• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיתוף מרידה בגלוי בנורמות חברתיות

• פותח הנושא פותח הנושא מישהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה שבטוח, זכית להורים מצויינים ולמטפלת CBT טובה. כל עוד לא תהרוס את היחסים איתם (לא אומר שאתה עושה את זה. בכלל לא), אז אתה על קרקע בטוחה.
גיל 20 גיל מצויין להתנסות, למרוד, לקחת סיכון (רק לא לסכן את החיים, כן?), ולנסות נקודות מבט מהפכניות, וללמוד עוד ועוד על עצמך ועל העולם. תשאיר קצת סימני שאלה בין סימני הקריאה. ובכל מקרה, עלה והצלח!

"אד הומינם"
איזה טענות טענת? על "יציאה מהארון"? להיות כנה עם עצמך והסביבה? כאילו זה באמת לא כזה ביג וופ...
כל אחד והדרך שלו להסתגל לחברה האנושית. יש מי שרוצה להתגונן, יש מי שמעדיף להיות פתוח עם כולם... לשניהם יש מחיר פסיכולוגי... וחברתי...

הבשר בפוסט שלך בכלל לא קשור לטענות כאלה ואחרות. אלא, ליחסי הגומלין שלך עם המסגרת המשפחתית, והחברתית בכלל.

ומה אתה פאקינג הולדן קולדפילד? רוצה להיות כמו סאלינג'ר ולגור לבד בבקתה ביער? בבקשה. the world is yours .
do with it as you will.

אני חושב שההבדל המשמעותי בין נער מתבגר, לאדם מבוגר, תמון איפשהו בקריסת ההבניה שהמשפחה שלך היא אשכרה מסגרת חברתית. כאילו כמו מוסד עם חוקים שצריך לציית להם (או למרוד בהם). המשפחה שלך היא בסה"כ קבוצה של אנשים אבודים בעולם, בערך כמוך, שהיתרון היחיד שלהם הוא כנראה קצת יותר ניסיון וקשרים. יש להם בערך את אותן חולשות, ומכאובים כמוך, ובסופו של דבר גם את אותם הקשיים. אותו חיפוש אחר משמעות. אותו חוסר בטחון בקיום. משהו עם אמפתיה... כשההורים שלך מפסיקים להיות יצוגים אבסטרקטיים של סמכות, ואתה רואה בהם בני אדם כמוך, שסבל הוא חלק דיי משמעותי מהקיום שלהם. אז אתה מתבגר. *

אתה חושב שאתה הראשון שפינטז על דרך חיים מינימליסטית? אתה חושב שאתה הראשון שהיה רוצה להתנתק מכל כבלי הסוציאליזציה והסופר אגו? בערך כל בנאדם שאיננו סתום פינטז על זה. רק אל תשכח את המחיר. שתשלם מול עצמך.

בוא אני אגלה לך עוד סוד. כל הציפיות של ההורים שלך, של החברה, הערכים שהעולם מחוץ אליך מאמין בהם, ושופט אנשים לפיהם, כול ההבניה של מה זה "הצלחה", ומה יוביל אותך להיות מאושר, ומה אסור ומה מותר - כל זה טבוע בך. ובצורה מאוד עמוקה. אם זה לא היה המצב פשוט לא היה לך אכפת. זה לא היה issue למרוד. משום מה יש לנו סופר אגו שמאמץ את כל הבולשיט הזה... וזה ניהיה חלק מהגדרת העצמי של כולנו.

אגב, אתה בטוח שאתה פשוט לא חרד שלא תעמוד בציפיות של עצמך (מעצמך)? שלא פשוט מצאת דרך מתוחכמת לברוח?

בכל מקרה, בהצלחה...
ואולי לא יזיק לך קצת יעוץ פסיכולוגי... אפשר לקבל את זה בצבא בחינם וממש בקלות.

נ.ב.
* בהתייחס למה שכתבתי על משפחה - זה נכון לכל המסגרות החברתיות. הצבא זה חבורת ילדי קופים שהתחפשו בירוק ומשחקים במחנות בחורשה. באמת שאין הרבה הבדל. כשאתה רואה חדשות, לדוגמה, תחשוב ברצינות על מה אתה מסתכל. איך זה שונה חבורה של קופים שמנסים לנהל את השבט שלהם.

מה שבטוח, זכית להורים מצויינים ולמטפלת CBT טובה. כל עוד לא תהרוס את היחסים איתם (לא אומר שאתה עושה את זה. בכלל לא), אז אתה על קרקע בטוחה.
גיל 20 גיל מצויין להתנסות, למרוד, לקחת סיכון (רק לא לסכן את החיים, כן?), ולנסות נקודות מבט מהפכניות, וללמוד עוד ועוד על עצמך ועל העולם. תשאיר קצת סימני שאלה בין סימני הקריאה. ובכל מקרה, עלה והצלח!

מה אתה עושה כדי שהשפיות שלך תשרוד?
מישהו, אני לא נוהג לשתף את ההיפר-אקזיסטנציליזם שלי על גבי אותיות וכתב עברי. אני משתף ומכיל אותו עם עצמי ומולי, בעיקר במחשבות.
אני בעיקר לא רוצה ליצור התנגדות שהיא בלתי נמנעת עם סוג המוח שאני אוחז בו. אשתף אותך בפרטי.

ועכשיו אני כבר די "עייף" מהשרשור הזה
העייפות היא רק תסמין ולא הדבר האמיתי...

מקווה שתצליח בדרכך. גם אם נדמה לך שאנשים פה הגיבו בביקורתיות ובשיפוטיות, קח כאפשרות שהם פשוט הביאו את עצמם, מתוך הכלים, ההבנה, הידע, צורת ההתייחסות והמחשבה שלהם. ואני די סבור שאף אחד פה לא ניסה להתנשא, להזיק, לטרחן או לפגוע בך. ואם כן, אז לא במתכוון או במזיד, אלא שזה רק פן כלשהוא של חלק ממי שהם כמו שהם. וגם זה בסדר כי כל מה שקיבלת היית אמור לקבל.
תנסה לראות מעבר למילים אם זה אפשרי מבחינת הקליטה שלך את הסיטואציה והאותיות.

רציתי להגיד לך כל הכבוד, ועל זה שאתה מוכן לעמוד על שלך בגיל צעיר כבר.
עוזב רגע את הסגנון (צעקות, אוים בהתאבדות וכו') שנראה לי קצת פחות מתאים.
הלוואי ובגיל 20 הייתי מתנהג כמוך,
ככה לא הייתי תקוע היום בגיל 26 עם מקצוע שאני לא סובל (הנדסה) ובתוך מסלול ארוך של צבא ושירות קבע, בגלל רצון ודחיפה של אמא שלי.
דחף לרצות הוא הכי גרוע.

אני גם חושב שרוב התגובות שנתקלת כאן שיפוטיות ולא קשורות בכלל.
לעצם העניין, זה לא כזה קיצוני בעיני הגישה השלך (ושל הסולידית) ביחס לחברה בטח בגיל שלך, כך שאני לא חושב שזה משהו שחייבים לפחד להוציא החוצה, טוב ששיתפת אחרים וקיבלת בטחון לגבי זה שאתה יכול להיות חופשי לעשות את הבחירות האלו.
אני למשל מאוד שונה מהנורמה בהרבה מאוד תחומים ובוחר לשתף מתי שזה ישרת אותי, אבל כל אחד עושה את הבחירות של שיתוף על פי מה שמתאים לו זה כמו עם נטייה מינית יש כאלה שיותר מתאים להם להיות בארון יש כאלה שרוצים להחשף בתקשרות זה תלוי בסביבה שלך ובאישיות שלך אין כלל שנכון לכולם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
"איך אפשר למרוד בנורמות אבל לחיות בשלום עם הסביבה"/"איך להביע מרידה בנורמות בצורה מנומסת"
אני אתן כמה מילים על עצמי.
אם תדמיין בנאדם גנרי - כנראה שתמצא אותי.
תחשוב על אישה ממוצעת בשנות השלושים, וכנראה תחשוב על דמות מאוד דומה לי.
באמת שאין שום דבר בחזות שלי שיכול להעיד על שום דבר מהנטיות או ההעדפות שלי בכל תחום, שלרוב הם ממש לא מיינסטרים.
גם האופן בו העברתי את חיי הוא לא בדיוק רגיל.
אני מחוץ לבית מגיל 16, ובערך בגילך עזבתי את המדינה. יש לי זוגיות לא רגילה, ואני מגדלת את הילדים שלי באופן לא רגיל.
באמצע החיים החלטתי לעשות הסבת מקצוע חריגה שרוב הסיכויים בה הם להיכשל ויש פה שרשור שלם בנושא.
עד גיל שלושים, חייתי בלי שקל על התחת, ובלי שום רצון להשיג שום שקל והחל מגיל שלושים כל מה שמעניין אותי זה איך לעשות יותר כסף, ועשיתי.

התנגדתי בכל תוקף להתחתן. הציבור לא מבין מה זה בחורה שלא רוצה להתחתן. היא בטח משקרת או משחקת משחק.. אולי היא דפוקה? אולי היא לסבית?
אז כן, כמה חברים הרימו גבה, וההורים לא בדיוק הבינו, אבל 10 שנים אחרי שמיסדנו את היחסים שלנו באופן לא פורמאלי, לאף אחד כבר לא איכפת.
כשעזבתי את הארץ, אף אחד לא הבין. למה כל כך רחוק? איך תסתדרי? אבל הסתדרתי, היה מדהים.
אני לא עושה שופינג. לא נהנית מזה. אז חברות פשוט למדו שיש דרכים אחרות לבלות איתי.
אני אוהבת סמלי סטטוס, אבל אני בוחרת אותם בקפידה. יש לי מעט חפצים, ואני משתמשת בהם באופן מאוד מחושב כדי להחצין דברים מאוד מסויימים שאני מעוניינת בהם בהתאם לסיטואציה. חוץ מזה, אני אוהבת להיראות הכי רגילה שאפשר. ככה מציקים לי פחות. אני באמת מאמינה בלהיראות נורמאלי.
כשאני נשאלת - אני מדברת בפתיחות על כל נושא החל מהערכים שאני מעוניינת להנחיל לילדים שלי, השאיפות הכלכליות שלי, הטעם המוזיקלי שלי ושאר בחירות.
אנשים תמיד מרימים גבה, אבל זכותם.
אז אם אתה שואל איך למרוד בנורמות אבל לחיות בשלום עם הסביבה, התשובה שלי היא פשוט לשמור על קור רוח. חזות "נורמאלית" מאוד עוזרת לחמוק מתחת לרדאר.
תבין עם עצמך במה אתה מורד, ולמה. תהיה כנה עם עצמך. ברגע שתדע לנמק לעצמך למה אתה מורד, תוכל לנמק לאחרים. חלק ישתכנעו, חלק ירימו גבה. זה בסדר. רוב האנשים הבוגרים בעולם מבינים שלכל אחד יש זכות לחיות את החיים שלו כמו שהוא רוצה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 24
ת שיתוף מקרה אישי, חשיבות להגעה לחופש פעולה כלכלי התפתחות אישית 2
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
עידו ג שיתוף - סגירת והפעלת חשבון מחדש באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
H שיתוף ולאן ממשיכים מכאן? יומני מסע אישיים 5
מ שיתוף אישי – המסע הכלכלי שלי בעשור האחרון יומני מסע אישיים 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
S בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 31
אנא-אל שרשור שיתוף עמותות מיוחדות אוף טופיק 2
M מגרש מאושר לבניה - האם כדאי להיכנס להסכם שיתוף עם שאר בעלי הקרקעות במגרש? נדל"ן 2
סול מודאג כי שיחקתי הגנתי (שיתוף) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 58
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
S קרן שיתוף תורמים כאמצעי להפחית מס רווח הון - למה לא? צרכנות פיננסית 10
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
ד שיתוף חוזה השקעות של חייל משוחרר - אשמח לעזרה! שוק ההון 3
N מישהו יודע מה העונש היום על אי שיתוף פעולה עם סוקר של הלמ"ס? אוף טופיק 48
Y הסכם שיתוף ברכישת מגרשים נדל"ן 2
S שיתוף התיק שלי שוק ההון 6
I שאלות למנוסים שבחבורה + שיתוף לבטים וחששות שוק ההון 23
E שיתוף תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
oz1987 חוכמת ההמונים בהשקעות: שיתוף פעולה בין נאסד"ק לטכנולוגיה ישראלית אוף טופיק 0
Koby Paris שיתוף מידע לגבי ברוקרים באירופה עם עמלות זולות שוק ההון 28
אריאלT שיתוף בעקבות המאורעות האחרונים שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה