daat99
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 18/3/15
- הודעות
- 6,316
- דירוג
- 6,286
כאן אנחנו חוזרים שוב להשוות תפוזים לתפוחים.אבל בעצם מדובר בבחירה ידנית של מניות על פי פרמטרים מסוימים שלפי כול המחקרים לא עובדת לגופי ההשקעות הגדולים ועתירי הממון ובטח לא למשקיע "הקטן".
בוא ונחזור רגע למחקרים לצורך דיוק ההשוואות.
המחקרים אומרים דבר מאוד פשוט:
קרן מנוהלת שמשקיעה 100% במניות שנבחרות ידנית צפויה להשיג ללקוח תשואה כוללת מתחת לתשואת מדד הייחוס אחרי קיזוז דמי ניהול לאורך זמן.
בוא ונשים לב ל-3 פרמטרים שהמחקר הציג:
1. השקעה של 100% במניות! - המחקרים לא בדקו תיקים משולבים כגון הארי בראון או 50/50 אג"ח/מניות.
2. מדברים על תשואה כוללת בלבד ומתעלמים מהיכולת למשוך משכורת מהתיק.
3. מקזזים דמי ניהול של הקרנות מהתשואה שהן צברו - לרוב דמי הניהול של הקרנות המנוהלות נעים בין 2% ל-4%.
נקודות למחשבה:
1. מי שמשקיע במניות דיבידנד לרוב משקיע ב-100% מניות (כמו שאני עושה למשל) אבל מי שרוכש מדדים לא מסוגל להחזיק תיק של 100% מדדי מניות בלי מרכיבים מאזנים כגון: אג"ח, זהב, מזומן וכדומה.
2. מי שבוחר להשקיע במניות דיבידנד לא עושה זאת בשביל לקבל את התשואה הכוללת הכי גבוהה אלא בשביל לקבל משכורת יציבה וגדלה גם במהלך משברים והשקעה במדדים רחבים לא מסוגלת לייצר משכורת יציבה במהלך משברים - קל וחומר משכורת שגדלה.
3. אם אתה רוכש מניות פרטנית אז אתה לא משלם דמי ניהול - אפילו לא את דמי הניהול של הקרן המחקה שאתה רוצה לרכוש כך שמנקודת הזינוק אתה כבר מרוויח לכל הפחות את דמי הניהול שלא שילמת מול המשקיע עוקב המדדים שתמיד ירוויח פחות מהמדד (לפי דמי הניהול שלו ועלויות המסחר שלו).
מכיוון שהמטרה הבסיסית של האנשים שבוחרים להשקיע במניות דיבידנד היא קבלת תזרים מזומנים יציב גם במהלך משברים ולא השגת התשואה הכוללת הגבוהה ביותר (שאתה לא יכול לממש כשאתה צריך לשלם חשבונות שוטפים כי הבורסה התרסקה) אז העובדה שיש אסטרטגיה אחרת שאולי יכולה להשיג תשואה כוללת גבוהה יותר אבל לא משיגה את המטרה המרכזית שלנו בהשקעה אינה רלוונטית.
השאלה שאתה צריך לענות עליה בשביל להשוות תפוזים לתפוזים (או תפוחים לתפוחים) היא האם תיק שמשלב מדד מניות רחב עם רכיב ממתן כמו מדד אג"חים רחב שאתה בוחר לעצמך יכול להשיג תשואה יותר גבוהה במקביל לתזרים מזומנים יותר יציב מתיק של 100% מניות דיבידנד (אל תשכח לנכות דמי ניהול של קרנות מחקות!).
גם כאן אתה בודק את הדבר הלא נכון.לבדוק עם יש בכלל בסיס למחשבה שהחברות האלה יגדילו את ההכנסות מדיבדנדים באופן קבוע במשך עשרות השנים הבאות
אני לא טוען שכל המניות יגדילו את הדיבידנדים שלהן במשך עשרות שנים אלא שהתיק שאני מרכיב מ-50 מניות מובחרות צפוי להגדיל את הדיבידנדים שלו במשך עשרות שנים.
קח לדוגמה את קרן VOYA (צירפתי קישור אל הקרן בעבר בשרשור הזה) שרכשה 30 מניות בשנת 1935 והתחייבה שהיא לא סוגרת פוזיציות קיימות ולא פותחת פוזיציות חדשות.
מניות של 28 חברות שהקרן רכשה לא קיימות יותר בקרן!
רק 2 חברות מתוך ה-30 המקוריות עדיין מוחזקות בקרן היום ולמרות זאת הקרן מחזיקה 28 חברות שונות ובמהלך ה-40 שנה האחרונות היא סיפקה תשואה כוללת מעבר לתשואת המדד.
זה כמובן לא אומר כלום לגבי השקעה במניות דיבידנד אבל זה ממחיש את העובדה שאתה לא צריך שכל החברות שלך ישרדו בשביל להשיג תשואה מעל המדד גם 80 שנה אחר כך.
במקרה של הקרן הזו למרות שיותר מ-93% מהמניות שהיא רכשה לא נסחרות יותר היא עדיין עוקפת את המדד במשך ארבעה עשורים 80 שנה אחרי הקמתה.