• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העברות ועמלות בין - אינטרקטיב, Wise, Poalim, Charles Schwab, Bank of America

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש מדינות (מעטות, לרוב עולם שלישי), בהן עדיף להגיע עם דולרים ולהמיר בצ'יינג' על פני החלופה של משיכת מטבע מקומי בכספומטים.
זאת רשימה מאוד מצומצמת של מדינות. ברמה שאתה יכול לספור על יד אחת.
בוודאות זה התאפשר לי מספר פעמים לפני כמה שנים עד שזה הפסיק לעבוד. אני די בטוח שלא היו חיובים
יכול להיות. לא ניסיתי בעצמי.
לא הייתי חושב שדבר כזה עובד, ולכן לא מפתיע אותי שזה הפסיק לעבוד. כן יפתיע אותי אם זה היה בחינם (מצד שני, אם זה בחינם זה מסביר טוב מאוד למה זה הפסיק לעבוד).

אגב, אתה טוען שכספומט כזה יחייב גם כרטיס ישראלי בדולרים ישירות?
כלומר הבנק שמתפעל את הכספומט לא מקבל פה כלום (נותן דולרים במחיר עלות, בלי שום עמלה. בעצם מפסיד המון כסף על תחזוקה והתעסקות במזומן) בזמן שמי שמקבל את העמלה זה מנפיק כרטיס האשראי (או הדביט) שאיתו מושכים?
ומבחינת כרטיס ישראלי, זה נחשב משיכה מכספומט בחו"ל כולל ה3.5% עמלה?

לא יודע, נשמע לי מאוד מוזר שככה זה עובד.
זה גם עזר לי שיכולתי לבצע המרת דולרים ללא עמלת המרה.
לא הבנתי איך עשית המרת דולרים אם, לפי מה שאתה טוען, היו לך דולרים ומשכת דולרים.
איפה ההמרה פה?
גם מי שיש דולרים בחשבון מט"ח ישראלי ומבצע משיכת דולרים בכספומט, אני חושב שבדקתי אז באינטרנט וקראתי שזה ניתן לביצוע.
ממה שאני זוכר, ראיתי בכמה מקומות אנשים שהבנק גובה להם במקרה כזה עמלה בגובה ההפרש בין "שער מזומן" לבין "שער המחאות" (מה שגם הגיוני בעיני).

זאת רשימה מאוד מצומצמת של מדינות. ברמה שאתה יכול לספור על יד אחת.
לי יצא לבקר בשתיים כאלו, לא יודע לומר כמה עוד יש. בכל מקרה, סתם הערת אגב שישנם מקרים בהם לבוא מראש עם דולרים בכיס יהיה עדיף.
ברוב המוחלט של המקרים עדיף בהרבה פשוט לשלם באשראי, במעט אך לא בכמות זניחה של מקרים (גם במדינות מערביות) נדרש לעיתים מזומן.

לי יצא לבקר בשתיים כאלו, לא יודע לומר כמה עוד יש.
עד כמה שאני מכיר יש אולי 3-4 כאלה בעולם. זה אומר שביקרת ברובן :-)
סתם הערת אגב שישנם מקרים בהם לבוא מראש עם דולרים בכיס יהיה עדיף
נכון, אבל אלו מקרים נדירים.
ובמקרה כזה גם לא תבוא עם 500 דולר וזהו (שזה בערך מה שאתה יכול להוציא בכספומט) אלא תדאג להוציא סכום יותר גדול.
ברוב המוחלט של המקרים עדיף בהרבה פשוט לשלם באשראי, במעט אך לא בכמות זניחה של מקרים (גם במדינות מערביות) נדרש לעיתים מזומן.
מסכים.
אבל בדיוק בשביל זה יש את הדביט של שוואב - אתה יכול להוציא איתו מזומן מכספומט מקומי בזול.

גם אני הופתעתי שזה עבד ולא הופתעתי שזה נחסם די מהר עם הודעה עמומה שלא ניתן לבצע את הפעולה. האופציה למשיכת דולרים עם הכרטיס הזר הייתה קיימת בלאומי ופועלים נראה לי. לא בכל הבנקים. חשבתי שהם אולי מרוויחים מעמלת המשיכה מהכספומט כמו העמלה שנגבית כשמושכים שקלים, ואולי זה עוזר להם להיפטר מעודפי מזומן של מטבע חוץ, או שהם פשוט לא חשבו על האפשרות הזאת שמישהו ינסה להוציא דולרים עם כרטיס זר.

את המרת הדולרים ביצעתי ידנית עם החבר. נתתי לו את הדולרים שהוצאתי והוא נתן לי שקלים בשער יציג.

נערך לאחרונה ב:
עד כמה שאני מכיר יש אולי 3-4 כאלה בעולם. זה אומר שביקרת ברובן :)
אני לא יודע מאין הידע, אבל אני בהחלט יכול להאמין שיש יותר כאלו (אולי באפריקה בעיקר).
נכון, אבל אלו מקרים נדירים.
ובמקרה כזה גם לא תבוא עם 500 דולר וזהו (שזה בערך מה שאתה יכול להוציא בכספומט) אלא תדאג להוציא סכום יותר גדול.
אתה יכול להוציא מראש בכספומט כמה שאתה רוצה, כל עוד אתה מתכנן מראש... לא מתווכח שזה לא המקרה הנפוץ.
מסכים.
אבל בדיוק בשביל זה יש את הדביט של שוואב - אתה יכול להוציא איתו מזומן מכספומט מקומי בזול.
נכון, במקרה כזה אכן אין צורך לבוא עם מזומן מראש.

@roneng @bigbang שאלה אחרונה בנושא למיטב ידיעתכם:
כיצד עובד המנגנון אם אני מושך *שקלים* בכספומט בארץ עם כרטיס הדביט של שוואב מחשבון המסחר?
1) באיזה שער שוואב מבצעים לי את ההמרה דולר/שקל?
2) יש עמלות כלשהן לפעולה כזאת (מצד הבנק בישראל למשל) שלא מקבלים עליהן החזר משוואב?

אחרי שהבנתי שלא מומלץ למשוך דולרים מכספומט בארץ באמצעות הכרטיס הזה אני מנסה להבין כמה אטרקטיבית משיכה כזאת בשקלים ומה היתרון של כרטיס כזה בישראל למעשה.

@roneng @bigbang שאלה אחרונה בנושא למיטב ידיעתכם:
כיצד עובד המנגנון אם אני מושך *שקלים* בכספומט בארץ עם כרטיס הדביט של שוואב מחשבון המסחר?
מנגנון זהה לזה בו אתה מושך כל מטבע שהוא לא המטבע בבנק. כלומר מנגנון זהה לזה בו אתה מושך אירו/דולר/פזו עם כרטיס ישראלי, פשוט ללא עמלת המרה של הכרטיס, ועם החזר של עמלת הכספומט אם קיימת.
1) באיזה שער שוואב מבצעים לי את ההמרה דולר/שקל?
לא יודע אם מבוצע ע"י שוואב או ויזה, אבל שער ההמרה של ויזה העולמית.
2) יש עמלות כלשהן לפעולה כזאת (מצד הבנק בישראל למשל) שלא מקבלים עליהן החזר משוואב?
לא.
אחרי שהבנתי שלא מומלץ למשוך דולרים מכספומט בארץ באמצעות הכרטיס הזה אני מנסה להבין כמה אטרקטיבית משיכה כזאת בשקלים ומה היתרון של כרטיס כזה בישראל למעשה.
פרט למקרי חירום, לא רואה שום יתרון להשתמש בו בשקלים. יש לי שקלים בבנק, ואין לי שום עמלה בשימוש בהם בכרטיסים ישראלים.

מנגנון זהה לזה בו אתה מושך כל מטבע שהוא לא המטבע בבנק. כלומר מנגנון זהה לזה בו אתה מושך אירו/דולר/פזו עם כרטיס ישראלי, פשוט ללא עמלת המרה של הכרטיס, ועם החזר של עמלת הכספומט אם קיימת.

לא יודע אם מבוצע ע"י שוואב או ויזה, אבל שער ההמרה של ויזה העולמית.

לא.

פרט למקרי חירום, לא רואה שום יתרון להשתמש בו בשקלים. יש לי שקלים בבנק, ואין לי שום עמלה בשימוש בהם בכרטיסים ישראלים.
אם אתה מושך מכספומט שלא שייך לבנק שלך יש עמלה של כשישה שקלים או כספומט פרטי שהעמלה יותר גבוהה. אם תשתמש בכרטיס של שוואב תוחזר העמלה הזאת אבל תשלם שער המרה גבוה מהשער היציג. אולי זה משתלם במשיכת סכומים נמוכים של עד בערך 300 ש"ח?

אם אתה מושך מכספומט שלא שייך לבנק שלך יש עמלה של כשישה שקלים או כספומט פרטי שהעמלה יותר גבוהה. אם תשתמש בכרטיס של שוואב תוחזר העמלה הזאת אבל תשלם שער המרה גבוה מהשער היציג. אולי זה משתלם במשיכת סכומים נמוכים של עד בערך 300 ש"ח?
כתבתי מפורשות שאין בו שום יתרון במשיכת שקלים או בשימוש בהם (לא משנה באיזה סכום). לא ברורה לי השאלה...

אם אתה מתכוון לכספומט בחו"ל (ומדבר משום מה בשקלים), אז כרטיס ישראלי יקח עמלה של כ-3% מעל היציג בנוסף לעמלה של הכספומט.

כתבתי מפורשות שאין בו שום יתרון במשיכת שקלים או בשימוש בהם (לא משנה באיזה סכום). לא ברורה לי השאלה...

אם אתה מתכוון לכספומט בחו"ל (ומדבר משום מה בשקלים), אז כרטיס ישראלי יקח עמלה של כ-3% מעל היציג בנוסף לעמלה של הכספומט.
השאלה היא למה אתה כותב שאין שום יתרון? אני חושב שבמקרה של משיכה מכספומט בישראל שלא שייך לבנק שלך שקלים אתה משלם עמלת משיכה. אם אתה מושך עם הכרטיס של שוואב שקלים אתה לא משלם את עמלת המשיכה. בסכום משיכה נמוך העמלה הזאת יותר גבוהה מהפרש שערי ההמרה של ויזה מדולרים לשקלים ואז יש יתרון בשימוש בכרטיס של שוואב.

השאלה היא למה אתה כותב שאין שום יתרון? אני חושב שבמקרה של משיכה מכספומט שלא שייך לבנק שלך אתה משלם עמלת משיכה. אם אתה מושך עם הכרטיס של שוואב, אתה לא משלם את עמלת המשיכה. בסכום משיכה נמוך העמלה הזאת יותר גבוהה מהפרש שערי ההמרה של ויזה ואז יש יתרון בשימוש בכרטיס של שוואב.
סליחה, פספסתי שאתה מנסה בעצם להסביר מקרה בו זה כן משתלם. אכן במקרה כזה בו אתה רוצה סכום שקלי זניח מכספומט פרטי, אתה יכול לחסוך כמה שקלים בודדים.

באופן אישי, אני מנסה להמנע עד כמה שניתן מכספומטים לא בנקאיים. אין לי מושג מי הציב אותם ולא רוצה להסתכן סתם בכך שישכפלו לי את הכרטיס.

אכן במקרה כזה בו אתה רוצה סכום שקלי זניח מכספומט פרטי, אתה יכול לחסוך כמה שקלים בודדים.
אגב מהנסיון שלי שוואב לא מזהים אוטומטית את העמלה ולא מחזירים את הכסף.
יכול להיות שאם תפנה אליהם הם יחזירו, אבל לא היה לי כוח להתעסק עם זה

ובכלל (ללא קשר לכרטיס הזה או לשואב), אני לא מבין את ההגיון בלהחזיק מטבע מחוץ למדינה שלו.
יש מקרים שזה הגיוני.
- אינפלציה גבוהה במדינה ורצון להחזיק במטבע שישמור על הערך שלו.
- טרם נסיעה למדינה שבה המרת מזומן נותנת שער יותר טוב ממשיכת מזומן (ארגנטינה למשל)

- אינפלציה גבוהה במדינה ורצון להחזיק במטבע שישמור על הערך שלו.
א. למה במזומן?
ב. דוקא במקרה כזה אתה לא רוצה להחזיק אותו בתוך המדינה הבעייתית כי יש יותר סיכוי שילאימו לך אותו. במקרה כזה דוקא תרצה להחזיק חשבון זר.
ג. למה להחזיק פיאט ולא מניות?
טרם נסיעה למדינה שבה המרת מזומן נותנת שער יותר טוב ממשיכת מזומן (ארגנטינה למשל)
כבר עלה קודם.
יש מספר מאוד מאוד מצומצם של מדינות שזה רלונטי לגביהן.

מה?
כבר כ20 שנה שזה לא המצב.
המוח שלי פירש את מה שהוא כתב ככספומט שהוא לא של בנק (כלומר פרטי) :lol: . אפילו אם זה היה המצב, עדיין מדובר במקרה קצה לא רלוונטי. איפה צריך היום שקלים במזומן?

"כמה עולה למשוך את הכסף שלנו מהכספומטים? סכום עמלת ערוץ ישיר הוא בממוצע כ-1.9 שקלים לכל משיכה וחינם ללקוחות הפטורים מעמלות עו"ש, או לקוחות במסגרת מסלול עמלות, או אם המכשיר נדרש (מכשיר שבנק ישראל דורש מהבנק להותיר כתנאי לאישור סגירת סניף, לשם הבטחת זמינות המכשירים הבנקאיים. יש כ-65 מכשירים כאלה נכון לנובמבר 2020). משיכת מזומן מכספומט של בנק שאינו של הלקוח גוררת עמלה בגובה של כ-6.5-5 שקלים. "
נדמה לי שגם רשומה הודעה שהמשיכה כרוכה בעלות על המסך כשמנסים למשוך.

"כמה עולה למשוך את הכסף שלנו מהכספומטים? סכום עמלת ערוץ ישיר הוא בממוצע כ-1.9 שקלים לכל משיכה וחינם ללקוחות הפטורים מעמלות עו"ש, או לקוחות במסגרת מסלול עמלות, או אם המכשיר נדרש (מכשיר שבנק ישראל דורש מהבנק להותיר כתנאי לאישור סגירת סניף, לשם הבטחת זמינות המכשירים הבנקאיים. יש כ-65 מכשירים כאלה נכון לנובמבר 2020). משיכת מזומן מכספומט של בנק שאינו של הלקוח גוררת עמלה בגובה של כ-6.5-5 שקלים. "
נדמה לי שגם רשומה הודעה שהמשיכה כרוכה בעלות על המסך כשמנסים למשוך.
עזוב כתבות.
גבו ממך בפועל?

אני מכיר שהיחיד שגובה זה הבנק שלך, והוא גובה בצורה אחידה, בין אם זה כספומט של הבנק או של בנק אחר.
והיות ורוב האנשים או פטורים מעמלות עו"ש או שנמצאים בתוכנית עם מספר פעולות מוגדר לפני שמתחילים לגבות פר פעולה, לכן בכל מקרה לא תהיה גביה ברוב המשיכות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יוצרים חיבור מתוך החשבון בשוואב בעזרת מספר חשבון וירטואלי ש-IBKR מספקים תחת Direct Debit/Deposit. הם מבקשים לוודא 2 הפקדות קטנות ואז החיבור מופעל.
בשוואב הוספת External account?

אצלי זה לא מצליח. התמיכה שלחו לי טופס למלא ידנית אבל לא מאשרים אותו כי המספר של IB הוא מספר חשבון וירטואלי ו-IB מצידם לא מספקים שום אישור להוכחת בעלות שלי על החשבון הוירטואלי אז שוואב לא מסכימים.

אגב התמיכה של IB הגדילו לעשות ואמרו שאסור ליצור כזה חיבור בכלל:

If you account that you wish to link is a Schwab trading account, you won't be able to link this IBKR trading account to your Schwab brokerage account. It is not allowed.

If the account is a Schwab checking account, then that is possible. At the same time, if the account that you intend to link begins with 59385xxxxxxxxxxxx, this account type is not allowed to be linked to your IBKR account.

Please link this IBKR trading account to your traditional checking or savings account to your local bank.
עוד אגב, כשניסיתי ליצור את החיבור מ-IB ל-שוואב, זה הצליח (כולל העברות קטנות) ואז אחרי כמה ימים בוטל. אולי חסמו את האפשרות לאחרונה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E העברות לאינטרקטיב הפסיקו לעבוד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
B ייעוץ על העברות כספים ופתיחת חשבון בנק ישראלי כתושב אמריקאי צרכנות פיננסית 3
E מידע אודות סך העברות מט"ח לחו"ל צרכנות פיננסית 1
D העברות קרנות סל הנסחרות בישראל למקבילות שלהםם בבורסה אחרת שוק ההון 4
ש העברות כספים מחול נדל"ן 0
C העברות מט"ח בתוך הארץ שוק ההון 0
P העברות בנק מיידיות בארץ (לא זה"ב) - מה קורה עם זה צרכנות פיננסית 48
M בנק דיסקונט לא מקבל העברות קריפטו מחלפנים מאושרים של כסף שעבר בBittrex? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ע האם בנקים מקבלים העברות ביואנים או בדולר הונקונגי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ה בנק ישראלי שמקבל העברות מקריפטו פוסטים מאיכות נמוכה 2
ה בנק בישראל שמאפשר העברות ל\מקריפטו שוק ההון 1
ע IB מאפשרים מסחר בקריפטו. האם יש חשש שהבנקים הישראלים יחסמו העברות אל\מ IB? שוק ההון 7
V העברות מט"ח ועמלת SWIFT שוק ההון 4
C העברות ל Roth IRA שוק ההון 31
O שאלה לגבי העברות שקלים לחשבון IB שוק ההון 3
A העברות לארה"ב צרכנות פיננסית 1
always.smile העברות כספיות מצד שלישי לאינטרטקטיב ברוקרס + עמלות המרה שוק ההון 0
Myrath עד כמה העברות בנקאיות מעוררות "חשד" בעיני הבנק אוף טופיק 3
O האם יש בנק שמציע העברות זה"ב בחינם? צרכנות פיננסית 1
L ברוקר מול בנק העברות לחו"ל שוק ההון 0
D.Aristocrats הודעה משמחת על הגדלת תקרה של סכום חד פעמי עבור העברות לחשבון אקראי שוק ההון 9
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
T ניוד פנסיה ועמלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש דמי ניהול ועמלות בבנק - תיק השקעות שוק ההון 5
E קרן השתלמות IRA ועמלות שוק ההון 12
דו דו דיבידנדים ועמלות ב-RSU מיסים 4
R דמי ניהול ועמלות IRA צרכנות פיננסית 8
S משיכת מט׳׳ח מIB ועמלות של חשבון מקושר צרכנות פיננסית 7
O מיטב דש IRA - פלטפורמת לאומי ועמלות שוק ההון 0
פ כיצד לבדוק ולהשוות דמי ניהול ועמלות שוק ההון 5
שלי העלאת מחירים ועמלות המרה -ישראכארט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
Yoss תיק חדש, ועמלות קניית ETF באירופה בדולרים שוק ההון 13
ע עוד כמה שאלות טכניות (בחירת אג"ח, מעקב אחרי דיבידנדים ועמלות) שוק ההון 0
Y שאלת תם לגבי מקמ ועמלות שאוכלות אותו שוק ההון 12
Y כרטיס אשראי ועמלות צרכנות פיננסית 40
A הלוואה של יאן יפני לישראלים עם חשבון אינטרקטיב ארה"ב שוק ההון 15
N מייד אחרי עדכון ווינדוז, האפליקציה של אינטרקטיב נמחקה לחלוטין ואני חסום מהאתר של interactive. מה קרה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N IB לעומת אינטרקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
W השוואה בין אינטרקטיב ישראל לאינטרקטיב באקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
A כאשר אני פונה לאתר של אינטרקטיב ברוקרס יש כפתור ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ש השקעה בקרנות איריות דרך אינטרקטיב ישראל שוק ההון 4
G העברת ני"ע זרים (ארה"ב) מחבר בורסה בארץ לחבר בורסה בחו"ל (אינטרקטיב ברוקרז) שוק ההון 2
cypriano de rore סיכון סגירת חשבון של אינטרקטיב בסיטיבנק שוק ההון 17
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
י אינטרקטיב ברוקרס IBKR משלמים על מזומן ריבית שנתית של מעל 5% בעבור מטבע הריאל הסעודי( SAR). שוק ההון 2
N אינטרקטיב ודיווח למס הכנסה מיסים 2
liranviper קניית קריפטו דרך אינטרקטיב ומשיכה לארנק פרטי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
S לאיזה סעיף להתייחס בדוח של אינטרקטיב ברוקרס האמריקאי מיסים 2
T חישוב כדאיות עזיבה של אינטרקטיב ישראל לטובת ib העולמי שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה