• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיתוף מרידה בגלוי בנורמות חברתיות

• פותח הנושא פותח הנושא מישהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מישהו

משתמש רשום
דירוג
3
.. או יותר נכון, הפוסט הזה הוא שיתוף "ניסוי" של *חשיפת* מרידה בנורמות חברתיות שעשיתי במשך שנים ארוכות, ואמשיך לעשות.

היי. אני רוצה לשתף אותכם בסדרה של מעשים אמיצים ביותר שעשיתי לאחרונה, שאולי יעוררו מחשבה גם אצל הסולידית..

כמו שחלקכם וודאי זוכרים היטב.. במגוון פוסטים של הסולידית, היא מציעה למרוד במגוון החלטות, ודפוסים התנהגותיים ומחשבתיים, שהיא תופסת כ "נורמות" - בסודיות מוחלטת, וכל הזמן מדגישה את זה עם הסברים כמו:

- "לבני אדם יש נטייה לדחות את מי שסוטה מהנורמה, אפילו אם לדחייה הזו יש בסיס רציונלי מוצק"
- "אם כבר התחלתם לרקוח תכנית בריחה מפורטת ממרוץ העכברים — אני מציעה שלא תחלקו אותה עם אף אחד."
- "רק למעטים יש את האומץ והנחישות כדי לממש את הבחירה הזו ולצעוד נגד כיוון העדר, למרות יחסו העוין."

מאז שהתחלתי ליישם טיפים מהבלוג של הסולידית (לפני שנתיים), אכן עשיתי כעצתה גם בעניין זה, הסתרתי ושיקרתי בלי סוף לכולם רק כדי לשמור על כל הסודות שלי... עד שלפני חודש, החלטתי לשים לזה סוף.

שמתי לב שכשאתה כמוני - רק בן 20, יודע שאתה כנראה תסתפק בגרושים בקלות בעתיד (ממילא כל התחביבים שלי חינמיים), ועדיין לא צריך לפרנס את עצמך, הרבה יותר קל ליטול סיכונים עצומים, כי אין לך בגיל הזה פרנסה שאתה עלול להפסיד (ולי אישית גם אין חיי חברה להפסיד).
אז בעקבות זה (בין היתר) החלטתי "לשבור את הקרח" ולנסות להיחשף "במלוא העוצמה" לאנשים בסביבה שיתכן ויהיו מוכנים לשאת את זה, ולנסות לעשות זאת בצורה כך שלא יגיבו לי כמו כל אותם מגיבים שמכנים את הסולידית אגואיסטית, קמצנית, חסרת חמלה וכולי.

אני מנוסה היטב בשמירת סודות, ובכל זאת העדפתי לבינתיים לא לחשוף את הסודות היותר רגישים שלי (כגון: כל המחשבות על תכנון פנסיה מוקדמת), אבל כן התחלתי לשתף את כל הסביבה שלי (ובעיקר עם 2 הפסיכולוגיות שאני נפגש איתם מזה שנים) בדברים אחרים, שמשקפים במידה רבה את השקפת העולם ה "קיצונית" שלי:

- זה שלא אכפת לי: לא מרשיון נהיגה, לא ממציאת "חברים" ובניית חיי חברה, לא ממציאת זוגיות וחתונה, לא מהקמת משפחה, לא מבערך 100% מתחומי העניין של כל האנשים שמכירים אותי מחוץ לרשת, לא מכל מוצרי הצריכה המיותרים האלה שכולם סביבי מכנים "בילויים", לא מתחביבים חסרי תועלת (גם כשהם חינמיים), ולא מבניית קריירה "מצליחה" והכנסה גבוהה.
למרות שההורים שלי (שהם ההפך מסולידיים - ההוצאות שלהם מהוות להערכתי 95-98% מהכנסתם), לדעתי רוצים מאוד שעיקר ההחלטות שלי בחיים יהיו סביב הדברים האלה, הקשר בין כל הדברים האלה לבין מה שמעניין אותי בחיים כמעט ולא קיים, ובכמה שנים האחרונות השקעתי מאמצים רבים כדי להסתיר את זה.

- זה שאני מתכנן אורח חיים היפר-מינימליסטי (לגור בפריפריה ביורט/בית מבוץ, ללא שום רכב גורס-מזומנים, ועם תקציב אפסי לתחביבים).

- זה שאני סולד מעצם הרעיון של לבזבז את רוב שעות הערות שלי בעבודה, לא משנה איזו בכלל. המחיר של זה כבד מידי לעומת הכסף שזה כנראה ייתן לי.

- זה שאני שונא את צה"ל בכללי ואיך שהמערכת הזאת בנויה ופועלת, מהמון סיבות, בין היתר בגלל שצה"ל הוא בזבוז כלכלי מטורף בגלל שיש בו כל כך הרבה תפקידים מיותרים, בנוסף לעובדה שהוא אמור להיות תמיד מוכן למלחמה..

- זה שנראה לי שיותר מ 90% מהמוצרים בשוק שאני מכיר, הם מוצרים מיותרים לחלוטין, שכל מטרתן היא למכר את הצרכן, כך שבאופן מצחיק לא לקנות אותם דווקא משפר איכות חיים לעומת כן לקנות.

ואיך עשיתי את זה?

מבלי להיכנס לפרטים לא חשובים, אציין קודם כל, שלא ניסיתי להיות נחמד ולהסביר להם את כל זה "לאט אבל בטוח" ובנימוס, אלא "התפוצצתי" עליהם במלוא האכזריות ובלי רחמים (טעות חמורה - אני ממש לא גאה בזה) - לפחות כשנחשפתי בפני ההורים שלי, דווקא כששיתפתי את הפסיכולוגיות שלי דיברתי הרבה יותר לעניין ודאגתי לספק איזה הסבר בסיסי לכל אחד מהסעיפים.

אז בכל אופן, קודם סיפרתי על כל זה להורים שלי מבלי לטרוח להסביר ולנמק כל אחד מהסעיפים, ואז צעקתי על ההורים שלי משהו בסגנון: "אתם אגואיסטים שרוצים שאהיה זומבי צייתן שחי את חייו לפי הגחמות שלכם ומשתמשים בי כסמל סטטוס" (לאחר שסיפרתי להם גם כמה אני סובל בצבא - פשוט אמרתי להם בדיוק מה אני באמת חושב עליהם), ואח"כ הסברתי להם, דווקא בנעימות, על כל חלק מההעדפות האישיות שלי שציינתי קודם, ושיא השיאים היה כשאמרתי להם את האמירה (החצופה למדי) שנוסחה בערך כך:

"אם אחרי הצבא, רק תעזו להכריח אותי ללא פשרה לעשות משהו מכל השטויות שאתם רוצים שאני אעשה: חיפוש בת זוג/להשיג רישיון נהיגה/תואר אקדמי/קניית "בילויים" וג'אגדטים מיותרים, וכולי - אני אתאבד. אני מעדיף להיות מת מאשר להיות זומבי צייתן שהולך תוך כדי שינה אחרי חיים שאינם שלו, אלא שלכם".

אגב, תתפלאו, אבל למרות האמירות הגסות למידי שהטחתי כלפיהם - הם לא לקחו את זה קשה כל כך. את התגובות של אימא שלי לכל זה ניתן לסכם בערך כך: "אוקי, אני מבינה שמעמיסים עליך בצבא יותר משאתה יכול לשאת.. וכן, חשבתי שאתה לפחות בעניין של זוגיות וקשרים חברתיים, עכשיו אני יודעת שאתה לא. אני רק מאוכזבת שלא הצלחת להסתדר טוב במקצוע שרכשת בצבא..". אבא שלי אמא לי שהוא ינסה לראות איך אפשר לעזור לי לשפר את המצב.
זה ממש הפתיע אותי לטובה, כי ההורים שלי תמיד היו אנשים שמרניים למדי שמתעבים כל פיפס של סטייה מהנורמות. נראה שהם משום מה מוכנים בכל זאת לעזור לאחד הילדים שלהם לסטות מהנורמות. אימא שלי אפילו אמרה ש "נכון שיהיה לך קשה לעשות תואר, אם תרצה תעשה קורס מקצועי..".

בכל אופן, כשדיברתי עם כל אחת משתי הפסיכולוגיות שאני נפגש איתם כבר שנים (שאגב, מטפלות בעיקר בשיטת ה CBT), הצגתי להם פחות או יותר את אותם דברים (כולל האמרה על ההעדפה שלי להיות מת מאשר להיות עבד של נורמות חברתיות - זומבי, דהיינו).

לאחת מהם, שציפיתי שתתעצבן ממש מכל מה שהיה לי לחשוף לה, דווקא הגיבה בסבלנות ואמרה, לתדהמתי, שאין לה שום דבר נגד סטייה מהנורמות, שהיא מבינה שיש כאלה שיכולים להתפרנס בסדר מחצי משרה קלילה בשכר מינימום, ושאין לה שום אינטרס להפוך אותי ליותר "נורמלי" על חשבון רצונותיי, ושהיא תעזור לי לצמוח במה שכן מעניין אותי, גם אם זה לא רווחי וגם לא בזבזני..

השנייה הגיבה בפחות סבלנות, ואמרה, בין היתר: "שמע, אתה לא צריך להתעלם מהציפיות של ההורים שלך, זה לא או שאתה ממלא את הציפיות או שלא, אתה יכול בכל זאת למלא חלק מהם: לגור ביורט אבל לשלם על הרצאות מעניינות, לדוגמה..". כמובן שהתגובה הזאת הייתה מאכזבת. נו באמת, כל הציפיות של ההורים שלי לא קשורות למה שמעניין אותי בחיים, ולכן אני לא מעוניין למלאות אף אחד מהם, אבל זה לא בא מגישה של "הכל או כלום". אם כן הייתה מעניינת אותי אחת מהציפיות שלהם, הייתי בשמחה ממלא אותה ורק אותה..

למרות זאת, כל מה שקרה מאוד מעורר מחשבה אצלי.. הסולידית דיברה על תגובות שליליות בעיקר מצד אנשים "זרים" שאין להם שום בשלות "לקבל את השונה" - קולגות בעבודה, וטוקבקיסטים באינטרנט. כרגע ההשערה (הפרועה) שלי היא שזה כנראה ההבדל העיקרי בין המקרה שלי למקרה שלה - אני ידעתי מיהם האנשים "הנורמליים" שיש סיכוי שיקבלו אותי כמו שאני, והיא נרתעת מכל אותם אנשים שמעולם לא רמזו קודם לכן על מוכנות כלשהי לחשוב באופן ביקורתי על נורמות חברתיות - לא שאני ממש מתנגד, הרי גם אני לא אמרתי מילה לקולגות במקום העבודה שלי. אבל אם משתפים אנשים שיותר מכירים אותך ו (אולי) אכפת להם ממך, הם מסוגלים "לסלוח" לך על ההיבדלות בלי בעיה.

בנוסף, יש משהו אבסורדי בפחד עצום לחשוף דברים שבתכל'ס הם לא באמת כל כך קיצוניים, כפי שניתן לראות גם בתגובות הסביבה, שרובם התייחסו לדבריי כהבעת העדפות אישיות לגיטימיות.
הסולידית אולי לא הכי "נורמטיבית", אבל יש אנשים קיצוניים ממנה פי אלפים ומיליונים, גם בתחום הפיננסי וגם בתחומים אחרים. יש אנשים שחיים במדינות מפותחות מ 0 ש"ח לחודש באופן וולנטרי (!!!!!), יש אנשים שבתחומים אחרים שוללים את הבסיס של נושאים שנכתבו עליהם אלפי ספרים ומאמרים אקדמיים וכו'.. דברים כמו הוצאות נמוכות והשקעות בבורסה בהשוואה לכל זה הם נורמטיביים כמעט לחלוטין.

בגדול רציתי בעיקר לשתף אבל אתם מוזמנים להביע דעות בעניין, למרות ההתנהגות הנ"ל שלי, אני לא נושך ברשת..

נערך לאחרונה ב:
אני הייתי מציע לך להתמקד בשני אספקטים חיוביים:
הראשון הוא איך להפוך לעצמאי כלכלית ללא תלות בהורים. מאיזה מקורות עצמאיים אתה מממן מגורים ומזון?
השני הוא איזה ערך חיובי ממלא את שעות הפנאי שלך? קריאה? ספורט? תחביב שאתה ממש אוהב וטוב בו?

בקיצור, עזוב את מה אתה לא רוצה. דבר על, ועשה את מה שאתה כן רוצה.

אני הייתי מציע לך להתמקד בשני אספקטים חיוביים:
הראשון הוא איך להפוך לעצמאי כלכלית ללא תלות בהורים. מאיזה מקורות עצמאיים אתה מממן מגורים ומזון?
השני הוא איזה ערך חיובי ממלא את שעות הפנאי שלך? קריאה? ספורט? תחביב שאתה ממש אוהב וטוב בו?

בקיצור, עזוב את מה אתה לא רוצה. דבר על, ועשה את מה שאתה כן רוצה.

חחח, נוטה להסכים איתך. אחת הפסיכולוגיות שלי אמרה לי בדיוק את מה שאתה אמרת - להתמקד במה אני כן רוצה. רק שתדע אבל, שבשנתיים האחרונות חשבתי הרבה יותר מדי מחשבות ממש מלחיצות על "מה יעשו לי אם יגלו שלא באמת אכפת לי מזה ומזה.." ו - "איך להמשיך להסתיר את זה וזה מהם.." (במיוחד לגבי ההורים שלי), וברגע שעשיתי את המעשים הנ"ל לפני חודש חוויתי הקלה עצומה, שאיפשרה לי סוף סוף להרגיש חופשי להתמקד במה שכן אשכרה מעניין אותי. כבר לא רואה למה לקיים את העצה של הסולידית על שמירת סודיות, כל מה שזה עושה זה להלחיץ את כולם..

@מישהו, עדיין לא סיימת את ההתבגרות שלך. תקרא קצת על סממני גיל ההתבגרות ותמצא בדיוק את עצמך.

בעוד כמה שנים כשתקרא את הפוסט שלך אתה תתגלגל מצחוק (בתקווה שלא תהיה אחוז חרטה על הבחירות שלך).

@מישהו, עדיין לא סיימת את ההתבגרות שלך. תקרא קצת על סממני גיל ההתבגרות ותמצא בדיוק את עצמך.

בעוד כמה שנים כשתקרא את הפוסט שלך אתה תתגלגל מצחוק (בתקווה שלא תהיה אחוז חרטה על הבחירות שלך).

חחח.. אני מניח שזה בעיקר בגלל העניינים של "המרד" וההתבודדות? היית אומר אותו דבר גם על הסולידית, כשהיא בת 30+? הרי גם היא מדגישה כל הזמן איך היא שמרה על סודיות, ומתבודדת כי אין לה סבלנות לאנשים אחרים..

"אם אחרי הצבא, רק תעזו להכריח אותי ללא פשרה לעשות משהו מכל השטויות שאתם רוצים שאני אעשה:
לא הבנתי איך מישהו יכול להכריח אותך לעשות משהו. מילא בצבא אבל ההורים שלך? איזה כוח יש להם עליך?
אתם מוזמנים להביע דעות בעניין
אין לי שום דעה על הבחירות שלך ולמען האמת גם לא ראיתי מה הן הבחירות האלו אלא בעיקר מה לא.
רציתי להתייחס לרוח הנושבת מדבריך אבל ראיתי שהשיגו אותי אז רק אגיד לך שאני סטיית תקן מהלכת כבר מגיל הנעורים ומעולם לא חשבתי להסתיר את זה מפני שכל מה שבחרתי היה מה שרציתי ולא מה שמתנגד לאחרים. מעט מאד מהרצונות, הבחירות והמחשבות שלי תואמות את ה"נורמל" וזה באמת יכול להיות לא קל אבל מצד שני התחושה היא של חופש וחוסר פחד. היות וגם מצאתי בן זוג שמתאים לחשיבה הזאת ומהווה בעצמו סטיית תקן אז החיים שלי קלים יותר. אגב, יש לי המון חברים אהובים, חלקם מיינסטרים וחלקם כמוני. אני חושבת שבחירה בהתבודדות היא מסוכנת וכמו שציינת- מחשבות על התאבדות לא זרות לך ואני חושבת שיש לזה קשר לרצון לברוח מחברת בני האדם. אפשר לחיות מחוץ לנורמה, קשה לחיות ללא אהבה לבני אדם אחרים.

החוסר בגרות שלך מתבטאת בהתפרצות שתיארת וגם בהחלטות הנחושות שלך לגבי העתיד - "לא חברים, לא תואר, לא מקצוע, לא משפחה, לא רכב ובית בעזה". זה לא שבעוד כמה שנים אתה תהפוך להיות צרכן שמוציא 120% מהמשכורת, אבל מה שיקרה זה שדעות שלך יהפכו להיות קצת יותר מתונות, אתה תבין שהרבה יותר בריא לגלות גמישות פה ושם.
אני בכיף מספר לאנשים על המודל שהסולידית מדברת עליו - תחסוך פי 300 מהכנסה החודשית שלך ולא תצטרך לעבוד לעולם, אין התפרצויות, אין זעם.

ומתבודדת כי אין לה סבלנות לאנשים אחרים..
ממה שזכור לי, סולידית משתתפת בחוג אחד לפחות (שעולה כסף) ועושה תואר אקדמי.

לא הבנתי איך מישהו יכול להכריח אותך לעשות משהו. מילא בצבא אבל ההורים שלך? איזה כוח יש להם עליך?

אין לי שום דעה על הבחירות שלך ולמען האמת גם לא ראיתי מה הן הבחירות האלו אלא בעיקר מה לא.
רציתי להתייחס לרוח הנושבת מדבריך אבל ראיתי שהשיגו אותי אז רק אגיד לך שאני סטיית תקן מהלכת כבר מגיל הנעורים ומעולם לא חשבתי להסתיר את זה מפני שכל מה שבחרתי היה מה שרציתי ולא מה שמתנגד לאחרים. מעט מאד מהרצונות, הבחירות והמחשבות שלי תואמות את ה"נורמל" וזה באמת יכול להיות לא קל אבל מצד שני התחושה היא של חופש וחוסר פחד. היות וגם מצאתי בן זוג שמתאים לחשיבה הזאת ומהווה בעצמו סטיית תקן אז החיים שלי קלים יותר. אגב, יש לי המון חברים אהובים, חלקם מיינסטרים וחלקם כמוני. אני חושבת שבחירה בהתבודדות היא מסוכנת וכמו שציינת- מחשבות על התאבדות לא זרות לך ואני חושבת שיש לזה קשר לרצון לברוח מחברת בני האדם. אפשר לחיות מחוץ לנורמה, קשה לחיות ללא אהבה לבני אדם אחרים.

