פלטינום:
1. טיסות (5 נקודות לדולר) (ובחצי השנה הראשונה הייתה לי הטבה של 10 נקודות לדולר על מסעדות)
כל חודש
2. 20$ בחודש על חבילת סטרימינג של דיסני+ + הולו + עוד משהו (מתנה לחבר שגר באמריקה, אני מקבל מזה 20 נקודות בחודש בלי עלות)
3. 14.18$ בחודש על Walmart+ (לא ממש בשימוש, מקבל מזה 14 נקודות בחודש בלי עלות)
כל שנה
4. 200 דולר ב-United Travel Bank (מקבל החזר על 200 דולר בחברת תעופה נבחרת, מקבל 5 נקודות לדולר על ההזמנה כולה, נשאר עם 200 דולר שאפשר להשתמש בהם גם לטיסות ביונייטד)
5. 200 דולר על הזמנה דרך AmexTravel (לילה במלון שנחשב Fine Hotels & Resorts או שני לילות במלון שמשתייך לThe Hotel Collection, מקבלים החזר של 200 דולר, 200 נקודות, ועוד הטבות כמו קרדיטים לשימוש במלון, משתנה בין מלון למלון)
6. למי שמצליח אפשר לנצל 300 דולר בשנה על Equinox (מכוני כושר, עקרונית יש גם אפליקציה למי שה-store שלו בטלפון הוא אמריקאי ובכל מקרה קשה לנצל את ההטבה בלי להוציא כסף על מכשור מיותר או הרשמה יקרה להחריד במכון כושר)
הטבות מתמשכות בכרטיס:
7. כניסה ללאונג׳ים (מורכב להסביר אבל בעיקרון זה כולל מלונות שמשתייכים לפריוריטי פס בהסכם של אמריקן אקספרס, ועוד כמה רשתות שלא נכללות בפריוריטי פס כולל אורח או שניים, בטרקליני סנטוריון של אמריקן אקספרס זה מקנה כניסה לבעל הכרטיס או למי שמחזיק בכרטיס platinum של authorized user)
8. סטטוס זהב במריוט והילטון (לא שימושי עבורי כי יש לי סטטוסים גבוהים יותר)
9. סטטוסים ב3 חברות השכרת הרכבים הגדולות (הרץ, אביס, נשיונל) - לפעמים מקנה הנחות והטבות כאלה ואחרות
10. ביטוחים נחמדים על רכישות, בפרט רכישות שקשורות להשכרת רכב או טיולים
בטח שכחתי כמה דברים, אוסיף אם אזכר
גולד:
1. מסעדות (כולל הזמנות אוכל), 4 נקודות לדולר (בשנה הראשונה לכרטיס, גם 20% החזר עד הוצאה של 1,250 דולר על מסעדות)
2. בעיקר דברים שימושיים בארה״ב (סופרמרקט)
גם פלטינום וגם גולד נותנים קרדיט חודשי לuber בגובה 15 ו-10 דולר בהתאמה אבל בארץ אי אפשר (עד כמה שהבנתי) לנצל את זה, ולצערי גם בהונג קונג זה לא תפס (כשיצא לי להשתמש באובר השנה בהונג קונג)
נוסיף לזה מענקי הצטרפות (כשאני הצטרפתי, דרך resy, פלטינום נתן לי 125,000 נקודות אחרי שימוש בסכום כלשהו, וגולד נתן לי 75,000 נקודות אחרי שימוש בסכום כלשהו)
עריכה:
כן, שכחתי גם שפלטינום נותן 100$ בשנה לקניות ב-saks 5th avenue (מחולק ל-50$ פעם בחצי השנה הראשונה ופעם בחצי השנה השנייה), שווה מן הסתם הרבה פחות מ-100$ כי התמחור שם לא קשור למציאות, אבל לדוגמא השנה אנצל את זה לקנות חולצה ועליונית ״בחינם״.
עריכה 2:
שכחתי לציין גם הטבות נוספות שקשה לממש מישראל (או בכלל):
פלטינום
189$ קרדיט ל-clear
Global Entry or TSA PreCheck fee
קו תמיכה ייעודי למחזיקי פלטינום
International Airport Program - לכאורה יש שם לפעמים טיסות זולות
ShopRunner - משלוח מהיר בתוך ארה״ב
אירועים בהזמנה אישית למחזיקי הכרטיס
גולד
קרדיט של 10$ בחודש על ״אוכל״ (מוגבל מאוד, ולא ממש אפשרי לנצל מהארץ)