אז הדיבידנד שלך מזגזג ברזולוציה של חודש
הדיבידנד מחולק רבעונית אז איך הוא יכול לזגזג בכל חודש?
תשים לב שאני לא מדבר על "מתי קיבלתי כסף" אלא על העובדה ש
הדיבידנד ירד בפועל בין רבעונים
בלי שהחברות פגעו בו.
הדיבידנד של NOBL מזגזג ברמת הרבעון אבל לפחות בשנתיים שנדונו היה יציב ברמת השנה. ההבדל אינו איכותי.
הבעיה במה שאתה מתאר היא שהדיבידנד "יציב" ברמה השנתית כי החברות הגדילו את הדיבידנד שלהן בצורה כזו שמפצה על ההקטנה שלו.
כפי שאמרתי תבדוק בכמה הדיבידנד גדל ברמה שנתית ותשווה את זה לגדילה הממוצעת של הדיבידנדים של החברות במדד ותראה מספרים שונים.
אני לא רוצה אף אחד ביני לבין המשכורת שלי שיתערב באמצע וישנה דברים.
אני לא רוצה שימכרו לי מניות בלי שאני אחליט ואני רוצה לקבל את הדיבידנד המקורי שגדל בעקביות.
הטענה המקורית של
@adamshalev לא הייתה שהקרנות מחלקות דיבידנד יציב ועולה, אלא שהן נכשלות בכך.
זו הייתה הטענה המקורית
שלי ולא שלו.
תעבור שוב על השרשור מההתחלה ותראה שטענתי זאת
הרבה פעמים בתגובות שלי לאנשים שונים.
להלן כמה ציטוטים שלי מהדף הראשון בשרשור הזה:
ציינתי כבר כי מניות דיבידנד ומדדים של דיבידנדים לא זהים ואי אפשר להשוות אותם אחד לשני.
אי אפשר לבדוק תיאוריה כלשהי ע"י שימוש בכלי שמתעלם ממנה ובמקרה זה המדדים מתעלמים מהתנאים הנדרשים ממניות דיבידנד.
וציטוט מהדף השני:
כל הקרנות שאני מכיר מחפשות את המניות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר ואלו המניות המסוכנות ביותר שמשקיעי הדיבידנדים בסגנון שאני סיגלתי לעצמי נזהרים מהן כמו מאש.
אמרתי שוב ושוב שקרנות שמחזיקות "מניות דיבידנד" אינן ניתנות להשוואה להשקעה עצמאית במניות דיבידנד.
כל עוד משווים את הקרנות הללו למשהו אחר ולוקחים את המסקנות הללו ומשליכים אותן על השקעה במניות דיבידנד אז עושים משהו שאינו רלוונטי.
שוב - אתה יכול לבדוק עד מחר מה היתרונות של כיכר לחם ותבלינים שונים - זה לא עוזר במאומה לאדם צמא שרוצה מים...
הוא בפירוש הדגיש לא את הקרנות מחקות המדדים אלא את הקרנות המנוהלות אקטיבית
אם אתה מאמין בניהול אקטיבי של אנשים אחרים אז שיבושם לך.
אני לא מאמין בניהול אקטיבי של אנשים אחרים כי אין לי שום שליטה על מה הם עושים.
כמו כן הקרנות האקטיביות מודדות את עצמן לפי
תשואה כוללת ברמה הרבעונית (הם צריכות לנסות לספק תשואה כוללת גבוהה יותר מהמתחרות בשביל למשוך משקיעים) אבל משקיע הדיבידנדים מתייחס ל
תזרים המזומנים ולא לתשואה הכוללת שאי אפשר לעשות אתה דבר.
גם השוואה של מוצר שמכוון את עצמו ליצירת תשואה כוללת אינו רלוונטי להשקעה במניות דיבידנד שלא מתייחסת לתשואה הכוללת.
בהיעדר איזון ומכירה של חברות שאינן עומדות בקריטריון הקנייה הקפדני - על בסיס מה אפשר לטעון ששיטת ההשקעה הזו תעמוד בציפיות הגבוהות שלך?
אני מתבסס על העובדה שבמהלך 2008 רק 2 חברות מתוך 115 חברות שענו לקריטריונים פגעו בדיבידנד שלהן.
אני לוקח את העובדה הזו צעד אחד קדימה ו
מניח שבכל שנה שתי חברות שאני מחזיק
יפשטו את הרגל ויגרמו להפסד של 100% מההון המושקע.
תיק של 50 מניות שמפוזר על פני סקטורים שונים עם צפי הגדלת דיבידנד של 6% ומעלה בשנה מסוגל לשרוד פשיטת רגל של 2 חברות בכל שנה ועדיין לסיים את השנה עם גדילה של 1.7% בדיבידנד במתקבל ממנו.
השילוב של העובדה ש
במהלך 2008 שהייתה שנת משבר חריפה ביותר קרה מקרה
פחות חמור מהמקרה שאני מניח ש
יקרה לי בכל שנה מוביל אותי למקום שבו אני יכול לישון בשקט בלילה עם תיק של 100% מניות דיבידנד.
מבחינתי פשיטות הרגל הללו בכל שנה יכולות להיחשב כ"פעולות איזון" כאשר בפועל לא בכל שנה שתי חברות פושטות את הרגל ואני ככל הנראה אמכור את ההחזקות שלי לפני פשיטת רגל מלאה (עם הפגיעה הראשונה בדיבידנד).
אם תיקח לדוגמה את המקרה של
חברת KODAK שפשטה רגל (ולא עמדה בקריטריונים המחמירים שלי מעולם) אז אתה תגלה שאדם שהשקיע בחברה בשנת 1986 והחזיק את המניות עד לפשיטת רגל מוחלטת בשנת 2012 עדיין הצליח להשיג תשואה שנתית של 5.5%.
אם אותו משקיע היה מוכר את המניות ברגע שהן פגעו בדיבידנד בשנת 2002 אז לא רק שהוא היה מוכר אותן עם
רווח הון של 86% אלא היה מצליח להשיג תשואה שנתית כולל דיבידנדים של בערך 10%!
זו רק דוגמה אחת מני רבות וכמו שיש את הדוגמה הזו ניתן למצוא דוגמאות שמראות על הפסדים כבדים.
הנקודה היא שבהשקעה במניות דיבידנד אתה משקיע מראש רק בחברות שהוכיחו יכולת לא רק לשרוד משברים אלא לפרוח במשברים ולצאת מהם יותר יציבות וגדולות ממה שהן היו קודם.
החברות הללו לא נעלמות בתוך 24 שעות (ברוב המקרים) ויש לך ככל הנראה כמה שנים טובות של השקעה שבהן אתה מקבל משכורת עקבית מצד אחד וסיכוי למכור את המניות עם רווח הון מהצד השני גם אחרי שהן כבר לא יהיו ראויות להשקעה.
אם לעומת זאת אתה רודף אחרי "הדיבידנד הגבוה" כמו שעושות רוב הקרנות שאליהן
@adamshalev השווה אז אתה לוקח סיכון הרבה יותר גדול שהדיבידנד ייפגע מהר לפני שתצליח למשוך דיבידנדים וככל הנראה גם תצטרך למכור את המניות בהפסד.
המידע קיים באתר אדגר למי שלא מתעצל לחפש אותו.
האם באמת סביר שפילטר פשוט על הרשימה של דייויד פיש יצליח לעשות את מה שמנהלי הקרנות האקטיביות לא הצליחו לעשות?
תראה לי מנהל קרן אקטיבית שמנסה להשיג תזרים מזומנים יציב וגדל בלי להתייחס לתשואה כוללת שמתחשבת במחיר המניה הנוכחי ונוכל לדון בשאלה אם אני יכול להצליח לעשות את מה שהוא (אולי) לא מצליח.
כשיש מטרות שונות אתה לא יכול להשתמש במחקרים שבדקו דברים אחרים.
כל המחקרים שאתה ואחרים מצטטים מתבססים על העובדה ש
הקרנות המנוהלות לא הצליחו להשיג תשואה כוללת מעבר למדד שמכסה את דמי הניהול.
אני לא ראיתי אפילו מחקר אחד שמתייחס לתזרים מזומנים וליציבות שלו.
מכיוון שתשואה כוללת לא מעניינת אותי במאומה (אם אני לא מוכר את הדירה אז מה אכפת לי בכמה נמכרה הדירה שלידי?) אז כל המחקרים הללו לא מספקים לי מידע רלוונטי.