אוקי, לעניין הכפייה, זה פשוט:
ברור שהם לא יכולים "להכריח" אותי לעשות שום דבר. אם הם משתמשים באיומים לצורך כפייה, הם (נראה לי?) הופכים את עצמם לעבריינים.
קחי דוגמה היפותטית: נניח ויש לך 10 מיליון ש"ח בעו"ש, ויש פושע שיודע את זה, הוא עוצר אותך ברחוב ומאיים עליך לתת לו את כל הכסף או שהוא יהרוג אותך. אז מה שאני אמרתי להם משול ללהגיד לפושע - "אני מעדיף שתהרוג אותי מאשר לתת לך את כל הכסף הזה".
ההורים שלי כבר משתמשים באיומים מסוימים(!), אם כי הרבה פחות קיצוניים, על האחיות הגדולות שלי כדי "להכריח" אותם להביא ילדים לעולם על אף שהם מסבירות בפירוש שהם פשוט לא רוצות את זה וזהו. אבא שלי בשנים האחרונות כבר איים עליי כמה פעמים שהוא יזרוק אותי מהבית, לדוגמה אם לא אקנה מתנות לאחים והאחיות שלי. זה למה הסבלנות של ההורים שלי כרגע מפתיעה אותי כל כך (ובכללי, היחסים ביננו הרבה יותר נסבלים מאז ההתפרצות הנ"ל)

בכל אופן, האמת היא שלי אישית יש התנגדות לעצם הרצון "לבנות" קשרים חברתיים (עבורי, ולא בהקשר של עבודה), למרות שזה מופיע ב "תיאוריית הצרכים" של הפסיכולוג אברהם מאסלו. אבל זה רק אני..

ממה שזכור לי, סולידית משתתפת בחוג אחד לפחות (שעולה כסף) ועושה תואר אקדמי.

... אוקיי, אבל הפואנטה היא שהיא נוטה לתמוך בהתבודדות, לפחות לפי הפוסט הזה: http://www.hasolidit.com/שיר-הלל-להתבודדות

נערך לאחרונה ב:
מעטים האנשים שהוריהם לא מתערבים בחייהם בצורה כזו או אחרת, מרביתם לא מתמודדים עם הסיטואציה באיומי התאבדות. אם אתה כה משוכנע שזוהי הצורה שבה אתה צריך לחיות, הזזות קטנות משיווי משקל, אפילו אם הן באות מצד הוריך, לא אמורות לטלטל אותך עד כדי כך. לדוגמה:
אבא שלי בשנים האחרונות כבר איים עליי כמה פעמים שהוא יזרוק אותי מהבית
נשמע כמו האיום הכי פחות רלוונטי לאדם שכבר החליט שהוא מעוניין לגור מבית בבוץ ולא לעבוד מרבית חייו. מדוע האיום הזה מטריד אותך?

לעניין, לאור העבודה שאתה בן 20 וגיבשת את פילוסופיית חייך בשלב מוקדם מאד יחסית, אפשרי שאירועים נוספים בעתיד הקרוב אולי ירחיקו אותך מהשקפתך הנוכחית.

