תודה.
אני מנסה להבין את כל הסיבות של ישראלי להוציא כרטיס אמריקאי.
ממה שאני מבין היתרון זה כרטיס cash back של כמה אחוזים ללא עמלות המרת מט"ח, ושאם בעתיד אעשה רילוקיישן או אפתח חברה בארה"ב אז יעזור לי מאוד שיש לי כבר credit score.
אני מפספס עוד משהו?
עוד שאלה, כתבו פה שאם הכרטיס לא עסקי יכולים לעשות בעיות עם עסקאות גדולות. לא ברור לי למה הרי אם אישרו לי מסגרת חודשית מסוימת אני אמור להיות יכול לנצל אותה לא?
עוד שאלה, כתבו פה שאם הכרטיס לא עסקי יכולים לעשות בעיות עם עסקאות גדולות. לא ברור לי למה הרי אם אישרו לי מסגרת חודשית מסוימת אני אמור להיות יכול לנצל אותה לא?
השאלה מה זה גדולות, איזה כרטיס ומה ההסטוריה שלך איתם.
אני עשיתי עסקאות של 5 ספרות בכרטיס פרטי ולא נתקלתי בבעיה.
אני מניח שבכרטיס עסקי יותר קל לקבל מסגרות גדולות בחלק מהמקרים, ועסקאות גדולות יראו פחות חשודות. אבל אין פה שחור-לבן, בסוף זה אוסף של המון המון משתנים.
א. לא טענתי שזה זניח, אני מתכוון לפתוח חשבון בביקור הבא שלי בארה"ב. רציתי לדעת אם באמת הבנתי את היתרונות או שפיספסתי את הפואנטה. איזה כרטיס יש לישראלים שנותן 3%?
ב. הבנתי, רק רציתי לדעת אם זה כולל ישראלים בלי SSN, אשמח אם תוכל לתת כמה דוגמאות מעניינות.
ללא SSN וללא ITIN קשה למצוא כזה (זה גם תלוי בשווי של נקודות עבורך) שמשיג 3% החזר על הוצאה "כללית" אבל למשל קל למצוא שמשיג 3% או יותר על אוכל (הזמנות / מסעדות / takeout). כנ"ל על טיולים (מלונות / טיסות אבל לא רק).
ההחזר הכללי לישראלים ללא SSN / ITIN בערך חסום ב-1.5% (אלא אם כן תחזיק מספיק כסף / נכסים ב-BOFA בשביל לקבל מהם preferred rewards).
יש מספיק כרטיסים עם הטבות מצויינות שאפשר לקבל בלי שום מספר.
ואם יש לך ITIN אז בכלל נפתחים לך עוד מלא.
נכון שיש כרטיסים שאתה צריך SSN של ממש, אבל יש מספיק כרטיסים טובים שלא. (ותאכלס לא נתקלתי בכרטיסים ממש שווים שדורשים SSN).
בגדול אתה יכול בBofA travel להגיע ל 2.625% אם אתה מחזיק ממוצע של 100K ל3 חודשים בחשבונות שלך אצלהם (בתור ישראלי זה אומר בעו"ש).
אבל בגדול בשביל להגיע להחזר בשווי 3% ויותר לרוב תצטרך ללכת על כרטיס שצובר נקודות ולא כזה של קשבק ישירות. וגם אז זה יהיה בקטגוריות מסויימות ולא על כל הוצאה.
ברור לי, התכוונתי האם שווה לי ליצור מצב שאוכל להנפיק ITIN רק בשביל זה (לדוגמה ליצור הכנסה חד פעמית בארה"ב כך שאצטרך לשלם מס) אבל מרגיש לי שזה יהיה יותר כאב ראש ממשתלם, ירדתי מזה.
ברור לי, התכוונתי האם שווה לי ליצור מצב שאוכל להנפיק ITIN רק בשביל זה (לדוגמה ליצור הכנסה חד פעמית בארה"ב כך שאצטרך לשלם מס) אבל מרגיש לי שזה יהיה יותר כאב ראש ממשתלם, ירדתי מזה.
התכוונתי לייצר הכנסה חד פעמית או להירשם כשותף בחברה או כל קריטריון אחר, ואז לפנות לרו"ח כדי להנפיק את המספר. אבל מהלך כזה רק בשביל כרטיסי אשראי טובים נשמע לי מוגזם.
אתה מתכוון שאפשר להוציא מספר בעזרת רו"ח גם ללא עמידה באחד מהקריטריונים? כי את זה אני כן ארצה לעשות.
לדעתי כן, כלומר קריטריון סביר זה אני רוצה להשקיע בX ואחרי זה התחרטת אבל אני רחוק מלהבין בזה.
אפילו לאדם שסתם רוצה להשקיע בשוק ההון מותר להגיש דוח בארה"ב ולקבל החזרים אם מגיע לו, בשביל זה צריך ITIN.
אתה בטוח שאי אפשר לקבל החזר מס בלי ITIN ?
מכיר ישראלי שבטעות לא מילא W8 בברוקר זר ונוכה לו מס רווח הון במקור, הוא צריך למלא טופס מיוחד להחזר מס לזרים, לא נראה לי שיש שם דרישה ל ITIN
אתה בטוח שאי אפשר לקבל החזר מס בלי ITIN ?
מכיר ישראלי שבטעות לא מילא W8 בברוקר זר ונוכה לו מס רווח הון במקור, הוא צריך למלא טופס מיוחד להחזר מס לזרים, לא נראה לי שיש שם דרישה ל ITIN
לא נתקלתי בשום בעיה כזאת.
יותר מזה, רוב (או כל) הגופים הישראלים בסה"כ דורשים ממך להצהיר שאתה לא us person. זה שיש לך או אין לך ITIN לא משנה את התשובה שלך לשאלה הזאת.
ליתר דיוק הגופים דורשים שתמלא טופס הצהרה למס האמריקאי, ישראלי ללא זיקה אמריקאית ממלא W8.
השאלה היא בעל ITIN יכול להסתפק במילוי W8 או צריך את אחד הטפסים האחרים ? תסתכל ברשימת ההחרגות בראש הטופס, לי זה לא מספיק ברור.