• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קורסים לנשים בנושא השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא YESHmiYESH
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מציעה להתחיל פה
http://www.hasolidit.com/איך-להשקיע-בבורסה-מדריך-למתחילים
ואם יש לך שאלות כלשהן, גם כאלו שנראות לך טריויאליות, את מוזמנת לשאול כאן, וגם בפרטי , אם את מעדיפה.
זה בהחלט לא מסובך במיוחד.
כמובן שאם רוצים, אפשר להפוך כל נושא לסינית.

חה חה , נכוווווןןןןןן!!!!
תודה על ההזמנה, מרגיש לעניין :)

יש המון קורסים כאלה. תהיתי זמן רב מדוע הם קיימים. חושדת שתכליתם העיקרית היא ליצור (ולמלא) נישה מלאכותית, ולהעשיר את כיסיהן של מי שמעבירות את אותם קורסים. לשלם על משהו שאפשר להשיג בחינם -- ומידע, בכלל זה -- שקול לחוסר יעילות.

נערך לאחרונה ב:
קוראת בעניין רב, מאוד מעניין. תודה
רק שיהיה לך ברור שזה חרטא... השקעות הן לחלוטין יוניסקס... ההבדל בין משקיעים אינדבידואלים, הוא הרבה יותר גדול מההבדל בין המינים בהתנהלות כלכלית.

מה שהיא עושה נקרא בידול עיסקי. היא מצאה נתח שוק שאפשר לשפר את החדירה עליו (מכל מיני סיבות) ומנסה למתג את עצמה עבורן.

אל תיפלי למלכודת ההתקרבנות... אין שום דבר, ואף אחד, שיכול למנוע ממך מלהצליח בתחום הזה.

יש המון קורסים כאלה. תהיתי זמן רב מדוע הם קיימים. חושדת שתכליתם העיקרית היא ליצור (ולמלא) נישה מלאכותית, ולהעשיר את כיסיהן של מי שמעבירות את אותם קורסים. לשלם על משהו שאפשר להשיג בחינם -- ומידע, בכלל זה -- שקול לחוסר יעילות.
בלי קשר לקורסים שמופנים למין מסויים.

המידע שמקבלים בקורסי השקעות, בד"כ מוכוון לצורות השקעה יותר ספקולטיביים, ושמייצרת יותר עמלות. וגרוע מכך, המידע שמקבלים שם הוא נחות לעומת מה שאפשר לקבל בקלות בחינם באינטרנט.

בקורסי השקעות לא מסבירים על שוק יעיל, ועל Random walk , ולא מתעמקים בהשקעות ערך.

מצד שני, מקבלים המון מידע תכלס, דחוס ומהר...

השאלה היא כמה מאמץ משקיעים כדי להשיג אותו.
אכן, וישנם שמשלמים על לימודים שלא מתאימים להם (לא כולם בנויים למספרים), אז תמיד עדיף להתחיל עם מה שעולה פחות או חינם ואז לדגום את רמת ההתאמה לנושא

מה שהיא עושה נקרא בידול עיסקי. היא מצאה נתח שוק שאפשר לשפר את החדירה עליו (מכל מיני סיבות) ומנסה למתג את עצמה עבורן.

אל תיפלי למלכודת ההתקרבנות... אין שום דבר, ואף אחד, שיכול למנוע ממך מלהצליח בתחום הזה.

מבלבל. מי זאת "היא" ?

ראשית תודה על העריכה :)
לא כדי להסביר ולא כדי לשכנע. והרי לא התבקש הדבר. אלא במרומז. זאת אומרת לא הבנת מדוע קמה התופעה, ואז ענית לעצמך בכל זאת.

רק לתאר משהו:
אני אדם רגיל. כמעט. ב30 שנים האחרונות היתי עסוקה בלהקים קיבוץ מ0. די הצלחתי. וברגע מסוים כאשר אנוכי 52, קלטתי. אני בעצם ברחוב. זה היה משול להארה. הארה כלכלית :).
למה אומרת
הרזה לא מבין את השמן והשבע את הרעב. כאשר בגיל הזה אני, ללא פנסיה, ללא שום חיסכון, עם ילדה שאין לי עבורה כמעט כלום בעתיד, מסתכלת על סופרמרקט המידעים, בלי שיש לי בעצם זמן, כן?, ממשיכה, עם הקומפלקציה השכלית האישית, טיפול בילדה, תהליך החלמה, אז זה לא שיש מישהו שם שלוקח אותי ביד ואומר לי בואי תקראי כאן וכאן. מזווית הראיה של מי שצולל לתוך הנושא הזה לראשונה בחייו, ההצפה היא לא אנושית.
כאשר שום דבר לא באמת מזמין. השפה היא שפה גברית במובן, שהיא נקיה מילדים שצריך להשכיב, בין אם את אשת איש או הורה עצמאית, עניינים עם המורה, מיחושים, תחזוקה של בית ובכלל דברים הקשורים לקשיי יום יום של א ש ה . שפה נקיה מהתחשבות בשעה של היום, ותנודות של המחזור הנשי. שפה נקיה מהכרה בהבדלים בפעולה שונה של המוחות האלה.
מחקרים הוכיחו למשל,,,, לא משנה, פשוט אפשר לראות את ההרצאה לקראת צאת ספר VAGINA: A NEW BIOGRAPHY (קשור לחקר המוח, אגב).
אז ממש שמחה לא להתנצל יותר על כך שאישית מרגישה ויודעת שחושבת אחרת. לגמרי.
לכן, מנסה, מגששת. למצוא מקום קצת יותר מרופד עבורי. שוב אישית. ויכול להיות שאין דבר כזה. אבל צריך להתחיל.

מקווה שהדברים סבירים.

@YESHmiYESH אהבתי מאוד את הגישה שלך, וסקרנית בנוגע להקמת הקיבוץ..
אם תרצי להרחיב.

רק שיהיה לך ברור שזה חרטא... השקעות הן לחלוטין יוניסקס... ההבדל בין משקיעים אינדבידואלים, הוא הרבה יותר גדול מההבדל בין המינים בהתנהלות כלכלית.

השקעות הן בהחלט יוניסקס אבל לימודים לא תמיד לא.
מחקרים רבים מראים שבנושאים שנחשבים "גבריים" כמו מתימטיקה, תכנות או השקעות (ולראיה גם הרוב הגברי בפורום הזה) נשים מצליחות ולומדות הרבה יותר כשהן לומדות עם נשים בלבד. הן שואלות יותר שאלות, משתתפות יותר בדיונים, פחות קוטעים אותן באמצע ומרגישות יותר בטוחות ופתוחות ללמוד. במשך עשרות שנים היה נהוג שהגבר מטפל בפרנסה וענייני הכסף והאישה מתעסקת בענייני הבית. לנשים מבוגרות יותר, כאלו שהיו עקרות בית, או שהאמהות שלהן היו עקרות בית ולא ניסו ולא נגעו בנושא הזה מעולם, יש חששות וחסמים שעברו מדורות קודמים וקורסים שהם יוניסקס או כלליים לא בהכרח מתייחסים למקום הזה או של אישה שצריכה לדאוג לכל העולם (ילדים, הורים, בן זוג) ובסוף היא זאת שחיה יותר וצריכה גם לקחת את זה בחשבון.

אני ממש לא חושבת שהקורסים האלה הם סתם, זה עושה אווירה אחרת ללמוד רק עם נשים. אני אישית הלכתי לקורס כזה ומאוד התחברתי. אמנם הלכתי בעיקר בגלל שאני עובדת בהייטק וחשבתי שיהיה נחמד להיות בהרצאה שבה אני לא האישה היחידה לשם שינוי אבל בהחלט מאוד התחברתי. מאמינה שהייתי לומדת גם אם הייתי הולכת לקורס רגיל בו נשים בודדות (כך לפחות היה בערבי המבוא) אבל אני חושבת שהפקתי יותר מהקורס ככה. ניסיתי ללמוד לבד, לקרוא, אבל הכל היה תיאורטי והיה חסר לי ליווי מעשי כדי להתחיל את ההשקעות בפועל, וכן אולי קצת רציתי שיאכילו אותי בכפית ויתנו לי את החומר במקום שאלך ואנסה לדלות מידע פרקטי מהצפת המידע.

בקיצור, @YESHmiYESH את ממש לא לבד =)

השקעות הן בהחלט יוניסקס אבל לימודים לא תמיד לא.
מחקרים רבים מראים שבנושאים שנחשבים "גבריים" כמו מתימטיקה, תכנות או השקעות (ולראיה גם הרוב הגברי בפורום הזה) נשים מצליחות ולומדות הרבה יותר כשהן לומדות עם נשים בלבד. הן שואלות יותר שאלות, משתתפות יותר בדיונים, פחות קוטעים אותן באמצע ומרגישות יותר בטוחות ופתוחות ללמוד. במשך עשרות שנים היה נהוג שהגבר מטפל בפרנסה וענייני הכסף והאישה מתעסקת בענייני הבית. לנשים מבוגרות יותר, כאלו שהיו עקרות בית, או שהאמהות שלהן היו עקרות בית ולא ניסו ולא נגעו בנושא הזה מעולם, יש חששות וחסמים שעברו מדורות קודמים וקורסים שהם יוניסקס או כלליים לא בהכרח מתייחסים למקום הזה או של אישה שצריכה לדאוג לכל העולם (ילדים, הורים, בן זוג) ובסוף היא זאת שחיה יותר וצריכה גם לקחת את זה בחשבון.

אני ממש לא חושבת שהקורסים האלה הם סתם, זה עושה אווירה אחרת ללמוד רק עם נשים. אני אישית הלכתי לקורס כזה ומאוד התחברתי. אמנם הלכתי בעיקר בגלל שאני עובדת בהייטק וחשבתי שיהיה נחמד להיות בהרצאה שבה אני לא האישה היחידה לשם שינוי אבל בהחלט מאוד התחברתי. מאמינה שהייתי לומדת גם אם הייתי הולכת לקורס רגיל בו נשים בודדות (כך לפחות היה בערבי המבוא) אבל אני חושבת שהפקתי יותר מהקורס ככה. ניסיתי ללמוד לבד, לקרוא, אבל הכל היה תיאורטי והיה חסר לי ליווי מעשי כדי להתחיל את ההשקעות בפועל, וכן אולי קצת רציתי שיאכילו אותי בכפית ויתנו לי את החומר במקום שאלך ואנסה לדלות מידע פרקטי מהצפת המידע.

בקיצור, @YESHmiYESH את ממש לא לבד =)
אז בעצם... את בעד חינוך נפרד ;)

את בעד חינוך נפרד
מרשה לעצמי לענות למרות שלא שאלת אותי.
גברים לא מבינים כמה הם מאיימים על נשים בהתנהגות שנתפסת אצלם בנאלית.
הפתרון הוא לא חינוך נפרד, אלא חינוך מחדש לכל המינים. צריך לנסוך ביטחון בנשים מצד אחד, ולהוריד לאדמה גברים שחושבים שבזכות מה שיש להם בין הרגליים הם טובים יותר.

@YESHmiYESH לדעתי יהיה נחמד אם תרחיבי בפומבי, אני בטוחה שאני לא היחידה שתתעניין.
בכל מקרה, הודעות פרטיות אפשר לשלוח דרך המעטפה הקטנה שמופיעה למעלה משמאל.

חינוך מחדש לכל המינים.
האמת שהתגובה שלי הייתה בעיקר טרולינג כמו שאני מתאר לעצמי שהבנת.
אבל לא תארתי לעצמי דווקא בפורום הזה לשמוע הצעה ל-"חינוך מחדש" :'(
מפחיד

ואו זה ממש היה נשמע ברצינות.
בואו נגיד שלגבי התוצאה, אני הייתי רצינית, גברים באמת צריכים להתחיל להתאפס על עצמם..
תראה את התגובה של דוג בתחילת השרשור, ואני נתקלת בזה ביום יום כל הזמן.
וגם בהחלט צריך לנסוך בטחון בנשים שעדיין מתביישות לעסוק ולשאול שאלות בנושאים "גבריים".
האם זה צריך להיות באופן ממוסד, כמובן שלא. אבל זה עדיין צריך להתרחש לדעתי, ואני פה לתמיכה רוחנית בכל אישה בנושא הזה.

@נולי
זה לא יקרה בקבוצות סגורות.

גברים, ובתכלס גם נשים, לומדים את זה דרך aggression training (יש מושג אחר נראה לי). זה מה שקורה אם תיקחי ילד אלים לגן של ילדים שלא. או להפך, ילד שגדל בבית לגן הטרוגני רגיל. וככה ילדים לומדים על יחסי כוחות בקבוצה.

מצד שני, בכלל לא בטוח שזה משנה... להפגין שאתה הכי חכם ואסרטיבי, לא הופך אותך לכזה....

@האופטימית
אתן לא מעדיפות להיות (בלימודים או עבודה) בקבוצה הטרוגנית? עם אנשים שחושבים שונה ומאתגרים אתכן?

האמת, גם יותר קל לי למצוא למי להתחבר בקבוצה הטרוגנית...

אגב,
גברים לומדים לכבד נשים בסיטואציות כאלה, כשהם נתקלים בנשים יותר חכמות מהם...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גברים לומדים לכבד נשים בסיטואציות כאלה, כשהם נתקלים בנשים יותר חכמות מהם...
זאת בדיוק הבעייה, שהכבוד הוא לא מובנה, למה נשים צריכות להרוויח כבוד בכלל, צריך לכבד כל אחד בצורה שווה בלי קשר למין או למגדר שלו.

באופן אישי, אני תמיד הסתדרתי בחברה גברית (עד גיל מסויים אפילו הסתדרתי יותר עם גברים מנשים) ואפילו קצת אימצתי לעצמי השקפת עולם גברים שרואה בנשים שזקוקות לתמיכה "בכיניות".. אבל עכשיו שאני פחות צעירה ויפה, ומאוד נשואה, אני רואה דברים אחרים פתאום, וזה צורם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ס כמה קורסים בסמסטר באוניברסיטה הפתוחה? התפתחות אישית 3
M המלצות לספרים/קורסים אינטרנטיים/הרצאות על ניהול משא ומתן? התפתחות אישית 3
A האם בטוח לתת פרטי אשראי לאתר שמוכר קורסים? (פרטים בהודעה) צרכנות פיננסית 6
הסיני קורסים לשוק ההון שוק ההון 10
V קורסים בתואר במדעי המחשב התפתחות אישית 23
א קורסים בנדלן, נדל"ן 3
ס הייטק קורסים עובד? התפתחות אישית 7
Tim_Duncan הכרה של קורסים מאוניברסיטאות גדולות בפתוחה התפתחות אישית 4
F יש עתיד עם קורסים ? התלבטות התפתחות אישית 10
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
F הנדסאי תוכנה vs קורסים בתכנות פוסטים מאיכות נמוכה 2
N התלבטות בין קורסים של פיתוח תוכנה התפתחות אישית 12
ס קורסים ראשונים במדעי המחשב התפתחות אישית 30
ש ספרים ופורומים בנדל"ן שחוסכים קורסים וליווי נדל"ן 81
ח יצירת קורסים אונליין התפתחות אישית 12
S קורסים בתחום הנדלן. התפתחות אישית 17
הסולידית נא לא לנצל את הבמה הזו כדי לפרסם כאן קורסים! התפתחות אישית 0
L "אל תצא כשהשווקים קורסים" - האומנם?! שוק ההון 3
צ קורסים מומלצים בנושאים כלכליים התפתחות אישית 18
2028_שנת_פרישה מחפש קורסים שווים ב-Udemy! התפתחות אישית 8
2028_שנת_פרישה מחפש קורסים טובים ומומלצים ב-Udemy! התפתחות אישית 1
Yuvalbuz3 קורסים בudemy התפתחות אישית 3
ה קורסים קצרים (עד 3 חודשים) שישדרגו משכורת התפתחות אישית 20
Gentlemen קורסים באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 4
unrealx קורסים בנדל"ן נדל"ן 1
ש קורסים ברשת התפתחות אישית 1
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
ה קורסים לקידום מקצועי יומני מסע אישיים 2
Smile קורסים/סדנאות חינמים - יש אתר/ קבוצה בפייסבוק לזה? אוף טופיק 2
Y קורסים ומקורות לימוד למתחילים התפתחות אישית 6
doc29 קורסים אונליין ללימוד עצמי של מגוון נושאים במדעים התפתחות אישית 13
L קורס מנעולנות, האם יש לנשים מקום? בעקבות פרסומות בפייסבוק אוף טופיק 15
Body Solid בשנת 2037 גיל הפרישה עשוי להגיע ל-72 לגברים ו-70 לנשים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 63
c881 למתכנתות/ כותבות קוד... כן, הפניה היא לנשים בלבד. אוף טופיק 33
הסולידית איך "להגיע" לנשים צעירות (16-20)? אוף טופיק 105
שרון שאלה לנשים שכאן התפתחות אישית 113
chen15 מפגשי העצמה לנשים, מאותגרות כלכלית התפתחות אישית 48
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
ל מחקר בנושא סנטימנט והחלטות משקיעים במערכה הנוכחית - "שאגת הארי". שוק ההון 0
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
koko85 מחפש ספריים קלאסים באנגלית בנושא כלכלה ושוק ההון לקרוא מאז שנות ה70 שאתם ממליצים עליהם צרכנות פיננסית 1
M התייעצות בנושא תמהיל משכנתא נדל"ן 14
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה