• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כרטיסי אשראי אמריקאיים [ו- credit score אמריקאי]

• פותח הנושא פותח הנושא Jane Doe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נתקלתי בשום בעיה עם כרטיסים של צייס.
אם אני זוכר נכון, הם פשוט שולחים קוד לאימייל
עדכון: לצערי כמו שחששתי אני נדרש לאקטב אותו טלפונית והם שולחים OTP לצורך כך שכאמור לא מגיע לגוגל וויס. הם גם לא מוכנים לזהות אותי בשום דרך שהיא לא OTP בניגוד למחלקות אחרות בצ'ייס שהסכימו לזהות אותי בדרכים אחרות. הם מציעים לשלוח OTP למספר אחר אבל הוא חייב להיות אמריקאי אז עקרונית אני יכול לבקש מחבר שישלחו למספר שלו והוא יעביר לי.

**עריכה - הצלחתי להגיע לנציג שזיהה אותי על ידי שאלות. HUCA עובד..**

אני שוקל להשיג מספר אמריקאי אמיתי אבל טלו ב-5 דולר לחודש עד כמה שזה זול עדיין מרגיש לי כמו הוצאה מצטברת ומוגזמת כשכל מה שאני צריך זה OTP פעם בכמה זמן.

יש למישהו תובנות?

נערך לאחרונה ב:
אין כנראה אלטרנטיבה אחרת - אני כבר משלם ל- Tello כבר שנתיים $5 \חודש וזה פתר את כל הבעיות שהיו לי קודם שניסיתי להזדהות דרך Google Voice. אז לדעתי - שווה את זה.

אני שוקל להשיג מספר אמריקאי אמיתי אבל טלו ב5דולר לחודש עד כמה שזה זול עדיין מרגיש לי כמו הוצאה מצטברת
תוציא אמקס פלט עסקי, תקבל זיכוי עד 10 דולר בחודש על שרותי סלולר בארה"ב (כולל טלו).
אישית עשיתי תוכנית ללא הגבלת שיחות בטלו ואני משתמש בו לא מעט (בעיקר כשאני בחו"ל) - הוא נותן שיחות חינם למעל 60 מדינות, וכל מה שצריך זה חיבור לאינטרנט (בין אם סלולרי או WiFi) כדי להשתמש בו בלי עמלות נדידה.

נערך לאחרונה ב:
היי חברים,
עשיתי באמצעות AI תהליך Deep Research של כל השרשור הזה בפורום (כולל לינקים החוצה) בשביל לסכם לי צעדים פרקטים באיך לפתוח חשבון בנק אמריקאי ולהתחיל לצבור credit score וכרטיסים טובים (לאדם בלי ssn ובלי itin).
גם הוספתי factual check מול מקורות אחרים שיהיה רלוונטי לימינו, וזה עבר סינון מאוד ראשוני של @roneng המלך ;)

תהנו. כמובן לא לוקח אחריות על כלום פה וכדאי לזכור כרגיל שAI יכול לזייף ולקשקש (ומוזמנים לרשום שם אם תופסים כאלה).
ולזכור שנושא הכרטיסים הספציפיים מתעדכן כל הזמן. אולי בהמשך אעשה deep research לכרטיסים ממקורות מחוץ לפורום.

היי חברים,
עשיתי באמצעות AI תהליך Deep Research של כל השרשור הזה בפורום (כולל לינקים החוצה) בשביל לסכם לי צעדים פרקטים באיך לפתוח חשבון בנק אמריקאי ולהתחיל לצבור credit score וכרטיסים טובים (לאדם בלי ssn ובלי itin).
גם הוספתי factual check מול מקורות אחרים שיהיה רלוונטי לימינו, וזה עבר סינון מאוד ראשוני של @roneng המלך ;)

תהנו. כמובן לא לוקח אחריות על כלום פה וכדאי לזכור כרגיל שAI יכול לזייף ולקשקש (ומוזמנים לרשום שם אם תופסים כאלה).
ולזכור שנושא הכרטיסים הספציפיים מתעדכן כל הזמן. אולי בהמשך אעשה deep research לכרטיסים ממקורות מחוץ לפורום.
כל הכבוד! עבודה מעולה ובטוח שיעזור להרבה אנשים כאן :)
כמה דברים שתפסתי:
עמוד 2: הנקודה האחרונה (פתיחת כרטיסים נוספים והגדלת מסגרות אשראי) - המשפט האחרון (שחורג לעמוד 3) הוא: "בניגוד להמלצה להמתין חצי שנה עד שנה בין פתיחות כרטיסים, ניתן ואף רצוי לפתוח כרטיס נוסף בשלב מוקדם יותר, למשל כשבוע לאחר סגירת הסטייטמנט הראשון של הכרטיס הראשון."
לא ברור לי מאיפה הוא לקח את זה, כי ההמלצה בשרשור היא לרוב 2-3 חודשים. זה מן הסתם מוקדם מדי ויסתיים במפח נפש.
זה חוזר גם בעמוד 11
עמוד 5: הנקודה האחרונה (כתובת בארה"ב – מה עושים?) - בסוף הפסקה הראשונה כתוב "ניתן למסור כתובת אמריקאית של חבר, קרוב משפחה, או אפילו כתובת Airbnb שאתם שוהים בה" - כדאי מאוד להעיף את ה-AirBnB, כי זה יהיה מאוד בעייתי בהמשך לשלוח לשם כרטיסים (מה גם שלא ראיתי שזה מוזכר בשרשור בכלל).
עמוד 6: הנקודה השנייה (מספר טלפון אמריקאי) - כתוב ש-google voice מאפשר אימות עם מספר ישראלי, וזה לא נכון עד כמה שאני יודע.

ובסיכום בסוף - הוא ממליץ (צעדים 3-5) לחכות לפחות 6 חודשים עד לכרטיס השני ואפילו לחכות שרואים ציון. ציון מן הסתם לא כולם יראו, גם אחרי שנה, ולפי ניסיון של הרבה בפורום מספיק בערך 3 חודשים ולא 6 לכרטיס שני.

עמוד 2: הנקודה האחרונה (פתיחת כרטיסים נוספים והגדלת מסגרות אשראי) - המשפט האחרון (שחורג לעמוד 3) הוא: "בניגוד להמלצה להמתין חצי שנה עד שנה בין פתיחות כרטיסים, ניתן ואף רצוי לפתוח כרטיס נוסף בשלב מוקדם יותר, למשל כשבוע לאחר סגירת הסטייטמנט הראשון של הכרטיס הראשון."
לא ברור לי מאיפה הוא לקח את זה,
ממני :-)
זאת הגישה שלי ואני עומד מאחוריה.
כי ההמלצה בשרשור היא לרוב 2-3 חודשים.
נכון. וההמלצה שלו הייתה בכלל חצי שנה, שזה מוגזם ברמות.

מהנסיון שלי (ושל הרבה מאוד אנשים שעזרתי להם בתהליך) מספיק לחכות שבוע אחרי סגירת הסטייטמנט הראשון.
כמובן שזה לא מספיק לכרטיס יוקרתי, אבל זה זמן מצויין להוציא כרטיס בסיסי כדי להתחיל לצבור איתו היסטוריה.
ההגיון פשוט - ברגע שמדווח כרטיס אחד יש לך כבר הסטוריה בסיסית ויהיה לך מאוד קל להוציא כרטיס בסיסי מבנק אחר. זאת הסיבה שאני ממליץ לחכות עד אחרי הסטיטמנט הראשון (שתיהיה הסטוריה) ולקחת עוד שבוע ספייר (כדי לוודא שהמידע באמת "מחלחל" במערכת).

השאלה כמובן מה המטרה שלך, אם אתה רוצה לצבור לאט לאט זאת זכותך, לי הייתה מטרה להגיע לכרטיס טוב תוך כמה שפחות זמן. ואכן הצלחתי להוציא את הCSR (שבזמנו היה נחשב הרבה יותר ממה שהוא היום) תוך 7 חודשים מרגע שהוצאתי את הכרטיס הראשון.
אם הייתי מחכה 3-4 חודשים לכרטיס השני זה היה דוחה לי את הCSR ב3 חודשים לפחות.
זה מן הסתם מוקדם מדי ויסתיים במפח נפש.
לחלוטין לא נכון.
כמו שאמרתי, גם אני עשיתי את זה וגם לא מעט אנשים שעזרתי להם בנושא. אף אחד מאיתנו לא חווה "מפח נפש".

ובסיכום בסוף - הוא ממליץ (צעדים 3-5) לחכות לפחות 6 חודשים עד לכרטיס השני ואפילו לחכות שרואים ציון. ציון מן הסתם לא כולם יראו, גם אחרי שנה, ולפי ניסיון של הרבה בפורום מספיק בערך 3 חודשים ולא 6 לכרטיס שני.
שם כנראה שכחנו לתקן אותו ונשאר החצי שנה הראשוני (והמוגזם מאוד) שלו.

כבר כמה שנים משתמש בכרטיסים אמריקאים, רק BofA ואמקס עד עכשיו כי לא היה לי SSN/ITIN.

ממש לאחרונה קיבלתי מספר ITIN אז אשמח אם מי שיש לו כבר יוכל לענות על כמה שאלות:
1. איך מעדכנים את אמקס ובופא? להתקשר אליהם? לשלוח באפליקציה?
2. הבנתי שהדיווח לחברות credit score הוא רק לפי שם וכתובת למי שאין SSN, ולא כולל ITIN. במידה וזה נכון, אם ארצה להוציא כרטיס ראשון בצ׳ייס לדוגמא, אני יכול פשוט להגיש רגיל באתר ולהכניס את המספר ITIN? רק אחרי אישור יבקשו מסמכים?
3. פחות קשור לITIN, אבל מנצל את הפוסט לעוד שאלה, אני רוצה להוציא את האמקס blue business שהוא חינם ויוכל לשמור לי על הנקודות שכבר יש לי היום עם הפלטינום. אם לא אשתמש בו בכלל הם בסדר עם זה? כיום יש לי את ה cash magnet שאני לא משתמש בו בכלל ואין להם בעיה, אבל נראה לי קצת מוזר כרטיס עסקי בלי שום הוצאות.

והערה אחרונה, בקרוב אהיה בארה״ב, יש משהו שכדאי לעשות פיזית שם במקום באתר/טלפון?

תודה רבה מראש!

מגיע לעבוד על זה עכשיו :)

לא מצאתי אפליקציה שלהם (יותר נכון מצאתי שתי אופציות שנראו פישי), איך מפעילים את זה באנדרויד?
אין להם אפליקציה משלהם. אתה משתמש לדוגמא בOpenVPN אבל זה עדיין לא מסובך. השתמשתי במדריך של OkayVPN וזה עבד לי בלי בעיות.

איך מעדכנים את אמקס ובופא? להתקשר אליהם? לשלוח באפליקציה?
לא צריך לעדכן.
אפשר להתקשר אם אתה רוצה, אבל לא קריטי לרוב.
הבנתי שהדיווח לחברות credit score הוא רק לפי שם וכתובת למי שאין SSN, ולא כולל ITIN.
גם למי שיש SSN זה ככה.
הוא מדווח רק כשדה נוסף לצרכי אימות, זה לא שדה אינדקס לזיהוי.
אני יכול פשוט להגיש רגיל באתר ולהכניס את המספר ITIN?
נכון.
רק אחרי אישור יבקשו מסמכים?
לא. אם הם יבקשו מסמכים זה יהיה לפני אישור.
רק אחרי שהם יקבלו ויאשרו את המסמכים (אם הם רצו כאלה) הם יאשרו את הכרטיס.
אם לא אשתמש בו בכלל הם בסדר עם זה? כיום יש לי את ה cash magnet שאני לא משתמש בו בכלל ואין להם בעיה, אבל נראה לי קצת מוזר כרטיס עסקי בלי שום הוצאות.
בכללי מומלץ להשתמש בכל כרטיס חינמי מידי פעם, אחרת יש סיכון שיסגרו אותו.
לגהץ 2-3 דולר פעם בשנתיים זה לא באמת סיפור.

זה שלא סגרו לך עד עכשיו לא אומר שלא יסגרו בחידוש הבא.

לא צריך לעדכן.
אפשר להתקשר אם אתה רוצה, אבל לא קריטי לרוב.

גם למי שיש SSN זה ככה.
הוא מדווח רק כשדה נוסף לצרכי אימות, זה לא שדה אינדקס לזיהוי.

נכון.

לא. אם הם יבקשו מסמכים זה יהיה לפני אישור.
רק אחרי שהם יקבלו ויאשרו את המסמכים (אם הם רצו כאלה) הם יאשרו את הכרטיס.

בכללי מומלץ להשתמש בכל כרטיס חינמי מידי פעם, אחרת יש סיכון שיסגרו אותו.
לגהץ 2-3 דולר פעם בשנתיים זה לא באמת סיפור.

זה שלא סגרו לך עד עכשיו לא אומר שלא יסגרו בחידוש הבא.
תודה רבה על התשובות!

האמת שפעם בשנה בערך אני כן משתדל לחייב איתו משהו, בשביל שבאמת יהיה קצת שימוש. הכוונה שלי הייתה, אפשר להתנהל ככה גם עם הכרטיס business blue שלהם? (חיובים מינימליים)

אין להם אפליקציה משלהם. אתה משתמש לדוגמא בOpenVPN אבל זה עדיין לא מסובך. השתמשתי במדריך של OkayVPN וזה עבד לי בלי בעיות.
כתוב בלינק שצירפת שצריך להוריד קבצי קונפיגורציה, אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום באתר שלהם קבצי קונפיגורציה.

כתוב בלינק שצירפת שצריך להוריד קבצי קונפיגורציה, אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום באתר שלהם קבצי קונפיגורציה.
אחרי שאתה משלם על הvpn (אני ממליץ לשלם על יום ניסיון בלבד), אתה מתחבר באתר עם המשתמש שלך. זה מוביל אותך לפורטל שלהם. בפורטל בתפריט משמאל אמור להיות לינק של רשימת השרתים שלהם, כולל אחד בפלורידה שהשתמשתי בו.

נערך לאחרונה ב:
אחרי שאתה משלם על הvpn (אני ממליץ לשלם על יום ניסיון בלבד), אתה מתחבר באתר עם המשתמש שלך. זה מוביל אותך לפורטל שלהם. בפורטל בתפריט משמאל אמור להיות לינק של רשימת השרתים שלהם, כולל אחד בפלורידה שהשתמשתי בו.
עבד!
תודה רבה על העזרה!
לחשוב כמה זמן דחיתי את הדבר הזה והיחיד שהיה לי בטלפון החדש זה אמקס עד עכשיו:lol:

לחלוטין לא נכון.
כמו שאמרתי, גם אני עשיתי את זה וגם לא מעט אנשים שעזרתי להם בנושא. אף אחד מאיתנו לא חווה "מפח נפש".
מעניין, אני זוכר שנתקלתי בכמה בפורומים בחו"ל שקיבלו סירוב. מניח שזה תלוי במנפיק. טוב לדעת :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 11
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
F כרטיסי אשראי קאש בק צרכנות פיננסית 2
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
פיטר גריפין כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם? צרכנות פיננסית 127
D כרטיסי אשראי וצבירת credit score צרכנות פיננסית 10
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
X שאלות על כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 13
D כרטיסי אשראי לצבירת נקודות טיסה צרכנות פיננסית 1
ז מה המודל העיסקי של כרטיסי אשראי ללא דמי כרטיס? צרכנות פיננסית 20
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
N כרטיסי אשראי - הסברים אוף טופיק 2
J ריבוי כרטיסי אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
ד כרטיסי אשראי ישראליים חינמיים צרכנות פיננסית 148
tpr ריכוז הטבות (בנקים, כרטיסי אשראי וכו') צרכנות פיננסית 60
מ כרטיסי אשראי עם הטבות צרכניות צרכנות פיננסית 41
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
A הזמנת מספר רב של כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 3
אנא-אל כרטיסי אשראי בטוחים לקנייה באינטרנט צרכנות פיננסית 29
V אפליקציות למעקב אחרי הוצאות - בעיקר כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 1
whybe חיבוץ (churning) של כרטיסי אשראי בארץ צרכנות פיננסית 11
Matias Katz כרטיסי אשראי אוף טופיק 10
ר מעקב אחר חיובי כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 9
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 17
R הבדלים בין כרטיסי אמריקן אקספרס אוף טופיק 3
שם משתמש בעייתי כרטיסי מועדון: הונאה או שמשתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
מתכנת עוקץ כרטיסי האשראי 2021 - המרכז לגביית קנסות צרכנות פיננסית 145
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
oz1987 כרטיסי סים חו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
yossik רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט. צרכנות פיננסית 13
אבישי ע חברות כרטיסי האשראי מעלות עמלה על השימוש בחו"ל! עמלה ממוצעת - 3% צרכנות פיננסית 25
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
ת סכנת פרטי אשראי בקבלה צרכנות פיננסית 20
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M כרטיס אשראי ללא מנגנונים דרקוניים ל"מניעת הונאות" צרכנות פיננסית 14
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
G חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי? צרכנות פיננסית 26
ד טיפ בכרטיס אשראי במסעדות - איך בעצם זה עובד? אוף טופיק 92
R חריגה של יומיים בחשבון והשפעה על דירוג אשראי צרכנות פיננסית 3
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
שם משתמש בעייתי כרטיס אשראי, ללא תעודת זהות (שאלה לחבר מחו"ל) צרכנות פיננסית 8
Y כרטיס אשראי עם הטבות חברת תעופה לעצמאי צרכנות פיננסית 4
A האם בטוח לתת פרטי אשראי לאתר שמוכר קורסים? (פרטים בהודעה) צרכנות פיננסית 6
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
A כרטיס אשראי נטען צרכנות פיננסית 0
McMurphy קניית כרטיס טיסה בדולרים באמצעות כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
T דירוג אשראי צנח דרסטית - חזרת צ'ק מסיבה טכנית צרכנות פיננסית 67

נושאים דומים

Back
למעלה