חחח.. אני מניח שזה בעיקר בגלל העניינים של "המרד" וההתבודדות? היית אומר אותו דבר גם על הסולידית, כשהיא בת 30+? הרי גם היא מדגישה כל הזמן איך היא שמרה על סודיות, ומתבודדת כי אין לה סבלנות לאנשים אחרים..
יש לך עוד המון מה ללמוד. @הסולידית בתחילת דרכה השקיעה זמן ואנרגיות בלמידה ומתווה ברור לעתידה הכללכלי. האנונימיות והסמי "סגפנות" שלה זו רק דוגמה להשגת חלק מהמטרה שהיא עצמאות כלכלית.
לדעתי, הדרך שלך תוביל אותך לאבדון כלכלי כי אין לך בכלל בסיס בשום כלום! לא חברים ליצירת נטוורקינג, חינוך ונסיון בנישה מסויימת בצבא? גם כן בספק כי אתה נלחם כמו דון קישוט בכלום. נראה לי שאתה מאמץ רק את הסממים ולא את העיקר שזה אומר - להציב מטרה, לשלב בה את הפילוסופיה האישית שלך ולפעול למען עתיד בטוח.
אז אתה יכול לגור באיזו חושה בנגב או בבית בוץ, להרביץ את המשנה שלך לכול העולם, לחיות כמו איזה קוץ בודד שרק ממתין שירד לו איזה גשם ברכה מתישהו כדי לשרוד, אבל בתאכלס מה אתה באמת עושה למען עתידך?
ואני אומר את זה כאב לבת אסטרונאוטית [לשעבר] וחווה את התהליך מרחוק עם המון כאב לב וצער עד שמצאה את בחיר ליבה והחזיר אותה לתלם. למרות שאתה חושב שאתה "ילד גדול", אני מציע לך להקשיב בקטנה להורים שלך, לקחת מהם לפחות 10% ממה שהם מייעצים כי אין חכם כבעל נסיון והם דורשים רק את טובתך. אולי דרכם לא כדרכך וזה בסר גמור אבל איך אומר הפתגם - חכם לומד מנסיון האחרים, ולא אוסיף ממה הטיפש לומד...
[סתם, מי ממנן לך כיום דיור ואת התקשורת האינטרנטית שלך? במה אתה עוסק כיום למחייתך?]

... אוקיי, אבל הפואנטה היא שהיא נוטה לתמוך בהתבבודדות, לפחות לפי הפוסט הזה: http://www.hasolidit.com/שיר-הלל-להתבודדות
ולמרות זאת היא גרה ברמת גן עם בן זוג, ובכתבה עצמה היא מציינת שקיימים אנשים שהיא נהנת מהאינטרקציה שלהם.
הפילוסיה של הסולידית היא מאוד יחודית, ולך את החופש להתאים אותה אליך בדיוק איך שאתה רוצה, כמו כן, אתה לא מוכרח להתחייב ואתה יכול לשנות את דעתך מתי שאתה רוצה , זה בסדר.

יש לך עוד המון מה ללמוד. @הסולידית בתחילת דרכה השקיעה זמן ואנרגיות בלמידה ומתווה ברור לעתידה הכללכלי. האנונימיות והסמי "סגפנות" שלה זו רק דוגמה להשגת חלק מהמטרה שהיא עצמאות כלכלית.
לדעתי, הדרך שלך תוביל אותך לאבדון כלכלי כי אין לך בכלל בסיס בשום כלום! לא חברים ליצירת נטוורקינג, חינוך ונסיון בנישה מסויימת בצבא? גם כן בספק כי אתה נלחם כמו דון קישוט בכלום. נראה לי שאתה מאמץ רק את הסממים ולא את העיקר שזה אומר - להציב מטרה, לשלב בה את הפילוסופיה האישית שלך ולפעול למען עתיד בטוח.
אז אתה יכול לגור באיזו חושה בנגב או בבית בוץ, להרביץ את המשנה שלך לכול העולם, לחיות כמו איזה קוץ בודד שרק ממתין שירד לו איזה גשם ברכה מתישהו כדי לשרוד, אבל בתאכלס מה אתה באמת עושה למען עתידך?
ואני אומר את זה כאב לבת אסטרונאוטית [לשעבר] וחווה את התהליך מרחוק עם המון כאב לב וצער עד שמצאה את בחיר ליבה והחזיר אותה לתלם. למרות שאתה חושב שאתה "ילד גדול", אני מציע לך להקשיב בקטנה להורים שלך, לקחת מהם לפחות 10% ממה שהם מייעצים כי אין חכם כבעל נסיון והם דורשים רק את טובתך. אולי דרכם לא כדרכך וזה בסר גמור אבל איך אומר הפתגם - חכם לומד מנסיון האחרים, ולא אוסיף ממה הטיפש לומד...
[סתם, מי ממנן לך כיום דיור ואת התקשורת האינטרנטית שלך? במה אתה עוסק כיום למחייתך?]

נראה לי שקצת לא הבנת מה המצב שלי. הוא לא עד כדי כך קיצוני. אני משרת זמן רב ביחידה טכנולוגית, ואפשר לומר שכבר רכשתי בצבא מקצוע רלוונטי להייטק באזרחות, שלמען האמת לא מעניין אותי בשיט, אבל אני בכל זאת "מצליח" בו לא רע, ולכן נראה לי שיהיה נסבל לעסוק בו במשרה חלקית לבינתיים. חוץ מזה שיש לי מגוון תחביבים (חלקם דברים שחשובים לי מאוד באופן אישי, מסיבות מגוונות, עד כדי כך שאני מתייחס אליהם כאילו הם סוג של עבודה), שכרגע אני עושה במעט מאוד מהזמן שלי, כי אני נורא עייף כל הזמן מהעבודה בצבא והשעות הארוכות שלה. המטרה שלי בגדול היא פשוט להנות מיציבות כלכלית ונפשית שמתאימה לי - מעט עבודה, חיים פשוטים מאוד, ומקום לכל התחביבים והעיסוקים שחשובים לי. קשרים חברתיים, זוגיות ומשפחה רק יזיקו לי ולא מהווים בעיניי דברים ש "מוסרי לעשות" בכל מקרה..

ולשאלתך - גר עם ההורים, בינתיים אין לי הוצאות כמעט, אז אני חוסך כל שקל שאני לא רואה סיבה להוציא.

נראה לי שקצת לא הבנת מה המצב שלי.
הבנתי מצויין את המצב שלך, קראתי בין השורות הכול, את הגלוי ואת הנסתר בפוסט הזה והקודמים שלך...

מת לדעת מה לקחת

כל כך הרבה התנגדות :lol:
במשך הזמן תבין שזה בעיקר בגלל הגיל... אז נכון שממש כרגע קצת מעצבן אותך לקרוא שמישהו מבוגר יחסית אליך אומר לך שאתה צעיר מדי? או צעיר עדיין? ואתה בטוח שאולי כן יש השפעה לגיל, אבל זה לא קשור בכלל!!!!1
אני כבר יודע על עצמי שבעוד עשר שנים מהיום אנשים כמוני וכמוך אחרי כל החוויות והקילומטראז' בחיים, אחרי כל הפציעות והבעיטות למוח אולי לא משתנים, אבל בהחלט נרגעים.
החיים זה בתקופות ולא גרף לינארי אחד בודד ומתמשך של הזיות.
יש לך אופי ייחודי, אופי שלא מקבל עליו את כל החרא שזורקים לפתחו. בזה אנחנו דומים.
רק שאני אישית לא מבין ממה אתה מתפחלץ כל כך... פשוט תעשה את מה שאתה מתכנן ורוצה לעשות ותחיה בשלווה ובנועם. אתה לא באמת חייב לאף אחד כלום חוץ מלשפיות של עצמך.
והשפיות שלך מעורערת גם ככה.
העצה הכי טובה שאוכל לתת לך בתור אחד שמזהה שאתה דומה לי - שמור על השפיות שלך מכל משמר. היא הדבר הכי חשוב אי פעם שתוכל לשמור עליו. השפיות היא התודעה והיא מה שעושה אותך למי שאתה. והעולם בחוץ יכול לדפוק אותה בנקל, ולכן יש להגן עליה בכל האמצעים הכשרים.
כי אנשים כמונו יכולים להתחרפן בהמון המון צורות. וההתפרצויות המתריסות הן בזעיר אנפין משהו שמעיד על כך.
אההה... ותתרחק מפסיכולוגים ותתמקד באוטותראפיה. אף אחד מחוץ לך לא יכול לעזור באמת... אבל לגבי זה לא אייעץ לך.

אני למשל כנה לגמרי, צוחק, משתף, משתעשע ומשעשע, חושף תוך כדי צחוק ותוך כדי רצינות את כל מה שאני לכל מי שבא לי ואיך שבא לי. ואז אני מתבונן בתגובות שלהן ונהנה.
אל ההוריות שלי, אל הזוגיות, הא-מיניות וכל המסביב.
מעניין לי את התחת מה אני מגדיר את עצמי או מה הסביבה מגדירה אותי או מה בא לי עכשיו או מה שיבוא לי לאחר מכן.

בכל אופן, כשדיברתי עם כל אחת משתי הפסיכולוגיות שאני נפגש איתם כבר שנים (שאגב, מטפלות בעיקר בשיטת ה CBT)
מי משלם? ולמה אתה מוכן שישלמו עליך?
ומה זה עושה לך?
וטלמה אתה משתמש בשירותיהם? במה הן תורמות?
למה מרגיש לי שאתה נהנה לדבר איתן כי אין לך חיי חברה או חבר קרוב וכו' אבל שופט אותן ומפיל עליהן את כל התהיות שלך?

בינינו, אתה אוהב את החיים? למה לא להתאבד?
הרי את האבסורד אתה מזהה בכל מקום. ואבסורד הזה דורס לך את הצורה מא' ועד ת'.
אז לא מספיק להרים את הראש מול משהו שאתה לא מכיר.
חשוב עוד יותר ללמוד עליו עוד ועוד ועוד.
הייתי ממליץ לך לקרוא יותר אקזיסטנציאליסטים כמו קאמי ושופנהאוור ופרום.
וגם פסיכותרפיה אקזיסיטנציאלית כמו של פראנקל ויאלום.
ובכל מקרה גם אם לא תקרא ורק תחיה את מה שאתה חושב יום אחד תמות. אז שיהיה.
זה מזעזע אותך אגב?...

אתה מאד סוער.כמו שכתב לך ביולוג ירושלמי אתה עוד תתמתן קרוב לודאי. מצא לך את הנישה שלך ,ועסוק במה שמעניין אותך בלי להתנגש בעולם. מנחש שאתה לא סגור על עצמך במאה אחוז מה שמביא אותך להיות אגרסיבי. עם הזמן אתה תבין יותר טוב מה הדרך שלך וכנראה גם הצורך שלך בקונפליקט עם העולם יצטמצם

מישהו יקר,

אני כותב לך כאב לנער בן 17 המאובחן כבעל אינטיליגנציה חריגה (לטובה) והפרעה אנטי סוציאלית. מדהים כמה מילותיכם מהדהדות.

החיים בחוץ קצת יותר מורכבים וקשים.
כרגע אתה בחממה המאפשרת לך לצאת בהצהרות בומבסטיות אבל לא לשלם מחיר עליהן (מי משלם על שתי הפסיכולוגיות? כנראה שלא אתה).
בטוחני שאם ההורים שלך היו "סוגרים לך את הברז" היית נשמע אחרת (איומים בהתאבדות הם די פתטיים).

אם אתה אכן מאמין בכל הצהרותיך - קום ועשה. להזכירך, אתה בגיר מעל גיל 18, אזרח שווה זכויות חובות במדינת ישראל.

אני חושש שתגלה שיש הבדל גדול בין הצהרות למעשים ....

בהצלחה.

מבלי להכיר אותך נראה שאתה שם דגש רב מידי על מה אתה לא אוהב ... תנסה לחשוב מה יעשה לך טוב ומה היית רוצה לעשות בחיים הקצרים האלה. תרשום 10 יעדים ל10 שנים הקרובות , תסגור במעטפה ותשמור לעתיד.

ואתה יותר מידי מתעסק במה ההורים שלך יחשבו או לא יחשבו.אתה כאילו עושה להם דווקא כדי שיראו יחס והם עושים דווקא ומתעלמים-תניח להם .

עצמאות כלכלית היא אמצעי לחיים טובים יותר , היא לא יכולה להיות המטרה היחידה .
כלומר , נסה להגיע לעצמאות כלכלית כדי לעשות את הדברים שאתה אוהב בזמן שיתפנה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבא שלי בשנים האחרונות כבר איים עליי כמה פעמים שהוא יזרוק אותי מהבית, לדוגמה אם לא אקנה מתנות לאחים והאחיות שלי.
כלומר אתה חי על חשבונם, תתחיל להיות עצמאי כלכלית ואולי תגלה את היתרון שבפשרות לא מהותיות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 24
ת שיתוף מקרה אישי, חשיבות להגעה לחופש פעולה כלכלי התפתחות אישית 2
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
עידו ג שיתוף - סגירת והפעלת חשבון מחדש באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
H שיתוף ולאן ממשיכים מכאן? יומני מסע אישיים 5
מ שיתוף אישי – המסע הכלכלי שלי בעשור האחרון יומני מסע אישיים 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 31
אנא-אל שרשור שיתוף עמותות מיוחדות אוף טופיק 2
M מגרש מאושר לבניה - האם כדאי להיכנס להסכם שיתוף עם שאר בעלי הקרקעות במגרש? נדל"ן 2
סול מודאג כי שיחקתי הגנתי (שיתוף) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 58
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
S קרן שיתוף תורמים כאמצעי להפחית מס רווח הון - למה לא? צרכנות פיננסית 10
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
ד שיתוף חוזה השקעות של חייל משוחרר - אשמח לעזרה! שוק ההון 3
N מישהו יודע מה העונש היום על אי שיתוף פעולה עם סוקר של הלמ"ס? אוף טופיק 48
Y הסכם שיתוף ברכישת מגרשים נדל"ן 2
S שיתוף התיק שלי שוק ההון 6
I שאלות למנוסים שבחבורה + שיתוף לבטים וחששות שוק ההון 23
E שיתוף תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
oz1987 חוכמת ההמונים בהשקעות: שיתוף פעולה בין נאסד"ק לטכנולוגיה ישראלית אוף טופיק 0
Koby Paris שיתוף מידע לגבי ברוקרים באירופה עם עמלות זולות שוק ההון 28
אריאלT שיתוף בעקבות המאורעות האחרונים שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה