• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחקר מדעי על חתונות.

• פותח הנושא פותח הנושא זאב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • אהבתי
Reactions: HHH
על מה אתם בכלל מדברים. הרי את מקודשת לי בדת שאני לא מאמין בה, שאינני מקיים ולו מצווה אחת ממנה, רק כי ככה נהוג.
מבין לגמרי.
השאלה שלי באה כי שומעים את זה גם מאנשים שכן יש להם זיקה לדת.
(בכל אופן אחוזים מאוד גבוהים בציבור עושים ברית מילה, צמים ביום כיפור, לא אוכלים חזיר וכדו' אבל הרבנות מרתיעה יותר!)

@רובי1 הכל עניין של לתת דריסת משמעותית בחייך לאנשים שאתה לא חולק איתם שום דבר מבחינת השקפת עולם, לעבור טקסים פגאנים שלא קשורים אליך בשום צורה. בשבילי זה נורא ואיום.
קח בחשבון שברגעים הכי קשים שלך הדיינים לא יספרו אותך או את בת זוגך אלא יפנו לאיזה ספר שמישהו פעם כתב ושמישהו אחר כתב עליו פרשנות כדי שיגיד להם מה לעשות. אני מדבר על סיטואציות שקורות בחיים כמו מחלה קשה או תאונת דרכים. נשים עלולות למצוא את עצמן שבויות של בן הזוג שלהן אם הן לא רוצות שהילדים שלהן יסומנו כממזרים עד קץ כל הדורות (כל הדורות= 7 דורות). נשים שמתחתנות בחתונה יהודית אורטודוקסית (ובפרט דרך הרבנות) זה בכלל דבר שלא ברור לי...מכניסות את עצמן במו ידיהן לעמדת נחיתות מול בן הזוג שלהן שאם רק ירצה יכול להפוך את החיים שלהן לסיוט.

ג.נ. אני נשוי דרך הרבנות. לצערי. לא ניכנס לזה.

**עריכה**
לא יודע למה זכרתי שממזרות נשארת ל7 דורות. טעות שלי.

נערך לאחרונה ב:
אני שומע הרבה על הרצון של אנשים להימנע מלהתחתן / להתגרש ברבנות (בעיקר להתגרש).
כצעיר שאין לו מושג מעוניין להבין: הם באמת כל כך רעים שם?
אני אתן לך 2 דוגמאות שאני חוויתי ממקור ראשון בתור ה Best man בשני חתונות שונות.
1) יש לי חבר ארגנטינאי מאוד טוב ששירת איתי בצבא ועשה עלייה לפה עם המשפחה שלו, כמה שנים לאחר מכן הוא בחר להתחתן עם בחירת ליבו וביקש ממני להיות השושבין שלו.
מהרגע שהוא הגיש בקשה לרבנות כדי להתחתן, עשו לו את המוות. פקפקו ביהדות שלו, במוצא שלו, עשו לו טרור.
הביאו אותי לרבנות באמצע יום לימודים בזמנו על מנת לעשות לי חקירה עליו, איך אני מכיר אותו, האם הוא שומר מצוות, האם הוא שמר בצבא, ועוד...
בסוף הוא התייאש מלקבל אישור מהרבנות, עשה טקס רפורמי ונרשם בקפריסין.
אני מדבר איתך על בנאדם ששירת איתי בצבא, נלחם בלבנון ה-2, זכה לעיטורים ושבחים במהלך השירות שלו, כיום הוא מהנדס ומנהל בסטראט אפ. בקיצור הבחור הזה הוא מלח הארץ אבל הרבנות גמרה אותו.
2) חבר מושבניק (שגם הוא שירת איתי בצבא) שלי שהתחתן עם בחורה יהודיה אמריקאית רפורמית, בחר להתחתן דרך הרבנות.
הם בסוף קיבלו אישור להתחתן, אבל עשו להם את המוות ברבנות בחקירות.
דרך אגב אני חושב שהסיבה שהם קיבלו אישור זה מכיוון שהאבא של הכלה החליט לתרום כסף לרבנות המקומית, אבל אין לי הוכחות חד משמעיות.

אני אתן לך 2 דוגמאות שאני חוויתי ממקור ראשון בתור ה Best man בשני חתונות שונות.
1) יש לי חבר ארגנטינאי מאוד טוב ששירת איתי בצבא ועשה עלייה לפה עם המשפחה שלו, כמה שנים לאחר מכן הוא בחר להתחתן עם בחירת ליבו וביקש ממני להיות השושבין שלו.
מהרגע שהוא הגיש בקשה לרבנות כדי להתחתן, עשו לו את המוות. פקפקו ביהדות שלו, במוצא שלו, עשו לו טרור.
הביאו אותי לרבנות באמצע יום לימודים בזמנו על מנת לעשות לי חקירה עליו, איך אני מכיר אותו, האם הוא שומר מצוות, האם הוא שמר בצבא, ועוד...
בסוף הוא התייאש מלקבל אישור מהרבנות, עשה טקס רפורמי ונרשם בקפריסין.
אני מדבר איתך על בנאדם ששירת איתי בצבא, נלחם בלבנון ה-2, זכה לעיטורים ושבחים במהלך השירות שלו, כיום הוא מהנדס ומנהל בסטראט אפ. בקיצור הבחור הזה הוא מלח הארץ אבל הרבנות גמרה אותו.
2) חבר מושבניק (שגם הוא שירת איתי בצבא) שלי שהתחתן עם בחורה יהודיה אמריקאית רפורמית, בחר להתחתן דרך הרבנות.
הם בסוף קיבלו אישור להתחתן, אבל עשו להם את המוות ברבנות בחקירות.
דרך אגב אני חושב שהסיבה שהם קיבלו אישור זה מכיוון שהאבא של הכלה החליט לתרום כסף לרבנות המקומית, אבל אין לי הוכחות חד משמעיות.
@רובי1
אינסוף הפעמים ששמעתי את הסיפורים הנ״ל והבחילה האידיולוגית שלי מהמוסד הרקוב הזה גרמו לי להתרחק ממנו כמו מאש.
אבל - זה מאד אישי. מכיר אנשים אתיאיסטים שלא אכפת להם כלל מזה ואל תשכח שצריך שניים כדי להתחתן. לבת זוגתך יכולות להיות דעות **מאד** שונות בנושא.

נראה שרק חיכו למישהו שירים להנחתה.
בכל אופן מה שאני מבין שזה בעיקר עצם ההתנגדות לדת. (וגם פיקפוק ביהדותם של אנשים מסוימים).
ולא קושי קונקרטי. או שגם וגם?

אומרים שלכסף אין ריח ואני אומר שהכסף מסריח, לא צריך הוכחות...

הצחקת אותי :)
היה סקר שהראה ש 72% בארץ לא אוכלים חזיר מטעמי דת.
קח בחשבון שברגעים הכי קשים שלך הדיינים לא יספרו אותך או את בת זוגך אלא יפנו לאיזה ספר שמישהו פעם כתב ושמישהו אחר כתב עליו פרשנות כדי שיגיד להם מה לעשות.
גם אם תלך לבית משפט לענייני משפחה השופטים יביטו בספר החוקים שאינך יודע מי כתב אותו.
שיהיה ברור שאני מנסה להבין בצורה כנה, אין לי דעה בנושא ואינני מכיר. (למרות שאני חרדי, כמו שכבר כתבתי כאן כמה פעמים.)
לא הבנתי, מה זה 7 דורות?
אין כזה דבר. על פי ההלכה בן ממזר הוא ממזר וזה לא ניגמר ב 7 דורות.

נראה שרק חיכו למישהו שירים להנחתה.
בכל אופן מה שאני מבין שזה בעיקר עצם ההתנגדות לדת. (וגם פיקפוק ביהדותם של אנשים מסוימים).
ולא קושי קונקרטי. או שגם וגם?
תסביר בבקשה.
לי אין התנגדות לדת ושיבוסם לכול המאמינים - יהודים, מוסלמים, נוצרים, דרוזים ופאגנים.
כל מה שאני רוצה שיעזבו אותי במנוחה ושלא יכנסו לי לוורידים.

תסביר בבקשה.
לי אין התנגדות לדת ושיבוסם לכול המאמינים
הניסוח לא היה נכון, לא התכוונתי שאתם מתנגדים לדת. אלא התנגדות לעשות טקס דתי, התנגדות לעבוד עם מוסד דתי.

מוסד משפיל, מיושן, כופה, שונא זרים, הומופוב, פגאני, אטום ודתי.
אם הוא היה רק דתי, אולי הייתי מצליח להכניס את עצמי לשם.
כל הערבוב בין טקס שמטרתו לחבר בין אנשים לבין המוסד של הרבנות הוא עוול למדינה, וככל שהוא יסתיים מוקדם יותר כך יהיה טוב יותר. בנתיים ידועים בציבור זה גוד-אנוף.
הבעיה היא שרוב האנשים עוברים דרך הרבנות כי זה מה שנהוג, וזה גם מה שנותן לו את הכח למרר חיים של אנשים.

מדינת ישראל - המדינה היחידה בעולם שבה יהודים שמתחתנים זה עם זה מסתכנים בשנתיים מאסר בכלא.
enough said

הניסוח לא היה נכון, לא התכוונתי שאתם מתנגדים לדת. אלא התנגדות לעשות טקס דתי, התנגדות לעבוד עם מוסד דתי.
אני דווקא מתנגד לדת, דת היא אחת הגורמים שמשום מה מעביר אנשים על דעתם וגורם למלחמות (מסעות הצלב, הג'יהאד המוסלמי, הפנאטיות של הקיצוניים היהודים, ועוד...). כל טמבל יכול לקחת ספר דת ולהוציא כמה פסוקים ולהכריז שזו הדרך האמיתית לחיות.
למרות כל זאת פגשתי כמה דתיים\חרדים שהיו אנשים מאוד טובים (כמו המתנדבים של זק"א\מד"א), אבל אני טוען שזה עניין של חינוך ולא של דת.

אני דווקא מתנגד לדת, דת היא אחת הגורמים שמשום מה מעביר אנשים על דעתם וגורם למלחמות
1. זכותך להתנגד לכל מה שאתה רוצה.
2. זה לא קשור לדיון. והניסוח שלך הוא גם די פוגע.
3. לומר שהדת היהודית גרמה למלחמות והעבירה אנשים על דעתם זה ממש לא נכון. קיצונים יש בכל מקום. הדת דווקא מטיפה לסובלנות, לאהבה לחסד.
4. לא מציע להאמין לאמצעי התקשורת בסוגיה הזו.

כן, אני לא מתנגד לדת וגם מאוד גאה להיות יהודי.
נכון להיום נוטה להיות אטיאיסטי בגלל מחאה וסלידה מהרבנים.
הסבים שלי היו יהודים אדוקים (היום הם משום מה נקראים חרדים),
קיבלתי חינוך יהודי מאוזן והיה לי רספקט וכבוד לדת.
כל יום שבת הלכתי בכיף לבית כנסת, כשהיגרתי לארה״ב נתתי לילדי חינוך יהודי מסורתי ללא כפיה.
כשחזרתי לארץ הפכתי לאפיקוס בגלל הכפייה הדתית המגעילה שניכנסה לוורידים של כל משפחה יהודית.
אני רק מוחה על תפקידם של נציגי האלוהים עלי אדמות בארץ הקודש היום שהם חושבים שהם הבעלים של העולם בביצה שלנו. הם מגעילים אותי ובא לי להקיא.
איכסא!

אני לא מתנגדת לדת. אמנם אני לא דתיה ולא מאמינה אבל חושבת שיש הרבה חוכמה בדת בפרט ביהדות והיא הקדימה את זמנה בהרבה מובנים.
אפילו בנושא החתונה והכתובה, במקור נועדה להגן על האישה שלא תזרק להנחות חסרת כל בהתחשב בתקופה שבה הדברים נקבעו, זה היה מאוד מתקדם ומוסרי.
אמנם היום נראה לי פחות רלוונטי אבל אני יכולה להבין אנשים שרוצים לשמר את המסורת, יש בזה משהו יפה.
אבל במוסד הרבנות נגמר כל היופי.
שמעתי על יותר מידי מקרים של רבנים שהבהירו (אפילו כבר לא ברמיזה, ללא כל בושה) שבקשיש בגובה כזה וכזה ישמן את התהליכים. וזה כבר לא דת, זה פשוט גוף שהוא קרטל ומכער את הדת וחבל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כשחזרתי לארץ הפכתי לאפיקוס בגלל הכפייה הדתית המגעילה שניכנסה לוורידים של כל משפחה יהודית.
אני בהחלט מבין אותך. (א"א לומר מסכים, כי אני כן אדם דתי, אבל בהחלט מסכים עם הבעיות שאתה מציג)
רק זה לא תואם לי לכל מה שקראתי אותך פה. בנושאים פיננסים אתה מחושב, שכלתן, ופה אתה פועל מרגש. הרי כל אותם אנשים פועלים בניגוד לרצון בורא העולם. זה ברור לשננו. אז למה אתה נוקם בו?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ נדל''ן & מחקר טריניטי מזוית מעט שונה שוק ההון 14
ל מחקר בנושא סנטימנט והחלטות משקיעים במערכה הנוכחית - "שאגת הארי". שוק ההון 0
G התלבטות על החלק הסולידי על פי מחקר טריניטי שוק ההון 2
M מחקר חדש על השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
M הקצאת נכסים אופטימלית: מחקר חדש שוק ההון 52
ת בירור מחקר "על המיסים ועל הנפלאות" מיסים 0
SolidAce דוקטורט או מחקר בתעשייה? התפתחות אישית 34
ג השקעות ערך - מחקר שוק התפתחות אישית 1
מ מחקר טריניטי - אגח מול אופציות שוק ההון 2
א לגבי מחקר טריניטי- 4% שוק ההון 2
א מחקר טריניטי על acwi שוק ההון 2
C משרת סטודנט מול מחקר בהנחיית פרופסור - התייחסות בתעשייה התפתחות אישית 7
D שאלה על מחקר טריניטי שוק ההון 8
M אינדקס מחקר ופיתוח (תחליף בורסה?) שוק ההון 0
C שקלית או דולרית, אירית או אמריקאית, מחלקת או צוברת - אחרי מחקר, יותר מבולבל. שוק ההון 0
ה מחקר על מלכודת מס - נתונים שוק ההון 5
ג מחקר על מגמות בניירות ערך על פי גוגל טרנדס. האם קיים? שוק ההון 0
A לגבי מחקר טריניטי שהסולידית מזכירה שוק ההון 18
c881 מחקר קבע - לא חייבים לסגור חובות קודם אוף טופיק 2
פ מחקר: סטיגמה שלילית לאל-הוריים אוף טופיק 131
c881 מחקר חדש - לאכול חסה מזיק לסביבה פי 3 מלאכול בשר אוף טופיק 15
א מחקר - זקוקה לעזרתכם להשתתפות במחקר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
adamshalev מחקר: Understanding Modern Portfolio Construction שוק ההון 13
ע מחקר של בנק ישראל על העלאת המס על הבורסה ל-25% שוק ההון 45
A תואר שני במתמטיקה / מדעי המחשב - התייעצויות ולבטים. התפתחות אישית 3
JBUZZ לימודי מדעי מחשב/הנדסה באנגלית --> מכירים/המלצות? התפתחות אישית 5
D מדעי המחשב/הנדסת חשמל/תוכנה בגיל 30 התפתחות אישית 6
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
The Objectivist מדעי המחשב - תל אביב מול רייכמן התפתחות אישית 9
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
H מדעי המחשב או הנדסת חשמל - מתלבטת מאוד! התפתחות אישית 15
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
Yuvalbuz3 הנהירה של כל צעירי ישראל ללימודי מדעי המחשב התפתחות אישית 156
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
ל דו חוגי מדעי המחשב עם כלכלה או ניהול? התפתחות אישית 15
B איפה ללמוד מדעי המחשב התפתחות אישית 3
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
י תואר שני בכלכלה במגמת מדעי הנתונים ללא תזה התפתחות אישית 2
4 מדעי המחשב - בטכניון או בתל אביב? התפתחות אישית 18
A מוסד לימוד מדעי המחשב התפתחות אישית 4
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11