• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כרטיסי אשראי אמריקאיים [ו- credit score אמריקאי]

• פותח הנושא פותח הנושא Jane Doe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ממה שנראה כרגע, מדובר בעיקר במחלקות פרימיום בחברות תעופה מסוימות.

לא בטוח שזו טעות מבחינתם. הם כנראה עשו את זה כי הכרטיס לא היה רווחי להם, והרבה מהלקוחות שעוזבים הם בדיוק הלקוחות שעולים לצ'ייס יותר ממה שהם מכניסים לה.
הם קיבלו לדעתי הרבה לקוחות רק בגלל הפיצ׳ר הזה, שאולי באמת לא היה להם רווחי מספיק כדי להצדיק אותו למרות הביזנס שהוא ייצר להם. הרי אנשים היו ממש אובססיביים לפתיחת כרטיסי צ׳ייס קודם כל כדי לא לעבור את ה 5/24, מעניין כמה הפרקטיבה הזו תמשיך עכשיו.

מנסה גם.. אבל הם מבקשים State ID , יש לי רק דרכון אמריקאי.. יש דרך לעקוף את זה?
זה מה שהיה לי במשך שנה וקצת עם כל כרטיסי קפיטול וואן שניסיתי להוציא.
דיברתי עם עשרות נציגי שירות לקוחות, מנהלים וכו׳ ולא הצלחתי.

בסוף מה שכן עבד זה שהוצאתי כרטיס אחר, חיכיתי שנה וחצי ואז ניסיתי שוב ולא היתה בעיה.

בסוף מה שכן עבד זה שהוצאתי כרטיס אחר, חיכיתי שנה וחצי ואז ניסיתי שוב ולא היתה בעיה.
כרטיס אשראי אחר שלהם או מבנק אחר? כי יש לי כבר כמה שנים כרטיס אשראי מבנק אמריקאי אחר..ויש לי קרדיט סקור גבוה וכו
טוב, נחכה למוצא פיהם.. שמתי את הדרכון בינתיים כ ID, נראה מה הם אומרים.
איזה כרטיס אחר הוצאת? גם של טרוול? שוקלת להוציא אמקס טרוול

כרטיס אשראי אחר שלהם או מבנק אחר? כי יש לי כבר כמה שנים כרטיס אשראי מבנק אמריקאי אחר..ויש לי קרדיט סקור גבוה וכו
טוב, נחכה למוצא פיהם.. שמתי את הדרכון בינתיים כ ID, נראה מה הם אומרים.
איזה כרטיס אחר הוצאת? גם של טרוול? שוקלת להוציא אמקס טרוול
הוצאתי צ'ייס ספייר פרפרד, ואז אחרי שנה וקצת ניסיתי את הvx שוב למרות שלא הצלחתי להזדהות בעבר, והכל עבר חלק.

אחרי שקיבלתי הם ביקשו הזדהות ואמרתי להם שאין לי סטייט איידי והם קיבלו את הדרכון. אבל זה רק אחרי שכבר קיבלתי את הכרטיס. לפני כן הם לא אישרו שום דבר מלבד רישיון נהיגה או סטייט איידי.

אני מסתכל על זה בצורה הזאת כדי לבחון קודם כל את השכבה הראשונה, איזה כרטיס נותן לי הכי הרבה נקודות/קאש בק
אבל זאת בדיוק הטעות - להסתכל על נקודות בלי להתייחס לשווי זה חסר משמעות.
מה עדיף, כרטיס שנותן x4 נקודות, כשכל נקודה שווה 0.5 סנט (כמו בדוגמה של יעקב) או כרטיס שנותן x2 נקודות וכל נקודה שווה 1.5 סנט?
אם אתה הולך לפי השיטה שלך תבחר בטעות בכרטיס שנותן החזר של 2%. אם תלך לפי השיטה שלי תבחר בכרטיס שנותן 3% החזר.

בממוצע על כל מנעד הרכישות שאני מבצע
גם זאת טעות לדעתי. מה איכפת לך הממוצע?
לא כזה מסובך להחזיק 2-3 כרטיסים לקטגוריות שונות (נגיד כרטיס אחד למכולת ומסעדות, וכרטיס שני ל"כל השאר"), ואולי עוד כמה כרטיסים יעודיים למקומות ספציפיים שאפשר פשוט לשמור בהם את הכרטיס בלי להתעסק עם זה מעבר (כרטיס לאמזון, כרטיס לחיוב אוטומטי של חשבון הטלפון וכו').
ואז מה שמעניין אותי זה מי נותן הכי הרבה באותה קטגוריה שבה אני משתמש בו.
אני מתייחס לזה כאילו אני מרוויח סנט לנקודה, כל מה שמעבר לסנט לנקודה זה בונוס מבחינתי ותלוי אם אני מוצא לו שימוש
כל אחד יכול להשתמש באיזה הערכה שהוא רוצה.
אישית אני מעדיף להשתמש ב1.5 סנט לנקודה (וזה גם השווי שכל מי שאני מכיר נותן לנקודות הללו).
הבעיה עם 1 סנט לנקודה זה שמאוד קל לקבל יותר מזה. אם כל ה"מטרה, שלך זה 1 סנט, תוציא פשוט כרטיס קשבק, לא צריך להסתבר עם נקודות/מיילים.
לדוגמא אם אתה בדרך כלל מזמין אקונומי ב-200 דולר לכיוון, ועכשיו אם תממש 40 אלף נקודות לכרטיס ביזנס שעולה בדרך כלל 800 דולר שאתה לא מזמין בדרך כלל, ואתה תזמין אותו רק כי אתה יכול לקבל אותו עבור 40 אלף נקודות, כשאם הית ממיר את ה-40 אלף נקודות האלו בסנט לנקודה, הם היו שווים לך 400 דולר, שהם 2 כרטיסי אקונומי שאתה מזמין בדרך כלל. אז זה שאפשר להגיע למימושים של הרבה סנטים לנקודה ברור שאפשר, במיוחד במלונות, אבל אני בחיים לא אזמין לעצמי מלון ב-500 דולר ללילה בכסף אמיתי, ולכן גם בנקודות לא אעשה כך רק כדי לקבל 8 סנט לנקודה, תודה רבה על ההקשבה.
זאת בדיוק הנקודה שלי!
שווי נקודות לא נמדד לפי מימוש תיאורטי על משהו שבחיים לא היית קונה, וגם לא נכון למדוד אותו לפי משהו שבמקרה יצא לך טוב.
שווי נקודות נמדד לפי כמה ערך זה נותן *לך*.
בגלל זה אני מאוד לא אוהב את כל האתרים/סרטונים שמדברים על שווי של 4-5 ואפילו 8 סנט לנקודה. מבחינתי זה לא שווי אמיתי.
ובגלל זה גם אמרתי את מה שאמרתי כשאתה דיברת על מימוש לפי שווי של 3-4 סנט לנקודה.

מהנסיון שלי, בשילוב עם הערכות שווי של כל מיני אתרים יותר רציניים (לא כאלה שנותנים 8 סנט לנקודה), ובשילוב עם "מחיר השוק" שאני מכיר לקניה/מכירה של נקודות, המספר שאני הגעתי אליו זה 1.5 סנט עבור רוב המיילים/נקודות של המנפיקים.

יש כמובן יוצאי דופן, כמו רוב המלונות (הילטון באזור ה0.4-0.5, אינטרקון 0.5, מריוט 0.7 (אולי אפילו פחות לאור הדיולואציות האחרונות). היחיד שיוצא דופן זה היאט שבאמת נותן 1.5 ואפילו יותר).
וכמובן שנקודות בחברת תעופה מסויימת לפעמים תיהיה שווה קצת יותר מנקודות בחברה אחרת (נגיד מייל בAA שווה יותר ממייל בAC), וכמובן שנקודות גמישות (של חברות אשראי, שאפשר להעביר לכמה חברות תעופה שונות) יהיו שוות יותר מנקודות של חברת תעופה ישירות.

אבל לצורך הפשטות לקחת 1.5 סנט לנקודה (למעט מלונות) זה כלל אצבע מאוד נוח, ובפועל באמת אני מבקבל ערך כזה (ולעיתים אפילו יותר) מהנקודות הללו. (אם אני מקבל פחות מ1.5 סנט, או 1.4 סנט במקרים חריגים, אני לא אקנה את הטיסה בנקודות אלא אעדיף לקנות אותה בכסף).

אני לא אזמין כרטיס בנקודות שלא היתי מזמין בכסף רגיל רק כדי להרגיש טוב עם עצמי שמימשתי ביותר מסנט לנקודה. לדוגמא אם אתה בדרך כלל מזמין אקונומי ב-200 דולר לכיוון, ועכשיו אם תממש 40 אלף נקודות לכרטיס ביזנס שעולה בדרך כלל 800 דולר שאתה לא מזמין בדרך כלל, ואתה תזמין אותו רק כי אתה יכול לקבל אותו עבור 40 אלף נקודות, כשאם הית ממיר את ה-40 אלף נקודות האלו בסנט לנקודה, הם היו שווים לך 400 דולר, שהם 2 כרטיסי אקונומי שאתה מזמין בדרך כלל. אז זה שאפשר להגיע למימושים של הרבה סנטים לנקודה ברור שאפשר, במיוחד במלונות, אבל אני בחיים לא אזמין לעצמי מלון ב-500 דולר ללילה בכסף אמיתי, ולכן גם בנקודות לא אעשה כך רק כדי לקבל 8 סנט לנקודה, תודה רבה על ההקשבה.

זו הנקודה הכי מורכבת בהערכת שווי של נקודות - אם נניח אתה לוקח טיסת ביזנס כי הנקודות שוות בה יותר, ואם זה היה out of pocket היית לוקח טיסת אקונומי - איך אתה מתמחר את הערך של טיסת הביזנס הזו עבורך? היא בטוח לא שווה לך את מחיר השוק שלה כי לא היית משלם אותו, אבל כמה כן היית משלם out of pocket? היא בטוח גם שווה לך יותר מטיסת אקונומי, גם אם בקצת. אני מניח שהרבה מאוד אנשים ואני ביניהם היו מוסיפים 20% בשביל לשדרג לביזנס. סביר שהרבה היו מוסיפים גם 30%, 50% וכו׳. איך מוצאים את הנקודה המקסימלית שבה היית משלם out of pocket והאם זה נכון להשתמש בזה כדי לאמוד את הערך של הנקודות עבורך?
אולי בעצם זו לא דרך נכונה כי זה בסוף גורם לנו להוציא יותר כסף? אולי זה כן דרך נכונה כי אז אנחנו יכולים לחסוך את אותו סכום על משהוא אחר ואז באופן כולל נקבל יותר ערך כולל עבור אותה רמת הוצאות?

זו הנקודה הכי מורכבת בהערכת שווי של נקודות
בהחלט
איך מוצאים את הנקודה המקסימלית שבה היית משלם out of pocket והאם זה נכון להשתמש בזה כדי לאמוד את הערך של הנקודות עבורך?
זאת אופציה אחת.
אופציה אחרת זה לראות מה מחיר הנקודות "בשוק". אם אני יכול למכור נקודה ב1.4 סנט אז היא שווה לפחות 1.4 סנט. אם אני יכול לקנות נקודה ב0.5 סנט, אז היא לא שווה יותר מ0.5 סנט.
השאלה אם להשתמש בנקודות לעצמך או למכור אותן זאת שאלה אחרת, אבל זה נותן (לי לפחות) בסיס טוב להערכת השווי שלהן.

כמובן שאפשר לעשות חישובים יותר מורכבים, לנסות לבדוק כמה בדיוק הייתי מוציא במזומן על כרטיס דומה אם הייתי קונה, לחשב גם את השווי הנקודות שהייתי צובר מקניה בכסף, את שווי המיילים שהייתי מקבל מכרטיס הטיסה, את אובדן התשואה על זה שהנקודות הן נקודות ולא כסף שמושקע וכו'.
אבל לאורך השנים גיליתי שכלל אצבע פשוט של 1.5 סנט הוא "מספיק טוב" עבורי לרוב המקרים (למעט יוצאי דופן כמו מלונות). זה נותן לי גם בייסליין טוב למימוש - אם אני רואה שהמימוש היחיד הוא בשווי של פחות מ1.5 סנט לנקודת תעופה אני אקנה את הטיסה בכסף

הוצאתי צ'ייס ספייר פרפרד, ואז אחרי שנה וקצת ניסיתי את הvx שוב למרות שלא הצלחתי להזדהות בעבר, והכל עבר חלק.
וואי בצ'ייס אני לא מצליחה כבר שנה.. ניסיתי אונליין והם שלחו לי מכתבים שמישהו מנסה להתחזות אלי ושאולי גנבו לי את הזהות..
גם שיחות למוקד שזה באממת באמת אני לא עזרו
הייתי בארהב בקיץ ונכנסתי לסניף להגיש בקשה, מול פקיד! עם הדרכון והכל! והם עדיין לא הנפיקו לי כרטיס
נמשיך לנסות..

וואי בצ'ייס אני לא מצליחה כבר שנה
ניסית לפתוח שם חשבון עו"ש?
בצייס לרוב אם יש חשבון עו"ש אצלהם יותר קל להוציא כרטיס אשראי אחרי זה.

ניסית לפתוח שם חשבון עו"ש?
אני ב SDFCU כי הם באמת הבנק שיודע להתמודד עם האמריקאים שלא גרים בארהב
להוכיח לצ'ייס שיש לי כתובת בארהב זה קצת סיפור..(יש לי כתובת כמובן, אבל של תיבת דואר..)

אם אתה הולך לפי השיטה שלך תבחר בטעות בכרטיס שנותן החזר של 2%. אם תלך לפי השיטה שלי תבחר בכרטיס שנותן 3% החזר.
אני מסתכל על כל האספקטים, כולל האם ניתן לפחות להשיג 1 סנט לנקודה במימוש בוודאות.
לא כזה מסובך להחזיק 2-3 כרטיסים לקטגוריות שונות
אני מתכוון לממוצע בין הכרטיסים השונים של אותו מנפיק ותכנית נקודות, לדוגמא סיטי dd, פריימיר, custom.
ובגלל זה גם אמרתי את מה שאמרתי כשאתה דיברת על מימוש לפי שווי של 3-4 סנט לנקודה.
נתתי לך דוגמא ספציפית של כמה המימוש עם קוונאטס הוא נדיר בטיסות domestic בארה״ב

המספר שאני הגעתי אליו זה 1.5 סנט עבור רוב המיילים/נקודות של המנפיקים
מעולה, בשבילך, בשבילי המס׳ יהיה אחר.

אבל לצורך הפשטות לקחת 1.5 סנט לנקודה (למעט מלונות) זה כלל אצבע מאוד נוח, ובפועל באמת אני מבקבל ערך כזה (ולעיתים אפילו יותר) מהנקודות הללו. (אם אני מקבל פחות מ1.5 סנט, או 1.4 סנט במקרים חריגים, אני לא אקנה את הטיסה בנקודות אלא אעדיף לקנות אותה בכסף).
מצויין, אני לא חושב שזו דרך רעה להסתכל על זה, אני פשוט בוחר להסתכל על זה אחרת. אני הרבה פעמים ממיר לקאש, ולא לנקודות, למרות שזה רק סנט למניה. אתה יכול להגיד שזה בזבוז, אבל אם אני יודע לקחת את הכסף הזה עכשיו ברגע זה ולעשות עליו 30% בשנה, אז זה עדיף לי מאשר לחכות חצי שנה לממש ב 1.5 סנט לנקודה. לכן אני קודם כל מסתכל כמה נקודות/דולרים על מקבל על כל דולר שאני מבזבז בכרטיס.

אולי בעצם זו לא דרך נכונה כי זה בסוף גורם לנו להוציא יותר כסף? אולי זה כן דרך נכונה כי אז אנחנו יכולים לחסוך את אותו סכום על משהוא אחר ואז באופן כולל נקבל יותר ערך כולל עבור אותה רמת הוצאות?
זה בדיוק מה שחברות האשראי והשותפות שלהן בונות עליו. להשיג ביזנס ב-50% הנחה באמצעות מימוש בנקודות זה באמת מה שדחף אותי לכל המשחק הזה, ונורא נהנתי מזה אבל עכשיו, לא קל לי לטוס אקונומי, זו הבעיה ב-lifestyle inflation. יצא לי כבר לטוס לא מעט בביזנס אחריי זה בלי קשר לנקודות כי כבר התרגלתי.

אני ב SDFCU כי הם באמת הבנק שיודע להתמודד עם האמריקאים שלא גרים בארהב
בנק זה לא נישואין. אפשר להחזיק כמה חשבונות במקביל.
להוכיח לצ'ייס שיש לי כתובת בארהב זה קצת סיפור..(יש לי כתובת כמובן, אבל של תיבת דואר..)
בלי הוכחת כתובת אין סיכוי להוציא כרטיס אשראי שלהם.
תתחילי מעו"ש, זה הרבה יותר פשוט.

• אהבתי
Reactions: Ymf
אני מסתכל על כל האספקטים, כולל האם ניתן לפחות להשיג 1 סנט לנקודה במימוש בוודאות
זה לא מה שמשתמע מהשיטה שדיברת עליה קודם.
אני מתכוון לממוצע בין הכרטיסים השונים של אותו מנפיק ותכנית נקודות, לדוגמא סיטי dd, פריימיר, custom.
גם אני.
מה איכפת לי ממוצע, ועוד של מנפיק בודד?
נתתי לך דוגמא ספציפית של כמה המימוש עם קוונאטס הוא נדיר בטיסות domestic בארה״ב
וכמו שאמרתי:
א. זה לא כזה נדיר (נתתי לך דוגמא אחת של מחיר דומה, אני מניח שיש עוד)
ב. יותר חשוב - זה מימוש מאוד מאוד ספציפי, שכמובן לא מייצג את שווי הנקודות ולא משהו שהייתי בונה עליו. גם אם אתה טס במסלול הזה כל חודש, לסמוך על מימוש אחד של מועדון אחד זה מתכון לצרות. אם מחר קואנטס ישנו את התמחור שלהם כל מגדל הקלפים שלך קרס.
מעולה, בשבילך, בשבילי המס׳ יהיה אחר.
כמובן, כל אחד והמספר שלו.
למרות ששוב, ספציפית המספר הזה הוא כלל אצבע נוח שהרבה מאוד אנשים משתמשים בו (בתור כלל אצבע, לא כמספר מדוייק).
אבל אם אני יודע לקחת את הכסף הזה עכשיו ברגע זה ולעשות עליו 30% בשנה
אתה יכול לגלות לנו איך?
בכל זאת פורום השקעות במקור, לעשות 30% תשואה בשנה עם סיכון אפסי נשמע מדהים.
עזוב אותך כרטיסי אשראי, ספר לנו מה הפלא הזה.
אבל עכשיו, לא קל לי לטוס אקונומי, זו הבעיה ב-lifestyle inflation. יצא לי כבר לטוס לא מעט בביזנס אחריי זה בלי קשר לנקודות כי כבר התרגלתי.
לגמרי!
אחרי שמתרגלים לביזנס ממש לא פשוט לחזור לאקונומי (במיוחד בטיסות ארוכות)

אתה יכול לגלות לנו איך?
בכל זאת פורום השקעות במקור, לעשות 30% תשואה בשנה עם סיכון אפסי נשמע מדהים.
עזוב אותך כרטיסי אשראי, ספר לנו מה הפלא הזה.
צטט לי בבקשה איפה רשמתי סיכון אפסי?
אני בתחום העסקי האקטיבי, ההחזר על ההשקעה לרוב נותן אפילו יותר מזה, וממש לא מדובר במשהו פסיבי.

כל עולם המימוש הוא מאוד אינדבידואלי. אני בעיקר לוקח מלונות בהילטון מכל מיני סיבות. האם זה המימוש האידאלי מבחינת ניצול שווי הנקודות? כנראה שלא. האם זה הניצול המיטבי בשבילי? כן.

ושוב פעם אתה ממציא דברים שלא אמרתי.
אני מצטער, אבל אני באמת לא מצליח להבין.
אתה אמרת שאתה מעדיף למשוך את הנקודות ככסף ולעשות עליהן 30% שנתי במקום לחכות שנה-שנתיים ולקבל 50% יותר ערך, לא?
וגם אמרת שה30% שנתי שאתה עושה זה לא בסיכון נמוך (או אפסי), לעומת ה50% תוספת על הנקודות ששם הסיכון כן נמוך.

כלומר אם אני מחבר את שני אלו, אני מגיע למסקנה שאתה מעדיף 30% בהשקעה בסיכון שאינו נמוך ושהיא אקטיבית, על פני 50% תשואה פאסיבית בסיכון נמוך. או שהבנתי לא נכון?

או שאתה מתכוון שאם יקח לך שנתיים לממש נקודות זה שווה ערך רק ל 22.5% ולא 50%?
עדיין לא בטוח שאני אישית הייתי מעדיף 30% אקטיבי עם סיכון על פני 22.5% פאסיבי עם סיכון אפסי.
חוץ מזה, אם באמת יש לך יכולת לקבל 30% תשואה שנתית, לא עדיף לך לקחת הלוואה בשביל לקבל עוד כסף ולהשקיע ככה? הרי הלוואה תעלה לך הרבה פחות משווי הנקודות שאתה מפסיד, לא?

אבל כמו שאמרתי, כל אחד ומה שמתאים לו בהשקעות. אני בסה"כ מנסה לשאול להבין וללמוד.

אגב, אני מסכים איתך לחלוטין שלא הכי יעיל (בלשון המעטה) לשבת על סל ענק של נקודות לתקופה ארוכה של מספר שנים ועדיף לנצל אותן כמה שיותר מהר.
אני פשוט לא בטוח אם לנצל אותם בשווי של 1 סנט לנק זאת באמת הדרך האופטימלית, גם אם יש לך יכולת להרוויח על הכסף 30% תשואה שנתית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מצטער, אבל אני באמת לא מצליח להבין.
אתה אמרת שאתה מעדיף למשוך את הנקודות ככסף ולעשות עליהן 30% שנתי במקום לחכות שנה-שנתיים ולקבל 50% יותר ערך, לא?
וגם אמרת שה30% שנתי שאתה עושה זה לא בסיכון נמוך (או אפסי), לעומת ה50% תוספת על הנקודות ששם הסיכון כן נמוך.

כלומר אם אני מחבר את שני אלו, אני מגיע למסקנה שאתה מעדיף 30% בהשקעה בסיכון שאינו נמוך ושהיא אקטיבית, על פני 50% תשואה פאסיבית בסיכון נמוך. או שהבנתי לא נכון?

או שאתה מתכוון שאם יקח לך שנתיים לממש נקודות זה שווה ערך רק ל 22.5% ולא 50%?
עדיין לא בטוח שאני אישית הייתי מעדיף 30% אקטיבי עם סיכון על פני 22.5% פאסיבי עם סיכון אפסי.
חוץ מזה, אם באמת יש לך יכולת לקבל 30% תשואה שנתית, לא עדיף לך לקחת הלוואה בשביל לקבל עוד כסף ולהשקיע ככה? הרי הלוואה תעלה לך הרבה פחות משווי הנקודות שאתה מפסיד, לא?

אבל כמו שאמרתי, כל אחד ומה שמתאים לו בהשקעות. אני בסה"כ מנסה לשאול להבין וללמוד.

אגב, אני מסכים איתך לחלוטין שלא הכי יעיל (בלשון המעטה) לשבת על סל ענק של נקודות לתקופה ארוכה של מספר שנים ועדיף לנצל אותן כמה שיותר מהר.
אני פשוט לא בטוח אם לנצל אותם בשווי של 1 סנט לנק זאת באמת הדרך האופטימלית, גם אם יש לך יכולת להרוויח על הכסף 30% תשואה שנתית.
בדיוק אני לא אוהב לשבת על ערימות של נקודות לאורך זמן רק כדי לקוות שאמצא להן שימוש ב-1.5 סנט ליחידה, מעצם העובדה שהתכניות האלו כל הזמן משתנות והערך של הנקודות משתנה, לפעמים אני מעדיף לנעול 1 סנט ליחידה במידה ויש לי הזדמנות שאני יודע בוודאות שיהיה לי החזר השקעה יפה עליה במסגרת תחום העיסוק שלי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משפחה עם עשרה כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 12
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
F כרטיסי אשראי קאש בק צרכנות פיננסית 2
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
פיטר גריפין כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם? צרכנות פיננסית 151
D כרטיסי אשראי וצבירת credit score צרכנות פיננסית 10
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
X שאלות על כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 13
D כרטיסי אשראי לצבירת נקודות טיסה צרכנות פיננסית 1
ז מה המודל העיסקי של כרטיסי אשראי ללא דמי כרטיס? צרכנות פיננסית 20
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
N כרטיסי אשראי - הסברים אוף טופיק 2
J ריבוי כרטיסי אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
ד כרטיסי אשראי ישראליים חינמיים צרכנות פיננסית 148
tpr ריכוז הטבות (בנקים, כרטיסי אשראי וכו') צרכנות פיננסית 60
מ כרטיסי אשראי עם הטבות צרכניות צרכנות פיננסית 41
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
A הזמנת מספר רב של כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 3
אנא-אל כרטיסי אשראי בטוחים לקנייה באינטרנט צרכנות פיננסית 29
V אפליקציות למעקב אחרי הוצאות - בעיקר כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 1
whybe חיבוץ (churning) של כרטיסי אשראי בארץ צרכנות פיננסית 11
Matias Katz כרטיסי אשראי אוף טופיק 10
ר מעקב אחר חיובי כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 9
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 89
R הבדלים בין כרטיסי אמריקן אקספרס אוף טופיק 3
שם משתמש בעייתי כרטיסי מועדון: הונאה או שמשתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
מתכנת עוקץ כרטיסי האשראי 2021 - המרכז לגביית קנסות צרכנות פיננסית 145
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
oz1987 כרטיסי סים חו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
yossik רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט. צרכנות פיננסית 13
א חברות כרטיסי האשראי מעלות עמלה על השימוש בחו"ל! עמלה ממוצעת - 3% צרכנות פיננסית 25
ח סליקת אשראי למוצר דיגיטלי לפני פתיחת עסק יזמות והגדלת הכנסות 10
P הוראת קבע בנקאית עם שיריון סכום, כתחליף לחיוב בכרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 1
ה הטבות למיניהן בכרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
Titush כרטיס אשראי מומלץ לסטודנטית צרכנות פיננסית 8
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
S זיכוי לכרטיס אשראי שבוטל (וחשבון הבנק שקושר אליו נסגר גם הוא) אוף טופיק 4
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M מחפש המלצה לכרטיס אשראי בלי 2FA צרכנות פיננסית 21
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 8
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
D המדריך השלם (שלי) לכרטיסי אשראי אמריקאיים וטיסות בחינם צרכנות פיננסית 25
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה