מסכים. מניסיון עם מערכות אחרות, שום דבר טוב לא יוצא ממתן כוח לממסד הרבני בחסות המדינה, אבל אולי אני במיעוט בנושא הזה והרוב כן רוצה הגברת המעורבות של הממסד הרבני בתחומים שונים.
אני בעד לבטל את הכל. כל החיסכון לכל ילד וקצבאות הילדים - להפנות את זה ישירות לחינוך ובריאות.
אבל אם כבר נותנים משהו אז לפחות לעשות את זה בצורה שתיתן את ההטבה לילד שסיים צבא.
אם הוא רוצה לנצל את זה לקחת סמים בהודו - סלאמתאק שיהיה לו לבריאות...
אם הוא רוצה את זה כדי לפתוח עסק ראשון - יאללה בהצלחה
מסכים. מניסיון עם מערכות אחרות, שום דבר טוב לא יוצא ממתן כוח לממסד הרבני בחסות המדינה, אבל אולי אני במיעוט בנושא הזה והרוב כן רוצה הגברת המעורבות של הממסד הרבני בתחומים שונים.
תודה רבה!
מה הרציונל בלהחזיק מספר רב של תעודות סל שונות העוקבות אחרי אותו המדד?
זה יוצר ממוצע במרווח עקיבה ובכך מצמצם את האפשרות לטעות או שיש סיבה אחרת?
זה לא שהמנעות מביאה להקטנת התלות ברבנות, אלא שקבלת ההצעה שמסלול הלכה יהיה ברירת מחדל יהפוך את הנושא לאתנן פוליטי, כך שמפלגות יתחרו על השליטה בהוצאת המכרז שמחייב חברות לכשרות רבנית מסוג כזה או אחר לפי כוח פוליטי ולא בקיאות הלכתית כמובן. קשה לי לדמיין מצב הפוך בו נדרש אישור הלכתי לתחום שמגלגל מיליארדים ועסקני הדת לא ידחפו לשם את ידיהם.
לטענתם הם מחויבים על ידי הרגולטור לפזר את הכסף בין קרנות/תעודות שונות ובין מנהלים שונים.
דמי הניהול (שהם מקבלים) משולמים (כמו בכל הקופות של הילדים) על ידי המדינה.
אבל לא חייב לקרוא לזה מסלול הלכה. שיקראו לזה מסלול ברירת מחדל מצדי. המטרה הייתה להדגיש שהמדינה גם צריכה לקבוע ברירות מחדל גם לסוג/טיב ההשקעה ולא רק לרמת הסיכון
אבל לא חייב לקרוא לזה מסלול הלכה. שיקראו לזה מסלול ברירת מחדל מצדי. המטרה הייתה להדגיש שהמדינה גם צריכה לקבוע ברירות מחדל גם לסוג/טיב ההשקעה ולא רק לרמת הסיכון