זאת רשימה מאוד מצומצמת של מדינות. ברמה שאתה יכול לספור על יד אחת.יש מדינות (מעטות, לרוב עולם שלישי), בהן עדיף להגיע עם דולרים ולהמיר בצ'יינג' על פני החלופה של משיכת מטבע מקומי בכספומטים.
יכול להיות. לא ניסיתי בעצמי.בוודאות זה התאפשר לי מספר פעמים לפני כמה שנים עד שזה הפסיק לעבוד. אני די בטוח שלא היו חיובים
לא הייתי חושב שדבר כזה עובד, ולכן לא מפתיע אותי שזה הפסיק לעבוד. כן יפתיע אותי אם זה היה בחינם (מצד שני, אם זה בחינם זה מסביר טוב מאוד למה זה הפסיק לעבוד).
אגב, אתה טוען שכספומט כזה יחייב גם כרטיס ישראלי בדולרים ישירות?
כלומר הבנק שמתפעל את הכספומט לא מקבל פה כלום (נותן דולרים במחיר עלות, בלי שום עמלה. בעצם מפסיד המון כסף על תחזוקה והתעסקות במזומן) בזמן שמי שמקבל את העמלה זה מנפיק כרטיס האשראי (או הדביט) שאיתו מושכים?
ומבחינת כרטיס ישראלי, זה נחשב משיכה מכספומט בחו"ל כולל ה3.5% עמלה?
לא יודע, נשמע לי מאוד מוזר שככה זה עובד.
לא הבנתי איך עשית המרת דולרים אם, לפי מה שאתה טוען, היו לך דולרים ומשכת דולרים.זה גם עזר לי שיכולתי לבצע המרת דולרים ללא עמלת המרה.
איפה ההמרה פה?
ממה שאני זוכר, ראיתי בכמה מקומות אנשים שהבנק גובה להם במקרה כזה עמלה בגובה ההפרש בין "שער מזומן" לבין "שער המחאות" (מה שגם הגיוני בעיני).גם מי שיש דולרים בחשבון מט"ח ישראלי ומבצע משיכת דולרים בכספומט, אני חושב שבדקתי אז באינטרנט וקראתי שזה ניתן לביצוע.