תודה על השיתוף ואני רואה את הרצון שלך לעזור ומעריך אותו ממש, גם מצטער לשמוע שחווית דבר כזה נשמע סיוט נוראילעת פרישה יש יתרון פסיכולוגי וכלכלי משמעותי לקצבה יציבה שנכנסת על אוטומט, על פני ניהול משיכות חודשיות מתיק ממוסה.
לעניין ייפוי כוח מתמשך, הוא כלי חשוב בתיאוריה, אבל במציאות מול המערכת הבנקאית הוא מתרסק על קיר בטון. היכולת של מיופה כוח לפעול בבית השקעות, לממש ניירות ערך, ולהזרים כספים מחשבון המסחר לחשבון הבנק, היכולת הזאת מוטלת בספק כבד, או לכל הפחות כרוכה במלחמת התשה בירוקרטית בלתי נגמרת. הבנקים מקשים מאוד על פעולות כאלה, דורשים ניסוחים פרטניים מראש, מערימים קשיים על העברות כספים.
קצבה פנסיונית שנכנסת על אוטומט לחשבון הבנק מדי חודש עוקפת את כל המוקשים האלה. אף פקיד בנק לא חוסם משכורת/קצבה שוטפת שמגיעה מקרן פנסיה. תיק עצמאי אולי חוסך שברירי אחוזים בדמי ניהול, אבל ברגע האמת הוא עלול להתברר כמלכודת נזילות וסיוט ניהולי.
חשוב לי להדגיש שאני לא יועץ פנסיוני או מתכנן פרישה. סה"כ מדבר מניסיון משפחתי.
הדבר האחרון שאני רוצה שיקרה זה להגיע למצב שהכסף של אבא (או אמא, אחים ובכללי משפחה ואנשים אהובים) תקוע בזמן שהוא צריך אותו
חושב שחכם יותר לשבת רגע עם אבא, ולראות שנייה מה הוא יעדיף
יכול להיות שהוא ירצה לחיות את חייו בפשטות בפרישה, לא לשחוק את עצמו בשנים האחרונות בעבודה ולוותר על עניין הירושה (מבאס אבל זכותו)
ואם הוא כן מעוניין, להבין במה זה כרוך (המשך עבודה ושמירה על שיעור חיסכון גבוה) ולא בהכרח עכשיו אבל לדעת להיערך לזה בהתאם בעזרת עו״ד או איש מקצוע שייתן את הניסוחים המדוייקים כדי למנוע כמה שיותר בלתמים