אני חדש פה
טומי בן 28 וחצי ממרכז הארץ.
אני קורא פה וממש משכיל. אחלה פורום.
אשמח להתייעץ.אני לאחר תואר ראשון דיי כללי והבנתי באיחור קטן שהגיע הזמן לעשות סדר במצבי הכלכלי.כל חיי תמיד הייתי על מינוסים .
מצבי נכון להיום: עו"ש: 12000
פקדון בבנק: 11000. יש לי עוד כמה חיובים ב 3 החודשים הקרובים באשראי- חובות שלי לביטוח לאומי מתקופת הלימודים ועוד כמה שטויות. לא משהו רציני.
משכורת חודשית ממוצעת באזור ה 5,000. אני בתקופה ביניים כזו של חיפושי עבודה ובנתיים חיי בסדר מהמשכורת הצנועה שלי.
חייב לציין שאין לי שום ידע בתחום שוק ההון בורסה מניות וכו'.
כרגע מכרתי את הרכב ואני גר אצל...
אם היו משלמים לך לפי שעה - היית בוחר לעבוד 24/7? תחת ההנחה הסבירה שהתשובה שלילית, עדיף לעבוד שעות נוספות מלבזבז זמן בהתרוצצות בין מרכולים.
גם כשהשכר גלובלי, רוב האנשים יעדיפו בשעות הפנאי שלהם לעסוק בדברים יותר מהנים... זה נכון שתוכל לחסוך עוד טיפה כסף, אבל זה פשוט לא שווה את הטירחה.
מי יסע לסופר אחר בשביל כמה שקלים? אני מדבר על מוצרים עם חיי מדף. במקרה שלי רוב התזונה מבוססת על דגנים וקטניות ובין יוני לאוגוסט יש עליהם מבצעים מטורפים משום מה וזו התקופה שאני קונה כמות לכל השנה! אפילו לא תופס מקום במקרר..
מי יסע לסופר אחר בשביל כמה שקלים? אני מדבר על מוצרים עם חיי מדף. במקרה שלי רוב התזונה מבוססת על דגנים וקטניות ובין יוני לאוגוסט יש עליהם מבצעים מטורפים משום מה וזו התקופה שאני קונה כמות לכל השנה! אפילו לא תופס מקום במקרר..
ומה עם כל אלו שהתזונה שלהם מתבססת גם על פירות, ירקות, מוצרי בשר וחלב?
איפשהו זה בוודאות תופס מקום... מחוץ למקרר קרה לי יותר מפעם אחת שהתפתחו תולעים ומעופפים, גם בתוך שקיות סגורות (כנראה היו ביצים שבקעו). לא רואה שום הגיון לקנות מוצרי מזון לשנה שלמה.