• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תואר במדעי המחשב בהתמחות מדעי הנתונים

• פותח הנושא פותח הנושא CompBoy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CompBoy

משתמש רגיל
דירוג
77
היי ערב טוב.
אני לקראת שנה ב בתואר במדעי המחשב באקדמית ת"א יפו, והשנה פתחו אצלנו התמחות ב Data Science.
מה זה אומר? שבנוסף לקורסי החובה שיש לי, אני צריך לקחת עוד קורסים מסוימים שקשורים למדעי הנתונים (למידה עמוקה, מבוא ללמידת מכונה, למידה חישובית עם פייתון, בינה מלאכותית, ראייה ממוחשבת וכו), כדי שבסוף התואר תהיה רשומה לי שורה של "סיים את התואר בהתמחות במדעי הנתונים".
כן יש לי אפשרות לבטל את הרישום שלי להתמחות, ולעשות מסלול "רגיל" ולבחור את הקורסים שאני מעוניין בהם (בין אם אלה קורסי 100 ובין אם אלה קורסים חשובים לתעשייה כמו תקשורת מחשבים או ג'אווה וכו').
הנקודה היא שרק עכשיו פתחו אצלנו את ההתמחות הזו.
אני לא יודע באיזו רמה יעבירו את הקורסים, אני לא יודע אם הממוצע שלי יעלה בכלל או רק ירד (לעומת התמחויות אחרות שיש בהם את אותם קורסי 100), והשאלה הראשית שלי היא כמה בכלל "ישימו עליי" בתור בוגר / סטודנט בתואר בהתמחות כזו?
התכנית שלי הייתה לסיים את שנה ב אחרי קורסי החובה + סישארפ וג'אווה, ולהתחיל לחפש עבודה לקראת שנה ג.
אבל בהתמחות הזו מגבילים אותי לכמות הנקז ולכל מיני קורסים שאני יכול לקחת.
בשרשור הקודם שלי כתבו לי "קודם כל תחליט מה אתה רוצה לעשות בעתיד, ומשם תתקדם". לצערי עדיין לא עניתי לעצמי על השאלה הזו. אני עדיין לא מכיר את התעשייה מספיק כדי לדעת מה אני רוצה ואם זה ריאלי לשאוף לשם. כלומר, אני לא יודע להחליט לעצמי מעכשיו אם אני אוהב את התחום הזה של מדעי הנתונים בעתיד הקרוב או שלא.
נכון לכרגע אני חושב לעצמי "למה שאני אהיה בהתמחות ניסיונית, שאין חוות עליה מסטודנטים בוגרים, כשיש לי כבר שלד של מסלול שאני מתכנן לקחת?", אבל מצד שני תמיד תהיה לי תחושת FOMO, הפחד שאני מפספס הזדמנות גדולה.
מה דעתכם? מה אתם חושבים?
תודה מראש!

תפתור את הFOMO בצורה כלשהי.
בוא רק נגיד, שאין שום דבר במסלול הזה שאתה לא יכול ללמוד לבד בבית. וה"שם" של התואר לא אכפת לאף אחד.
- לאף אחד לא אכפת אם אתה יודע תקשורת נתונים וJava אם המשרות שאתה מתראיין אליהן לא מתעסקות בטכנולוגיות האלה..
- לאף אחד לא אכפת אם אתה לא יודע ראייה ממוחשבת אם המשרה שלך לא קשורה לתחום הזה.

אם אתה לא מצליח לחשוב לטווח רחוק, תחשוב לטווח הקרוב יותר.
מה אתה רוצה לעשות? להתעסק עם נתונים, עם כל מה שיוצא מכך? או להתעסק בקוד ופיתוח פיצ'רים וכו'?
אלה שתי עבודות די שונות ומאוד מגוונות בכל מקום..

לדעתי, אם אתה שפיץ באחד מהם, לא יהיה לך קשה גם להיכנס לתחום השני במידה ותרגיש שאתה רוצה לבצע את המעבר.
גם בוגרי סטטיסטיקה/מתמטיקה/כלכלה/מדעי-הרוח עושים הסבות לתחום מדעי הנתונים, וגם לתחום היותר פיתוחי.

חלק מהמסלולים הללו נועדו להוות אטרקציה במאבק על סטודנטים. לא באמת מסתכלים על הערות בתואר אלא אם מדובר בחוג נוסף וזה לא המקרה.
לדעתי, תשקיע בממוצע גבוה ככל האפשר כדי להתקבל למשרת סטודנט או לסיים בהצטיינות.

נערך לאחרונה ב:
@yahud
@Minimi
תודה לשניכם.
שלחתי מייל לביטול ההרשמה להתמחות. מקווה שלא יעשו יותר מדי בעיות.
יום טוב :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 23
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
S תואר שני במדעי המחשב - האם כדאי? התפתחות אישית 5
א תואר במדעי המחשב בגיל 40? התפתחות אישית 20
ישראלי מצוי מתלבט לגבי תואר שני במדעי המחשב- מכללה או האוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 5
R התלבטות בין תואר במדעי המחשב לבין מדעי המחשב ומדעי החיים התפתחות אישית 37
ה תואר במדעי המחשב למתכנת עם נסיון התפתחות אישית 6
ס תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 10
הפרופסור תואר שני במדעי החיים התפתחות אישית 11
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 14
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 15
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
Y תואר שני באירופה התפתחות אישית 3
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
T תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 21
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 9
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16

נושאים דומים

Back
למעלה