעולה ב- KSP אילת ושווה כל שקל.
מרחף על הרצפה כמו חמוס טטרן שוטף מדהים והרבה הרבה יותר טוב מכל מגב וסמרטוט והרבה הרבה יותר טוב ממני, עושה את פעולת שטיפת הרצפה לתענוג של דבר שלא צריך לחשוב עליו בכלל ואפילו עושה גיימיפיקציה של העניין.
הוא גם הרבה יותר נקי מכל מגב וסמרטוט כי הוא מזרים על הרצפה כל הזמן תמיד מים נקיים (עם חומר), וזה במקום שאטבול את הסמרטוט בדלי עם המים המלוכלכים ואמרח אותם על הרצפה החל מהסחיטה השנייה ומעלה.
לא שוטף רצפה יותר בחיים, ולא עושה את הקוקו ג'מבו עם המגב קדימה-אחורה קדימה-אחורה ואת הוולהלה של המגב עם הסמרטוט וההתכופפות והסחיטה.
תענוג של דבר, שווה כל שקל. סוללה לצערי הרב לא נשלפת ולא מתחלפת. לא שואב וזה חשוב מאוד כי זו פחות משאבה שיכולה להתקלקל. איכותי ויעיל פצצות.
לפני זה גם אני מאוד חיבבתי מגבוני רצפה, אבל מאז השוטף רצפות החשמלי, אין פה שאלה בכלל.

3. אקונומיקה והרבה ממנה ובנדיבות (בדר"כ ג'ל אקונומיקה, והרבה ממנו).
את מיכל חומר הניקוי לשירותים (נניח סנובון וכו') אני שומר ולא זורק, ואחרי שהחומר המקורי נגמר אני ממלא אותו מהג'ריקן של ה- 4 ליטר ג'ל אקונומיקה שרכשתי, וככה חוסך לקנות בכל פעם נוזל שירותים חדש. גם זה חיסכון.
נוזל שירותים חדש עולה 10 ש"ח נניח (או 2 ב- 20 ש"ח או 3 ב- 20 ש"ח במבצעים), וג'ריקן 4 ליטר ג'ל אקונומיקה עולה 15~ ש"ח נניח (כתלות במותג או בלא מותג), אז זה כן חיסכון יפה.

4. קניתי בעלי-אקספרס במבצע מצויין מכשיר די מטומטם אבל יעיל מאוד לאבק - Nitecore CW20, והוא עושה אחלה עבודה. פשוט מעיף את כל האבק הצידה.
מכל המדפים והמסילות וכל מה שאתה יכול לחשוב עליו... חוסך מלא זמן ומלא ניגובים.
ואז המטאטא החשמלי משלים את העבודה.

ברוכה הבאה לפורום!

חסכוני בערך פי 5 מהמטליות הלחות וזמן חיים שלהם קצר לעומת סמרטוט ספונג'ה או מיקרופייבר שיחזיקו כמה חודשים...
עזוב, זה לזקנים כמונו :)

לא שואב וזה חשוב מאוד כי זו פחות משאבה שיכולה להתקלקל
שאלת תם: שמעתי ביקורות על המכשיר (לא יודע אם בדיוק זה או דומה לו) שלא צריך לשאוב \ לטאטא לפניו, וגם בקישור שנתת כתוב שהוא שואב.
אם כך, האם הכוונה שאתה בוחר שלא לשאוב איתו למרות שטכנית הוא מסוגל? למה לא להשתמש רק בו בלי דייסון?

כן.
1. מטאטא חשמלי של Dyson OmniGlide Plus שאני רק מצטער שלא רכשתי קודם!. מכשיר מ-ד-ה-י-ם!.
מרחף על הרצפה כמו נמייה שואב הכל והרבה הרבה יותר טוב מכל מטאטא ויעה, שואב אבק מהרצפה שמעולם לא ידעתי שקיים...
לא מטאטא רצפה יותר בחיים, ולא עושה את המקרנה עם המטאטא קדימה-אחורה קדימה-אחורה ואז את הסמבה של היעה והפס שהוא משאיר על הרצפה.
תענוג של דבר, שווה כל שקל. סוללה נשלפת ומתחלפת. איכותי ויעיל פצצות. הוא גם שואב כל מיני דברים אבל אני פחות בעניין של שאיבה.

2. שוטף (שלא שואב!) רצפות חשמלי Karcher FC7 שאני רק מצטער שלא רכשתי קודם! מכשיר מ-ד-ה-י-ם!.
מרחף על הרצפה כמו חמוס טטרן שוטף מדהים והרבה הרבה יותר טוב מכל מגב וסמרטוט והרבה הרבה יותר טוב ממני, עושה את פעולת שטיפת הרצפה לתענוג של דבר שלא צריך לחשוב עליו בכלל ואפילו עושה גיימיפיקציה של העניין.
הוא גם הרבה יותר נקי מכל מגב וסמרטוט כי הוא מזרים על הרצפה כל הזמן תמיד מים נקיים (עם חומר), וזה במקום שאטבול את הסמרטוט בדלי עם המים המלוכלכים ואמרח אותם על הרצפה החל מהסחיטה השנייה ומעלה.
לא שוטף רצפה יותר בחיים, ולא עושה את הקוקו ג'מבו עם המגב קדימה-אחורה קדימה-אחורה ואת הוולהלה של המגב עם הסמרטוט וההתכופפות והסחיטה.
תענוג של דבר, שווה כל שקל. סוללה לצערי הרב לא נשלפת ולא מתחלפת. לא שואב וזה חשוב מאוד כי זו פחות משאבה שיכולה להתקלקל. איכותי ויעיל פצצות.
לפני זה גם אני מאוד חיבבתי מגבוני רצפה, אבל מאז השוטף רצפות החשמלי, אין פה שאלה בכלל.

את מיכל חומר הניקוי לשירותים (נניח סנובון וכו') אני שומר ולא זורק, ואחרי שהחומר המקורי נגמר אני ממלא אותו מהג'ריקן של ה- 4 ליטר ג'ל אקונומיקה שרכשתי, וככה חוסך לקנות בכל פעם נוזל שירותים חדש. גם זה חיסכון.
נוזל שירותים חדש עולה 10 ש"ח נניח (או 2 ב- 20 ש"ח או 3 ב- 20 ש"ח במבצעים), וג'ריקן 4 ליטר ג'ל אקונומיקה עולה 15~ ש"ח נניח (כתלות במותג או בלא מותג), אז זה כן חיסכון יפה.

4. קניתי בעלי-אקספרס במבצע מצויין מכשיר די מטומטם אבל יעיל מאוד לאבק - Nitecore CW20, והוא עושה אחלה עבודה. פשוט מעיף את כל האבק הצידה.
ניקוי רהיטים מאבק?

שמעתי ביקורות על המכשיר (לא יודע אם בדיוק זה או דומה לו) שלא צריך לשאוב \ לטאטא לפניו, וגם בקישור שנתת כתוב שהוא שואב.
לגבי ה- Karcher FC7 ודומיו מהיצרן הנ"ל שעובדים על אותו עיקרון מכאני של גריפת מים מהרצפה בעזרת רולרים ללא שאיבה כלל - לא צריך לשאוב לפני את האבק מהרצפה והיצרן מצהיר על זה במפורש (שלא צריך).
הוא לוקח את כל האבק איתו תוך כדי שהוא שוטף את הרצפה עם הרולרים הרטובים (יש 4 רולרים, 2 מהם מנוגדים לכיוון של ה- 2 האחרים), ואת הכל מעמיס על הרולרים ומשם לתא המים המלוכלכים, ושוטף את הרצפה מעולה. חוסך סמרטוט ומגב שבועי 100% וכן חוסך גם לפני זה לטאטא.
פעם בשנה אם רוצים עושים יסודי עם מטאטא/מברשת שטיחים ומחרעים את הרצפה וזהו.

אם כך, האם הכוונה שאתה בוחר שלא לשאוב איתו למרות שטכנית הוא מסוגל? למה לא להשתמש רק בו בלי דייסון?
הוא לא שואב כלום ואין לו משאבה ששואבת כלום. הוא לא מסוגל טכנית לשאוב והוא גם לא מוגדר כשואב-שוטף אלא רק כשוטף.
אין לו שום אלמנט של שאיבה, תסתכל בסרטונים אם אתה באמת מתעניין.
זה גם מה שמבדל אותו מכל שאר השואבים-שוטפים למיניהם (אלף ואחד מותגים ודגמים), וזה גם למה שקניתי דווקא אותו, כי פחות סיבוך, פחות משאבה, פחות אלקטרוניקה ודווקא כי הוא לא שואב כלום.
אני בכוונה עשיתי הפרדת רשויות - אחד מטאטא חשמלי (סופר מוצלח) ואחד מגב/סמרטוט חשמלי (סופר מוצלח), ולא רציתי מכשיר בינוני שעושה גם וגם ועושה בינוני את שני המשימות וגם מתלכלך כהוגן.
ה- Karcher FC7 מכשיר די טיפש (וזה מעולה! כמה שיותר טיפש מבחינתי יותר טוב, פחות חיישנים, פחות ווג'ראס) ומוצלח מאוד שאפילו מיוצר באיטליה ולא בסין (כן, יש דבר כזה לא מיוצר בסין!).

למה לא להשתמש רק בו בלי דייסון?
אפשר לעשות מה שבא לך, אבל ה- Karcher FC7 לא מיועד לעבוד על יבש, כי הוא לא שואב הוא רק שוטף.
הדייסון הוא מטאטא חשמלי ואני מטאטא איתו חשמלית על בסיס יומיומי כמעט והוא מקל את עבודת הטאטוא בצורה שהיא שמיים וארץ שזה פשוט בלתי ייאמן. פשוט תענוג. זה מביך שאם הייתי יודע שהוא קיים לפני הייתי קונה אותו גם בפי 2 מחיר היום כשאני יודע כמה הוא מוצלח.
ה- Karcher FC7 הוא שוטף רצפות חשמלי ואני שוטף איתו חשמלית פעם בשבועיים (אין מי שילכלך לי חוץ מעצמי ואני מאלו שמורידים נעליים בכניסה לדירה אפילו שאני לא רוסי), והוא מקל את עבודת שטיפת הרצפה בצורה שהיא שמיים וארץ, וגם למבוגרים שצריכים פחות להתכופף ולהתאמץ פיזית. פשוט תענוג.

נערך לאחרונה ב:
ניקוי רהיטים מאבק?
כן :lol: :lol: :lol:
עם ה- Nitecore CW20 שזה מיני מפוח טורבו מגניב כזה, במקום לנגב ולהוזיז את כל החפצים/קישוטים/פסלים/בקבוקים וכל השיט שעל המדפים והמזנון וכו' וכו' וכו', החלטתי שבא לי להעיף את כל האבק מבלי להוזיז כלום ושום דבר ואז לטאטא/לשאוב אותו חשמלית מהרצפה... לי זה עובד מעולה.
הוא אפילו מעיף אבק ממקומות שלא ידעתי שצריך כמו מסילות של חלון, מסגרות של חלונות, מסגרות של תמונות וכו'.
ברור (!) שזה לא ניקוי 100% כמו ניגוב פיזי, כי מדובר בפיזיקה פשוטה, אבל זה לא משנה לי ואני לא איסטניס ניקיון, ככה שבשבילי הוא חוסך מאמץ, גם כיף לנופף איתו באוויר כי זה גאדג'ט נחמד וגם הוא עושה עבודה מצויינת.
פעם במתישהוא שמתחשק לי (נניח כל 4-5 ניקיונות?) אני עושה את המטלה המעייפת והדקדקנית של להעביר ניגוב יסודי על הכל בחוסר חשק מופגן.
בונוס שהוא גם מיני מפוח סופר מוצלח למנגל ולעוד כמה מטלות.

אני יודע שזה די מטומטם וחשמלי/אלקטרוני, וזו קצת עצלנות מצידי, אבל לא אכפת לי, זה פשוט סופר יעיל וסופר נוח וחוסך התעסקות מעייפת ומציקה, ואני ממש ממש ממש מנסה לעבוד על עצמי שלא להיות כמו אימא שלי חולת הניקיון והאקונומיקה (אני מדבר לעצמי המון ועושה מסעות של שכנועים), כי גדלתי בבית של ניקיון ברמה שאף אחד שאני מכיר לא גדל בה, וכילד רדפו אחריי כל הזמן והכריחו אותי (גם פיזית) לנקות ולסדר ולארגן, ככה שיצא שאני סופר נקי וסופר מאורגן וסופר מסודר, ואני כבר שנים רבות עובד על עצמי קשה מאוד להיגמל מההרגל הזה של להיות אימא שלי ולנקות כל דבר יסודי במשך שעות (שעות), כל דבר בדקדקנות, כל פינה עם מקלות אוזניים ועוד כל מיני שלא כדאי שאספר כי חלאס זה דפוק לגמרי.
תחשבו שאתם מתכתבים וקוראים רשמים של מכור לניקיון לשעבר ברמה של אלו שמעידים על עצמם בתוכניות טלוויזיה שהם אוהבים את הריח של האקונומיקה ומתחבקים עם מברשת בלילה, שעובד קשה על הגמילה שלו (נשבע שאני בגמילה, ונשבע שזה מאמץ אדיר, וזה מסע שלעולם לא ייגמר והבטחתי לעצמי שאני לא אהיה אימא שלי!).

אני בכוונה עשיתי הפרדת רשויות - אחד מטאטא חשמלי (סופר מוצלח) ואחד מגב/סמרטוט חשמלי (סופר מוצלח), ולא רציתי מכשיר בינוני שעושה גם וגם ועושה בינוני את שני המשימות וגם מתלכלך כהוגן.
הבנתי את התשובה, אבל שאלת המשך: מה החיסרון בלהשתמש רק בשוטף? למה להשתמש בשואב ורק לעיתים יותר רחוקות בשוטף?

גדלתי בבית של ניקיון ברמה שאף אחד שאני מכיר לא גדל בה, וכילד רדפו אחריי כל הזמן והכריחו אותי (גם פיזית) לנקות ולסדר ולארגן, ככה שיצא שאני סופר נקי וסופר מאורגן וסופר מסודר
אני גדלתי בבית הילדים בקיבוץ. נקי ומסודר ברמה סבירה (מכיתה א' אנחנו הילדים ניקינו יחד עם המטפלות ב"עבודת בוקר").
הבית של הוריי היה קטנצ'יק (חדר וחצי), והיה מסודר ונקי ברמה סבירה כי לא גרו שם ילדים חוץ משעתיים אחה"צ (ובלי אוכל, זה בחדר-אוכל).
מקבוצת בני גילי, חלק יצאו פדנטים להפליא וחלק מבורדקים (וכל הגרף באמצע).
לסביבה שגדלת בה יש רק חלק מהאשמה באהבת האקונומיקה (איכס) והרגלי הניקיון שנשמעים לי הזויים.
אנחנו שוטפים רצפה רק כשמגיעים אלינו להתארח, רוב הזמן רק שואבים (שואב נטען דומה לשלך).
והוא מקל את עבודת שטיפת הרצפה בצורה שהיא שמיים וארץ, וגם למבוגרים שצריכים פחות להתכופף ולהתאמץ פיזית.
זה חדר הכושר החינמי שלנו, יחד עם העבודה בגינת הירק ויחד עם הנכדה (להרים, לנענע, לרקוד, לשיר, לטייל).
אני שוטפת כל פעם חדר אחד או שניים (בית גדול יחסית ויש גם מרפסת וחצר מרוצפת עם "סלון").
מרתיחה מים בקומקום החשמלי ושופכת על הרצפה. מוסיפה רבע פקק נוזל כביסה שנשאר בבקבוק. לפעמים לוקחת מטאטא ומשפשפת קלות אבל לרוב פשוט גורפת עם המגב החוצה ואז עוברת עם סמרטוט יבש.

כמה דברים-

קודם כל חשוב להגיד שאנחנו זוג בלי ילדים עם כלבה מאוד משירה.

1. שואב אבק רובוטי של רובורוק s5 max. אצלנו כבר חמש שנים דופק עבודה כל יום. מרימה את הצעצועים של הכלבה ונותנת לו לשאוב. דגם ישן, אין לו ממש פונקציה שטיפה יעילה או תחנת עגינה מגניבה. בינתיים הוא עובד אז לא נשדרג עד שהוא ימות.

2. שואב שוטף של רובורוק. משנה חיים מבחינת שטיפת רצפה. מוריד הכל הכל הכל, אוסף דברים שהשואב הרובוטי מפספס. לוקח לי 10 דקות לתקתק את הסלון והמטבח, נשאר ריח טוב בבית, אפשר לשים בו כל חומר ניקוי שמתאים לשואב שוטף.

3. מבחינת ניקוי אסלות רק 00. כל חומר ניקוי אחר לא מתמודד עם אבנית כמוהו.

4. מבחינת אבק- dump duster של סקראב דאדי. סוג של ספוג לח שאוסף אבק כמו שום דבר אחר. לא מבינה מה הולך שם זה פשוט גאוני.

5. אסטוניש למטבח חומר ניקוי כללי. באמת ספריי מעולה מנקה ארונות מטבח מדהים מתמודד עם שומן והשפרצות.

6. אנחנו מחלקים את הניקיון למשימות קטנות, וזה ממש מקל עלינו. בדרך כלל בשישי מנקים את המטבח אחרי הבישולים לשבת. בשבת עושה את המקלחת. מצעים בראשון. ובתכלס אם אני רואה משהו מלוכלך פשוט מנקה מיד בלי לדחות. ככה בעיקר צריך לתחזק ולא לעשות שעות על גבי שעות של נקיונות.

לטעמי לא צריך לנקות את הבית כל כך קשה. מספיק לטאטא כשיש לכלוך ופעם פעמיים בשבוע לשטוף. אני שוטף תוך רבע שעה את הבית בשיטה יעילה:
1 שופך קצת מים עם סבון ועובר עם סמרטוט (רב פעמי) נקי על חדרי המגורים.
2 באזור המלוכלך של הבית (מטבח פינת אוכל) שופך יותר מים ועובר על הלכלוך עם אותו סמרטוט.
3 גורף את המים מהאיזור המלוכלך של הבית
4 שוטף את הסמרטוט עם מים נקיים וסוחט אותו
5 עובר עם הסמרטוט הסחוט על כל הבית

מה החיסרון בלהשתמש רק בשוטף?
אין שום חיסרון להשתמש רק בשוטף... הוא גם וגם - הוא יודע גם לגרוף את כל האבק מהרצפה (ולא צריך לטאטא אותה לפני) + גם לשטוף את הרצפה כהוגן.
אבל זה אומר שבכל פעם שאשתמש בו אשטוף את הרצפה וארטיב אותה וצריך לתת לה להתייבש ולהתעסק עם מיכל המים המלוכלכים והנקיים וכו'?
למה לי?...
אין לי צורך לשטוף את הרצפה כל כך הרבה, כן יש לי צורך לטאטא אותה הרבה יותר כי אבק וכו'.

למה להשתמש בשואב ורק לעיתים יותר רחוקות בשוטף?
כי ה- Dyson Omni Glide הוא שואב אבק מיוחד עם 2 רולרים מסוג Fluffy (והוא ה- Dyson היחיד עם 2 רולרים) שמטרתו לנקות מרצפות קשות ופרקטים.
הוא מחליק/גולש על הרצפה (Glide) ל- 4 כיוונים כולל הצידה (ולכן ה- Omni), והוא סוג של מטאטא חשמלי כי הוא מיועד רק לרצפות קשות ולא מיועד לשטיחים (ולכן אני מגדיר אותו כמטאטא חשמלי ופחות כשואב).
הוא פחות שואב אבק דייסוני חזק ועוצמתי כפי שמצפים מ- Dyson, למשל ה- V15 וכו' שמיועדים לשטיחים וגם לרצפות. אבל הוא הרבה יותר מעולה לרצפות מכל Dyson אחר לדעתי בהפרש ענק... פשוט קסם שמהלך על מרצפות.
השוטף הוא תחליף חשמלי למגב/סמרטוט/דלי.
זה כמו שתשאל למה לטאטא את הרצפה אם בכל פעם אפשר פשוט לשטוף אותה עם מגב/סמרטוט ודלי?
לטאטא את הרצפה - בכל כמה ימים או פעם בשבוע לפחות.
לשטוף את הרצפה - פעם בשבוע או פעם בשבועיים או פעם בחודש, כל אחד לפי ראות עיניו.
עניתי על השאלה? :$

מקבוצת בני גילי, חלק יצאו פדנטים להפליא וחלק מבורדקים (וכל הגרף באמצע).
כל היותר מדי אחים/אחיות שלי שגדלו בבית חולה ניקיון (חבל בכלל להתעכב על עד כמה מחלת הניקיון הזו הייתה חמורה) יצאו חולי ניקיון בעצמם.
נדמה לי שאני היחיד שמדבר לעצמו ומנסה לשכנע את עצמו ולהיגמל (להיגמל! זו הסמנטיקה שאני משתמש בה שתביני כמה זה חמור...) מלצאת כמו אימא שלו.
כל השאר פשוט חיים את מחלת הניקיון כמו שגדלו איתה.

והרגלי הניקיון שנשמעים לי הזויים
ספרי לי על זה ועל לנקות ארונות מטבח (לא רק לפסח! בשוטף!) עם מקלוני אוזניים מעץ, פינה פינה, חריץ חריץ...
ומסגרות האלומיניום של החלונות של כל הבית עם מקלוני אוזניים... ולפרק את החלונות כולם (וחלק מהחלונות גדולים וכבדים ממש), ולהוציא את הכל לחצר ולקרצף ולשטוף אותם עם ספוג של כלים כאילו היו כלי מטבח.
ועוד שלל אלמנטים של מחלת ניקיון.
סעמק #1.

זה חדר הכושר החינמי שלנו, יחד עם העבודה בגינת הירק ויחד עם הנכדה (להרים, לנענע, לרקוד, לשיר, לטייל).
אחלה ספורט! :lol:

מרתיחה מים בקומקום החשמלי ושופכת על הרצפה. מוסיפה רבע פקק נוזל כביסה שנשאר בבקבוק. לפעמים לוקחת מטאטא ומשפשפת קלות אבל לרוב פשוט גורפת עם המגב החוצה ואז עוברת עם סמרטוט יבש.
כנ"ל אצלי בבית של ההורים - מים מורתחים מהקומקום החשמלי (כמה סבבים) + נוזל רצפות + אקונומיקה בנדיבות, מברישים את הרצפה חזק חזק עם מברשת קשה לניקוי רצפות (קראנו לה מברשת של שטיחים) לאורך כל החריצים של המרצפות (טרצו, בישראלית זה נקרא בלטות), לאורך ולרוחב שתי וערב.
גריפה של כל המים. מעבר עם סמרטוט רטוב. גריפה של כל המים/רטיבות. מעבר עם סמרטוט יבש.
מכות אם מישהו חושב על בכלל לעשות סימנים או ללכת על הרצפה עד שהיא יבשה לגמרי.
בקיצר, סעמק #2.

אפשר לשים בו כל חומר ניקוי שמתאים לשואב שוטף
אך ורק סבון שאינו מקציף שמיועד לשואבים/שוטפים.

מבחינת ניקוי אסלות רק 00. כל חומר ניקוי אחר לא מתמודד עם אבנית כמוהו.
ברור שלא, מספר אחת באבנית... מדובר בתמיסה של 9% חומצת מלח (חומצה הידרוכלורית). אם אני לא טועה (ואני לא טועה), זוכר בעל פה.
זהירות! - קורוזיבי, אם יפגוש כל ציפוי כרום כלשהוא של הסניטריה וגם אם יפגוש נירוסטה כלשהיא ליותר מדי זמן חשיפה - חלודה או ירוקת שיהיה קשה מאוד להיפטר ממנה.
זהירות! סכנת חיים! - בשום פנים ואופן לא לערבב או לנקות עם סנו 00 אסלות או אמבטים ביחד עם אקונומיקה! (תמיסת נתרן תת-כלורי, בדר"כ בריכוז 3-4%).
במגע עם השניים משתחרר גז כלור פעיל (נשק כימי...) בכמות שיכולה להוביל לאשפוז, סחרחורת ועילפון.

מבחינת אבק- dump duster של סקראב דאדי
מגניב. לא הכרתי.
הוספתי לעגלת העמה-זון את ה- Scrub Daddy Damp Duster. יהיה מעניין לנסות.

תודה לכל העונים!
וכן יש אלף דרכים לנקות, כל אחד עובד קצת אחרת...
שנים הייתי מסתפקת במטאטא ומגב.
בבית הנוכחי שלי יש בעיקר מרצפות ומעל מיקומים אסטרטגיים שטיחים.
למישהו יש המלצה על דייסון או דמוי דייסון שמנקה גם וגם בקלות וביעילות, ואם צריך אפילו את הספה? (לא חייב להיות הכי חדש או מפונפן אבל שיעבוד טוב בבית עם נשים עם שיער ארוך שאיכשהוא מגיע לכל מקום)

תודה

ברוכה הבאה לפורום!

תודה! ברוכים הנמצאים. עוקבת וחוסכת שקטה כבר כמה שנים, הניקיון הוציא אותי לאור :)

כן.

יש לך הרבה חיות רוקדות בבית ;)
אחלה המלצות.

מאז שהייתי עד לכמעט תאונה עם אקונומיקה, אני לא! מחזיק אקונומיקה בבית.
שים לב לסמן היטב שבבקבוק החדש שאתה מעביר אליו יש אקונומיקה.
אסור לערבב אקונומיקה עם חומרי ניקוי אחרים ובמיוחד חומצות, זה יצור תגובה כימית שתשחרר גז כלור מסוכן.

(אתה כמובן יודע את זה, אבל אחרים אולי לא)

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y למישהו יש הסבר אינטואטיבי על מרטינגל חסום? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
L מאקרו ששואב תשואות בתדירות יומית, מאתר הבורסה לניירות ערך? יש למישהו? פוסטים מאיכות נמוכה 0
S משיכת דולרים מקראקן, למישהו יש ניסיון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
yossidiv האם למישהו כאן יצא להשקיע עם [נערך] פוסטים מאיכות נמוכה 7
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
R למישהו יש נסיון עם פעמון חכם לדלת ? אוף טופיק 3
A יש למישהו מידע על מדדים שונים שוק ההון 3
L למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם שעות פנויות וידע בתכנות אוף טופיק 8
א הטבות הבנקים לפותחי חשבון עו"ש - האם למישהו יש ניסיון בהשגתן בחשבון קיים? צרכנות פיננסית 18
ג חשבון ב coinbase כאזרח אמריקאי תושב ישראל, יצא למישהו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
א שאלה קצת מביכה - למה למישהו אכפת מדיבידנדים ? שוק ההון 172
נ מסמך אקסל טוב לניהול השקעות- יש למישהו? שוק ההון 2
G קרה למישהו פעם ? מכירה רעיונית שוק ההון 5
L מישראל לIB ל TW למישהו יש נסיון? צרכנות פיננסית 6
L אני צריכה לשלוח סריקה דרכון שלי למישהו איך אני מוודא שהוא לא ישתמש איתה אחר כך? אוף טופיק 7
Z האם למישהו יש קישור לרשימת קרנות מחקות הישראליות הזולות שוק ההון 6
L דירה במרכז - AIRBNB - למישהו יש נסיון? נדל"ן 21
נ אוליי למישהו יש רעיון כיצד ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
נ למישהו יש רעיון איך ניתן לאמוד מה יהיה מקדם קצבה בגיל פרישה??? צרכנות פיננסית 1
K למישהו יצא להמיר שקלים ליורואים ולשלוח אותם לבנק אירופאי דרך xe? צרכנות פיננסית 1
י שאלה בהשקעות אבל למישהו שונה - הלכה וכשרות. שוק ההון 15
unrealx למישהו פה יצא להתעסק עם "אינטו - רשת חברתית להשקעות נדל"ן"? נדל"ן 1
Liron2035 למישהו יש נסיון עקבי ומוצלח עם העברת כסף מבנק לאומי לIB (זה"ב)? צרכנות פיננסית 34
L יש למישהו המלצה לשכפול מפתחות לרכב באשקלון והסביבה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ליאת - איפה שיש רצון... למישהו יש המלצה (לא יעוץ!) על קופת גמל להשקעה עם דמי ניהול נורמליים? צרכנות פיננסית 26
Z נדל"ן מניב בארץ (משרדים). האם יש למישהו קישור לידע ומידע איכותי בנושא שוק ההון 0
waskindalost למישהו יש המלצה למכונת כביסה ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
T יש למישהו נסיון עם יועצי (/"משווקי") השקעות של בתי ההשקעות? שוק ההון 3
אנא-אל למישהו יש נסיון עם מעמ+דמי טיפול של משלוח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
משה למישהו יש ניסיון בהעברת שיעורים פרטים? אוף טופיק 17
S למישהו יש המלצה ליועץ השקעות? שוק ההון 2
אנא-אל למישהו/י יש נסיון בנו פו/ חפיפה עם אבקת סודה לשתייה? אוף טופיק 46
דימה למישהו יש ניסיון במענקי מילואים ומכתבים למוסד לביטוח הלאומי? צרכנות פיננסית 6
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
yossidiv למישהו פה יצא לעבוד עם Covercy? צרכנות פיננסית 24
ג האם למישהו יש ניסיון עם השירות של רמי לוי תקשורת(סלולר)? צרכנות פיננסית 3
Rio יש למישהו מושג מדוע זה לא נותן לי למכור? (תמונה בפנים) שוק ההון 13
Q יש למישהו נסיון עם הלוואות חברתיות ? שוק ההון 1
מוריה ביטוח סיעודי? בית אבות סיעודי? למישהו ניסיון? אוף טופיק 12
הקוקיה למישהו יש התנסות אישית עם וואלה מובייל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
S המחשות ב-AI -> שימוש - טיפים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
J טיפים להצלחה בתפקיד בחברת גמפא התפתחות אישית 5
ו טיפים להתגבר על הפחד להשתתף במסיבת ריקודים? (לא יכולתי לחשוב על כותרת מוצלחת יותר) התפתחות אישית 9
אנא-אל טיפים תזונה / שוקו אורגני אוף טופיק 19
Cleo החזרת משלוח יקר לחו"ל על חשבוני + הגשת בקשה להחזר מכס - טיפים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7

נושאים דומים

Back
למעלה