• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קורסים לנשים בנושא השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא YESHmiYESH
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ה, למה נשים צריכות להרוויח כבוד בכלל, צריך לכבד כל אחד בצורה שווה בלי קשר למין או למגדר שלו.
מחקרים רבים מראים שבנושאים שנחשבים "גבריים" כמו מתימטיקה, תכנות או השקעות (ולראיה גם הרוב הגברי בפורום הזה) נשים מצליחות ולומדות הרבה יותר כשהן לומדות עם נשים בלבד. הן שואלות יותר שאלות, משתתפות יותר בדיונים, פחות קוטעים אותן באמצע ומרגישות יותר בטוחות ופתוחות ללמוד. במשך עשרות שנים היה נהוג שהגבר מטפל בפרנסה וענייני הכסף והאישה מתעסקת בענייני הבית. לנשים מבוגרות יותר, כאלו שהיו עקרות בית, או שהאמהות שלהן היו עקרות בית ולא ניסו ולא נגעו בנושא הזה מעולם, יש חששות וחסמים שעברו מדורות קודמים

וגם כי ככה זה... זה תופס לכולם... ובהרבה סיטואציות חברתיות...
את לא מכירה את זה שאת במקום עבודה חדש וצריכה "להוכיח את עצמך"? או ילד חדש בכיתה? או ילדים בכיתה חדשה, במעבר מבית ספר יסודי לחטיבה?

את לא מכירה את זה שאת במקום עבודה חדש וצריכה "להוכיח את עצמך"?
לא על זה אני מדברת.
למה אישה ואיש שמגיעים לאותו המקום - האישה צריכה להוכיח את עצמה יותר?

לא על זה אני מדברת.
למה אישה ואיש שמגיעים לאותו המקום - האישה צריכה להוכיח את עצמה יותר?
dont accept your premise
ובוודאי שהיא שגויה בהכללה...

אתה הרי יודע וצודק, ואני סתם אישה בכיינית וקורבנית.
בחייך. אני מזלזל באנשים ללא קשר למינם.

תרשי לי לברוח מהדיון, גם כי עמדותינו ידועות, וגם כי התרחקנו מנושא האשכול.

@נולי

@האופטימית
אתן לא מעדיפות להיות (בלימודים או עבודה) בקבוצה הטרוגנית? עם אנשים שחושבים שונה ומאתגרים אתכן?

האמת, גם יותר קל לי למצוא למי להתחבר בקבוצה הטרוגנית...

אגב,
גברים לומדים לכבד נשים בסיטואציות כאלה, כשהם נתקלים בנשים יותר חכמות מהם...

אתה יוצא מנקודת הנחה שאם אני אלך לקורס רגיל לשוק ההון הקבוצה הזו תהיה הטרוגנית? הלכתי ללא מעט ערבי מבוא לשוק ההון, תמיד היינו אני ועוד 2-3 נשים בכיתה מלאה של גברים (כולל המרצה שהיה גם גבר מן הסתם), כך שקבוצה הטרוגנית זה לא ממש, ואם יש לי אופציה לבחור להיות עם הרוב במקום המיעוט למה לא? נכון גברים חושבים אחרת והם ללא ספק מאתגרים אותנו אבל אני עובדת בהייטק בחברה בה החלוקה בין גברים לנשים בחברה שלי היא 79% ל-21%, כך שאני באמת לא חושבת שחסר לי ההטרוגניות הזו ביום יום.

זה לא שאני אומרת שצריך לעשות את ההפרדה הזו בכל תחום, היא בכלל לא רלוונטית לחומר הלימוד עצמו. אני פשוט חושבת שיש מקום בתחומים שנחשבים "גבריים" לתת לנשים שרוצות לכך את האופציה ללמוד עם נשים בלבד מאוד מעודד ומקל על הכניסה של נשים לתחום הזה. עובדה שיש לא מעט מנחות שמעבירות קורס אחרי קורס לנשים בלבד ומתפרנסות מצויין מכך, כך שיש לזה קהל. אולי בעתיד, כשיהיו יותר נשים משקיעות, יותר מנהלות קרנות גידור, יותר אנליסטיות, יותר יועצות השקעות וכדומה, הצורך הזה והקורסים האלו ייעלמו כי התחום לא ייחשב לגברי או נשי אלא ניטרלי כמו להיות סופר למשל.

ולגבי ההערה שגברים לומדים לכבד נשים שהם חכמות מהם, אני אומר שאפשר גם לכבד גם אישה שחכמה כמוך או אפילו פחות ממך. כמו שאנחנו הנשים ואתם מכבדים גברים אחרים גם בלי להריץ מבחן IQ קודם =)

יש חשיבות לקורסים וקבוצות לנשים. אני עוסקת בתחום הזה כבר אי אלו שנים, לרוב ללא תמורה, כעיסוק צדדי שבא מהלב. הסיבה היא סיפור חיי,המפורט בחלקו בנועזת. אנסה קצת לצאת מהסיפור הפרטי, לאיזושהי הכללה. נשים מבלי לנתח למה, עוסקות פחות במקצועות ריאלים ובפיננסים. ויש לכך תימוכין במספיק מחקרים. מה גרם לכך ברמת החינוך, פחות מעניין אותי, מה שמכאיב לי זה לא לראות את חוסר האונים הנשי במצביי קיצון, כמו גירושין, אלמנות, רווקות מאוחרת, חד הוריות, מחלה וכן הלאה. לעיתים מדובר בהתרסקות כלכלית. אם ההשכלה הפיננסית של האוכלוסיה בישראל בכללותה לוקה בחסר, ההשכלה הפיננסית בישראל בקרב נשים, חמור פי שתיים. זו עובדה, שוב אותי לא מעניין כרגע למה. ולכן בעייני נושא החינוך למבוגרים, צריך להיות מפולח על פי ג'נדר לפחות במבואות (לנדל"ן, לשוק ההון, ליצירת הכנסה מהאינטרנט), בגלל חוסר הידע, בגלל רגשיי הנחיתות, בגלל הפחד וחוסר הביטחון, בגלל שבסופו של יום, נשים מודרות באשמתן או שלא באשמתן מהזירה הפיננסית. על מנת לקרב אותן לעולם הכלכלי, צריך לעשות זאת בצעדיי תינוק, דרך נושאים הקרובים לליבן, כמו להזכר שלהתמקח בשוק על קילו עגבניות זה משהו שהן יודעות לעשות מצוין. כמו שלקונן ולהשביח בית זו יכולת שלנשים רבות יש אותה בטבעי, כמו ששמרנות פיננסית, בשוק ההון למשל, זו תכונה נשית כמעט אינסטנקטיבית. נשים מונחות יותר דרך הרגש, הצד הטכני והשכלי מגיע אחר כך. ברמה האישית יש לציין אני נהנת מהיותי אישה, זה קלף מפתיע בעולם של גברים.

בתחום הנדל"ן, מבלי לעשות הכללה, לנשים יש יתרון בזכות התכונה שכאשר הן רוצות משהו, הן משיגות אותו, הן יותר לוחמניות, משיגות תוצאות, לאורך השנים מצאתי את עצמי פועל יותר מול מתווכות ומנהלות נכסים, הן יותר נשכניות, לא מוותרות.
יתכן שבשוק ההון זה שונה.

יש חשיבות לקורסים וקבוצות לנשים. אני עוסקת בתחום הזה כבר אי אלו שנים, לרוב ללא תמורה, כעיסוק צדדי שבא מהלב. הסיבה היא סיפור חיי,המפורט בחלקו בנועזת. אנסה קצת לצאת מהסיפור הפרטי, לאיזושהי הכללה. נשים מבלי לנתח למה, עוסקות פחות במקצועות ריאלים ובפיננסים. ויש לכך תימוכין במספיק מחקרים. מה גרם לכך ברמת החינוך, פחות מעניין אותי, מה שמכאיב לי זה לא לראות את חוסר האונים הנשי במצביי קיצון, כמו גירושין, אלמנות, רווקות מאוחרת, חד הוריות, מחלה וכן הלאה. לעיתים מדובר בהתרסקות כלכלית. אם ההשכלה הפיננסית של האוכלוסיה בישראל בכללותה לוקה בחסר, ההשכלה הפיננסית בישראל בקרב נשים, חמור פי שתיים. זו עובדה, שוב אותי לא מעניין כרגע למה. ולכן בעייני נושא החינוך למבוגרים, צריך להיות מפולח על פי ג'נדר לפחות במבואות (לנדל"ן, לשוק ההון, ליצירת הכנסה מהאינטרנט), בגלל חוסר הידע, בגלל רגשיי הנחיתות, בגלל הפחד וחוסר הביטחון, בגלל שבסופו של יום, נשים מודרות באשמתן או שלא באשמתן מהזירה הפיננסית. על מנת לקרב אותן לעולם הכלכלי, צריך לעשות זאת בצעדיי תינוק, דרך נושאים הקרובים לליבן, כמו להזכר שלהתמקח בשוק על קילו עגבניות זה משהו שהן יודעות לעשות מצוין. כמו שלקונן ולהשביח בית זו יכולת שלנשים רבות יש אותה בטבעי, כמו ששמרנות פיננסית, בשוק ההון למשל, זו תכונה נשית כמעט אינסטנקטיבית. נשים מונחות יותר דרך הרגש, הצד הטכני והשכלי מגיע אחר כך. ברמה האישית יש לציין אני נהנת מהיותי אישה, זה קלף מפתיע בעולם של גברים.
כן, בדיוק בדיוק זה.
ועוד לא דיברנו על משברים גופניים של שנים שבדיוק מתאוששת מאחד כזה. זה כל כך נכון מה שאת אומרת, שלקחתי על עצמי לא משנה כמה מעט אני יודעת מה שאני מבינה להעביר לנשים אחרות.
כך נהגתי ביחס לחיסכון לכל ילד . נמצאת בחברה (קיבוץ) שאף אחת לא ידעה בכלל שיש כזה דבר, (ולגברים בכלל לא איכפת). בגלל ההסברים שלי, כמה מהן אכן עשו את הצעד והחליטו. אבל לרוב המשפחות שמסביב, המדינה תסדר את זה בהגרלה. (וכן פניתי לבעלי תפקיד, אבל לא ברור אם זה בכלל ילך לאנשהו)
תודה על תמיכתך.
פניתי אליך גם בפרטי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן, בדיוק בדיוק זה.
ועוד לא דיברנו על משברים גופניים של שנים שבדיוק מתאוששת מאחד כזה. זה כל כך נכון מה שאת אומרת, שלקחתי על עצמי לא משנה כמה מעט אני יודעת מה שאני מבינה להעביר לנשים אחרות.
כך נהגתי ביחס לחיסכון לכל ילד . נמצאת בחברה (קיבוץ) שאף אחת לא ידעה בכלל שיש כזה דבר, (ולגברים בכלל לא איכפת). בגלל ההסברים שלי, כמה מהן אכן עשו את הצעד והחליטו. אבל לרוב המשפחות שמסביב, המדינה תסדר את זה בהגרלה. (וכן פניתי לבעלי תפקיד, אבל לא ברור אם זה בכלל ילך לאנשהו)
תודה על תמיכתך.
פניתי אליך גם בפרטי.
ישנו ספר מדהים שנקרא "ההזמנה" שמזמין להתמודדות נשית לאו דווקא כלכלית, אחריי משבר גופני. מומלץ ביותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ס כמה קורסים בסמסטר באוניברסיטה הפתוחה? התפתחות אישית 3
M המלצות לספרים/קורסים אינטרנטיים/הרצאות על ניהול משא ומתן? התפתחות אישית 3
A האם בטוח לתת פרטי אשראי לאתר שמוכר קורסים? (פרטים בהודעה) צרכנות פיננסית 6
הסיני קורסים לשוק ההון שוק ההון 10
V קורסים בתואר במדעי המחשב התפתחות אישית 23
א קורסים בנדלן, נדל"ן 3
ס הייטק קורסים עובד? התפתחות אישית 7
Tim_Duncan הכרה של קורסים מאוניברסיטאות גדולות בפתוחה התפתחות אישית 4
F יש עתיד עם קורסים ? התלבטות התפתחות אישית 10
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
F הנדסאי תוכנה vs קורסים בתכנות פוסטים מאיכות נמוכה 2
N התלבטות בין קורסים של פיתוח תוכנה התפתחות אישית 12
ס קורסים ראשונים במדעי המחשב התפתחות אישית 30
ש ספרים ופורומים בנדל"ן שחוסכים קורסים וליווי נדל"ן 81
ח יצירת קורסים אונליין התפתחות אישית 12
S קורסים בתחום הנדלן. התפתחות אישית 17
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
L "אל תצא כשהשווקים קורסים" - האומנם?! שוק ההון 3
צ קורסים מומלצים בנושאים כלכליים התפתחות אישית 18
2028_שנת_פרישה מחפש קורסים שווים ב-Udemy! התפתחות אישית 8
2028_שנת_פרישה מחפש קורסים טובים ומומלצים ב-Udemy! התפתחות אישית 1
Yuvalbuz3 קורסים בudemy התפתחות אישית 3
ה קורסים קצרים (עד 3 חודשים) שישדרגו משכורת התפתחות אישית 20
Gentlemen קורסים באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 4
unrealx קורסים בנדל"ן נדל"ן 1
ש קורסים ברשת התפתחות אישית 1
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
ה קורסים לקידום מקצועי יומני מסע אישיים 2
Smile קורסים/סדנאות חינמים - יש אתר/ קבוצה בפייסבוק לזה? אוף טופיק 2
Y קורסים ומקורות לימוד למתחילים התפתחות אישית 6
doc29 קורסים אונליין ללימוד עצמי של מגוון נושאים במדעים התפתחות אישית 13
L קורס מנעולנות, האם יש לנשים מקום? בעקבות פרסומות בפייסבוק אוף טופיק 15
Body Solid בשנת 2037 גיל הפרישה עשוי להגיע ל-72 לגברים ו-70 לנשים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 63
c881 למתכנתות/ כותבות קוד... כן, הפניה היא לנשים בלבד. אוף טופיק 33
הסולידית איך "להגיע" לנשים צעירות (16-20)? אוף טופיק 105
שרון שאלה לנשים שכאן התפתחות אישית 113
chen15 מפגשי העצמה לנשים, מאותגרות כלכלית התפתחות אישית 48
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
ל מחקר בנושא סנטימנט והחלטות משקיעים במערכה הנוכחית - "שאגת הארי". שוק ההון 0
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
koko85 מחפש ספריים קלאסים באנגלית בנושא כלכלה ושוק ההון לקרוא מאז שנות ה70 שאתם ממליצים עליהם צרכנות פיננסית 1
M התייעצות בנושא תמהיל משכנתא נדל"ן 14
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה