כל כרטיס מתאים למשהו אחר.
מקאש בק קבוע עד טיסות חינם, טרקלינים וכו.
להרבה מהכרטיסים יש הטבת הצטרפות, אני לדוגמא עשיתי כרטיס של בופא וסגרתי כרטיס טיסה לאירופה בחינם.
ממליץ לך להכנס לאתר של אמקס/קפיטל ולדפדף בין הכרטיסים השונים.
אין כל כך בקצרה... תקרא את השרשור הזה יש כאן המון אינפורמציה טובה ומדויקת. אבל החלטה תלויה בהמון גורמים יש בארה"ב מאות כרטיסים עם תנאים שונים שמשתנים כל הזמן, צריך לעשות מחקר. אני לדוגמא קונה הרבה באמאזון אז יש לי כרטיס שלהם שנותן לי 5% הנחה.
לא מתעקש עליהם ספציפית, סתם יש לי אצלם חשבון ויש להם כרטיס אשראי שהוא לא סקיורד אז חשבתי ללכת איתם.
אין לי בעיה לנסות במקום אחר- יש לך המלצה אולי לבנק אחר שאוכל לנסות דרכו לבניית קרדיט מ-0?
הבנתי שבבנק אוב אמריקה זה לא קשה אבל יש להם כרטיס סקיורד וזה פחות טוב בגלל ה"פיקדון" כביכול לא?
לי אישית יש כל מיני כרטיסים, אבל גם יש לי credit record מבוסס עם היסטוריה ארוכה. כמו שכתבו פה אנשים שמבינים, צריך להתחיל בקטן ולצמוח. ודרך אגב בארה"ב יש הפרדה בין חשבון בנק לאשראי, אתה יכול לקבל כרטיס גם אם אין לך חשבון בנק, כל מה שצריך זה credit record ולעמוד בהתחייבויות האשראי.
כל כרטיס מתאים למשהו אחר.
מקאש בק קבוע עד טיסות חינם, טרקלינים וכו.
להרבה מהכרטיסים יש הטבת הצטרפות, אני לדוגמא עשיתי כרטיס של בופא וסגרתי כרטיס טיסה לאירופה בחינם.
ממליץ לך להכנס לאתר של אמקס/קפיטל ולדפדף בין הכרטיסים השונים.
עם איזה כרטיס סגרת טיסה לאירופה רק מנקודות (אם אפשר לשאול)?
כמו כן, ציינת אמקס אבל להבנתי 90% מההטבות שלהם תופסות רק בארה״ב מבחינת צבירת נקודות, תקן אותי אם אני טועה אז לפי מה שקראתי לא הכי אפקטיבי פה בארץ.
כמו כן, ציינת אמקס אבל להבנתי 90% מההטבות שלהם תופסות רק בארה״ב מבחינת צבירת נקודות, תקן אותי אם אני טועה אז לפי מה שקראתי לא הכי אפקטיבי פה בארץ.
לא שאני יודע על מה בדיוק הוא מדבר אבל בכרטיס אשראי אלסקה בשיתוף עם BOFA מקבלים בין 40 ל-90 אלף מיילים כמענק הצטרפות (בתנאי שמשלמים בכרטיס סכום מסוים תוך מספר חודשים כלשהו מהפתיחה).
40,000 מיילים של אלסקה זה כנראה מספיק לטיסה הלוך וחזור לספרד עם איבריה או לאנגליה עם בריטיש (אם כי במקרה השני כנראה תשלם יחסית הרבה מיסים במזומן).
לגבי החלק שקשור לאמקס מצד אחד יש המון הטבות (מאוד שוות) שמוגבלות רק לארה"ב (גם מבחינת קטגוריות צבירה וגם מבחינת מבצעים לבעלי כרטיסים).
עם זאת, יש המון הטבות (גם כן מאוד שוות) שלא מוגבלות רק לארה"ב.
נוסף על כך, יש דרכים לנצל חלק מההטבות שמוגבלות לארה"ב אבל זה יותר מורכב.
BofA travel
מקבלים נקודות בשווי 250 דולר שאפשר לנצל לכל חיוב שמוגדר כtravel ו dinning. לא משנה החברת טיסה, לא משנה המסעדה.
זה רק כרטיס התחלתי, ישנם כרטיסים עם הרבה יותר הטבות מפנקות.
מבחינת אמקס אכן יש כרטיסים שאולי מתאימים יותר ללא אמריקאים, אבל אם אין לך ssn/itin אז אין לך יותר מדי מבחר.
BofA travel
מקבלים נקודות בשווי 250 דולר שאפשר לנצל לכל חיוב שמוגדר כtravel ו dinning. לא משנה החברת טיסה, לא משנה המסעדה.
זה רק כרטיס התחלתי, ישנם כרטיסים עם הרבה יותר הטבות מפנקות.
אני דוקא פתחתי כרטיס ראשון רגיל (נון-סקיורד) בקאפיטל וון. ואני מכיר עוד כמה שעשו אותו דבר.
באופן כללי, הם המקום הכי נוח לכרטיס ראשון למי שאין הסטוריה, בתנאי שיש ITIN או SSN.
בכל מקרה, הם לא היחידים שיש להם דרישה לזיהוי. אני חשוב שבכל בנק ביקשו ממני לשלוח מסמכי זיהוי בפעם הראשונה שפתחתי כרטיס שלהם. מה שכן, כולם הסכימו לקבל את דף הנייר המסכן שמאשר את הITIN/SSN ולא דרשו רשיון נהיגה או משהו בסגנון. (אולי זה כי יש לי ITIN ולא SSN?)
לא חושב שהם פחות נוקשים לבעלי ITIN. אני לא הייתי צריך לשלוח ssn, אבל כן סטייטמנט חודשי מTD (שאני מניח שזה שקול).
מה שכן, מאוד ייתכן שהם מחמירים בהנחיות KYC, מאז שאני ואתה הוצאנו כרטיסים ראשונים.
לא חושב שהם פחות נוקשים לבעלי ITIN. אני לא הייתי צריך לשלוח ssn, אבל כן סטייטמנט חודשי מTD (שאני מניח שזה שקול).
מה שכן, מאוד ייתכן שהם מחמירים בהנחיות KYC, מאז שאני ואתה הוצאנו כרטיסים ראשונים.
יכול להיות.
אני רק זוכר שהיו הרבה בנקים שביקשו ממני לשלוח מסמכים, ו2 המסמכים היחידים ששלחתי הם הוכחת כתובת (סטייטמנט מבנק) ואישור על הITIN (גם, דף מודפס).
לדעתי זה בסוף סתם פקיד שלא מכיר מספיק את הנהלים לגבי מסמכי זיהוי, ושליחת הדף של הSSN תספיק לצרכי זיהוי.
The Bank of America® Travel Rewards credit card offers unlimited 1.5 points per $1 spent on all purchases everywhere, every time and no expiration on points as long as your account remains open. Apply online.
The Bank of America® Travel Rewards credit card offers unlimited 1.5 points per $1 spent on all purchases everywhere, every time and no expiration on points as long as your account remains open. Apply online.
אמנם לא שייך בדיוק לנושא, אבל לא מצאתי שרשור מתאים יותר.
הגיעה אלינו אורחת צעירה מארה"ב עם כרטיס דביט מבנק אמריקאי.
איפה בישראל היא יכולה למשוך כסף עם הכרטיס ב-ATM כלשהו, בלי סכנה שהמכשיר יבלע את הכרטיס?
בלי סכנה זה לא דבר שקיים, כל מכונה עלולה לבלוע כרטיס גם במקרה של תקלה טכנית.
מצד שני כל מכונה של בנק ישראלי לא אמורה, עקרונית, לבלוע כרטיס (אלא אם כן האורחת מכניסה קוד לא נכון מספר פעמים ברצף).
מצד שלישי עדיף לא למשוך בארץ מט"ח עם כרטיס דביט אמריקאי (אלא אם מדובר בכרטיס שמחזיר עמלות, נניח של שוואב)
נראה שצריך לקנות ב-1000$ דולר בשלושה חודשים הראשונים כדי לקבל את ההטבה. איך זה מתיישר עם השימוש ככרטיס ראשון כשאומרים שעדיף להוציא קצת בהתחלה כדי לבנות קרדיט כמו שצריך?