אני מסתכל על זה בצורה הזאת כדי לבחון קודם כל את השכבה הראשונה, איזה כרטיס נותן לי הכי הרבה נקודות/קאש בק
אבל זאת בדיוק הטעות - להסתכל על נקודות בלי להתייחס לשווי זה חסר משמעות.
מה עדיף, כרטיס שנותן x4 נקודות, כשכל נקודה שווה 0.5 סנט (כמו בדוגמה של יעקב) או כרטיס שנותן x2 נקודות וכל נקודה שווה 1.5 סנט?
אם אתה הולך לפי השיטה שלך תבחר בטעות בכרטיס שנותן החזר של 2%. אם תלך לפי השיטה שלי תבחר בכרטיס שנותן 3% החזר.
בממוצע על כל מנעד הרכישות שאני מבצע
גם זאת טעות לדעתי. מה איכפת לך הממוצע?
לא כזה מסובך להחזיק 2-3 כרטיסים לקטגוריות שונות (נגיד כרטיס אחד למכולת ומסעדות, וכרטיס שני ל"כל השאר"), ואולי עוד כמה כרטיסים יעודיים למקומות ספציפיים שאפשר פשוט לשמור בהם את הכרטיס בלי להתעסק עם זה מעבר (כרטיס לאמזון, כרטיס לחיוב אוטומטי של חשבון הטלפון וכו').
ואז מה שמעניין אותי זה מי נותן הכי הרבה באותה קטגוריה שבה אני משתמש בו.
אני מתייחס לזה כאילו אני מרוויח סנט לנקודה, כל מה שמעבר לסנט לנקודה זה בונוס מבחינתי ותלוי אם אני מוצא לו שימוש
כל אחד יכול להשתמש באיזה הערכה שהוא רוצה.
אישית אני מעדיף להשתמש ב1.5 סנט לנקודה (וזה גם השווי שכל מי שאני מכיר נותן לנקודות הללו).
הבעיה עם 1 סנט לנקודה זה שמאוד קל לקבל יותר מזה. אם כל ה"מטרה, שלך זה 1 סנט, תוציא פשוט כרטיס קשבק, לא צריך להסתבר עם נקודות/מיילים.
לדוגמא אם אתה בדרך כלל מזמין אקונומי ב-200 דולר לכיוון, ועכשיו אם תממש 40 אלף נקודות לכרטיס ביזנס שעולה בדרך כלל 800 דולר שאתה לא מזמין בדרך כלל, ואתה תזמין אותו רק כי אתה יכול לקבל אותו עבור 40 אלף נקודות, כשאם הית ממיר את ה-40 אלף נקודות האלו בסנט לנקודה, הם היו שווים לך 400 דולר, שהם 2 כרטיסי אקונומי שאתה מזמין בדרך כלל. אז זה שאפשר להגיע למימושים של הרבה סנטים לנקודה ברור שאפשר, במיוחד במלונות, אבל אני בחיים לא אזמין לעצמי מלון ב-500 דולר ללילה בכסף אמיתי, ולכן גם בנקודות לא אעשה כך רק כדי לקבל 8 סנט לנקודה, תודה רבה על ההקשבה.
זאת בדיוק הנקודה שלי!
שווי נקודות לא נמדד לפי מימוש תיאורטי על משהו שבחיים לא היית קונה, וגם לא נכון למדוד אותו לפי משהו שבמקרה יצא לך טוב.
שווי נקודות נמדד לפי כמה ערך זה נותן *לך*.
בגלל זה אני מאוד לא אוהב את כל האתרים/סרטונים שמדברים על שווי של 4-5 ואפילו 8 סנט לנקודה. מבחינתי זה לא שווי אמיתי.
ובגלל זה גם אמרתי את מה שאמרתי כשאתה דיברת על מימוש לפי שווי של 3-4 סנט לנקודה.
מהנסיון שלי, בשילוב עם הערכות שווי של כל מיני אתרים יותר רציניים (לא כאלה שנותנים 8 סנט לנקודה), ובשילוב עם "מחיר השוק" שאני מכיר לקניה/מכירה של נקודות, המספר שאני הגעתי אליו זה 1.5 סנט עבור רוב המיילים/נקודות של המנפיקים.
יש כמובן יוצאי דופן, כמו רוב המלונות (הילטון באזור ה0.4-0.5, אינטרקון 0.5, מריוט 0.7 (אולי אפילו פחות לאור הדיולואציות האחרונות). היחיד שיוצא דופן זה היאט שבאמת נותן 1.5 ואפילו יותר).
וכמובן שנקודות בחברת תעופה מסויימת לפעמים תיהיה שווה קצת יותר מנקודות בחברה אחרת (נגיד מייל בAA שווה יותר ממייל בAC), וכמובן שנקודות גמישות (של חברות אשראי, שאפשר להעביר לכמה חברות תעופה שונות) יהיו שוות יותר מנקודות של חברת תעופה ישירות.
אבל לצורך הפשטות לקחת 1.5 סנט לנקודה (למעט מלונות) זה כלל אצבע מאוד נוח, ובפועל באמת אני מבקבל ערך כזה (ולעיתים אפילו יותר) מהנקודות הללו. (אם אני מקבל פחות מ1.5 סנט, או 1.4 סנט במקרים חריגים, אני לא אקנה את הטיסה בנקודות אלא אעדיף לקנות אותה בכסף).