• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מגרש מאושר לבניה - האם כדאי להיכנס להסכם שיתוף עם שאר בעלי הקרקעות במגרש?

• פותח הנושא פותח הנושא Metalingus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Metalingus

משתמש רשום
דירוג
3
שלום,
יש ברשותי חלקה במגרש המאושר לבניה, כאשר המגרש בפועל מתחלק בין בעלי קרקעות רבים.
פנו אלי ממשרד עורכי דין ואמרו שהם מבצעים הסכם שיתוף בין בעלי הקרקעות במגרש, ושזו הדרך המומלצת מכיוון שלקבוצה מאוגדת יש יותר כוח בהמשך התהליך.
הם דורשים שכר טרחה של 2%+מעמ משווי הנכס לאחר שיבנה.
לא לגמרי הצלחתי להבין - מה בדיוק אני מקבל בתמורה להצטרפות?
עד כמה נהוג להיכנס להסכם שיתוף במצב כזה? האם שכר הטרחה שביקשו הוגן?
תודה!

שלום,
יש ברשותי חלקה במגרש המאושר לבניה, כאשר המגרש בפועל מתחלק בין בעלי קרקעות רבים.
פנו אלי ממשרד עורכי דין ואמרו שהם מבצעים הסכם שיתוף בין בעלי הקרקעות במגרש, ושזו הדרך המומלצת מכיוון שלקבוצה מאוגדת יש יותר כוח בהמשך התהליך.
לא לגמרי הצלחתי להבין - מה בדיוק אני מקבל בתמורה להצטרפות?
עד כמה נהוג להיכנס להסכם שיתוף במצב כזה? האם שכר הטרחה שביקשו הוגן?
תודה!
חסרים המון נתונים.
מה הזכויות במגרש? האם יש לך אפשרות לבנות ללא הסכם שיתוף? ועוד.
גם לגבי שכר הטרחה - מה הוא כולל בדיוק? עריכת הסכם? ליווי להמשך? התנהלות מול הקבלן?
באופן כללי, בנדל"ן מקובל ששכר הטרחה נגזר משווי הנכס. האם 2 אחוז זה שכ"ט הוגן לא ניתן לדעת בלי לדעת מה בדיוק השירות שאתה מקבל.
בשלב הזה הייתי לוקח עורך דין שידאג לאינטרסים שלי. בתור התחלה לך לפגישת ייעוץ שלא אמורה לעלות הרבה, כדי להבין מה האפשרויות שבפניך.

שום פנים ואופן לא!!!
יש משרדי עורכי דין ה"צדים" ככה את בעלי המגרשים הקטנים, מאגדים אותם וברגע שחתמת איתם אתה כבול להם לנצח, הם יקבלו 2% פלוס מע"מ מהדירות בתום הבנייה גם עם זה יקח 30 שנים (או יותר!)

באם אתה באמת מעוניין לקדם בנייה הדרך הטובה ביותר היא לאתר את שאר בעלי המגרש, להיפגש איתם ולנסות להגיע להסכמות ביחד ואז למנות נציגות או ועד ביחד.
קח בחשבון שזה על גבול הבלתי אפשרי בהנחה ויש הרבה בעלים.

סיפור דומה:

אבא קנה מגרש לפני כ30 שנים עם סיפור שאוטוטו יופשר (ככה העו"ד אמר!), לפני כ10 שנים המגרש הופשר, כשנתיים לאחר מכן אבא מת, קצת לפני מותו באמת התאגדו בעלי רוב בעלי המגרש (עשרות בעלים), בחרו משרד עורך דין מטעמם והתחילו לקדם בנייה. אכן הוציאו היתר אחרי כ5 שנים, בפגישה עם העורך דין במקור הובטח שאוטוטו יהיה בניין, באותו, אני עליתי לדבר אחריהם ואמרתי לכולם שהם חולמים, גם עוד 10 שנים לא יהיה בניין.
נמשיך: עד היום לא חתמו כל בעלי המגרש, נשאר 1 סורר אבל עם אחוז יחסית גדול מהמגרש (לפחות 10%). לא מוכן לחתום כצפוי.
עכשיו אי אפשר להכריח אותו לחתום, רק ללכת לבקש פירוק שיתוף מבית משפט, זה פרט שהעורך דין "שכח" לציין בישיבה המקורית, כמובן שעל פירוק שיתוף גובים שכר טרחה נוסף, זה תהליך של עוד כמה שנים ומה יקרה בסופו? המגרש ימכר למרבה במחיר.

כל אותו הזמן הזה והרבה עוד לפני ההפשרה עורך דין אחר בכלל היה בתמונה וניסה לשכנע את כולם לחתום לו.

בקיצור, דעתי היא שאל תחתום לאיש מבלי להתייעץ עם עורך נדל"ן מטעמך, זוהי שיטה ידועה של עו"ד להבטיח פרנסה בעיקר ליורשים שלהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות האם למכור מגרש או לבנות נדל"ן 60
R השתתפות בהגרלת " דירה בהנחה " לבעל מגרש מינהל נדל"ן 2
O לקנות מגרש שמחובר לחשמל ומים ולבנות עצמאית נדל"ן 45
D ירושת מגרש בקיבוץ מופרט נדל"ן 40
R מס רכישה ברכישת דירה בנוסף על מגרש קיים נדל"ן 10
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
ה תשלום מס על מכירת מגרש נדל"ן 2
D מגרש למכירה מרמ"י עם מס יח"ד גדול מ1 נדל"ן 4
J בהינתן שיש לי מגרש, האם קנית דירה (לא לבנות על המגרש) תחייב במס דירה שניה? נדל"ן 13
4 האם ניתן להפסיד בקניית מגרש? נדל"ן 15
V כמה עולה לבנות בית (קרקע) על מגרש קיים? נדל"ן 26
C יש לנו מגרש בהרחבה של בית חירות שאנחנו רוצים למכור, איך כדאי לפרסם? נדל"ן 2
R רכישת בית עם היתר בניה מאושר להוספת 2 קומות נוספות נדל"ן 14
פ אחת המטרות במינימליזם היא להיות מאושר. האם אתם מאושרים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 91
P מס רכישה דירה יחידה בהינתן קרקע לבניה מיסים 2
M מחויבות לבניה לאחר זכייה במכרז בנה ביתך ברמ׳׳י נדל"ן 0
tomer111 מישהו פה קנה שטח חקלאי שהופשר לבניה? נדל"ן 8
Harvey תמהיל משכנתא לבניה של כ1.5m נדל"ן 17
J השקעה במגרשים לבניה פרטית של רמ״י - איך מתמקצעים בנושא? נדל"ן 33

נושאים דומים

Back
למעלה