• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בעיה בהשקעות ב S&P500 ובנאסד"ק:

• פותח הנושא פותח הנושא arn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מי יתחייב לנו שתוכנית ההשקעה שלנו תעבוד ומה שהיה, הוא מה שיהיה?
אף אחד לא מתחייב כמובן.
אם המדדים האלה יתרסקו ולא ישובו לעלות, סימן שהעולם כולו בבעיה גדולה יותר.
בגלל זה חשוב לדעתי שהכסף המושקע בתיק לא יהיה היחיד שעליו מושתת העתיד.
מי שמשקיע הכל במדדים (דרך קה"ש, קר"פ ותיק עצמאי) חייב לבדוק אם לא לקח סיכון גדול מדי.
יש לנו מזל גדול שישראל מאד מפותחת מבחינת החקיקה הפנסיונית, הבריאות והסיעוד. נקווה שזה לא ישתנה...

shiller cape של הנאסד"ק הוא 46 (מול 37 בממוצע). S&P500 shiller cape הוא 39.5.
shiller cape של ארצות-הברית הוא 37.7. בסוף שנת 2021 (שהייתה נקודת שיא) הוא עמד על 39.
אינבידיה, טסלה, אפל, מיקרוסופט, אמזון - נסחרות במכפיל רווח P/E של 30 - 40. רק מטא ואלפאבית נסחרות במכפיל רווח יותר סביר (20). מכפיל הרווח הממוצע של 7 חברות אלו הוא גבוה בהרבה מזה של יתר החברות ב S&P500. גם ה P/B שלהן גבוה.
לא יודע, shiller cape כשלעצמו בלי התייחסות להרכב וסוג החברות לא אומר הרבה. סה״כ אינדיקטור נחמד
סתם לדוגמה - אולי זה קשור לציפיות לצמיחה גבוהה יותר כשהai יהפוך חברות ליעילות יותר? או שהריכוז של חברות טכנולוגיות גבוה יותר?
וגם השוק יכול להיות יקר לאורך זמן וקשה לדעת מתי לצאת ומתי לחזור. ובנימה אישית אני כן מהמר שהשוק יקר מדי ועלולה להיות נפילה בשנים הקרובות (רק אם מצמידים לי אקדח ומכריחים אותי לבחור, אני ממש לא מתיימר לדעת)

דרך מיטב, 0.5% דמי ניהול. אני אנסה לבדוק את גלובלנט, אולי אוכל להוריד את הדמי ניהול
כשפתחת קרן השתלמות כזו (IRA) פנית ישירות למיטב? האם יש עוד קרנות השתלמות IRA חוץ מגלובלנט ומיטב? שמעתי על הפניקס ומגדל אבל אני לא בטוח בזה.

shiller cape של הנאסד"ק הוא 46 (מול 37 בממוצע).
נאסד"ק הוא מדד לא סיסטמטי, אין שום משמעות להשוות את העבר שלו להווה.
S&P500 shiller cape הוא 39.5
אכן גבוה, אבל היה בעבר יותר, לדוגמה, בפבואר 1999. לקח לו יותר משנה להתרסק וזה ברמת ריבית גבוהה יותר.
כן יש לי. לעבור למדדי אירופה במיוחד לבריטי FTSE100 שה - shiller cape שלו נמוך.
לא הבנתי את התרחיש. אתה מצפה לפיצוץ בועה בארה"ב? אם כן, זה אומר שלאמריקאים יהיה פחות כסף (חברות ואנשים),זה אומר שהם יקנו פחות כולל מהאירופאים, זה אומר שההכנסות של חברות אירופאיות יקטנו, זה אומר שה pe שלהם יגדל והם יהיו בבועה, זה אומר שהם יתרסקו. איך להחליף מניות במניות מגן עליך? (במשבר הסאב פריים האירופאים נפגעו יותר מהאמריקאים למרות שמקור המשבר היה בארה"ב)
אני לא חושב שהשוק מתמחר את המניות נכון. עובדה היא שהשוק לפעמים יורד (או עולה) דרסטית. בשנת 2007 החל מדד ה-s&p500 לרדת והוא ירד ב - 50% בלי סיבה הגיונית. יוצא שלפני הירידה השוק תמחר את המדד הזה במחיר גבוה מידי או שאחרי הירידה השוק תמחר את המדד הזה נמוך מידי.
?
הבעיה היא לא שהם בשיא, הבעיה שהתמחור בשיא, ולא, התמחור לא בשיא הרבה בכלל, זה אפילו די נדיר.
רוב התמחורים לא בשיא, אבל מאוד קרובים אליו. נדמה לי שרק pb בשיא. אבל כל זה כמובן לא רלוונטי בלי לדעת מה היה שיעור הריבית באותו זמן.
גם פה יש בעיה: האחוז הזה משתנה כל הזמן בגלל תנודות השוק. עכשיו עלי למכור מניות כדי לחזור לאותו אחוז שקבעתי.
אם אתה בצבירה או במשיכה תאזן בעזרת כסף נכנס/יוצא. אם לא, ואתה משוכנע בבועה, תוכל לאזן בעזרת שינוי מסלול בקרן השתלמות/קוםת גמל או בעזרת ira ללא מיסוי.

לי לפחות נשמע שאתה לא ברמת האיזון הנכונה עבורך, רצוי שתחשב מסלול מחדש.

נערך לאחרונה ב:
רוב התמחורים לא בשיא, אבל מאוד קרובים אליו. נדמה לי שרק pb בשיא. אבל כל זה כמובן לא רלוונטי בלי לדעת מה היה שיעור הריבית באותו זמן.
SHILLER PE כמעט בשיא (כבר מעל 40!!). הFPE לדעתי כן בשיא או קרוב מאד לשם.
התמחור של S&P500 לא בשיא? לפי הב קבעת זאת?
תקרא את שכתבתי בשנית.

חברות (AMD, oracle) מוסיפות מאוד מיליארדים לשווי בימים בודדים אחרי חתימה על עסקה עם סטאראפ הפסדי (open AI), שחתם על עסקאות בשווי של יותר מטריליון דולר (!!) שלא ברור שיוכל לכבד, כשיש לו מתחרים חזקים עם כיסים עמוקים (נניח אלפבית), וכשלא ברור שרשת החשמל הפיזית תוכל בכלל לספק את כוח המחשוב שדרוש לצמיחה המצופה בתחום ה-AI,
עוד אחד לאוסף - ברודקום עולה היום ב10% אחרי שנודע על חתימה עם הסכם עם open AI.
משהו כמו 170 מיליארד דולר שנוספו לשווי השוק, בקטנה...

עוד אחד לאוסף - ברודקום עולה היום ב10% אחרי שנודע על חתימה עם הסכם עם open AI.
מזוית אחרת, מסתבר ש- SpaceX ו- xAI מנקות מלאים של הסייברטראק שטסלה לא מצליחה למכור. השיטה עובדת אקרוס דה בורד.

SHILLER PE כמעט בשיא (כבר מעל 40!!). הFPE לדעתי כן בשיא או קרוב מאד לשם.
מגרד אותו מלמטה, וכמו שכתבתי, כמעט בשיא. בבועת הדוט קום לקח לסנופי ,מרגע ששילר הגיע ל 40 , עוד שנה וחצי ויותר מ 20% עליה עד שהתחיל להתרסק. בועות יכולות לחיות המון זמן בעידן הגלובלי בהם הכסף ומינופים מכל העולם יכולים לנפח אותן.

מגרד אותו מלמטה, וכמו שכתבתי, כמעט בשיא. בבועת הדוט קום לקח לסנופי ,מרגע ששילר הגיע ל 40 , עוד שנה וחצי ויותר מ 20% עליה עד שהתחיל להתרסק. בועות יכולות לחיות המון זמן בעידן הגלובלי בהם הכסף ומינופים מכל העולם יכולים לנפח אותן.
ברור שבלתי אפשרי למכור בשפיץ של השיא אבל מי שמכר בשילר 40 בזמנו עשה המון המון כסף.
בשיאו הוא היה על 44 אגב.
אם וכאשר יגיע ל42 ממש ממש ידגדג לי למכור.

ברור שבלתי אפשרי למכור בשפיץ של השיא אבל מי שמכר בשילר 40 בזמנו עשה המון המון כסף.
בשיאו הוא היה על 44 אגב.
אם וכאשר יגיע ל42 ממש ממש ידגדג לי למכור.
השאלה שאני שואל את עצמי כל הזמן, זה כמה זמן יקח לבועה להתפוצץ,
הרי אם הבועה תפוצץ בעוד כמה שנים יכול להיות שגם בהתרסקות של 50% אני אצא מופסד על המשיכה,
כלומר השאלה היא תמיד מאיזה נקודת גובה הבועה תתפוצץ.

השאלה שאני שואל את עצמי כל הזמן, זה כמה זמן יקח לבועה להתפוצץ,
הרי אם הבועה תפוצץ בעוד כמה שנים יכול להיות שגם בהתרסקות של 50% אני אצא מופסד על המשיכה,
כלומר השאלה היא תמיד מאיזה נקודת גובה הבועה תתפוצץ.
ממש לא, את הכסף שאתה מוכר אתה משקיע במשהו אחר, גם השקעה חסרת סיכון תניב לך רווח יפה היום אז הרווחת פעמיים.
ושאלה נוספת היא מתי להיכנס מחדש.
אפשר להחליט מראש.

בועה בהגדרה פשטנית זה מחירים הרבה מעבר לפוטנציאל הרווח העתידי של החברות.
האם אתם יודעים כמה רווחים יהיו לאמזון, אפל, גוגל, אנבידיה בשנים הקרובות? אני לא יודע.
הריביות במגמת ירידה, נראה לי, הרבה מאוד כסף עומד לחפש מקום לנחות.
הכרזת סיכון של אחת מ7 המופלאות יכולה להפיל את הכל במהירות, אבל גם התיקון יכול להיות מהיר, אי אפשר לדעת.

האם אתם יודעים כמה רווחים יהיו לאמזון, אפל, גוגל, אנבידיה בשנים הקרובות? אני לא יודע.
הריביות במגמת ירידה, נראה לי, הרבה מאוד כסף עומד לחפש מקום לנחות.
הכרזת סיכון של אחת מ7 המופלאות יכולה להפיל את הכל במהירות, אבל גם התיקון יכול להיות מהיר, אי אפשר לדעת.
אם אפשר להוסיף על הדברים,
מה היה קורה אם בשנת 2000 היה מתברר שה'דוט קום' הוא כן כמו שדמיינו, האם העסק היה טס למעלה? אולי עוצר במקום? או שהיה יורד בכל מקרה כי המכפיל מוגזם לא משנה מה המצב בשוק?
לדעתי היה עולה עוד הרבה, ואם כן המכפיל אינו מרמז על בועה אלא על ציפיות גבוהות שאולי יתאמתו ואולי יתבדו, ככה שגם במכפיל 100 לא בטוח שתהיה התרסקות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לפי ההגדרה שלך אין מציאות של בועה.. כי הרי אף אחד לא יודע האם המחיר לא ימשיך לעלות,
ואפשר להגיד גם על בועה שהתפוצצה שלא היה באמת בועה, כי אולי רווחי החברות עדיין יעלו בהמשך.
לדעתי היה עולה עוד הרבה, ואם כן המכפיל אינו מרמז על בועה אלא על ציפיות גבוהות שאולי יתאמתו ואולי יתבדו, ככה שגם במכפיל 100 לא בטוח שתהיה התרסקות.

ברור! אני לא מבין למה אתה צריך בכלל לציין זאת? (בקיצור אני רואה את האנשים כמוך כמנוע לבועה הבאה.)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א בעיה ברכישת קרן גידור בבנק לאומי- דרישה לטיקט סגור שוק ההון 0
L בעיה עם בעלת דירה חדשה נדל"ן 32
D האם יש בעיה עם תשלומי הדיבידנדים באקסטרייד פרו? שוק ההון 9
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
מ בעיה בפתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס בעיה בהעברת זהב לib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
D בעיה מול חברת האשראי - חיוב לא חוקי? צרכנות פיננסית 6
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
edangz בעיה במימון חשבון הIB שוק ההון 8
א בעיה בהעברת ש"ח בIB לישראל שוק ההון 3
V בעיה במשלוח מוצר מאליאקספרס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
R בעיה בדירוג אשראי - איך פותרים את זה ? שוק ההון 25
Y בעיה בהעברה בנקאית לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
S הלוואה ללא ריבית מהמשפחה לרכישת דירה וענייני מס שבח - האם יש בעיה משפטית ? צרכנות פיננסית 14
ל בעיה בכתובת מייל אוף טופיק 6
M אזרח אמריקאי עם שם שונה - בעיה בפתיחת חשבון בIB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
A בעיה עם דו"ח שנתי בIB עקב מחירי קנייה לא נכונים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
A יש לי בעיה לגבי השקעה במדדי המניות שוק ההון 14
ז התייעצות .. בעיה עם IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
S בעיה במסך טלוויזיה צרכנות פיננסית 11
N בעיה עם דירה להשקעה באיטליה נדל"ן 2
TheOneTech תוהה אם יש בעיה במשקפיי ראייה שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
שם משתמש בעייתי האם יש בעיה בשתי קופות גמל להשקעה במקביל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
H ביטוח בריאות - מה עושים כשמתגלה בעיה? אוף טופיק 0
O כישורים רבים - בעיה שאני לא יודע למנף אותם התפתחות אישית 18
V בניין ישן עם מספר דירות למכירה, בעיה? נדל"ן 11
Roi בעיה בעדכון נתונים ב Google Finance שוק ההון 13
ח payme עם icredit - בעיה של אבטחת מידע? צרכנות פיננסית 4
I בעיה העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 41
A בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל Interactive Brokers- מבקש עצה צרכנות פיננסית 13
ח לא קיבלתי שומה. בעיה שלי או של מס הכנסה? צרכנות פיננסית 16
A בעיה במשיכת כסף מinteractive brokers(פפר) שוק ההון 14
waskindalost התייעצות - ניוד רכיב אובדן כושר עבודה בין חברות? בעיה? צרכנות פיננסית 4
אנא-אל בעיה טכנולוגית אולי מישהו ידע? אוף טופיק 7
yanosh34 בעיה בתשואת ינואר של הלמן אלדובי מחקה S&P500 שוק ההון 10
R רוצה לעבוד על אוטובוס אך יש בעיה אוף טופיק 10
T עזרה! בעיה בהשקעה דרך קרן הגשמה שוק ההון 0
amidar גידול משפחתי -> בעיה תחבורתית -> פיתרון סולידי (?) לטווח רחוק. צרכנות פיננסית 70
ה בעיה באיחוד מניות שוק ההון 0
S בעיה אמריקאית עם אפיק האג"ח בתיק שוק ההון 31
A האם יש בעיה עם כמה חשבונות בנק? צרכנות פיננסית 24
לא חשוב שמות בעיה טכנית עם הזיכרון הנייד. אוף טופיק 6
משקיע מתחיל בעיה טכנית אוף טופיק 14
E בעיה ביעוד לרצף קצבה צרכנות פיננסית 4
Sinister בעיה (?) בקניית נייר ערך - המסחר בניר הסתיים שוק ההון 5
nimrodko בעיה בפדיון פוליסת חיסכון בכלל צרכנות פיננסית 4
A בעיה מהותית בכלכלה. אוף טופיק 15
D מרגיש שאני מדשדש בפן השקלי בהשקעות - אשמח לעצה שוק ההון 7
S שיקולי מצפון בהשקעות בישראל שוק ההון 17
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103

נושאים דומים

Back
למעלה