• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כרטיסי אשראי אמריקאיים [ו- credit score אמריקאי]

• פותח הנושא פותח הנושא Jane Doe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
את מי שזה עשוי לעניין, בהמשך לנושא קבלת הבנוס דרך הטלפון,אישרו לי היום כרטיס Unlimited Cashback דרך הטלפון ואישרו לי גם שאקבל את הבונוס (אין לי SSN)
תתחדש, בדיוק סיימתי איתם בטלפון. תוך כמה זמן קיבלת תשובה?

ישראלי? לא.
מס הכנסה בארץ לא מקבל כרטיסים זרים, לא משנה אם זה לרווחי הון או כל מס אחר.
תודה.
אני מנסה להבין את כל הסיבות של ישראלי להוציא כרטיס אמריקאי.
ממה שאני מבין היתרון זה כרטיס cash back של כמה אחוזים ללא עמלות המרת מט"ח, ושאם בעתיד אעשה רילוקיישן או אפתח חברה בארה"ב אז יעזור לי מאוד שיש לי כבר credit score.

אני מפספס עוד משהו?

עוד שאלה, כתבו פה שאם הכרטיס לא עסקי יכולים לעשות בעיות עם עסקאות גדולות. לא ברור לי למה הרי אם אישרו לי מסגרת חודשית מסוימת אני אמור להיות יכול לנצל אותה לא?

נערך לאחרונה ב:
אני מפספס עוד משהו?
המון הטבות אחרות.
שרות לקוחות אמריקאי.
ביטוחים.
אמרתי כבר הטבות?
עוד שאלה, כתבו פה שאם הכרטיס לא עסקי יכולים לעשות בעיות עם עסקאות גדולות. לא ברור לי למה הרי אם אישרו לי מסגרת חודשית מסוימת אני אמור להיות יכול לנצל אותה לא?
השאלה מה זה גדולות, איזה כרטיס ומה ההסטוריה שלך איתם.
אני עשיתי עסקאות של 5 ספרות בכרטיס פרטי ולא נתקלתי בבעיה.
אני מניח שבכרטיס עסקי יותר קל לקבל מסגרות גדולות בחלק מהמקרים, ועסקאות גדולות יראו פחות חשודות. אבל אין פה שחור-לבן, בסוף זה אוסף של המון המון משתנים.

ממה שאני מבין היתרון זה כרטיס cash back של כמה אחוזים ללא עמלות המרת מט"ח
א. החזר של ״כמה אחוזים״ (נניח 3% על הוצאות כלליות, ויותר בקטגוריות ספציפיות) זה לא נראה לי זניח
ב. הכרטיסים מגיעים לרוב עם עוד הטבות שוות

המון הטבות אחרות.
שרות לקוחות אמריקאי.
ביטוחים.
אמרתי כבר הטבות?
כן פשוט קיבלתי את הרושם שמי שמקבל עוד הרבה הטבות מלבד מה שכבר כתבתי יש לו לפחות SSN.
א. החזר של ״כמה אחוזים״ (נניח 3% על הוצאות כלליות, ויותר בקטגוריות ספציפיות) זה לא נראה לי זניח
ב. הכרטיסים מגיעים לרוב עם עוד הטבות שוות
א. לא טענתי שזה זניח, אני מתכוון לפתוח חשבון בביקור הבא שלי בארה"ב. רציתי לדעת אם באמת הבנתי את היתרונות או שפיספסתי את הפואנטה. איזה כרטיס יש לישראלים שנותן 3%?
ב. הבנתי, רק רציתי לדעת אם זה כולל ישראלים בלי SSN, אשמח אם תוכל לתת כמה דוגמאות מעניינות.

תודה לכם

רק רציתי לדעת אם זה כולל ישראלים בלי SSN
יותר קל לנצל את זה אם יש SSN או לפחות ITIN אבל גם בלי יש הרבה כרטיסים נחמדים (בעיקר של AMEX וקצת של BOFA)
איזה כרטיס יש לישראלים שנותן 3%
ללא SSN וללא ITIN קשה למצוא כזה (זה גם תלוי בשווי של נקודות עבורך) שמשיג 3% החזר על הוצאה "כללית" אבל למשל קל למצוא שמשיג 3% או יותר על אוכל (הזמנות / מסעדות / takeout). כנ"ל על טיולים (מלונות / טיסות אבל לא רק).
ההחזר הכללי לישראלים ללא SSN / ITIN בערך חסום ב-1.5% (אלא אם כן תחזיק מספיק כסף / נכסים ב-BOFA בשביל לקבל מהם preferred rewards).

אבל שוב, יש עוד המון הטבות ששווה להתייחס אליהן.

כן פשוט קיבלתי את הרושם שמי שמקבל עוד הרבה הטבות מלבד מה שכבר כתבתי יש לו לפחות SSN.
יש מספיק כרטיסים עם הטבות מצויינות שאפשר לקבל בלי שום מספר.
ואם יש לך ITIN אז בכלל נפתחים לך עוד מלא.
נכון שיש כרטיסים שאתה צריך SSN של ממש, אבל יש מספיק כרטיסים טובים שלא. (ותאכלס לא נתקלתי בכרטיסים ממש שווים שדורשים SSN).
א. לא טענתי שזה זניח, אני מתכוון לפתוח חשבון בביקור הבא שלי בארה"ב. רציתי לדעת אם באמת הבנתי את היתרונות או שפיספסתי את הפואנטה.
כמו שאמרתי, מעבר לקשבק יש עוד המון הטבות אחרות.
ויש את עניין השרות האמריקאי שהוא בכמה רמות מעל הישראלי.
וגם את עניין הביטוחים.
איזה כרטיס יש לישראלים שנותן 3%?
בגדול אתה יכול בBofA travel להגיע ל 2.625% אם אתה מחזיק ממוצע של 100K ל3 חודשים בחשבונות שלך אצלהם (בתור ישראלי זה אומר בעו"ש).
אבל בגדול בשביל להגיע להחזר בשווי 3% ויותר לרוב תצטרך ללכת על כרטיס שצובר נקודות ולא כזה של קשבק ישירות. וגם אז זה יהיה בקטגוריות מסויימות ולא על כל הוצאה.
ב. הבנתי, רק רציתי לדעת אם זה כולל ישראלים בלי SSN, אשמח אם תוכל לתת כמה דוגמאות מעניינות.
כולל ישראלים ללא SSN ואפילו ישראלים ללא ITIN (אם כי אין ספק שITIN פותח הרבה יותר אפשרויות).

הבנתי, תודה. עכשיו אני יכול להתאמץ בשביל זה בכיף. מקווה שבעתיד אוכל להחזיר לשרשור המטורף הזה מידע מעניין בשביל ישראלים ללא מספרים.
ואם יש לך ITIN אז בכלל נפתחים לך עוד מלא.
אתה חושב ששווה לי לפתוח למרות שאין לי צורך בזה? או שזה יהיה צעד לא חכם?

הבנתי, תודה. עכשיו אני יכול להתאמץ בשביל זה בכיף. מקווה שבעתיד אוכל להחזיר לשרשור המטורף הזה מידע מעניין בשביל ישראלים ללא מספרים.

אתה חושב ששווה לי לפתוח למרות שאין לי צורך בזה? או שזה יהיה צעד לא חכם?
אתה צריך מכתב מגוף אמריקאי שממנו אתה מקבל כספים שמסביר ל-IRS למה יש לך צורך ב-ITIN - הם לא מחלקים את זה סתם ככה.

אתה צריך מכתב מגוף אמריקאי שממנו אתה מקבל כספים שמסביר ל-IRS למה יש לך צורך ב-ITIN - הם לא מחלקים את זה סתם ככה.
ברור לי, התכוונתי האם שווה לי ליצור מצב שאוכל להנפיק ITIN רק בשביל זה (לדוגמה ליצור הכנסה חד פעמית בארה"ב כך שאצטרך לשלם מס) אבל מרגיש לי שזה יהיה יותר כאב ראש ממשתלם, ירדתי מזה.

ברור לי, התכוונתי האם שווה לי ליצור מצב שאוכל להנפיק ITIN רק בשביל זה (לדוגמה ליצור הכנסה חד פעמית בארה"ב כך שאצטרך לשלם מס) אבל מרגיש לי שזה יהיה יותר כאב ראש ממשתלם, ירדתי מזה.
הרו"ח שלי יודע להנפיק כזה תמורת כ500 ש"ח.
לבד זה סיפור לא פשוט.

הרו"ח שלי יודע להנפיק כזה תמורת כ500 ש"ח.
לבד זה סיפור לא פשוט.
התכוונתי לייצר הכנסה חד פעמית או להירשם כשותף בחברה או כל קריטריון אחר, ואז לפנות לרו"ח כדי להנפיק את המספר. אבל מהלך כזה רק בשביל כרטיסי אשראי טובים נשמע לי מוגזם.

אתה מתכוון שאפשר להוציא מספר בעזרת רו"ח גם ללא עמידה באחד מהקריטריונים? כי את זה אני כן ארצה לעשות.

אתה מתכוון שאפשר להוציא מספר בעזרת רו"ח גם ללא עמידה באחד מהקריטריונים? כי את זה אני כן ארצה לעשות.
לדעתי כן, כלומר קריטריון סביר זה אני רוצה להשקיע בX ואחרי זה התחרטת אבל אני רחוק מלהבין בזה.
אפילו לאדם שסתם רוצה להשקיע בשוק ההון מותר להגיש דוח בארה"ב ולקבל החזרים אם מגיע לו, בשביל זה צריך ITIN.

לקבל החזרים אם מגיע לו, בשביל זה צריך ITIN.
אתה בטוח שאי אפשר לקבל החזר מס בלי ITIN ?
מכיר ישראלי שבטעות לא מילא W8 בברוקר זר ונוכה לו מס רווח הון במקור, הוא צריך למלא טופס מיוחד להחזר מס לזרים, לא נראה לי שיש שם דרישה ל ITIN
התכוונתי האם שווה לי ליצור מצב שאוכל להנפיק ITIN רק בשביל זה
קח בחשבון שמעבר לכאב ראש החד פעמי לצורך הפקת ה ITIN, עצם ההיכרות שלך עם מ״ה האמריקאי עלול להציק לך בהתנהלות מול גופים ישראלים עד כדי סירוב לתת שירות.

אתה בטוח שאי אפשר לקבל החזר מס בלי ITIN ?
מכיר ישראלי שבטעות לא מילא W8 בברוקר זר ונוכה לו מס רווח הון במקור, הוא צריך למלא טופס מיוחד להחזר מס לזרים, לא נראה לי שיש שם דרישה ל ITIN
מניח שזה תלוי בסוג ההחזר.
על משהו פשוט כמו "לא מילא W8 בזמן" כנראה שיש טופס נפרד שלא דורש ITIN, אבל לדברים יותר מסובכים כנראה שצריך.
קח בחשבון שמעבר לכאב ראש החד פעמי לצורך הפקת ה ITIN, עצם ההיכרות שלך עם מ״ה האמריקאי עלול להציק לך בהתנהלות מול גופים ישראלים עד כדי סירוב לתת שירות.
לא נתקלתי בשום בעיה כזאת.
יותר מזה, רוב (או כל) הגופים הישראלים בסה"כ דורשים ממך להצהיר שאתה לא us person. זה שיש לך או אין לך ITIN לא משנה את התשובה שלך לשאלה הזאת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא נתקלתי בשום בעיה כזאת.
האם עבדת ב 4-5 שנים אחרונות עם בית השקעות ישראלי ? יש בית השקעות שבאופן מוצהר סרב לקבל אמריקאים, אם כי ייתכן ש״רק ITIN״ זה יותר קל
יותר מזה, רוב (או כל) הגופים הישראלים בסה"כ דורשים ממך להצהיר שאתה לא us person. זה שיש לך או אין לך ITIN לא משנה את התשובה שלך לשאלה הזאת.
ליתר דיוק הגופים דורשים שתמלא טופס הצהרה למס האמריקאי, ישראלי ללא זיקה אמריקאית ממלא W8.
השאלה היא בעל ITIN יכול להסתפק במילוי W8 או צריך את אחד הטפסים האחרים ? תסתכל ברשימת ההחרגות בראש הטופס, לי זה לא מספיק ברור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משפחה עם עשרה כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 12
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
F כרטיסי אשראי קאש בק צרכנות פיננסית 2
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
פיטר גריפין כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם? צרכנות פיננסית 151
D כרטיסי אשראי וצבירת credit score צרכנות פיננסית 10
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
X שאלות על כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 13
D כרטיסי אשראי לצבירת נקודות טיסה צרכנות פיננסית 1
ז מה המודל העיסקי של כרטיסי אשראי ללא דמי כרטיס? צרכנות פיננסית 20
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
N כרטיסי אשראי - הסברים אוף טופיק 2
J ריבוי כרטיסי אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
ד כרטיסי אשראי ישראליים חינמיים צרכנות פיננסית 148
tpr ריכוז הטבות (בנקים, כרטיסי אשראי וכו') צרכנות פיננסית 60
מ כרטיסי אשראי עם הטבות צרכניות צרכנות פיננסית 41
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
A הזמנת מספר רב של כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 3
אנא-אל כרטיסי אשראי בטוחים לקנייה באינטרנט צרכנות פיננסית 29
V אפליקציות למעקב אחרי הוצאות - בעיקר כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 1
whybe חיבוץ (churning) של כרטיסי אשראי בארץ צרכנות פיננסית 11
Matias Katz כרטיסי אשראי אוף טופיק 10
ר מעקב אחר חיובי כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 9
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 89
R הבדלים בין כרטיסי אמריקן אקספרס אוף טופיק 3
שם משתמש בעייתי כרטיסי מועדון: הונאה או שמשתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
מתכנת עוקץ כרטיסי האשראי 2021 - המרכז לגביית קנסות צרכנות פיננסית 145
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
oz1987 כרטיסי סים חו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
yossik רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט. צרכנות פיננסית 13
א חברות כרטיסי האשראי מעלות עמלה על השימוש בחו"ל! עמלה ממוצעת - 3% צרכנות פיננסית 25
ח סליקת אשראי למוצר דיגיטלי לפני פתיחת עסק יזמות והגדלת הכנסות 10
P הוראת קבע בנקאית עם שיריון סכום, כתחליף לחיוב בכרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 1
ה הטבות למיניהן בכרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
Titush כרטיס אשראי מומלץ לסטודנטית צרכנות פיננסית 8
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
S זיכוי לכרטיס אשראי שבוטל (וחשבון הבנק שקושר אליו נסגר גם הוא) אוף טופיק 4
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M מחפש המלצה לכרטיס אשראי בלי 2FA צרכנות פיננסית 21
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 8
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
D המדריך השלם (שלי) לכרטיסי אשראי אמריקאיים וטיסות בחינם צרכנות פיננסית 25
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה